Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    04-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Daar komen de eikenprocessierupsen: provincie Antwerpen breidt ondersteuning gemeenten uit



    Nu het rupsenseizoen voor de deur staat, maakt provincie Antwerpen de verspreidingscijfers van 2019 bekend. Het werd een piekjaar voor de rupsen: 67 van de 77 gemeenten, steden en districten ondervonden grote hinder door de rupsen. Om een nieuwe piek het hoofd te bieden, breidt de provincie de ondersteuning voor gemeenten uit en zet ze sterk in op alternatieve, biologische manieren voor de bestrijding.

    Volgende week is het zover: dan sluipen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes en breekt het rupsenseizoen opnieuw aan. Veel overlast moeten we nog niet verwachten, de rupsen dragen nog geen irriterende brandharen. Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur kadert de rol van de provincie: Vorig jaar werd de overlast zo groot dat aannemers niet konden volgen en we ons genoodzaakt zagen om de civiele bescherming in te roepen. We houden de verspreiding waakzaam in het oog en coördineren de bestrijding voor gemeenten. Ondertussen bestuderen we alternatieve, biologische manieren van bestrijding waarbij we de natuurlijke vijanden van de rupsen inzetten.” 

    Verspreiding en hinder 2019
    Aan de start van het rupsenseizoen maakt provincie Antwerpen de verspreidingscijfers van vorig jaar bekend. Kathleen Verstraete, provinciaal expert, licht de cijfers toe: “De gegevens uit de interactieve eikenprocessierupsenkaart zijn verwerkt en geven ons een nauwkeurig overzicht van de aanwezigheid van de rupsen en de uitgevoerde bestrijdingen in 2019. Er waren vorig jaar opvallend veel rupsen: 62 van de 77 gemeenten, steden en districten kreeg te maken met een hoge concentratie rupsen (> 15 locaties met nesten). Stad Geel en gemeenten Schilde, Schoten, Zoersel en Laakdal hadden zelfs te kampen met meer dan 100 aangetaste locaties (kaart 1). De rupsen hebben vele nieuwe plaatsen geïnfecteerd en op bestaande plaatsen werden ze nog steeds talrijk waargenomen. Dat is duidelijk te merken in de cijfers: 67 van de 77 gemeenten, steden en districten ondervonden grote hinder door de rupsen (kaart 2). In het zuidwesten van de provincie bevinden zich nog enkele gemeenten die weinig hinder ondervinden.” 

    Bekijk en download de kaarten op de site van de provincie Antwerpen.

     

    Ondersteuning voor gemeenten 

    Nog voor de start van het seizoen besloot de provincie om de ondersteuning voor gemeenten uit te breiden. Kathleen Verstraete: “We krijgen elk jaar meer vragen van gemeenten over de bestrijding. Het is dan ook complex: er bestaan verschillende technieken (afhankelijk van de fase waarin de rups zich bevindt), je mag niet overal bestrijden en het aantal toegelaten producten voor de bestrijding is beperkt. Om hier duidelijkheid in te brengen, organiseerden we een vorming en publiceren we een leidraad met een eenvoudige beslissingsboom. Ook deelden we dit voorjaar infoborden en –linten uit zodat gemeenten burgers kunnen waarschuwen voor de locaties van de rupsen.”

     

    Kevers en mezen spelen hoofdrol in biologische bestrijding 
    De provincie streeft naar de meest ecologische manier van bestrijding, waarbij de impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De eikenprocessierups is een inheemse soort, het is dus zeker niet de bedoeling om de rups uit te roeien. We willen ze vooral beheersen op plaatsen waar ze overlast veroorzaakt voor burgers”, legt Kathleen Verstraete uit. “Daarom zetten we in op natuurlijke bestrijdingstechnieken en starten we een proefproject om de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups in te schakelen. Zo bestaat er een kever die de poppen van de rupsen eet, en ook mezen vinden de jonge rupsen een lekkernij. Sommige sluipwespen en sluipvliegen hebben de rupsennesten nodig om zich voor te planten. Hun eitjes komen tot ontwikkeling in de eikenprocessierups. Op verschillende testlocaties in Vlaanderen zal de omgeving aantrekkelijk gemaakt worden voor deze vijanden. 

