Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

                                                                                              

                                                                               2-3

                                                                                

                                                              

    Na de bittere thuisnederlaag van vorige week tegen Selaklean Thulin, kon onze club zich geen nieuwe misstap veroorloven in het Everse sporthalletje “L’Aubier”. Met een uitgedund potentieel weliswaar…

     

    Inderdaad, de heersende griepepidemie zorgde er voor dat Hicham en Safouane Channouf verstek moesten geven, terwijl de eveneens door het virus geteisterde Karim Akajoua niet van de bank zou komen.

     

    Aanvankelijk bleven beide verdedigingen meester over de aanvalspogingen van de tegenstander. Pas in de 10’ ontstond er enige opwinding toen Khaled Oulichki een hoekschop van Steven Dillien uit de draai en van dichtbij op de lokale portier verlengde.

     

    Het openingsdoelpunt kwam er - niet toevallig - via een stilstaande fase: Steven Dillien plaatste een achterwaarts en kort genomen vrijschop in de loop van Antoine Lemaire, de Carolo verraste Tarik Kallidou met een lage schuiver (0-1). Kort daarop belandde een zwierig ééntweetje tussen Khaled Oulichki en Steven Dillien in het zijnet.

     

    Ook de enigszins onverwachte gelijkmaker van de thuisploeg werd geboren uit een standaardsituatie: een rechtstreekse vrije trap van Adil Laarissi boorde zich voorbij het GS-muurtje in de tent van Olivier Verhanneman (1-1).

     

    De goudzwarten sprokkelden voldoende scoringsmogelijkheden bij elkaar om afstand te nemen: Steven Dillien mocht tweemaal vergeefs afdrukken, Imad Amazou besloot een prachtige aanvalsactie tegen de staak om vervolgens Mustapha Aabbassi op pad te sturen, deze laatste viseerde eveneens het doelhout.

     

    Onze jongens hadden in de eerste speelhelft meer moeten oogsten dan die schamele gelijke stand bij de rust.

     

    Vlak na het intermezzo werd er wederom danig met de kansen gemorst. Tot viermaal toe wenkte een gunstige gelegenheid, met als uitschieter een rush over links van Steven Dillien waarbij Khaled Oulichki een schoentip te kort kwam om diens voorzet af te ronden.

     

    In de 38’ werd het geduld niet langer op de proef gesteld: ter hoogte van de middencirkel snoepte Steven Dillien de bal af van Adil Laarissi, stormde in één ruk naar doel en gaf Tarik Kallidou grandioos het nakijken (1-2). Twee minuten later lukte Khaled Oulichki evenzeer een steal, de Temsenaar vond de baardige Brusselse keeper op zijn weg. Mustapha Aabbassi verkeerde op zijn beurt in ideale schietpositie maar moest finaal iets te ver uitwijken. Steven Dillien slaagde er nogmaals in om Adil Laarissi de bal afhandig te maken, deze keer met minder succes bij de afwerking.

     

    Adil Laarissi haalde bijna zijn gram aan het eind van een splijtende combinatie met Sophiane Ibrahimi, Olivier Verhanneman diende een fenomenale redding uit de mouwen te schudden.

     

    Voor het overige hield GS Beobank Hoboken de teugels stevig en vastberaden in handen. Zowel Steven Dillien als Mustapha Aabbassi faalden jammerlijk op het beslissende moment, de jacht op de bevrijdende treffer bleef open.

     

    Bij de thuisploeg begonnen de frustraties hoog op te laaien: een iets te potige ingreep op Khaled Oulichki liet het arbitrale duo Claude Dubois-Guido Gielen geen andere keuze dan Abdeloihid Bihi met een gele kaart weg te zenden. 

     

    Met de ver uit zijn doel meespelende Tarik Kallidou kozen de radeloze roodblauwen voor een avontuurlijkere aanpak, zodat  de Beobankers plots over een zee van ruimte beschikten. Hiervan  profiteerde Steven Dillien om na een handige balrecuperatie aan de haal te gaan, de goed gevolgde Khaled Oulichki spijkerde het geschenk van de Wilrijkenaar tegen de netten (1-3).

     

    Een schicht van Younes Ahrika bracht de onbetwiste zij het nipte overwinning niet meer in gevaar (2-3).

     

    De Hobokense strijdmacht heeft zich vanavond alert en geconcentreerd getoond, ondanks haar numerieke beperkingen of misschien juist omwille daarvan. Het verdient een dikke pluim!

