Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    19-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

    BERICHT- 19 december 2017


    Met Kerstmis geeft de Gemeenschap van Sant'Egidio de ereplaats aan daklozen, eenzame ouderen, kansarme kinderen, mensen met een beperking, vluchtelingen, gevangenen en mensen in nood allerhande. Kerstmis is bij Sant’Egidio een jaarlijks hoogtepunt van de dagelijkse vriendschap met de armen. In totaal zullen over heel België meer dan drieduizend armen en mensen in nood aan de feesttafels zitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn in de weer om dat mogelijk te maken.
     
    Acht kerstfeesten vinden plaats in een kerk, als teken dat de kerk in de eerste plaats een huis voor de armen wil zijn. Des te meer met de geboorte van Jezus die als een arm kind ter wereld kwam en voor wie geen plaats was in de herberg.
     
    Daklozen van Kamiano
     
    Bekend zijn de kerstfeesten van Kamiano – de Sant’Egidio restaurants voor daklozen in Antwerpen, Brussel en Luik – die traditioneel plaatsvinden in een monumentale kerk.
     
    In Antwerpen vindt het kerstfeest plaats op kerstavond, zondag 24 december 2017,vanaf 18u in de Sint-Carolus Borromeuskerk aan het Conscienceplein. Aansluitend om 22u vindt in de Sint-Carolus Borromeuskerk de viering van kerstavond plaats.
     
    In Luik vindt het kerstfeest van Kamiano plaats op zondagavond 24 december 2017 in de Eglise Saint-Barthélemy (Place Saint-Barthélemy).
     
    In Brussel vindt het kerstdiner van Kamiano plaats op maandag 25 december 2017 vanaf 13u in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk, Rijkeklarenstraat, Brussel.
     
    Vluchtelingen, ouderen, kinderen en gevangenen
     
    Maar hier houdt het niet op. Dankzij de gulle medewerking van velen worden op kerstavond en kerstdag ook vele andere kerstfeesten ingericht in kansarme wijken, in vluchtelingencentra, ouderlingentehuizen en gevangenissen.
     
    In Antwerpen vragen wij uw aandacht voor de feesten die in kansarme buurten plaatsvinden op zaterdag 24 december vanaf 12u30 in volgende wijken: in Hoboken (Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk), in Linkeroever (Sint-Lucaskerk). En op zondag 25 december vinden de kerstfeesten van de wijken Merksem (Sint-Bartholomeuskerk) en Antwerpen-Noord (Sint-Willibrorduskerk) plaats.
     
    In Mechelen vindt het kerstfeest met de armen voor het eerst ook plaats in een kerk namelijk op kerstavond 24 december vanaf 17u in de Sint-Pieter-en-Pauluskerk.
     
    In Leuven vragen wij uw aandacht voor het feest dat plaatsvindt met de bewoners van het Woonzorgcentrum Remy (Andreas Vesaliuslaan 10) op zondag 24 december vanaf 16u.
     
    Feesten met vluchtelingen gaan onder meer door in de asielzoekerscentra van Antwerpen-Linkeroever, Broechem, Lint en Sint-Niklaas en in de gevangenissen van Antwerpen en Merksplas.
     
    Op al deze kerstfeesten worden de gasten verwelkomd met een gratis driegangenmenu en een gepersonaliseerd geschenk. De vrijwilligers staan in voor het goede verloop.
     
    Cijfers
     
    In totaal zullen in ons land meer dan 3.000 armen en mensen in nood aan de feesttafels aanzitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn op een of andere manier in de weer om hen een onvergetelijke kerst te bezorgen.
     
    Sant’Egidio organiseert deze kerstfeesten in meer dan zeventig landen van Europa, Afrika, Azië en Amerika. Voor meer dan 200.000 armen wordt de feestdis gedekt. Dit aantal groeit jaar na jaar, ook dankzij de toenemende uitstraling van deze kerstfeesten, die in 1984 begonnen met een bescheiden feestmaal voor een tachtigtal armen in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere in Rome.
     
    Media
     
    Pers en andere media zijn welkom op deze feesten. Graag op voorhand aanmelden.
     
    Aanwezigheid van beeldmedia is evenwel niet evident in asielzoekerscentra en gevangenissen. Gelieve daarom tijdig op voorhand contact op te nemen en te overleggen.
     
    Vredeswandeling op nieuwjaarsdag
     
    Op nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018 organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio in Antwerpen een fakkeltocht voor de vrede in de stad en in de wereld. De deelnemers dragen bordjes mee met daarop alle landen waar vandaag een gewapend conflict woedt.
     
    In Antwerpen begint de wandeling om 15u aan het Oorlogsmonument in het Stadspark (Hoek Rubenslei/ Van Eycklei) en eindigt met enkele toespraken en vredeswensen aan het huis van Sant’Egidio (Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen).
     
