NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  12-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Rijbaan Bist afgesloten tot eind februari


  Vanaf maandag 15 januari wordt de rijbaan van de Bist in Wilrijk opgebroken tussen de Koningin Elisabethstraat en de Doornstraat. Er is geen verkeer mogelijk en de wekelijkse markt verhuist naar de Jules Moretuslei. De gratis parking blijft tijdens de heraanleg wel bereikbaar. Deze werken, die deel uitmaken van de heraanleg van de Kleinesteenweg, duren tot eind februari.

   

  Op 27 november 2017 startte de heraanleg van de Kleinesteenweg. Tijdens de eerste fase werd er vooral gewerkt op het kruispunt met de Vuurmolenstraat. Daar plaatst de aannemer deze week nog een rioolaansluiting.

   

  Vanaf maandag 15 januari start de aannemer aan een tweede fase. Dan wordt er ook gewerkt op de rijbaan van de Bist tussen het kruispunt Kleinesteenweg/Koningin Elisabethstraat en de Doornstraat. De aannemer plaatst er een nieuwe betonverharding. Doordat dit hetzelfde materiaal is als de vernieuwde Kleinesteenweg, zal de volledige verbindingsweg tussen de Boomsesteenweg en het centrum van Wilrijk een uniform uitzicht krijgen.

   

  Nadat de nieuwe rijbaan is aangelegd, heeft het beton nog drie weken nodig om uit te harden. Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwe rijweg op de Bist eind februari worden opengesteld.

   

  Wekelijkse markt verhuist
  Zolang de rijbaan op de Bist afgesloten is, zal de wekelijkse markt doorgaan in de Jules Moretuslei. De kramen staan er elke dinsdagochtend opgesteld tussen de Heistraat en de Kerkhofstraat.

   

  Extra toegangsweg tot parking Bist

  De gratis parking op de Bist blijft ook tijdens de heraanleg van de rijbaan bereikbaar. Naast de gebruikelijke in- en uitrit via de Koningin Elisabethstraat wordt een tijdelijke tweede toegang gecreëerd in de Heistraat.

   

  “Auto’s kunnen er ter hoogte van het grote appartementsgebouw de Bist opdraaien, waar we een tijdelijke doorgang maken richting parking”, legt de voorzitter van de Wilrijkse districtsraad & het districtscollege Kristof Bossuyt uit.  “Zo houden we de gratis parking en bij uitbreiding de winkels van het Wilrijkse handelscentrum maximaal bereikbaar voor iedereen.” Zodra de rijbaan op de Bist opengesteld is, wordt deze tijdelijke toegangsweg weer afgesloten.

   

  Speeltuin tijdelijk gesloten

  De speeltuin op de Bist, die vlak naast de toegangsweg ligt, wordt om veiligheidsredenen afgesloten tijdens deze periode. Kinderen die op zoek zijn naar ravotplezier kunnen intussen alvast kennismaken met de gloednieuwe speeltuin in het Steytelinckpark even verderop.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS HOBOKEN

  Het jaarlijks worstenbrood en appelbollen werd door de S-Plus gratis aan haar leden aangeboden op 8 januari 2018 en dit in dienstencentrum Klein heide de nammidag werd opgevrolijkt door het Duo DJ ENJOY

  Dat het weer een knaller van formaat was zie je op de foto's  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Boxgala

                           


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  Schrijf nu in voor de cursus Natuurgids in De Averegten!
  De Averegten en Natuurpunt CVN organiseren cursus natuurgids in Heist-op-den-Berg

  Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids van Natuurpunt CVN in De Averegten helemaal jouw ding!

  De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst.

  Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals De Averegten, Hertberg en de Vallei van de Grote Nete. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

  Praktisch

  De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies. De activiteiten gaan door op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus. De eerste bijeenkomst is op 20 februari 2018 en de afronding is in december 2018. De lessen gaan door in Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.

  Het programma vind je op de website van Natuurpunt CVN.  

  Cursus Natuurgids - Copyright: Natuurpunt CVN

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Van 20 februari tot december 2018, dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur, niet tijdens schoolvakanties.

