Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    09-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    08 | 05 | 2020

    The State of the EU volgens Dirk De Wachter

    “Corona Times in Europa” vanuit het provinciehuis in Antwerpen

    Op zaterdag 9 mei, de Dag van Europa, geeft psychiater Dirk De Wachter zijn visie op de toekomst van Europa in een boeiende lezing, die je gratis online kan bekijken. De titel is “Corona Times in Europa”. Het decor is de bibliotheek van het nieuwe provinciehuis in Antwerpen. Enkele dagen later, op woensdag 13 mei, kan je via facebook rechtstreeks met De Wachter in dialoog gaan over de inhoud van deze lezing.  

     

     

    De State of the European Union is een jaarlijks evenement, waarbij tekens vanuit een verrassende hoek naar de Europese actualiteit wordt gekeken. De voorbije edities namen Geert Hoste, Kader Abdollah, Lieve Blanquaert en Jan Leyers het woord. De lijst wordt nu aangevuld met de naam van psychiater Dirk De Wachter.

     

    “De editie van 2020 zal sowieso speciaal zijn,” zegt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen. “Normaal wordt deze lezing voor een groot publiek in een grote zaal gehouden. Maar midden in de corona-crisis is zoiets uiteraard onmogelijk. Het decor is nu de fraaie bibliotheek van het nieuwe provinciehuis. De opname vond plaats in een nagenoeg verlaten provinciehuis want zo goed als al onze medewerkers zijn deze dagen aan het thuiswerken.”

     

    Dirk De Wachter sluit met zijn lezing heel dicht aan bij de actualiteit. In dezeuitzonderlijke crisistijd worden de grenzen van Europa afgetast, stelt hij. “Door het uitvallen van de ‘wellnessmaatschappij’ keren we terug naar de essentie van ons bestaan,” verduidelijkt de psychiater. “Verbinding en samenwerking zijn de basisbeginselen van de menselijke vooruitgang.

     

    Dirk De Wachter - Copyright: Leen Wouters Fotografie

    Lezing en dialoog

    The State of the EU van Dirk De Wachter kan je op zaterdag 9 mei om 10 uur ’s ochtends bekijken via een facebookevent. “De stads- en gemeentebesturen van Mechelen, Turnhout, Balen, Brasschaat, Malle en Putte zullen het event delen, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken,” voegt gedeputeerde Helsen er nog aan toe. “Zij namen eerder al deel aan Pop up Europa, een initiatief van de provincie Antwerpen om Europa dichter bij de burgers te brengen. Dat lukt het best door samen te werken met lokale besturen; die staan het dichtst bij hun inwoners.”

     

    Wie de lezing zaterdagochtend mist, kan ze daarna nog bekijken via www.stateoftheeu.be. Op woensdagavond 13 mei keert Dirk De Wachter terug naar het provinciehuis om rechtstreeks met zijn toehoorders in dialoog te gaan over de staat van Europa. Afspraak om 18u15 via Facebook.

     

    Partners

    The State of the EU editie 2020 is een initiatief van Europahuis Ryckevelde en VLEVA, in samenwerking met Europa Direct provincie Antwerpen en het Liaison Office van het Europees Parlement in België. Centraal in deze samenwerking staat de verbinding, die iedere partner op lokaal, provinciaal, Vlaams, Europees niveau wil maken.

     

    Dag van Europa

    De Dag van Europa, ook wel eens Europadag genoemd, wordt sinds 1985 ieder jaar op 9 mei gevierd in alle lidstaten van de Europese Unie. Op 9 mei 1950 hield de Franse minister Robert Schuman een toespraak die beslissend was voor de toekomst van de Europese Unie. Het was de start van een internationale samenwerking die leidde tot een lange periode van vrede en voorspoed op het Europees continent.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    State of the EU – zaterdag 9 mei 2020, 10:00

    Bekijk de trailer.

    De state of the EU is onder embargo tot 9 mei te downloaden via: https://we.tl/t-Kxu2dzboUl

    Live vragensessie – woensdag 13 mei 2020, 18:15

    Waar:
    Facebookevenement ‘Corona Times in Europa’ – Dirk De Wachter (lezing en dialoog)
    www.stateoftheeu.be (enkel de lezing)  

     

    Partners:

    Initiatief in samenwerking met het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA vzw), Europahuis Ryckevelde en het Bureau van het Europees Parlement in België (EPLO).

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking
    Perscontact: Johny Geerinckx
    T 03 240 52 88, M 0485 99 72 97
    E johny.geerinckx@provincieantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    7 mei 2020

    Captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

    Vanaf 8 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen.

