NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  28-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  DOEN IN HET GROEN

  ‘Doen in het Groen’ op de provinciale Netwerkdag
  NME/EDO-professionals toetsen theorie aan de praktijk in Kamp C

  De provinciale NME/EDO-Netwerkdag is de jaarlijkse hoogdag voor iedereen die zich bezighoudt met natuur- en milieueducatie en educatie voor duurzame ontwikkeling. Vandaag ging al de zestiende editie door, met als thema ‘Doen in het Groen’.

  Kamp C in Westerlo bleek de ideale locatie om de theorie aan de praktijk te toetsen. Deelnemers konden zich verdiepen in een selectie van actieve en praktisch gerichte workshops. De Netwerkdag is een initiatief van het provinciale NME/EDO-netwerk met voor deze editie de Hooibeekhoeve, Kamp C en de Provinciale Groendomeinen Regio Kempen als organisatoren.


  De Provincie Antwerpen zet in op NME/EDO over de diensten en departementen heen. Het scholenaanbod reikt van het Vrijbroekpark in Mechelen, het Rivierenhof in Antwerpen en het PIME in Lier tot het Prinsenpark in Retie, de Hooibeekhoeve in Geel en Kamp C in Westerlo. Ook inhoudelijk worden diverse onderwerpen ontsloten: van natuur en bos over boerderij tot klimaat en duurzaam materialenbeheer.

   

  Elk jaar wordt ook een netwerkdag georganiseerd waarop iedereen welkom is die zich professioneel bezighoudt met NME/EDO. Deze editie werd resoluut gekozen voor workshops met een hoog doe-gehalte, zoals geocaching, koken met natuur, landart, levende wilgenconstructies maken, enz. De workshops van vandaag werden bovendien grotendeels begeleid door collega’s binnen de provincie Antwerpen en aangevuld met externe expertise, zodat we een brede waaier hadden aan actievolle workshops. Uit evaluatie van de vorige edities bleek dat deelnemers hierdoor het meest geïnspireerd worden. De reacties op de workshops waren dan ook unaniem positief!

  Workshop ‘Bos op je Bord - Copyright: Provincie Antwerpen

  Inspiratieboek en reflectie-instrument
  Deelnemers konden eveneens aan de slag gaan met het inspiratieboek en reflectie-instrument, ontwikkeld door de provincie Antwerpen i.s.m. Edubron van de Universiteit Antwerpen. Het boek en instrument reiken inzichten, aanbevelingen en handvaten aan om NME/EDO-praktijken effectiever te maken. Beide zijn gratis te downloaden via www.provincieantwerpen.be. Typ in het zoekvenster ‘inspiratieboek’ en je komt op de pagina waar je de documenten kunt downloaden.

   

  * De provincie Antwerpen biedt NME/EDO-activiteiten aan in de Hooibeekhoeve (Centrum voor landbouweducatie), Kamp C (Centrum duurzaam bouwen en wonen), PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie) en de Provinciale Groendomeinen (De Averegten, Hertberg, Hoge Mouw, Kesselse Heide, Prinsenpark, Rivierenhof, Vrieselhof en Vrijbroekpark).

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:

  www.provincieantwerpen.be, typ in het zoekvenster ‘netwerkdag’

   

  De Netwerkdag ‘Doen in het Groen’ is een initiatief van het provinciale NME/EDO-netwerk met voor deze editie de Hooibeekhoeve, Kamp C en de Provinciale Groendomeinen Regio Kempen (d.i. Prinsenpark in Retie, Hertberg in Herselt, De Averegten in Heist-op-den-Berg en Hoge Mouw in Kasterlee) als organisatoren.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  26-02-2016  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

                                                                                            

                                                                             2-3

                                                                              

                                                            

  Na de bittere thuisnederlaag van vorige week tegen Selaklean Thulin, kon onze club zich geen nieuwe misstap veroorloven in het Everse sporthalletje “L’Aubier”. Met een uitgedund potentieel weliswaar…

   

  Inderdaad, de heersende griepepidemie zorgde er voor dat Hicham en Safouane Channouf verstek moesten geven, terwijl de eveneens door het virus geteisterde Karim Akajoua niet van de bank zou komen.

