NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
 • Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee =
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  14-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RINGLAND

  Groendak alleen volstaat niet

  Naar aanleiding van haar tweejarige bestaan onderstreept de burgerbeweging ook haar standpunt: Een groendak op de ring volstaat niet. Een overkapping zonder een reorganisatie van het verkeer is zinloos. Die boodschap is des te relevanter nu overkappingsintendant Alexander D'Hooghe aan zijn consultatieronde begonnen is. Lees hier ons standpunt.

  Valentijn = verjaardag Ringland

  Op 14 februari 2014 is Ringland naar buiten gekomen met zijn plannen voor de overkapping en de reorganisatie van de Antwerpse ring. Op ons feest voor onze tweede verjaardag, gisteren op het Theaterplein, hebben we 800 stukken van onze reuzenoverkappingstaart uitgedeeld. Bekijk hier het verslag van ATV en geniet na. Dank voor jullie massale aanwezigheid en de 250 ingekleurde vlaggetjes!

  Bezoek aan Kempen en Waasland

  Ringland is een oplossing voor de files. De hele regio wint erbij. Daarom trekken we de volgende weken naar de gemeentebesturen van de Kempen en het Waasland. Op vrijdag 19 februari zijn we te gast in RanstHerentals en Sint-Niklaas, op maandag 22 februari in Edegem

  Copyright © 2016 Ringland, All rights reserved. 
  U ontvangt deze mail omdat u gelooft in de overkapping van de Antwerpse ring.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN POLDER

   

                                             

                                                                                   

  Blok je agenda op vrijdag 18 maart 2016!

  Al sinds 2012 heeft de United Nations 20 maart uitgeroepen tot 'International Day of Happiness'.
  Deze dag laat The Happiness Factory dan ook niet zomaar voorbij gaan, en daarom organiseren we op vrijdag 18 maart een dauwtrip

  Wat dit precies betekent:

  • We verzamelen tussen 6u00 en 6u30 (ja, 's morgens!!) in de buurt van het natuurdomein de Hobokense Polder.
  • Om 6u30 stipt vertrekken we voor een dauwtrip en genieten we van de opkomende zon en de ontwakende natuur.
  • Rond 7u15 à 7u30 zit de dauwtrip erop, en krijg je nog een uiteenzetting door Dennis Fredrickx over het belang van 'geluk' in ons leven en onze bedrijfsvoering.
  • Vanaf 8u à 8u15 kun je helemaal relaxed en geïnspireerd aan je normale vrijdag beginnen, of nog gezellig napraten en netwerken met de overige aanwezigen.

  Wil jij ook aanwezig zijn op deze dauwtrip?
  Blokkeer dan alvast je agenda, en reserveer je plaatsje via Eventbrite (let op, de plaatsen zijn beperkt!)

  Nog meer details volgen in de komende weken.
  Weet alvast wel dat het event rond de International Day of Happiness niet bij dit ene moment zal blijven...
  Stay tuned...

  Copyright © 2016 The Happiness Factory, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Provincie Antwerpen

  11 | 02 | 2016

  3.000 exemplaren van boek ‘Sporthelden met een beperking’ de deur uit
  Tweede druk beschikbaar vanaf 15 februari 

  De verkoop van het boek ‘Sporthelden met een beperking’ kent een onverwacht succes. De eerste 3.000 exemplaren gingen vlot de deur uit. Initiatiefnemers Piet den Boer, ABN AMRO België en het G-sportfonds van de provincie Antwerpen gingen over tot een herdruk van het boek. Vanaf 15 februari is het opnieuw te bestellen. In het boek staan 40 G-atleten centraal met hun eigen boeiend verhaal. Stuk voor stuk G-atleten die met passie sporten en die vooral laten zien dat je ook met een handicap gewoon kunt sporten. Dankzij Transkript vzw is er zelfs een speciale luisterversie voor personen met een leesbeperking. Ook G-sportclubs kunnen het boek verkopen en een deel van de opbrengst houden voor hun eigen G-werking. 

  Het boek ‘Sporthelden met een beperking’ werd eind november 2015 gelanceerd onder impuls van ex-topvoetballer en G-sportambassadeur Piet den Boer. Het boek portretteert 40 atleten met een handicap. Topfotograaf Henk van Cauwenbergh bracht de atleten stijlvol in beeld, Piet den Boer nam persoonlijk de interviews af en Uitgeverij De Vliegende Keeper stond in voor de uitwerking van het boek. Het resultaat: 40 boeiende verhalen met uiteenlopende emoties zoals weemoed, wilskracht, vreugde, verdriet en soms zelfspot.

   

  De eerste 3.000 beschikbare exemplaren van het boek ‘Sporthelden met een beperking’ gingen ondertussen de deur uit. Initiatiefnemer Piet den Boer is alvast opgetogen: “Gewoonweg fantastisch dat het boek zoveel mensen kan bekoren. De verhalen van de G-atleten uit het boek spreken dan ook tot de verbeelding. Het geeft je kracht en energie, zelfs als je geen handicap hebt. Het boek is een echte must-have en vooral: je geeft er personen met een handicap een dankbaar duwtje mee in de rug.” Het boek is eveneens beschikbaar in een speciale luisterversie voor personen met een leesbeperking. Transkript vzw stond in voor deze realisatie.

