25 februari (week 8)
Februari en maart zijn de moeilijkste maanden voor een boer er zijn dan weinig groente toch hebben we De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn: - Delicata pompoen van De Wriemeling - Rode kool van 't Livinushof - Gele ui van 't Livinushof - Rode biet van de Baarbeekhoeve - Boerenkool van Wijngaardhof - Prei van De Baarbeekhoeve
In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel winterpostelein.
In het kleine groentepakket* zit het volgende: - Delicata pompoen van De Wriemeling - Rode kool van 't Livinushof - Rode biet van de Baarbeekhoeve - Boerenkool van Wijngaardhof
In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen Delicata pompoen, maar wel knolselder.
Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 februari 2016 - week 8). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.
Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 24 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/
Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.
*De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
Salade van geroosterde ‘Delicata’ pompoen
Nodig (voor 4 personen): 1 "Delicata" pompoen, 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden), een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), een pakje feta, 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden), 240g tarwekorrels, verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,...), olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el tahini, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper
Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200°c. - Kook de tarwekorrels zoals op de verpakking vermeld staat. - Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik. - Leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om. - Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel. - Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de verse kruiden. - Voeg er de tarwekorrels aan toe. - Vul elk bord met een goede hoeveelheid salade en enkele schijven pompoen. Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing.
Smakelijk!
|