    Voor meer informatie: Jan De Volder 0495 79 50 91
     
    Voor een volledig overzicht van de kerstfeesten: http://www.santegidio.be/kerstmis-kerstfeesten/





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Rechercheurs specialiseren zich in online speurwerk
    Woensdag 20 december – van 8:15 tot 16:25 uur – Campus Vesta Ranst

    Criminelen verschuiven steeds vaker hun actieterrein naar de digitale wereld. Dat betekent dat rechercheurs de dag van vandaag ook heel actief moeten zijn achter hun computerscherm. Campus Vesta start met een opleiding internetrecherche. In een eerste fase werden cybercrime opleidingen gegeven rond hoe politie aangiftes verwerken, bewijsmateriaal verzamelen en een onderzoek starten. In een tweede fase wordt nu gefocust op het actief opsporen en identificeren van verdachten via het internet en sociale media. Daarbij worden ook de valkuilen aangehaald. Op woensdag 20 december start de opleiding internetrecherche.

    Volgens directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon is er bij de lokale politie veel vraag naar opleidingen cybercrime. “Oplichting via internet, voorschotfraude bij het huren van een woning of de aankoop van een tweedehands wagen, hacking, afpersing via sexting,… het zijn criminele feiten die steeds vaker voorkomen. Wij zorgen er op Campus Vesta voor dat specialisten cybercrime hun kennis delen met rechercheurs van de lokale politie. Zo investeerden we een online platform waarop we relevante informatie delen. In de opleiding internetrecherche ontdekken de cursisten hoe ze binnen de open bronnen naar verdachten kunnen sporen.”


    Directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon

    Wat doe je zelf als je slachtoffer wordt?

    “Wij leren rechercheurs aan de slag gaan met specifieke tools en leggen uit hoe ze gericht bewijsmateriaal verzamelen, ook over een langere periode. Wat het ene moment online staat, is er zo weer af. De politie raadt slachtoffers dan ook aan om zelf printscreens te verzamelen, dat kun je zowel met je gsm als met je computer maken.”
    Sexting is een maatschappelijk fenomeen waar we niet meer onderuit kunnen. Ouders met kinderen die heel actief zijn op sociale media, maken zich vaak zorgen. Komt er op Campus Vesta ook voor hen een opleiding? “We hebben momenteel de capaciteit niet om ook aan burgers cybercrime opleidingen te geven. Child Focus heeft veel expertise rond cyberpesten, op hun website vind je veel informatie. Zij raden aan dat je als ouders toch vooral interesse moet tonen in het online leven van je kind. Wordt je kind online slachtoffer, bespreek het dan met de school in geval het over cyberpesten gaat en stap op tijd naar de lokale politie om aangifte te doen.”

    Copyright: Tim Kempenaers

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    woensdag 20 december van 8:15 tot 16:25 uur

    Waar:
    Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

    Meer info:
    www.campusvesta.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dansen

    KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

    Het jaar loopt zachtjes naar zijn einde toe de jeugd van  Born4dance gaf een demonstratie voor hun ouders en kregen een geschenkje op het laatste het zou geen dans gebeuren zijn als er niet gedanst werd dus de al oude stoelendans werd het dan maar,het werd een gezelige dans nammidag het dansen zit in hun bloed als er een melodie werd gespeelt begonnen de benen te kriebellen en spontaan gingen ze in beweging. 





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

     

    Nieuw verkeersbord waarschuwt rechts afslaand verkeer voor fietsers


    De stad Antwerpen lanceert een proefproject om dodehoekongevallen tegen te gaan: een verkeersbord dat rechts afslaand verkeer waarschuwt wanneer er fietsers in aantocht zijn. Vandaag werd een eerste verkeersbord onthuld op het kruispunt van de Kernenergiestraat en de Krijgslaan in Wilrijk. Als de resultaten na evaluatie positief zijn, komen er meer van dergelijke borden.

     

    Op een paal voor het kruispunt van de Kernenergiestraat met de Krijgslaan is een richtingsgevoelige infrarood verkeerscamera gemonteerd. Deze detecteert wanneer er een fietser nadert. Als dat gebeurt, licht het verkeersbord op. Zo kunnen bestuurders hier rekening mee houden. Het verkeersbord werd geplaatst op een niet-lichtengeregeld kruispunt om daar de veiligheid te verhogen. Op kruispunten met lichten kiest de stad zo veel mogelijk voor een conflictvrije regeling.

     

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis verduidelijkt: “Dit proefproject met lichtseininstallatie is een primeur. Het kruispunt is gelegen aan een bedrijventerrein waar veel vrachtverkeer komt, dus een goede locatie om dit te testen. Het is één van de vele maatregelen die genomen worden om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren.”

     

    Het project is een initiatief van de werkgroep ‘dodehoek maatregelen’ die sinds februari 2016 actief is en manieren onderzoekt om de kans op dodehoekongevallen te minimaliseren. De werkgroep bestaat uit een aantal overkoepelende diensten: de stad Antwerpen, de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid en de verkeerspolitie.

     

    Het nieuwe verkeersbord is dus slechts één maatregel die kadert in een groter geheel van initiatieven en aanbevelingen van de werkgroep om het aantal dodehoekongevallen tot nul te herleiden. Daarnaast worden er ook extra opleidingen voorzien op scholen om jonge verkeersdeelnemers de vaardigheden bij te brengen om dodehoeksituaties te herkennen en ongevallen te voorkomen. De stadsdiensten zelf werken al langer op het thema, zo besliste het college bijvoorbeeld al op 8 april 2011 om de eigen vrachtwagens van het stedelijke voertuigencentrum uit te rusten met de nodige dodehoekspiegels, -camera’s en waarschuwingsstickers.