   

  De opbrengsten van het boek ‘Sporthelden met een beperking’ zijn ten voordele van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen, een fonds dat het taboe over en rond G-sport wil doorbreken. Een fonds dat sporters met een handicap ook alle kansen wil geven voor een duurzame sporttoekomst. Gedeputeerde Bruno Peeters is enthousiast over het succes van het boek: “Met de verkoop van het boek kreeg het G-sportfonds een financiële injectie van 65.000 euro. Deze opbrengst investeert het G-sportfonds in sportclubs met een G-werking. De provincie Antwerpen telt momenteel 257 G-clubs. Het aantal leden aangesloten in een G-sportclub nam in 2015 toe met meer dan 20%, goed voor bijna 6.400 G-sporters. Een duidelijk signaal dat onze inspanningen op het vlak van G-sport hun vruchten afwerpen.”

  Foto van Emerique Verlande, sportheld met een beperking. Copyright: Henk van Cauwenbergh


  G-sportfonds lanceert specifieke actie naar G-sportclubs
  Het G-sportfonds wil ook G-sportclubs de kans geven om een graantje mee te pikken van het succes van het boek om zo de eigen G-werking verder uit te breiden en te professionaliseren. En dat kan op een heel makkelijke manier. G-sportclubs kunnen het boek ‘Sporthelden met een beperking’ promoten en verkopen. Aan de spelers van de club, aan supporters, aan bestuursleden,… G-sportclubs mogen 10 euro per verkocht exemplaar houden voor hun eigen G-werking.

   

  Het boek ‘Sporthelden met een beperking’ is een uniek collectors item en is te koop voor 24,95 euro via de website www.gsportfonds.be. Het boek kwam mede tot stand dankzij partners uit het bedrijfsleven: ABN AMRO België, Total, Houthandel Witon, Tobania, CM, Tormans, Sterren op de Grasmat, Transfreight, KPMG, AWDC, Cronos Group, Coca Cola en Sociaal Huis Mechelen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

                                        

                                                 9-2         

   

  Het vrijwel onbekende Lecocq Dison heeft ruim één speelhelft de illusie kunnen koesteren om tegen de bekerhouder te stunten.

   

  De derdenationaler trad haar gereputeerde gastheer met open vizier en zonder complexen tegemoet. Eén priemende bal doorheen het hart van onze verdediging volstond voor de snelle Soufian Boukkalboul om alleen en succesvol voor Wim Rooms op te duiken (0-1). 

   

  De goudzwarten, waarvan de licht geblesseerde Olivier Verhanneman en Steven Dillien voorzichtigheidshalve aan de kant werden gelaten, etaleerden een overdonderend veldoverwicht. Karim Akajoua tekende voor de logische gelijkmaker dankzij een fraaie treffer uit de draai (1-1).

   

  Alsof door de duivel bezeten, boden de bezoekers hevige weerstand. Bovendien mochten zij rekenen op een uitstekende Mounir Choudna die een vracht lokale pogingen uit zijn kooi ranselde. Aan de rand van het Hobokense doelgebied werd hen een onrechtstreekse vrijschop gegund, evenwel zonder resultaat.

   

  Alles scheen erop te wijzen dat met een teleurstellende gelijke stand naar de kleedkamers zou worden teruggekeerd. Een diepe assist van Antoine Lemaire, in één tijd en subliem door Imad Amazou overgenomen, zorgde alsnog voor een krappe voorsprong aan de pauze (2-1).

   

  Na de verfrissingen zouden de Luikenaars hun zware inspanningen uit het eerste hoofdstuk bekopen.

   

  Mounir Choudna vond er niets beters op dan de doorgebroken Imad Amazou in de strafschopzone een voetje te lichten, Antoine Lemaire trapte de penalty onberispelijk binnen (3-1).

   

  Het was het sein voor een geweldig offensief waarbij de tegenstander compleet van de vloer werd geveegd. Imad Amazou en Mustapha Aabbassi, beiden telkens schitterend bediend door Hicham Channouf, joegen de bal genadeloos in de touwen (5-1).

   

  Een geslaagde interceptie bracht Soufian Boukkalboul opnieuw oog in oog met Wim Rooms, deze laatste werkte de bal ditmaal knap in hoekschop.

   

  Voor het overige bleef de thuisploeg de plak zwaaien. Hicham Channouf gaf aan zijn sterk spelende broer Safouane de gelegenheid om ook zijn goaltje mee te pikken (6-1). Hetzelfde gold voor Khaled Oulichki op een verre uitworp van Wim Rooms (7-1). Antoine Lemaire liet een afgemeten voorzet van Safouane Channouf evenmin onbenut (8-1).

   

  Om aan de wurgende omknelling even te ontkomen vroeg LD-coach Jean-Luc Demortier een time-out. Het leverde zijn moedige discipelen een warrig doelpunt op, gescoord door Alim Ayvazoglu (8-2).