     

    Met de smadelijke pandoering uit de heenwedstrijd in het achterhoofd (8-1), kunnen onze spelers zich thans grondig voorbereiden op de geladen confrontatie met koploper ARB Hamme, volgende vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt. De Oost-Vlaamse fusieploeg heeft zich in een mum van tijd opgewerkt tot één van de titelfavorieten. Wij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van onze aanhang…

     

    samenstelling BP Bruxelles: Tarik Kallidou (d), Sophiane Ibrahimi,(kpt), Adil Laarissi (1), Hamza Laarissi, Said Laouzi, Abdeloihid Bihi, Younes Ahrika (1), Zaer Aalioua en coach Mohamed Mezgout.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi,Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    Goed nieuws vernamen wij over Xavier Potvin: onze pechvogel is voldoende hersteld en zal zeer binnenkort de trainingen hervatten!

     

    Tot slot noteren we niet zonder fierheid dat liefst vijf GS-spelers (Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi en Steven Dillien) door de federale coach werden uitgenodigd naar de oefeningen van de nationale ploeg met het oog op het internationaal vriendschappelijk tornooi dat tijdens het paasweekend in Italië zal plaatsvinden. Proficiat, kerels!  

     

    Het B-team speelde vanavond in eigen huis een amicale partij tegen derdeprovincialer Antwerp Daltons (4-6).

     

    Marc De Bock                                                                                    

                                                                

                          

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American Stars on Wheels

    13/14 august 2016 - ANTWERP EXPO BELGIUM

     

    American Stars on Wheels : vintage all american car & lifestyle event.

     

    USA car and bike Meeting & show, indoor hall 2 & 3, outdoor parking red & green A.

     

    Thema 2016: Convertibles & Pickup trucks.

     

      Aircooled Stars on wheels : aircooled VW & old school VAG meeting.

    Vintage Aircooled VW &  oldschool VAG event : indoor hall 2, outdoor parking green B

     

    Detail. Toegelaten op onze meeting :
    - alle luchtgekoelde VW's tot bus T3 (1992)
    - types 1 & 2 Golf (1992), Jetta (1992), Passat (1988), Sirocco (1992), Polo (1994), Derby (1994)
    - Audi 50, 60, 80 (1986), 100 & 200 (1991)

    - aircooled Porche (1997)

    Antwerp Expo Retro Rockabilly Rave.

    On saturday the 13th august with live rockabilly bands.

     

    Rockers & Mods : meeting classic Scooters & Caferacers.

    Meeting vintage, oldschool and classic Scooters, Caferacer, Bobbers, Choppers & Frisco's, outdoor parking red, on sunday the 14th august with live rockers & mods bands.

     

    1 weekend, 1 location, 1 ticket, 4 events

    http://www.americanstarsonwheels.com/

     

     Indoor deelnemen met show wagen  / participation with show car indoors / participer avec show-car  à l'intérieur : contact us.

     

    Presenteer uw club / book a club stand / réservez un stand pour votre club : contact us.

     

    Reserveer een verkoopstand / book a trade stand / réservez un stand de vente : contact us.

    c Our facebook pages, click poster.

    ontact us : mail  amexpeter@telenet.be

     

     

     

     

                                                   

             

     

     

     

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN



    26-02-2016













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    25 | 2 | 2016

    Provincie roept lokale besturen op voor campagne gezond beeldschermgebruik
    Drie gemeenten uit onze provincie schreven al in, nog 67 te gaan

    Het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) richt haar pijlen in het tweede luik van hun campagne Play Pauze Stop op gemeenten. Bij het promoten van gezond gedrag in een dagelijkse omgeving spelen gemeenten een belangrijke rol. Gemeenten kunnen concrete acties organiseren zoals gezond beeldschermwerk bespreken in de (kinder)gemeenteraad, een rek- en strekdans inoefenen tijdens de speelpleinwerking of een gamenamiddag organiseren met actieve pauzes. Gemeenten die zich achter Play Pauze Stop willen scharen, kunnen zich inschrijven via www.playpauzestop.be.

