Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    05-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    05 | 07 | 2016

    Provinciehuis groeit met één verdieping per maand
    Exclusief werfbezoek toont belangrijke fase in de bouw van het duurzaam provinciehuis.

    Met het plaatsen van de staalstructuur vangt net voor het bouwverlof op de werf van het nieuwe provinciehuis een nieuwe fase aan. Gedeputeerde Ludwig Caluwé kondigde tijdens een exclusief werfbezoek aan dat de bouw de komende maanden telkens met één verdieping per maand zal groeien.

    Op de werf van het nieuwe provincie wordt momenteel de brug, die de twee voeten van het nieuwe gebouw verbindt, gelast. Die brug is 32 meter lang en 25 meter breed, ze overspant met haar 12 meter hoogte twee verdiepingen. De brug zal de torsie in het gebouw dragen en is daarmee een belangrijk onderdeel van het bouwwerk.

     

    In totaal zijn 2000 lasuren nodig om de staalstructuur te realiseren. Hiervoor is de werf gedurende 20 werkuren per dag open. De buurt werd uitvoerig geïnformeerd. Voorlopig is er geen overlast en er wordt ook geen geluidshinder verwacht.

     

    Eens de brug gebetonneerd is, komt het gebouw boven de bomengrens uit en is het een stuk zichtbaarder. “Maand na maand zal het gebouw verdieping per verdieping groeien”, blikt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Patrimonium, vooruit op de planning voor de komende maanden. “Vlak voor de zomer van 2017 bereikt het bouwwerk zijn hoogste punt op 58 meter.”

     

    Het gebouw zal klaar zijn voor oplevering in maart 2018. Daarna start de buitenaanleg met het publiek toegankelijk park. In juni 2018 vangt de voorlaatste stap, de inrichting, aan. En in het najaar van 2018 volgt dan de verhuis.

     

    Het nieuwe provinciehuis wordt een ‘open huis’ met een uitnodigend gelijkvloers. Het opvallende gebouw is ontworpen door Xaveer de Geyter (XDGA architecten uit Brussel). Twee gerenommeerde aannemers, Democo en Denys, werken sinds oktober 2014 aan de ruwbouw en de technieken.

     

    Certificaat duurzaamheid

    Het nieuwe provinciehuis is zijn tijd ver vooruit, zowel architectonisch als technisch. Gedeputeerde Ludwig Caluwé mocht uit handen van Arnold Schauteet van BOPRO het BREEAM-certificaat ‘Design Stage’ (ontwerp) ontvangen. Dit certificaat beloont de ambitie van de provincie en het goed doordacht ontwerp. De vooropgestelde ambitie ‘Excellent’ (de op 1 na hoogste score) wordt ruimschoots behaald: 74,3% (70% vereist). BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is wereldwijd de meest gebruikte methode voor het bepalen van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. De negen beoordelingsthema’s zijn management, energie, gezondheid en welzijn, transport, water, materialen, afval, grondgebruik en ecologie, vervuiling. Na de uitvoering zal het certificaat ‘Post Construction’ (uitvoering) kunnen overhandigd worden.


    Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “Wat duurzaamheid en energiezuinig bouwen betreft, zal het nieuwe provinciehuis het neusje van de zalm zijn. Aangezien dit gebouw lange tijd moet meegaan, is het perfect afgestemd op toekomstige noden.”





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Gratis jeugdactiviteiten in park Sorghvliedt


    In juli en augustus kunnen kinderen en tieners elk een dag per week gratis komen spelen en sporten in park Sorghvliedt.

     

    Overal staan gezellige picknicktafels voor jong en oud. Ouders en grootouders kunnen er een gezellige namiddag doorbrengen terwijl hun kinderen sporten en spelen, begeleid door de jeugddienst. Elke dinsdag is er een aanbod voor kinderen, elke donderdag voor tieners. Er is keuze te over: een klimmuur, een springkasteel, een reuzenballenbad, waterpistoolgevechten, een levensechte sjoelbak, een tarzan-jump, een take out-stormbaan, een graffitiworkshop, enzovoort.

     

    Het volledige zomeraanbod staat op www.hoboken.been op infopanelen aan de ingang van het park.

     

    Praktisch

    • sport en spel in park Sorghvliedt
    • juli en augustus

    o   kinderen op dinsdag van 13 tot 17 uur

    o   tieners op donderdag van 13 tot 17 uur

    • gratis

    FOTO'S  VROEGER EN NU ALLEN ER NAAR TOE LAAT JE ZIEN




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    juli| 2016

    Boekenruilkast in het Vrijbroekpark opnieuw geopend
    De hele zomer kun je boeken komen ruilen en lezen in het Mechelse Vrijbroekpark

    De boekenruilkast in het Vrijbroekpark is terug! Na een succesvolle eerste editie vorige zomer kun je dit jaar opnieuw boeken komen ruilen en lezen onder de bomen in het Vrijbroekpark. Voorbije woensdag, 29 juni, werd de boekenruilkast geopend.