   

  Nadat Karim Akajoua de kloof wederom had uitgediept (9-2), ging hij samen met zijn ploegmaats verwoed op zoek naar een tiende roos. Die kwam er echter niet. Tijdens de laatste seconden kende scheidsrechter Danny Desmit een strafschop toe aan de uitgeputte gasten, Wim Rooms zweefde de penalty van Mohamed Boukkalboul grandioos uit zijn doelvlak!

   

  GS Beobank Hoboken plaatst zich alzo voor de kwartfinales van de Beker van België die met een heen- en terugwedstrijd zullen betwist worden. Daarin gaan we de confrontatie aan met AC Colfontaine-Hornu, momenteel leider in derde nationale afdeling C, dat zich in de Limburgse hoofdstad verrassend kon kwalificeren ten nadele van FT Deaplus Hasselt (2-7).

   

  In competitieverband kunnen onze jongens zich nu klaarstomen voor de clash van aanstaande vrijdag om 21:15 uur tegen aartsrivaal en titelpretendent Selaklean Thulin. Hiervoor verwachten we een grote toeloop in sportcentrum Sorghvliedt en rekenen we op de fanatieke steun van onze supporters!

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Wim Rooms (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (2), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Karim Akajoua (kpt) (2), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi (1),Safouane Channouf (1), Steven Dillien,coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  samenstelling Lecocq Dison: Mounir Choudna (d), Michael Laffineur (d), Younisse Ramdani (kpt), Youssef Alcabir, Mohamed Boukkalkoul, Soufian Boukkalboul (1), Alim Ayvazoglu (1), Mohamed Amine Alcabir en coach Jean-Luc Demortier.

   

  In de strijd om de Beker van Antwerpen stoten onze beloften door naar de 1/8ste finale: afgelopen donderdag wonnen zij in sporthal Linkeroever met monsterlijke cijfers van Maiwand FC dat na de kampwisseling volledig door de knieën zakte (1-13).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

   PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  12 | 2 | 2016

  1.600 personeelsleden provincie Antwerpen met een dikke trui naar het werk
  Dikketruiendag houdt bestaande klimaatmaatregelen warm

  Op Dikketruiendag zetten alle provinciale instellingen de verwarming een graadje lager. Die ene graad zorgt maar liefst voor 7% minder CO2-uitstoot. Ook scholen werken die dag, samen met het provinciale MOS-team, rond een duurzaam klimaat. Gedeputeerde voor Leefmilieu, Rik Röttger: “De provincie zet al lang in op klimaat. Op negen jaar tijd is onze CO2-uitstoot met de helft teruggedrongen. We zijn dus op de goede weg om in 2020 als organisatie klimaatneutraal te zijn. Deelname aan Dikketruiendag houdt de aandacht voor klimaatmaatregelen warm.”

  De provincie zet verschillende acties op poten om het klimaat onder de aandacht te brengen. Vriendvan.be geeft enkele tips om de dag warmer door te komen: een dikke trui is een optie, maar het is nog beter om enkele laagjes boven elkaar aan te trekken. Een ‘marcelleke’ van Vriend van is hiervoor ideaal. En voor wie graag nog een extra laagje draagt: de eerste tien mensen die maandag bij het Provinciehuis aan de Singel (Desguinlei 100, Antwerpen) arriveren, krijgen een bodywarmer. Verder zijn er ook fleecedekentjes beschikbaar om de dag aangenaam door te komen.

  Scholen aan de slag rond het klimaat
  Vanuit het MOS-team ondersteunt de provincie het klimaatbeleid van scholen in de provincie Antwerpen. Onder de slogan ‘Ons engagement kent geen grenzen’ kunnen scholen dit jaar ook de internationale toer op. (meer info en een stappenplan voor scholen op www.dikketruiendag.be).

  Het Atheneum Klein-Brabant uit Bornem zet alvast alles op alles. De leerlingen werken de hele dag rond het klimaat: ze organiseren op deze Dikketruiendag onder meer lezingen rond het thema. Verder plaatsen ze samen radiatorfolie achter de verwarming zodat er minder warmte verloren gaat. Dat aandacht voor het klimaat ook buiten Dikketruiendag van tel is, bewijst de Scholengroep Rivierenland. De groep streeft ernaar klimaatneutraal te zijn onder de noemer ‘Vriend van het klimaat’.


  Provincie elke dag “vriend van het klimaat”
  Niet alleen op Dikketruiendag trekt de provincie Antwerpen de kaart van het klimaat. Als eerste overheid in Vlaanderen behaalde ze de ISO 14001-norm voor haar interne milieumanagementsysteem. Tegen 2020 wil de provincie als organisatie klimaatneutraal zijn. Onlangs bleek nog uit het meest recente Broeikasgasrapport dat de provincie op de goede weg is: tegenover 2006 drong ze de CO2-uitstoot al met meer dan de helft terug.

