Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    13-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    In deze flits:

    • Kempen-Broek
    • Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek
    • Luk: gehuldigd in Aartselaar
    • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

     Volg ons op Facebook!

    Zaterdag 23 juli: Kempen-Broek

    Daguitstap naar het grenspark Kempen-Broek

    In dit zeer groot wandelgebied van meer dan 25.000 ha gaan we twee grote wandelingen maken: Weert en omgeving van de Kettingdijk (Nederland) en De Luysen-St. Maartensheide (België).
    In en rond de grens bevindt zich de Kettingdijk, een gebied van Natuurmonumenten. Hier werden landbouwgronden terug in ere hersteld, zodat de natuur die er vroeger was, kon terugkeren. In het Smeetshof overschrijd je letterlijk grenzen: tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en beken zoals de Veldhoverbeek en de Lechterrietbeek. Het Smeetshof maakte samen met het Nederlandse Wijffelterbroek ooit deel uit van het uitgestrekte moeras van meer dan 5.000 ha op de grens van België en Nederland. De vijvers van De Luysen en het aanpalende Mariahof zijn de grootste in Kempen-Broek. Dit gebied is in beheer van Natuurpunt. Zij vormen samen met de aanpalende moerassen een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden gunnen je een unieke blik in dit verrassende landschap.

    We vertrekken om 8 uur met volle auto's op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km) aan 't Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk (parkeren onder het viaduct). Terugkeer voorzien omstreeks 18 u.
    Meebrengen: picknick, verrekijker.
    Gids en verplicht inschrijven bij Danny Jonckheere - 0478 33 24 27 voor 20 juli

    Zaterdag 31 juli: Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek

    In het zuidelijk deel van Bonheiden, tussen Boeimeerbeek en Dijle, ligt Mispeldonk.Samen met het Mechels Broek en het Cassenbroek vormt het een nagenoeg aaneengesloten groengebied op de rand van de Dijlevallei.

    Mispeldonk en Cassenbroek hebben ongeveer eenzelfde ontstaansgeschiedenis. Het Cassenbroek is ontstaan uit een reuzemeander, gevormd door een rivier die de voorloper was van de huidige Demer en Dijle. De rivier liep lange tijd op dezelfde plaats.
    Door het wegvallen van de dynamiek werd deze meander afgesloten en trad de verlanding in werking. Op Mispeldonk had de rivier meer ruimte en daardoor verplaatste ze zich regelmatig over de volledige breedte van de vallei.
    In tegenstelling tot het eerder kleinschalige landschap in het Cassenbroek, vinden we op Mispeldonk voornamelijk grote oppervlakten hooiweides en hooilanden voor vlinders.
    De meander ontstond zo'n 10 000 jaar geleden in de periode van de laatste ijstijden. Dijle en Demer hebben zich nu teruggetrokken en plaats gemaakt voor de veel kleinere Boeimeerbeek. De sporen die de grote rivieren achtergelaten hebben, kunnen we echter nog steeds zien in het landschap.

    Vertrek met wagens om 12.30 u op de parking van het Cultureel Centrum van Aartselaar, della Faillelaan. Afspraak om 13 u aan de ingang van natuurgebied Mispeldonk, Koningin Astridlaan, 2820 Bonheiden (via Dertien Eikenlaan naast Imelda-Ziekenhuis). Terugkeer in Aartselaar omstreeks 18.30 u.
    Meebrengen: Drankje voor onderweg, stevige stapschoenen en laarzen voor op het ven. Evt. veldgidsen vlinders, insecten en kevers.
    Gids en info: crauwels.kurt@skynet.be - 0496 34 75 24








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

     

     

     

     

     

    Chillrijk.be is een samenwerking tussen Jeugdhuis Joké, Jeugdhuis Jong Valaar en Jeugdcentrum Vizit die garant staat voor “Grenzeloze Events”. Verwacht u aan het onverwachte.

    “Het begon allemaal met een toevallige brainstorm in het café van Vizit. We beseften dat we met onze drie jeugdhuizen in Wilrijk geen concurrenten zijn, maar een team. En Chillrijk.be was geboren” dixit David Peeters, coördinator van Vizit. Jonas Meyvaert, een bestuurder van Jong Valaar vult aan:” Chillrijk.be laat ons experimenteren met organiseren en onze talentontwikkeling!” “Onze ouders zijn deze jeugdhuizen begonnen. Via onze Chillrijk.be evenementen willen wij iets terug geven aan Wilrijk.” zegt Willem Magits, bestuurder van Joké.