    De zomer is begonnen! Tijd om gezellig buiten onder de bomen een boekje te lezen. In het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark werd de boekenruilkast terug buiten gehaald.
    Na het succes van vorig jaar wordt het concept dit jaar herhaald. Breng één van jouw boeken mee, plaats het in onze boekenboom en neem een ander boek mee. Je mag ook gewoon gezellig komen lezen in het park. Woensdag 29 juni werd de boekenruilkast officieel geopend in aanwezigheid van schepen Siffer.

    Naast de boekenruilkast, onder de bomen, wordt elke zondag van juli en augustus voorgelezen van 15 uur tot 16 uur. Je hoort steeds een verhaal in het Nederlands en in een andere taal: Arabisch, Pools, Engels, Spaans, … Alle kinderen vanaf 3 jaar en mama’s en papa’s of grootouders zijn welkom! Het voorlezen gebeurt in samenwerking met de bibliotheek van Mechelen, CVO Crescendo en het Agentschap voor Integratie en Inburgering.

    Gezellig lezen bij de boekenruilkast in het Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    Zomerse vertellingen – Terra Nova

    Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen, biedt heel wat toffe activiteiten aan. In het Vrijbroekpark worden er enkele vertellingen voor volwassenen georganiseerd. Volgende donderdag, 7 juli, starten we met de Sluimerende Gruwel van Geert De Belder. Dit hoorspel is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen. Op donderdag 28 juli neemt DICHTATUUR je mee in de wereld van hun poëzie. En op donderdag 18 augustus gaat Tine Vandenbussche de romantische toer op met Franse chansons en vertellingen in de rozentuin. Meer informatie en inschrijven via www.terranova2016.be.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Juli en augustus

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80
    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Vlaanderen Feest in Hoboken met familiehappening: Vlaamse kermis en Nederlandstalige hits

    • zaterdag 3 juli

                               


    • Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken

      van 14 tot 17 uur: Vlaamse kermis  :   om 20 uur: avondconcert

    Tijdens Vlaanderen Feest zijn er in de namiddag volksspelen, een grappige ganzenfanfare en kunnen kinderen een ritje maken op een nostalgische zweefmolen. Hoogtepunt wordt het avondconcert ‘Haal het doek maar op!’ door Andrea Croonenberghs en Wanda Joosten. Samen met de Kabaretband brengen zij bekende Nederlandstalige cabaretliedjes uit de jaren zestig en zeventig; nostalgie van taalvirtuozen zoals Toon Hermans, Liesbeth List en Ramses Shaffy.

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30 |06 | 16

    Krugerbrug preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer


    De Krugerbrug in Hoboken wordt in de loop van vandaag preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

     

    De borstwering van de Krugerbrug bevindt zich in slechte staat. Door de trillingen van gemotoriseerd verkeer zou ze verder kunnen afbrokkelen. Dit houdt het risico in dat er brokstukken kunnen terechtkomen op de eronder gelegen spoorweg en fietspaden.

    Daarom beslist de stad de brug preventief af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De Herenpolderbrug vormt een alternatief. Fietsers en voetgangers kunnen de Krugerbrug blijven gebruiken.

     

    De stad volgt de toestand al geruime tijd op. Er was al een verbod op vrachtverkeer, maar dit bleek niet afdoende.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    30 | 06 | 2016

    1 op 5 speelpleinen gaat voor inclusie
    Al 20 speelpleinen ontvingen coaching van de provincie Antwerpen om te werken aan inclusie.

    Speelpleinen van Brecht, Ranst, Kasterlee, Arendonk, Zwijndrecht, Heist-op-den-Berg, Lille, Willebroek, Mortsel, Borsbeek en Kras Jeugdwerk gaan dit jaar voor meer toegankelijkheid op hun speelplein. Met het project inclusieve speelpleinen (PRINS) kan je als speelplein een procesbegeleiding aangaan om je werking aan te passen voor alle kinderen en jongeren.

    In 2016 ontvangen 10 speelpleinen en één vindplaatsgerichte werking via het project inclusieve speelpleinen ondersteuning. Want alle kinderen moeten kunnen spelen en ten volle genieten van hun vrije tijd. Ook kinderen met een beperking of de nood aan specifieke zorgen hebben recht op een leuke vrije tijd. Ongeveer één speelpleinwerking op vijf zet zich extra in om te werken aan inclusie.

