NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  22-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  “Ezels blijven thuis op kerstdag…

  “Ezels blijven thuis op kerstdag…

  Foto: GEORGES PEETERS & LEO SPAEY

  Wilrijk - “We nemen enkel nog één avond deel aan de ‘levende kerststal’ van de Valaarwijk.

  Dat is niet te veraf. Je moet weten dat we altijd met zijn tweeën moeten zijn om met een ezel op stap te gaan…

  en als hij in de kerststal staat ben ik altijd graag in de buurt. Niet dat ik het dier niet betrouw – de dieren bij ons zijn wel wat actie en lawaai gewoon. Het zijn meer de toeschouwers die we in het oog moeten houden. Zo was er vorig jaar een jonge gast die onze ezel eens goed wilde verwennen en er een pakje friet voor kocht… Met wat extra water en hooi willen we hem wel belonen – maar wat de mensen allemaal willen voederen…

  Waarom we met z’n tweeën moeten zijn ? Een paar jaar geleden op de terugweg ter hoogte van café Den Brem begon de ezel echt de ezel uit te hangen en bleef hij pardoes staan. Er was geen beweging in te krijgen en ik was er alleen mee.Je kent die tekeningetjes wel van de boer die aan de ezel staat te sleuren… zo heb ik daar dus ook gestaan. Van armoe ben ik in de café volk moeten gaan ronselen om dat beest op gang te duwen. Sindsdien zijn we altijd met twee, iemand vooraan en iemand om desgevallend te duwen.

  Op kerstdag zijn dus alle ezels thuis … en ik ook !”

  De kinderboerderij is zowel met kerstmis als op nieuwjaar open van 10 tot 16 uur. Zoals altijd is ze enkel de maandag gesloten.

  Misschien een ideetje  voor een frisse neus die dagen ?

  “En … laat je kater maar thuis !” grapt boer Karl tot afscheid.

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen winter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bezoekers Winter in Antwerpen stuurden al meer dan 4000 wensen uit


  Aan de interactieve wensenmuur van Winter in Antwerpen op de Suikerrui stuurden bezoekers al meer dan vierduizend keer hun beste wensen uit. Iedereen is nog tot en met 7 januari welkom om zelf zijn of haar wens de wereld in te sturen.

   

  De interactieve wensenmuur op de Suikerrui is een van de nieuwigheden tijdens deze editie van Winter in Antwerpen. Iedere passant kan er een eindejaarswens invoeren aan een van de vier kleine schermen met klavier. Om het bericht te versturen leggen ze hun hand naast het scherm, waarna er een vallende ster op het grote scherm verschijnt, met een bijpassend geluidseffect. Men kan de wens richten naar zichzelf of iemand anders, en ervoor kiezen om hem te laten doormailen. Er is een vrijwilliger aanwezig om een helpende hand te bieden aan wie dat nodig heeft.

   

  10.000ste wens in zicht
  Momenteel staat de teller al op meer dan 4000 verstuurde wensen: 4456 om precies te zijn, op woensdagmiddag vlak voor de opening van de Wintersite. Dat is gemiddeld een wens om de anderhalve minuut. De beste dag tot nu toe was zaterdag 9 december, de dag van het openingsfeest van Winter in Antwerpen.

   

  Ongeveer een derde van de bezoekers wenst zichzelf het beste, twee derde doet dat voor iemand anders. De wensen die het meest terugkomen zijn de klassiekers zoals een goede gezondheid, geluk en liefde, en goede resultaten op school of in de sport.

   

  Aan het huidige tempo en met de kerstvakantie die eraan komt zal de kaap van 10.000 wensen vermoedelijk al eind volgende week, dus nog net in 2017, gerond worden. Iedereen is tijdens de openingsuren van Winter in Antwerpen nog tot en met 7 januari welkom om zijn of haar wens te komen uitsturen.

   

  Alle info over Winter in Antwerpen is te vinden op www.winterinantwerpen.be.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  BERICHT- 19 december 2017


  Met Kerstmis geeft de Gemeenschap van Sant'Egidio de ereplaats aan daklozen, eenzame ouderen, kansarme kinderen, mensen met een beperking, vluchtelingen, gevangenen en mensen in nood allerhande. Kerstmis is bij Sant’Egidio een jaarlijks hoogtepunt van de dagelijkse vriendschap met de armen. In totaal zullen over heel België meer dan drieduizend armen en mensen in nood aan de feesttafels zitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn in de weer om dat mogelijk te maken.
   
  Acht kerstfeesten vinden plaats in een kerk, als teken dat de kerk in de eerste plaats een huis voor de armen wil zijn. Des te meer met de geboorte van Jezus die als een arm kind ter wereld kwam en voor wie geen plaats was in de herberg.
   
  Daklozen van Kamiano
   
  Bekend zijn de kerstfeesten van Kamiano – de Sant’Egidio restaurants voor daklozen in Antwerpen, Brussel en Luik – die traditioneel plaatsvinden in een monumentale kerk.
   