    MEER INFO

    • Voor veelgestelde vragen en het meldpunt eikenprocessierupsen, zie www.provincieantwerpen.be, zoekterm ‘eikenprocessierups’
    • Gemeenten vinden de leidraad bestrijding en presentaties van de vormingen op www.provincieantwerpen.be > zoekterm ‘bestrijding eikenprocessierups’
    •  






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen, kampvuurverbod in hele provincie.

     

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen.  Doordat het erg droog is in onze natuur –en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot.  Daarom geldt er vanaf vandaag een rook –en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden. 

     

    Wat betekent code oranje?

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex

    voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar fase oranje:

    ORANJE: Hoog gevaar.  Wees voorzichtig!  Als er een brand uitbreekt rukt de brandweer versterkt uit.  Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens  in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

     

    Een rook –en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden

    Om bos –en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx vandaag een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen, alsook een verbod om vuur in open lucht te maken.  Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied in de provincie: het is nergens toegestaan een open vuur/kampvuur te maken.

     

    Politiebesluit in bijlage.

     

    Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen:  ‘Als we massaal uit ons kot komen, zou dat een stommiteit zijn. Mensen zijn de brandstof die het virus nodig heeft om te blijven woeden. Als we niet binnenblijven, steken we groepen mensen aan als bos –en natuurbranden’, aldus biostatisticus Geert Molenberghs vandaag in de media.  Een gepastere quote kan ik niet bedenken, dus herhaal ik zijn  haast merkwaardig toevallige oproep graag, en hoop dat iedereen die dit weekend buiten komt dat verstandig en op veilige afstand zal doen.  Ik vraag bovendien aan iedereen om maximaal waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur.  Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én ook voor onze bossen en heide –en natuurgebieden.”

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    PIVA dankt vuilnisophalers en parkwachters


    Maandag 6 april 2020, 4u00-10u30, PIVA

    Provinciale school PIVA telt 800 leerlingen die normaliter ’s middags in de eigen broodjeszaak of in het eigen free flow restaurant genieten van een broodje of een warme lunch bereid door hun klasgenoten. Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij: “We hebben 1500 koffiekoeken, broodjes, sandwiches en stokbroden in de aanbieding voor de helden van deze coronacrisis.

     

    Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens: “We willen iets terugdoen voor de mensen die het land draaiende houden. Daarom bedankt aan de bakkers van PIVA voor dit initiatief! Ze tonen hun hart op de best mogelijke manier, met zoetigheid. De koeken zullen een hart onder de riem zijn voor de mensen die zowel in de stad als in de provincie zorgen dat buiten ‘ons kot’ alles zo proper mogelijk blijft.”

     

    Maandag, de eerste dag van de paasvakantie, zullen om 4 uur ’s ochtends chefs Peter Claus, Kris Van Rysselberge, Kristof De Vocht, Koen Van Helden en Eric Van den Hende de koeken en het brood bakken in de school. Zij zullen tijdens het bakken uiteraard de nodige afstand bewaren.

     

    Vervolgens worden pakketjes voor 600 vuilnisophalers verdeeld over drie vertrekpunten van de vuilnisophaling in Antwerpen. Om 9.30 uur vertrekken we vanuit de school naar de eerste stopplaats, Antwerpen Kiel, om de ontbijtpakketjes te bezorgen, daarna zijn Wilrijk en Merksem aan de beurt. Na de overhandiging in het vertrekpunt nemen de verantwoordelijken van de stadsdienst de bedeling aan de vuilnisophalers over zodat iedereen zich strikt aan de coronamaatregelen kan houden. “Een mooie uiting van waardering voor het werk van de stadsreiniging. En die is terecht. Ik ben als schepen zeer trots op onze mensen. In moeilijke tijden staan ze er keer op keer. Ook zij staan aan het front om onze maatschappij leefbaar te houden. Respect is op zijn plaats”, reageert Antwerps schepen voor stadsbeheer, Fons Duchateau (N-VA).

     

    95 pakketjes met boterkoeken, chocoladekoeken, worstenbroodjes en ander lekkers worden aan de provinciale groendiensten bezorgd van Rivierenhof Deurne, Prinsenpark Retie en Vrijbroekpark Mechelen. Jan De Haes, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen vindt dit een topinitiatief van PIVA: “We mogen de parkwachters in onze provinciale groendomeinen niet vergeten die er elke dag staan, de parken onderhouden en de bezoekers er tevens op wijzen voldoende afstand te houden. Dat is in tijden dat mensen snakken naar contact vaak niet evident. Een zoete en welgemeende schouderklop is verdiend.”