   

  Aanvankelijk bleven beide verdedigingen meester over de aanvalspogingen van de tegenstander. Pas in de 10’ ontstond er enige opwinding toen Khaled Oulichki een hoekschop van Steven Dillien uit de draai en van dichtbij op de lokale portier verlengde.

   

  Het openingsdoelpunt kwam er - niet toevallig - via een stilstaande fase: Steven Dillien plaatste een achterwaarts en kort genomen vrijschop in de loop van Antoine Lemaire, de Carolo verraste Tarik Kallidou met een lage schuiver (0-1). Kort daarop belandde een zwierig ééntweetje tussen Khaled Oulichki en Steven Dillien in het zijnet.

   

  Ook de enigszins onverwachte gelijkmaker van de thuisploeg werd geboren uit een standaardsituatie: een rechtstreekse vrije trap van Adil Laarissi boorde zich voorbij het GS-muurtje in de tent van Olivier Verhanneman (1-1).

   

  De goudzwarten sprokkelden voldoende scoringsmogelijkheden bij elkaar om afstand te nemen: Steven Dillien mocht tweemaal vergeefs afdrukken, Imad Amazou besloot een prachtige aanvalsactie tegen de staak om vervolgens Mustapha Aabbassi op pad te sturen, deze laatste viseerde eveneens het doelhout.

   

  Onze jongens hadden in de eerste speelhelft meer moeten oogsten dan die schamele gelijke stand bij de rust.

   

  Vlak na het intermezzo werd er wederom danig met de kansen gemorst. Tot viermaal toe wenkte een gunstige gelegenheid, met als uitschieter een rush over links van Steven Dillien waarbij Khaled Oulichki een schoentip te kort kwam om diens voorzet af te ronden.

   

  In de 38’ werd het geduld niet langer op de proef gesteld: ter hoogte van de middencirkel snoepte Steven Dillien de bal af van Adil Laarissi, stormde in één ruk naar doel en gaf Tarik Kallidou grandioos het nakijken (1-2). Twee minuten later lukte Khaled Oulichki evenzeer een steal, de Temsenaar vond de baardige Brusselse keeper op zijn weg. Mustapha Aabbassi verkeerde op zijn beurt in ideale schietpositie maar moest finaal iets te ver uitwijken. Steven Dillien slaagde er nogmaals in om Adil Laarissi de bal afhandig te maken, deze keer met minder succes bij de afwerking.

   

  Adil Laarissi haalde bijna zijn gram aan het eind van een splijtende combinatie met Sophiane Ibrahimi, Olivier Verhanneman diende een fenomenale redding uit de mouwen te schudden.

   

  Voor het overige hield GS Beobank Hoboken de teugels stevig en vastberaden in handen. Zowel Steven Dillien als Mustapha Aabbassi faalden jammerlijk op het beslissende moment, de jacht op de bevrijdende treffer bleef open.

   

  Bij de thuisploeg begonnen de frustraties hoog op te laaien: een iets te potige ingreep op Khaled Oulichki liet het arbitrale duo Claude Dubois-Guido Gielen geen andere keuze dan Abdeloihid Bihi met een gele kaart weg te zenden. 

   

  Met de ver uit zijn doel meespelende Tarik Kallidou kozen de radeloze roodblauwen voor een avontuurlijkere aanpak, zodat  de Beobankers plots over een zee van ruimte beschikten. Hiervan  profiteerde Steven Dillien om na een handige balrecuperatie aan de haal te gaan, de goed gevolgde Khaled Oulichki spijkerde het geschenk van de Wilrijkenaar tegen de netten (1-3).