    Naft fotograaf Boaz Timmermans op bouwspeelplaats Den Dam

    Al 20 speelpleinen met extra coaching

    Gedeputeerde Inga Verhaert: “Samen met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Arktos vzw en Uit De Marge, bieden we de verschillende speelpleinen een coachingstraject op maat aan. Dit jaar springen de speelpleinen van Brecht, Ranst, Kasterlee, Arendonk, Zwijndrecht, Heist-op-den-Berg, Lille, Willebroek, Mortsel, Borsbeek en Kras Jeugdwerk mee in het project. Zij kunnen genieten van een vorming voor animatoren over aangepast spelen tot het uitwerken van een speelpleinaanbod op wijk- of buurtniveau.” De voorbije jaren konden al meer dan 20 speelpleinen op ondersteuning rekenen.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Unieke ontdekking in de bibliotheek van kasteel d’Ursel in Hingene

     

    Onlangs werden in de bibliotheek van kasteel d’Ursel in Hingene vier verloren gewaande partituren van de Italiaanse componist Gaspare Spontini (1774-1851) teruggevonden. Het gaat om vier autografische manuscripten van drie opera’s en een cantate die door specialisten als definitief verloren werden beschouwd:

    - Il quadro parlante (melodramma buffo, 1800, Palermo)

    - Il geloso e l’audace (drama giocoso, 1801, Rome)

    - Le metamorfosi di Pasquale ossia Farsa (farsa giocosa, 1802, Venetië)

    - L’eccelsa gara (cantate, 1806, Parijs)

     

    Tijdens de persconferentie werden alvast drie aria’s en één duet voor het eerst in meer dan tweehonderd jaar opnieuw uitgevoerd.

     

     

    Hertogin Ursula d’Ursel en Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur, tonen één van de partituren aan de aanwezige pers. Copyright: Joris Ceuppens

     

    Het is zeer waarschijnlijk dat deze partituren in de hertogelijke bibliotheek zijn terechtgekomen via de erven van Céleste Erard (1790-1878), Spontini’s vrouw en telg van de gerenommeerde familie piano- en harpenbouwers. Sabine Franquet de Franqueville (1877-1941), de echtgenote van hertog Robert d’Ursel (1873-1955) stamde langs moederszijde af van de Erard-dynastie en zo moeten de Spontini-partituren in het bezit van de familie d’Ursel zijn gekomen.

     

    Gaspare Spontini is een van de grote namen uit de operageschiedenis. Hij werd door Hector Berlioz en Richard Wagner zeer bewonderd en zijn werk is nu nog altijd relevant. Dat bewijzen de recente dvd-opname van zijn opera La fuga in maschera (2014) en de opvoeringen van La Vestale in de Muntschouwburg (2015) en van Olympie in het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs (2016).

     

    Deze vier ontdekte werken dateren uit een, door gebrek aan beschikbare bronnen, minder bestudeerde periode uit Spontini’s leven, namelijk de overgang tussen zijn vroege carrière in Italië en zijn activiteiten in Parijs, waar hij werd gesteund door keizerin Joséphine. Over die periode schrijft Spontini-specialist Anselm Gerhard in The New Grove Dictionary of Music and Musicians: ‘Minstens twaalf van zijn opera’s kenden hun première in Italië. Het lijkt erop dat hij tussen 1796 en 1802 in Rome, Florence en misschien ook Venetië werkte. Er is echter maar weinig onderzoek gedaan naar de details van zijn vroege carrière of naar de uitvoeringsdata van zijn stukken, omdat vele van deze operapartituren niet bewaard zijn.’

     

    Deze vier teruggevonden werken helpen dus een lacune vullen in de biografie en de artistieke productie van Spontini. Daar waar de  drie opera’s belangrijke schakels zijn in zijn operaproductie, onthult de cantate L’eccelsa gara meer informatie over Spontini’s nauwe contacten met Napoleon en Joséphine. Spontini componeerde deze cantate, op een tekst van de Rossinilibrettist Luigi Balocchi, om de overwinning van Napoleon in de slag bij Austerlitz te vieren. 

     

    Het belang van deze vondst kan dan ook moeilijk overschat worden: het betreft vier definitief verloren gewaande werken uit een minder gedocumenteerde, maar cruciale periode uit het leven van een van de belangrijkste operacomponisten uit het begin van de 19de eeuw.