     


    Play Pauze Stop: samen sterk voor gezond beeldschermwerk


    Play Pauze Stop, de campagne van het Provinciaal Veiligheidsinstituut over gezond beeldschermgebruik op school en thuis, loopt sinds oktober 2014. De doelgroep bestaat uit jongeren van 10 tot 14 jaar en hun omgeving. Het is de bedoeling dat zij bij het gebruik van beeldschermen automatisch ‘PLAY PAUZE STOP’ in hun hoofd laten klinken. Play roept op om te variëren in je schermhouding, Pauzeer actief elk half uur en Stop na twee uur beeldschermgebruik in je vrije tijd. Uit onderzoek blijkt dat samenwerking tussen verschillende partners zoals scholen, gemeenten, Huizen van het Kind, opvoedingswinkels, de Gezinsbond, bibliotheken, OCMW’s essentieel is om een langdurig Play Pauze Stop-effect te behalen. Door actief samen te werken met verschillende partners zoals gemeenten zet het PVI in op informeren en sensibiliseren, facilitatie, reglementering en afspraken, zorg en begeleiding. In maart 2016 start het grote publieksluik. Het is de bedoeling om ondertussen al zoveel mogelijk lokale besturen aan boord te krijgen.

     


    In de voetsporen van Herentals, Schilde en Hulshout

    Via een eenvoudig inschrijvingsformulier op www.playpauzestop.be kunnen gemeenten en lokale organisaties inschrijven. Op de website staat ook alle informatie over de kadermethodiek Gezonde Gemeente @VIGeZ en vind je allerlei kant-en-klare acties die zorgen voor een vliegende start. Deelnemende gemeenten kunnen bovendien altijd terecht bij het PVI voor feedback, tips en advies. Herentals, Schilde en Hulshout schreven al in, net als acht andere gemeenten buiten de Antwerpse provinciegrenzen.

    Kindergemeenteraad Essen agendeert gezond beeldschermwerk - Copyright: Helmut Jaspers gemeente Essen

    Waarom beeldschermgebruik beperken? 

    Gedeputeerde voor veiligheid Bruno Peeters legt uit: “Lichamelijke klachten als gevolg van ongezond beeldschermgebruik duiken al op bij kinderen vanaf 9 jaar. Rug-, nek-en schouderpijn in je kindertijd vergroten de kans op RSI (klachten door herhaaldelijke overbelasting) als volwassene. Belgische kinderen tussen 10 en 12 jaar brengen maar liefst 60 procent van hun tijd zittend door. Door het vele zitten, verhoogt hun kans op overgewicht. De negatieve gezondheidseffecten van sedentair gedrag en schermgebruik blijven gelden zelfs als jongeren ook voldoende bewegen. Daarom worden kinderen en jongeren aangeraden schermtijd in hun vrije tijd te beperken tot maximum 2 uur per dag en langdurige periodes van schermgebruik om de 30 minuten te onderbreken met een korte actieve pauze.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.playpauzestop.be
    playpauzestop@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste’

     24-02-2016


    Op woensdag 24 februari zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2015 in de schijnwerpers. Die avond wordt ook de winnaar van de ‘Trofee voor Sportverdienste 2015’ bekendgemaakt. 

    Aanwezig: Dhr.kristof bosuyt districtsvoorzitter.

                       Dhr.Luk Lemmens gedeputeerde van de provincie Antwerpen

    Verwelkoming door Dhr.Robert Moens districtsschepenen voor sport.

    Ook in 2015 werden er in Wilrijk heel wat sportieve topprestaties neergezet. Tal van individuele atleten en teams behaalden een kampioenstitel in provinciale, nationale en soms zelfs internationale competities. Het districtsbestuur en de adviesraad sport van Wilrijk zetten al deze sporters in de bloemetjes tijdens een feestelijke viering in cultuurcentrum De Kern.

    Op het einde van de ceremonie wordt ook de ‘Trofee voor Sportverdienste’ uitgereikt aan de sporter die de sterkste prestatie neerzette. Daarnaast wordt een beloftevolle jonge atleet in de bloemetjes gezet en wordt een ‘Lifetime Achievement Award’ uitgereikt aan een legendarische Wilrijkse sportfiguur.

    De Wilrijkse calisthenics-vereniging R-Body treedt op tijdens de pauze van de feestelijke avond.

    36 sporters werden gevierd en kregen een aandenken.

    Sport DEELNEMERS CLUBS: ATLETIEK KAVVV,DANS STUDIO SWING,.HANDBALUILENSPIEGEL,BMX ANTWERP BMX,ICE RACING TEAM ANTARTICA,KUNSTSCHAATSEN ANTARTICA SKATE,TAEKWONDO,TENNIS AZUA,VOETBAL VK VALAARHOF-KFCO BEERSCHOT WILRIJK,WIELRENNEN .

    TROFEE SPORTVERDIENSTE:HANNE DESMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

    TROFEE BELOFTE JONGEREN :STIJN DE SMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

    Dhr.LUK LEMMENS VERTELDE OVER G-SPORT AANWEZIG HET TEAM VAN HANDBAL UILENSPIEGEL.