   

  Een schicht van Younes Ahrika bracht de onbetwiste zij het nipte overwinning niet meer in gevaar (2-3).

   

  De Hobokense strijdmacht heeft zich vanavond alert en geconcentreerd getoond, ondanks haar numerieke beperkingen of misschien juist omwille daarvan. Het verdient een dikke pluim!

   

  Met de smadelijke pandoering uit de heenwedstrijd in het achterhoofd (8-1), kunnen onze spelers zich thans grondig voorbereiden op de geladen confrontatie met koploper ARB Hamme, volgende vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt. De Oost-Vlaamse fusieploeg heeft zich in een mum van tijd opgewerkt tot één van de titelfavorieten. Wij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van onze aanhang…

   

  samenstelling BP Bruxelles: Tarik Kallidou (d), Sophiane Ibrahimi,(kpt), Adil Laarissi (1), Hamza Laarissi, Said Laouzi, Abdeloihid Bihi, Younes Ahrika (1), Zaer Aalioua en coach Mohamed Mezgout.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi,Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Goed nieuws vernamen wij over Xavier Potvin: onze pechvogel is voldoende hersteld en zal zeer binnenkort de trainingen hervatten!

   

  Tot slot noteren we niet zonder fierheid dat liefst vijf GS-spelers (Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi en Steven Dillien) door de federale coach werden uitgenodigd naar de oefeningen van de nationale ploeg met het oog op het internationaal vriendschappelijk tornooi dat tijdens het paasweekend in Italië zal plaatsvinden. Proficiat, kerels!  

   

  Het B-team speelde vanavond in eigen huis een amicale partij tegen derdeprovincialer Antwerp Daltons (4-6).

   

  Marc De Bock                                                                                    

                                                              

                        

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American Stars on Wheels

  13/14 august 2016 - ANTWERP EXPO BELGIUM

   

  American Stars on Wheels : vintage all american car & lifestyle event.

   

  USA car and bike Meeting & show, indoor hall 2 & 3, outdoor parking red & green A.

   

  Thema 2016: Convertibles & Pickup trucks.

   

    Aircooled Stars on wheels : aircooled VW & old school VAG meeting.

  Vintage Aircooled VW &  oldschool VAG event : indoor hall 2, outdoor parking green B

   

  Detail. Toegelaten op onze meeting :
  - alle luchtgekoelde VW's tot bus T3 (1992)
  - types 1 & 2 Golf (1992), Jetta (1992), Passat (1988), Sirocco (1992), Polo (1994), Derby (1994)
  - Audi 50, 60, 80 (1986), 100 & 200 (1991)

  - aircooled Porche (1997)

  Antwerp Expo Retro Rockabilly Rave.

  On saturday the 13th august with live rockabilly bands.

   

  Rockers & Mods : meeting classic Scooters & Caferacers.

  Meeting vintage, oldschool and classic Scooters, Caferacer, Bobbers, Choppers & Frisco's, outdoor parking red, on sunday the 14th august with live rockers & mods bands.

   

  1 weekend, 1 location, 1 ticket, 4 events

  http://www.americanstarsonwheels.com/

   

   Indoor deelnemen met show wagen  / participation with show car indoors / participer avec show-car  à l'intérieur : contact us.

   

  Presenteer uw club / book a club stand / réservez un stand pour votre club : contact us.

   

  Reserveer een verkoopstand / book a trade stand / réservez un stand de vente : contact us.

  c Our facebook pages, click poster.

  ontact us : mail  amexpeter@telenet.be

   

   

   

   

                                                 

           

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN  26-02-2016

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  25 | 2 | 2016

  Provincie roept lokale besturen op voor campagne gezond beeldschermgebruik
  Drie gemeenten uit onze provincie schreven al in, nog 67 te gaan

  Het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) richt haar pijlen in het tweede luik van hun campagne Play Pauze Stop op gemeenten. Bij het promoten van gezond gedrag in een dagelijkse omgeving spelen gemeenten een belangrijke rol. Gemeenten kunnen concrete acties organiseren zoals gezond beeldschermwerk bespreken in de (kinder)gemeenteraad, een rek- en strekdans inoefenen tijdens de speelpleinwerking of een gamenamiddag organiseren met actieve pauzes. Gemeenten die zich achter Play Pauze Stop willen scharen, kunnen zich inschrijven via www.playpauzestop.be.

