NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  17-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het fretje
  Deze fret was gevonden in hobokense industie en tot me gebracht door vrienden die daar een zaak hebben een foto gemaakt en uitgehangen op het politie bureel en op facebook geplaatst toch geen reactie zal weer een dier uitgezet zijn om vakantie?
  Contact opgenomen met de Nederlandse fretten liga deze zijn hem komen ophalen met de belofte zijn verloop mede te delen en kijk nu.
  Hier een berichtje vanuit Nederland van de geëmigreerde fret Georges. Het gaat prima met Georges. Hij heeft in Nederland een heerlijk nieuw mandje gevonden, waar hij meer dan zeer gewenst is. Momenteel is hij met deze mensen op vakantie en ik ontvang regelmatig foto's van hoe heerlijk Georges het heeft. Hij wordt heel erg verwend; hij mag mee wandelen, als hij moe is wordt hij gedragen, hij mag mee op de boot en dan maakt hij een lange neus naar mij dat hij dat lekker wel heeft en ik maar hard werken in de opvang, Dit is een grapje hoor. Ik gun het Georges heel erg en ben super blij dat hij het zo getroffen heeft.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Bosgroepen en Regionale Landschappen

  provincie Antwerpen

  14 | 07 | 2016

  Vakantie in eigen provincie: geniet van 33 nieuwe speelplekken in het groen & 81.500 extra bomen en struiken
  Inspanningen van Regionale Landschappen en Bosgroepen zorgen voor meer zomers natuurgenot

  Nu de vakantie goed is ingezet, met af en toe wat zonneschijn, is het heerlijk vertoeven in de natuur van de provincie Antwerpen. Dankzij inspanningen in 2015 van maar liefst 300 vrijwillige en professionele medewerkers van de Bosgroepen en Regionale Landschappen bieden onze landschappen deze zomer nog meer mooie plekjes waar het fijn spelen en wandelen is.

  Regionale Landschappenwerken aan duurzame natuur- en landschapszorg in overleg met alle gebruikers van de open ruimte binnen hun regio.

  Bosgroepenzijn vrijwillige samenwerkingsverbanden van boseigenaars die samen werken aan een duurzaam bosbeheer binnen hun werkingsgebied.

   

  81.500 nieuwe bomen en struiken zorgen voor extra verkoeling en kleur

  De Regionale landschappen en Bosgroepen zorgden in 2015 voor aanleg of herstel van:

  • bijna 4 km hagen en heggen
  • 4600 m² houtkanten
  • 654 geknotte wilgen
  • 323 hoogstamfruitbomen
  • 300 solitaire bomen
  • 198 dreefbomen
  • 66 ha herbebossing (dat zijn 130 voetbalvelden!)
  • 15 km ecologische bosranden
  • 400 ha beter beheerd bos

  Nieuwe speelplekjes voor groot en klein - Copyright: Regionaal Landschap Schelde-Durme

  Ontdek en beleef de natuur dankzij:

  • 14 nieuwe speelbossen en natuurlijke speelplekken
  • 19 nieuwe picknickplekken, buitengewoon plekjes, openbare boomgaarden en andere belevingsplekken
  • bijna 7 km opengestelde trage wegen
  • vernieuwd wandelnetwerk in Rivierenland met meer dan 660 km wandelwegen
  • de bloemenpracht van 100 ha ingezaaide fauna-akkers (tijdelijke natuurplekken die voedsel en onderdak bieden voor insecten, akkervogels en kleine zoogdieren die niet altijd een plaats vinden in het moderne landbouwlandschap)
  • 22 nieuwe poelen, vennen of vijvers als blauwe parels in het landschap


  Ook in 2016 provinciale ondersteuning

  Gedeputeerde Rik Röttger: “Via hun diverse projecten dragen bosgroepen en regionale landschappen bij aan het provinciale biodiversiteits- en landschapsbeleid. Ze zetten in 2015 onder meer met steun van de provincie Antwerpen sterke resultaten neer waar we deze, en alle volgende zomers, van zullen kunnen genieten. Het is dan ook logisch dat we hen in 2016 opnieuw ondersteunen.”

