NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  05-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAMBIA

  PROJECT ZAMBIA

  Wil jij stemmen voor mijn project in Zambia

   

  Beste,

  Je krijgt van mij al jaren persberichten, maar nu éénmalig, iets helemaal anders. Want naast persattaché van de provincie, zet ik mij sinds enkele jaren in voor projecten in Zambia. Meer info vind je op facebook:www.facebook.com/vriendinnenvanzambia. Deze zomer ben ik zelf voor het eerst naar Zambia geweest en heb ik mee een schooltje van een weeshuis geopend waar we geld voor hebben ingezameld. Dat was fantastisch!

  Ons ‘stichtings’verhaal is nu genomineerd in de wedstrijd ‘Bruggenbouwers’ van de 4de pijler!  Nu kunnen we meedingen naar een prijs: 1000euro voor ons project!  Daarvoor moeten we wel de meeste stemmen halen voor 16 februari.

  Wil jij ook je stem geven? Met die 2 klikken, kun jij mee 7 Zambiaanse kinderen onderwijs geven!

  Hoe stem je?

   

  • Ons verhaal is het 6de met als titel: "En wat doe jij?" met bijgaande foto van mij en een weeskindje

   

  • stem door je mailadres in te vullen (je gaat geen spam krijgen!)

   

  • Vergeet niet je stem te valideren in de mail die je krijgt (check ook je ongewenste mail!). Krijg je geen bevestigingsmail, geef me dan een seintje.

   

  ALLE steun is welkom want we staan op 350 stemmen, maar er zijn er al met 550 stemmen. Ik moet hier dus alles uit de kast halen ;o) Maar het gaat lukken! We moeten er in geloven hé.

   

   

  Stuur deze oproep gerust door aan familie, vrienden, buren,  die het zuiden een warm hart toedragen!  Als ze meer info over ons willen: www.facebook.com/vriendinnenvanzambia . Of ik kom het met plezier uitleggen of stuur wat fotookes door.

   

   

   

  En wat doe jij?

  Ik dacht vroeger dat ik niets kon doen aan de miserie in de wereld. Maar nu vertel ik iedereen het verhaal van de 'Vriendinnen van Zambia' van mij, Hilde, Julian en Rosalia.

  Onze vriendschap begon toevallig in 2013 op de Palingsfeesten in Mariekerke. Ik en Hilde dienden op, net zoals twee Zambiaanse zusters. Het duurde ruim 3 uur vooraleer we een echt gesprek startten.
  Julian en Rosalia studeerden 1 jaar psychiatrie in België. De volgende maanden bezochten we met hen de brandweer, een tuinbouwbedrijf, de zee.
  Ze waren heel blij toen ze onze familie ontmoetten, want ze vonden ons land kil. De mensen lopen langs elkaar heen en zitten verborgen in hun huizen.? Wij lieten hen het tegendeel zien.

  Julian en Rosalia bleken twee ondernemende vrouwen te zijn die werken in een weeshuis en ziekenhuis. Sinds ze teruggingen naar hun thuisland, horen we onze Zambiaanse vriendinnen wekelijks via facebook en whatsapp.
  Zij zien de foto's van hier en supporteren voor de acties die we opzetten om hen te steunen. Wij horen de vooruitgang van hun project en spreken hen moed in.
  Sociale media brengen de hele wereld zo dichtbij. Niet alleen de slechte kant, maar ook de goede kant.

  Toen we vorig jaar op bezoek gingen naar Afrika, was het weerzien hartelijk. De zusters toonden al hun projecten : het opvangcentrum voor kinderen van de sloppenwijken, het weeshuis, de ziekenhuizen, de boerderijen, ?. de armoede maar ook de rijkdom van hun land. De blijheid van de weeskinderen was aanstekelijk. Naar Zambia gaan, veranderde onze kijk op ontwikkelingssamenwerking voorgoed.

  We leerden van Julian en Rosalia te focussen op de zelfredzaamheid van hun landgenoten met onderwijs als cruciale schakel. Een armtierige en bedelende jongen, mochten we van hen geen aalmoes geven. ?Je helpt hem zo niet, hij zal blijven bedelen. Zorg mee voor onderwijs dat zal hij zelf zijn leven veranderen.? Langs de weg stopten we bij een klein stenen huisje. Josef, kleermaker, mat ons op en twee dagen later, schonk Julian ons een nieuwe jurk. Die was perfect gemaakt. In die jurk openden we die zomer mee het schooltje waar ons eerste geld naartoe ging. We beloofden onszelf om nooit meer Westerse kleren op te sturen, maar enkel geld om ondernemers zoals Josef te steunen.

  Al roerend in mijn kookpotten, kreeg ik vorige week telefoon. Het was 18 uur, net thuis van het werk, de kinderen jengelend in de kamer. Een stem van 10,783 km verder: ‘ Thank you Hilde! We installed the waterpump, and we now have water. Thank you for this wonder! The children are so happy!' Volledig overrompeld door de plotse emotie, stamelde ik: 'No problem, I'm glad I could help?. De soep heeft 's avonds nog nooit zo lekker gesmaakt.
  Soms moet je gewoon starten met een gesprek met de persoon die naast je staat. Want ja, je kan wel degelijk helpen en iets betekenen. Al die kleine dingen, maken op lange termijn een verschil. En niet alleen voor hen, maar ook voor jou.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                             

  Wedstrijdverslag:

  Futsal Hoboken  1–9 GS Beobank Hoboken

  Deze districtsderby, met als inzet een plek in de kwartfinale van de Beker van België, was een pittig duel maar kon vooral in de tweede speelhelft niet echt bekoren.