    EN WERDEN OOK IN DE BLOEMETJES GEZET

    LIFE TIME ACHIEVEMENT AWARD IS DE TROFEE UITGEREIKT AAN DE GROOTSTE SPORTMANNEN DIE HET DISTRICT KENT  ZIJN RIK - KAMIEL- VAN LINDEN
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    “Onze winnaars geven blijk van een mooie mix”, vindt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege, “Naast een echt monument zoals Rik Van Linden hebben we ook jong talent zoals Hanne en Stijn Desmet. En er is in ons geitendorp ruimte voor zowel grote publiekssporten als wielrennen, als voor kleinere disciplines zoals shorttrack.”

     

    Districtsschepen voor sport Robert Moens kijkt al verwachtingsvol naar het nieuwe sportjaar: “Ik hoop op Wilrijkse medailles op internationale tornooien zoals het jongeren-WK acrogym en zelfs op de Zomerspelen met Jaouad Achab. En stilletjes hoop ik ook op een nieuwe titel voor Beerschot-Wilrijk. Maar alle sportkampioenen zijn Wilrijk dierbaar.”

     



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    Over de Jezuïeten in het Rivierenhof  

    Zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u - Rivierenhof (Deurne)

    Leerrijke zondag!

    Sinds 1741 lokt de recent gerestaureerde ‘Jezuïetenpoort’ aan de Turnhoutsebaan bezoekers via de ‘Jezuïetendreef’ het Hof Ter Rivieren in. Wie waren die Jezuïeten en wat deden ze in het Rivierenhof? Wandel mee langsheen historische sporen die jou meer vertellen over het heden en het verleden van dit eeuwenoude hof van plaisantie.

    Ga je mee wandelen op zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u? De gids wacht je op aan het kasteel Rivierenhof. Deelnemen is gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk.

     

    Schrijf je telefonisch in

    Inschrijven kan vanaf maandag 29 februari 2016 bij de domeinwachters op het nummer

    T 03 360 52 18. Wacht niet te lang met inschrijven, want volzet is volzet.

     

    Meer weten?

    www.facebook.com > Rivierenhof

    www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

     

     

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:

    Zondag 20 maart 2016 van 10 uur tot 12 uur.

     

    Waar

    Afspraak aan kasteel Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Deelname:

    Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 vanaf maandag 29 februari 2016.

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

     


    foto copy richt provincie antwerpen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ


    25 februari (week 8)





    Februari en maart zijn de moeilijkste maanden voor een boer er zijn dan weinig groente toch hebben we 
    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

    - Delicata pompoen van De Wriemeling
    - Rode kool van 't Livinushof
    - Gele ui van 't Livinushof
    - Rode biet van de Baarbeekhoeve
    - Boerenkool van Wijngaardhof
    - Prei van De Baarbeekhoeve


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel winterpostelein.

    In
    het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Delicata pompoen van De Wriemeling
    - Rode kool van 't Livinushof
    - Rode biet van de Baarbeekhoeve
    - Boerenkool van Wijngaardhof


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen Delicata pompoen, maar wel knolselder.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 februari 2016 - week 8). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 24 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


    Salade van geroosterde ‘Delicata’ pompoen

     

    Nodig (voor 4 personen): 1 "Delicata" pompoen, 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden), een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), een pakje feta, 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden), 240g tarwekorrels, verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,...), olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el tahini, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper

    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200°c.
    - Kook de tarwekorrels zoals op de verpakking vermeld staat.
    - Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik.
    - Leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om.
    - Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel.
    - Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de verse
    kruiden.
    - Voeg er de tarwekorrels aan toe.
    - Vul elk bord met een goede hoeveelheid salade en enkele schijven pompoen.
    Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing.


    Smakelijk!
     

    www.stadsboerderijantwerpen.b








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
                  FRAWITIME/ KOOPJESNAMMIDAG              23-02-2016
                      In dienstencentrum Oversnes
     
     
               UIT DIVERSE BELGISCHE PRODUCTIES
     
     
                 ESKIMO: Ondergoed&nachtkleding
                 DE CORTE:lamswollen materialen
                 JARITEX : Beddeconfort
                J.CLRYSSE: Baddlinnen,Badjassen,keukenhanddoeken&zakdoeken
               FILANTEX: Lakensets,hoeslakens&dekbedovertrekken
     