  De provincie ondersteunt burgers viade Vriend van-campagne. Heel wat laagdrempelige tips verleiden tot klimaatvriendelijk gedrag. Met deze campagne moedigt de provincie haar inwoners aan om bijvoorbeeld hun thermostaat energievriendelijker in te stellen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.Ook scholen kunnen, ondersteund door het MOS-team hun steentje bijdragen.

  Meer info op: www.vriendvan.be.

  Ook bij de provincie zijn laagjes een goed alternatief op Dikketruiendag


  Bijlagen:
  image009.png (6.3 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  11 |02 | 16

  Stadswinkel tijdelijk gesloten tot en met 21 maart


  Tot het einde van de krokusvakantie kan u nog een bezoekje aan de Stadswinkel brengen voordat deze tijdelijk sluit. Van 15 februari tot 21 maart is de winkel immers dicht door herstelwerken.

   

  Tijdens de hevige storm in juni 2014 liep de parketvloer van de Stadswinkel waterschade op. Om de vloer te kunnen restaureren, moet de Stadswinkel op de Grote Markt 11 tijdelijk sluiten van 15 februari tot en met 21 maart 2016.

   

  Tijdens de sluiting verhuist Info Cultuur van Prospekta naar de ernaast gelegen ruimte. Op vrijdag en zaterdag (van 11 tot 17.45 uur) kan u voor Info Cultuur terecht aan de balie Toerisme, Grote Markt 13.  

   

  Op dinsdag 22 maart opent de Stadswinkel opnieuw de deuren zodat bezoekers er weer terechtkunnen tijdens de paasvakantie. Alle informatie over de openingsuren staat op antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Schrijf uw straat in voor de Lentepoets op zaterdag 23 april

  Haal uw borstel, blik en ander poetsgerief boven. Zoals elk jaar poetsen Antwerpenaars eind april samen met hun buren hun straat. Uw bewonersgroep kan lunchboxen bestellen of geld voor een buurtactiviteit. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin een bloembak met bloemen.

  Inschrijven

  Verwante info:foto's copy richt stad antwerpen

  Meer info

  Stadsmakers
  tel. 0800 25 8 25
  stadsmakers@stad.antwerpen.be
  www.stadsmakers.be  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ST.-CAROLUS BORROMEUSKERK

  SCHILDERIJ WISSEL IN DE ST-CAROLUS BORROMEUSKERK

   

  WOENSDAG 10 FEBRUARI 2016 (ASWOENSDAG) om 14U was het weer zover…

  Op de manier zoals ca.400 jaar geleden door de jezuïeten bedacht!

  Enkel nog mee te maken in de voormalige jezuïetenkerk in Antwerpen!

  Twee originele 17de eeuwse altaarsschilderijen (5,35m x 4m) van Cornelis Schut en Gerard Seghers werden gewisseld. Een beetje spanning ging er van uit.        

                          

  We kregen nog meer en boeiende uitleg tijdens de wissel.

   

  Bovendien was het “gratis” – Enkel voor een bezoek aan de wereldvermaarde kantkamer werd 2 € aangerekend.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERREG VLAANDEREN-NEDERLAND

   

  Twee nieuwe projecten van startin Interreg Vlaanderen-Nederland
  CrossCare en Link2innovate stimuleren concrete innovaties door kleine en middelgrote ondernemingen

   

  Op 9 februari keurde Interreg Vlaanderen-Nederland twee projecten goed die inzetten op innovatie en zelf als matchmaker aan de slag gaan. Beide projecten ondersteunen ondernemers in onderzoek en experimentele ontwikkeling zodat nieuwe producten of diensten vlot in de markt gezet kunnen worden. Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 12.3 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt een bedrag van 5.9 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De Europese Commissie stelt via Interreg Vlaanderen-Nederland de komende zeven jaar ruim 152 miljoen euro ter beschikking voor grensoverschrijdende samenwerking, die innovatie en duurzame ontwikkeling in de grensregio bevordert.

   

  Link2innovate: matchmaker voor de technostarter

   

  Starters worden vaak geconfronteerd met de zogenaamde valley of death, ook in de grensregio. Over een innovatief product of dienst beschikken betekent niet dat je erin slaagt om dat snel en efficiënt in de markt te zetten. De (kwetsbare) starter is vaak onervaren in netwerken en heeft niet voldoende middelen ter beschikking. Link2innovate moedigt samenwerking aan tussen technostarters en bedrijven aan weerszijden van de grens. De focus ligt op starters die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals o.a. micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie of geavanceerde fabricatiesystemen en –processen. Experimentele ontwikkeling zoals prototyping, demonstraties of pilotontwikkeling zorgt ervoor dat het product of dienst op die manier voldoende zuurstof krijgt om succesvol te evolueren. Daarnaast kunnen de starters beroep doen op coaching zodat hun product of dienst efficiënt en vlot in de markt gezet kan worden.

   

  Eerder toonde het project ‘Incubatorennetwerk(t)’  uit Interreg IV aan dat de valorisatie van onderzoeksresultaten gebaat is bij grensoverschrijdende samenwerking tussen universitaire onderzoeksgroepen om tot spin-off creatie te komen of om bestaande universitaire spin-offs sneller te laten groeien. Dit principe wordt verder toegepast bij Link2innovate.