     

    Wegens de aanhoudende droogte stelt Antwerpse gouverneur Cathy Berx via politiebesluit een captatieverbod voor 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden in. Het waterpeil is er kritisch laag. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte. De controleurs van de provincie Antwerpen volgen het waterpeil op de voet op.

    Onderstaande kaart geeft een overzicht van de 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden waar het captatieverbod geldt. Het betreft de stroomgebieden van de Laarse beek, Zwanebeek, Klein beek, Molenbeek, Tappelbeek, Delfte beek, Bosbeek, Rode Loop, Loeijens Neetje en het Merkske. In deze gebieden mag uit geen enkele onbevaarbare waterloop water onttrokken worden. Dit betekent o.a. dat er geen water opgepompt mag worden om velden en tuinen te beregenen en ook visvijvers volledig moeten afgekoppeld worden van de waterlopen. Uitzondering hierop is het beperkt capteren van water als drinkwater voor het eigen vee dat nog buiten staat en het beperkt capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

     

    De nood aan een gedifferentieerd captatieverbod weerspiegelt zich op terrein: de waterstand is laag of de beek staat bijna droog. (Laarse Beek te Brasschaat op 27 april 2020 (rechts) en op 6 maart 2020 (links))

     

    Het tijdelijk verbod is geldig tot het wordt opgeheven bij politiebesluit. De situatie van de waterlopen wordt systematisch opgevolgd. Omstandigheden zoals het weer kunnen er voor zorgen dat het verbod wordt gewijzigd of ingetrokken.

     

    De stand van zaken van de captatieverboden en een interactieve kaart zijn te raadplegen via www.cathyberx.be (vanaf 08/05), www.provincieantwerpen.be/waterlopen (vanaf 08/05) of de twitteraccount van de provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

     

     

    Aanpak droogte in Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen hanteert een gedifferentieerde aanpak bij het beheersen van de droogteproblematiek van haar waterlopen. De provincie heeft in totaal 15 kwetsbare stroomgebieden in beeld gebracht waar duurzaam water- en natuurbeheer een sneller captatieverbod vereisen. Door extreme droogte komen immers de waterkwantiteit en-kwaliteit in gedrang, en kunnen ook planten en beschermde dieren onherroepelijk aangetast worden. In navolging van de Europese Habitatrichtlijn (92/43/EEG) dient de provincie als waterloopbeheerder dit te voorkomen.

     

    Bij een gedifferentieerd captatieverbod wordt enkel een verbod ingesteld op de waterlopen waar het waterpeil onvoldoende is om een goede ecologische toestand te garanderen. Hierdoor kan tijdig worden ingegrepen voor waterlopen waar de nood hoog is en wordt een algemeen captatieverbod voor heel de provincie Antwerpen vermeden.

     

    Deze maatregel komt ten goede aan het (grond)watersysteem. Door de bovenstroomse valleien te gebruiken als sponzen die het water traag loslaten, blijft de hele vallei langs de hele waterloop langer vochtig. Dat is goed voor alle dieren, planten en gewassen langs de beek.

     

    In de stroomgebieden waar het captatieverbod vanaf nu geldt, worden zo ook Europees beschermde vissoorten beter beschermd . Het is belangrijk dat de jarenlange inspanningen om deze soorten te behouden niet teniet worden gedaan.

     

    Een lokaal captatieverbod is eerder een uitzonderlijke maatregel. De provincie is in haar taak als waterbeheerder vooral proactief bezig met het beheersen van de waterproblematiek door bijvoorbeeld waterlopen te hermeanderen, valleigebieden op te waarderen en overstromingsgebieden aan te leggen.

     

    In bijlage:

    • Politiebesluit captatieverbod 07/05
    • FAQ captatie
    • Overzichtskaart stroomgebieden

     

     

     

            

     

    Dienst Integraal Waterbeleid Provincie Antwerpen

    Kris Huijskens

    Droogte- en hemelwatercoördinator
    T +32 3 240 54 71, M +32 473 83 99 79

    E: Kris.Huijskens@provincieantwerpen.be

     

    Kabinet gouverneur Cathy Berx:
    Sara Claes

    Kabinetsadviseur – communicatieverantwoordelijke
    T: 03 240 50 52 M : 0476 50 55 91
    E: Sara.Claes@provincieantwerpen.be

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AP Hogeschool



    04 | 05 | 2020

    AP Hogeschool neemt Provinciaal Veiligheidsinstituut over

    AP Hogeschool Antwerpen neemt alle activiteiten van het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) over van de provincie Antwerpen. Het PVI biedt onder meer kwalitatieve veiligheidsopleidingen voor profit en non-profit aan, en is bij het grote publiek vooral bekend van succesvolle acties rond gehoorschade, rookmelders en smartphonegebruik. AP Hogeschool zal het PVI verder laten uitgroeien tot een onderzoeks- en expertisecentrum voor veiligheid en welzijn op het werk.