     

    Andere aanbevelingen van de werkgroep op het niveau van de weginrichting, zoals fietsopstelstroken en fiets-o-strades, moeten bekeken worden in het kader van de (her)aanleg van het openbaar domein.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyes For The World

     

    Eyes For The World sensibiliseert met pakkende campagne

     

    Antwerpen - "To see the problem you don't need glasses" Een sensibiliseringscampagne die ook personen aanspreekt die geen hinder ondervinden vanwege een slecht zicht. Eyes For The World zet zich in voor gelijke kansen door het zicht van mensen in alle continenten te verbeteren d.m.v. een aanpasbare bril. Door een samenwerking tussen Koen Van Pottelbergh, de oprichter van de vzw, en vier studenten kwam deze campagne tot stand. De campagne start begin december voornamelijk in regio Antwerpen. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

     

    To see the problem you don't need glasses −Een campagne die iedereen aanspreekt met of zonder bril. Iedere persoon kan zich inbeelden wat de gevolgen zijn zonder een goed zicht. Het probleem ontkennen is volgens Eyes For The World geen optie. Dat is het achterliggende idee van de driedelige sensibiliseringscampagne opgezet door Linney Brouwers, Babs van Oijen, Silke Debie en Eleni Bosschaerts.

     

    Promotie video

     

    In de promotie video ervaart het publiek hoe het is om slecht te zien. Zo speelt de campagne in op het gevoel. Cinema Cartoon's vertoonde een film in slechte kwaliteit. Het publiek reageerde verontwaardigd. Met deze beelden legt Eyes For The World de link met meer dan een miljard mensen die geen toegang hebben tot oogzorg. Zij kunnen m.a.w. niets aan hun situatie veranderen.

     

    Posters

     

    In de reeks posters worden verschillende dagdagelijkse situaties uit twee perspectieven getoond. Het perspectief van een persoon met een slecht zicht en van een persoon met goed zicht. M.a.w. de poster is voor de helft wazig en voor de helft scherp van kwaliteit. Met deze insteek wijst de vzw op eenvoudige zaken die zonder goed zicht een moeilijke opgave worden.

     

    Wenskaarten

     

    Steunen van de campagne kan door een pakket zelf ontworpen wenskaarten te kopen. Met een inhoud van twee kaartjes aan 3,50€ of een wenskaart met een daarbij horende pin om op kleding te spelden aan € 5,- verkrijgbaar bij Vlaamsekaai 29, 2000 Antwerpen. Zowel wenskaarten en pin kunnen verzender als ontvanger sharen met #sharetheeye. Een hashtag om de boodschap verder te verspreiden. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

     

    Eyes For The World

     

    EFTW gelooft dat 'iedereen over de hele wereld het recht heeft op goed zicht'. Daarom delen ze aanpasbare brillen (FocusSpecs) uit aan zij die geen toegang hebben tot oogzorg. Ze zorgen er persoonlijk voor dat de bril goed terechtkomt. Voor het buitenland gaat dit over een kostprijs van 20 euro. In België werken zij samen met ocmw's en ziekenfondsen.

     

    De kost van deze methode ligt lager. Het werkt minder omslachtig dan de juiste persoon voor de juiste bril te vinden zoals bij brilleninzamelacties.

    De volledige campagne is te zien op de website: www.eftw.jimdo.com

     

     













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste

     

    Omwille van de huidige weersomstandigheden zal de timing uit onderstaand bericht niet kunnen worden aangehouden en kan de Fodderiestraat niet vanaf 15 december worden opengesteld. De sneeuwval maakt dat enkele zaken zoals de parking niet helemaal kunnen worden afgewerkt. Verhardingen kunnen pas worden aangebracht wanneer de dooi is ingetreden.

    De Fodderiestraat blijft dus nog even langer een doodlopende straat.

                   

    We houden u op de hoogte wanneer de Fodderiestraat wel zal opengesteld worden. Voorlopig kan er nog geen exacte timing gegeven worden.

     

    Met vriendelijke groeten

    de redactie

    12 | 12 | 17

    Fodderiestraat vanaf 15 december geen doodlopende straat meer


    De Fodderiestraat is vanaf vrijdag 15 december niet langer een doodlopende straat. De straat wordt opnieuw enkelrichting komende van de Berkenrodelei.

     

    Vanuit de Fodderiestraat kunnen autobestuurders de wijk Groen Zuid binnenrijden via Catherina Lundenhof. Zo wordt er een lus gevormd om terug de Berkenrodelei te bereiken.

     

    De knip tussen de Fodderiestraat en de Hertoglei blijft wel bestaan. Er is dus geen doorgaand verkeer tussen deze straten mogelijk zodat fietsers veilig kunnen doorsteken.

     

    Door het openstellen van de Fodderiestraat richting Groen Zuid wordt de nieuw aangelegde parking wel bereikbaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Antwerpen nieuws

    Nieuwsbrief Antwerpen Kunstenstad
    Bekijk de nieuwsbrief online
    Internationale pottenbrekers op Wintervuur
    ontdek ze op het Wintervuurplein op spoor oost

    Sinds 2006 brengt Wintervuur naast theater en muziek voornamelijk circus onder de aandacht van het grote publiek. Echter geen dansende poedels of clowns met rode neuzen, maar magische circusvoorstellingen die dagenlang nazinderen. Denk terug aan 'Le Grand C' van Cie XY, 'Extrêmités' van Cirque Inextremiste of 'Circences' van Circus Ronaldo. 
    Circus is een vernieuwende en spannende podiumkunstenvorm die de grenzen opzoekt, die imperfectie verbindt met vakmanschap, kwetsbaarheid met durf, gevaar met poëzie, dans met theater en muziek met performance. Ook op Spoor Oost pakken we uit met internationaal gelauwerde pareltjes!  Hieronder alvast een greep uit het omvangrijke programma.