     

    Zijn we dan nog niet uitgedeeld, dan gaan de resterende koeken naar de voedselbanken of Moeders voor Moeders.

     

    Leerlingen en leerkrachten werken vanuit hun kot. Anderen kunnen niet thuis werken maar blijven ervoor gaan, dat appreciëren we. Laat het ontbijtpakketje smaken!

    PIVA dankt vuilnisophalers en parkwachters
    Maandag 6 april 2020, 4u00-10u30, PIVA

    Provinciale school PIVA telt 800 leerlingen die normaliter ’s middags in de eigen broodjeszaak of in het eigen free flow restaurant genieten van een broodje of een warme lunch bereid door hun klasgenoten. Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij: “We hebben 1500 koffiekoeken, broodjes, sandwiches en stokbroden in de aanbieding voor de helden van deze coronacrisis.

     

    Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens: “We willen iets terugdoen voor de mensen die het land draaiende houden. Daarom bedankt aan de bakkers van PIVA voor dit initiatief! Ze tonen hun hart op de best mogelijke manier, met zoetigheid. De koeken zullen een hart onder de riem zijn voor de mensen die zowel in de stad als in de provincie zorgen dat buiten ‘ons kot’ alles zo proper mogelijk blijft.”

     

    Maandag, de eerste dag van de paasvakantie, zullen om 4 uur ’s ochtends chefs Peter Claus, Kris Van Rysselberge, Kristof De Vocht, Koen Van Helden en Eric Van den Hende de koeken en het brood bakken in de school. Zij zullen tijdens het bakken uiteraard de nodige afstand bewaren.

     

    Vervolgens worden pakketjes voor 600 vuilnisophalers verdeeld over drie vertrekpunten van de vuilnisophaling in Antwerpen. Om 9.30 uur vertrekken we vanuit de school naar de eerste stopplaats, Antwerpen Kiel, om de ontbijtpakketjes te bezorgen, daarna zijn Wilrijk en Merksem aan de beurt. Na de overhandiging in het vertrekpunt nemen de verantwoordelijken van de stadsdienst de bedeling aan de vuilnisophalers over zodat iedereen zich strikt aan de coronamaatregelen kan houden. “Een mooie uiting van waardering voor het werk van de stadsreiniging. En die is terecht. Ik ben als schepen zeer trots op onze mensen. In moeilijke tijden staan ze er keer op keer. Ook zij staan aan het front om onze maatschappij leefbaar te houden. Respect is op zijn plaats”, reageert Antwerps schepen voor stadsbeheer, Fons Duchateau (N-VA).

     

    95 pakketjes met boterkoeken, chocoladekoeken, worstenbroodjes en ander lekkers worden aan de provinciale groendiensten bezorgd van Rivierenhof Deurne, Prinsenpark Retie en Vrijbroekpark Mechelen. Jan De Haes, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen vindt dit een topinitiatief van PIVA: “We mogen de parkwachters in onze provinciale groendomeinen niet vergeten die er elke dag staan, de parken onderhouden en de bezoekers er tevens op wijzen voldoende afstand te houden. Dat is in tijden dat mensen snakken naar contact vaak niet evident. Een zoete en welgemeende schouderklop is verdiend.”

     

     

    Leerlingen en leerkrachten werken vanuit hun kot.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    03 | 04 | 20

    Geitestoet uitgesteld met 1 jaar

    De Geitestoet trekt op 20 september niet door de straten van Wilrijk. De corona-ontwikkelingen dwingen de organisatoren om het vijfjaarlijkse evenement met één jaar uit te stellen naar zondag 19 september 2021.

    De Geitestoet is een van de grootste historisch-folkloristische stoeten van Vlaanderen. Meer dan duizend figuranten vertellen de ontstaansgeschiedenis van het geitendorp Wilrijk via tal van taferelen en praalwagens. Sluitstuk is steeds de reus Lange Wapper. De vorige edities van de Geitestoet lokten steevast tienduizenden bezoekers naar Wilrijk.

