Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    09-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    Workshop ‘rozen snoeien’ succesherneming

    Zondag 28 februari 2016 - Rivierenhof (Deurne / 2100 Antwerpen)

    Heb jij thuis een collectie rozen waar je geen raad mee weet?

    Steek dan eens je licht op bij de deskundigen van het Rivierenhof. Op zondag 28 februari 2016 van 10u tot 12u of van 13u30 tot 15u30 kun je er deelnemen aan een gratis workshop boordevol praktische snoeitips en handige weetjes over rozen. Na een interessante rondleiding door de indrukwekkende rozentuin, ga je zelf aan de slag. Breng dus zeker je eigen snoeischaar en tuinhandschoenen mee!

     

    Schrijf je nu in

    Deelnemen is volledig gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18. Wacht niet te lang met inschrijven, want volzet is volzet.

     

    Meer info

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.provincieantwerpen.be > Workshop ‘Rozen snoeien’ Rivierenhof 2016

     

    Rozenpracht na deskundige snoei - Copyright: Provincie Antwerpen.

     

    PRAKTISCHE INFO WORKSHOP

    Wanneer:

    Zondag 28 februari 2016 van 10 uur tot 12 uur of van 13u30 tot 15u30.

     

    Waar

    Afspraak aan kasteel Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Deelname:

    Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 (sinds maandag 8 februari 2016).

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Workshop ‘Rozen snoeien’ Rivierenhof 2016

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof



     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

                                                                                     

                                                                                                                               8-02-2016                                  

    Eedaflegging burgemeester Jos Vinckx (Oud-Turnhout) bij gouverneur Cathy Berx

    Op maandag 8 februari nodigde gouverneur Cathy Berx de heer Jos Vinckx uit om de eed van burgemeester van Oud-Turnhout bij haar af te leggen. 

    Sinds 1 januari 2016 treedt de heer Jos Vinckx (CD&V) op als waarnemend burgemeester van Oud-Turnhout.  Hij nam er de taken over van de heer Leo Nys (CD&V) die eerder in 2015 zijn ontslag als burgemeester van Oud-Turnhout indiende, omwille van zijn gezondheid en hij van zijn pensioen verder wil genieten

      Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans tekende het benoemingsbesluit van de nieuwe burgemeester.   Na de eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx op maandag kan Joris Vinckx officieel aantreden als burgemeester van zijn gemeente.

    Gouverneur Cathy Berx dankt ook afgetreden burgemeester Leo Nys voor de goede samenwerking tijdens de voorbije jaren.

     

     
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

                       

              5-3 

                                         

                          

     

    Met het bezoek van middenmotor HCTE Cosmos La Hestre begon goud-zwart vanavond aan een reeks van drie opeenvolgende thuiswedstrijden.

     

    De discipelen van coach Rudy Smet namen een droomstart: Imad Amazou wentelde de bal in de benedenhoek op een intrap van Steven Dillien (1-0), even later vlamde deze laatste vanop de linkerflank glansrijk binnen (2-0).

     

    Het gaf de peper aan een gekruide openingsfase waarbij beurtelings een dubbele poging van Hicham Channouf en een daverend vluchtschot van Mustapha Aabbassi hun doel misten. De gasten geraakten niet verder dan een trap van Neki Mbala die door een Hobokenaar bijna in eigen netten werd gedevieerd.

     

    Precies bij het ingaan van het tweede kwartier kon Mustapha Aabbassi alleen naar Frédéric D’Ermilio afstevenen, de portier greep in de strafschopzone naar de noodrem: Antoine Lemaire zette de penalty feilloos om (3-0).

     

    De thuisploeg bleef het gebeuren beheersen met als uitschieter een diepe bal van Imad Amazou tot bij Khaled Oulichki die uit de draai een hoekschop afdwong. Imad Amazou mikte bij een soortgelijke onderneming nipt naast de staak.

     

    Op slag van rust lukte Neki Mbala, recent uitgeroepen tot beste speler van het jaar 2015, een fraai doelpunt (3-1). Vlak daarop verdween een listig stiftertje van Steven Dillien voorlangs.

     

    Met Wim Rooms tussen de palen - Olivier Verhanneman verkoos niet te hernemen wegens een elleboogletsel - vertoonde de thuisploeg bij de aanvang van de tweede speelhelft een heerlijk schouwspel: snel combinatievoetbal, pressie en diepgang. Imad Amazou dribbelde enkele verdedigers op een hoopje en vond een kleine opening (4-1).

     

    De kansen volgden aan de lopende band: Steven Dillien, Mustapha Aabbassi, Imad Amazou, Karim Akajoua, … allen bleven in gebreke bij de afwerking. Deels door de attente tussenkomsten van Frédéric D’Ermilio, deels vanwege een zekere nonchalance en onbesuisdheid. Antoine Lemaire waagde het dan maar vanop afstand: het ronde ding plofte via de onderkant van de dwarsligger in de kooi (5-1).

     

    Nadat Mustapha Aabbassi en de ingevallen Safouane Channouf een uitgelezen mogelijkheid verijdeld zagen, daagden de blauw-zwarten plots op met een splijtend ééntweetje Adrien Fois-Neki Mbala en een hemelsbrede opportuniteit voor Jonathan Demptinne. Beide acties vergden een grandioos optreden van Wim Rooms.

     

    Tijdens de laatste minuten werd deze nochtans sportieve ontmoeting beklad door een grove overtreding van Adrien Fois op Karim Akajoua: de boosdoener zag een geel karton voor de neus wapperen en mocht iets vroeger dan de andere acteurs naar de kleedkamers terugkeren.

     

    Toch zouden Neki Mbala en Massimo Carnoli nog temperen (5-3) en trapte Jonathan een verschroeiende pegel tegen de deklat, alvorens het eindsignaal van het arbitrale duo Christophe Blairon-Régis Bawin weerklonk.

     

    Aldus kon HCTE Cosmos La Hestre met milde verliescijfers huiswaarts reizen, GS Beobank Hoboken behaalde een onbetwiste zege. Meer zelfs, door het verrassende gelijkspel van Selaklean Thulin bij Futsal Jette (2-2) klimt onze club zowaar naar de eerste plaats in het klassement!

     

    Volgende vrijdag om 21:15 uur betreden de Beobankers hun vertrouwde arena om in de 1/8ste finale van de Beker van België partij te geven aan Lecocq Dison (derde nationale D) dat ongetwijfeld een grote drang zal voelen om zich tegen de bekerhouder te bewijzen…

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (2), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    samenstelling HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mohamed Oubella (kpt), Adrien Fois, Marco Carnoli (1), Massimo Carnoli, John Salvatori, Neki Mbala (2), Jonathan Demptinne en coach Alessandro Meo.

     

    Het B-team deelde de punten met Duvel Breendonk (3-3). Aanstaande donderdag om 22:00 uur gaan onze beloften in sporthal Linkeroever de confrontatie aan met Maiwand FC (tweede provinciale A) in het kader van de 1/16de finale van de Beker van Antwerpen.

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

     

     

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Markt, Suikerrui en Steenplein. In een tweede fase in juli 2015 kwamen daar nog 16 locaties in de publieke ruimte bij waaronder het De Coninckplein, Park Spoor Noord en aan het MAS.