  Waar:
  Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

  Deelnameprijs:
  Inschrijven kan op de website van Natuurpunt CVN. Het inschrijfgeld bedraagt 240 euro. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je 216 euro. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je 180 euro.

  Meer info:
  Kim Van Sande

  Educator De Averegten
  T 015 22 81 00
  E kim.vansande@provincieantwerpen.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09 | 01 | 18

  Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel afgesloten van 15 tot en met 19 januari

  Rioleringswerken Don Bosco


  Riolink start met weg-  en rioleringswerken aan de Schoonselhoflei in Hoboken. Daardoor zal er van 15 tot en met 19 januari lokaal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op de Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel.

   

  Riolink voert deze werken uit op vraag het van Don Bosco-college, om de nieuwe vleugel van het college aan te sluiten op de riolering van de Sint-Bernardsesteenweg. Ze zullen verlopen in 2 fasen.

   

  In de eerste fase wordt de verbinding gemaakt tussen de nieuw aan te leggen riolering van de Schoonselhoflei en die van de Sint-Bernardsesteenweg. Tijdens de tweede fase wordt de nieuwe riolering in de Schoonselhoflei aangelegd.

   

  Omleiding

  De Sint-Bernardsesteenweg zal in de eerste fase ter hoogte van de Salesianenlaan in de rijrichting van het Kiel worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 januari is er dus geen doorgaand verkeer mogelijk komende van Hemiksem richting Kiel. Het verkeer dat van Hemiksem komt, volgt de omleidingssignalisatie via de R11 (Krijgsbaan) richting de A12 (Boomsesteenweg) om het Kiel te bereiken. Voetgangers en fietsers kunnen de werken wel passeren.

   

  Bij de start van de tweede fase wordt de Sint-Bernardsesteenweg opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer en wordt de omleiding opgeheven.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


  Provincie Antwerpen

  08 | 01 | 2018

  De mooiste dame van Antwerpen blijft erg geliefd
  Gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal blijft een must bij toeristen en Antwerpenaren

  In 2017 bewonderden maar liefst 279 358 toeristen de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Met 55 658 gratis bezoekers per jaar, of maar liefst 153 per dag, blijven ook de Antwerpenaren de weg naar de kathedraal vinden. En de vooruitzichten voor 2018 zijn goed. De kathedraal en de provincie investeren momenteel in een betere bezoekersdoorstroming en een gloednieuwe ontmoetingsruimte in de Sint-Janskapel. Daarnaast treedt in het voorjaar het gerenommeerde Schyven-orgel opnieuw in werking, wat goed nieuws is voor de befaamde kathedraalconcerten.

  De voorbije legislatuur hebben we vanuit de provincie volop ingezet op de restauratie van de kathedraal in al haar facetten. Daarbij was er oog voor de uitbreiding van de kathedraal van een liturgische plek naar een multifunctionele ruimte waar er plek is voor onder andere cultuurbeleving en gesprek”, stelt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens. “In 2018 zetten we hier nog verder op in.”

  Zowel de gedeputeerde als directeur Christiaan Devos verwachten dat deze aanpak een positieve impact zal hebben op de toekomstige bezoekerscijfers, die al tot tevredenheid stemmen. De kathedraal verwelkomt immers 765 bezoekers per dag. En uiteraard kunnen alle inwoners van de provincie Antwerpen ook in 2018 de kathedraal gratis bezoeken.

  “Voor de kathedraal wordt 2018 een bijzonder jaar”, beaamt directeur Devos. “We kijken enerzijds uit naar het gerestaureerde Schyvenorgel dat opnieuw kan worden ingespeeld. En anderzijds naar de opening van onze Zondagsschool, een ontmoetingsplek voor parochianen en een rustpunt voor bezoekers. Momenteel wordt er tevens volop gewerkt aan een vernieuwd inkomportaal om tegemoet te komen aan een betere doorstroming van de talrijke bezoekers. We zijn de provincie heel dankbaar voor deze grote investeringen.

  Schyvenorgel - Copyright: De Kathedraal

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed  Elisabeth Michiels
  Adjunct-directeur OLV-Kathedraal
  M 0486 98 66 64
  E e.michiels@dekathedraal.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!