NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Ongeval Lumbeeckstraat

  Hoboken 29 juni 2017 is een motorrijder zwaar te val gekomen mogelijk  de boord van de weg geraakt met spoed naar het ziekenhuis overgebracht dit gebeurde in de Lumbeeckstraat.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

   Aan de  Gandilaan te Hoboken op donderdag 29 juni 2017 moest een man met een heupfractuur naar het ziekenhuis gevoerd worden toch kon men niet via de lift naar beneden werd de brandweer ingeschakeld om hem via de buitenkant naar beneden te halen dit vanaf het 7é verdiep alles verliep vlotjes en kon de man naar het ziekenhuis gebracht worden.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERKSEM

   

  Geachte Heer, Mevrouw,

  Met trots presenteren wij u de eerste editie van “Merksem Schlagert”.
  Dit evenement word georganiseerd door Merksemenaar en zanger Marco Martinez.

  Met Merksem schlagert willen wij Merksem op de kaart zetten op een positieve manier. Dit in samenwerking met de plaatselijke handelaars en tal van artiesten.
  Zoals: Garry Hagger, Cindy, Ambidance, Robby Lathe, Papillon, …

  U zal merken dat er ook artiesten uit Merksem op het programma staan zoals: “Patrick De Deken”, “Tim De Meyer” en “Marco Martinez”.

  Iedereen is welkom, van jong tot oud, van Merksem tot ver daarbuiten.

  Wij schenken 10% van onze inkomsten aan “Vlinders voor vlinders” die zich inzetten voor zieke & kansarme kinderen in binnen en buitenland.

  Ook aan liefhebbers van andere genres is er gedacht.

  Tickets kosten in voorverkoop 15 euro, en aan de kassa 17 euro.
  Elke bezoeker krijgt een jeton die ter plaatse kan worden omgeruild voor gratis gebak.

  Tickets kan u reserveren via: 

  0479 08 55 42
  03 256 01 98
  info@marcomartinez.be

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS

  ANTWERP URBAN 2017

  Urban stadsfestival vol sport, lifestyle en cultuur

  Georges Peeters En Marc Demartin

  Na een overweldigende editie in 2016 met maar liefst 50.000 bezoekers, maakt Antwerpen zich op voor een nieuwe editie van Antwerp City Drops: een gratis, urban stadsfestival in de Antwerpse binnenstad vol sport, lifestyle en cultuur. Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt de hele stad omgetoverd tot urban scene, met een mix van laagdrempelige initiaties, demonstraties en evenementen. Op verschillende locaties laten onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten en bmx’ers het beste van zichzelf zien.
  Tijdens het laatste weekend van september belooft Antwerp City Drops heel wat straffe stunts en groots spektakel. Het event laat het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los, zowel op het vlak van urban sports als lifestyle & culture. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport, lifestyle en culturele activiteiten te beleven vallen en kunnen bezoekers zich vergapen aan de prestaties van topsporters.  In aanloop naar het festival vinden er sinds mei in de hele stad zo’n 60 verschillende initiaties en demonstraties en activiteiten plaats. Op die manier kunnen nieuwsgierigen kennismaken met allerlei ‘urban’ sporten en de stad op een niet-alledaagse manier ontdekken. Op  www.antwerpcitydrops.be staat een overzicht van deze activiteiten.

  Focus op skateboard, BMX, basket en dance
  Tijdens deze tweede editie ligt de focus op skateboard, BMX, basket en dance, maar evengoed op urban lifestyle en cultuur. Het hele weekend lang hangt er een festivalsfeer in de stad, met niet enkel sport, maar ook een cultuurmarkt, streetart en dj’s.
  In 2011 nog was Antwerpen Europese jongerenhoofdstad. In 2013 werd de stad verkozen tot Europese Sporthoofdstad. Antwerpen heeft de ambitie om te groeien tot ‘urban stad’ van de Benelux en blijft inzetten op ‘urban’.

