NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  19 | 1 | 2017

  Boost lokaal klimaatbeleid: 330.000 euro voor 6 klimaatprojecten
  Acadamie Beeldende Kunsten Mechelen, Sint-Pietersinstituut Turnhout, Woonzorgcentrum Ter Nethe Hulshout, gemeente Vorselaar, GO! Busleyden Atheneum - campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) & gemeente Oud-Turnhout
  De provincie Antwerpen lanceerde in 2017 een tweede projectoproep Klimaatsubsidies. 6 projecten krijgen nu een ondersteuning van alles samen 330.000 euro. Gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu, Rik Röttger: We ondersteunen 6 creatieve projecten die de uitstoot van CO2 jaarlijks met 352 ton verminderen op het grondgebied van de provincie, dat komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van zo’n 500 gezinnen. Bij het beoordelen van de projecten hielden we ook rekening met het sociale karakter van de voorgestelde initiatieven.”

  Extraatje bovenop 2,5 miljoen euro
   
  Antwerpse steden en gemeenten of samenwerkingsverbanden ervan, scholen, sociale huisvestingsmaatschappijen, ngo’s en vzw’s met lokale werking in provincie Antwerpen konden tot 31 oktober 2017 hun klimaatvriendelijk project voor 2018 indienen.
   
  Rik Röttger: “Om klimaatbeleid te doen slagen is samenwerken en activering van verschillende sectoren en doelgroepen cruciaal. De provincie voert al jaren strijd tegen de klimaatopwarming en de uitstoot van broeikasgassen. Met de klimaatsubsidie geeft de provincie het lokale klimaatbeleid een welkome extra boost. Het geld komt er dan ook bovenop de 2,5 miljoen euro die de provincie al investeert in het klimaat.”
   
  Klimaatprojecten
   
  De provincie ondersteunt volgende klimaatprojecten gaande van duurzame renovatie, innovatieve relightingprojecten, het plaatsen van groendaken tot het aanpassen van verwarmingsinstallaties, steeds met oog voor de sociale impact en mogelijkheden:
   
  • Stad Mechelen zorgt voor circulaire relighting in haar Academie van Beeldende Kunsten, conservatorium, stadsarchief, Brusselpoort en stadhuis. Daarnaast kunnen inwoners, met focus op kansengroepen en huurder, intekenen op de samenaankoop “relighting”/”relamping”. (75.000 euro)
   
  • Het Sint-Pietersinstituut in Turnhout (vzw KOBART) wil de meest klimaatvriendelijke school worden in de regio. Dat wil het doen door duurzame gebouwmaatregelen: de installatie van PV-panelen, integratie van twee gebouwen bij een bestaande stookinstallatie via een warmtenet, opsplitsing van de verwarmingskringen en betere sturing. Daarnaast zal de school de volledige campus heraanleggen met het oog op CO2-captatie. Leerlingen passen de theorie van de lessen STEM in de praktijk toe. Met die kennis gaan leerlingen daarna thuis bij familie/kennissen en buurtbewoners kleine ingrepen uitvoeren om het energieverbruik te verminderen. (75.000 euro)
   
  • Het Woonzorgcentrum Ter Nethe in Hulshout krijgt een groendak van 3.000 m². Dit is een eerste stap in een grotere renovatie van het woonzorgcentrum. Het project wil ook omwonenden, andere inwoners van Hulshout en directies en beheerraden van Kempense woonzorgcentra sensibiliseren over hitte-eilandeffecten, het belang van waterretentie, biodiversiteit en de impact van groendaken. Het groendak wordt ook leermiddel voor scholen. Voor het onderhoud werkt het WZC samen met sociale tewerkstelling. (75.000 euro)
   
  • Gemeente Vorselaar plaatst pv-panelen op de sporthal en het gemeentehuis. De sporthalgebruikers worden geactiveerd om hun energieverbruik te verminderen en er wordt onderzocht in welke mate ze kunnen participeren in het project. (17.320 euro)
   
  • GO! Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) neemt duurzame gebouwmaatregelen in de school: renovatie van de verwarmingsinstallatie en stookplaats, relighting van de turnzaal met 32 intelligente LED-armaturen en plaatsing van 30 ramen met dubbel glas. Aan de hand van de SDG’s gaan leerlingen op pad om twee doelgroepen, kansarmen en ouderen, laagdrempelig over klimaat te sensibiliseren. (75.000 euro)
   
  • Gemeente Oud-Turnhout voert een grondige energetische renovatie door van het gemeenschapscentrum De Heischuur. De 30/30/30 norm voor E-peil, K-peil en netto-energiebehoefte is het streefdoel. Dit omvat de vernieuwing van het dak, ramen en muren en de installatie van een ventilatiesysteem. Ook zonnepanelen en LED-verlichting worden voorzien. (12.680 euro)
   
  De organisaties krijgen tijd tot 31 augustus 2019 om hun project in praktijk te brengen.
   
