Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    11-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gala

    Zij mogen niet het slachtoffer worden

    Lieve dierenvriend, 

    Ik hoop nog steeds van harte dat het goed met u gaat. 

    Deze crisis treft ons allemaal hard, wij mensen maar ook de dieren. Zo zijn er de zwerfkatten, die op dit moment harde tijden beleven. En hun leven was al niet gemakkelijk...

    Samen met ons voerde u jarenlang campagne voor de sterilisatieplicht van zwerfkatten door de lokale besturen. En het was nodig: in de Belgische asielen moesten jaarlijks duizenden katten noodgedwongen geëuthanaseerd worden omdat ze geen thuis vonden. Ook de verplichte sterilisatie van huiskatten kwam er na onze jarenlange gezamenlijke strijd. 

     

    Dieren verzorgen is een essentiële activiteit. Dat besliste het crisiscentrum. Ook de sterilisatieprojecten van de lokale besturen vallen daaronder. Ze mogen en moeten dus nog steeds zwerfkatten laten steriliseren. Ook het voederen van zwerfkatten kan gewoon blijven doorgaan. Daar hebben wij op aangedrongen. En we kregen gelijk. 

    Beste dierenvriend, zij mogen geen honger lijden, nu niet en nooit niet. Zij mogen niet het slachtoffer worden

    Help ons daarom in onze strijd. Hebt u weet dat uw lokaal bestuur wel gestopt is met het steriliseren van zwerfkatten, laat het ons dan alsjeblieft weten via info@gaia.be. Zo kan onze 'verantwoordelijke lokale besturen' indien nodig contact opnemen met de burgemeester of schepen van Dierenwelzijn. 

    Wij moeten de dieren helpen, nu meer dan ooit. Duizenden dierenlevens hangen ervan af. 

    Met diervriendelijke groeten, 
    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA

    PS Hebt u vragen over het welzijn van (huis)dieren in deze moeilijke periode? Vragen over het voederen van zwerfkatten? Vragen over uw gepland bezoek aan de dierenarts? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via ons gratis nummer 0800/53 335. Ook op onze website kan u heel wat antwoorden en informatie vinden. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

    10 | 04 | 2020

    Pennenzakkenrock 2020 afgelast omwille van coronacrisis
    Veiligheid en gezondheid van alle kinderen, bezoekers en vrijwilligers gaat voor.

    Met spijt in het hart heeft de deputatie van de provincie Antwerpen samen met de organisatie van Pennenzakkenrock beslist om Pennenzakkenrock 2020, gepland op 25 juni, niet te laten doorgaan om zo de gezondheid van alle kinderen, bezoekers en vrijwilligers van het festival veilig te stellen.

    De deputatie van de provincie Antwerpen wil zo maximaal bijdragen tot een beperking van de verdere verspreiding van het coronavirus.Het aantal besmettingen moet zoveel mogelijk beperkt worden zodat het gezondheidszorgsysteem niet in het gedrang komt. De optimale medische zorgverlening moet gewaarborgd blijven, in het bijzonder voor de meest kwetsbare personen.Daarom blijft het cruciaal om de maatregelen te blijven navolgen omdat deze inspanningen nodig zijn om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

    Ticket gekocht, wat nu?

    Alle scholen werden door de organisatie van Pennenzakkenrock reeds op de hoogte gebracht dat alle tickets volledig terugbetaald zullen worden. Scholen worden na de paasvakantie gecontacteerd door de organisatie zelf. Voor meer informatie kan je terecht op www.pennenzakkenrock.be.

    De annulering van het festival van dit jaar is ongetwijfeld ook een vreselijke klap voor de ongelooflijke crew en vrijwilligers die zo hard werken om dit evenement te laten plaatsvinden. De organisatie van Pennenzakkenrock keek er zo naar uit om ook dit jaar iedereen te verwelkomen met een line-up vol fantastische artiesten en dj’s. Ook de randanimatie stond weer bijna helemaal, en naar gewoonte spectaculair, op punt.
    Gedeputeerde De Haes licht toe:
    “Het is bijzonder erg om nu de kinderen de eerste “festivaldag van hun leven” te ontzeggen, maar de organisatie draagt veiligheid steeds hoog in het vaandel. Deze beslissing is jammer genoeg noodzakelijk. De gezondheid en veiligheid van alle kinderen, bezoekers en medewerkers gaat voor op alles!”