    Le Vide
    fragan gehlker & alexis auffray

    Le Vide is een beklijvende en tegelijk spannende benadering van de mythe van Sisyphus die door de goden werd veroordeeld om tot in de eeuwigheid een rotsblok op een berg te duwen. De acrobaat blijft maniakaal klimmen en dalen, zich rond het touw worstelen, omhoog en weer omlaag... en dit alles boven een gapend gat van 15 meter diep. 
    Info & Tickets

    Effet Bekkrell - Belgische première
    groupe bekkrell

    Vier vurige atleten wringen brengen explosief circustheater en wringen zich in alle mogelijke bochten om het publiek mee te nemen in hun bizarre trip. Ze bespelen de volledige scène, palmen de tent in met hun energie. Deze voorstelling heeft een hoog rock-'n-roll gehalte en entertaint tegelijk de moeilijkste puber tot de oudste tante en alles daartussen! Komt dat zien!
    Info & Tickets

    Masse Critique - Belgische première
    Lonely circus

    Vier mannen bundelen hun fascinatie voor stenen in een ritmisch spektakel. Wat begint met een keurig gestapeld muurtje van kalksteen, ontaardt al snel in een hilarisch spel van stapelen en afbreken. Deze cocktail van ritmiek en fysiek theater is er eentje om niet te vergeten.
    Info & Tickets

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Burende boeren of boerende buren?

    Aan de slag met lokaal voedsel in gemeenten.
    Woensdag 13 december ‘17, 9u30 – 13u, Domein Roosendael, Lange Zandstraat 133, Sint-Katelijne-Waver.

     

     

    Lokale producten
    De consumptie van lokale producten zit de lift. Korte keten, lokale voedselproducenten, voedselstrategieën, duurzaam consumeren, …. Heel wat gemeenten worden hiermee geconfronteerd en zijn op zoek naar de juiste aanpak om lokale voeding op te waarderen.

    Op 13 december bezorgen we schepenen, diensthoofden en ambtenaren uit de provincie Antwerpen een bom aan inspiratie, een klankbord voor hun (toekomstige) plannen en een sterk netwerk rond het thema lokaal voedsel.

     

    Burende boeren

    We sluiten het inspiratiemoment af met het project Burende Boeren. De deelnemende gemeenten ontvangen dan hun actieplan ‘land- en tuinbouw en korte keten’ waarmee het project de eindmeet bereikt.

    Land- en tuinbouwers raken hoe langer hoe meer vervreemd van hun omgeving. Het project gaf nieuwe impulsen aan land- en tuinbouw in arrondissement Mechelen. Burende Boeren verbond de boer terug met zijn buurt en werkte aan een breder draagvlak voor de sector in een sterk verstedelijkt gebied. De actieplannen kunnen een springplank zijn naar een lokale voedselstrategie.

     

    RURANT, Steunpunt Hoeveproducten en VVSG nodigen u graag uit op het inspiratiemoment met als thema lokaal voedsel. In het bijzonder voor de overhandiging van de actieplannen voor lokale voedselproductie, om 11u45.

     

     

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    woensdag 13 december 2017
    start om 09u30 (onthaal vanaf 9u00)

    Waar:
    Domein Roosendael, Lange Zandstraat 133, Sint-Katelijne-Waver.
    Parkeergelegenheid ter plaatse.

    Programma:

    09u: Onthaal

    09u30: Welkom en inleiding

    09u45: Keynote spreker Katrien Verbeke over Gent en Garde en het belang van lokale producten en een voedselstrategie

    10u15: inleiding van cases, gevolgd door tafelgesprekken

    • Case 1: Lokale producten en lokale economie – Wim Van den Bruel (Schepen Landbouw, Heist-o/d-Berg)
    • Case2: Lokale producten en toerisme door Vincent Koolen (Schepen Toerisme, Balen)
    • Case 3: Starten met een voedselstrategie door Judith Schrijvers (Duurzaamheidsambtenaar, Hoogstraten)
    • Case 4: Uitwerken van een voedselstrategie door Melanie Ryckaert (Beleidsadviseur Economie en Werk, Turnhout)

    11u45: Boerende Buren als sluitstuk van de voormiddag. De resultaten van het project leren ons waarom land- en tuinbouw een belangrijke rol kunnen spelen in het ontwikkelen van een lokale voedselstrategie.

    12u15: Netwerkmoment met receptie


    Beleidsverantwoordelijken:

    Peter Bellens,  gedeputeerde bevoegd voorPlattelandsbeleid, voorzitter RURANT vzw,T 03 240 52 82
    Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw, T 03 240 52 48






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    AFGELAST

     

    De witte sneeuw is mooi, maar jammer genoeg niet ideaal om een aftrap voor onze Music for Life actie te geven in openlucht op de Meir.