              Alles in ons landje gemaakt en de prijzen zijn zeker niet te hoog dan de invoer uit het buitenland













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    22 | 2 | 2016

    European Youth Parliament landt in Antwerpen
    Jongeren werken samen Europese wetsvoorstellen uit

    Van 23 tot en met 26 februari vindt in Antwerpen de Belgische editie van het European Youth Parliament (EYP) plaats. Tijdens deze grootse simulatie van het Europees Parlement werken jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs uit Vlaanderen, Brussel en Zweden vier dagen lang aan Europese wetsvoorstellen. Aan het eind van de week moet elke commissie haar wetsvoorstel verdedigen tijdens een  Algemene Vergadering. De voertaal is Engels. “Initiatieven als het EYP zorgen voor Europees bewustzijn bij onze jongeren. Met de groeiende impact van de Europese Unie op ons dagelijks leven en de verschillende beleidsdomeinen van onze provincie is kennis hierover van wezenlijk belang.”, aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

    De jongeren werken in de commissies aan wetsvoorstellen over de volgende thema`s: innovatie in start-ups, technologie en milieu. Ze buigen zich over vragen als: Hoe kan de EU energieopwekking op particulier niveau stimuleren zodat burgers kunnen bijdragen aan een duurzamere, betrouwbaardere en betaalbare energietoevoer? Om een wetsvoorstel te ontwerpen kunnen zij op woensdagavond ook te rade gaan bij experts tijdens het expertendiner. Tijdens dit diner zullen onder andere gedeputeerde voor Economie en Innovatie Ludwig Caluwé, Philippe De Backer (Europees Parlementslid Open-VLD), Hans Tubbax (Thomas More) en Mark Pecquer (Thomas More) aanwezig zijn.

    EYP-België

    Elk jaar wordt één EYP-sessie georganiseerd, waaraan telkens 12 scholen met elk 8 leerlingen van het 5de jaar secundair onderwijs deelnemen. Drie scholen worden door een internationale jury geselecteerd om deel te nemen aan de sessies van EYP International in het daaropvolgende schooljaar. EYP-België is de Belgische tak van het European Youth Parliament. Het is een onafhankelijke organisatie die bestaat uit jonge vrijwilligers. Het European Youth Parliament organiseert meer dan 500 evenementen per jaar in 39 verschillende Europese landen. Daarbij betrekt ze meer dan 28.000 jongeren.

    Deelnemende scholen
    Koninklijk Atheneum Antwerpen

    KA Pitzemburg Mechelen

    OLVE Edegem

    De Bron Tielt

    Guldensporencollege Kortrijk

    Humaniora Broederschool Sint-Niklaas

    Institut Saint-André Brussel

    GO! Avelgem

    O.L.Vrouwlyceum Genk

    KS Diest (Vroeger "Voorzienigheid Diest")

    International High School of the Gothenburg Region (Zweedse delegatie)

    Umeå Internationella Gymnasium (Zweedse delegatie)

     

    Europa Direct provincie Antwerpen

    Europa Direct provincie Antwerpen is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er meer dan 500 infopunten in de 28 lidstaten. Europa Direct is een partnerschap tussen provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken. Europa Direct ondersteunt het EYP in Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    23-26 februari

    Waar:
    Stad Antwerpen, verschillende locaties

    Meer info:

    www.eyp-europolis.be of de Facebookpagina van EYP-België

     

    Programma:

    Pers is welkom op de volgende momenten, graag wel een seintje vooraf.

     

    23 februari
    9.30-10.30 uur Openingsceremonie

    Locatie: Stadhuis, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    24 februari
    19-21 uur Expertendiner,

    Locatie: studentenrestaurant Thomas More Antwerpen, campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    26 februari
    14-17 Algemene Vergadering: de jongeren verdedigen hun eigen wetsvoorstellen
    17-18 uur Afsluitingsceremonie

    Locatie: Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    Het volledig programma is op aanvraag beschikbaar via Olivia Wittock:
    Eolivia.wittock@eyp-europolis.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    Samen aan de slag:

    Wilgentakken vlechten
    donderdag 10 maart 2016 – provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne)

    Steek de handen uit de mouwen als vrijwilliger voor een (halve) dag

    Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

     

    Wilgentakken vlechten voor het Rivierenhof

    Na een praktische mini-stoomcursus ‘wilgentakken vlechten’, bouwen we met de oogst van vorige maand allerlei toepassingen voor gebruik in het park. Leuke speelelementjes zoals een wiglo of een wilgentunnel bijvoorbeeld, maar evengoed vogelkijk- en/of afscheidingswanden. Ook een dierenhuisje, een aparte zitbank of een creatieve plantenbak behoren tot de mogelijkheden.