    Chillrijk.be bundelt van 11 tot 26 augustus de krachten om de inwoners van Wilrijk en omgeving te verwennen met een unieke zomerbar!

    Samen met een hele ploeg vrijwilligers staan we drie weken in het Park van Eden en bieden tal van activiteiten aan waaronder workshops, liveoptredens, dansinitiaties, film, skatecontest, volkskeuken, speldagen, literaire avonden, DJ-sets… dit alles in een decor van zelfgebouwde palettenmeubels. Uiteraard kan je ook elke dag genieten van (h)eerlijke dranken en snacks aan democratische prijzen, allemaal geserveerd door een bende enthousiaste vrijwilligers.

    Waar? Park Van Eden- Wilrijk

    Wanneer? 11 augustus Openingsfeest met Grasjas Live en Dj Sandra & Kim

    Elke dag open vanaf 14u tot en met 26 augustus (enkel 22/08 gesloten)

    Meer informatie? 0479 34 27 05 - David Peeters (coördinator JC Vizit)- david@vizitonline.bewww.chillrijk.be

     

     

     

     

     

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    De ING senioren

     

    Hallo beste ING Senioren,

     

    Wij mochten weer een mooie zomerwandeling beleven op donderdag 7 juli 2016.

     

    We gingen op stap langs de linker Schelde oever, nu hadden wij de extra attractie dat we nog een aantal zeilschepen zagen toekomen die deelnamen aan de “Tallship Race “ prachtig!



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

    St-lukasgilde stelt tentoon in de kern





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwerpen

    11 JULI VIERING OP HET SCHOONSELHOF

      08.30 uur: bijeenkomst aan het kasteel van de parkbegraafplaats Schoonselhof

    • 09.00 uur: korte wandeling naar het graf van Jan Van Rijswijck onder begeleiding van de stadstrommelaars
    • 09.15 uur: plechtigheid aan het graf van Jan Van Rijswijck met welkomstwoord door schepen Koen Kennis als waarnemend burgemeester, gevolgd door gastsprekers Mark Leysen, executive chairman Vanbreda Risk & Benefits NV, Sepideh Sedaghatnia, business manager en wine consultant en Adriaan Raemdonck, voorzitter Belgische Moderne en Hedendaagse Kunstgaleries
    • 09.55 uur: bloemenhulde door schepen Koen Kennis, gouverneur Cathy Berx, districtsvoorzitter Antwerpen Paul Cordy en Mimi Vandamme, voorzitter van de Overkoepelende Raad voor Cultuur Antwerpen

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    THE TALL SHIPS RACES 2016 

    Het was een overweligend succes geniet nog even na met de foto's met dank aan sportindekijker.be ga eens kijken en onze Leo van uit de boot getrokken

    Meer dan 500 000 bezoekers voor The Tall Ships Races: stad en Havenbedrijf tevreden met zesde editie


    Tientallen zeilschepen vertrokken deze namiddag vanuit Antwerpen naar Lissabon voor de start van de zestigste editie van The Tall Ships Races, die Antwerpen voor de zesde keer aandeden.

    De schepen lagen vier dagen aangemeerd aan de kaaien, in de dokken rondom het MAS en het Kattendijkdok. Meer dan 500 000 bezoekers kwamen de kathedralen van de zee bewonderen. “We hebben met z’n  allen maanden reikhalzend uitgekeken naar dit topevenement”, zegt schepen voor toerisme en mobiliteit Koen Kennis. “Mijn geduld en dat van honderdduizenden anderen werd beloond: The Tall Ships Races waren opnieuw een succes. Het doet me plezier dat zoveel mensen hebben genoten van de prachtige schepen. De zomervakantie is gestart met een geslaagd evenement voor het hele gezin in een bruisende stad!”