  Winnaar aan de rust reeds gekend

  Het hoeft geen betoog dat tweedeklasser Futsal Hoboken, met de ex-GS’ers Abdelkader Taleb en Nouredinne Errajel in de rangen, erg gemotiveerd aan de aftrap verscheen.

  De eerste vlotte aanvalsactie kwam na vijf minuten uit de stijlvolle goud-zwarte schoenen, Imad Amazou besloot op de staak, Antoine Lemaire mikte in de rebound over de dwarsligger. Kort daarop trapte Imad Amazou een kortgenomen vrijschop van Hicham Channouf onverbiddelijk binnen (0-1).

  De tegenstander bood hevige weerstand. Hierdoor geraakte GS Beobank Hoboken maar moeilijk in z’n ritme. In de 13′ scoorden onze jongens dan toch opnieuw: Xavier Potvin nam een hoekschop van Yannis Van Parys magistraal in één tijd over (0-2).

  Futsal Hoboken liet de schouders niet hangen. Mohamed El Uaamari daagde zelfs alleen voor het GS-doel op maar plaatste de bal nipt naast. Birger Maes moest met een vinnige voetreflex een pegel van Nouredinne Errajel onschadelijk maken.

  De Beobankers duwden wat harder op het gaspedaal. Amine Boulayoune, vervanger van de geblesseerde Mustapha Aabbassi, zag een mooie actie niet bekroond. Het was evenwel Hicham Channouf die vriend en vijand met verstomming sloeg: net voor de middellijn lukte hij een fenomenale boogbal die via de deklat in de kooi uitstierf (0-3). Een beauty om in te kaderen!

  Een doorbraak van Steven Dillien eindigde op de staander. Khaled Oulichki schoot de partij voor de pauze in een beslissende plooi (0-4). Met dank ook aan Birger Maes die nog uitpakte met een schitterende duiksprong toen Mohamed El Uaamari van dichtbij mocht uithalen.

  Ontgoochelend tweede bedrijf

  Vlak na de kampwisseling scoorde Antoine Lemaire een jammerlijke own-goal (1-4), onmiddellijk rechtgezet door een fraaie treffer van Imad Amazou (1-5).

  Bij het zichtbaar gefrustreerde Futsal Hoboken was elke organisatie zoek: onstuimige individuele aanvalsacties gingen gepaard met defensieve laksheid en bikkelharde interventies. Steven Dillien werd hiervan het slachtoffer en moest de strijd met een verzwikte enkel staken.

  Birger Maes toverde alweer enkele verbluffende reddingen uit zijn ledematen. Khaled Oulichki werkte een verschroeiende tegenstoot in het gezelschap van Yannis Van Parys keurig af (1-6). Voor Futsal Hoboken was het nu helemaal voorbij. Ook voor de liefhebbers van attractief zaalvoetbal.

  De opponent nam haar toevlucht tot een reeks overtredingen. Een onnodige fout op Imad Amazou verplichtte scheidsrechter Louis Huygens om de zesde blauwe kaart te tonen, Antoine Lemaire zette de negenmeter feilloos om (1-7). Khaled Oulichki verschalkte Zakaria Saadon met een intelligent nummertje (1-8). Xavier Potvin vuurde een tweede negenmetertrap tegen het doelhout, Amine Boulayoune miste de kans om ook zijn doelpuntje mee te pikken.

  Futsal-coach steekt zijn ploeg een handje toe

  Ayoub Al Morabetti vond er niets beter op dan van de bank te komen en de langs de linkerflank oprukkende Xavier Potvin in de weg te lopen! Geel voor de ongeziene daad van de gedesillusioneerde Futsal-coach maar tevens een gitzwart slotakkoord van een rommelig tweede bedrijf. Yannis Van Parys kegelde vervolgens vanop negen meter de uitgesproken winstcijfers op het bord (1-9).

  Ploegopstellingen

  Futsal Hoboken: Zakaria Saadon (d), Nouredinne Errajel (kpt), Abdelkader Taleb, Jaimie Ouazza, Mohcine Zoubeir, Mourad El Bakkali, Mohamed El Uaamari, Belaal Al Morabetti en coach Ayoub Al Morabetti.

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1+og), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (2), Steven Dillien, Yannis Van Parys (2), Xavier Potvin (1), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

  Volgende wedstrijd

  Aanstaande vrijdag herneemt GS Beobank Hoboken de competitieactiviteiten met een lastige verplaatsing naar play-offsconcurrent AS Snob Schaarbeek.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEGEM NIEUWS

  EIGEN WERK DE MOEITE OM TE KOMEN KIJKEN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws

  Huldiging van de ‘sportkampioenen 2016’ in Wilrijk

   

  Woensdag 1 februari was er heel wat belangstelling voor de huldiging.

   

  Het programma zat dan ook (weer) sterk in elkaar!

   

  Nadat de schepen voor sport ons verwelkomde nam Erwin Van den Sande (VRT-Sporza) zoals vorig jaar de presentatie voor zijn rekening.

   

  Uit de foto’s in bijlage moge de belangstelling blijken …

   

  Leo    S P A E Y
  MARGOT BOGAERTS TROFEE BELOFTEVOLLE JONGERE 2016


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!