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


  13 | 07 | 2016

  Provincies Antwerpen en Zuid-Holland wisselen ervaringen in tuinbouw, haven en logistiek uit
  Gedeputeerde Ludwig Caluwé leidt gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland rond in provincie Antwerpen.

  Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking, zijn collega-gedeputeerde uit de provincie Zuid-Holland, Adri Bom-Lemstra, ontvangen. Het werkbezoek spitste zich toe op belangrijke sectoren, die beide provincies als speerpuntsectoren delen: haven, logistiek en tuinbouw.

  Ondanks de recente oproep van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans voor meer samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, geven de provincies Zuid-Holland en Antwerpen al jaren het goede voorbeeld. In een grensoverschrijdend netwerk van Nederlandse en Vlaamse provincies (Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland) faciliteren beide provincies, samen met de steden, zeehavens, bedrijfsleven en kennisinstellingen, de projecten, die noodzakelijk zijn voor de economische en logistieke ontwikkeling van de regio.

   

  Met de twee belangrijke mainports Antwerpen en Rotterdam op hun grondgebied vertonen de provincies Antwerpen en Zuid-Holland heel wat gelijkenissen. Tijdens het werkbezoek kon gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland de lokale context van de uitdagingen van de sectoren inzake milieu, energie, arbeidsmarkt van naderbij bekijken. “Er valt nog veel van elkaar te leren en daarom is het belangrijk elkaar te blijven ontmoeten en tijd te nemen om elkaars context goed te kennen”, aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking, van de provincie Antwerpen. 

  Gedeputeerden Adri Bom-Lemstra en Ludwig Caluwé luisteren aandachtig tijdens havenbezoek.

  Bezoek haven en tuinbouwbedrijf

  Gedeputeerde Ludwig Caluwé nam zijn collega-gedeputeerde mee naar het Havencentrum en gidste haar door het havengebied. Vervolgens bracht de delegatie ook een bezoek aan Hortipower, een tuinbouwbedrijf in Merksplas, waarvoor de provincie Antwerpen met hulp van hogeschool Thomas More de mogelijkheden van verduurzaming van deze energie vragende sector bekijkt. Het zijn tal van uitdagingen, waarmee ook de gedeputeerde uit Zuid-Holland in de Nederlandse glastuinbouwprovincie in aanraking komt. Thema's zoals geothermie, warmtenetten en restwarmte kwamen daarbij uitgebreid ter sprake.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    

  12 | 07 | 2016

  Toon Claes nieuwe directeur Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer                         Begin juli startte Toon Claes als nieuwe directeur van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Hij volgt Jean-Pierre Bulens op, die na 13 jaar aan het hoofd van het Zilvermeer afscheid neemt en op pensioen gaat. 

  Achtergrond


  Toon Claes studeerde voor burgerlijk ingenieur om vervolgens zijn carrière te starten bij Glaverbel in Mol, nu AGC. Na 18 jaar als productieverantwoordelijke, maakt hij de overstap naar Provinciaal Recreatiedomein het Zilvermeer.

  Brede ervaring

  “Het Zilvermeer is natuurlijk iets totaal anders, maar ik hou van een uitdaging”, zegt Toon Claes. “In de toeristische sector is de omgang met de klant zeer belangrijk en de voorbije jaren heb ik hier heel wat ervaring in opgebouwd. Deze zal zeker van passen komen bij het Zilvermeer.”

  Missie

  De missie van het Zilvermeer omvat het doel een provinciaal domein met regionale uitstraling te zijn, dat voorziet in de behoefte aan een betaalbaar en kwaliteitsvol aanbod van verblijfsmogelijkheden, recreatie, animatie en educatie. Dit alles overwegend in openlucht en in een groene omgeving.