     

    Deze partituren zijn niet alleen van groot internationaal muziekhistorisch en artistiek belang, ze vertellen ook een brok boeiende geschiedenis van de familie d’Ursel en dus van het kasteel van Hingene. De kasteelbibliotheek, die vanaf de 18de eeuw werd bijeengebracht, werd samen met een deel van de originele inboedel in 2009 door de hertog d’Ursel in langdurige bruikleen gegeven aan de Provincie Antwerpen.

     

    Soms bestaat het leven uit toevalligheden’, zegt Stéphane, de huidige hertog d’Ursel. ‘Als mijn familie en ik niet beslist hadden om te verhuizen, dan zou deze ontdekking zonder twijfel uitgesteld zijn tot de volgende generatie. Bij de verhuis van duizenden fraai gedrukte en ingebonden boeken naar Hingene kwamen immers ook enkele meer eenvoudige banden tevoorschijn. Binnenin zag ik pagina’s vol muzieknoten. “Tiens”, zei ik tegen mezelf, “we hadden een muzikant in de familie”. Tot ik de naam van Gaspare Spontini zag staan. Als historicus herinnerde ik me dat hij iets te maken had met Napoleon. Internet en Youtube leerden me dat Spontini inderdaad beroemd was tijdens het Empire, maar ook dat zijn muziek meer dan interessant en bij wijlen zelfs briljant is.’

     

    Toen ik de bibliotheek in 2009 in bruikleen gaf aan de provincie, heb ik Koen De Vlieger, directeur van het kasteel, op het hart gedrukt om de vier manuscripten niet te beoordelen op hun uiterlijk, maar er goed voor te zorgen. Ze zijn van grotere waarde dan al die planken vol met prachtige boekbanden. Ik houd eraan om hulde te brengen aan de gedeputeerde voor Cultuur, Luk Lemmens, en aan de medewerkers van de Provincie Antwerpen omdat ze meer wilden weten over deze manuscripten. Ze hebben ze onderzocht en gedigitaliseerd en ze consulteerden experten zodat deze verloren gewaande stukken optimaal gevaloriseerd zullen kunnen worden. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar al wat Gaspare Spontini nog voor ons in petto heeft!

     

    Om de partituren verder te bestuderen en klaar te maken voor eventuele uitvoeringen en opnamen, heeft de Provincie Antwerpen een overeenkomst afgesloten met een onderzoeksgroep van de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

     

    ‘Dit project zal nog veel weerklank krijgen. Er wacht de muziekliefhebbers nog veel moois om verder te ontdekken. Ik geloof dat we genoeg materiaal hebben om een echte Spontini-revival te doen ontstaan. De provincie zal hier vanuit dit kasteel graag aan blijven meewerken’, besluit Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    28 |06 | 16

    Recreatief sporten in Hoboken in juli


    Het district Hoboken organiseert één of meerdere gratis initiaties in verschillende sporten in juli. Hobokenaars kunnen op ‘Boot Camp’, naar een yogasessie, schaken of muurklimmen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod.

    • Boot Camp 

    o   een intensieve cardio- en spierkracht-workout

    o   ter hoogte van kasteel Sorghvliedt in park Sorghvliedt

    o   zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli om 9.30 uur

    • Yoga

    o   eeuwenoude Oosterse technieken gericht op het ontwikkelen van een heldere en creatieve geest in een gezond lichaam

    o   Park Gravenhof, Louisalei 7 

    o   elke maandag in juli van 19 tot 20 uur

    • Schaken bij Schaakkring Moretus

    o   een partijtje schaken of deelnemen aan een tornooi over vijf ronden  

    o   elke vrijdagavond

    o   Clublokaal, Schansstraat 9

    o   vrijdag 1, 8, 15, 22, 29 juli om 20 uur 

    • muurklimmen

    o   Trek indoor sportschoenen of turnpantoffels aan.

    o   Klimzaal Blok, Ijskelderstraat 12

    o   zaterdag 30 juli van 14 tot 16 uur

    Alle informatie staat ook online op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Online vindt u ook al informatie over de gratis sportinitiaties in Hoboken in augustus.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Belvedère in Hoboken wordt gerestaureerd


    Op een heuvel in Park Sorghvliedt in Hoboken staat een belvedère van waaruit bezoekers een prachtig uitzicht op het park hebben. De belvedère uit de 19deeeuw wordt hersteld in zijn oorspronkelijke staat. De werken starten in augustus van dit jaar en het einde is gepland voor de zomer van 2017.

     

    De exacte bouwdatum van de belvedère in Hoboken is niet gekend, maar wordt geschat tussen 1815 en 1830. In de negentiende eeuw deed de belvedère dienst als ‘folly’ (een voornamelijk decoratief gebouw) in de landschapstuin. Net zoals bijvoorbeeld namaakgrotten en -ruïnes diende het als decoratief en romantisch element. Het werd toen gebruikt als theepaviljoentje.