    De combinatie van AP Hogeschool en het PVI maakt het mogelijk om een dynamisch opleidingsaanbod aan te bieden dat performant en relevant is voor zowel student als bedrijven en hun medewerkers. Daarnaast sluit het aanbod van het PVI voor basis- en secundaire scholen aan bij de lerarenopleidingen van de hogeschool”, licht gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens toe. ”Alle personeelsleden van het PVI krijgen daarbij de kans om de overstap mee te maken en verder te bouwen aan een uitdagend, nieuw hoofdstuk.”


    “AP Hogeschool wil meer en meer expertisecentra uitbouwen die maatschappelijk relevant zijn. De overname van het Veiligheidsinstituut past perfect in die ambitie”,
    aldus Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool. “We zullen het PVI verder laten uitgroeien tot hét Vlaamse onderzoeks- en expertisecentrum voor veiligheid en welzijn op het werk. AP heeft daarvoor zelf al heel wat expertise in huis. Zo zijn we de enige hogeschool met een Bachelor opleiding Integrale Veiligheid. Onze expertise op het vlak van veiligheidsopleidingen breiden we nu verder uit met een sterk aanbod van vorming en onderzoek op vraag van het werkveld.”

    Het Provinciaal Veiligheidsinstituut zal eind 2021 verhuizen van de huidige locatie in het Coveliersgebouw in Antwerpen naar de AP-campus Spoor Noord.

    Provincie Antwerpen:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Nieuwe landbouwvisie van de provincie Antwerpen
    Samen werken aan land- en tuinbouw in de provincie Antwerpen

    De provincie Antwerpen focust in haar landbouwbeleid de komende jaren op 5 strategieën, die uitvoerig beschreven worden in de nieuwe landbouwvisie. De provincie vertaalt deze visie samen met de onderzoekscentra Hooibeekhoeve, Proefbedrijf Pluimveehouderij, Proefcentrum Hoogstraten en Proefstation voor de Groenteteelt elke dag in concrete acties. De 5 strategieën zijn: landbouw als belangrijke schakel in het agrobusinesscomplex, voedselproductie met de consument als buur, landbouwproductie in harmonie met de omgeving, landbouw in de rol van landschapsbouwer en belevingslandbouw die mensen laat proeven van de landbouw.

    Samen werken aan uitvoering landbouwbeleid op basis van 5 strategieën

    Doorgedreven samenwerking loopt als een rode draad door deze landbouwvisie. Een landbouwbedrijf is geen eiland; het staat altijd in contact met toeleveranciers, afnemers, onderwijs, onderzoek, consumenten, buren, … Een goed landbouwbeleid moet rekening houden met dit netwerk en alle actoren maximaal betrekken,” stelt gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. “De provincie Antwerpen engageert zich om alle betrokkenen te verbinden en om ontmoetingsplaatsen te organiseren en te faciliteren waar landbouw de hand reikt naar andere sectoren.”

    Als goed voorbeeld haalt de gedeputeerde het project ‘agrarische herontwikkeling’ aan, waarin landbouworganisaties, provinciale diensten, ILVO, de Vlaamse overheid en gemeentebesturen met elkaar in dialoog gaan over ruimte voor landbouw. Op eenzelfde manier zullen de volgende jaren de projecten en onderzoeken van de Hooibeekhoeve en het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel, het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver en het Proefcentrum Hoogstraten vertrekken vanuit de noden van de sector, rekening houdend met het beleid én met globale uitdagingen, zoals de emissie van broeikasgassen en de droogteproblematiek.

    Belevingslandbouw - Copyright: provincie Antwerpen


    Landbouw als schakel in het agrobusinesscomplex

    De landbouwsector is een centrale en zeer veelzijdige schakel in het agrobusinesscomplex. De provincie Antwerpen kiest ervoor om in te zetten op een brede waaier van landbouwbedrijven. Om mee te zijn met de moderne landbouwbedrijfsvoering en de markt waarin de landbouw zich ontwikkelt, zet de provincie in op landbouwonderwijs, permanente vorming van landbouwers en de ontwikkeling van nieuwe ketens. De provincie hecht ook veel belang aan het sluiten van kringlopen, waar mogelijk op lokale schaal.