    Ook morgen voorspellen ze buien. Daarom kan onze ludieke aftrap niet plaatsvinden.

    Maar het Antwerpse provinciebestuur gaat wel door met haar Music for life actie.  Morgen zullen we deze aankondigen met een persbericht.

     

    En één voordeel: de 650.000 gezinnen van onze provincie kunnen vanuit hun warme, knusse zetel deelnemen …

    Mijn excuses voor de afgelasting,

     

    Hilde Verhelst

    Gsm 0473 70 78 10

     







    Provincie Antwerpen

    AFGELAST

    Aftrap grootschalige Music For Life actie van de provincie Antwerpen  #MFL17
    12 december, 13 > 14 uur – kruispunt Wapper / Meir, Antwerpen

    Hoe passen belastingen, efficiëntie en geld geven aan goede doelen samen in één zin? 

    Kom het op 12 december te weten bij de aftrap van de Music For Life actie van de provincie Antwerpen! 

    Het provinciebestuur roept de 650.000 gezinnen/huishoudens op haar grondgebied op om 3 minuten tijd te maken voor deze actie.  In ruil daarvoor gaat de provincie maar liefst 25 goede doelen steunen!

     

    Tijdens de aftrap zullen de ambtenaren van de diensten fiscaliteit en communicatie de voorbijgangers op een ludieke manier een vraag stellen: willen ze geld – dat ze sowieso moeten uitgeven – liefst weggooien of schenken ze het liever aan Music For Life?

    Gedeputeerde bevoegd voor Financiën Ludwig Caluwé zal het engagement van het Antwerpse provinciebestuur toelichten.

    PRAKTISCHE INFO PERSMOMENT

    Wanneer:
    dinsdag 12 december 2017, van 13 tot 14 uur

    Waar:
    Kruispunt Meir / Wapper, Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Financiën






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Wintersfeer op het Zilvermeer
    Vrijdag 15 december, vanaf 18u, Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

    De deputatie van de provincie Antwerpen en het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer nodigen u graag uit op Wintersfeer op het Zilvermeer.Tussen 20u en 22u ontvangen wij u aan het eindpunt van de wandeling met een spectaculaire slotshow.

    Deze feeërieke winterwandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Sfeervolle verlichting met lampjes, kaarsen, klank- en lichtspelen luisteren het parcours op. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer. Op het strand kan je genieten van een spectaculaire flyboard lasershow gebracht door het Flyboard Team om 21 uur en 22.30 uur. Of wie weet ontmoet je op je tocht de Ron Jaluai met ‘lots of love in the air’.



    Op het einde van de wandeling bieden wij u als genodigden een gratis drankje aan ter hoogte van de centrale ronde toog op het strand.

    Gelieve uw aanwezigheid tijdig te bevestigen via de links onderaan. Bij bevestiging krijgt u een toegangsticket (e-ticket) doorgestuurd waarmee u zich aanmeldt aan de kassa aan de Zilvermeerlaan. Het eindpunt van de wandeling bevindt zich op het strand waar u ook via een verkorte route vlak bij de ingang rechtstreeks naartoe kan. Wenst u de hele route te bewandelen, dan raden wij u aan om tijdig aan de wandeling te beginnen (rond 19 uur). Doe zeker warme kledij en stevig schoeisel aan! De wandeling is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meer info vindt u op www.zilvermeer.be.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Vrijdag 15 december 2017, vanaf 18u tot 23u

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
    Bij bevestiging voor 15 december staat u op de genodigdenlijst. Na aanmelden aan de kassa, krijgt u toegang met uw toegestuurd e-ticket.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor provinciale groen- en recreatiedomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    08 | 12 | 2017

    Provincie Antwerpen verleent 32.000 euro subsidies voor verkeersveilige initiatieven in 10op10-schoolomgevingen
    Zes gemeenten en drie scholen maken werk van 9 verkeersveilige projecten

    De provincie Antwerpen kent in totaal 32.000 euro subsidies voor verkeersveilige initiatieven en investeringen toe aan 3 basisscholen en 6 gemeenten. Dankzij het 10op10-project ondersteunt de provincie Antwerpen scholen en gemeenten bij de aankoop van materiaal voor verkeerslessen of infrastructuurwerken voor voetgangers en fietsers in schoolomgevingen. 

    Het 10op10-project leert kinderen uit de basisschool hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer door in te zetten op praktijklessen, een veilige schoolomgeving en betrokkenheid van de ouders. Via de 10op10-subsidies stimuleert het project onder meer de aankoop van materialen waarmee kinderen in een beschermde omgeving kunnen trainen op stap- en fietsvaardigheden. Zo leren ze al op jonge leeftijd zich veiliger in het verkeer te verplaatsen. Ook gemeentebesturen kunnen een beroep doen op deze subsidiëring als zij investeren in een veiligere schoolomgeving. Bijvoorbeeld door de aanmaak van een verkeerseducatieve route.

    Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit, licht toe: “Via de 10op10-subsidies ondersteunt de provincie duurzame projecten die de verkeersveiligheid in en rondom de schoolomgeving verhogen. De voorgelegde projecten zijn gevarieerd, en gaan van aankoop van educatieve verkeersmaterialen en schoolfietsen tot het plaatsen van nieuwe en veilige fietsrekken. In de stadsregio Turnhout starten 3 gemeenten samen de ontwikkeling van een digitale schoolroutekaart, zodat alle leerlingen op hun grondgebied via veilige aanrijroutes hun scholen kunnen bereiken. De samenwerking tussen scholen en gemeentebesturen is een absolute meerwaarde op dit vlak.’