   

  Thema: 1B INNOVATIE – slimme groei

  Op een totaal budget van €1.937.869,50 levert Interreg een bijdrage van € 928.934,75 (47,94%)

   

  CrossCare: matchmaker in de zorgsector

   

  De zorgnood bij Vlaamse en Nederlandse ouderen zal de komende jaren enorm stijgen. Ook andere evoluties, zoals de toename van het aantal alleenstaande ouderen, de druk op de arbeidsmarkt inzake zorgberoepen en budgettaire beperkingen, vormen een belangrijke uitdaging. Om oplossingen aan te reiken in de grensregio is onderzoek en innovatie nodig.

   

  CrossCare heeft als doel om innovatie in de zorg te stimuleren, bij te sturen en te versnellen. Het project ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van innovaties door het aanbieden van een grensoverschrijdende zorgproeftuinsetting. Deze proeftuinen, of Living Labs geven bedrijven of zorgorganisaties de kans om een product of dienst nauwgezet en succesvol uit te werken. Zes ervaren zorgproeftuinen (CareVille, Innovage, LiCalab, Brainport Healthy Living Lab, CIC en EIZT) slaan de handen in elkaar. Elk innovatieproject krijgt een op maat gemaakte ondersteuning van één Vlaamse én Nederlandse proeftuin. Een zorgproeftuin begeleidt ontwikkelaars van zorginnovaties om samen met eindgebruikers, nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten te creëren en te toetsen in de praktijk. Het CrossCare netwerk biedt op die manier een breed ecosysteem waarin samenwerkingsverbanden in de hele zorg- en waardeketen kunnen worden ontwikkeld.

   

  Thema: 1B INNOVATIE – slimme groei

  Op een totaal budget van €10.418.706,35 levert Interreg een bijdrage van €4.999.353,17(47,98%)

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  10 | 2 | 2016

  Meer dan 300 natuurliefhebbers samen op provinciale ontmoetingsdag rond biodiversiteit
  Lezingen en workshops op trefdag ANKONA rond thema ‘VN-decennium Biodiversiteit 2011-2020’

  De ANtwerpse KOepel voor NAtuurstudie (ANKONA) organiseert op zaterdag 13 februari, samen met het departement Biologie van de Universiteit Antwerpen, zijn jaarlijkse ontmoetingsdag. Het thema van deze 19de editie is ‘Halfweg het VN-decennium Biodiversiteit 2011-2020: nog 5 jaar te gaan … of te lopen?’. Op het programma staan interessante lezingen en workshops over biodiversiteit in de regio Antwerpen. Deelnemers ontdekken onder meer hoe ze bever-damlocaties kunnen voorspellen, wat het effect is van bosomvorming op de verspreiding van de ziekte van Lyme en hoe heide- en venherstel gebeurt.

  Credo biodiversiteit: think global, act local
  De belangrijkste doelstelling voor de toekomst is onze planeet leefbaar te houden voor de komende generaties. In 2015 formuleerde de VN 17 ontwikkelingsdoelen voor 2030. Ook het internationaal klimaatplan dat in Parijs unaniem werd goedgekeurd, draagt daartoe bij. Naast het VN-biodiversiteitsjaar 2010 riep de VN 2011-2020 uit tot hét decennium om de biodiversiteit wereldwijd te beschermen en de achteruitgang te stoppen.

  Ook de provincie Antwerpen zet volop in op klimaat. Gedeputeerde voor Leefmilieu Rik Röttger opent de ANKONA-ontmoetingsdag: “Als provincie zijn we ons ervan bewust dat ‘think global, act local’ uiteindelijk ook moet leiden tot concrete lokale acties. De vele vrijwilligers en professionals die actief zijn rond natuurstudie zijn de voelsprieten van ons beleid. Dankzij samenwerking blijven we alert en houden we een vinger aan de pols.”

   

  Over bomen en natuur en … een vleermuis op vrijersvoeten

  In verschillende lezingen en workshops wordt stilgestaan bij de kansen en beperkingen voor biodiversiteit in tijden van verandering, met het oog op 2020. Sprekers lichten concrete acties toe.

   

  De voormiddagworkshop maakt natuurliefhebbers wegwijs in eenvoudige microscopie. Wie kiest voor de lezing ‘Door het bos de bomen (nog) zien’ komt meer te weten over de essenziekte, veteraanbomen en het effect van bosomvorming op de ziekte van Lyme. Verder zijn er sessies over de natuur in en langs waterlopen en plannen en instrumenten voor uitvoering. Ookzoomt de N8/Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt in op het liefdesleven van vleermuizen. Ze volgden vleermuis Charlotte met een zendertje van Herentals naar Broechem toen zij op zoek was naar een partner.

  inzoomen op biodiversiteit: de hommel - Copyright: provincie Antwerpen

  Kunstenaar en illustrator Joris De Raedt zorgt tijdens de middagpauze voor een luchtige noot over wetenschappelijke illustraties. Voor, tijdens en na de lezingen kunnen de natuurliefhebbers info, inspiratie en interessante contacten sprokkelen aan de 20 info- en boekenstanden van verenigingen en instellingen die actief zijn in het natuuronderzoek. Wie wil, kan ook een korte natuurfilm over dagvlinders in de provincie Antwerpen bekijken.