     

    Voortaan kan ook in onderstaande gebouwen ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ gebruikt worden

    • Visit Antwerp (Grote markt)
    • FelixArchief
    • bibliotheek Permeke
    • Stadhuis – Tentoonstellingsruimte
    • Den Bell
    • Digipolis Antwerpen
    • districtshuis van Antwerpen
    • districthuis van Berchem
    • districthuis van Berendrecht-Zandvliet-Lillo
    • districthuis van Borgerhout
    • districthuis van Deurne
    • districthuis van Ekeren
    • districthuis van Hoboken
    • districthuis van Merksem en Sociaal centrum Merksem OCMW
    • districthuis van Wilrijk en Bibliotheek Bist
    • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
    • Museum Aan de Stroom (MAS)
    • Middelheimmuseum
    • Hessenhuis
    • Museum Mayer van den Bergh
    • Museum Plantin-Moretus
    • Red Star Line Museum
    • Ontmoetingscentrum Atlas

     

    Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. Aanmelden kan na registratie ook met het A-profiel van antwerpen.be.

     

    Een volledig overzicht van de locaties met ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ staat op http://www.visitantwerpen.be/detail/wifi. Op het stadsplan op antwerpen.be staan de zones aangeduid onder ‘Digitale stad – Openbare WIFI zones’.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT


    Provincie Antwerpen

    Multicache ‘Het Klokkenmysterie’
    Zaterdag 6 februari 2016 – vrijdag 24 februari 2017, Kasterlee (i.s.m. Toerisme Kasterlee)

    Ga met een gps op zoek naar de verborgen locaties in het bos en op de heide van Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee!

     

    Lang geleden verdween de klok uit de kerktoren van Kasterlee. Men sprak over duivelse streken. Maar hoe zat dat nu echt? Waar kwam die klok dan terecht?

    Ontdek het allemaal tijdens de zoektocht ‘Het Klokkenmysterie’. 

     

    Je wandelt 2,5 km door de bossen van de Kastelse Hoge Mouw. Met behulp van een hand-gps ga je op zoek naar de tien verborgen locaties in het bos en op de heide.

     

    Deze zoektocht is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, ook ideaal voor volwassenen. Over deze tocht doe je ongeveer 2 tot 2,5 uur, ze is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

     

    Download de opdrachten op www.provincieantwerpen.be > Hoge Mouw of www.visitkasterlee.be.

    Met een eigen gps kan je deze tocht elke dag doen. Heb je geen gps? Huur er een bij Toerisme Kasterlee: www.visitkasterlee.be.

     

    Vertrek: parking Goorseweg, 2460 Kasterlee.

     

    Post je leuke foto op onze facebook pagina Hoge Mouw en Visitkasterlee!

     

    Meer informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender Hoge Mouw.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Van zaterdag 6 februari 2016 tot vrijdag 24 februari 2017

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Hoge Mouw, Goorseweg, 2460 Kasterlee.

    Website:
    www.provincieantwerpen.be> kalender Hoge Mouw


    Social media:

    facebook.com/hogemouw


    Meer info:
    Valerie Van Dessel

    Educator Hoge Mouw

    014 37 91 74

    valerievandessel@provincieantwerpen.be




    Op zoektocht met de gps - Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    06 | 02 | 2016

    Provincie Antwerpen neemt wielercollectie Paul van Bommel over

    Wielercollectie met o.a. 400 gesigneerde truitjes wordt tentoongesteld in nieuw fietsbelevingspunt tussen De Schorre en Rupeldijk

     

    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre nam in 2015 de wielercollectie van Paul van Bommel over. Tot vorig jaar kon je deze nog bewonderen in zijn bekende restaurant Casa Grinta. De provincie Antwerpen wil ze tegen 2018 in een wisselende tentoonstelling opzetten in het geplande fietsbelevingspunt aan de Rupeldijk. Het fietsbelevingspunt Rupel-Scheldeland moet een creatieve hub worden voor wielerfans en retro-fietsliefhebbers uit heel Vlaanderen.


    Sinds 2014 verbindt een fiets- en wandelpad Provinciaal Recreatiedomein De Schorre met de Rupeldijk in Boom. Hiervoor legde de provincie Antwerpen een nieuw fiets- en wandelpad aan vanaf een parking van De Schorre in de Kapelstraat naar de Rupeldijk. Het fietspad loopt via een tunnel onder de Kapelstraat door, langs een groene strook en eindigt op een plein aan de Rupeldijk waar de restanten van een oude ringoven bleven behouden. Dit plein wil de provincie uitbouwen tot een uniek fietsbelevingspunt. Het wordt een ontmoetingsplek voor recreatieve fietsers en wielerfanaten, met onder meer een toeristische balie, fietsenverhuur, een fietshersteldienst, elektrische oplaadpunten en een themacafé. De oude ringoven en andere steenbakkersrelicten worden in de nieuwe plannen doordacht geïntegreerd.

     

    500 gesigneerde wielertruitjes

     

    In dit unieke decor zal je het verhaal van Vlaamse en lokale wielerhelden kunnen beleven dankzij de collectie van Paul van Bommel. Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre heeft de Vlaamse wielercollectie van Paul van Bommel overgenomen voor een duur van 15 jaar, dit met de bedoeling de collectie te inventariseren, klaar te maken voor bewaring en vervolgens tentoon te stellen in het nieuwe fietsbelevingspunt.” licht Bruno Peeters, gedeputeerde voor  toerisme en recreatiedomeinen, toe.

     

    Paul van Bommel is naast chef van zijn restaurant Casa Grinta in Terhagen ook een groot wielerfanaat. Hij verzamelt reeds 20 jaar maar de laatste 5 jaar breidde hij zijn collectie exponentieel uit en barstte de bovenverdieping van het restaurant uit zijn voegen. De collectie bevat 700 wielertruitjes waarvan 400 gesigneerde, 1500 miniatuurfietsjes en heel wat medailles, petjes, fietsen, wielerbekers, posters en boeken. De verhalen achter zijn collectie zullen origineel in de schijnwerpers worden geplaatst. Want achter elk truitje, foto, helm, fiets, …  schuilt een verhaal met veel kleur en passie. Zo bevat de collectie de fiets van Willy ‘Rupske’ Lauwers, de gele trui van Lucien Van Impe, de laatste trui van Andy Schleck, en 1 van de 2 laatste truitjes van Raymond Delisle, één van de beste Franse wielrenners in de jaren ’70. Heel wat truitjes ontving Paul trouwens persoonlijk vanuit de handen van de vele wielrenners die in zijn restaurant Casa Grinta in Terhagen kwamen eten.

     

    Van gesigneerde truitjes tot oude wieleraffiches,
    de collectie van Paul van Bommel is enorm uitgebreid en veel truitjes kreeg hij uit de handen van bevriende wielrenners. - Copyright: Paul van Bommel

    Gedeputeerde voor toerisme en recreatiedomeinen Bruno Peeters:

    “De hele site zal wielrennen en fietsen uitstralen, zowel door de aanwezigheid van tijdelijke en wisselende opstellingen rond diverse wielerthema’s uit de prachtige collectie van Paul van Bommel als door de aanwezigheid van diverse fietsgerelateerde services (verhuur, herstel, onderhoud,…). De provincie heeft dan ook de ambitie van het fietsbelevingspunt Rupel-Scheldeland een centraal in Vlaanderen gelegen creatieve hub te maken voor wielerfans en retro-fietsliefhebbers uit heel Vlaanderen.”

     

     

    Van de boot op de fiets

    Het fietsbelevingspunt zal een belangrijke toeristische meerwaarde vormen voor de Rupelstreek. De fietser of wandelaar zal een bezoek aan het fietsbelevingspunt makkelijk kunnen combineren met een bezoekje aan De Schorre, het nautisch bezoekerscentrum en de steenbakkerijmusea in de buurt. Daarnaast sluit het perfect aan op het fietsknooppuntennetwerk Scheldeland en het wandelknooppuntennetwerk Rivierenland. Uit metingen blijkt dat maar liefst 300.000 fietsers per jaar op de Rupeldijk passeren.