    De achtste editie van dit vijfjaarlijkse spektakel was voorzien voor zondag 20 september, maar wordt nu afgelast. “Uiteraard ligt de corona-epidemie aan de basis van deze afgelasting”, vertelt Raymond Van de Weyer, voorzitter van de organiserende vzw Geitestoet. “De gevolgen van het coronavirus zadelen de voorbereiding van onze stoet op met heel wat onzekerheden. Zo is het momenteel niet opportuun om de voorbereidingen verder te zetten en contracten af te sluiten. Daarnaast dreigen we belangrijke sponsorbudgetten te mislopen doordat bedrijven en middenstanders na deze crisis afhaken als sponsor. Wat uiteraard zeer begrijpelijk is. Ook de samenwerking met bijvoorbeeld scholen kwam door corona volledig op de helling te staan.”

    Geitestoet verhuist naar 2021
    Het Wilrijkse districtsbestuur en de vzw Geitestoet beslisten om de Geitestoet met een jaar te verplaatsen. “De nieuwe datum is zondag 19 september 2021, Wilrijkenaren noteren die best al in hun agenda”, zegt Werner Theuns, districtsschepen bevoegd voor de Geitestoet. “De organisatie heeft met de afgelasting op dit moment de enig juiste keuze gemaakt. Het district zal hen de komende maanden verder blijven ondersteunen om in 2021 een onvergetelijke Geitestoet aan te bieden aan de Wilrijkenaren.”

    Districtsburgemeester Kristof Bossuyt: “Door meteen een nieuwe datum te bepalen, maken we duidelijk dat we het grootste evenement van Wilrijk niet loslaten: van uitstel komt zeker geen afstel.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.District Borgerhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02 | 04 | 20

     

    District Borgerhout deelt 850 vrijetijdspakketten uit aan gezinnen in kwetsbare situaties

     

    De maatregelen omtrent het coronavirus treffen kwetsbare gezinnen het hardst. Bovendien kunnen gewone jeugdwerkactiviteiten tijdens de paasvakantie niet doorgaan. Het district Borgerhout maakte daarom 7500 euro vrij voor vrijetijdspakketten vol met sport- en spelplezier. De vrijetijdsdiensten van het district stelden de pakketten samen en 9 jeugd- en welzijnsorganisaties staan in voor de verdeling.

     

    De jeugd- en welzijnsorganisaties doen het uiterste om ook in deze periode gezinnen en kinderen die het moeilijk hebben, niet uit het oog te verliezen. Het district Borgerhout wilde hen daarin ondersteunen en maakte 7500 euro vrij voor vrijetijdspaketten voor kwetsbare gezinnen.

     

    Ben Segers, districtsschepen voor cultuur en participatie: "De huidige situatie is lastig voor iedereen, maar treft de kwetsbare gezinnen het hardst. Zij moeten dus rekenen op een sterke overheid om hen door deze lastige periode te loodsen. Met deze pakketten wil het Borgerhoutse districtsbestuur zorgen dat ook zij zoveel mogelijk kunnen spelen, lezen en bewegen."

     

    Er worden 850 pakketten voorzien om Borgerhoutse gezinnen spelplezier en laagdrempelige ontspanning  te kunnen bieden gedurende de coronacrisis. In de pakketten vinden de kinderen onder andere kleurpotloden, krijt, spelmateriaal, knutselgerief, leesboeken van Bib Vrede en een doeboekje. Een laagdrempelige infobundel geeft beweegtips, spelplezier en nuttige contactgegevens mee voor zowel kinderen als hun ouders.

     

    Volgende organisaties zorgen voor de verdeling: Al Ikram vzw, C-dienst vzw, Samen Vooruit vzw, Buurtwerk Borgerbaan, Mobadara vzw, JES vzw, KRAS jeugdwerk, Jong Antwerpen vzw en Samen op Straat vzw.

     

    Omar Al Jattari, districtsschepen voor jeugd voegt afsluitend toe:

    “Heel wat kwetsbare kinderen spelen vooral buiten en samen met vrienden. Deze gezinnen beschikken dan ook niet over veel spel- en speelmateriaal thuis. Samen met onze jeugdpartners en verenigingen wilden wij helpen. Alle kinderen hebben recht op een kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding. Zeker in deze moeilijke tijden is het onze verantwoordelijkheid om gezinnen hierbij te helpen.” 

     

      

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Persbericht
    vzw Kempens Landschap

    01 | 04 | 2020

    European Heritage Label voor de Koloniën van Weldadigheid
    Wortel- en Merksplas-Kolonie worden als 1ste Vlaamse site ooit bekroond

    De Europese Commissie heeft gisteren tien sites bekroond die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Europa en/of in de opbouw van de Europese Unie. Deze sites krijgen het European Heritage Label. De Koloniën van Weldadigheid, waar Wortel- en Merksplas-Kolonie onderdeel van uitmaken, worden eveneens bekroond. Het is de eerste keer dat een Vlaamse site die eer te beurt valt.