  In de namiddag kunnen aanwezigen in de kelder van de universiteitscampus solitaire bijen determineren onder leiding van de bijenwerkgroep van Natuurpunt. Wie liever rustig luistert, kan een lezing meepikken over heide- en venherstel in het Turnhouts vennengebied, de toestand en trend van enkele habitatsoorten en provinciaal prioritaire soorten of de kansen en beperkingen voor biodiversiteit in tijden van verandering.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zaterdag 13 februari van 9.30 tot 16.30 uur

  Waar: 
  Universiteit Antwerpen, campus Groenenborger gebouw T, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen

  Meer info:
  www.ankona.be
  www.provincieantwerpen.be > ontmoetingsdag   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

                                                                    

  09 |02 | 16

  Start to Run in verschillende districten

   

  In verschillende Antwerpse districten worden lessenreeksen Start to Run georganiseerd, de succesvolle methode om stap voor stap een langere afstand te leren lopen.

   

  Deelnemers aan de lessenreeksen trainen onder begeleiding op vaste dagen en in groep. Zo worden ze gemotiveerd om te blijven volhouden. Het is de ideale manier om conditie op te bouwen of terug te winnen.

   

  Na een tiental weken lopen deelnemers zonder problemen vijf kilometer aan een stuk. Het is dus de ideale voorbereiding voor loopevents zoals de Short Run of de Ladies Run tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon, de Rivierenhofloop in Deurne en de Reuzenloop in Borgerhout.

  De cursussen worden georganiseerd door verschillende Antwerpse atletiekclubs in samenwerking met de districten. Er starten binnenkort cursussen in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekerenen Wilrijk. In Deurne startte een van de lessenreeksen al op 1 februari en in Merksem op 8 februari, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aansluiten.

  De informatie voor Berchem, Borgerhout,Deurne, Ekeren, Merksem en Wilrijk staat op de webpagina’s van de districten. Op antwerpen.be vindt u ook een volledig overzicht van de lessenreeksen in alle districten met informatie over de startdata en inschrijvingen. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  Antwerpen
  Gijs Leyman, sportantenne, tel. 03 338 35 18, sportantenne.antwerpen@stad.antwerpen.be
  Verantwoordelijke districtsschepen: Samuel Markowitz, districtsschepen voor sport, tel. 0472 33 99 44, samuel.markowitz@stad.antwerpen.be  Berchem
  Lucie van Oers, sportantenne Berchem, tel. 03 338 40 53, sportantenne.berchem@stad.antwerpen.be
  Verantwoordelijke districtschepen: Ann Bakelants, districtsschepen voor sport, tel. 0472 52 25 11, anne.bakelants@stad.antwerpen.be


  Borgerhout
  Steve Faes, sportantenne, tel. 03 338 18 05, steve.faes@stad.antwerpen.be  
  Verantwoordelijke districtsschepen: Luc Moerkerke, gsm 0475 86
  07 95 luc.moerkerke@stad.antwerpen.be


  Deurne
  Fanny Vereecke, sportantenne Deurne, tel. 03 338 45 86, gsm 0495 91 89 68, fanny.vereecke@stad.antwerpen.be  
  Verantwoordelijke districtsschepen: Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport, gsm 0476 40 48 56, elke.brydenbach@stad.antwerpen.be  Merksem
  Bob Peeters, sportantenne Merksem, tel. 03 338 73 32, sportantenne.merksem@stad.antwerpen.be

  Verantwoordelijke districtsschepen: Herman Gielen, districtsschepen voor sport, gsm 0498 51 51 94, herman.gielen@stad.antwerpen.be  Ekeren
  Kelly Stark, tel. 03 338 29 16, kelly.stark@stad.antwerpen.be
  Verantwoordelijke districtsschepen: Sabine Coene, districtsschepen voor sport, tel. 0474 40 70 45, sabine.coene@stad.antwerpen.be  Wilrijk
  Karen Fremault, sportantenne Wilrijk, tel. 03 338 53 24, sportantenne.wilrijk@stad.antwerpen.be  
  Verantwoordelijken: Robert Moens, districtsschepen voor sport, tel. 0476 43 31 10, robert.moens@stad.antwerpen.be -  Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege & -raad en bevoegd voor communicatie, tel. 0496 24 42 56


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Kraakvers koken in de

  krokusvakantie!
  11 februari (week 6)


  De eerste leverdag zit erop, de krokusvakantie is begonnen, maar wij zitten niet stil en zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor jullie groentepakket van deze week! Zo krijg je van Jolien weer een lekker recept om aan de slag te gaan met de paksoi van de Baarbeekhoeve. En voor wie vakantie heeft (en dus tijd om lekker uitgebreid te koken): ga zeker hier eens een kijkje nemen om nog tal van andere recepten te (her)ontdekken!