     

    Maar de provincie Antwerpen wil dit fietsbelevingspunt nog een stapje hoger tillen. De realisatie van het fietsbelevingspunt kadert namelijk binnen het project ‘Blauwe Halte Rupel’, een multimodaal overstappunt waarbij beleving op en langs het water centraal staat. Op termijn wil de provincie Antwerpen het fietsbelevingspunt uitbouwen tot een locatie waar wandelaars en fietsers naadloos kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere (te voet, met de fiets, de boot of het openbaar vervoer). Aan het Nautisch Bezoekerscentrum wordt daarom de aanlegsteiger vernieuwd.  

     

    De plannen voor het fietsbelevingspunt, of hoe het er zal uitzien in 2018.

    Steun van Toerisme Vlaanderen

     

    Midden 2016 zouden de voorbereidende werken aan het fietsbelevingspunt starten en worden de overblijfselen van de ringoven leeg gemaakt. Eind 2016 zouden dan de effectieve werken starten. Het fietsbelevingspunt zou tegen 2018 klaar moeten zijn. De bouw van het fietsbelevingspunt wordt mede mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen. Minister voor Toerisme Ben Weyts maakte zopas nog 289.170 euro uit het impulsprogramma ‘Fiets- en wandelennetwerken 2015’ vrij voor de ontwikkeling van het fietsbelevingspunt.

     

    Copyright: KROS architecten tvh, Exponanza

     












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CATHY BERX
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) en federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    PROVINCIE ANTWERPEN

    04 | 02 | 2016

    Expertise provincies kan Vlaams klimaatbeleid een boost geven
    Provincies eisen hun plek op in Vlaamse klimaattop. Experten provincies ondersteunen reeds 78% van Vlaamse steden en gemeenten

    In maart organiseert de Vlaamse overheid een klimaattop. In een open brief aan parlementsvoorzitter Jan Peumans vragen de gedeputeerden Klimaat en Milieu van de vijf Vlaamse provincies nu om hen daarin te betrekken. “De provincies werken al jaren rond klimaat, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit.” benadrukt Rik Röttger, voorzitter van de beleidscommissie Milieu .“Nu Vlaanderen haar klimaatbeleid verder wil vormgeven, is onze expertise en ervaring daarin zeker een meerwaarde. Ook als tussenfiguur tussen het gemeentelijke en bovenlokale niveau want de voorbije jaren overtuigden we al meer dan 239 of 78% van de Vlaamse steden en gemeenten om samen met de provincie acties te ondernemen. We hopen dus van harte dat de Vlaamse overheid mét de provincies gaat werken. Om een maximaal resultaat te behalen is het een absolute must dat overheden hun inspanningen rond klimaat bundelen.”

    De vijf Vlaamse provincies werken al jaren rond klimaat, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit. Nu Vlaanderen het Vlaamse beleid daarrond verder wil vormgeven, vragen de gedeputeerden Klimaat en Milieu van de vijf provincies in een open brief aan parlementsvoorzitter Jan Peumans om dat samen met hen te doen. Hun jarenlange expertise en ervaring, vooral als tussenfiguur tussen het gemeentelijke en bovenlokale niveau, vormen immers een meerwaarde voor het Vlaamse beleid. De provincies engageren zich om de rol van territoriaal coördinator op te nemen om zo expertise, netwerking en good practices maximaal te delen met steden en gemeenten.

    Sinds 2010 namen alle provincies stappen om de CO2-uitstoot te reduceren

    De Vlaamse provincie hebben al jaren een bovenlokale ambitie om de CO2-uitstoot te reduceren tot neutraal, ze ondersteunen ook gemeenten daartoe via het Burgemeestersconvenant en vragen burgers en bedrijven hun steentje bij te dragen. Daarvoor werken de provincies samen met intercommunales en andere partners. Sinds kort zetten de provincies steeds meer in op een adaptatiebeleid, het aanpassen van de samenleving aan de gevolgen van klimaatverandering.

     

    • Provincie Limburg wil tegen 2020 30% van de CO2-uitstoot teruggeschroefd hebben, wil klimaatneutraal zijn tegen 2050 en daagde meteen alle 44 Limburgse gemeenten uit.
    • Provincie Vlaams-Brabant hoopt tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, organiseerde een succesvolle Vlaams-Brabantse Klimaattop en riep al haar gemeenten op om het Burgemeestersconvenant te ondertekenen; 59 gemeenten sprongen al op de kar waarvan 39 een goedgekeurd klimaatplan hebben.
    • Provincie Oost-Vlaanderen gaat naar een klimaatgezond Oost-Vlaanderen in 2050; 30 gemeenten maken werk van klimaat.
    • Provincie West-Vlaanderen wil in 2030 een CO2-neutrale organisatie zijn en wil naar een klimaatneutrale en klimaatbestendige provincie in 2050, 48 gemeenten ondertekenden het burgemeestersconvenant en bouwen zo mee aan die ambitie.
    • Provincie Antwerpen wil tegen 2020 als organisatie klimaatneutraal zijn, neemt het voortouw in het adaptatiebeleid en behaalde in 2015 als eerste overheid in Vlaanderen de ISO 14001-norm voor haar milieumanagementsysteem. 67 gemeenten zijn al helemaal mee, waarvan 63 ook het Burgemeestersconvenant tekenden.


    Burgemeestersconvenant: sleutel voor het gemeentelijk klimaatverhaal

    Het Burgemeestersconvenant of de 'Covenant of Mayors' is een initiatief van de Europese commissie dat zich rechtstreeks richt naar lokale overheden. Dit initiatief richt zich op een verlaging van de CO2-uitstoot op het hele grondgebied.

    In 2015 ondertekenden al 239 van 308 Vlaamse gemeenten het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie. Ze worden daarbij ondersteund door de provincies. Die begeleiden hen onder meer bij de ondertekening, de CO2-metingen, de opmaak van een klimaatplan en tussentijdse rapporteringen. Verder organiseren en ondersteunen ze participatie, bieden ze een concreet aanbod voor uitvoering van het klimaatplan en communicatie daarrond. De provincies overleggen ook met partners en de Vlaamse overheid en bieden financiële ondersteuning aan de gemeenten.

    Sinds november 2015 startte de Europese commissie met een vernieuwd Burgemeestersconvenant, het omvat nu een hogere ambitie aangepast aan de nieuwe Europese doelstellingen voor 2030 én een engagement rond klimaatadaptatie. De provincie zullen hierop inspelen vanaf 2017!

    239 van de 308 gemeenten tekenden reeds het Burgemeestersconvenant

    Meerwaarde voor het Vlaamse beleid

    Leefmilieu is bij uitstek het domein waar provincies hun intermediaire rol waarmaken, net omdat de provincies al veel ervaring hebben met het inzetten op gebiedsgerichte werking, gemeentelijke ondersteuning.

    De provincies vervullen een intermediaire rol tussen gemeenten en een hoger bovenlokaal niveau. Vanuit die positie hebben ze veel streekkennis en expertise in de diverse deelaspecten van het milieu- en klimaatbeleid. Ze helpen gemeenten om problemen op het terrein actiegericht en op maat aan te pakken en vertalen de complexe Vlaamse milieuwetgeving op hun niveau.

    Als de Vlaamse overheid een geïntegreerd beleid wil, heeft ze de provincies nodig. Het klimaatbeleid van de provincies is immers een geïntegreerd, gebiedsgericht beleid. Om alle gemeenten mee betrekken in haar beleid, is het Burgemeestersconvenant hét instrument bij uitstek voor het Vlaamse klimaatbeleid. Dan is er nood aan een betere samenwerking tussen de overheden, een verdere ondersteuning van de gemeenten, aangepaste ambities die inzetten op mitigatie én adaptatie. Kortom: dan is er een duidelijke rol voor provincies weggelegd.

