Recept met de groenten van de Stadsboerderij: donderdag 4 februari (week 5)
Je eerste groentepakket van 2016 zit boordevol lekkers, recht van het veld, om heerlijk vers op je bord te belanden! Jolien geeft je alvast een smakelijk recept mee voor pannenkoeken... Deze week leveren we voor het eerst grote en kleine groentepakketten. Je kan in de beschrijving hieronder lezen wat we je precies bezorgen. Voor de klanten die tweewekelijks bestellen deze kleine opmerking: we leveren deze week de pakketten voor de oneven weken (4 februari 2016 - week 5). Volgende week is het de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.
Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks een groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.
In het grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten: - Winterpostelein van het Wijngaardhof in Westmalle - Aardperen van het Wijngaardhof in Westmalle - Knolselder van de Baarbeekhoeve in Muizen - Wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen - Boerenkool van de Baarbeekhoeve in Muizen - Kervel of rode biet van de Baarbeekhoeve in Muizen - Prei van de Baarbeekhoeve in Muizen
In het kleine groentepakket zit hetzelfde, maar er zit geen aardpeer en kervel of rode biet in.
Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt, vóór woensdag 3 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/
*De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
Postelein-appel pannenkoek
Nodig (4 personen): 300 gram bloem, 3 eieren, 250 ml melk, 1 appel, 250 – 300 gr postelein (houd een handvol blaadjes apart voor de afwerking), 60 gr pijnboompitjes, zout, peper
Bereiding: - Meng de bloem, eieren en de melk in een kom. Voeg er peper en zout aan toe. - Rasp de appel volledig en voeg deze toe aan het mengsel. - Snijd de postelein heel fijn. - Verwarm een pan tot deze goed heet is met een beetje olijf- of kokosolie. - Strooi er een beetje postelein in. Giet er dan een soeplepel van het mengsel over. - Verdeel het mengsel goed over de pan en laat mooi bakken. - Draai de pannenkoek om. Als deze een goudbruine kleur krijgt is hij klaar. - Werk af met enkele blaadjes postelein en strooi er pijnboompitjes over. Je kan er eventueel ook nog wat geraspte kaas over strooien. Smakelijk!
Tip: Je kan deze soort pannenkoek met allerlei groenten maken. Bijvoorbeeld met spinazie of courgette en paprika. Experimenteer maar raak!
|