    Verkeersmateriaal voor basisschool De Tovertuin - Copyright: Basisschool De Tovertuin, Willebroek

    Toegekende subsidies
    Aan deze drie scholen werd een 10op10-subsidie toegekend:
    1. KS Zonnebloem uit Sint-Amands, 1.248,48 EUR voor aankoop van verkeers- en behendigheidsmateriaal zoals fietsen, brug en wip.
    2. GBS Gompel uit Mol, 5.000 EUR voor de aankoop en plaatsing van fietsenstallingen.
    3. Sint-Victor uit Turnhout, 4.973, 10 EUR voor de aankoop en plaatsing van fietsenstallingen.

    Aan deze gemeenten werd een 10-op10-subsidie toegekend:
    1. Gemeente Hulshout, 1.155, 20 EUR voor de aankoop van verkeersveiligheidsmaterialen zoals Victor Veiligfiguren, borden en hesjes ‘gemachtigd opzichter’ en kinderopvangbegeleiders.
    2. De stad Turnhout en de gemeenten Oud-Turnhout en Beerse voor de realisatie van een digitale schoolroutekaart, respectievelijk 5.000 EUR, 4.000 EUR en 5.000 EUR.
    3. Gemeente Kasterlee, 3.000 EUR, voor de aankoop van verkeers- en behendigheidsmaterialen zoals kegels, steps, loopfietsen en fietshelmen.
    4. Gemeente Arendonk, 2.660 EUR, voor de aankoop van schoolfietsen.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor mobiliteit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

    Sasja - Hurry Up; Loon naar werken  

    Met Hurry Up kregen we een fysiek sterke ploeg over de vloer, die ons in lengte en gewicht overklaste. Maar toch konden we de eindstand in ons voordeel laten overhellen, en dit zonder de geblesseerden Yme Bertels en Aaron Vandewoestyne. Ja er waren missers, er waren fouten. Maar een mooie ploegprestatie, vechtlust en wilskracht hebben ons de twee punten bezorgd.

    Hurry Up opende de score, maar Sasja kon via Gert-Jan al direct tegenscoren. De wedstrijd begon in een razend tempo, over en weer. Na een tiental minuten konden we voor het eerst meer dan één doelpunt uitlopen, maar Hurry Up kwam, vooral via Tommy Falke, telkens toch terug. Mede door het feit dat we een strafschop en enkele open doelkansen misten. Ook Bruno Dias kon met enkele meesterlijke reddingen voorkomen dat Hurry Up de bovenhand nam en Sam Theyssens redde een strafworp van de Nederlanders, wat hij later in de wedstrijd nog eens herhaalde. Net voor de rust stonden we plots een doelpunt in het krijt, maar Jasper Roelants kon op slag van rust gelijk maken, 13-13.

    We kwamen goed gefocust uit de kleedkamer en Hans maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. En Kevin bleef spelen zoals de voorbije weken, als een echte kapitein. Ditmaal niet van een stuurloos schip, maar van een ploeg met de hoofden in dezelfde richting. Halverwege de tweede helft hadden we nog een dipje omdat Suelmann en Falke te makkelijk bleven scoren en we een strafworp misten, maar  Sergio speelde een wedstrijd zoals hij lang niet gespeeld had, scoren vanuit zijn hoek, infiltreren, … en bracht ons met drie doelpunten op rij terug op voorsprong. Hurry Up haalde nog eens alles uit de kast en kwam zelfs terug gelijk een minuut van het einde, maar redder in nood Jasper Roelants knalde ons naar de overwinning op  seconden van het einde.

    Mooie prestatie jongens, zo wordt handbal, zo wordt een ploegsport gespeeld. Dikke proficiat.

     

    Scoreverloop; 10’  6-5 / 20’ 10-10 / 30’ 13-13 / 40’ 18-19 / 50’ 24-23 / 60’ 28-27

    Voor Sasja: Dias 58’ / Theyssens 2’ / Gijs 1 / Barbaric / Roelants 3 / Soetaert 1 / Kostic 1 / Jacobs 7 / Lamberigts 5 / Rola 7 / Mathijs 2 / Luypaert / Salmi

    Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   -   Hurry Up 2 x 2’

    Scheidsrechters: Moeneclaey - Pondeville






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017

    DE SINT IN HOBOKEN

    Hoboken

    De Sint komt ook dit jaar naar Hoboken en wel op een heel bijzondere manier. Op zondag 3 december kan heel de familie de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de veerpont waar hij per boot aankomt. Daarna vertrekt de stoet richting Gravenhof. Daar kunnen de kinderen op de foto met de Sint. Er zijn ook knutselworkshops en animatie. Vanaf dinsdag 28 november kunnen kinderen bovendien een schoen achterlaten in het Gravenhof die ze zondag 3 december kunnen ophalen – misschien wel met een verrassing erin.

