Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AZ Klina campus De Mick

     

    Persbericht
    21 juni 2019  

     

     

    AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch
    C-Mill looptoestel in voor revalidatie van patiënten
    met een Niet-Aangeboren Hersenletsel

     

    Inhuldigingsmoment C-Mill looptoestel op vrijdag 21 juni

     

    AZ Klina campus De Mick zet in op het gespecialiseerd zorgprogramma Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en investeert hiervoor in het allernieuwste C-Mill toestel voor revalidatie. Dit hoogtechnologische toestel gebruikt virtual en augmented reality om de patiënten beter, efficiënter én leuker te laten oefenen.

     

    Een Niet-Aangeboren Hersenletsel zoals een beroerte, hersenbloeding, hersentrauma na een ongeval, … verandert het leven van de patiënt en zijn familie ingrijpend. Het uitgangspunt van dit gespecialiseerd zorgprogramma is uiteraard de patiënt die zijn zelfstandigheid zo maximaal mogelijk herwint en die zijn levenskwaliteit zo maximaal mogelijk verbetert. En daardraagt dit innovatieve toestel zeker toe bij.

     

    Dr. Schouteden, fysisch arts in campus De Mick en campus Klina: “Het C-Mill toestel legt de patiënt heel concrete praktijksituaties voor. Zo stapt hij bijvoorbeeld over kleine of grote obstakels, moet hij obstakels vermijden, moet hij versnellen of vertragen, … Via een camera analyseren we ook continu het gangpatroon van de patiënt. Dit alles gebeurt voor de patiënt in een aangename spelomgeving waardoor hun motivatie om te oefenen en plezier te beleven nog groter wordt.”

     

     

    Met de introductie van het gespecialiseerd zorgprogramma wordt ook de ambitie naar een Europees referentiecentrum kracht bijgezet. Alle kwaliteitsdata worden gedeeld en vergeleken met andere Europese revalidatiecentra om de kwaliteit continu te evalueren, te verbeteren en te werken volgens de laatste nieuwe behandelinzichten.

     

     

    foto's van klina









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant'Egidio

    19 juni 2019

    Wereldvluchtelingendag: Sant'Egidio lanceert voorstel om een Europese Humanitaire Corridor te openen voor vluchtelingen in Libië

    Naar aanleiding van de VN-vluchtelingendag van morgen 20 juni 2019 lanceert de Gemeenschap van Sant’Egidio een voorstel om een Europese Humanitaire Corridor te openen.

    Het doel is om 50.000 kwetsbare vluchtelingen uit de Libische horrorkampen op een legale manier over te brengen naar alle EU landen die willen meedoen. Het project zou op twee jaar moeten worden gerealiseerd.   

    De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft al zijn interesse getoond voor het voorstel.

    De Gemeenschap van Sant’Egidio heeft ervaring met Humanitaire Corridors. Dat zijn veilige en legale toegangswegen naar Europa voor kwetsbare vluchtelingen. Het model biedt zekerheid voor de vluchtelingen die hun leven niet meer in de waagschaal moeten stellen op gevaarlijke routes of zich niet meer moeten toevertrouwen aan malafide mensensmokkelaars om veiligheid te vinden. Aan de ontvangende landen biedt het model het voordeel dat de kandidaat-asielzoekers op voorhand gescreend zijn.



    De afgelopen twee jaar werden in het kader daarvan al meer dan 2500 vluchtelingen overgevlogen uit Libanon, Turkije en Ethiopië naar o.m. Italië, Frankrijk en België.

    In het kader van dit project ontving ons land in de loop van vorig jaar 150 kwetsbare Syrische vluchtelingen. Die zijn inmiddels haast allemaal erkend als vluchteling, en worden bij hun integratie begeleid door religieuze gemeenschappen van alle erkende religies, inzonderheid katholieke parochies  in samenwerking met Caritas. Het project werd volledig gesponsord door private middelen (private sponsorship).

    Morgen, 20 juni is het de Internationale Dag van de Vluchteling. Op die dag vragen de Verenigde Naties aandacht voor al wie gedwongen worden hun land te verlaten, op zoek naar vrede en veiligheid.

    Om 20u vanavond organiseert Sant’Egidio in de Antwerpse Sint-Carolus Borromeuskerk een oecumenisch en meertalig gebed met en voor vluchtelingen.

    In het bijzonder wordt herinnerd wie omkwam tijdens de tocht op weg naar een beter leven. Sant’Egidio becijferde dat het de laatste drie decennia om minstens 38.000 mannen, vrouwen en kinderen gaat die omkwamen tijdens hun ‘tocht van de hoop’ richting Europa.

    Info: Christine Janssens 0496 21 22 04






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LIJN VAKANTIE- REGELING

    DE LIJN

    Webversie

    Vakantiedienstregeling juni 2019

    Beste reiziger

    Ook in 2019 start De Lijn vervroegd met de vakantiedienstregeling.
    Vanaf woensdag 26 juni 2019 rijden de bussen en trams volgens vakantiedienstregeling.