  Een lijst met contactpersonen van deze projecten kan verkregen worden bij onderstaande perscontacten.
  PERSINFO & INTERVIEWS
  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu
  Perscontact: Alisa Coessens
  M 0476 72 46 62
  E
  alisa.coessens@provincieantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Boksgala

  ANTWERPS: boks-gala pakt uit met Europees titelgevecht tussen twee Belgen

  ANTWERPEN – De kamp van de avond tijdens het Antwerps boks-gala, dat op zaterdag 27 januari wordt georganiseerd in de Arena-hal in Deurne wordt een Europees titelgevecht bij de cruisers (90 kilogram) tussen Yves Ngabu, de nieuwste aanwinst in de stal van coach Renald De Vulder, en de Waal Geoffrey Battelo. Daarnaast staan nog zes amateur- en drie andere profkampen op het programma. De meeting vangt aan om 19 uur.


   

  In het boksen is men nogal vlug kampioen. Er zijn zoveel bonden en disciplines dat iedereen  die een beetje zijn mannetje kan staan in deze sport, ooit wel eens een gordel in zijn bezit krijgt. Renald De Vulder ontkent dit niet maar verduidelijkt meteen de situatie. ‘Dat klopt wanneer je over wereldkampioenschappen spreekt. Daar lopen er misschien wel 300 van rond. En in het kickboksen is het nog erger: die hebben er wellicht dubbel zoveel. Hier gaat het echter over een EK en zo’n titel is uniek. De regerende kampioen wordt verplicht om te kampen tegen een tegenstander die door de federatie (EBU) wordt aangeduid. Hier kan je niet kiezen om je pion voor een IBF-titel te laten strijden omdat de tegenstander minder is of voor de WBC omdat het meer opbrengt. Dit is tenminste eerlijk. Daarom heb ik meer bewondering voor Europese kampioenen dan voor wereldkampioenen.’

  Yves Ngabu (29) is een buitenbeentje. Hij is niet alleen een begenadigd bokser maar stond ook zijn mannetje in het voetbal en speelde onder meer voor Roeselare. Pas vijf jaar geleden besliste hij zich op het boksen toe te leggen. Geen verkeerde keuze want hij won al zijn achttien kampen, waarvan veertienmaal door knock-out. De Vulder: ‘De andere overwinningen kwamen er op punten. Dat betekent dat hij zowel hard kan slaan als goed kan boksen. Een ideale combinatie dus.’ Geoffrey Battelo (38) is voor hem geen onbekende. ‘Ik heb hem vaak aan het werk gezien. Toen ik zestien was woonde ik bijna al zijn kampen bij. Maar goed, nu wil hij iets afpakken wat van mij is. Dat zal ik zomaar niet laten gebeuren.’ Het heeft trouwens heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer beide boksers elkaar in de ogen konden kijken. Eerst zou Ngabu – toen nog als lid van Boxing Team Houtland – het op Paaszondag van 2017 in Roeselare opnemen tegen Battelo.  Die was toen echter geblesseerd en de wedstrijd werd verplaatst naar de maand juni maar ook toen liep het mis en werd Tamas Lodi zijn tegenstander. Derde goede keer dus nu in de Arenahal. Battelo, die zijn laatste zes kampen won met knock out – in het totaal bokste hij 32 keer en sloeg hij zijn tegenstander 28 maal ko –, is er dit keer wél klaar voor. ‘De zes kampen die ik heb verloren waren telkens tegen gerenommeerde tegenstanders. Vaak was mijn voorbereidingsperiode ook veel te kort. Dat zal ditmaal niet het geval zijn want ik heb er een stage in Italië opzitten.’