     

    Schrijf je nu in!

    We vliegen er samen in op donderdag 10 maart 2016. Aan jou de keuze: van 9u30 tot 12u30 en/of van 13u tot 17u. Afspraak aan het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.Meedoen is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Donderdag 10 maart 2016. Aan jou de keuze: van 9u30 tot 12u30 en/of van 13u tot 17u.

    Waar: 
    Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

    Deelname:
    Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht.

    Inschrijven kan sinds vandaag bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

    Social media:
    www.facebook.com > Rivierenhof


    Meer info:
    Domeinwachters T 03 360 52 18



     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    18 | 02 | 2016

    G-sportfonds lanceert oproep ‘Week van de
    G-sportfan!’
    Vier G-sportcafés op 3, 10, 11 en 24 maart

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen lanceert een oproep naar projecten die willen deelnemen aan de ‘Week van de G-sportfan!’, een brede sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport. Met de campagne wil de provincie Antwerpen drempels voor sporters met een handicap wegnemen en de kwaliteit van de sportbeoefening verhogen. Concreet gaat het G-sportfonds op zoek naar projecten om samen G-sportfans én fondsen te werven. Voor elke euro dat een project aan fondsen werft, legt het G-sportfonds er telkens één euro bovenop. Tijdens vier G-sportcafés op 3 (Lille), 10 (Mol), 11 (Sint-Katelijne-Waver) en 24 (Antwerpen) maart licht het G-sportfonds de ‘Week van de G-sportfan!’ nader toe aan geïnteresseerde individuen, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen,… 

    Voor het derde jaar op rij organiseert het G-sportfonds van de provincie Antwerpen een sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport: de ‘Week van de G-sportfan!’. Tijdens deze campagne zet het G-sportfonds sport voor personen met een handicap in de kijker. Concreet gaat het G-sportfonds samen met een aantal G-sportprojecten op zoek naar personen die G-sport een warm hart toedragen en G-sportfan willen worden. Daarnaast start er ook een crowdfundingsactie waarbij het G-sportfonds zich engageert om voor elke euro dat een project aan fondsen werft er één euro bovenop te leggen. 1 euro wordt dus 2 euro. Het G-sportfonds trekt 100.000 euro uit voor sportieve G-projecten die willen meedoen aan de ‘Week van de G-sportfan!’. Met deze financiële injectie wil het G-sportfonds drempels voor sportbeoefening verlagen én de kwaliteit in de G-sportsector verder verhogen. De ‘Week van de G-sportfan!’ vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016.

     

    Tijdens vier G-sportcafés gespreid over de provincie Antwerpen licht het G-sportfonds het concept en de deelnamecriteria van de ‘Week van de G-sportfan!’ in detail toe. Personen met een handicap, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen en actoren uit de geestelijke gezondheidszorg en sociaal-cultureel werk kunnen aan de campagneweek participeren. Tot 30 april kunnen er kandidaturen ingediend worden. De G-sportcafés vinden plaats op volgende momenten:

     

    • Donderdag 3 maart om 19.30 uur in het Gielsbos, Vosselaarseweg 1, 2275 Lille
    • Donderdag 10 maart om 19.30 uur in Sportcentrum Den Uyt, Rode Kruislaan 20, 2400 Mol
    • Vrijdag 11 maart om 19.30 uur in het Gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver
    • Donderdag 24 maart om 19.30 uur in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

     

    Gedeputeerde Bruno Peeters benadrukt het belang van de ‘Week van de G-sportfan!’ voor de G-sportsector: “Ook in 2014 en 2015 organiseerde het G-sportfonds een editie van de ‘Week van de G-sportfan!’. In 2014 klokte de teller op het vlak van crowdfunding af op 42.851 euro, in 2015 bedroeg dit bedrag 85.338 euro. Dankzij de campagnes konden in totaal 20 G-sportprojecten nieuwe sportmaterialen aankopen voor hun G-sporters gaande van een nieuwe aangepaste Trimaran tot tandems, driewielers, mobiele zwemtillift, enzovoort. Het aantal geregistreerde G-sportfans via de website www.gsportfonds.be nam toe tot 13.037 fans. Jaar na jaar willen we voortbouwen op dit succes, omdat ook personen met een handicap alle kansen verdienen om te sporten.”