  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (11 februari 2016 - week 6). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


  In het grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:
  -
  Paksoi van de Baarbeekhoeve
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve
  - Pijplook van Wijngaardhof
  - Vogelmuur van Wijngaardhof
  - Pompoen van Ionahoeve
  - Ui van Livinushof
  - Rode kool van Livinushof


  In het kleine groentepakket zit hetzelfde, maar er zit geen ui of rode kool in.

  Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 10 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  Risotto met paksoi & champignons

  Nodig (2 personen): 1 grote paksoi, 250g witte champignons, 120g risottorijst, 1 ui, 1 teentje look, verse of gedroogde bieslook, Parmezaan (geraspt), olijfolie, peper & zout

  Bereiding:
  - Bereid de risotto zoals op de verpakking uitgelegd staat.
  - Snijd ondertussen de look en de ui in fijne stukjes. Stoof ze aan in olijfolie.
  - Snijd de champignons en de paksoi in stukken, gebruik zowel het blad als de
  stengel van de paksoi. Voeg ze toe aan de ui en de look.
  - Kruid af met peper en zout.
  - Wanneer de risotto klaar is voeg je deze toe aan de gebakken groenten.
  - Meng goed onder elkaar en voeg er de bieslook aan toe.
  - Werk af met geraspte parmezaan.

  Smakelijk!

  www.stadsboerderijantwerpen.be  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

   

  Workshop ‘rozen snoeien’ succesherneming

  Zondag 28 februari 2016 - Rivierenhof (Deurne / 2100 Antwerpen)

  Heb jij thuis een collectie rozen waar je geen raad mee weet?

  Steek dan eens je licht op bij de deskundigen van het Rivierenhof. Op zondag 28 februari 2016 van 10u tot 12u of van 13u30 tot 15u30 kun je er deelnemen aan een gratis workshop boordevol praktische snoeitips en handige weetjes over rozen. Na een interessante rondleiding door de indrukwekkende rozentuin, ga je zelf aan de slag. Breng dus zeker je eigen snoeischaar en tuinhandschoenen mee!

   

  Schrijf je nu in

  Deelnemen is volledig gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18. Wacht niet te lang met inschrijven, want volzet is volzet.

   

  Meer info

  www.facebook.com  > Rivierenhof

  www.provincieantwerpen.be > Workshop ‘Rozen snoeien’ Rivierenhof 2016

   

  Rozenpracht na deskundige snoei - Copyright: Provincie Antwerpen.

   

  PRAKTISCHE INFO WORKSHOP

  Wanneer:

  Zondag 28 februari 2016 van 10 uur tot 12 uur of van 13u30 tot 15u30.

   

  Waar

  Afspraak aan kasteel Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

  Deelname:

  Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 (sinds maandag 8 februari 2016).

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Workshop ‘Rozen snoeien’ Rivierenhof 2016

  Social media:

  www.facebook.com  > Rivierenhof   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

                                                                                   

                                                                                                                             8-02-2016                                  

  Eedaflegging burgemeester Jos Vinckx (Oud-Turnhout) bij gouverneur Cathy Berx

  Op maandag 8 februari nodigde gouverneur Cathy Berx de heer Jos Vinckx uit om de eed van burgemeester van Oud-Turnhout bij haar af te leggen. 

  Sinds 1 januari 2016 treedt de heer Jos Vinckx (CD&V) op als waarnemend burgemeester van Oud-Turnhout.  Hij nam er de taken over van de heer Leo Nys (CD&V) die eerder in 2015 zijn ontslag als burgemeester van Oud-Turnhout indiende, omwille van zijn gezondheid en hij van zijn pensioen verder wil genieten

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans tekende het benoemingsbesluit van de nieuwe burgemeester.   Na de eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx op maandag kan Joris Vinckx officieel aantreden als burgemeester van zijn gemeente.

  Gouverneur Cathy Berx dankt ook afgetreden burgemeester Leo Nys voor de goede samenwerking tijdens de voorbije jaren.

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

                     

            5-3 

                                       

                        

   

  Met het bezoek van middenmotor HCTE Cosmos La Hestre begon goud-zwart vanavond aan een reeks van drie opeenvolgende thuiswedstrijden.

   

  De discipelen van coach Rudy Smet namen een droomstart: Imad Amazou wentelde de bal in de benedenhoek op een intrap van Steven Dillien (1-0), even later vlamde deze laatste vanop de linkerflank glansrijk binnen (2-0).

   

  Het gaf de peper aan een gekruide openingsfase waarbij beurtelings een dubbele poging van Hicham Channouf en een daverend vluchtschot van Mustapha Aabbassi hun doel misten. De gasten geraakten niet verder dan een trap van Neki Mbala die door een Hobokenaar bijna in eigen netten werd gedevieerd.

   

  Precies bij het ingaan van het tweede kwartier kon Mustapha Aabbassi alleen naar Frédéric D’Ermilio afstevenen, de portier greep in de strafschopzone naar de noodrem: Antoine Lemaire zette de penalty feilloos om (3-0).