    Wortel-Kolonie - Copyright: Kempens Landschap – fotograaf: James van Leuven

    Eerste Vlaamse site

    Na een voorselectie door de deelnemende lidstaten waarbij 19 sites naar voren geschoven werden, heeft een Europese jury van onafhankelijke deskundigen uit heel Europa 10 sites aanbevolen. Dit brengt het totaal aantal sites die het European Heritage Label dragen tot 48. “Dat de Koloniën van Weldadigheid, en dan specifiek Wortel- en Merksplas-Kolonie, hierbij als eerste Vlaamse site deze groep mag vervoegen, is heel bijzonder. Het toont eens te meer het grotere belang van deze unieke landschappen voor de Europese en daarenboven wereldse geschiedenis.” , licht Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diepedaele toe.

     

    Samenwerking tussen bezoekerscentra

    Het dossier van de Koloniën van Weldadigheid is door Vlaanderen en Nederland gezamenlijk ingediend. De Koloniën zijn opgericht in het begin van de 19de eeuw om armoede via sociale tewerkstelling in nieuw ingerichte landbouwkoloniën te bestrijden. “De vier bezoekerscentra (Museum De Proefkolonie in Frederiksoord, het nog nieuw in te richten bezoekerscentrum in Ommerschans, Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas en het Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen) zullen de samenwerking ‘1 geschiedenis, 7 verhalen’ onder dit label verder zetten. Kempens Landschap zal als trekker en initiatiefnemer van dit dossier nu concrete acties ontwikkelen om het verhaal van de Koloniën en de Europese betekenis ervan verder uit te dragen.”, aldus Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap. “Aan het bekomen van dit label is echter heel wat werk aan vooraf gegaan. Maar een label is slechts een label als het niet actief gebruikt wordt. Kempens Landschap ziet dit label echter als nieuwe stimulans en kanaal om de boodschap en het belang van de Koloniën van Weldadigheid vanuit maatschappelijk en cultuurhistorisch oogpunt verder uit te dragen. Het is net daar waar Kempens Landschap al jaren in uitblinkt.”, vult Jan De Haes verder aan. 

     

    UNESCO-Werelderfgoednominatie

    Er zijn meerdere sites die zowel het European Heritage Label alsook een erkenning als UNESCO-Werelderfgoed dragen. Beide labels kunnen naast elkaar bestaan en zijn eerder een aanvulling. Gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, Kathleen Helsen: “Deze erkenning voor de Koloniën van Weldadigheid sterkt ons vertrouwen in het lopende UNESCO-dossier. De toekenning van het European Heritage Label bevestigt voor ons de bijzondere betekenis, het unieke verhaal en de rol die de Koloniën hebben gespeeld op Europees niveau. Hopelijk volgt later ook nog een bekroning op wereldniveau met een inschrijving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Maar het is vandaag nog niet duidelijk of de vergadering van het Werelderfgoedcomité, voorzien van 29 juni tot 9 juli in Fuzhou (China), wel kan doorgaan. Daarvoor is het afwachten hoe de coronacrisis verder evolueert.” Ook wanneer de officiële plechtigheid die verbonden is aan de bekendmaking van het European Heritage Label op Europees niveau zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

     

     

    Beleidsverantwoordelijken:
    Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed

    Perscontact: Ben Bruynseels, M 0495 70 86 54

     

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap

    perscontact: Helke Verdick, M 0484 09 05 97

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap
    perscontact: Johny Geerinckx, M 0485 99 72 97

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Drie gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen realiseren uniek Corrosielab

     

     

    Interreg Vlaanderen-Nederland continueert haar werking in deze bijzondere tijden zo goed als mogelijk en moedigt ook de vele projecten aan om zich blijvend in te zetten, want we geloven nu meer dan ooit in de kracht van het samenwerken!

    Vandaag werd het project Praktijklab Corrosie & Isolatiegoedgekeurd. Het project richt zich op het combineren van bestaande én nieuw te ontwikkelen infrastructuur bij drie gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen in de grensregio. De infrastructuur is gericht op industrieel onderzoek rond het thema corrosie. Door het bundelen van krachten en complementaire onderzoeksfaciliteiten ontstaat een uniek, compleet en efficiënt ingericht Corrosielab.

    Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 1.3 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 81 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 153.6 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. 

    Het volledige persbericht leest u hier.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01 | 04 | 20

     

    Zorgbedrijf Antwerpen aligneert zich met de nieuwe Vlaamse richtlijn voor serviceflatbewoners in kader van coronapreventie

     

    Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde de voorbije nacht aangepaste richtlijnen voor de assistentiewoningen in Vlaanderen. Met een algemeen toegangsverbod waren de regels rond toegangscontrole al duidelijk voor serviceflats die behoren tot een woonzorgcentrum. Voor serviceflats met een aparte ingang voor de bewoners waren de richtlijnen rond de toegangscontrole minder eenduidig. Ter bescherming van haar serviceflatbewoners besloot Zorgbedrijf Antwerpen de voorbije week daarom eigenhandig tot strengere maatregelen op vlak van toegangscontrole. Zorgbedrijf Antwerpen is tevreden dat het probleem van de serviceflats werd erkend en dat de nieuwe richtlijn nu wel een oplossing biedt. Zorgbedrijf Antwerpen aligneert haar werking in de serviceflats dan ook met de nieuwe richtlijn.

     

    Conform de corona-maatregelen in de privésfeer, is iedere serviceflatbewoner verplicht om thuis te blijven en contact met andere mensen dan buiten het gezin te vermijden. Volgens de nieuwe richtlijn zijn enkel noodzakelijke verplaatsingen voor serviceflatbewoners toegestaan, zoals naar de winkel gaan. Alle niet-dringende verplaatsingen zijn daarentegen verboden voor bewoners, behoudens lichaamsbeweging. Bewoners van de serviceflats van Zorgbedrijf Antwerpen krijgen nieuwe sleutels en badges. Het doorgeven van die sleutels en badges is niet toegestaan, wordt gecontroleerd en misbruik wordt bestraft.

     

    Als het serviceflatgebouw over een eigen tuin beschikt, mogen de bewoners daar -zoals voorheen - gebruik van maken, op voorwaarde dat zij zich houden aan de beschermende maatregelen over het verplicht afstand houden van elkaar. Hetzelfde geldt voor een gemeenschappelijk terras. Er geldt ook een samenscholingsverbod zowel binnen als buiten het gebouw. Dus meerdere serviceflatbewoners die samen de lift nemen is verboden. Wanneer toch overtredingen worden vastgesteld, zal Zorgbedrijf Antwerpen de gemeenschappelijke tuin of het terras kunnen afsluiten.

     

    Volgens diezelfde richtlijn is toegang tot het serviceflatgebouw voortaan enkel nog mogelijk voor medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen of erkende hulpverleners. Zorgbedrijf zal standaard de legitimering van erkende hulpverleners vragen en optreden bij misbruik. Daarnaast wordt er per bewoner slechts één - door Zorgbedrijf Antwerpen - geattesteerde mantelzorger toegang verschaft tot het gebouw. Het betreft hier per bewoner steeds dezelfde nominatieve mantelzorger. Afwisseling tussen familieleden, vrienden is dus niet mogelijk. Alle extern, niet essentieel bezoek is niet langer toegelaten in de serviceflats. Zorgbedrijf Antwerpen registreert - zoals voorheen - aan het onthaal alle namen van mantelzorgers en erkende hulpverleners.

     

    Volgens de nieuwe richtlijn kan Zorgbedrijf Antwerpen - naast de huisarts- nu ook zelf een vermoeden van Covid-19 bij serviceflatbewoners melden en in overleg met het agentschap de gepaste maatregelen nemen. Dat betekent dat er ook kan worden opgetreden naar bewoners of hun mantelzorger die niet de nodige solidariteit rond Covid-19 betonen en medebewoners in gevaar brengen.  

     

    Deze regels plaatsen de verantwoordelijkheid voor de collectieve gezondheid grotendeels in handen van de bewoners en hun hulpverleners. Er moet gerekend worden op hun medewerking om zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen. Wie de verstandige keuze maakt om zichzelf te isoleren tijdens de epidemie die vooral senioren treft, kan en zal volledig ondersteund worden.