  Voorstelling

  Ook ‘Mr. TNT’ Meriton Karaxha komt in actie. Hij is tweevoudig nationaal kampioen en bleef zes keer op rij ongeslagen. De Vulder: ‘Ik had hem in Antwerpen heel graag laten kampen om de Benelux-titel bij de welters maar ik ga er geen doekjes om winden: de financiële middelen ontbraken. Toch heb ik met Anthony Polizzi een tegenstander van formaat gevonden. Dat was niet makkelijk want niet iedereen durft het tegen Meriton opnemen.’ In de andere twee profkampen strijden de ‘thuisboksers’ Mattingu Kindele (supermiddelgewicht) en Roberto Secola (zwaargewicht) tegen respectievelijk Ilias Achergui en Mirnes Denadic. Najat Hanouni ‘Miss Nouni’ komt niet in actie omdat haar professionele bezigheden teveel tijd in beslag nemen.  Bij de amateurs wordt het, net zoals in Gent, een Belgisch-Iers onderonsje.

  Tekst – Edwin Mariën

  Foto – Georges Peeters en Marc Demartin


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  11 | 01 | 18

  Wilrijk plantte op vijf jaar tijd 500 extra bomen aan op openbaar domein

   

  Sinds 2013 zijn er in Wilrijk 500 extra bomen bijgekomen op het openbaar domein. Daarmee lost het district een belangrijke doelstelling uit het bestuursakkoord in. Het 500ste exemplaar werd op donderdag 11 januari aangeplant.

   

  Met twee forten uit de historische Brialmontgordel en parken zoals het Steytelinckpark en het Park van Eden op haar grondgebied, heeft Wilrijk de reputatie van een groen district. Ook in de straten en pleinen van het geitendorp vertaalt zich dat in heel wat bomen, bloemen en planten.

   

  Het Wilrijkse districtsbestuur nam zich voor om deze troef verder te versterken tijdens de bestuursperiode 2013-2018. Het schreef in het bestuursakkoord ‘t Dorp in de stad de ambitie neer om tegen het einde van de legislatuur 500 extra bomen aan te planten op het openbaar domein.

   

  De afgelopen jaren plantte de Wilrijkse groendienst her en der in het district nieuwe bomen aan op het openbaar domein. Nu is dus het 500ste exemplaar geplant. Tegen de zomer zullen er 515 extra bomen zijn aangeplant in Wilrijk sinds 2013.  “We halen dus onze ambitieuze doelstelling. Dat is goed nieuws want bomen hebben een gunstige impact op de opwarming van steden. Ze vangen fijn stof op, houden CO2 vast en produceren zuurstof”, vertelt districtsschepen voor groenvoorziening Hans Ides. “Het bomenverhaal stopt niet vandaag, want ook in 2018 zullen we nog een heel aantal bomen blijven neerzetten. Op naar de 600!”

   

  500ste boom is niet toevallig een notelaar

  De symbolische 500ste boom die op donderdag 11 januari aangeplant werd in het Wanninckhovepark aan de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, is een notelaar. “Dat is geen toeval, want de boom vertakt al heel snel waardoor avontuurlijke kinderen er naar hartenlust in kunnen klimmen. Dat maakt van deze notelaar meteen een mooie aanvulling op het speelpark”, zegt de Wilrijkse districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt. “De vruchten van de notelaar hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholesterol, diabetes en ontstekingen”, besluit districtsschepen Hans Ides.

   

  De top5 van de meest voorkomende aangeplante boomsoorten sinds 2013 in Wilrijk is:

  • Populier (Populus nigra italica): 107
  • Kastanje (Aesculus): 49
  • Kers (Prunus, verschillende variëteiten): 48
  • Beuk (Fagus): 42
  • Eik (Quercus): 33
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16 |01 | 18


  Mandaatverschuivingen in de districtsraad van Hoboken


  Op de districtsraad van 15 januari 2018 werden een aantal mandaten herverdeeld. De voormalige districtsraadsvoorzitter Paul De Ranter (N-VA) legde zijn eed af als nieuwe districtsschepen. Hij is voortaan bevoegd voor cultuur, evenementen, financiën en toerisme. Josée Snijders (N-VA), districtsraadslid, vervangt Paul De Ranter als districtsraadsvoorzitter en Anny Rottiers (N-VA) legde haar eed af als nieuw districtsraadslid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte panter


  Stelt deze en andere werken tentoon van 13 januari tot 4 maart


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!