  Van de Grote Markt tot aan Park Spoor Noor
  Op de verschillende locaties als de Grote Markt, het Steenplein, de Jordaenskaai, de Groenplaats, Park Spoor Noord, de Vrijdagmarkt en de Sint-Jansvliet, kunnen bezoekers enkele topsporters aan het werk zien. Op de Grote Markt vindt de World Cup Bike Trial plaats, met onder andere Kenny Belaey.  Kenny Belaey, nationale trots en negenvoudig wereldkampioen Trialbike: “Vorig jaar was echt de max. Heel het weekend lang hing er een fijne sfeer in de stad en heel wat mensen kwamen kennismaken met onze sport. Trialbiken in een stedelijke omgeving, met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond, het is eens wat anders.”


  Antwerp City Drops

  (Inter)nationale topsporters en workshops
  Op de Jordaenskaai en in de Skate-bowl in Park Spoor Noord is er een Europese skateboardwedstrijd met 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens de BMX-wedstrijd op het Steenplein verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 7500 euro. En met de Urban Dance-wedstrijd op de Groenplaats valt 5000 euro te winnen. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops. Tussen al het sporten door, kunnen bezoekers rustig kuieren op de cultuurmarkt of de honger stillen bij de verschillende foodtrucks.

  Nightlife meets sports
  Zowel overdag als ’s nachts zijn er tal van activiteiten. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kunnen bezoekers zich zowel op vrijdagavond en zaterdagavond als maandagavond uitleven op de beats van hippe dj’s in Antwerpse clubs.

  Locaties
  Grote Markt: World Cup Bike Trial
  Steenplein: BMX, Pumptrack Contest, Junior Pumptrack, Freestyle BMX
  Jordaenskaai: Antwerp Skate Contest
  Groenplaats: Urban Market, Dance & dj , met zowel op zaterdag als zondag kunst, eten en urban crafts
  Park Spoor Noord: Skate & Bowl, Junior Skate Contest, Sub event: City Mountainbike
  Vrijdagmarkt: Sub event: Rock@Antwerp
  Sint-Jansvliet: Basket: Afterparty: Café d’Anvers & Ampère

  Praktische informatie
  Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.
  Voor de organisatie van dit festival slaat de stad Antwerpen de handen in elkaar met evenementenbureau Fast Forward.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  27 | 06 | 2017

  Winkeloppervlakte provincie Antwerpen blijft stabiel
  Provincie Antwerpen brengt detailhandel in beeld

  Vandaag lanceren de vijf provincies via www.detailhandelvlaanderen.be voor het vierde jaar op rij de vernieuwde gemeentelijke feitenfiches voor detailhandel. Elk van de 308 Vlaamse steden en gemeenten krijgt een fiche met interessante data, zoals cijfers over het detailhandelsaanbod, demografische en tewerkstellingscijfers.  

  Winkelaanbod en -oppervlakte

  De provincie Antwerpen beschikt over een totale netto-winkelvloeroppervlakte van
  3.603.000 m², inclusief leegstaande panden (meting van mei 2017). Terwijl de winkeloppervlakte de voorbije jaren steeds toenam, blijft ze sinds 2016 stabiel. Er zijn 1.480 panden minder dan in 2012. Met 32.884 panden staat de provincie Antwerpen wel nog op kop in Vlaanderen.

  Met 1.020.000 m² winkelvloeroppervlakte vertegenwoordigt de Stad Antwerpen bijna 1/3 van heel de provincie, goed voor de koppositie in Vlaanderen. Mechelen en Turnhout nemen respectievelijk de 10de en 11de plaats in van de 13 centrumsteden in Vlaanderen.


  Als we kijken naar welke soort goederen verhandeld worden, krijgen we volgende top 3:

  1. In en om huis (meubelwinkels, doe-het-zelvers…):40 % van de netto-winkelvloeroppervlakte
  2. Dagelijkse goederen (levensmiddelen, supermarkten, bakker, beenhouwer…): 22%van de netto-winkelvloeroppervlakte
  3. Mode en luxe (kledingzaken, schoenenwinkels): 18%van de netto-winkelvloeroppervlakte

   

  Elke winkel op zijn plaats?

  We zien steeds meer detailhandel buiten de winkelkern. 50% van de winkelvloeroppervlakte in de provincie ligt buiten kernwinkelgebieden en kernondersteunende gebieden. Het gaat dan vooral over winkels langs steenwegen en in het buitengebied, alleenstaand of geclusterd in grootschalige concentraties. Deze trend heeft effect op het aanbod in de grote en kleine dorpscentra, waar het aantal panden ende winkelvloeroppervlakte afnemen.