     

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil sporters met een handicap alle kansen geven om te kunnen sporten en bewegen. En vooral: het taboe dat leeft over en rond G-sport doorbreken. Want ook als je één been hebt, blind of doof bent of in een rolstoel zit, kun je plezier beleven aan sport. Het G-sportfonds kan rekenen op de geëngageerde steun van het bedrijfsleven: Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, Soudal, BASF Antwerpen, Total, Sportoase, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Prokorn brood, IDEWE, Planon en Ravago Logistics. Meer informatie over het G-sportfonds vind je op de website www.gsportfonds.be.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    18 | 02 | 2016

    G-sportfonds lanceert oproep ‘Week van de
    G-sportfan!’
    Vier G-sportcafés op 3, 10, 11 en 24 maart

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen lanceert een oproep naar projecten die willen deelnemen aan de ‘Week van de G-sportfan!’, een brede sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport. Met de campagne wil de provincie Antwerpen drempels voor sporters met een handicap wegnemen en de kwaliteit van de sportbeoefening verhogen. Concreet gaat het G-sportfonds op zoek naar projecten om samen G-sportfans én fondsen te werven. Voor elke euro dat een project aan fondsen werft, legt het G-sportfonds er telkens één euro bovenop. Tijdens vier G-sportcafés op 3 (Lille), 10 (Mol), 11 (Sint-Katelijne-Waver) en 24 (Antwerpen) maart licht het G-sportfonds de ‘Week van de G-sportfan!’ nader toe aan geïnteresseerde individuen, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen,… 

    Voor het derde jaar op rij organiseert het G-sportfonds van de provincie Antwerpen een sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport: de ‘Week van de G-sportfan!’. Tijdens deze campagne zet het G-sportfonds sport voor personen met een handicap in de kijker. Concreet gaat het G-sportfonds samen met een aantal G-sportprojecten op zoek naar personen die G-sport een warm hart toedragen en G-sportfan willen worden. Daarnaast start er ook een crowdfundingsactie waarbij het G-sportfonds zich engageert om voor elke euro dat een project aan fondsen werft er één euro bovenop te leggen. 1 euro wordt dus 2 euro. Het G-sportfonds trekt 100.000 euro uit voor sportieve G-projecten die willen meedoen aan de ‘Week van de G-sportfan!’. Met deze financiële injectie wil het G-sportfonds drempels voor sportbeoefening verlagen én de kwaliteit in de G-sportsector verder verhogen. De ‘Week van de G-sportfan!’ vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016.

     

    Tijdens vier G-sportcafés gespreid over de provincie Antwerpen licht het G-sportfonds het concept en de deelnamecriteria van de ‘Week van de G-sportfan!’ in detail toe. Personen met een handicap, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen en actoren uit de geestelijke gezondheidszorg en sociaal-cultureel werk kunnen aan de campagneweek participeren. Tot 30 april kunnen er kandidaturen ingediend worden. De G-sportcafés vinden plaats op volgende momenten:

     

    • Donderdag 3 maart om 19.30 uur in het Gielsbos, Vosselaarseweg 1, 2275 Lille
    • Donderdag 10 maart om 19.30 uur in Sportcentrum Den Uyt, Rode Kruislaan 20, 2400 Mol
    • Vrijdag 11 maart om 19.30 uur in het Gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver
    • Donderdag 24 maart om 19.30 uur in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

     

    Gedeputeerde Bruno Peeters benadrukt het belang van de ‘Week van de G-sportfan!’ voor de G-sportsector: “Ook in 2014 en 2015 organiseerde het G-sportfonds een editie van de ‘Week van de G-sportfan!’. In 2014 klokte de teller op het vlak van crowdfunding af op 42.851 euro, in 2015 bedroeg dit bedrag 85.338 euro. Dankzij de campagnes konden in totaal 20 G-sportprojecten nieuwe sportmaterialen aankopen voor hun G-sporters gaande van een nieuwe aangepaste Trimaran tot tandems, driewielers, mobiele zwemtillift, enzovoort. Het aantal geregistreerde G-sportfans via de website www.gsportfonds.be nam toe tot 13.037 fans. Jaar na jaar willen we voortbouwen op dit succes, omdat ook personen met een handicap alle kansen verdienen om te sporten.”