     “De landbouwvisie van de provincie Antwerpen erkent ook de uitdagingen waarvoor de landbouw staat. Ik denk aan circulaire landbouw, een klimaatslimme landbouw of de voorbereiding van de eiwittransitie. Dat laatste betekent dat we gaan inzetten op het vermeerderen van de beschikbare eiwitbronnen en het beperken van plantaardige eiwitimport voor diervoeding,” vult gedeputeerde Caluwé nog aan. “Om deze uitdagingen aan te kunnen, moeten we het opzetten van nieuwe ketens en de verduurzaming van bestaande ketens stimuleren. Daarvoor moeten we samen werken met het volledige agrobusinesscomplex.”

     
    Voedselproductie met de consument als buur
    Landbouwbedrijven met niet-boerende buren zijn eerder regel dan uitzondering in de provincie Antwerpen. De nieuwe landbouwvisie biedt kansen aan kapitaalintensieve teelten zoals glastuinbouw en veeteelt, maar zet ook in op landbouw in de nabijheid van kernen. Marktgericht produceren voor de stedelijke buur zit in de lift. De provincie ontwikkelde vorig jaar een ‘keuzewijzer eetbaar groen’, die nu verder uitgerold wordt onder de naam Voedsel+Dorp.

    Landbouwproductie in harmonie met de omgeving
    De wereldwijde klimaatverandering zorgt ervoor dat de landbouw zich moet aanpassen aan nieuwe omstandigheden, maar diezelfde landbouw heeft ook heel wat potentieel om oplossingen te bieden. De provincie Antwerpen zet in op een duurzame watervoorziening voor de landbouwsector, een betere bodemkwaliteit, het verhogen van de energie-efficiëntie van landbouwbedrijven en het reduceren van emissies. Zo neemt de landbouwsector ook zijn verantwoordelijkheid tegenover de samenleving. Met de Water-Land-Schap-initiatieven Aqualitatieve Mechelse Groenteregio en {beek.boer.bodem} ondernemen de praktijkcentra acties om de waterkwaliteit, waterkwantiteit en bodemkwaliteit te verbeteren.

    Landbouw als landschapsbouwer
    Landbouwers beheren ongeveer 40 % van de oppervlakte van de provincie Antwerpen. De sector is dus beeldbepalend voor het landschap en de open ruimte. De provincie Antwerpen streeft ernaar om landbouwbedrijven zodanig in te planten en te integreren in de omgeving dat iedereen zich daarmee kan verzoenen. Het landbouwlandschap is een productief landschap. Om de productie alle kansen te geven, staat een goede landbouwstructuur voorop: een netwerk van aaneengesloten landbouwgebieden binnen een correcte juridische bestemming. De herontwikkeling van agrarische sites speelt daarbij een cruciale rol. Enerzijds betekent agrarisch hergebruik dat vrijgekomen landbouwsites en bijbehorende gronden herontwikkeld worden in functie van landbouwgebruik. Anderzijds stuurt de provinciale landbouwvisie aan op het in stand houden van landbouwgebruik op bestaande sites. Zo blijven ook aanliggende landbouwgronden in landbouwgebruik.


    Belevingslandbouw laat mensen proeven van landbouw
    Recreanten vertoeven graag in een aantrekkelijk landbouwlandschap. Toch lijken veel consumenten vervreemd van de moderne landbouwbedrijfsvoering. Landbouw in en nabij kernen, landschapsintegratie van bedrijfsgebouwen, landbouweducatie, korteketenlandbouw en verbredingsactiviteiten bieden kansen om consumenten opnieuw te verbinden met de producenten. Lokale verkooppunten verhogen de belevingswaarde van de landbouw; dat is één van de redenen waarom de provincie Antwerpen korteketeninitiatieven ondersteunt. Verbredingsactiviteiten zoals de verkoop van producten via de korte keten, hoevetoerisme en zelfpluk laten consumenten op verschillende manieren kennismaken met de afkomst van hunvoeding en met de landbouwbedrijfsvoering.De provincie Antwerpen zet ook in op landbouweducatie voor kleuterscholen, lagere en secundaire scholen en verenigingendoor dit zelf te organiserenen ook anderen te stimuleren om een educatief aanbod uit te werken onder meer via steun van de Provinciale Landbouwkamer, via de Hooibeekhoeve en vanuit het plattelandsbeleid.

    Wie de volledige landbouwvisie rustig wil nalezen, vindt die op de website van de provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be > landbouwvisie

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Landbouw
    Perscontact: Johny Geerinckx






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!