  Toon Claes wil deze missie ook getrouw blijven: “Wat de toekomst van het Zilvermeer betreft zal ik in eerste instantie niet te veel veranderen en het huidige beleidsplan verder uitvoeren”, zegt hij. “In de eerste plaats zorgen we ervoor dat onze bezoekers zich hier op vakantie voelen!”.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  12 | 07 | 2016

  Ticketverkoop Terra Nova schiet de hoogte in
  Bestel nu je tickets op www.terranova2016.be

  De zomer is ondertussen van start gegaan en dat merken ze ook bij Terra Nova. Met Terra Nova wil de Provincie Antwerpen betaalbare, verrassende en avontuurlijke activiteiten organiseren. Deze zomer zien we enkele populaire activiteiten terugkomen maar ook nieuwkomers vallen goed in de smaak!

  Pitkamperen is ondertussen een vaste waarde geworden in het aanbod van Terra Nova en is reeds bijna uitverkocht. Maar niet getreurd, deze unieke kampeerervaring heeft er ook een leuke nieuwe variant bij: de Zilvertenten! Tot en met 31 augustus kan je je eigen Zilvertent tussen de bomen ophangen. Slapen in een tentje zwevend boven de grond, chillen in een hangmat aan de rand van het water en gezellig samen zijn met vrienden en familie. Dát is zomersfeer.

  Ook Expeditie fortizon en La Vida Peruviana waren nog nooit zo snel volgeboekt. Maar geen schrik, de zomer zit nog vol verrassingen! Wat dacht je van een Bike-in movie openluchtfilm of een heerlijke after-work barbecue midden in de onbevangen natuur? Ben je geen vroege vogel maar heb je wel zin in een déjeuner sur l’herbe? Voor de langslapers is er altijd het Salon du thé sur l’herbe waar je je na een heerlijke wandeling kan overgeven aan de zoete zonde op het knapste panoramapunt van De Schorre.
  Ben je dan weer eerder een liefhebber van fantasieprikkelende verhalen? Kom dan op 31 juli naar de zomeravond in het Vrieselhof of steek je licht op bij Dichtatuur in het Vrijbroekpark in Mechelen. Voor ieder wat wils!
  Info en tickets op www.terranova2016.be.

  De Zilvertenten aan het Zilvermeer in Mol – Copyright: Provincie Antwerpen

  De zomer is vlakbij #TerraNova16

  Van 1 juni tot 10 september 2016 zorgt de provincie Antwerpen met meer dan 25 activiteiten voor een geweldige zomer vlakbij huis! Meer info en tickets op www.terranova2016.be.

  Website:
  www.terranova2016.be

  Social media:
  facebook.com/Terranova.zomer
  twitter.com/TerraNovaEvents, #TerraNova16
  instagram.com/terranovazomer
  E terranova@provincieantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SDATSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  14 juli (week 28)


  Een kleurrijk pakket deze week, met onder andere paarse boontjes, witte selder en groene courgettes! En een speciale actie: heerlijk dieprode kersen!

  Jolien verwerkte voor ons de courgettes in een frittata, het recept komt binnenkort online. Maar je kan er zoveel meer kanten mee uit! Deze donderdag komen een hele reeks courgettetips jouw richting uit. En natuurlijk geven we je ook inspiratie mee voor de andere groenten.
  Verder willen we nog maar eens de heerlijke kersen van kersenteler Gilissen uit Riemst in de kijker zetten. Ze zijn heerlijk zoet en vol van smaak! En om je de smaak te pakken te doen krijgen, geven we ze deze week uitzonderlijk mee in het groentepakket - zodat iedereen eens kan proeven!
  Je kan de kersen ook nog altijd apart kopen: zowel de Bigarreau- als de Kordiakersen zijn beschikbaar, en wel in onze webshop via deze link, voor levering deze donderdag! Ze zijn nog te bestellen tot 20u vanavond dinsdag 12 juli, dus haast je naar de webshop!
  Ten slotte hebben we ook nog een kleine dienstmededeling: volgende week zullen we niet leveren op donderdag 21 juli, maar op woensdag 20 juli. Een aantal trefpunten sluit de 21ste, dus zorg ervoor dat je je pakket zeker gaat ophalen op woensdag!