  In Antwerpen vindt het kerstfeest plaats op kerstavond, zondag 24 december 2017,vanaf 18u in de Sint-Carolus Borromeuskerk aan het Conscienceplein. Aansluitend om 22u vindt in de Sint-Carolus Borromeuskerk de viering van kerstavond plaats.
   
  In Luik vindt het kerstfeest van Kamiano plaats op zondagavond 24 december 2017 in de Eglise Saint-Barthélemy (Place Saint-Barthélemy).
   
  In Brussel vindt het kerstdiner van Kamiano plaats op maandag 25 december 2017 vanaf 13u in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk, Rijkeklarenstraat, Brussel.
   
  Vluchtelingen, ouderen, kinderen en gevangenen
   
  Maar hier houdt het niet op. Dankzij de gulle medewerking van velen worden op kerstavond en kerstdag ook vele andere kerstfeesten ingericht in kansarme wijken, in vluchtelingencentra, ouderlingentehuizen en gevangenissen.
   
  In Antwerpen vragen wij uw aandacht voor de feesten die in kansarme buurten plaatsvinden op zaterdag 24 december vanaf 12u30 in volgende wijken: in Hoboken (Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk), in Linkeroever (Sint-Lucaskerk). En op zondag 25 december vinden de kerstfeesten van de wijken Merksem (Sint-Bartholomeuskerk) en Antwerpen-Noord (Sint-Willibrorduskerk) plaats.
   
  In Mechelen vindt het kerstfeest met de armen voor het eerst ook plaats in een kerk namelijk op kerstavond 24 december vanaf 17u in de Sint-Pieter-en-Pauluskerk.
   
  In Leuven vragen wij uw aandacht voor het feest dat plaatsvindt met de bewoners van het Woonzorgcentrum Remy (Andreas Vesaliuslaan 10) op zondag 24 december vanaf 16u.
   
  Feesten met vluchtelingen gaan onder meer door in de asielzoekerscentra van Antwerpen-Linkeroever, Broechem, Lint en Sint-Niklaas en in de gevangenissen van Antwerpen en Merksplas.
   
  Op al deze kerstfeesten worden de gasten verwelkomd met een gratis driegangenmenu en een gepersonaliseerd geschenk. De vrijwilligers staan in voor het goede verloop.
   
  Cijfers
   
  In totaal zullen in ons land meer dan 3.000 armen en mensen in nood aan de feesttafels aanzitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn op een of andere manier in de weer om hen een onvergetelijke kerst te bezorgen.
   
  Sant’Egidio organiseert deze kerstfeesten in meer dan zeventig landen van Europa, Afrika, Azië en Amerika. Voor meer dan 200.000 armen wordt de feestdis gedekt. Dit aantal groeit jaar na jaar, ook dankzij de toenemende uitstraling van deze kerstfeesten, die in 1984 begonnen met een bescheiden feestmaal voor een tachtigtal armen in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere in Rome.
   
  Media
   
  Pers en andere media zijn welkom op deze feesten. Graag op voorhand aanmelden.
   
  Aanwezigheid van beeldmedia is evenwel niet evident in asielzoekerscentra en gevangenissen. Gelieve daarom tijdig op voorhand contact op te nemen en te overleggen.
   
  Vredeswandeling op nieuwjaarsdag
   
  Op nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018 organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio in Antwerpen een fakkeltocht voor de vrede in de stad en in de wereld. De deelnemers dragen bordjes mee met daarop alle landen waar vandaag een gewapend conflict woedt.
   
  In Antwerpen begint de wandeling om 15u aan het Oorlogsmonument in het Stadspark (Hoek Rubenslei/ Van Eycklei) en eindigt met enkele toespraken en vredeswensen aan het huis van Sant’Egidio (Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen).
   
  Voor meer informatie: Jan De Volder 0495 79 50 91
   
  Voor een volledig overzicht van de kerstfeesten: http://www.santegidio.be/kerstmis-kerstfeesten/

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Rechercheurs specialiseren zich in online speurwerk
  Woensdag 20 december – van 8:15 tot 16:25 uur – Campus Vesta Ranst

  Criminelen verschuiven steeds vaker hun actieterrein naar de digitale wereld. Dat betekent dat rechercheurs de dag van vandaag ook heel actief moeten zijn achter hun computerscherm. Campus Vesta start met een opleiding internetrecherche. In een eerste fase werden cybercrime opleidingen gegeven rond hoe politie aangiftes verwerken, bewijsmateriaal verzamelen en een onderzoek starten. In een tweede fase wordt nu gefocust op het actief opsporen en identificeren van verdachten via het internet en sociale media. Daarbij worden ook de valkuilen aangehaald. Op woensdag 20 december start de opleiding internetrecherche.