   


  Play Pauze Stop: samen sterk voor gezond beeldschermwerk


  Play Pauze Stop, de campagne van het Provinciaal Veiligheidsinstituut over gezond beeldschermgebruik op school en thuis, loopt sinds oktober 2014. De doelgroep bestaat uit jongeren van 10 tot 14 jaar en hun omgeving. Het is de bedoeling dat zij bij het gebruik van beeldschermen automatisch ‘PLAY PAUZE STOP’ in hun hoofd laten klinken. Play roept op om te variëren in je schermhouding, Pauzeer actief elk half uur en Stop na twee uur beeldschermgebruik in je vrije tijd. Uit onderzoek blijkt dat samenwerking tussen verschillende partners zoals scholen, gemeenten, Huizen van het Kind, opvoedingswinkels, de Gezinsbond, bibliotheken, OCMW’s essentieel is om een langdurig Play Pauze Stop-effect te behalen. Door actief samen te werken met verschillende partners zoals gemeenten zet het PVI in op informeren en sensibiliseren, facilitatie, reglementering en afspraken, zorg en begeleiding. In maart 2016 start het grote publieksluik. Het is de bedoeling om ondertussen al zoveel mogelijk lokale besturen aan boord te krijgen.

   


  In de voetsporen van Herentals, Schilde en Hulshout

  Via een eenvoudig inschrijvingsformulier op www.playpauzestop.be kunnen gemeenten en lokale organisaties inschrijven. Op de website staat ook alle informatie over de kadermethodiek Gezonde Gemeente @VIGeZ en vind je allerlei kant-en-klare acties die zorgen voor een vliegende start. Deelnemende gemeenten kunnen bovendien altijd terecht bij het PVI voor feedback, tips en advies. Herentals, Schilde en Hulshout schreven al in, net als acht andere gemeenten buiten de Antwerpse provinciegrenzen.

  Kindergemeenteraad Essen agendeert gezond beeldschermwerk - Copyright: Helmut Jaspers gemeente Essen

  Waarom beeldschermgebruik beperken? 

  Gedeputeerde voor veiligheid Bruno Peeters legt uit: “Lichamelijke klachten als gevolg van ongezond beeldschermgebruik duiken al op bij kinderen vanaf 9 jaar. Rug-, nek-en schouderpijn in je kindertijd vergroten de kans op RSI (klachten door herhaaldelijke overbelasting) als volwassene. Belgische kinderen tussen 10 en 12 jaar brengen maar liefst 60 procent van hun tijd zittend door. Door het vele zitten, verhoogt hun kans op overgewicht. De negatieve gezondheidseffecten van sedentair gedrag en schermgebruik blijven gelden zelfs als jongeren ook voldoende bewegen. Daarom worden kinderen en jongeren aangeraden schermtijd in hun vrije tijd te beperken tot maximum 2 uur per dag en langdurige periodes van schermgebruik om de 30 minuten te onderbreken met een korte actieve pauze.”

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.playpauzestop.be
  playpauzestop@provincieantwerpen.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste’

   24-02-2016


  Op woensdag 24 februari zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2015 in de schijnwerpers. Die avond wordt ook de winnaar van de ‘Trofee voor Sportverdienste 2015’ bekendgemaakt. 

  Aanwezig: Dhr.kristof bosuyt districtsvoorzitter.