     

    • zondag 3 december om 14 uur (15 uur in het Gravenhof)
    • veerpont, einde Leo Bosschartlaan/Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken
    • gratis


























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rolstoel basked





    De deelnemers werden vastgezet met een riem over de benen zodat je enkel met je bovenlijf kon werken,het was een gzellige tijd en we hebben goed gelachen 






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    1 december 2017

    OPENINGS REDE GOUVERNEUR CATHY BERX 2017

     

     

     MOBILITEIT 2030:INNOVATIEVE MOBILITEIT ALS MOTOR VAN EEN DUURZAME TOKOMST

    Op vrijdag 1 december sprak gouverneur Cathy Berx haar jaarlijkse “state of the province” uit voor de voltallige provincieraad.  Als steeds koos ze voor een thema dat haar nauw aan het hart ligt.  Dit jaar is dat mobiliteit, met bijzondere aandacht voor duurzamere mobiliteit, voor veiliger verkeer, en hoe innovatieve oplossingen daartoe kunnen bijdragen.  

     

     

    Gouverneur Cathy Berx: “De kansen en mogelijkheden die voorhanden zijn om onze mobiliteit duurzamer en ons verkeer veiliger te maken, zijn gigantisch.  De kennis, knowhow én voorbeelden van hoe het kan en hoe het zou moeten, zijn ruim beschikbaar.  Dit ook heel concreet aantonen en duidelijk maken, is de opzet van mijn openingsrede. Overheden, burgers, ondernemers, scholen, geëngageerde verenigingen ertoe bewegen om met deze ideeën en inspiratie ook effectief aan de slag te gaan om ons verkeer duurzamer en veiliger te maken, dat is mijn ambitie.”

     

     

    3 thema’s, 8 boeiende gastsprekers, 10 actiepunten.

    En vooral : ZERO slachtoffers.

     

    #gavoorzero ongevallen en verkeersslachtoffers 

     

    Gouverneur Cathy Berxstelt het ZERO-traject voor, een coaching- en begeleidingstraject dat samen met de provincie Antwerpen, de federale diensten van de gouverneur,  en Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde en Ouders van Verongelukte Kinderen vzw werd uitgewerkt.  Lokale besturen die verkeersknelpunten succesvol aanpakken en/of de veiligheid effectief verbeteren op gevaarlijke kruispunten komen vanaf 2018 in aanmerking voor het ZERO-label. Op 13 maart 2018 worden tijdens een groots kick-off moment in de Antwerpse Stadsschouwburg de eerste labels uitgereikt.

     

    Een lokaal bestuur dat zijn strepen al meer dan verdiende op vlak van veilig en duurzaam verkeer, is Bonheiden. Het verhaal van Burgemeester Guido Vaganée over hoe een smart-city oplossing op maat van een gemeente het verschil kan maken voor zowat de hele schoolgaande jeugd binnen de gemeente, is grandioos.

     

    Al even begeesterend presenteerde Dominique De Munckzijn grootste doel en droom: op de kortst mogelijke termijn, ‘nieuwe technologie in functie van burgerschap op de weg’ echt populair maken door middel van nudging, social pressure en aangepaste fiscaliteit.

     

    #gavoorzero emissie

     

    Duurzamere mobiliteit, een uitdaging en een opdracht die dringend om actie vraagt.  Uiteraard het wegvervoer, maar ook lucht -en scheepvaart zullen grote én snelle bijdragen moeten leveren.  Yannick Spillemaeckers toonde aan hoe hij met zijn technologische start-up Hakka innovatieve logistiek en een substantiële CO2-reductie uittekent en realiseert voor containertransportbedrijven. 

    Ook in eigen huis is er veel aandacht voor veilige en duurzame mobiliteit.  Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmenslegde uit waar en hoe de provincie daarop inzet.  In het bijzonder de fietsostrades en initiatieven als de fietsbarometer maken van de provincie Antwerpen een mobiliteitslaboratorium. 

     

    #gavoor innovatie

     

    Innovatieve technologieën en mobiliteitsoplossingen zullen, mede dankzij de digitalisering, het gebruik en delen van big data,  bijdragen tot veiliger verkeer en duurzamere mobiliteit. Tenminste, als alle beschikbare en toekomstige technologie en knowhow ook daadwerkelijk slim gebruikt en geïmplementeerd worden. Dat innovatie en regulering hand in hand moeten gaan, spreekt voor zich. 

    Van Quinten Passchiervan de Rotterdamse Mobiliteit Centrale kon u horen hoe bij onze noorderburen ‘Mobiliteit als Dienst’ er concreet vorm kreeg: Mobility als service dankzij digitale dienstverlening waarbij de klant centraal staat. 

    Dat digitaal onlosmakelijk verbonden is met onze toekomstige mobiliteit, was ook de boodschap Wim Michielsvan het bedrijf Anyways.  ‘Big data’ verzamelen én ook inzetten om zo data-gestuurd slimme mobiliteit en innovatieve routeplanning te realiseren, dat is zijn core-business.

    Voor Marc Kegelaersvan UniFLY zijn dat dan weer drones.  Van hem leerden we dat er best wel wat bij komt kijken om drones te laten vliegen, en dat er heuse verkeersmanagementsystemen nodig zijn om het droneverkeer in goede banen te leiden. Meer nog bleef ons bij hoeveel transport er van de baan kan als drones ook effectief en massaal ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld pakketjes te leveren. 