     

    Het meer dan 180 jaar oude paviljoen is aan restauratie toe. Daar start de stad, in samenwerking met Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed, deze zomer mee. Doel is het gebouw herstellen in zijn oorspronkelijke staat. Alle elementen die niet bij de originele structuur horen, worden verwijderd. Rondom het gebouw komt een cirkelvormig platform en op de heuvel wordt een nieuw wandelpad aangelegd dat leidt naar de belvedère.

     

    Expo en nieuwe invulling

    Tot aan de start van de werken aan het einde van de zomer, kunnen bezoekers in het park rond de belvedère een buitenexpo bezoeken waarin ze alles te weten komen over de geschiedenis en de restauratie van het gebouw. Ook de toekomst van de belvedère komt aan bod. Na de restauratie zal het gebouw immers een nieuwe invulling krijgen.

     

    Het district Hoboken nodigt zijn bewoners uit om hier mee over na te denken. De belvedère zou bijvoorbeeld kunnen dienen als vertelruimte voor kinderen, als open atelier voor kunstenaars of als exporuimte. Daarnaast kan het gebouwtje ook perfect gebruikt worden als ceremonieruimte. Met Park Sorghvliedt als achtergrond is het ook een ideale plek voor lessen yoga of tai-chi, een klassiek concert of een parkfeest. Bewoners met een origineel idee kunnen het onlineformulier invullen op www.stadindialoog.be/hobokenbelvedere.

    IJSKELDER DEFINITIEF NAAR HET 'RIJK DER FABELEN'!

    Hoe het verhaal ontstaan is – is al even onduidelijk als het ontstaan van de ‘BELVEDERE’ zelf..

    Inderdaad dacht menig  Hobokenaar jaren gelden reeds dat er onder de BELVEDERE in de heuvel een ijskelder aanwezig was…niet dus…!

    Inderdaad hebben de proefboringen geen holle ruimte laten zien en is de ijskelder dus definitief nar het rijk der fabelen verwezen…

    Spijtig toch!?

     

    Leo Spaey

     




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    30 juni (week 26)


    Het zijn leuke tijden op de Stadsboerderij: na de geboorte van onze lammetjes was het gisteren de beurt aan Babs het wolvarken om een prachtige kroost te werpen!

    Gisteren, maandag 27 juni, werd Babs de trotse mama van 10 mooie biggetjes die eerst wat trillend en nieuwsgierig de wereld verkenden, om dan meteen gulzig te beginnen drinken. Vanochtend bleek helaas dat een van hen de nacht niet had overleefd, het was al erg zwak en klein bij de geboorte, en de natuur gaat soms haar brute gang... Maar de 9 andere staan sterk op hun kleine pootjes, en zullen zich binnenkort ook wel tonen! Iedereen is dus zeker welkom om die knorrende schepseltjes te komen bewonderen.
    Daarnaast kan je uiteraard ook naar de Stadsboerderij komen om de Rode Duivels naar de halve finale te supporteren, deze vrijdag overdekt, op groot scherm. De bar opent om 18u, om het weekend fijn in te zetten met hapjes en een drankje, en vanaf 21u staan we dan paraat om onze voetbalhelden mentaal bij te staan!
    En ten slotte kan je ook lekkers komen smullen in De Boerderij van Lizette, op woensdag, zaterdag en zondag. Op zondag kan je bovendien ook aanschuiven voor een heerlijke brunch, gemaakt met de groenten die deze week ook in het pakket zitten!
    Dat pakket ziet er weer mooi en bovenal lekker uit, je ontdekt hieronder wat er allemaal in zit. Jolien ging er alvast mee aan de slag voor een smakelijke slasoep.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    – Sla van De Voldoening uit Wachtebeke (kropsla of rode of groene eikenbladsla)
    – Lente-ui van De Voldoening uit Wachtebeke
    – Meisavooi van Seizoensmaak uit Londerzeel
    – Spitskool van Seizoensmaak uit Londerzeel
    – Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
    – Ronde of lange courgette van De Wriemeling uit Herent
    – Tuinbonen van De Wriemeling


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen lente-ui en tuinbonen, maar wel jonge prei Wijngaardhof en Rode eersteling (nieuwe aardappelen) van Seizoensmaak uit Londerzeel.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:

    – Sla van De Voldoening uit Wachtebeke (kropsla of rode of groene eikenbladsla)
    – Meisavooi van Seizoensmaak uit Londerzeel
    – Spitskool van Seizoensmaak uit Londerzeel
    – Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
    – Ronde of lange courgette van De Wriemeling uit Herent

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen spitskool, maar wel Rode eersteling (nieuwe aardappelen) van Seizoensmaak uit Londerzeel.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (30 juni 2016 - week 26). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zorgbedrijf Antwerpen bekroond als Overheidsorganisatie van het Jaar


    Zorgbedrijf Antwerpen is vanavond uitgeroepen tot Overheidsorganisatie van het Jaar. Algemeen directeur Johan De Muynck nam de prijs van EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis in ontvangst. Hij sprak over de vernieuwing waaraan Zorgbedrijf Antwerpen voortdurend blijft werken en bedankte alle medewerkers voor hun inzet.