                     Dhr.Luk Lemmens gedeputeerde van de provincie Antwerpen

  Verwelkoming door Dhr.Robert Moens districtsschepenen voor sport.

  Ook in 2015 werden er in Wilrijk heel wat sportieve topprestaties neergezet. Tal van individuele atleten en teams behaalden een kampioenstitel in provinciale, nationale en soms zelfs internationale competities. Het districtsbestuur en de adviesraad sport van Wilrijk zetten al deze sporters in de bloemetjes tijdens een feestelijke viering in cultuurcentrum De Kern.

  Op het einde van de ceremonie wordt ook de ‘Trofee voor Sportverdienste’ uitgereikt aan de sporter die de sterkste prestatie neerzette. Daarnaast wordt een beloftevolle jonge atleet in de bloemetjes gezet en wordt een ‘Lifetime Achievement Award’ uitgereikt aan een legendarische Wilrijkse sportfiguur.

  De Wilrijkse calisthenics-vereniging R-Body treedt op tijdens de pauze van de feestelijke avond.

  36 sporters werden gevierd en kregen een aandenken.

  Sport DEELNEMERS CLUBS: ATLETIEK KAVVV,DANS STUDIO SWING,.HANDBALUILENSPIEGEL,BMX ANTWERP BMX,ICE RACING TEAM ANTARTICA,KUNSTSCHAATSEN ANTARTICA SKATE,TAEKWONDO,TENNIS AZUA,VOETBAL VK VALAARHOF-KFCO BEERSCHOT WILRIJK,WIELRENNEN .

  TROFEE SPORTVERDIENSTE:HANNE DESMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

  TROFEE BELOFTE JONGEREN :STIJN DE SMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

  Dhr.LUK LEMMENS VERTELDE OVER G-SPORT AANWEZIG HET TEAM VAN HANDBAL UILENSPIEGEL.

  EN WERDEN OOK IN DE BLOEMETJES GEZET

  LIFE TIME ACHIEVEMENT AWARD IS DE TROFEE UITGEREIKT AAN DE GROOTSTE SPORTMANNEN DIE HET DISTRICT KENT  ZIJN RIK - KAMIEL- VAN LINDEN
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  “Onze winnaars geven blijk van een mooie mix”, vindt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege, “Naast een echt monument zoals Rik Van Linden hebben we ook jong talent zoals Hanne en Stijn Desmet. En er is in ons geitendorp ruimte voor zowel grote publiekssporten als wielrennen, als voor kleinere disciplines zoals shorttrack.”

   

  Districtsschepen voor sport Robert Moens kijkt al verwachtingsvol naar het nieuwe sportjaar: “Ik hoop op Wilrijkse medailles op internationale tornooien zoals het jongeren-WK acrogym en zelfs op de Zomerspelen met Jaouad Achab. En stilletjes hoop ik ook op een nieuwe titel voor Beerschot-Wilrijk. Maar alle sportkampioenen zijn Wilrijk dierbaar.”

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

   

  Over de Jezuïeten in het Rivierenhof  

  Zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u - Rivierenhof (Deurne)

  Leerrijke zondag!

  Sinds 1741 lokt de recent gerestaureerde ‘Jezuïetenpoort’ aan de Turnhoutsebaan bezoekers via de ‘Jezuïetendreef’ het Hof Ter Rivieren in. Wie waren die Jezuïeten en wat deden ze in het Rivierenhof? Wandel mee langsheen historische sporen die jou meer vertellen over het heden en het verleden van dit eeuwenoude hof van plaisantie.

  Ga je mee wandelen op zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u? De gids wacht je op aan het kasteel Rivierenhof. Deelnemen is gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk.

   

  Schrijf je telefonisch in

  Inschrijven kan vanaf maandag 29 februari 2016 bij de domeinwachters op het nummer

  T 03 360 52 18. Wacht niet te lang met inschrijven, want volzet is volzet.