    Positieve noot

    Op 25 juni 2020 verrast de organisatie van Pennenzakkenrock alle scholen en medewerkers met een ‘feestje voor in uw kot’! Blijf Pennenzakkenrock dus zekerdigitaal volgen via www.pennenzakkenrock.be en onze social mediakanalende komende periode.

    De organisatie kijkt er naar uit om leerlingen en leerkrachten volgend jaar op donderdag 24 juni 2021weer te verwelkomen op het Zilvermeer.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.pennenzakkenrock.be
    www.zilvermeer.be
    www.facebook.com/Pennenzakkenrock
    www.twitter.com/ZilvermeerMol

    Vragen?
    info@pennenzakkenrock.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen

    e






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BORGERHOUT

     

    Sportflash 2140

     

     

    'BorgerBoost' - wandel of loop voor het goede doel

     

     

    Geef jij mee een BOOST aan Borgerhout? BorgerBoost is een digitale estafette: solo op pad, samen voor het goede doel! Wandel of loop mee kilometers ten voordele van Digital for Youth. Zo help je kwetsbare kinderen mee aan een laptop voor hun schoolwerk. Jouw deelname is helemaal GRATIS, het district Borgerhout stort 2140 euro als jullie 2140 km wandelen of lopen.

    Ander belangrijk doel: jouw mentale gezondheid! De combinatie van een crisissituatie door corona en thuis zitten, zorgt voor stress. Het is belangrijk om je hoofd leeg te maken door te blijven bewegen.

    Post je foto en je afstand in ons Facebookevenement en motiveer elkaar online. Hou altijd de geldende maatregelen in acht: wandel/loop alleen of met een gezinslid en hou afstand.

     

     

    Unieke kans om training te krijgen van een topsporter

    Quarantraining van topsporters

    Heel wat topsporters hebben plots tijd vrij om jou in shape te houden. JES Antwerpen post elke week een work-out van onze wereldkampioen Nordin Ben Moh. Je ziet ook een training van Nordin op de Sporting A website, samen met andere topsporters. Of volg N'Wicha Boxing op Instagram. Ex-wereldkampioene Najat stuurde ook al enkele online trainingen de wereld in. Je kan zelfs een 1 op 1 personal training winnen.

    Ook op de Facebook van Gembo BBC vind je elke dag een nieuwe uitdaging.

    Lees verder

     

     

    Gratis digitale vorming

    De vorming "hoe maak je een succesvol projectvoorstel" wordt uitzonderlijk gratis aangeboden. De vorming wordt digitaal gegeven, bij inschrijving krijg je een link toegestuurd zodat je thuis kan volgen. Info en inschrijven: info@werkhuys.be.

     

    De eerstvolgende deadline voor de aanvraag van projecttoelagen 'BorgerBouwers' is 1 juni. Deze vorming kan je helpen om een goede aanvraag in te dienen. Verenigingen die de opleiding volgen krijgen een deelnameattest dat ze kunnen inbrengen bij de verenigingstoelage.

     

     

    Blijf sporten!

    Heel wat sportieve bezigheden staan verzameld op www.blijfsporten.be. De familie Nys deelt veldritkunstjes met huis-, tuin- en keukenmateriaal, wandeltips met kids, een work-out met olympisch kampioene Nafi Thiam en Saartje Vandendriessche aan de slag met handzeep... 

    Scroll nog wat lager en je vindt work-outs per zone die je wil aanpakken: buik, been, arm, borst of een complete krachttraining.

    Lees verder

    Begin te sporten!

    Kwam je thuis van je werk na een lange rit in de file, dan aan het eten beginnen en nadien meteen de zetel in? Als je nu kan telewerken, kan je die vroegere reistijd misschien sportief invullen? Of een sportieve pauze nemen? Wat op je werk ook lastig was met al die collega's erbij...

    In deze Sportflash vind je heel wat mogelijkheden, bekijk eerst deze 10 praktische richtlijnen.