     

    Zorgbedrijf Antwerpen is trots de titel van Overheidsorganisatie van het Jaar te mogen dragen. Met de jaarlijkse awards spreken initiatiefnemers EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis hun waardering uit voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties.

     

    Als ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ toont Zorgbedrijf Antwerpen samen met de andere genomineerden dat overheidsorganisaties niet oubollig en stoffig hoeven te zijn. Integendeel: Zorgbedrijf Antwerpen bewijst elke dag dat een publiek bedrijf even goed en financieel gezond kan zijn als een privébedrijf, mét respect voor zijn sociale rol en maatschappelijk engagement.

     

    Algemeen directeur Johan De Muynck: “Dankzij de inzet van al onze 3700 medewerkers kunnen meer dan 16 000 klanten binnen en buiten de stad Antwerpen elke dag op ons rekenen. We hebben als Zorgbedrijf Antwerpen op zeven jaar tijd  aangetoond dat je even succesvol kan functioneren in een publieke omgeving, met voornamelijk bestaande medewerkers. En dat zonder onze ziel van publieke organisatie te verliezen. Op vijf jaar tijd slaagden we erin om het financieel onrendabel beheer van de seniorendiensten in Antwerpen om te keren tot een rendabel publiek Zorgbedrijf met sterke aandacht voor kwalitatieve dienstverlening en ontwikkeling van medewerkers. En daar ben ik samen met het ganse directieteam bijzonder fier op.”

     

    Voorzitter Fons Duchateau van Zorgbedrijf Antwerpen: "Ik ben zeer trots dat Zorgbedrijf Antwerpen de overheidsorganisatie van 2016 is geworden. Voor mij is dit het bewijs van zeven jaar hard werken en het beste bewijs dat een bedrijf in overheidsverband klantgericht en efficiënt kan werken. Uiteraard is dit enkel mogelijk met de dagelijkse inzet van alle medewerkers en dankzij alle klanten die een beroep op ons doen.”

     

    Zorgbedrijf Antwerpen telt 42 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten (zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, persoonlijk alarmsysteem…), 3250 serviceflats en 17 woonzorgcentra in de stad Antwerpen en 7 centra voor jeugdzorg. Zorgbedrijf Antwerpen staat ook in voor het beheer en management van het woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat en zorgt voor het beheer en verhuur van de serviceflats Brouwershof in Sint-Katelijne-Waver. Het is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 3700 gemotiveerde medewerkers die elke dag 16 000 klanten helpen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    2016 MET BELGERINKEL NAAR DE WINKEL


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    Districtsbestuur huldigt jarige verenigingen


    Dit jaar vierden enkele belangrijke Wilrijkse verenigingen een bijzondere verjaardag. Zij werden op zaterdag 25 juni gezamenlijk in de bloemetjes gezet door het Wilrijkse districtscollege.

     

    De volgende lokale verenigingen vieren dit jaar een jubileum:

    • Basketbalclub Red Vic viert haar 50-jarige bestaan.
    • Aquariumvereniging Rosaceus bestaat 70 jaar.
    • De Wilrijkse afdeling van Beweging.net blaast dit jaar 100 kaarsjes uit.
    • Volksdansgroep De Kegelaar viert in 2016 haar 50ste verjaardag.
    • Scoutsgroep Prins Boudewijn Eenheid bestaat 70 jaar.
    • Ook wandelclub Gun je de Tijd is dit jaar 50 jaar oud.

     

    De leden van deze verenigingen werden door het Wilrijkse districtscollege ontvangen op het districtshuis (Bist 1, 2610 Wilrijk) op zaterdag 25 juni 2016 om 14 uur. Na toespraken van Kristof Bossuyt (voorzitter districtscollege & -raad) en districtsschepen Hans Ides – die de stichtingsdatagegoogeld  had - kregen de genodigden een receptie aangeboden.

     

    Maar vooraleer tot felicitaties over te gaan wachtte de districtsburgemeester nog de aangename taak de fiets van ‘met belgerinkel naar de winkel…’ weg te schenken.