    Samenwerking provincie Limburg

    Samenwerking provincie Antwerpen


    Samenwerking provincie Vlaams-Brabant

    Samenwerking provincie Oost-Vlaanderen – regio Waasland


    Samenwerking provincie West-Vlaanderen

    PRAKTISCHE INFO

    www.vlaamsbrabant.be/klimaatneutraal

    www.provincieantwerpen.be trefwoord: klimaatbeleid en ondersteuning gemeenten

    www.ikbenklimaatgezond.be

    www.limburgklimaatneutraal.be

    www.west-vlaanderen.be/klimaat













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recordaantal zwemmers in de Antwerpse zwembaden


    2015 was een topjaar voor de Antwerpse zwembaden met een recordaantal zwembadbezoekers (meer dan 1,6 miljoen) en de opening van een hoogtechnologisch topsportzwembad. In 2016 streeft Sporting A naar minstens evenveel bezoekers. Tijdens de krokusvakantie openen alvast vier Antwerpse zwembaden hun deuren langer voor het publiek en staan er een aantal leuke activiteiten op het programma. 

     

    Zwemmen blijft ook vandaag een van de populairste sporten bij de Antwerpenaar. “Dat bewijzen de bezoekerscijfers van de Antwerpse zwembaden van 2015”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout, “Hier hebben we een recordgebroken, want voor het eerst werd  de kaap van 1,6 miljoen bezoekers overschreden.”

     

    Concreet kwamen er 1 608 642 Antwerpenaars een frisse duik nemen, een stijging ten opzichte van 2014 en 2013, waar toen werd afgeklokt op respectievelijk 1 541 065 en 1 596 584 zwemmers. Het populairste zwembad van de stad blijft zwembad Wezenberg, waar in 2015 maar liefst 334 551 waterratten zwemplezier beleefden.

     

    Sporting A zet zwemmen dan ook hoog op de prioriteitenlijst. Zo namen de Vlaamse topzwemmers eind vorig jaar hun intrek in het gloednieuwe en hoogtechnologische topsportbad naast het bestaande Wezenbergbad en werd Antwerpen het Vlaamse topsportcentrum voor de zwemsport. De opening van het nieuwe bad was ook meteen het einde van het filezwemmen in het bestaande zwembad van Olympisch Zwemcentrum Wezenberg. Om dat te vieren, gooiden alle Antwerpse zwembaden eind november 2015 de deuren open voor een succesvol opendeurweekend.

     

    Uitgebreide openingsuren in de krokusvakantie

    Dit jaar wil Sporting A minstens evenveel Antwerpenaars ontvangen in de zwembaden. In de krokusvakantie openen vier zwembaden alvast langer hun deuren voor het publiek. Het gaat om de zwembaden Groenenhoek (Berchem), De Schinde (Ekeren), Plantin Moretus (Borgerhout) en Ieperman (Wilrijk). 

     

    De uitgebreide openingsuren vindt u online in dit artikel. Alle openingsuren per zwembad zijn te vinden via www.antwerpen.be/zwembaden

     

    Leuke thema-activiteiten

    Naast het aanbieden van publieke openingsuren zet Sporting A in op een aantal activiteiten in de zwembaden:

    • Speelzwemmen: Kinderen zijn baas tijdens het speelzwemmen. Zij kunnen zich in het zwembad uitleven met allerhande waterspeelgoed. Alle informatie is online te vinden op deze pagina.
    • Sfeerzwemmen: Tijdens het sfeerzwemmen genieten bezoekers van een sfeervolle zwembeurt met gedimd licht en een streepje aangepaste muziek. Alle informatie is online te vinden op deze pagina.
    • Waterstormbaan on tour: Op een aantal woensdagen in het voorjaar van 2016 is iedereen welkom in zwembaden Park van Merksem en De Schinde op de waterstormbaan. In zwembad Groenenhoek kan dat zelfs elke vrijdag. De juiste uren en locaties vindt u online in dit artikel.
    • Valentijnszwemmen in zwembad De Schinde: Wie Valentijn op een sportieve manier wil vieren, kan op vrijdag 12 februari 2016 terecht in zwembad De Schinde in Ekeren voor een speciale valentijnszwembeurt. Alle informatie is online te vinden in dit artikel.

     

    Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Persmededeling DepartemEnt leefmilieu, natuur en energie

    Woensdag 03 februari 2016

    Tentoonstelling ‘Een Beestige Boel. Dieren onderweg’

    De educatoren van het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, De Vroente en van het Bezoekerscentrum De Nachtegaal (Departement Leefmilieu, Natuur en Energie) namen de educatieve pagina’s van de Suske en Wiskestrip ‘De Beestige Brug’ onder de loep. Ze ontwikkelden op basis hiervan de tentoonstelling ‘Een Beestige Boel. Dieren onderweg.’. Deze tentoonstelling toont op een speelse manier wat een ecoduct is, waarom padden tunnels nodig hebben, hoe een eekhoornbrug werkt en waarom vissen soms de trap nemen. Je ontdekt er hoe ook jouw tuin een paradijs voor dieren is en onderdeel kan zijn van een groen netwerk.

    In de educatieve strip ‘De Beestige Brug’ ondervinden Suske en Wiske aan den lijve hoe het is om een dier te zijn in Vlaanderen. Door de vele wegen zitten dieren vaak gevangen op een groen eilandje, en kunnen ze zich niet meer makkelijk en veilig verplaatsen tussen de leefgebieden. Meer info op www.debeestigebrug.be

    Versnippering en ontsnippering

    Mensen bouwen steden en dorpen, wegen en fabrieken en bewerken het land. Daardoor geraakt de natuur hoe langer hoe meer versnipperd. Dieren en planten zitten gevangen op eilandjes en kunnen zich niet meer gemakkelijk en veilig verplaatsen. Verschillende overheden en organisaties spannen zich daarom in om die groene snippers terug met elkaar te verbinden.

    We kunnen versnipperde leefgebieden van dieren bijvoorbeeld opnieuw verbinden met een ecoduct; een groene brug voor dieren. Ook andere maatregelen zoals ecotunnels, ecokokers, ecoduikers, amfibieëntunnels en gecombineerde maatregelen geven dieren een veilige oversteekplaats. Ecorasters die je geregeld langs de weg ziet, maken eveneens deel uit van de ontsnipperingsmaatregelen. Zij leiden de dieren naar de verschillende oversteekplaatsen en ze zorgen ervoor dat dieren niet op de weg belanden.

    Naast al deze structurele aanpassingen om veilig de weg over te geraken, zijn er ook talrijke aanpassingen aan waterlopen zoals vistrappen en plasbermen. Er kan bovendien ook ontsnipperd worden via kleine landschapselementen en wegbermen. Door middel van een aangepast ecologisch bermbeheer kunnen planten overleven en zich uitzaaien. Dieren kunnen via deze verbindingen ook de andere leefgebieden bereiken.

    Meer weten over ‘versnippering en ontsnippering’?

    In het voorjaar organiseert De Vroente een infoavond waarbij Luc Janssens (Departement LNE, Vlaamse Overheid) het belang schetst van een groen netwerk en van de ontsnippering van ons landschap.

     

    Praktisch

    • Deze tentoonstelling kan u in De Vroente bezichtigen
      • van 6 februari tot en met 15 mei 2016 en
      • van 15 september tot en met 24 december 2016
    • Plaats: De Vroente; Putsesteenweg 129; 2920 Kalmthout
    • Prijs: Gratis toegang
    • Website: http://www.devroente.be

     

     

     Een Beestige Boel

    8 - 12 februari van 10 – 17 uur, Kalmthout



    Een gevaarlijke slang? Of een vale gier? Je vindt ze deze krokusvakantie bij Suske en Wiske in hun Kindermuseum. Maar ook elders in Kalmthout wordt het een beestige boel.

