NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  26-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

  Boekvoorstelling deel drie:

    ANTWERPEN door het oog van de stadsgidsen

                                            

   

  ‘Het onderwerp van dit derde deel zijn de zuiderdistricten’ stak Koen Raets van wal – en hij sneed meteen de ‘mini toeristische storm’ aan waarin hij zèlf terecht kwam… het verhaal rond Nello en Patrasche…

   

  Na hem was het Koen Kennis, die op zijn beurt het woord gaf aan Rita Gruloos, voorzitster van de Antwerpse stadsgidsen, stadsgidsen die jaarlijks een 140.000 toeristen rondleiden.

   

  In een interessante uiteenzetting kwamen we meer te weten over de fortengordel – het schoonselhof, de tentoonstellingswijk, de kastelen en parken, het middelheim, Berchem en zoveel meer.

   

  Het was zeker de moeite om een ‘zweterige avond’ in de trouwzaal van kasteel Sorghvliet door te brengen.

   

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Levering groenten week 34 (25 augustus)

  Wat zit er deze week in je pakket?
           18 augustus (week 33)


  De laatste week van de grote vakantie is ingezet. We maken ons met z'n allen klaar voor een nieuw schooljaar, nieuwe plannen of een verderzetting van de oude...
  De zon geeft nog wat extra energie en ook onze heerlijke groenten helpen daarbij!
  Geniet dus ten volle van alles wat mooi en lekker is!


  Deze week maakte Jolien heerlijke boterhammen met komkommer van De Wriemeling om die eerste boterhammen op school of op het werk wat op te vrolijken! Wat er precies in je pakket zit, kan je hieronder lezen, en op de website.
  En kom gerust nog eens ontspannen in onze tuin bij De Boerderij van Lizette. 

  In je grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:

  - Komkommer van De Wriemeling in Herent
  - Koriander van Wijngaardhof in Westmalle
  - Aardappel van Puur Natuur in Melsele
  - Patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
  - Paksoi van Herdershof in Nijlen

                                                   - Wortel van Herdershof in Nijlen                                                
   
  Selder van Herdershof in Nijlen

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen selder en patisson, maar wel spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en andijvie van Wijngaadhof in Westmalle.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Koriander van Wijngaardhof in Westmalle
  - Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
  - Aardappel van Puur Natuur in Melsele
  - Selder van Herdershof in Nijlen
  - Komkommer van De Wriemeling in Herent

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen selder en courgette, maar wel spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en paksoi van Herdershof in Nijlen.


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 augustus 2016 - week 34). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven viawww.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen viawww.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.

  www.stadsboerderijantwerpen.be copy richt stadsboerderij


   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSBRUG

  Luk Lemmens, Ben Weyts en Koen Kennis tonen de ontwerpplannen en sfeerbeelden

  Nieuwe fietsbrug voor 5000 fietsers per dag
  1ste steunpilaar fietsbrug over de Singel op F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen verrijst

  Einde volgend jaar gebruiken elke dag zo’n 5000 fietsers de nieuwe fietsbrug over de Singel in Berchem. In de middenberm verrijst nu al de eerste steunpilaar. De bouw van de fietsbrug is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en de NMBS. De brug vormt een belangrijke schakel in de succesvolle fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen.

  De nieuwe fietsbrug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. “De totale brug meet 270 meter. Waar ze niet in de spoorwegberm loopt, steunt ze op 7 stevige pilaren. De laatste pilaar, die op de middenberm van de Singel, plaatsen we nu in de rustige zomerperiode. Daarvoor moeten we in beide richtingen tijdelijk 1 rijstrook van de Singel afsluiten” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit provincie Antwerpen uit. “De komende maanden verbreden we de spoorwegberm, bouwen we de 6 steunpilaren op de stationsparking en leggen we de brug stelselmatig aan. Ook het fietspad op de Posthofbrug nemen we onder handen. Zonder vertragingen fietsen we einde 2017 de nieuwe brug in.

   

  Mooi voorbeeld van samenwerking

  De provincie Antwerpen investeerde de afgelopen jaren fors in de aanleg van de F1, de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen. Met de nieuwe fietsbrug steken de fietsers op die F1 het drukke kruispunt met de Singel veilig en snel over. Veilig want ze kruisen geen ander verkeer. Snel want ze moeten niet meer wachten aan de verkeerslichten. De provincie Antwerpen deed het voorbereidende studiewerk en investeert nu 1.327.871 euro in de bouw van de fietsbrug.