    Niet alleen de prachtige schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de randactiviteiten vielen in de smaak. De traditionele crew parade, die vrijdag van aan de Grote Markt over de Kaaien naar het MAS trok, lokte heel wat kijklustigen. Ook de liveconcerten van Natalia en Cookies & Cream waren populair. Er was een schitterend vuurwerk boven de Schelde op zaterdag en bezoekers konden genieten van een indrukwekkende Parade of Sail op zondag. Voor het overzicht was de hele evenementensite opgedeeld in verschillende zones, of oceanen, wat voor velen handig bleek.

    Marc Van Peel, schepen voor de haven: "Deze zestigste editie van The Tall Ships Races is om minstens twee redenen een geslaagde editie. Antwerpen heeft als gastvrije havenstad een onuitwisbare indruk gemaakt op alle bemanningsleden van de prachtige zeilschepen. Het zijn toekomstige ambassadeurs geworden van onze stad en haven. En bezoekers kregen dan weer de unieke gelegenheid om met de Waterbus tot in Antwerpen te varen. Maar liefst 8000 mensen ontdekten het vervoermiddel over het water, het vervoermiddel van de toekomst." Vanaf de zomer van 2017 zal de Waterbus dagelijks op de Schelde varen.
    Meer info over de Waterbus is te vinden op www.waterbusantwerpen.be.

    De schepen starten nu aan het eerste deel van The Tall Ships Races en varen zuidwaarts richting Lissabon en vandaaruit naar Cádiz gevolgd door A Coruña. Op 14 augustus zijn de Races ten einde.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    _______________________________________________________________________________



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016 -

    -

    WILRIJK FEEST

    Naar analogie met Vlaanderen feest werd op 9 Juli de vlaamse feestdag ingezet met een orgelspel door de academie van Wilrijk.

    Dit gesmaakt onderdeel werd afgewisseld met poézie van onder andere Brel en Hugo Claus.

    Het was schepen Hans Ides en 'grote zus' die iedereen uitnodigde voor een geslaagde receptiedie het feest met een optreden van Pieter Embrechts en Rob De Nijs Voorafging

     




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stad antwerpen 

    06 |07 | 16


    Bereikbaarheid stadsdiensten op maandag 11 juli


    Op feestdag maandag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) zijn een aantal diensten van de stad, het OCMW en Zorgbedrijf Antwerpen open volgens de normale regeling. Zo verloopt de afvalophaling op 11 juli volgens de normale regeling. Ook de containerparken, bibliotheken en stedelijke zwembaden zijn open op 11 juli volgens de reguliere zomerregeling. De andere sportinstellingen zijn gesloten. Ook de stedelijke musea zijn dicht op maandag, hun vaste sluitingsdag. Het Maagdenhuismuseum van OCMW Antwerpen is wel geopend.

     

    Op www.antwerpen.bestaan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden, of nemen rechtstreeks contact op met de locatie.

     

    Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op maandag 11 juli is het stedelijk contactcenter gesloten. Op zaterdag 9 juli is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 13 uur.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.

    Gouverneur heeft goed gesprek met Brasschaatse schepenen.

     

    De voorbije dagen was veel beroering ontstaan door de berichten dat                    4 schepenen van Brasschaat het voorbije half jaar betrapt waren op rijden onder invloed van alcohol. Eén van henwas zelfs voor de derde keer betrapt in twee jaar tijd.

     

    Als gouverneur is het mijn vaste ambitie om van Provincie Antwerpen de meest verkeersveilige provincie te maken. Begrijp, de provincie waar het minst aantal doden en zwaargewonden vallen in en door het verkeer. Dat veronderstelt een belangrijke mentaliteitswijziging en een doorleefde cultuur dat rijden en drinken niet samengaan. Dit kan maar lukken als in het bijzonder ook openbare mandatarissen te allen tijde het goede voorbeeld geven. 

     

    Op 7 juli sprak ikmet de schepenen Dirk de Kort en Bart Brughmans. Ook burgemeester Koen Verberck was aanwezig.  Beide schepenen erkenden dat de feiten ontoelaatbaar zijn.  Ze bevestigden dat ze ernstig in de fout gingen door te rijden onder invloed en allen die begaan zijn met verkeersveiligheid teleurstelden.  Zij  boden meteen hun verontschuldigingen aan.