    Zo kun je in De Vroente de tentoonstelling ‘Een Beestige Boel. Dieren onderweg’ bezoeken. In het Kindermuseum geniet je o.a. van een roofvogelshow en een safaritocht.

    Wie op beide locaties de speurtocht doet, kan twee stickertjes verzamelen die je kan inruilen voor een gratis Suske en Wiske-album ‘De Beestige Brug’!

    Deze actie loopt tijdens de krokus- en de paasvakantie.

     

     

    Overal beestjes in het Kindermuseum

    Neem een safarihoed en een verrekijker en ga op safari in de tuin van het Kindermuseum. Naast gevaarlijke (en minder gevaarlijke) dieren, vind je ook letters die samen het antwoord op de speurtocht vormen.

    Schrik ook niet als je plots een lief konijntje aan je voeten ziet. Een deel van de dierencollectie van PITO Stabroek logeert namelijk tijdens de vakantie in het Kindermuseum en zij worden maar wat graag door de bezoekers geaaid.

    Wie ze graag ziet vliegen, komt ook aan zijn trekken. Want elke dag is er om 12.30u en 14.30u een spectaculaire roofvogelshow verzorgd door vzw Het Roofvogelhof uit Herselt.

    Maak ook je eigen dierenmasker of speel Staartje Prik met je jongste broertjes of zusjes.

     

    Uiteraard breng je ook een bezoek aan het Kindermuseum zelf. Daar stap je in de wereld van Suske en Wiske en ontdek je door verschillende leuke opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Je gebruikt hiervoor de speciale potloden van tante Sidonia.

    Er zijn dagelijks drie rondleidingen: om 10u; 13u en 15u. Wil je zeker zijn van je plek, schrijf je dan vooraf in. Er kunnen namelijk niet meer dan 54 mensen tegelijk aan de slag in het Kindermuseum. Reserveren doe je best telefonisch op het nummer 03 666 64 85, of per mail: suskeenwiske@provincieantwerpen.be

     

    Wie tijdens de krokusvakantie niet kan komen, krijgt een tweede kans tijdens de paasvakantie. Want dan is het op weekdagen van 13u tot 17u opnieuw een Beestige Boel in het Suske en Wiske - Kindermuseum!

    De tentoonstelling in De Vroente kun je doorlopend bezoeken van 6 februari tot 15 mei.

     

    Locatie:
    Suske en Wiske - Kindermuseum , Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    04 | 02| 2016

    Historische hoofdingang Rivierenhof heropend

    Donderdag 4 februari 2016 - Rivierenhof (Deurne / 2100 Antwerpen)

     

    Tien maanden na de start van de grootschalige heraanleg van de historische Jezuïetendreef is de werf gereed.

    Jezuïetenpoort en Jezuïetendreef klaar voor nieuwe grootse toekomst

    Bezoekers van het Rivierenhof kunnen opnieuw, als vanouds hun entree maken door de monumentale Jezuïetenpoort en dreef die reeds 275 jaar de statige hoofdingang vormen van het hof ‘Ter Rivieren’. Eeuwenoud maar niet verouderd, het Rivierenhof is klaar voor een nieuwe, grootse toekomst ter plezier en vertier - het beste medicijn tegen stress- van vele toekomstige generaties.

     

    Feestelijke heropening met historische toets

    Met enige fierheid liet het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in primeur medewerkers en genodigden kennismaken met de gerestaureerde Jezuïetenpoort en Jezuïetendreef. Gedeputeerde Luk Lemmens, Tjerk Sekeris, de nieuwe districtsvoorzitter van Deurne, directeur Peter Verdyck en de medewerkers van het Rivierenhof namen de honneurs waar.

    Na de plechtige heropening van de recent gerestaureerde poort door twee Jezuïeten die symbolisch de sleutel van de poort aan de eerste gedeputeerde overhandigden, en de feestelijke inhuldiging van de historisch verantwoorde vernieuwde dreef (het pad, de kasteelgracht met gloednieuwe brug, alsook de aanplant van honderdtwintig nieuwe beuken) werd ‘Wally’ voorgesteld.

     

    Alle achtergrondinfo en grondplannen over deze werf vind je digitaal op:http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/nieuws-van-het-rivierenhof.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/provinciale-groendomeinen-regio-antwerpen/nieuws/juzeietendreef-rivierenhof.html  

     

     

    Wally, de 22,5 miljoen jaar oude walviswervel

    Op 10 augustus 2015, tijdens graafwerken bij de heraanleg van de Jezuïetendreef in het Rivierenhof, kwam ter hoogte van de kasteelgracht een fossiele borstwervel van een walvis aan de oppervlakte. Deze vondst kreeg vrijwel meteen het koosnaampje ‘Wally’ aangemeten.

     

    De Dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen dateerde de archeologische vondst op basis van z’n kenmerken als afkomstig uit het Mioceen en dus 22,5 miljoen jaar oud. Het betreft de achterste borstwervel van een walvis (zie afbeelding). ‘Wally’ liep een lichte beschadiging op door de graafmachine.

     

    Het dier is niet ter plaatse gestorven en naar de zeebodem gezakt. Het is eerder zo dat dit deel van het skelet door aaseters of zeestroming tot hier geraakte. In Antwerpen zijn er vele vondsten gedaan van fossiele zeezoogdieren uit deze periode. Onze regio was een ondiepe zee van 15 à 20 meter met warm en rustig water waar veel walvisachtigen kwamen paren en hun jongen wierpen. Bij de domeinwachters van het Rivierenhof bijvoorbeeld kun je een paar soortgelijke fossielen bekijken die midden vorige eeuw (in 1944 en 1955) toevallig in het provinciaal domein werden gevonden.

    Een volledig (6 meter lang) walvisskelet echter werd begin deze eeuw opgegraven tijdens graafwerken aan de ondergrondse parking van O.L.V. Middelares (nu AZ Monica) in Deurne. Die mooie archeologische vondst is ter plaatse in de cafetaria te bewonderen.

     

    Meer weten over de Jezuïeten in het Rivierenhof?

    Op zondagochtend 20 maart 2016 kun je deelnemen aan een gratis gegidste wandeling over dit onderwerp.

     

    Leerrijke zondag

    Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

    Aan de Turnhoutsebaan lokt de recent gerestaureerde ‘Jezuïetenpoort’ sinds 1741 bezoekers via de ‘Jezuïetendreef’ het Hof Ter Rivieren in. Wie waren die Jezuïeten en wat deden ze in het Rivierenhof? Wandel mee langsheen historische sporen die jou meer vertellen over het heden en het verleden van dit eeuwenoude hof van plaisantie.

     

    Zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u

    Afspraak aan: Kasteel Rivierenhof

    Gratis! Maar vooraf inschrijven is verplicht! Inschrijven kan vanaf maandag 29 februari 2016 bij de domeinwachters op  T 03 360 52 18.

     





    Wally is de achterste borstwervel van een walvis uit het mioceen - Copyright: provincie Antwerpen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03 |02 | 16

    Stad Antwerpen biedt geboorteaangifte aan in alle Antwerpse ziekenhuizen


    Ouders van kinderen die in een ziekenhuis in Antwerpen geboren worden, kunnen de geboorteaangifte ter plaatse doen. Zo hoeven ze geen verplaatsing te maken naar het stadsloket en kunnen ze de administratie na de geboorte afhandelen in de kraamkliniek. Sinds 2 februari 2016 kan de aangifte ook in GZA Sint-Augustinus Wilrijk waardoor de service nu in alle Antwerpse ziekenhuizen met een kraamafdeling beschikbaar is. Negen op tien kersverse ouders maken van de dienstverlening gebruik.