   

  Gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé: “We willen de steden en gemeenten stimuleren om voor kernversterking in hun winkelgebied te gaan. Te veel handelspanden buiten de winkelkernen zorgt voor een leegloop van het centrum en creëert een verloedering van de open ruimte.”

   

  Detailhandel op maat is zoek

  Kleine gemeentes hebben nood aan enkele goede basisvoorzieningen, zoals de lokale bakker, slager, kleine tot middelgrote supermarkt, een café, enzovoort. Toch stellen we vast dat in sommige gemeenten het detailhandelsaanbod buiten proportie is ontwikkeld en vaak trekt dit veel mobiliteit van buurgemeenten aan. Voorbeelden zijn Wijnegem met een detailhandelsaanbod van 6.155 m² /1.000 inwoners (uiteraard een sterke bijdrage van het shoppingcentrum); Schelle heeft 4.500 m²/1.000 inwoners (o.a. Boomsesteenweg); en Olen (eveneens met shoppingcenter) heeft een aanbod van 4.400 m²/1.000 inwoners.

   

  Het provinciaal beleid detailhandel wil een structureel basispakket detailhandel behouden in de kleine kernen en buurten. Een goed beleid houdt rekening met het economisch draagvlak en de potentiële afzet in de gemeente én met het aanbod in de buurgemeenten.

  Gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé: “Dankzij deze feitenfiches weten steden en gemeenten voor welke uitdagingen ze staan. En ze staan er niet alleen voor. Ze kunnen beroep doen op het provinciale coachingstraject detailhandel, waarbij onze detailhandelscoaches voor gemeenten een strategisch commercieel plan opmaken. Éen van de belangrijke stappen hierin is bijvoorbeeld de afbakening van het kernwinkelgebied, wat reeds in 15 gemeenten in onze provincie tot een goed einde werd gebracht, al dan niet in het kader van een coachingstraject.”

  PRAKTISCHE INFO

  De feitenfiches voor alle 308 gemeenten zijn te raadplegen op http://www.detailhandelvlaanderen.be/gemeenten-en-provincies

   

  Meer uitgebreide info via de website van de provincie Antwerpen.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie
  copy richt provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEL.KAMP.VAN BELGIE

  BK-CB HEREN-ELITE

  Deelnemers: 135 ME 1.1 5:18:29 238 km 44,838 km/u   25/06/2017 UITSLAG 

  NAESEN Oliver    5:18:29 2 50 BEL

  VANMARCKE       0:00:00 3 47 BEL

  STUYVEN Jasper  0:00:00 4 51 BEL

   
  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-CB DAMES ELITE 2017

  BK-CB DAMES ELITE Deelnemers: 106 WE 1.1 2:36:17 102 km 39,160 km/u 

  25/06/2017 UITSLAG - RESULTAT -

   

  D`HOORE Jolien  2:36:17 

   KOPECKY Lotte   0:00:00 

   DRUYTS Kelly      0:00:00
  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters Foto ©-Georges-Peeters  

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

  Het Belgisch kampioenschap wielrennen doorkruist Wilrijk. 

  Het district laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan en richt daarom samen met wedstrijdorganisator Golazo en de Valaarse sportclubs VK Valaarhof en Red Vic een fandorp in aan de Valaardreef. Wielerliefhebbers kunnen er de wedstrijd volgen op groot scherm en er is ook randanimatie voor het hele gezin.

  Dit dorp wordt gewijd aan Rik Van Linden, de legendarische sprintkoning die zelf afkomstig is uit de Valaarwijk. Speciaal voor het BK wielrennen richt het district Wilrijk ook een tentoonstelling in rond de Wilrijkse wielergeschiedenis, waarin uiteraard een belangrijke rol is weggelegd voor Rik Van Linden.

  Het Wilrijkse districtsbestuur nodigt u graag uit op de opening van deze tentoonstelling in aanwezigheid van Rik Van Linden en tal van Wilrijkse en nationale wielercoryfeeën.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!