    Lees verder

     

     

    Gratis Shakuma work-out

    Ook tijdens de coronacrisis blijft King Franky niet te stoppen. Je kan gratis een Shakuma 'social distance' work-out volgen vanuit je living op de aanstekelijke afrobeat. Stuur een bericht naar Shakuma Fitness en je ontvangt de link. 

    Lees verder

    King Franky komt naar je living!

     

    En verder ...

     

     

    • Last van je rug door wat te veel in uw kot te zitten aan je computer en TV? Probeer deze korte work-out eens.

     

     

    • Yoga is een fijne manier om je hoofd leeg te maken en tegelijk een goeie work-out. Wij probeerden de online lessen van Yoga with Adriene. Je kan in de vele video's kiezen waar jij aan wil werken.

     

     

     

     

    • Geen Start to Run meer in groep dit voorjaar, maar je kan ook perfect alleen op pad. Download de STR schema's via www.start-to-run.be. Post je kilometers uiteraard ook even voor het goede doel in BorgerBoost

     

     

    • Er liggen verschillende loopparcours binnen je bereik vanuit Borgerhout, wissel dus eens af tussen het Te Boelaarpark, Spoor Oost, Spoor Noord, Rivierenhof of Brilschanspark. Alle parcours en ook info qua voeding of kledij: www.antwerpen.be/lopen.

     

     

    • Heb jij al de zogenaamde "trage wegen" in je buurt al ontdekt? Geen beter moment dan nu om op pad te gaan. Trage wegen doen je bewegen langs groene, gezonde en veilige routes in de stad.

     

     

     

     

    • De kantine van de Borgerhout Squirrels blijft digitaal nog een beetje verder bestaan. Wie de Squirrels wil steunen kan een pintje bestellen aan hun digitale toog via www.supportyourbar.be.

     

     

    • Heb je kinderen met te veel energie? Dan willen we u de work-out van tienkamper Hans Van Alphen niet onthouden, die je samen met je kind thuis kan uitvoeren. "Dan zijn ze 's avonds snel stil en moe. En ze breken je huis minder af, hoop ik..." 

     

     

     

     

    • Tot slot: nu al die trainingen, wedstrijden en sportevenementen niet meer doorgaan... Misschien is dit het moment om eens een culturele uitstap te plannen? Via www.podiumaanhuis.be kan je heel wat voorstellingen gratis bekijken of breng de musea een virtueel bezoek.

     

    Samen tegen corona - Samen Borgerhout

     

     

     

     

    Volg district Borgerhout

     

     

     

    www.borgerhout.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    09 | 04 | 2020

    Werkt natuur voor jou?

    Vanaf 9 april loopt een groot corona-natuuronderzoek over heel Vlaanderen

    De Universiteit Antwerpen onderzoekt in welke mate mensen de natuur (meer) opzoeken tijdens coronatijd en welk effect dat heeft op hun algemene gezondheid en welbevinden. De enquête kadert in een groter universitair onderzoek van UA over de relatie tussen Zorg en Natuurlijke Leefomgeving dat door de provincie Antwerpen gefinancierd wordt.

    Deze online bevraging peilt naar de mate waarin natuur in ons leven aanwezig is tijdens de huidige periode van quarantainemaatregelen en hoe de natuur ons al dan niet helpt om mentaal gezond te blijven.

    Op korte termijn geven de resultaten een beter zicht op het belang van contact met de natuur tijdens de coronamaatregelen van de overheid. Op lange termijn peilt dit onderzoek hoe belangrijk natuur in iemands leefomgeving is, ten behoeve van zijn of haar gezondheid en welzijn.

     

    Waarom is het natuuronderzoek belangrijk?

     

    We weten intuïtief dat natuur goed is voor de mens. Via het onderzoek van de Universiteit van Antwerpen willen we de link tussen natuur en menselijke gezondheid wetenschappelijk onderbouwen.

    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Natuur, Milieu en Waterbeleid, vult aan: “De provincie zet al langer in op beleefbare natuurgebieden en groendomeinen. Zo investeren we niet alleen in fauna en flora maar ook in heel wat diensten die de natuur onze inwoners biedt: zuivere lucht en water, verkoeling, rust, opname van CO2, ...

    Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving

     

    De enquête kadert binnen de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. De leerstoel werkt samen met de provincie Antwerpen en zet in op een betere afstemming tussen eerstelijns gezondheidszorg en de natuurlijk leefomgeving.

     

    Prof Dr Roy Remmen, huisarts en tevens hoofd Huisartsengeneeskunde UAntwerpen: “Natuur is belangrijk voor het welzijn van de mensen, dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek. Ik adviseer mijn patiënten dan ook vaak om erop uit te trekken in de natuur, want dat is goed voor je lichaam én je geest. En dit kan perfect op anderhalve meter van elkaar!”

     

    Omdat het gewone leven even stil staat en mogelijk meer en andere mensen de natuur ontdekken, roepen we iedereen op om deel te nemen aan het corona-natuuronderzoek. Je vindt de enquête op  www.uantwerpen.be/corona-natuuronderzoek. De bevraging loopt van 9 april tot 19 april.

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan de Haes, gedeputeerde bevoegd voor Milieu, Natuur en Waterbeleid
    Perscontact: Helke Verdick
    M 0484 09 05 97
    E helke.verdick@provincieantwerpen.be


    PIH
    Dr Annelies De Decker
    T 03 259 12 61

    E annelies.dedecker@provincieantwerpen.be

    Meer info op de website  

     

    Universiteit Antwerpen, faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
    Prof Dr Roy Remmen

     

    Prof Dr Hans Keune
    M 0491 62 14 05

    E hans.keune@uantwerpen.be

     

    Aline Lenaerts

    M 0470 42 54 46

    E aline.lenaerts@student.uantwerpen.be

    Meer info op de website, Facebook en Instagram.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DISTRICT ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09 | 04 | 20

     

    District Antwerpen trakteert bewoners woonzorgcentra en serviceflats op serenadeconcerten

     

    Het district Antwerpen organiseert in nauw overleg met Zorgbedrijf Antwerpen serenadeconcerten om vereenzaming bij de inwoners van woonzorgcentra en serviceflats tegen te gaan. Door de toenemende coronabesmettingen in die centra, zijn de maatregelen verstrengd en zien bewoners vaak enkel het personeel dat er werkt.

     

    De pers is op vrijdag 10 april om 13.30 uur van harte welkom om het serenadeconcert van Jenne Decleir aan het Huizeken van Nazareth, Sint-Antoniusstraat 21, 2000 Antwerpen bij te wonen. Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen geeft er ook uitleg bij het initiatief. Tijdens het persmoment moeten de regels van social distancing gerespecteerd worden. Journalisten krijgen geen toegang tot de assistentiewoningen.

     

    De miniconcertjes zullen plaatsvinden op de binnenplaatsen van woonzorgcentra en serviceflats in verschillende wijken in heel het district. Gisteren vond aan woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever het eerste serenadeconcert plaats. Artiesten die deelnemen zijn o.a. Jenne Decleir, Sandra Mermans (Faith), John Birdsong (Black Flower/Tutti Fratelli), Veston en Tijs Delbeke. Uiteraard zijn er zeer duidelijke afspraken gemaakt met alle betrokkenen: de artiesten blijven buiten en het publiek bewaart een veilige afstand. Ze genieten voornamelijk van op hun kamer of balkon van het concert.

     

    “Wij horen ook de berichten van oudere mensen die nu nog meer geïsoleerd geraken”, zegt districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen. “We zien het dan ook als onze plicht om die mensen de broodnodige aandacht te geven die ze verdienen. In ons district gaat het al gauw over honderden inwoners. En daar dragen we zeker nu graag extra zorg voor. Daarnaast willen we lokale artiesten die nu minder inkomsten genereren een klein duwtje in de rug geven”.

     

    Hoe lang de maatregelen aanhouden om het coronavirus te bestrijden, is nog niet duidelijk. De serenadeconcerten gaan door totdat de bewoners van de centra terug hun normale sociale contacten kunnen aangaan.

     

    Verantwoordelijke districtsschepen: Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09 | 04 | 20

     

     

    Hobokense jeugddienst voorziet digitaal aanbod en pretpakketten voor spelplezier tijdens paasvakantie

     

    Op de Facebookpagina van de jeugddienst Hoboken vinden ouders een digitaal aanbod terug tijdens de paasvakantie. Elke dag wordt er een leuk spelletje of opdracht online gezet. Daarnaast voorziet de jeugddienst pretpakketten voor kwetsbare gezinnen. Zo zorgt het district ervoor dat ook deze gezinnen een leuke tijdsbesteding hebben voor hun kinderen.