     

    Het ziekenhuis AZ Monica in het district Deurne startte met deze nieuwe werking op 22 april 2015. Ondertussen zijn alle Antwerpse ziekenhuizen met een kraamafdeling mee in deze werking gestapt: het ZNA Jan-Palfijn in het district Merksem op 19 mei 2015, het ZNA Middelheim in het district Antwerpen op 9 juni 2015, het ZNA Sint-Erasmus in het district Borgerhout op 30 juni 2015, het GZA Sint-Vincentius in het district Antwerpen op 30 september 2015 en het GZA Sint-Augustinus in het district Wilrijk op 2 februari 2016.

     

    “Antwerpen zet maximaal in op dienstverlening op maat van de burger. Ouders van pasgeborenen kunnen hun tijd beter besteden dan met een bezoek aan het stadsloket”, zegt burgemeester Bart De Wever, “Met de nieuwe dienstverlening wordt de geboorteaangifte een stuk vlotter voor de kersverse ouders. Bij de inschrijving voor de bevalling weten ze daardoor meteen wanneer de aangifte kan gebeuren.”

     

    De werking is eenvoudig. De ouders worden door de kraamklinieken uitgenodigd om hun aangifte ter plaatse te doen. De kraamkliniek spreekt met de ouders een moment af. Een medewerker van het stadsloket staat dan klaar om de aangifte te doen en de geboorteakte op te stellen. De service is identiek aan de geboorteaangifte in een stadsloket. Ouders die dit wensen, kunnen uiteraard nog steeds een afspraak maken met het stadsloket van het district waar hun kindje is geboren.

     

    Sinds de start noteren de stadsloketten een sterk dalende trend van de aangiftes aan het loket. In de kraamklinieken waar de service wordt aangeboden, maken negen op tien van de jonge ouders gebruik van de nieuwe dienstverlening in het ziekenhuis.

     

    Ter illustratie onderstaande cijfers van de aangiftes in 2015 sinds de startdatum.

     

    Aangiftes in 2015 

    sinds startdatum

    Ziekenhuis

    District

    Startdatum

    Stadsloket

    Ziekenhuis

    Totaal

    % in ziekenhuis

    AZ Monica

    Deurne

    22/04/15

    68

    615

    683

    90%

    ZNA Jan-Palfijn

    Merksem

    19/05/15

    49

    464

    513

    90%

    ZNA Middelheim

    Antwerpen

    09/06/15

    127

    906

    1033

    88%

    ZNA Sint-Erasmus

    Borgerhout

    30/06/15

    13

    310

    323

    96%

    GZA Sint-Vincentius

    Antwerpen

    30/09/15

    56

    348

    404

    86%

    Totaal

    313

    2643

    2956

    89%



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    2 | 02 | 2016

    Vakantiewerking op maat voor kinderen en jongeren met een beperking

    Provincie Antwerpen subsidieert tot 1.000 euro per week

    Voor het tweede jaar op rij subsidieert de provincie Antwerpen verenigingen en gemeentebesturen die een vakantiewerking op maat organiseren voor kinderen en jongeren met een beperking. Ze kunnen daarvoor rekenen op een toelage tot 1.000 euro per week.
    “Vorig jaar gingen 8 organisaties op dit aanbod in en de reacties van ouders, deelnemers en begeleiders waren zeer positief,” stelt gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid Peter Bellens.  “Kinderen en jongeren met een beperking hebben ook recht op een zinvolle vrijetijdsbesteding. Daarom willen we vanuit ons gelijkekansenbeleid dit initiatief in 2016 zeker herhalen en zelfs uitbreiden.”

    Kinderen en jongvolwassenen met een beperking kunnen door hun handicap of omdat ze specifieke zorgen nodig hebben tijdens de schoolvakanties niet altijd terecht bij een reguliere of inclusieve vakantiewerking (zoals de speelpleinwerking). 

     

    Sinds vorig jaar ondersteunt de provincie Antwerpen organisaties, verenigingen of lokale besturen die voor deze doelgroep een vakantiewerking op maat aanbieden. Dit aanbod komt tegemoet aan de zoektocht van vele ouders naar een leuke en zinvolle opvang voor hun zoon of dochter tijdens de vakantiemaanden.

     

    In 2015 konden 8 organisaties rekenen op een impulssubsidie om tijdens de maanden juli en augustus een vakantiewerking op te zetten voor kinderen en jongeren met een beperking : Stad Turnhout, Sport Federatie, Willekom, MFC Ritmica, Widar, Monnikenheide, De Schakel en vzw De Rusthuif.

     

    De reacties achteraf waren laaiend enthousiast. Ouders, deelnemers én begeleiders waren zeer positief. Daarom heeft de provincie Antwerpen besloten om in 2016 opnieuw zulke subsidies toe te kennen. Bovendien komen nu ook andere vakantieperiodes, buiten de zomermaanden, in aanmerking.

    Een aanvraag indienen

    Organisaties die aanspraak willen maken op deze toelage, kunnen een aanvraag indienen voor 22 februari 2016 via de provinciale website. De provincie verleent maximaal 1.000 euro per week dat de vakantieopvang wordt georganiseerd. De subsidie kan één keer per jaar worden aangevraagd.

     

    Weken van plezier in Willekom


    copy richt provincie antwerpen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

     

        Gouverneur Cathy Berx

     

       

    3 februari 2016

     

    Vorselaar, Lille en Vosselaar bundelen de krachten voor windturbines langs de E34

     

     

    In 2014 ondertekenden de gemeentebesturen van Vorselaar, Lille en Vosselaar, net als alle andere Kempense gemeenten, het burgemeestersconvenant.  Zo engageren ze zich om de CO2-uitstoot op hun grondgebied tegen 2020 met 20% te reduceren. De uitwerking van deze doelstelling gebeurt onder coördinatie van IOK binnen het streekproject ‘Kempen2020’. Naast het verminderen van het energieverbruik binnen de gemeenten, is ook hernieuwbare energie een belangrijk instrument om deze doelstelling te behalen.

     

    Vanuit ruimtelijk oogpunt zijn lijninfrastucturen, zoals de E34, ideale locaties om windturbines langs te plaatsen. Daar de E34 niet stopt aan de gemeentegrens, hebben de gemeenten Vorselaar, Lille, Vosselaar en IOK besloten samen te werken om windturbines te laten plaatsen langs de E34 om zo tot een evenwichtige en gecoördineerde aanpak te komen. Hiervoor werd een gezamenlijke visienota goedgekeurd door de drie gemeenten waarin duidelijke grenzen worden afgebakend waarbinnen de gemeenten zich achter windenergieprojecten kunnen scharen. Concreet zijn de gemeenten voorstander van de plaatsing van windturbines langs de E34 wanneer ze goed gelokaliseerd zijn met een minimale overlast voor de omwonenden en een maximale return voor de lokale gemeenschap.

     

    Met de goedkeuring van deze visienota willen de gemeenten het pad effenen voor de plaatsing van windturbines over de gemeentegrenzen heen door duidelijkheid te creëren over de randvoorwaarden. Deze intergemeentelijke aanpak heeft de uitdrukkelijke steun van provinciegouverneur Cathy Berx, die zich engageert om een trekkende rol op te nemen bij het vergunningentraject van windturbineprojecten.

     

    Uit eerste screenings blijkt dat mogelijk 12 of meer windturbines geplaatst kunnen worden op het grondgebied van de drie gemeenten. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van ongeveer14.500 huishoudens. Dit wil zeggen dat het elektriciteitsverbruik van alle huishoudens binnen de gemeenten lokaal en groen geproduceerd wordt. De totale CO2-uitstoot in de gemeenten zou hierdoor met ongeveer 9% dalen.