   

  De thuisploeg bleef het gebeuren beheersen met als uitschieter een diepe bal van Imad Amazou tot bij Khaled Oulichki die uit de draai een hoekschop afdwong. Imad Amazou mikte bij een soortgelijke onderneming nipt naast de staak.

   

  Op slag van rust lukte Neki Mbala, recent uitgeroepen tot beste speler van het jaar 2015, een fraai doelpunt (3-1). Vlak daarop verdween een listig stiftertje van Steven Dillien voorlangs.

   

  Met Wim Rooms tussen de palen - Olivier Verhanneman verkoos niet te hernemen wegens een elleboogletsel - vertoonde de thuisploeg bij de aanvang van de tweede speelhelft een heerlijk schouwspel: snel combinatievoetbal, pressie en diepgang. Imad Amazou dribbelde enkele verdedigers op een hoopje en vond een kleine opening (4-1).

   

  De kansen volgden aan de lopende band: Steven Dillien, Mustapha Aabbassi, Imad Amazou, Karim Akajoua, … allen bleven in gebreke bij de afwerking. Deels door de attente tussenkomsten van Frédéric D’Ermilio, deels vanwege een zekere nonchalance en onbesuisdheid. Antoine Lemaire waagde het dan maar vanop afstand: het ronde ding plofte via de onderkant van de dwarsligger in de kooi (5-1).

   

  Nadat Mustapha Aabbassi en de ingevallen Safouane Channouf een uitgelezen mogelijkheid verijdeld zagen, daagden de blauw-zwarten plots op met een splijtend ééntweetje Adrien Fois-Neki Mbala en een hemelsbrede opportuniteit voor Jonathan Demptinne. Beide acties vergden een grandioos optreden van Wim Rooms.

   

  Tijdens de laatste minuten werd deze nochtans sportieve ontmoeting beklad door een grove overtreding van Adrien Fois op Karim Akajoua: de boosdoener zag een geel karton voor de neus wapperen en mocht iets vroeger dan de andere acteurs naar de kleedkamers terugkeren.

   

  Toch zouden Neki Mbala en Massimo Carnoli nog temperen (5-3) en trapte Jonathan een verschroeiende pegel tegen de deklat, alvorens het eindsignaal van het arbitrale duo Christophe Blairon-Régis Bawin weerklonk.

   

  Aldus kon HCTE Cosmos La Hestre met milde verliescijfers huiswaarts reizen, GS Beobank Hoboken behaalde een onbetwiste zege. Meer zelfs, door het verrassende gelijkspel van Selaklean Thulin bij Futsal Jette (2-2) klimt onze club zowaar naar de eerste plaats in het klassement!

   

  Volgende vrijdag om 21:15 uur betreden de Beobankers hun vertrouwde arena om in de 1/8ste finale van de Beker van België partij te geven aan Lecocq Dison (derde nationale D) dat ongetwijfeld een grote drang zal voelen om zich tegen de bekerhouder te bewijzen…

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (2), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  samenstelling HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mohamed Oubella (kpt), Adrien Fois, Marco Carnoli (1), Massimo Carnoli, John Salvatori, Neki Mbala (2), Jonathan Demptinne en coach Alessandro Meo.

   

  Het B-team deelde de punten met Duvel Breendonk (3-3). Aanstaande donderdag om 22:00 uur gaan onze beloften in sporthal Linkeroever de confrontatie aan met Maiwand FC (tweede provinciale A) in het kader van de 1/16de finale van de Beker van Antwerpen.

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

   

   

   

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Markt, Suikerrui en Steenplein. In een tweede fase in juli 2015 kwamen daar nog 16 locaties in de publieke ruimte bij waaronder het De Coninckplein, Park Spoor Noord en aan het MAS.

   

  Voortaan kan ook in onderstaande gebouwen ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ gebruikt worden

  • Visit Antwerp (Grote markt)
  • FelixArchief
  • bibliotheek Permeke
  • Stadhuis – Tentoonstellingsruimte
  • Den Bell
  • Digipolis Antwerpen
  • districtshuis van Antwerpen
  • districthuis van Berchem
  • districthuis van Berendrecht-Zandvliet-Lillo
  • districthuis van Borgerhout
  • districthuis van Deurne
  • districthuis van Ekeren
  • districthuis van Hoboken
  • districthuis van Merksem en Sociaal centrum Merksem OCMW
  • districthuis van Wilrijk en Bibliotheek Bist
  • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
  • Museum Aan de Stroom (MAS)
  • Middelheimmuseum
  • Hessenhuis
  • Museum Mayer van den Bergh
  • Museum Plantin-Moretus
  • Red Star Line Museum
  • Ontmoetingscentrum Atlas

   

  Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. Aanmelden kan na registratie ook met het A-profiel van antwerpen.be.

   

  Een volledig overzicht van de locaties met ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ staat op http://www.visitantwerpen.be/detail/wifi. Op het stadsplan op antwerpen.be staan de zones aangeduid onder ‘Digitale stad – Openbare WIFI zones’.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!