     

    De winnares, Gerda Boeckx had net tevoren nog gezegd:’ ik win toch nooit iets…’

    En dan kaapt zij ineens de hoofdprijs weg..!

     

    En of het tijdens de receptie er nog gezellig aan toe ging kan u zien op de foto’s van Georges!

     






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    23 juni (week 25)


    De zomer is vandaag officieel begonnen, al merken we er niet veel van... Het is het natste half jaar ooit sinds het begin van de metingen, en er is een echte slakkeninvasie die ons land teistert - ware horror voor de boeren... Gelukkig groeien de gewassen wel verder, en zo kunnen we deze week nieuwe aardappeltjes leveren!


    En omdat het de eerste aardappelen van het jaar zijn, steken we ze graag in het groentepakket deze week. Ze zijn zo ontzettend lekker en vol van smaak, dat ze niets nodig hebben buiten wat boter en een beetje bieslook misschien. Heerlijk bij een zomers slaatje, of in een omelet... Jolien maakte er preimuffins mee, en donderdag geven we je nog meer smakelijke tips.
    Verder beginnen de groenten op ons veld in Wommelgem ook echt te groeien (onderaan deze nieuwsbrief kan je onze eerste ronde courgettes zien!) en krijgt het allemaal meer en meer vorm. Deze week zaterdag 25 juni houdt onze boer Rob nog eens een aanplantdag, en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, of een handje te helpen tussen 11u en 15u (Fortbaan 116, Wommelgem). Je kan al enkele foto's van het veld zien op onze website.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    – Nieuwe aardappeltjes van Daphne Natuurlijk in Rumst of van Seizoensmaak in Londerzeel
    – Jonge prei van Wijngaardhof in Westmalle
    – Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
    – Selder van van Wijngaardhof in Westmalle
    – Courgette van Rauw vzw in Hever

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen courgette, maar wel tuinbonen en ijspegeltjes van Wijngaardhof.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:

    – Nieuwe aardappeltjes van Daphne Natuurlijk in Rumst of van Seizoensmaak in Londerzeel
    – Jonge prei van Wijngaardhof in Westmalle
    – Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
    – Kropsla van van Wijngaardhof in Westmalle

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen kropsla, maar wel tuinbonen van Wijngaardhof.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (23 juni 2016 - week 25). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS



    Vlaanderen Feest!

    Familiehappening voor groot en klein


    Op 3 juli vieren we Vlaanderen feest in Hoboken! Van 14u tot 17u zal er een familiehappening zijn voor groot en klein in het groene Gravenhofpark van cultuur- en jeugdcentrum Gravenhof. Volkspelen, muziek, de ganzenfanfare, een zweefmolen en vooral pannenkoeken zullen en mogen zeker niet ontbreken! Om 20u presenteren we ons avondconcert ‘Haal het doek maar op!’. Andrea Croonenberghs en Wanda Joosten brengen, samen met de Kabaretband onder leiding van Peter Bauwens, bekende Nederlandstalige cabaretliedjes uit de jaren 1960 en ’70. Muziek van taalvirtuozen als Toon Hermans, Liesbeth List, Ramses Shaffy, … passeert de revue. Dit belevingsconcert is echt iets voor de muzikale taalliefhebber.
    De voorstelling is gratis, maar reserveren is aangewezen. Ook deelname aan het namiddagprogramma is gratis.

    Foto's van vroeger festiviteiten in hoboken






















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    22 | 06 | 2016

    Karrenmuseum Essen behaalt regionale erkenning
    22 juni 2016 – 15u – Gemeentehuis Essen

    Jarenlange inzet van het vrijwilligersteam van het Karrenmuseum Essen wordt bekroond met de titel ‘Erkend Regionaal Museum’. Dit nieuws werd als totale verrassing kenbaar gemaakt bij het inhalen van een speciale karrenstoet.  

    Voortaan mag het Karrenmuseum Essen de titel van erkend ‘Regionaal Museum’ voeren. Zopas bekrachtigde de deputatie van de provincie Antwerpen het voorstel van de externe Adviescommissie Erfgoed, die het Karrenmuseum looft om de manier waarop het sinds 2005 van heemkundige organisatie evolueerde naar een erkend museum met een zeer representatieve collectie Vlaamse niet-gemotoriseerde voertuigen en gerelateerde ambachten. Het museum is op korte tijd uitgegroeid tot hét expertisecentrum over Vlaamse karren. Bovendien speelt het museum een sleutelrol in de erfgoedbeleving in de Noorderkempen, zelfs tot over de Belgisch-Nederlandse grensheen.