     

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Recept met de groenten van de Stadsboerderij: donderdag 4 februari (week 5)


    Je eerste groentepakket van 2016 zit boordevol lekkers, recht van het veld, om heerlijk vers op je bord te belanden! Jolien geeft je alvast een smakelijk recept mee voor pannenkoeken...
    Deze week leveren we voor het eerst grote en kleine groentepakketten. Je kan in de beschrijving hieronder lezen wat we je precies bezorgen. Voor de klanten die tweewekelijks bestellen deze kleine opmerking: we leveren deze week de pakketten voor de oneven weken (4 februari 2016 - week 5). Volgende week is het de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks een groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


    In het grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:
    - Winterpostelein van het Wijngaardhof in Westmalle
    - Aardperen van het Wijngaardhof in Westmalle
    - Knolselder van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen

    - Boerenkool van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Kervel of rode biet van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Prei van de Baarbeekhoeve in Muizen


    In het kleine groentepakket zit hetzelfde, maar er zit geen aardpeer en kervel of rode biet  in.

    Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt, vóór woensdag 3 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



    Postelein-appel pannenkoek

    Nodig (4 personen): 300 gram bloem, 3 eieren, 250 ml melk, 1 appel, 250 – 300 gr postelein (houd een handvol blaadjes apart voor de afwerking), 60 gr pijnboompitjes, zout, peper

    Bereiding:
    -  Meng de bloem, eieren en de melk in een kom. Voeg er peper en zout aan toe.
    -  Rasp de appel volledig en voeg deze toe aan het mengsel.
    -  Snijd de postelein heel fijn.
    -  Verwarm een pan tot deze goed heet is met een beetje olijf- of kokosolie.
    -  Strooi er een beetje postelein in. Giet er dan een soeplepel van het mengsel over.
    -  Verdeel het mengsel goed over de pan en laat mooi bakken.
    -  Draai de pannenkoek om. Als deze een goudbruine kleur krijgt is hij klaar.
    -  Werk af met enkele blaadjes postelein en strooi er pijnboompitjes over. Je kan er eventueel ook nog wat geraspte kaas over strooien. Smakelijk!

    Tip: Je kan deze soort pannenkoek met allerlei groenten maken. Bijvoorbeeld met spinazie of courgette en paprika. Experimenteer maar raak! 

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Van kinderboerderij … naar ‘STADSBOERDERIJ’

     

    Pieter heeft, net als ‘Sinte-pieter’ de sleutels in handen!

     

    ‘We zijn momenteel nog bezig met alles op te kuisen – en we denken zeker klaar te zijn tegen het ‘LENTEFEEST’ dat doorgaat op 20 maart’VANAF 10 UUR zegt Pieter.

     

    ‘We dromen – neen- werken eraan om een gezellig terras uit te bouwen – en zo de nodige fondsen voor de verdere ontplooing te verzamelen’ aldus Pieter, die terloops doet opmerken dat er terug heel wat dieren komen en geknuffeld kunnen worden…

     

    Leo Spaey

     

    WE GAAN VAN START

    We zijn er helemaal klaar voor! De eerste levering van groentenpakketten van dit jaar gaat door op DONDERDAG 4 FEBRUARI. Binnen enkele dagen sturen we meer info over de inhoud van dit pakket en het recept van de week.
      Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentenpakket inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks een groentenpakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket. 

     Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo VOOR WOENSDAG 3 FEBRUARI 12u via onze webshop voor wie ook een groentenpakket afneemt: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT


    Provincie Antwerpen

    02 | 02 | 2016

    Provincie installeert nieuw vuilrooster aan Lekbeek
    Minder kans op verstopping aan Lekbeek te Duffel

    Daar waar de Lekbeek uitmondt in de Nete staat een pompstation. Dit pompstation verzekert de afvoer van de Lekbeek bij hoge waterstanden in de Nete. Een vuilrooster hield de pomp vrij van zwerfvuil maar het onderhoud ervan was moeilijk en gevaarlijk. In 2014 kwam het pompstation net zoals de Lekbeek in beheer van de provincie. De provincie investeert nu in een nieuw vuilrooster waardoor de pomp maximaal kan renderen.


    De Nete is een getijderivier. Twee keer per dag, bij hoog waterpeil, sluiten de terugslagkleppen van de Lekbeek en stopt de normale afvoer van de Lekbeek. Vroeger zorgde een eenvoudige vlakke rooster ervoor dat takken en ander drijvend afval niet in de pompinstallatie en de terugslagkleppen terecht kwamen. Maar deze rooster was zeer moeilijk te onderhouden en leidde vaak tot opstoppingen.

     

    De provincie investeerde 121.527 EUR voor een nieuw vuilrooster met een schuin geplaatst opdrijfrooster en looproosters zodat het onderhoud veilig en eenvoudig kan gebeuren. Naast het vuilrooster wordt ook een hellende toegangsweg aangelegd zodat het vuil rechtstreeks kan opgehaald worden met de kraanwagen.

    Aanleg van nieuwe vuilrooster aan Lekbeek

    Vlotte doorstroming

    De provincie Antwerpen is beheerder van de meeste onbevaarbare waterlopen. Een goed onderhoud van de waterlopen zorgt voor minder kans op overstroming, een probleem waar Duffel helaas van kan meespreken. Gedeputeerde van Natuur en Milieu, Rik Röttger: “De provincie investeerde al heel wat om Duffel te vrijwaren tegen overstroming. Zo legden we recent het overstromingsgebied Veleplas aan. Ook het nieuwe vuilrooster aan de Lekbeek zal het risico op overstroming verminderen. Het teveel aan water in de beek kan dankzij het nieuwe rooster vlotter doorgepompt worden naar de Nete.

     

    Dankzij de talrijke provinciale pompstations en overstromingsgebieden zijn de inwoners van Duffel in januari aan een ramp ontsnapt. De provinciale pompstations in en rond Duffel pompten toen maar liefst 1,3 miljoen m³ of 1,3 miljard liter water in de Nete.

    EXTRA INFO

    De Lekbeek mondt uit in de Nete ter hoogte van de Boomgaardstraat in Duffel.

    Ter info:

    Verstopte vuilroosters of obstakels in de waterloop kan men melden via www.meldpuntwaterlopen.be

    foto copy richt provincie  antwerpen




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE CHORALE

    Chorale Caecilia: 100 jaar, 100 stemmen

     

    Het Antwerpse oratoriumkoor deCHORALE bestaat dit jaar 100 jaar. Met een nieuwe minitentoonstelling, die van start gaat vanaf 18 februari, zetten we dit waardevol archief dat onlangs overgedragen werd aan het FelixArchief in de verf.

    Het archief van deCHORALE is een uniek geheel dat teruggaat tot 1916. Het bevat concertbrochures, ledenbladen, foto’s, affiches, productiedossiers, verslagen van vergaderingen. Het geeft een algemeen beeld van het koorleven in onze stad, wat in het verleden een grote socioculturele impact had.

    Een korte historiek:
    In 1916 vormde Lodewijk De Vocht het dameskoor Constance Teichmann om tot het gemengd koor Chorale Caecilia. Onder zijn leiding bracht het koor een reeks opgemerkte uitvoeringen en verwierf het grote faam, niet alleen in Antwerpen en België maar ook in het buitenland. De Vocht bouwde ook een lange traditie op van uitvoeringen van de Matthäus-Passion van J.S. Bach in Antwerpen.