  De seizoensgroenten (en uitzonderlijk fruit!) die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

  - Courgette van Puur Natuur in Melsele
  - Paarse boontjes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rode eersteling aardappelen van Seizoensmaak in Londerzeel
  - Suikerbrood van Seizoensmaak in Londerzeel
  - Witte selder van Seizoensmaak in Londerzeel
  - Koridakersen van Gilissen in Riemst

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten courgettes van de Stadsboerderij of van Puur Natuur. Er zitten verder geen rode eerstelingen, suikerbrood en paksoi in, maar wel radijsjes en wortelen van De Wriemeling en tuinbonen van Wijngaardhof.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Courgette van de Stadsboerderij (van het veld in Wommelgem)
  - Paarse boontjes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle

  - Witte selder van Seizoensmaak in Londerzeel
  - Kordiakersen van Gilissen in Riemst

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen witte selder, maar wel spitskool van De Wriemeling.


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (14 juli 2016 - week 28). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

   

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.   

  www.stadsboerderijantwerpen.be

  BOERDERIJ VOOR DE STAD

  De Stadsboerderij is de eerste duurzame boerderij in de stad Antwerpen. Op de boerderij in Wilrijk kan je de groenten zien groeien, de dieren kan horen ademen en het land proeven. Een plek waar je welkom bent.

  Op 1 mei vieren we met een groots openingsfeest de echte opening van de boerderij en van onze eigen horeca! Iedereen is vanaf dan welkom om de boerderij te bezoeken.
  Openingsuren:
  woe-za van 12u tot zolang het gezellig is (maar alvast zeker tot 18u!)
  op zondag van 10u tot zolang het gezellig is (maar alvast zeker tot 18u!)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

  In deze flits:

  • Kempen-Broek
  • Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek
  • Luk: gehuldigd in Aartselaar
  • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   Volg ons op Facebook!

  Zaterdag 23 juli: Kempen-Broek

  Daguitstap naar het grenspark Kempen-Broek

  In dit zeer groot wandelgebied van meer dan 25.000 ha gaan we twee grote wandelingen maken: Weert en omgeving van de Kettingdijk (Nederland) en De Luysen-St. Maartensheide (België).
  In en rond de grens bevindt zich de Kettingdijk, een gebied van Natuurmonumenten. Hier werden landbouwgronden terug in ere hersteld, zodat de natuur die er vroeger was, kon terugkeren. In het Smeetshof overschrijd je letterlijk grenzen: tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en beken zoals de Veldhoverbeek en de Lechterrietbeek. Het Smeetshof maakte samen met het Nederlandse Wijffelterbroek ooit deel uit van het uitgestrekte moeras van meer dan 5.000 ha op de grens van België en Nederland. De vijvers van De Luysen en het aanpalende Mariahof zijn de grootste in Kempen-Broek. Dit gebied is in beheer van Natuurpunt. Zij vormen samen met de aanpalende moerassen een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden gunnen je een unieke blik in dit verrassende landschap.

  We vertrekken om 8 uur met volle auto's op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km) aan 't Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk (parkeren onder het viaduct). Terugkeer voorzien omstreeks 18 u.
  Meebrengen: picknick, verrekijker.
  Gids en verplicht inschrijven bij Danny Jonckheere - 0478 33 24 27 voor 20 juli

  Zaterdag 31 juli: Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek

  In het zuidelijk deel van Bonheiden, tussen Boeimeerbeek en Dijle, ligt Mispeldonk.Samen met het Mechels Broek en het Cassenbroek vormt het een nagenoeg aaneengesloten groengebied op de rand van de Dijlevallei.