     

    De eerder gecommuniceerde dienstverlening in de serviceflats blijft ook van kracht:

    • Bewoners die tijdig hun warme maaltijd bestelden via het dienstencentrum zullen deze ontvangen, ook op zaterdag en zondag. Serviceflatbewoners kunnen die warme maaltijd ophalen in het dienstencentrum (weliswaar met een ruime afstand van mekaar) of ervoor kiezen om de maaltijd direct aan de serviceflat te laten leveren.
    • Bewoners die een drankje of een versnapering wensen, kunnen die in de cafetaria bestellen via de medewerker van Zorgbedrijf Antwerpen tussen 14 en 16.30 uur. De cafetaria op zich blijft gesloten.
    • Bewoners die boodschappen via Zorgbedrijf Antwerpen willen doen, geven hun bestelling door via het dienstencentrum. Zo wordt het weekend overbrugd, en blijven ze verzorgd worden. Tijdens het weekend is er geen boodschappendienst door Zorgbedrijf Antwerpen voorzien. Iedere dag - ook tijdens het weekend - is er wel een basisassortiment (brood, beleg, …) voorzien dat de bewoner via het dienstencentrum kan bestellen. 
    • Het wassalon blijft open voor de bewoners. Wel wordt gevraagd om maximaal met één persoon tegelijk in het wassalon te zijn en ook niet samen te wachten in de gang. Dit kan enkel op afspraak via het dienstencentrum. Maak een afspraak, zodat alles vlot verloopt.
    • De postbedeling is gegarandeerd. Alle post wordt gecentraliseerd in het dienstencentrum en van daaruit bedeeld.
    • Bewoners die tussen 18 en 8 uur ’s morgens  met dringende vragen zitten kunnen altijd gebruik maken van het persoonlijk alarmsysteem in hun flat om contact op te nemen.
    • Familieleden die boodschappen of pakketjes willen bezorgen, doen dat tussen 8 en 10 uur of tussen 14 en 16.30 uur. Voorafgaandelijk dient eerst een afspraak gemaakt te worden via het gsm-nummer van de centrumleider. De medewerker van Zorgbedrijf Antwerpen zorgt ervoor dat dit pakket in de serviceflat geraakt.
    • Bij vragen kunnen bewoners en familieleden contact opnemen met het dienstencentrum. Daarnaast kunnen zij ook het klantcontactcenter van Zorgbedrijf Antwerpen bereiken dat ook in het weekend bereikbaar is op het telefoonnummer 03 431 31 31 of het e-mailadres klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be. Enkel na de kantooruren blijft het nummer 03 338 26 11 beschikbaar voor noodgevallen.

     

     

    Zorgbedrijf Antwerpen telt 44 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten (zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, persoonlijk alarmsysteem…), 3350 serviceflats, 17 woonzorgcentra in de stad Antwerpen, (web)winkel www.deschakel.be met producten voor en getest door senioren en 7 centra voor jeugdzorg. Zorgbedrijf Antwerpen staat ook in voor het beheer en management van het woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat en voor dienstencentrum en serviceflats Felix Brouwershof in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Het is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 4000 gemotiveerde medewerkers die elke dag 18.000 klanten helpen. Zorgbedrijf Antwerpen ontving in 2017 en 2018 een Gault&Millau Catering Award. www.zorgbedrijf.antwerpen.be

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       

     

     

     

     

    01 | 04 | 20

     

    Burgerbegroting: bewoners zetten meeste geld in op projecten voor mensen in armoede, groen in straten en op pleinen en meer bomen

     

    Voor de zevende keer verdeelden de inwoners van het district Antwerpen het geld van de Burgerbegroting en beslissen ze volledig zelf over 10 procent van het jaarbudget van het district.

     

    Inwoners van het district Antwerpen verdeelden de afgelopen weken maar liefst 1,4 miljoen euro over de 12 populairste thema’s van de Burgerbegroting. Omwille van het coronavirus gebeurde dat deze editie voor het eerst uitsluitend online. Dit jaar gaat er opvallend veel geld naar de thema’s ‘projecten voor mensen in armoede’ en ‘meer bomen’. Aan ‘groen in straten en op pleinen’ werd dit jaar het grootste bedrag toegekend: 201.344 euro.