     

    Elke dag een uitdaging
    Op de Facebookpagina van de jeugddienst Hoboken vinden ouders iedere dag tijdens de paasvakantie een tof spelletje of opdracht. Met uitdagingen zoals ‘Zoek de 10 verschillen’ of beweegspelletjes met clown Kasper wil de jeugddienst plezier bieden aan de Hobokense jeugd tijdens de paasvakantie.

     

    Pretpakketten voor kwetsbare gezinnen

    Voor kwetsbare gezinnen, die hun weg moeilijker vinden in het digitale aanbod voorziet het district Hoboken 150 pretpakketten. Een pakket bestaat uit een zakje met daarin heel wat kleur- en krasplaten, spelopdrachten en knutselmateriaal. Daarmee kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar zich creatief uitleven tijdens de paasvakantie.

     

    De Welzijnsschakel Hoboken verdeelt 50 van deze pakketten de komende dagen onder Hobokense gezinnen die hen bekend zijn. Gezinnen kunnen de Welzijnsschakel Hoboken ook bereiken via het nummer 0468 18 75 59 of wzs.hoboken@hotmail.com. Daarnaast zorgt ook het sociaal centrum Hoboken en Kiel voor de verdeling van zo’n 50 pakketten aan inwoners van Hoboken. Ten slotte worden er pakketten geleverd aan de vrijwilligersorganisatie Krea’tje die deze dan zal verdelen onder de inwoners van de wijk Stuivenberg.

     

    Het knutselgerief was al aangekocht om tijdens de paasvakantie te gebruiken”, vertelt districtsburgemeester Kathelijne Toen. “Na een stevige opruimactie van onze voorraadskast kwamen er zo’n 150 pretpakketten uit de bus. Hiermee hopen we voor een beetje pret te zorgen tijdens deze moeilijke periode.”

     

    Verantwoordelijke: districtsburgemeester Kathelijne Toen, o.a. bevoegd voor jeugd

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

      


    Provincie Antwerpen

    10 | 04 | 2020

    Provinciehuis Antwerpen genomineerd voor Publica Awards
    Provinciehuis toonbeeld van duurzame en toekomstige architectuur

    Het nieuwe provinciehuis in Antwerpen is genomineerd voor de Publica Awards, die de beste overheidsopdrachten in ons land bekronen. De nominatie is voor het provinciebestuur een belangrijke publieke erkenning voor een prestigieus bouwproject dat de skyline van de stad Antwerpen mee bepaalt. Het provinciehuis is dan ook genomineerd in de categorie ‘urban’. De laureaten worden in september bekendgemaakt. Tot 1 juni kan iedereen online meestemmen voor de publieksprijs. 

    Het provinciehuis is zoveel meer dan een nieuwe werkplek voor 700 provinciale ambtenaren en congresruimte voor 400 deelnemers. Het is ook een toonbeeld van compacte, duurzame en toekomstgerichte architectuur. Op een minimale oppervlakte is een maximale werkruimte ontwikkeld, aangevuld met flink wat nieuw groen in de stad (een publieke tuin van maar liefst 22.000 m²).


    Copyright: provincie Antwerpen

    Duurzaam en iconisch

    “Iedereen die het nieuwe provinciehuis bezoekt, is vol lof,” stelt gedeputeerde voor patrimonium Ludwig Caluwé. “We leggen het nu ook voor aan onafhankelijke jury. We hebben in moeilijk vaarwater een kwalitatief project opgeleverd dat duurzaam en iconisch tegelijk is. Het provinciehuis één van de grootste klimaatpassief kantoorgebouwen van het land, met onder andere betonkernactivering en ondergrondse opslag van warmte. Er komt geen fossiele brandstof meer aan te pas.”