  Mispeldonk en Cassenbroek hebben ongeveer eenzelfde ontstaansgeschiedenis. Het Cassenbroek is ontstaan uit een reuzemeander, gevormd door een rivier die de voorloper was van de huidige Demer en Dijle. De rivier liep lange tijd op dezelfde plaats.
  Door het wegvallen van de dynamiek werd deze meander afgesloten en trad de verlanding in werking. Op Mispeldonk had de rivier meer ruimte en daardoor verplaatste ze zich regelmatig over de volledige breedte van de vallei.
  In tegenstelling tot het eerder kleinschalige landschap in het Cassenbroek, vinden we op Mispeldonk voornamelijk grote oppervlakten hooiweides en hooilanden voor vlinders.
  De meander ontstond zo'n 10 000 jaar geleden in de periode van de laatste ijstijden. Dijle en Demer hebben zich nu teruggetrokken en plaats gemaakt voor de veel kleinere Boeimeerbeek. De sporen die de grote rivieren achtergelaten hebben, kunnen we echter nog steeds zien in het landschap.

  Vertrek met wagens om 12.30 u op de parking van het Cultureel Centrum van Aartselaar, della Faillelaan. Afspraak om 13 u aan de ingang van natuurgebied Mispeldonk, Koningin Astridlaan, 2820 Bonheiden (via Dertien Eikenlaan naast Imelda-Ziekenhuis). Terugkeer in Aartselaar omstreeks 18.30 u.
  Meebrengen: Drankje voor onderweg, stevige stapschoenen en laarzen voor op het ven. Evt. veldgidsen vlinders, insecten en kevers.
  Gids en info: crauwels.kurt@skynet.be - 0496 34 75 24
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

   

   

   

   

   

  Chillrijk.be is een samenwerking tussen Jeugdhuis Joké, Jeugdhuis Jong Valaar en Jeugdcentrum Vizit die garant staat voor “Grenzeloze Events”. Verwacht u aan het onverwachte.

  “Het begon allemaal met een toevallige brainstorm in het café van Vizit. We beseften dat we met onze drie jeugdhuizen in Wilrijk geen concurrenten zijn, maar een team. En Chillrijk.be was geboren” dixit David Peeters, coördinator van Vizit. Jonas Meyvaert, een bestuurder van Jong Valaar vult aan:” Chillrijk.be laat ons experimenteren met organiseren en onze talentontwikkeling!” “Onze ouders zijn deze jeugdhuizen begonnen. Via onze Chillrijk.be evenementen willen wij iets terug geven aan Wilrijk.” zegt Willem Magits, bestuurder van Joké.

  Chillrijk.be bundelt van 11 tot 26 augustus de krachten om de inwoners van Wilrijk en omgeving te verwennen met een unieke zomerbar!

  Samen met een hele ploeg vrijwilligers staan we drie weken in het Park van Eden en bieden tal van activiteiten aan waaronder workshops, liveoptredens, dansinitiaties, film, skatecontest, volkskeuken, speldagen, literaire avonden, DJ-sets… dit alles in een decor van zelfgebouwde palettenmeubels. Uiteraard kan je ook elke dag genieten van (h)eerlijke dranken en snacks aan democratische prijzen, allemaal geserveerd door een bende enthousiaste vrijwilligers.

  Waar? Park Van Eden- Wilrijk

  Wanneer? 11 augustus Openingsfeest met Grasjas Live en Dj Sandra & Kim

  Elke dag open vanaf 14u tot en met 26 augustus (enkel 22/08 gesloten)

  Meer informatie? 0479 34 27 05 - David Peeters (coördinator JC Vizit)- david@vizitonline.bewww.chillrijk.be

   

   

   

   

   

   

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  De ING senioren

   

  Hallo beste ING Senioren,

   

  Wij mochten weer een mooie zomerwandeling beleven op donderdag 7 juli 2016.