    Actie. En wel nu. 

     

    Verkeersveiligheid, duurzaamheid en innovatie zullen, in zekere zin helaas, nog vele jaren zeer belangrijke thema’s blijven. De maatschappelijke verontwaardiging en roep om duurzame oplossingen worden terecht steeds groter. Ook de media besteedt er –terecht en zeer gewaardeerd- heel wat aandacht aan.

     

    Van Bart Wolput, projectmanager bij Smart Mobility, konden we horen hoe lokale overheden zelf aan de slag kunnen met al deze nieuwigheden, en hoe ze zich kunnen voorbereiden op en inschrijven in de mobiliteitstransitie.

    Om af te sluiten presenteerde gouverneur Cathy Berx 10 actiepunten.

     

     

    Online platform:    visionzerocathyberx.be

     

    Deze punten vindt u samen met nog heel wat meer achtergrond en info terug op het online platformdat speciaal voor deze openingsrede werd ontwikkeld.  Het creatieteam van de provincie Antwerpen zorgde voor een frisse lay-out en uitwerking van deze rede ‘nieuwe stijl’.

     

    Het resultaat kan u raadplegen op http://visionzerocathyberx.be/






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

                                     

    Bekijk de nieuwsbrief online
    Programma Wintervuur Spoor Oost
    website online

    De kop is er af! Terwijl de programmabrochures vandaag en morgen in de brievenbussen vallen, staat het volledige programma ook op onze gloednieuwe website! Check online wat Wintervuur op Spoor Oost te bieden heeft. Surf door 10 dagen festival via enkele clicks. Kies op genre, per dag, gratis of betalend en stel je persoonlijk programma samen!
    Lees meer

    Start Ticketverkoop!
    zaterdag 2 december om 10u

    Neem de tijd om de website of de programmabrochure door te pluizen en zet je schrap om vanaf zaterdag 2 december om 10u tickets te bestellen voor je favoriete voorstellingen!
    Lees meer

    U bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Antwerpen Kunstenstad.
    Uitschrijven | Uw voorkeuren aanpassen | Stuur dit bericht naar een vriend






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017

    30 |11 | 17

     

    Heraanleg park Gravenhof


    Maandag is een aannemer gestart met de heraanleg van park Gravenhof. Deze werken kaderen in het masterplan Hoboken dat veel aandacht heeft voor groenaanleg. De werken zijn half februari afgerond.

     

    Het district laat nieuwe paden aanleggen in park Gravenhof die het hele park doorkruisen en er voor zorgen dat wandelen er aangenamer wordt. Er komen ook open grasvelden met ruimte voor recreatie. Tegen enkele achtergevels worden er sierstruiken geplant die 3 tot 4 meter hoog worden. Zo krijgen ook de muren een groene toets.

     

    Districtsschepen Kristof Waterschoot: “Door de heraanleg van dit parkje, onder meer met de sierstruiken, wordt er een echt parkgevoel gecreëerd. Mensen kunnen er verpozen, picknicken, en kinderen kunnen er spelen. Kortom, in park Gravenhof is voor elk wat wils.”

     

    Het park wordt optimaler verlicht, in het bijzonder aan het wandelpad. Districtsschepen Tom De Boeck: “Het park zal op een betere verlichting kunnen rekenen. Dit zal het veiligheidsgevoel verhogen.”

     

    Voor de heraanleg van het park Gravenhof trekt het district Hoboken 230.000 euro uit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK 2017 Ju-Jitsu in Colombia

                                                                                                                            

    Goud, zilver en 2x brons voor Ippon Zwijndrecht op WK 2017 Ju-Jitsu in Colombia
     
     
    Het was even aanpassen in Bogota op 2600m hoogte en 6 uur tijdverschil.
    Door het gebrek aan zuurstof op deze hoogte en de snelle verzuring die optreed waren het fysiek zeer zware kampen.
     
    Fighter Tom Delange moest vrijdag kampen en won zijn wedstrijden tegen de Cubaan Abreu, de Kazach Otepbergenov en de Duitser Salmanow.
    In de finale was de Rus Beshenetc te sterk maar Tom mag zich een jaar lang vice-wereldkampioen in de categorie –69 kg noemen.
     
    Het duo Ben Cloostermans – Bjarne Lardon moest op zaterdag kampen tegen de duo’s uit Oostenrijk, Costa-Rica, Montenegro en Italië en behaalde de bronzen medaille.
    Op zondag was het dan de beurt aan het duo Ian Lodens – Charis Gravensteyn (Jigo Bazel) en deze kampten tegen de duo’s uit Oostenrijk, Colombia en Zwitserland, ook zij behaalden een bronzen medaille.
     
    Op zondag vond de landencompetitie plaats en ons land veroverde zowaar de wereldtitel.
    In die competitie moet ieder land 3 sporters ne-waza, 1 duo en 3 fighters afvaardigen.
    De leden van Ippon leverden hun bijdrage en in de halve finale versloeg ons land Duitsland.
    In de finale troffen de Belgen topfavoriet Polen, na een topprestatie van het Belgisch Team werd ons land zowaar wereldkampioen !
     

    Op de foto hieronder

     
    Bjarne Lardon-Ben Cloostermans-Tom Delange-Ian Lodens-Charis Gravensteyn(JJC Bazel)
     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!