   

  Meer weten?

  www.facebook.com > Rivierenhof

  www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

   

   

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:

  Zondag 20 maart 2016 van 10 uur tot 12 uur.

   

  Waar

  Afspraak aan kasteel Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

  Deelname:

  Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 vanaf maandag 29 februari 2016.

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

  Social media:

  www.facebook.com  > Rivierenhof

   


  foto copy richt provincie antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
                FRAWITIME/ KOOPJESNAMMIDAG              23-02-2016
                    In dienstencentrum Oversnes
   
   
             UIT DIVERSE BELGISCHE PRODUCTIES
   
   
               ESKIMO: Ondergoed&nachtkleding
               DE CORTE:lamswollen materialen
               JARITEX : Beddeconfort
              J.CLRYSSE: Baddlinnen,Badjassen,keukenhanddoeken&zakdoeken
             FILANTEX: Lakensets,hoeslakens&dekbedovertrekken
   
            Alles in ons landje gemaakt en de prijzen zijn zeker niet te hoog dan de invoer uit het buitenland

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ


  25 februari (week 8)

  Februari en maart zijn de moeilijkste maanden voor een boer er zijn dan weinig groente toch hebben we 
  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

  - Delicata pompoen van De Wriemeling
  - Rode kool van 't Livinushof
  - Gele ui van 't Livinushof
  - Rode biet van de Baarbeekhoeve
  - Boerenkool van Wijngaardhof
  - Prei van De Baarbeekhoeve


  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel winterpostelein.

  In
  het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Delicata pompoen van De Wriemeling
  - Rode kool van 't Livinushof
  - Rode biet van de Baarbeekhoeve
  - Boerenkool van Wijngaardhof


  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen Delicata pompoen, maar wel knolselder.

  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 februari 2016 - week 8). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 24 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  Salade van geroosterde ‘Delicata’ pompoen

   

  Nodig (voor 4 personen): 1 "Delicata" pompoen, 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden), een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), een pakje feta, 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden), 240g tarwekorrels, verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,...), olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el tahini, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper

  Bereiding:
  - Verwarm de oven voor op 200°c.
  - Kook de tarwekorrels zoals op de verpakking vermeld staat.
  - Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik.
  - Leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om.
  - Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel.
  - Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de verse
  kruiden.
  - Voeg er de tarwekorrels aan toe.
  - Vul elk bord met een goede hoeveelheid salade en enkele schijven pompoen.
  Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing.


  Smakelijk!
   

  www.stadsboerderijantwerpen.b
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Persbericht
  Provincie Antwerpen

  22 | 2 | 2016

  European Youth Parliament landt in Antwerpen
  Jongeren werken samen Europese wetsvoorstellen uit

  Van 23 tot en met 26 februari vindt in Antwerpen de Belgische editie van het European Youth Parliament (EYP) plaats. Tijdens deze grootse simulatie van het Europees Parlement werken jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs uit Vlaanderen, Brussel en Zweden vier dagen lang aan Europese wetsvoorstellen. Aan het eind van de week moet elke commissie haar wetsvoorstel verdedigen tijdens een  Algemene Vergadering. De voertaal is Engels. “Initiatieven als het EYP zorgen voor Europees bewustzijn bij onze jongeren. Met de groeiende impact van de Europese Unie op ons dagelijks leven en de verschillende beleidsdomeinen van onze provincie is kennis hierover van wezenlijk belang.”, aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

  De jongeren werken in de commissies aan wetsvoorstellen over de volgende thema`s: innovatie in start-ups, technologie en milieu. Ze buigen zich over vragen als: Hoe kan de EU energieopwekking op particulier niveau stimuleren zodat burgers kunnen bijdragen aan een duurzamere, betrouwbaardere en betaalbare energietoevoer? Om een wetsvoorstel te ontwerpen kunnen zij op woensdagavond ook te rade gaan bij experts tijdens het expertendiner. Tijdens dit diner zullen onder andere gedeputeerde voor Economie en Innovatie Ludwig Caluwé, Philippe De Backer (Europees Parlementslid Open-VLD), Hans Tubbax (Thomas More) en Mark Pecquer (Thomas More) aanwezig zijn.