    Het Karrenmuseum slaagde hierin dankzij een kleine professionele kern, die respectvol omgaat met het menselijk kapitaal waarover zij beschikt: een sterke groep geëngageerde vrijwilligers. Samen met de steun van de gemeente Essen zorgt dit voor een gedragen en eensgezinde visie en museumwerking bij raad van bestuur, medewerkers en vrijwilligers. Deze samenhorigheid is een belangrijke successleutel en kan gelden als een voorbeeld van aanpak voor vele lokale musea.

    Gedeputeerde Luk Lemmens, gedeputeerde voor cultuur en erfgoed, is vol lof: ‘De positieve benadering, het enthousiasme en het engagement van dit team maakten dat een relatief bescheiden museum gestaag kon groeien. De nog steeds groeiende collectie, de infrastructuurverbeteringen, het historisch onderzoek naar de geschiedenis van de karren, het restauratiewerk en het borgen van kennis over de wagenmakerij, de vrijwilligerswerking en het management werden met Kempense nederigheid gerealiseerd. De verworven expertise wordt nu al nationaal en internationaal gewaardeerd. Deze regionale indeling zet het Karrenmuseum Essen terecht in de schijnwerpers.’

    Feestelijke koets met prominenten – Copyright: Karrenmuseum Essen
    Aan rechterkant zittend: gedeputeerde Luk Lemmens en burgemeester Gaston Van Tichelt.
    Links zittend: Jan Deckers, voorzitter Karrenmuseum, Frank Herman en Cultuurschepen Jokke Hennekam.

    Fier uitkijken naar toekomst

    ‘Dit is letterlijk en figuurlijk een erkenning voor alle vrijwilligers die zich jarenlang inzetten voor ons museum’, reageert directeur Leo van den Berg trots. ‘Met de steun van de provincie Antwerpen en de gemeente Essen kunnen we de komende jaren voluit gaan voor een dynamische museumbeleving bij onze bezoekers. Zo organiseren we in 2017 een tweede editie van de Zomer van Ambachten en krijgt de collectiepresentatie een meer eigentijdse omkadering. We leggen de lat steeds hoger – maar de jongste jaren hebben aangetoond dat we samen heel wat kunnen bereiken. Deze prachtige bekroning is daar een voorbeeld van.’

    Burgemeester Gaston Van Tichelt beaamt: ‘Voor Essen is het Karrenmuseum een belangrijk uithangbord, een ware ambassadeur van onze gemeente. Het is belangrijk dat het Karrenmuseum blijft evolueren in de toekomst. De regionale erkenning biedt mogelijkheden om op een positieve manier door te gaan, en te investeren in het museum van morgen. Dat zal het toerisme, niet enkel in Essen maar in de hele regio, ten goede komen. Dat de steun van het gemeentebestuur een positief punt is in de evaluatie, is een leuke opsteker! Het blijft dan ook onze ambitie om Essen te promoten als een gemeente waar veel te doen is!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN DE DC.

     EEN NAMIDDAG IN DC. VICTOR DE BRUYNE

    Een dansnamidag ingericht door de Tower Falcons Contry Dansers veel  aanwezigen deden mee het was een gezellige nammidag die veel te snel voorbij was






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken in Kamiano

    Dinsdag, 21 juni 2016 ‘KOKEN IN SOLIDARITEIT’ – diploma-uitreiking

    Leerlingen van Buitengewoon Onderwijs koken voor daklozen

    Op dinsdag, 21 juni 2016 om 13u30 vindt in het daklozenrestaurant Kamiano (Lombardenstraat 28, Antwerpen) de diploma-uitreiking plaats ‘Koken in Solidariteit’.

    De leerlingen van de school voor Buitengewoon Onderwijs De Leerexpert (Schotensesteenweg 252) hebben afgelopen jaar de maaltijden verzorgd voor Kamiano, het restaurant en onthaalpunt voor daklozen van de Gemeenschap van Sant’Egidio.

    Zo werd een win-winsituatie gecreëerd: de studenten leerden hun capaciteiten aanwenden en zagen er meteen het sociale nut van in; de thuislozen kregen een voedzame en verse maaltijd voorgeschoteld.

    Schepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Fons Duchateau; schooldirecteur Thomas Lambrechts, en Kamiano- verantwoordelijke Pascale Bemelmans zullen op de diploma-uitreiking aanwezig zijn.

    Er wordt ook een kort filmpje vertoond over de ervaring van de leerlingen in Kamiano.

    En alzo maken we ongeveer 500 maaltijden per week klaar de leerlingen staan er voor 100 percent achter zelfs zijn er die vroeger aanwezig zijn






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!