   

  We gingen op stap langs de linker Schelde oever, nu hadden wij de extra attractie dat we nog een aantal zeilschepen zagen toekomen die deelnamen aan de “Tallship Race “ prachtig!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

  St-lukasgilde stelt tentoon in de kern

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwerpen

  11 JULI VIERING OP HET SCHOONSELHOF

    08.30 uur: bijeenkomst aan het kasteel van de parkbegraafplaats Schoonselhof

  • 09.00 uur: korte wandeling naar het graf van Jan Van Rijswijck onder begeleiding van de stadstrommelaars
  • 09.15 uur: plechtigheid aan het graf van Jan Van Rijswijck met welkomstwoord door schepen Koen Kennis als waarnemend burgemeester, gevolgd door gastsprekers Mark Leysen, executive chairman Vanbreda Risk & Benefits NV, Sepideh Sedaghatnia, business manager en wine consultant en Adriaan Raemdonck, voorzitter Belgische Moderne en Hedendaagse Kunstgaleries
  • 09.55 uur: bloemenhulde door schepen Koen Kennis, gouverneur Cathy Berx, districtsvoorzitter Antwerpen Paul Cordy en Mimi Vandamme, voorzitter van de Overkoepelende Raad voor Cultuur Antwerpen

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  THE TALL SHIPS RACES 2016 

  Het was een overweligend succes geniet nog even na met de foto's met dank aan sportindekijker.be ga eens kijken en onze Leo van uit de boot getrokken

  Meer dan 500 000 bezoekers voor The Tall Ships Races: stad en Havenbedrijf tevreden met zesde editie


  Tientallen zeilschepen vertrokken deze namiddag vanuit Antwerpen naar Lissabon voor de start van de zestigste editie van The Tall Ships Races, die Antwerpen voor de zesde keer aandeden.

  De schepen lagen vier dagen aangemeerd aan de kaaien, in de dokken rondom het MAS en het Kattendijkdok. Meer dan 500 000 bezoekers kwamen de kathedralen van de zee bewonderen. “We hebben met z’n  allen maanden reikhalzend uitgekeken naar dit topevenement”, zegt schepen voor toerisme en mobiliteit Koen Kennis. “Mijn geduld en dat van honderdduizenden anderen werd beloond: The Tall Ships Races waren opnieuw een succes. Het doet me plezier dat zoveel mensen hebben genoten van de prachtige schepen. De zomervakantie is gestart met een geslaagd evenement voor het hele gezin in een bruisende stad!”

  Niet alleen de prachtige schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de randactiviteiten vielen in de smaak. De traditionele crew parade, die vrijdag van aan de Grote Markt over de Kaaien naar het MAS trok, lokte heel wat kijklustigen. Ook de liveconcerten van Natalia en Cookies & Cream waren populair. Er was een schitterend vuurwerk boven de Schelde op zaterdag en bezoekers konden genieten van een indrukwekkende Parade of Sail op zondag. Voor het overzicht was de hele evenementensite opgedeeld in verschillende zones, of oceanen, wat voor velen handig bleek.

  Marc Van Peel, schepen voor de haven: "Deze zestigste editie van The Tall Ships Races is om minstens twee redenen een geslaagde editie. Antwerpen heeft als gastvrije havenstad een onuitwisbare indruk gemaakt op alle bemanningsleden van de prachtige zeilschepen. Het zijn toekomstige ambassadeurs geworden van onze stad en haven. En bezoekers kregen dan weer de unieke gelegenheid om met de Waterbus tot in Antwerpen te varen. Maar liefst 8000 mensen ontdekten het vervoermiddel over het water, het vervoermiddel van de toekomst." Vanaf de zomer van 2017 zal de Waterbus dagelijks op de Schelde varen.
  Meer info over de Waterbus is te vinden op www.waterbusantwerpen.be.

  De schepen starten nu aan het eerste deel van The Tall Ships Races en varen zuidwaarts richting Lissabon en vandaaruit naar Cádiz gevolgd door A Coruña. Op 14 augustus zijn de Races ten einde.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!