Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    09-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    +

     

     


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Vurige winteravond
    Vrijdag 17 december 2021, vanaf 18.30 uur, Mechelen

     

    Winterslaap of wintervuur?

    Wat kies jij?

    Sommige dieren in het park zijn in winterslaap. De egel is al lang in dromenland en de eekhoorn, die komt enkel nog buiten om een praatje te maken met de gaai.

    Op deze koude winternacht ben je welkom voor een betoverende wandeling, maar sjjjjjjt, maak de dieren onderweg niet wakker. Volg het pad verlicht met kaarsen, vuurkorven en feeërieke lampjes en geniet van de gezellige wintersfeer. 

    Op vrijdag 17 december ben je welkom in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark voor de jaarlijkse Vurige winteravond. Uitzonderlijk zal het evenement dit jaar doorgaan zonder drank- en eetkraampjes op het einde van de wandeling om het zo veilig mogelijk te maken voor onze bezoekers.

     


    Coronamaatregelen

    We doen er alles aan om ons evenement veilig te laten verlopen: om de coronamaatregelen te volgen werken we op het evenement met het Corona Safe Ticket (CST+) vanaf 12 jaar en 2 maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart kun je niet deelnemen. We voorzien geen testing ter plaatse. Het is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het evenement vanaf 6 jaar. Ook bieden we dit jaar uitzonderlijk geen drank of eten aan.

     

    We werken dit jaar met tijdsloten. Je kunt starten tussen 18.30 en 19 uur, tussen 19 en 19.30 uur en tussen 19.30 en 20 uur.
    Wil jij er graag bij zijn? Deelname is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Reserveer je plaats via onze website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark. Honden aan de leiband zijn welkom. De sanitaire voorzieningen zijn geopend tijdens de wandeling.

    Vurige winteravond in Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    Praktisch
    Je bent welkom met mondmasker, een geldig Covid Safe Ticket en je ID kaart (zie info hierboven). Trek zeker warme kledij en stevige stapschoenen aan.

     

    We raden je aan om met de fiets te komen, we voorzien extra fietsparkings aan de hoofdingang. Daar start de wandeling en zullen we je CST scannen.

     

    Kom je toch met de auto? Er zijn geen parkeerplaatsen in het park! Maak wel gebruik van de extra parkings die speciaal voor deze avond beschikbaar zijn. Ben je daar geparkeerd? Via ingang Potaardestraat of ingang Hombeeksesteenweg leiden we jou naar de hoofdingang  om te starten met de wandeling. Een plannetje met alle parkeermogelijkheden vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 17 december 2021,
    start in 3 tijdssloten:
    tussen 18.30 en 19 uur
    tussen 19 en 19.30 uur
    tussen 19.30 en 20 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via deze link

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

    Social media:
    https://www.facebook.com/events/618760585977545


    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark,
    015 45 13 80
    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schorre


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    De Schorre

    10 redenen om naar Putteke Winter in De Schorre te komen

    10 & 11 december 2021, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom


    Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige lichtinstallaties die mooi verweven zijn met de natuurlijke omgeving van De Schorre, wonderlijke soundscapes en een heuse vuurzone. Meer info en tickets op www.puttekewinter.be.  

     

    Momenteel zijn er al meer dan 11.000 tickets de deur uit, maar er zijn nog tickets beschikbaar, vooral op vrijdag 10 december. Voor de mensen thuis die nog twijfelen hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom je Putteke Winter dit jaar niet mag missen:

     

    1. Dit jaar vernieuwen we door te werken met een aantal lichtinstallaties. Zo zag je De Schorre nog nooit!
    2. Geniet van de gezelligheid samen met je gezin en/of vrienden, maar ook je trouwe viervoeter is meer dan welkom!
    3. Heb je kleine kindjes, jonger dan 4 jaar? Die krijgen natuurlijk gratis toegang.
    4. Vrees niet voor de koude! Wij warmen je op met vurige installaties en acts waar je hart sneller van gaat slaan.
    5. Zin om te dansen onderweg? Radio Barkas zorgt voor de sfeer met originele singles en LP’s uit de jaren vijftig en zestig.
    6. Putteke Winter wordt volledig volgens de coronamaatregelen georganiseerd.
    7. Ontdek het kortste concert ter wereld, met een wel heel bijzondere artiest!
    8. Ben je (tijdelijk) minder mobiel? Geen nood, er is een alternatieve route voorzien, waardoor je toch nog van een groot stuk van het parcours kan meegenieten.
    9. Mis deze unieke kans niet om enkele trollen magisch verlicht te zien schitteren!
    10. Word wereldberoemd in de regio en geef een live interview op Radio Rivierenland, want ook zij zijn erbij dit jaar!