    Dit zijn de 12 thema’s en de toegekende bedragen:

     

    • buurtconcerten en -feesten: 69.143 euro
    • betere voetpaden: 124.462 euro
    • groen in straten en op pleinen: 201.344 euro
    • meer bomen: 179.862 euro
    • toegankelijk publiek domein: 102.735 euro
    • projecten voor mensen in armoede: 192.011 euro
    • meer sociaal contact: 104.469 euro
    • huiswerkbegeleiding: 72.729 euro
    • zet je buurt in beweging: 55.376 euro
    • zilveren linten (veilige wandelroutes voor senioren): 54.619 euro
    • ondersteuning bewonersgroepen: 93.437 euro
    • aanwerving en ondersteuning vrijwilligers: 149.813 euro

     

    Schepen van participatie & Burgerbegroting Femke Meeusen ziet veel mogelijkheden binnen de gekozen thema’s en toegewezen bedragen: “Opnieuw werd een hoog bedrag aan groenvoorziening toegekend. Er is op lokaal niveau veel mogelijk om meer groen in het straatbeeld te brengen. En ook de nieuwe thema’s doen het goed. Binnen de thema’s ‘buurtconcerten en -feesten‘ en ‘zet je buurt in beweging’ zijn leuke initiatieven mogelijk om ons district nog meer te laten bruisen. Dankzij de Burgerbegroting kunnen bewoners in alle wijken van ons district er nu concrete ideeën voor indienen en mee aan de slag gaan. Ik kijk heel erg uit naar alle voorstellen, van klein tot groot.”

     

    Nu de bedragen verdeeld zijn, gaat de volgende fase van de Burgerbegroting van start: de projectronde. Iedereen kan nu projecten indienen via https://doemee.burgerbegroting.be. Een projectvoorstel moet passen binnen de 12 thema’s en de gekozen bedragen, en kan doorgestuurd worden tot en met zondag 17 mei 2020.

     

    In september kiezen de inwoners vervolgens welke projecten effectief geld krijgen, dit doen ze zowel online als op het Burgerbegrotingfestival. Alle info is te vinden op www.burgerbegroting.be.

     

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

           

     

    31 maart 2020 

     

    Docenten Verpleegkunde maken Covid-19 website voor personeel woonzorgcentra

     

    De verzorging van met Covid-19 besmette bewoners stelt de Vlaamse woonzorgcentra voor grote uitdagingen. AP Hogeschool Antwerpen bouwde in samenwerking met Zorgnet-Icuro een informatiewebsite uit over een hele reeks verpleegkundige handelingen om zorgpersoneel beter voor te bereiden op de complexe taken die hen te wachten staan. De website is voor iedereen toegankelijk.

     

    In woonzorgcentra worden meer en meer besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Sommige bewoners worden overgebracht naar het ziekenhuis, andere worden in de woonzorgcentra verzorgd op speciale afdelingen. Dat vereist bepaalde verzorgende handelingen die de verpleegkundigen in de woonzorgcentra anders niet uitvoeren. De nood aan een opfrissing van de kennis hierover deed zich sterk voelen.

     

    Zorgnet-Icuro sloeg daarom de handen in elkaar met AP Hogeschool Antwerpen. Docenten Verpleegkunde bouwden in een mum van tijd een online-platform met een overzicht van verschillende verpleegkundige handelingen:

    •         Aspiratie

    •         Infuustherapie

    •         Isolatie en hygiëne

    •         Urologische zorgen

    •         Zuurstoftherapie en Aërosol

     

    De website bevat theoretische informatie, foto’s en filmpjes, overzichtelijk gerangschikt via thema’s en subthema’s. Alle materiaal is gevalideerd.

     

    De website is toegankelijk voor iedereen:  http://zorgneticuro.ap.be/ en kan zowel via smartphone, pc en tablet geraadpleegd worden.

     

    Zorgnet-Icuro is bijzonder verheugd dat deze informatie op zo’n korte tijd kon samengebracht worden op een gebruiksvriendelijke manier. Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder: “We zijn bijzonder blij dat de docenten van AP Hogeschool dit huzarenstukje op zo’n korte tijd klaargespeeld hebben. De informatie is helder, duidelijk en tot the point. Het helpt onze woonzorgcentra echt ongelooflijk vooruit”.

     

    We voelen als hogeschool een grote verantwoordelijkheid tijdens deze gezondheidscrisis,” aldus Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. “Zo blijven onze 2e tot 4e jaars Verpleegkunde en Vroedkunde dapper op post tijdens hun stages in de ziekenhuizen. Met deze praktische website willen onze docenten hun kennis ook doorgeven aan de mensen op het terrein.”

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!