  De Vlaamse overheid geeft dezelfde steun aan het project (1.327.871 euro). Ben Weyts, Vlaams minister voor Mobiliteit legt uit waarom: “Vlaanderen investeert in kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur die een voelbaar verschil maakt. Zo willen we meer mensen verleiden om ook in het woon-school- en woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets. De nieuwe fietsbrug zal het fietsverkeer in en uit de stad sneller, comfortabeler en veel veiliger maken.

  De stad Antwerpen draagt 663.935,50 euro bij om de bereikbaarheid van het station Antwerpen-Berchem te verbeteren. Koen Kennis, schepen voor Mobiliteit stad Antwerpen licht toe: “Veilige en directe fietsroutes zijn essentieel om een stijgend fietsgebruik in goede banen te leiden. Een stevig uitgebouwd netwerk stimuleert deze evolutie. Met deze fietsbrug werken we opnieuw een missing link weg en bieden we een veilige en hoogkwalitatieve fietsroute aan. Bovendien optimaliseren we de knooppuntfunctie van Berchem-Station: men raakt vlot en veilig over de Singel, kan zijn fiets makkelijk in de stalling plaatsen en eventueel op trein, tram of bus springen.

  Het EFRO-fonds steunt het project met 907.740,67 euro subsidies omdat ze belangrijk is voor de regionale en economische ontwikkeling. De fietsbrug zet namelijk meer mensen op de fiets voor functionele verplaatsingen. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

  Fundering steunpilaar op middenberm Singel - Copyright: provincie Antwerpen

   

  Hinder
  Een deel van de parking van het station Antwerpen-Berchem ligt in de werfzone. De abonnees behouden hun toegang tot de parking. Parkeren met een dagticket kan tijdens de werken alleen op weekdagen na 17 uur en in het weekend. Een alternatief is de parking van het station Antwerpen-Centraal.
  In het voorjaar van 2017 zal het kruispunt van de Singel en de Posthofbrug gedurende 1 weekend volledig afgesloten zijn. Dat is nodig om de veiligheid te garanderen bij het plaatsen van de fietsbrug over de Singel. Voetgangers, fietsers, bussen, auto’s, vrachtwagens, niemand kan dan het kruispunt oversteken. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet geweten. De timing is afhankelijk van het verloop van de werken en wordt afgestemd op de geplande evenementen in de binnenstad.

   

  Meer informatie

  Wil je meer weten over de nieuwe fietsbrug? Bezoek dan de infomarkt op donderdag 22 september van 15 tot 21 uur in de stationshal Antwerpen-Berchem. Je kunt met je vragen ook terecht bij Steunpunt Fiets provincie Antwerpen via fietsen@provincieantwerpen.be of 03 240 66 25.

   

   

   

   
  PROVINCIE ANTWERPEN:LUK LEMMENS,GEDEPUTEERDE VOOR MOBILITEIT  VLAAMSE OVERHEID: BEN WEYTS ,MINISTER VOOR MOBILITEIT


  STAD ANTWERPEN:KOEN KENNIS,SCHEPEN VOOR MOBILITEIT
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd Sjoelen


    
  Het is Augustus 2016 de sjoelwedstrijd Dc.Klein Heide tegen Dc vrijgeweide;

  Dc Klein Heide ontvangt op 18-08-2016 Dc Vrijgeweide de match werd gespeeld Dc Klein Heide 2602 punten
                                                                                                                         Dc Vrijgeweide 2738 punten een verschil van 136 voordeel Dc Vrijgeweide
  Dan op 23-08-2016 de terug wedstrijd Dc Klein Heide naar Dc Vrijgeweide de strijd barste los revanche voor kom op tegen kanker waar Dc Klein Heide deze wisselbeker won en Dc Vrijgeweide de tweede plaats 
  En dat het een sportieve  hevige wedstrijd werd zie je aan de punten;Dc Vrijgeweide 2977 punten
                                                                                                       Dc Klein Heide 2959 punten    
  Een verschil van 18 punten voor Dc Vrijgeweide  en een totaal 154 punten Dc Klein Heide de verliezer .     
   
  Toch werd een een gezellige dag met lekker eten en zien we uit naar de strijd in November DE ZORG CUP ingericht door het Zorgbedrijf bij Dc romanza te Wilrijk waar er weer verschillende dienstencentrums zullen strijden. 
   

   
              
   
   
   
   

    

                     

                        
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!