     

    Zij toonden oprecht berouw en beloofden ferm en formeel dat dit nooit meer zal gebeuren. Zij bevestigden dat drinken en rijden niet samengaan.  Zij merkten ook op dat ze nooit eerder positief bliezen in hun lange loopbaan als gemeentelijk mandataris.

     

    Verder stel ik het erg op prijs dat de burgemeester en schepenen benadrukten dat ze zeer veel belang hechten aan verkeersveiligheid en verantwoord rijgedrag. Zij drukten hun waardering uit voor de intensieve alcoholcontroles van de politie van Brasschaat. 

     

    Bovendien denkt het college van Brasschaat verder na over een concrete actie op het vlak van verkeersveiligheid om het vertrouwen te herstellen en alsnog een positieve wending te geven aan wat zich heeft voorgedaan.

    Kortom, beide schepenen erkennen hun verplichtingen en hebben zeer duidelijk lessen getrokken uit hun tekortkomingen.

     

    De schepenen Tom Versompel en Luc Sevenhans verblijven in het buitenland en konden niet aanwezig zijn. Hen spreek ik later.

     

    Cathy Berx

    Gouverneur van de provincie Antwerpen

     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het was weer zo ver het sjoeltornooi kom op tegen kanker 11 de keer,18 ploegen namen sportief de strijd op tegen elkaar en zo als altijd had men een slecht resultaat was het de schuld van de sjoelbak.

    En dat de strijd was hevig kan men aan de punten zien voor de derde plaats kwam de vierde maar 1 punt te kort.

    Uiteindelijk won het ingerichte Dienstencentrum Klein Heide de eerste prijs en de wisselbeker.

    Ook de scheidrechters werden in de bloemetjes gezet met een oorkonde voor hun inzet

    En alle mensen die belangloos aan de inrichting hebben meegeholpen werden hartelijk bedankt voor hun inzet





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    7 juli (week 27)


    De zomervakantie is begonnen, maar wij rusten nog niet meteen uit. Integendeel: onze eerste oogst komt eraan: lange of ronde courgettes van ons eigen veld in Wommelgem!

    Ja hoor, het is eindelijk zo ver: het werk op ons veld in Wommelgem begint eindelijk zijn eerste vruchten af te werpen. Gisteren liet boer Rob weten dat er al een aantal courgettes rijp zijn, en dus steken wij die graag in de pakketten! Er zijn er nog niet genoeg voor iedereen, maar nu het eindelijk wat warmer wordt, is er snel meer in zicht!
    En niet alleen de groenten op het veld zijn klaar om te oogsten, we willen binnenkort ook de roze varkens slachten. We zijn nu in volle voorbereiding van de logistiek en bekijken hoe we dat het best praktisch aanpakken, maar willen ook graag een zicht hebben op hoeveel varkens we zullen slachten. Als je dus interesse hebt in een pakket varkensvlees van de Stadsboerderij, gelieve dan een mailtje te sturen naar Eva, zodat wij kunnen inschatten hoeveel vlees we moeten voorzien.
    En ten slotte hebben we volgende week ook kersen in de aanbiedingl! Ze komen van kersenteler Gilissen uit Riemst en zijn heerlijk zoet en vol van smaak! De kersen
    teelt was dit jaar niet vanzelfsprekend; door de vele regenval zijn er veel kersen verloren gegaan, maar Albert Gilissen biedt er dus toch nog aan. Je kan zowel Bigarreau- als Kordiakersen van hem kopen, en wel via onze webshop: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/. Je kan ze nu al bestellen, maar we leveren ze volgende week, dus hou daar zeker rekening mee.
    Jolien had een paar dagen vakantie, dus we haalden een van haar oude recepten boven; lasagne van koolrabi met raapsteeltjes en courgette. Je kan de raapsteeltjes gemakkelijk vervangen door andijvie, asia mix of ijsbergsla.


    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    – De eerste courgettes van de Stadsboerderij!!
    – Bosui van Herdershof in Nijlen
    – Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle
    – Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Rode biet van De Wriemeling in Herent
    – Asia mix van De Wriemeling in Herent

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen Asia-mix en courgettes van de Stadsboerderij, maar wel andijvie van Wijngaardhof en spitskool van De Wriemeling in Herent.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:

    – Bosui van Herdershof in Nijlen
    – Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle
    – Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Ijsbergsla van Wijngaardhof in Westmalle
    – Rode biet van De Wriemeling in Herent

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen ijsbergsla, maar wel andijvie van Wijngaardhof.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (7 juli 2016 - week 27). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    05 | 07 | 2016

    Provinciehuis groeit met één verdieping per maand
    Exclusief werfbezoek toont belangrijke fase in de bouw van het duurzaam provinciehuis.