    Op zijn 80e verjaardag, na ruim 50 jaar de leiding van het koor te hebben gevoerd, besloot Lodewijk De Vocht in 1968 de dirigeerstok neer te leggen en het koor te ontbinden. Dankzij de zingende leden kreeg het koor een tweede leven als "Nieuw Ceciliakoor Antwerpen” en kon het zijn faam terug vestigen onder de leiding van Frits Celis.

    In 1971 gaf hij het dirigeerstokje door aan zijn collega Frans Dubois die het koor tot eind 2001 dirigeerde. Onder zijn leiding ging de ontwikkeling van de Chorale Caecilia in stijgende lijn met een aantal opgemerkte prestaties, zoals de luchthavenconcerten, de medewerking aan verscheidene operaproducties en niet te vergeten de jaarlijkse uitvoering van de Johannes-Passion van J.S. Bach. Op zijn hoogtepunt telde het nu terug tot Chorale Caecilia omgevormde koor 130 leden.

    Sinds 2002 wordt de Chorale Caecilia geleid door Paul Dinneweth, die resoluut kiest voor een nieuwe aanpak en dynamiek. Dit resulteert in een breed en uitdagend repertoire: van de Schöpfung van Haydn en le Roi David van Honegger tot de Carmina Burana van Carl Orff. Hij start ook met een systematische vocale scholing en stemscreening, koorweekends, buitenlandse projecten en actieve werving van nieuwe leden.
    Dankzij deze positieve sfeer is het huidige deCHORALE na 100 jaar nog steeds een succesverhaal met meer dan 100 enthousiaste amateurzangers die op hoog niveau boeiende uitvoeringen brengen.

    Wilt u het verhaal van deCHORALE leren kennen, kom dan kijken naar de minitentoonstelling die loopt van 18 februari tot 29 april.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

     

    Agendatip

    Provincie Antwerpen

    Rivierenhof Valentijnrun– lustrumeditie!

    Zondag 14 februari 2016 - startschot om 11u (Deurne)

    Loop warm van liefde voor het Rivierenhof

    Op zondag 14 februari 2016 om 11u wordt het startschot gegeven voor de vijfde editie van de massaal gesmaakte ‘Rivierenhof Valentijnrun’. Ook nu worden er achthonderd à duizend deelnemers verwacht die de winterkou ludiek trotseren met warme liefdesbetuigingen voor het mooiste park van de Antwerpse metropool.

     

    De Rivierenhof Valentijnrun is een recreatieve, plezante jogging onder begeleiding van ervaren lopers. Je kan kiezen tussen een parcours van 5 km of van 10 km op het langste, bewegwijzerde looppad in Antwerpen. Kom je verkleed in Valentijnthema of geïnspireerd door Amor, dan maak je kans op mooie prijzen. Voor alle deelnemers zijn er drankjes, zoetigheden, veel ambiance en goed gezelschap. Ook kleedkamers, douches en enthousiaste begeleiders staan vrij ter beschikking van de deelnemers. En deelnemen is … helemaal gratis.

     

    Schrijf je als de pijl van Cupido in

    De Rivierenhof Valentijnrun wordt georganiseerd door de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) in samenwerking met loopclub Antwerp Athletics en district Deurne. Inschrijven doe je via www.antwerpathletics.be

     

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer en waar:

    Zondag 14 februari 2016

    Kleedkamers en douches vanaf 9u30©Sportpark Ruggeveld, Ruggeveldlaan 480

    startschot om 11u©  Rivierenhof ingang: Parkweg / Ruggeveldlaan in 2100 Deurne

    Deelname:

    Gratis, inschrijven via www.antwerpathletics.be

    Websites:

    www.antwerpathletics.be

    www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof Valentijnrun

    www.gezelligbuiten.be

     

    Rivierenhof Valentijnrun - Copyright: Provincie Antwerpen

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant'Egidio

    1 februari 2016

    Vanmorgen, maandag 2 februari 2016, kwamen meer dan dertig leiders van de godsdiensten in België en Europa samen in hotel Le Plaza, in Brussel, voor een Interfaith Harmony Breakfast. Tijdens deze ontmoeting spraken ze vrijuit over de actuele uitdagingen van de terreur, de komst van migranten in Europa, het vreedzaam samenleven en de opvoeding van de jongere generaties.

    Op uitnodiging van de Gemeenschap van Sant’Egidio, schoven onder meer Brussels opperrabbijn Albert Guigui; aartsbisschop van Mechelen-Brussel Jozef De Kesel, de voorzitter van de Raad van Marokkaanse theologen Taher Toujgani en Metropoliet Athenagoras van het Oecumenisch Patriarchaat aan de ontbijttafel aan.

    Ook twee toppolitici waren aanwezig: Frans Timmermans, de eerste vice-Voorzitter van de Europese Commissie en Koen Geens, Belgisch federaal Minister van Justitie.  

    In haar welkomwoord wees Hilde Kieboom, vice-president van Sant’Egidio, erop hoe belangrijk het is om in dit delicate tijdsgewricht de dialoog tussen de godsdiensten te versterken en de positieve en constructieve kracht van de religies te herontdekken. Alleen op die manier kan een menselijker wereld tot stand komen. Ze wees op drie tekenen van de tijd die in deze zin gaan: het komende panorthodoxe Concilie dat in juni op Kreta zal worden gehouden; de recente verklaring van Marrakech waarin 250 islamitische leiders de unieke rol onderlijnden van de minderheden in islamitische landen en de plicht om hen te beschermen; en ten slotte het belang dat ook paus Franciscus hecht aan de Interreligieuze Dialoog in het Jubeljaar van de Barmhartigheid dat hij uitriep.

    De Vice-Voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, onderstreepte onder meer hoezeer een dialoog zich niet mag beperken tot een uitwisseling van beleefdheden, maar ook plaats moet geven aan het meningsverschil: uit de confrontatie kunnen oplossingen worden geboren.

    De uitdaging van de radicalisering, de identiteitsvorming van de jongeren en de verantwoordelijkheid van de godsdienstige leiders daarin stonden in het centrum van de discussie. Justitieminister Koen Geens onderstreepte het belang van de godsdienstige en filosofische vorming van de jongeren en de uitbouw van een identiteit die de andere niet vreest. Terloops stelde hij dat gewelddadige radicalisering geen probleem van de godsdiensten of de islam alleen is.

    Verschillende sprekers stelden dat radicalisering een complex fenomeen is met vele facetten, zoals het gebrek aan religieuze opvoeding, de ervaring van discriminatie en de dorst naar idealen. Radicalisering moet aangepakt worden, via de school, en via het internet.

    Als concrete voorstellen riepen meerdere godsdienstleiders op om de rangen te sluiten om het vak godsdienst op school te verdedigen: er zou nog meer in moeten worden geïnvesteerd om de onwetendheid te bekampen. Anderen stelden de oprichting voor van een soort ‘internetpolitie’, die de verspreiding van extremistische propaganda op het internet moet tegengaan, net zoals men ook de pedofilie op het internet bestrijdt.

    In dit gevecht om de "hearts and minds" van de jongeren, zijn religieuze leiders vaak nog te terughoudend, zo werd gesteld. Ze moeten werk maken van een open maar attractieve identiteit. Samen kunnen ze vorm geven aan een gastvrij, open en pluralistisch Europa. Want de echte vrede bestaat maar in de complementariteit.

    Deze ontbijtbijeenkomst vond plaats in de ‘Interfaith Harmony Week’, een initiatief dat gelanceerd werd door de Jordaanse Koning Abdullah II en ondersteund wordt door de Verenigde Naties. In de eerste week van de maand februari worden wereldwijd tal van initiatieven georganiseerd om het harmonisch samenleven van de godsdiensten te stimuleren. 

    Beelden van deze Interfaith Harmony Breakfast vindt u hier

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!