    “Meedoen is ook voor onze medewerkers een opsteker”, weet Karl Cools, departementshoofd Logistiek bij de provincie Antwerpen. “Het volledige traject van afbraak en bouw van de nieuwe toren is samen met de draai naar een digitale toekomstgerichte organisatie door onze provinciemedewerkers uitgewerkt en begeleid. Wij zijn heel fier dat we dit zelf hebben gedaan.”

     

    Iedereen kan stemmen

    De Publica Awards worden in september uitgereikt in Brussel. Wie het Antwerpse provinciehuis aan de publieksprijs wil helpen, kan tot 1 juni digitaal zijn stem uitbrengen via de website van de Publica Awards.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Patrimonium









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    08 | 04 | 20

     

    Wilrijkse jeugddienst verdeelt knutselpakketten

     

    Gezinnen die maar moeilijk hun weg vinden in het digitale jeugdaanbod tijdens de coronacrisis, krijgen van de Wilrijkse jeugddienst pakketten met creatips en knutselmateriaal voor kinderen. Zo zorgt het district ervoor dat ook deze gezinnen een leuke tijdsbesteding hebben voor hun kinderen. De lokale afdeling van Welzijnsschakels verdeelt de 70 pakketten.

     

    Het district Wilrijk voorziet voor kwetsbare gezinnen 70 creapakketten die bestaan uit een spelrugzak met daarin heel wat gadgets, kleurplaten en knutselmateriaal. Daarmee kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar zich creatief uitleven tijdens de paasvakantie. De lokale Welzijnsschakel Wilrijk, gevestigd in de Koornbloemstraat 57, verdeelt de pakketten de komende dagen onder Wilrijkse gezinnen die bij hen bekend zijn. Gezinnen kunnen de Welzijnsschakel ook bereiken via het nummer 0475 58 81 74 of welzijnsschakelwilrijk@gmail.com.

     

    “Samen spelen op onze pleintjes mag nu niet”, zegt Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor o.a. jeugd. “Daarom maakte de Wilrijkse jeugddienst een zeventigtal pakketten voor onze meest kwetsbare kinderen. Het spelgerief was sowieso aangekocht om de kinderen in deze vakantieperiode creatief bezig te houden. Voor die kinderen die helaas de mogelijkheden niet hebben om te knutselen of gezelschapsspelletjes te spelen en minder of geen toegang hebben tot het onlineaanbod, maakten we een heus speelpakket om hun quarantaine op te vrolijken.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ANTWERPEN HUISVUIL

     

    Bewoners met ophaling op zondagnacht of maandag moeten huisvuil een week binnenhouden

    Door de coronacrisis verschuift de huisvuilophaling in Antwerpen voor wie een ophaling op zondagnacht of maandag heeft. In principe haalt de stad het afval een dag na een feestdag op. Maar nu verschuift de ophaling van zondagnacht 12 april en paasmaandag 13 april uitzonderlijk naar de volgende week, naar respectievelijk zondagnacht 19 en maandag 20 april. Bewoners moeten daarom hun huisvuil een week langer bijhouden.

     

    Paasmaandag 13 april is een feestdag en dan is er geen huisvuilophaling. Bewoners die normaal op maandag huisvuilophaling hebben, moeten het afval (rest, GFT, PMD en/of papier en karton) een week bijhouden en pas op maandag 20 april aanbieden. Dit geldt ook voor bewoners die nachtophaling hebben van zondag op maandag.

     

    Bewoners die elke twee weken ophaling hebben van papier en karton of PMD kunnen deze afvalstoorten pas aanbieden bij de volgende ophaling, namelijk 27 april. Zij moeten deze fracties dus twee weken langer bijhouden.

     

    Uitzonderlijk kan de stad immers geen inhaalbeweging doen de volgende werkdag en wordt het huisvuil pas een week of twee weken later opgehaald. Dit is een gevolg van de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken. Er werken immers minder mensen om de regels aangaande social distancing te kunnen garanderen. Een dubbele ophaaldag de dag na een feestdag is met die bezetting niet mogelijk.


    De meest actuele info over de afvalophaling vinden bewoners ook op antwerpen.be. De ophaalkalenders op de website zijn aangepast: www.antwerpen.be/ophaalkalender.

     

    Wie veel groot afval heeft en hier dringend vanaf moet, kan ook een grofvuilafspraak maken. Klik hier voor meer info over deze regeling.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!