    Met het plaatsen van de staalstructuur vangt net voor het bouwverlof op de werf van het nieuwe provinciehuis een nieuwe fase aan. Gedeputeerde Ludwig Caluwé kondigde tijdens een exclusief werfbezoek aan dat de bouw de komende maanden telkens met één verdieping per maand zal groeien.

    Op de werf van het nieuwe provincie wordt momenteel de brug, die de twee voeten van het nieuwe gebouw verbindt, gelast. Die brug is 32 meter lang en 25 meter breed, ze overspant met haar 12 meter hoogte twee verdiepingen. De brug zal de torsie in het gebouw dragen en is daarmee een belangrijk onderdeel van het bouwwerk.

     

    In totaal zijn 2000 lasuren nodig om de staalstructuur te realiseren. Hiervoor is de werf gedurende 20 werkuren per dag open. De buurt werd uitvoerig geïnformeerd. Voorlopig is er geen overlast en er wordt ook geen geluidshinder verwacht.

     

    Eens de brug gebetonneerd is, komt het gebouw boven de bomengrens uit en is het een stuk zichtbaarder. “Maand na maand zal het gebouw verdieping per verdieping groeien”, blikt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Patrimonium, vooruit op de planning voor de komende maanden. “Vlak voor de zomer van 2017 bereikt het bouwwerk zijn hoogste punt op 58 meter.”

     

    Het gebouw zal klaar zijn voor oplevering in maart 2018. Daarna start de buitenaanleg met het publiek toegankelijk park. In juni 2018 vangt de voorlaatste stap, de inrichting, aan. En in het najaar van 2018 volgt dan de verhuis.

     

    Het nieuwe provinciehuis wordt een ‘open huis’ met een uitnodigend gelijkvloers. Het opvallende gebouw is ontworpen door Xaveer de Geyter (XDGA architecten uit Brussel). Twee gerenommeerde aannemers, Democo en Denys, werken sinds oktober 2014 aan de ruwbouw en de technieken.

     

    Certificaat duurzaamheid

    Het nieuwe provinciehuis is zijn tijd ver vooruit, zowel architectonisch als technisch. Gedeputeerde Ludwig Caluwé mocht uit handen van Arnold Schauteet van BOPRO het BREEAM-certificaat ‘Design Stage’ (ontwerp) ontvangen. Dit certificaat beloont de ambitie van de provincie en het goed doordacht ontwerp. De vooropgestelde ambitie ‘Excellent’ (de op 1 na hoogste score) wordt ruimschoots behaald: 74,3% (70% vereist). BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is wereldwijd de meest gebruikte methode voor het bepalen van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. De negen beoordelingsthema’s zijn management, energie, gezondheid en welzijn, transport, water, materialen, afval, grondgebruik en ecologie, vervuiling. Na de uitvoering zal het certificaat ‘Post Construction’ (uitvoering) kunnen overhandigd worden.


    Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “Wat duurzaamheid en energiezuinig bouwen betreft, zal het nieuwe provinciehuis het neusje van de zalm zijn. Aangezien dit gebouw lange tijd moet meegaan, is het perfect afgestemd op toekomstige noden.”





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Gratis jeugdactiviteiten in park Sorghvliedt


    In juli en augustus kunnen kinderen en tieners elk een dag per week gratis komen spelen en sporten in park Sorghvliedt.

     

    Overal staan gezellige picknicktafels voor jong en oud. Ouders en grootouders kunnen er een gezellige namiddag doorbrengen terwijl hun kinderen sporten en spelen, begeleid door de jeugddienst. Elke dinsdag is er een aanbod voor kinderen, elke donderdag voor tieners. Er is keuze te over: een klimmuur, een springkasteel, een reuzenballenbad, waterpistoolgevechten, een levensechte sjoelbak, een tarzan-jump, een take out-stormbaan, een graffitiworkshop, enzovoort.