    Bekijk via de routeplanner wat er voor jou wijzigt.

     
    Raadpleeg de routeplanner


    Vriendelijke groeten

    De Lijn

     


     

     

     

     

     


     

     

     

     

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEN VAN DEN HEUVEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    KOEN VAN DEN HEUVEL
    MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW
    19 juni 2019

     

    Ondersteuning van de Vlaamse regering voor de tweede fase van het landinrichtingsproject Rupelstreek  

     

    Op voorstel van Vlaams minister Van den Heuvel keurde de Vlaamse regering een budget van 500.000 euro goed voor de tweede fase van het landinrichtingsproject van de Rupelstreek.  De ontwikkeling van de vallei van de Benedenvliet in de gemeenten Schelle en Hemiksem staat hierin centraal. 

     

    De Benedenvliet is een getijdenwaterloop die uitmondt in de Schelde aan de Abdij van Hemiksem, waar ze is afgesloten door een sluis. De Vliet is een sterke landschapsbepalende factor voor de streek. Het oudste gekende beeld van de Benedenvliet is te zien op een schilderij van Jan Breughel de Oude, ‘Jaarlijkse inwijdingsfeest van de Petrus en Pauluskerk in Schelle, 1614’’ dat in het Kunsthistorisch Museum in Wenen hangt. Het schilderij toont het leven dat zich concentreerde rond de Benedenvliet.

     

    Door het landschap te ontwikkelen, gaat de Benedenvliet opnieuw een prominente plaats in het dagelijkse leven in en rond het dorpshart van Schelle vervullen. De herwaardering van het watergebonden erfgoed en de activiteiten op de Sint-Bernardusabdij In Hemiksem, geven daarbij extra belevingswaarde voor inwoners en bezoekers van Hemiksem.

    In de gemeente Schelle is er de voorbije jaren gewerkt aan een visie voor het gebied en een beeldkwaliteitsplan (Schelle 2030, een dorpskern aan de waterkant). In dit ambitieus plan rond dorpskernvernieuwing en de groenblauwe ontwikkeling van de Benedenvliet, wordt uitgegaan van een symbiose tussen stedenbouwkundige voorstellen en herinrichting van de vallei van de Benedenvliet.

     

    De herinrichting van de Benedenvliet maakt deze beleefbaar en geeft de kern van Schelle terug een kwalitatieve plaats aan de waterkant.  Bij de herinrichting van de openbare ruimte wordt ruime aandacht besteed aan de blauwgroene infrastructuur van de Benedenvlietvallei, zodat deze ontsloten wordt voor het dorpshart van Schelle.  Met andere woorden: natuur en water nemen hun plaats terug in in de verstedelijkte omgeving.

    In de dorpskern van Schelle wordt de Petrus- en Pauluskerk door aanpassing aan het nieuwe kerkplein gevrijwaard van mogelijke wateroverlast. Zo blijft de kerk visueel een aanvulling in het landschapsbeeld vormen voor de Abdij van Hemiksem, beiden op hun respectievelijke oevers van de Benedenvliet.

     

    In het plan wordt ook ruimte voorzien om het sterk verstedelijkte gebied van Schelle en Hemiksem extra groene ruimte te geven. Betonnen constructies van een vroegere scheepswerf worden verwijderd, zodat de natuur er opnieuw haar kans krijgt. Door het gedeeltelijk afgraven van de oevers aan de scheepswerf vergroot ook de waterbergingscapaciteit van het gebied. De oeverzone wordt na de ingrepen een oeverpark dat kan overstromen bij grote waterdebieten. Tot slot wordt er ook bekeken welke inspanningen gedaan moeten worden om de waterkwaliteit van de Benedenvliet te verbeteren, zodat ook de belevingswaarde ervan toeneemt.

    Vlaams minister van Landbouw, Natuur en Omgeving Koen Van den Heuvel €500.000 vrij voor de uitvoering van deze ontwikkelingen rond de Benedenvliet. Het landinrichtingsplan hiervoor wordt in de loop van 2020 door de Vlaamse Landmaatschappij uitgewerkt, in samenwerking met lokale en Vlaamse overheden. Dit plan kadert in het ruimere ‘Planprogramma Schelde en Rupel’, waarin verscheidene ontwikkelingen voor de Rupelstreek zijn opgenomen.

     

    Koen Van den Heuvel: “In een dicht bebouwde omgeving de mensen opnieuw kwaliteitsvolle toegang geven tot een aangename waterloop en bijhorende natuur, betekent een meerwaarde voor zowel inwoners als bezoekers van de streek. Water in de dorpskern brengt rust en ruimte. Daarom ben ik blij steun te kunnen toezeggen vanuit Vlaanderen om dit mogelijk te maken voor de gemeenten Hemiksem en Schelle, die historisch gezien een nauwe band hebben met het water.”

     

     

    Gerrit Budts
    Woordvoerder
    0479/ 732 893

     

    Kabinet van Koen Van den Heuvel

    Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw 

    Koning Albert II-Laan 20, 1000 Brussel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!