  Volgens directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon is er bij de lokale politie veel vraag naar opleidingen cybercrime. “Oplichting via internet, voorschotfraude bij het huren van een woning of de aankoop van een tweedehands wagen, hacking, afpersing via sexting,… het zijn criminele feiten die steeds vaker voorkomen. Wij zorgen er op Campus Vesta voor dat specialisten cybercrime hun kennis delen met rechercheurs van de lokale politie. Zo investeerden we een online platform waarop we relevante informatie delen. In de opleiding internetrecherche ontdekken de cursisten hoe ze binnen de open bronnen naar verdachten kunnen sporen.”


  Directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon

  Wat doe je zelf als je slachtoffer wordt?

  “Wij leren rechercheurs aan de slag gaan met specifieke tools en leggen uit hoe ze gericht bewijsmateriaal verzamelen, ook over een langere periode. Wat het ene moment online staat, is er zo weer af. De politie raadt slachtoffers dan ook aan om zelf printscreens te verzamelen, dat kun je zowel met je gsm als met je computer maken.”
  Sexting is een maatschappelijk fenomeen waar we niet meer onderuit kunnen. Ouders met kinderen die heel actief zijn op sociale media, maken zich vaak zorgen. Komt er op Campus Vesta ook voor hen een opleiding? “We hebben momenteel de capaciteit niet om ook aan burgers cybercrime opleidingen te geven. Child Focus heeft veel expertise rond cyberpesten, op hun website vind je veel informatie. Zij raden aan dat je als ouders toch vooral interesse moet tonen in het online leven van je kind. Wordt je kind online slachtoffer, bespreek het dan met de school in geval het over cyberpesten gaat en stap op tijd naar de lokale politie om aangifte te doen.”

  Copyright: Tim Kempenaers

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  woensdag 20 december van 8:15 tot 16:25 uur

  Waar:
  Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

  Meer info:
  www.campusvesta.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dansen

  KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

  Het jaar loopt zachtjes naar zijn einde toe de jeugd van  Born4dance gaf een demonstratie voor hun ouders en kregen een geschenkje op het laatste het zou geen dans gebeuren zijn als er niet gedanst werd dus de al oude stoelendans werd het dan maar,het werd een gezelige dans nammidag het dansen zit in hun bloed als er een melodie werd gespeelt begonnen de benen te kriebellen en spontaan gingen ze in beweging. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

   

  Nieuw verkeersbord waarschuwt rechts afslaand verkeer voor fietsers


  De stad Antwerpen lanceert een proefproject om dodehoekongevallen tegen te gaan: een verkeersbord dat rechts afslaand verkeer waarschuwt wanneer er fietsers in aantocht zijn. Vandaag werd een eerste verkeersbord onthuld op het kruispunt van de Kernenergiestraat en de Krijgslaan in Wilrijk. Als de resultaten na evaluatie positief zijn, komen er meer van dergelijke borden.

   

  Op een paal voor het kruispunt van de Kernenergiestraat met de Krijgslaan is een richtingsgevoelige infrarood verkeerscamera gemonteerd. Deze detecteert wanneer er een fietser nadert. Als dat gebeurt, licht het verkeersbord op. Zo kunnen bestuurders hier rekening mee houden. Het verkeersbord werd geplaatst op een niet-lichtengeregeld kruispunt om daar de veiligheid te verhogen. Op kruispunten met lichten kiest de stad zo veel mogelijk voor een conflictvrije regeling.

   

  Schepen voor mobiliteit Koen Kennis verduidelijkt: “Dit proefproject met lichtseininstallatie is een primeur. Het kruispunt is gelegen aan een bedrijventerrein waar veel vrachtverkeer komt, dus een goede locatie om dit te testen. Het is één van de vele maatregelen die genomen worden om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren.”

   

  Het project is een initiatief van de werkgroep ‘dodehoek maatregelen’ die sinds februari 2016 actief is en manieren onderzoekt om de kans op dodehoekongevallen te minimaliseren. De werkgroep bestaat uit een aantal overkoepelende diensten: de stad Antwerpen, de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid en de verkeerspolitie.

   

  Het nieuwe verkeersbord is dus slechts één maatregel die kadert in een groter geheel van initiatieven en aanbevelingen van de werkgroep om het aantal dodehoekongevallen tot nul te herleiden. Daarnaast worden er ook extra opleidingen voorzien op scholen om jonge verkeersdeelnemers de vaardigheden bij te brengen om dodehoeksituaties te herkennen en ongevallen te voorkomen. De stadsdiensten zelf werken al langer op het thema, zo besliste het college bijvoorbeeld al op 8 april 2011 om de eigen vrachtwagens van het stedelijke voertuigencentrum uit te rusten met de nodige dodehoekspiegels, -camera’s en waarschuwingsstickers.

   

  Andere aanbevelingen van de werkgroep op het niveau van de weginrichting, zoals fietsopstelstroken en fiets-o-strades, moeten bekeken worden in het kader van de (her)aanleg van het openbaar domein.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!