     

    Het volledige zomeraanbod staat op www.hoboken.been op infopanelen aan de ingang van het park.

     

    Praktisch

    • sport en spel in park Sorghvliedt
    • juli en augustus

    o   kinderen op dinsdag van 13 tot 17 uur

    o   tieners op donderdag van 13 tot 17 uur

    • gratis

    FOTO'S  VROEGER EN NU ALLEN ER NAAR TOE LAAT JE ZIEN




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    juli| 2016

    Boekenruilkast in het Vrijbroekpark opnieuw geopend
    De hele zomer kun je boeken komen ruilen en lezen in het Mechelse Vrijbroekpark

    De boekenruilkast in het Vrijbroekpark is terug! Na een succesvolle eerste editie vorige zomer kun je dit jaar opnieuw boeken komen ruilen en lezen onder de bomen in het Vrijbroekpark. Voorbije woensdag, 29 juni, werd de boekenruilkast geopend.

    De zomer is begonnen! Tijd om gezellig buiten onder de bomen een boekje te lezen. In het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark werd de boekenruilkast terug buiten gehaald.
    Na het succes van vorig jaar wordt het concept dit jaar herhaald. Breng één van jouw boeken mee, plaats het in onze boekenboom en neem een ander boek mee. Je mag ook gewoon gezellig komen lezen in het park. Woensdag 29 juni werd de boekenruilkast officieel geopend in aanwezigheid van schepen Siffer.

    Naast de boekenruilkast, onder de bomen, wordt elke zondag van juli en augustus voorgelezen van 15 uur tot 16 uur. Je hoort steeds een verhaal in het Nederlands en in een andere taal: Arabisch, Pools, Engels, Spaans, … Alle kinderen vanaf 3 jaar en mama’s en papa’s of grootouders zijn welkom! Het voorlezen gebeurt in samenwerking met de bibliotheek van Mechelen, CVO Crescendo en het Agentschap voor Integratie en Inburgering.

    Gezellig lezen bij de boekenruilkast in het Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    Zomerse vertellingen – Terra Nova

    Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen, biedt heel wat toffe activiteiten aan. In het Vrijbroekpark worden er enkele vertellingen voor volwassenen georganiseerd. Volgende donderdag, 7 juli, starten we met de Sluimerende Gruwel van Geert De Belder. Dit hoorspel is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen. Op donderdag 28 juli neemt DICHTATUUR je mee in de wereld van hun poëzie. En op donderdag 18 augustus gaat Tine Vandenbussche de romantische toer op met Franse chansons en vertellingen in de rozentuin. Meer informatie en inschrijven via www.terranova2016.be.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Juli en augustus

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80
    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Vlaanderen Feest in Hoboken met familiehappening: Vlaamse kermis en Nederlandstalige hits

    • zaterdag 3 juli

                               


    • Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken

      van 14 tot 17 uur: Vlaamse kermis  :   om 20 uur: avondconcert

    Tijdens Vlaanderen Feest zijn er in de namiddag volksspelen, een grappige ganzenfanfare en kunnen kinderen een ritje maken op een nostalgische zweefmolen. Hoogtepunt wordt het avondconcert ‘Haal het doek maar op!’ door Andrea Croonenberghs en Wanda Joosten. Samen met de Kabaretband brengen zij bekende Nederlandstalige cabaretliedjes uit de jaren zestig en zeventig; nostalgie van taalvirtuozen zoals Toon Hermans, Liesbeth List en Ramses Shaffy.

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30 |06 | 16

    Krugerbrug preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer


    De Krugerbrug in Hoboken wordt in de loop van vandaag preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

     

    De borstwering van de Krugerbrug bevindt zich in slechte staat. Door de trillingen van gemotoriseerd verkeer zou ze verder kunnen afbrokkelen. Dit houdt het risico in dat er brokstukken kunnen terechtkomen op de eronder gelegen spoorweg en fietspaden.

    Daarom beslist de stad de brug preventief af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De Herenpolderbrug vormt een alternatief. Fietsers en voetgangers kunnen de Krugerbrug blijven gebruiken.

     

    De stad volgt de toestand al geruime tijd op. Er was al een verbod op vrachtverkeer, maar dit bleek niet afdoende.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!