     

    Putteke Winter in De Schorre werkt dit jaar enkel met online tickets in voorverkoop. Je betaalt 10 euro per ticket (gratis t.e.m. 3 jaar) en we werken dit jaar opnieuw met tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets) om de bezoekers te spreiden.

    Atlantis – lichtinstallatie die te zien zal zijn op Putteke Winter 2021

    Copyright: Dirk Sevenants

     

    Coronamaatregelen

     

    Om de coronamaatregelen te volgen wordt er op het evenement gewerkt met het Corona Safe Ticket (CST+) vanaf 12 jaar en 2 maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart is het niet mogelijk om het evenement te betreden. Er wordt ter plaatse geen testing voorzien. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de bezoeker. Het is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het evenement vanaf 6 jaar. Er worden dit jaar uitzonderlijk geen dranken geschonken of eten aangeboden. De Schorre raadt af om eigen drank of eten mee te brengen.

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 10 december 2021, van 18 uur tot 23 uur.  

    zaterdag 11 december 2021, van 17 uur tot 23 uur.

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

    Deelnameprijs:
    Ticket enkel in voorverkoop € 10
    Kinderen tot en met 3 jaar gratis

     

    Website:
    www.puttekewinter.be


    Sociale media:
    #puttekewinter

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AZ Klina Brasschaat

    bericht 7 december

    Niersteenkliniek AZ Klina Brasschaat behoort tot Europese top
    De niersteenkliniek van AZ Klina kreeg een bijzondere erkenning van de European Board of Urology op basis van haar expertise in de behandeling van complexe nierstenen, hoogstaand wetenschappelijke onderzoek en een kwalitatieve opleiding van urologen. Daarom is deze niersteenkliniek vanaf nu een officieel Europees opleidingscentrum om internationale urologen op te leiden in de behandeling en depreventie van nierstenen. Er zijn op dit moment vier centra die deze erkenning behaalden. AZ Klina Brasschaat staat hiermee in het rijtje van de Europese top.

    Totaalaanpak van nierstenen
    In AZ Klina worden jaarlijks meer dan 500 nieuwe patiënten met nierstenen behandeld. De niersteenkliniek vormt een referentiecentrum in binnen- en buitenland, en onderscheidt zich door haar totaalaanpak. Uniek is dat bij elke patiënt zowel het behandelen van nierstenen, als het opsporen van de oorzaak van steenvorming aan bod komt. Na de behandeling wordt elke niersteen opgestuurd voor onderzoek, zodat de specifieke samenstelling kan geanalyseerd worden. Het bepalen van het type niersteen, de resultaten van bloed- en urinestalen en de voedings-en levensgewoontes, brengen oorzaken van steenvorming aan het licht. Tijdens de controleafspraak krijgen patiënten uitgebreid advies over hoe ze nierstenen in de toekomst kunnen vermijden.

    Hoogtechnologische operatiezaal en uitgebreid experten team
    Voor de heelkundige behandeling beschikt AZ Klina over een hoogtechnologische operatiezaal exclusief ontworpen voor de behandeling van nierstenen. Er wordt dagelijks gewerkt met de beste lasers en instrumenten die er op dit moment op de markt te vinden zijn. De niersteenkliniek van AZ Klina bestaat uit een multidisciplinair team van urologen, nefrologen, diëtisten en gespecialiseerde operatieverpleegkundigen. Aan het hoofd ervan staat dr. Vincent De Coninck, een uroloog met een hyperspecialisatie in de heelkundige behandeling van nierstenen.

    “Zonder een grondige totaalaanpak zal 50% van de patiënten binnen de 5 tot 10 jaar

    opnieuw nierstenen aanmaken. Ik vind dat elke patiënt het recht heeft om te weten

    waarom men stenen aanmaakt en hoe men die in de toekomst kan vermijden.

    Dan pas spreek je van een duurzame behandeling, aldus dr. Vincent De Coninck.”

     

    Live chirurgie voor medisch congres in Hongkong

    Dr. Vincent De Coninck is ook auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties en spreker op nationale en internationale congressen. Zo voerde hij eind november samen met zijn ervaren team van de niersteenkliniek twee complexe ingrepen uit die internationaal gestreamd werden tijdens het International Endolaparoscopic Surgery Symposium (IESS) in Hongkong.

     



     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!