  EYP-België

  Elk jaar wordt één EYP-sessie georganiseerd, waaraan telkens 12 scholen met elk 8 leerlingen van het 5de jaar secundair onderwijs deelnemen. Drie scholen worden door een internationale jury geselecteerd om deel te nemen aan de sessies van EYP International in het daaropvolgende schooljaar. EYP-België is de Belgische tak van het European Youth Parliament. Het is een onafhankelijke organisatie die bestaat uit jonge vrijwilligers. Het European Youth Parliament organiseert meer dan 500 evenementen per jaar in 39 verschillende Europese landen. Daarbij betrekt ze meer dan 28.000 jongeren.

  Deelnemende scholen
  Koninklijk Atheneum Antwerpen

  KA Pitzemburg Mechelen

  OLVE Edegem

  De Bron Tielt

  Guldensporencollege Kortrijk

  Humaniora Broederschool Sint-Niklaas

  Institut Saint-André Brussel

  GO! Avelgem

  O.L.Vrouwlyceum Genk

  KS Diest (Vroeger "Voorzienigheid Diest")

  International High School of the Gothenburg Region (Zweedse delegatie)

  Umeå Internationella Gymnasium (Zweedse delegatie)

   

  Europa Direct provincie Antwerpen

  Europa Direct provincie Antwerpen is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er meer dan 500 infopunten in de 28 lidstaten. Europa Direct is een partnerschap tussen provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken. Europa Direct ondersteunt het EYP in Antwerpen.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  23-26 februari

  Waar:
  Stad Antwerpen, verschillende locaties

  Meer info:

  www.eyp-europolis.be of de Facebookpagina van EYP-België

   

  Programma:

  Pers is welkom op de volgende momenten, graag wel een seintje vooraf.

   

  23 februari
  9.30-10.30 uur Openingsceremonie

  Locatie: Stadhuis, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen - Bereikbaarheid

   

  24 februari
  19-21 uur Expertendiner,

  Locatie: studentenrestaurant Thomas More Antwerpen, campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

   

  26 februari
  14-17 Algemene Vergadering: de jongeren verdedigen hun eigen wetsvoorstellen
  17-18 uur Afsluitingsceremonie

  Locatie: Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

   

  Het volledig programma is op aanvraag beschikbaar via Olivia Wittock:
  Eolivia.wittock@eyp-europolis.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  Samen aan de slag:

  Wilgentakken vlechten
  donderdag 10 maart 2016 – provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne)

  Steek de handen uit de mouwen als vrijwilliger voor een (halve) dag

  Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

   

  Wilgentakken vlechten voor het Rivierenhof

  Na een praktische mini-stoomcursus ‘wilgentakken vlechten’, bouwen we met de oogst van vorige maand allerlei toepassingen voor gebruik in het park. Leuke speelelementjes zoals een wiglo of een wilgentunnel bijvoorbeeld, maar evengoed vogelkijk- en/of afscheidingswanden. Ook een dierenhuisje, een aparte zitbank of een creatieve plantenbak behoren tot de mogelijkheden.

   

  Schrijf je nu in!

  We vliegen er samen in op donderdag 10 maart 2016. Aan jou de keuze: van 9u30 tot 12u30 en/of van 13u tot 17u. Afspraak aan het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.Meedoen is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

   

  Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Donderdag 10 maart 2016. Aan jou de keuze: van 9u30 tot 12u30 en/of van 13u tot 17u.

  Waar: 
  Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

  Deelname:
  Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht.

  Inschrijven kan sinds vandaag bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

   

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

  Social media:
  www.facebook.com > Rivierenhof


  Meer info:
  Domeinwachters T 03 360 52 18   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!