     

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil sporters met een handicap alle kansen geven om te kunnen sporten en bewegen. En vooral: het taboe dat leeft over en rond G-sport doorbreken. Want ook als je één been hebt, blind of doof bent of in een rolstoel zit, kun je plezier beleven aan sport. Het G-sportfonds kan rekenen op de geëngageerde steun van het bedrijfsleven: Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, Soudal, BASF Antwerpen, Total, Sportoase, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Prokorn brood, IDEWE, Planon en Ravago Logistics. Meer informatie over het G-sportfonds vind je op de website www.gsportfonds.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

                                                                              

                                                        2-4

    Flinke belangstelling op de tribunes van sportcentrum Sorghvliedt voor de onvervalste topper tegen Selaklean Thulin, vorig seizoen telkens onze tegenstander in de finale van de play-offs, de finale van de Beker van België en de supercup.

     

    Na de verrassende uitschakeling in de Beker van België en enkele verliespunten in het kampioenschap, wist de flamboyante ST-voorzitter Abdelhak Ouafik ondertussen nog twee Brazilianen te strikken waarmee hij zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt…

     

    Er heerste een ondraaglijke spanning toen het arbitrale duo Marc Nihoul-Christophe Blairon de kamp in gang floot.

     

    De bezoekers, een exotische mengeling van professionele zaalvoetballers, vertrokken razendsnel uit de startblokken. Toch was het Steven Dillien die als eerste een doelpoging waagde, zijn schot scheerde voorlangs. Aan de overzijde miste Michel Souza Menaes een gigantische mogelijkheid. In de 4’ lukte Steven Dillien een mooi dribbelnummer en presenteerde de bal keurig aan Antoine Lemaire, de Carolo aarzelde niet (1-0).

     

    De Henegouwers verhoogden de druk. De hyperactieve Bruno Barboza liep een hoofdwonde op en moest voor verzorging naar de kant; hij kon weldra hervatten, getooid met de nodige verbandmiddelen. Olivier Verhanneman pakte uit met een drietal schitterende reddingen. Hij moest zich uiteindelijk gewonnen geven toen de losgelaten Adam Zriwil een voorzet van André Pereira De Campos moeiteloos tegen de netten prikte (1-1).

     

    Het gevecht woedde in alle hevigheid verder. Een ontsnapping van Imad Amazou vergde een attente tussenkomst van Roberto Gozi, terwijl een verre lob van Mustapha Aabbassi net over de dwarsligger zoefde. Na een schermutseling bleef Hicham Channouf groggy op de vloer liggen, gelukkig kon hij spoedig opnieuw aan het spel deelnemen.

     

    In de 18’ trof een kanjer van Jonnatha Gonçalves Mendes de staak. Enkele minuten later mocht Bruno Barboza zich op links al te makkelijk doorzetten, Reda Rabei nam diens assist onverbiddelijk op de slof (1-2).

     

    Selaklean Thulin liet het tempo wat zakken en teerde vooral op balbezit. Niettemin was de laatste scoringskans voor de Hobokenaars weggelegd alvorens de rust werd ingegaan: een fraai uitgevoerde vrijschop belandde via enkele tussenstationnetjes tot bij de geïsoleerde Mustapha Aabbassi, niet zonder verbazing zagen we hem iets te onbesuisd over de deklat besluiten.

     

    Na de verfrissingen trok de thuisploeg met vereende krachten op zoektocht naar de gelijkmaker. Roberto Gozi toonde zich herhaaldelijk onvermurwbaar, al mag eraan toegevoegd dat de goudzwarten bij de afwerking niet erg precies en vaak te overhaast te werk gingen. Bovendien boden zij aan Bruno Barboza te veel vrijheid om vanop de rechterflank spijkerhard uit te halen (1-3).

     

    Dit doelpunt was de aanleiding voor een alles-of-niets-offensief van de Beobankers. Alweer gebruikte Roberto Gozi lijf en ledematen om het lokale spervuur te weerstaan. We noteerden talloze hoekschoppen die geen soelaas brachten en hielden tussendoor ook even de adem in: Hobokens balverlies deed Lucas Diniz diep in de ogen van Olivier Verhanneman kijken, ons sluitstuk hield zich koelbloedig overeind.

     

    Met nog tien minuten op de klok vroeg GS-coach Rudy Smet een time-out en besliste om Antoine Lemaire als vliegende doelman te laten opdraven. Een riskante onderneming want een nauwelijks gehinderde raid van Bruno Barboza over de ganse lengteas van het terrein werd slechts op de valreep door Karim Akajoua afgeblokt.

     

    Onze jongens bleven er tot het uiterste voor gaan, het zat hen echter niet mee. Erger zelfs, de partij kantelde helemaal in het voordeel van de gasten: Reda Rabei zorgde op een diefje voor de genadeslag (1-4), een tegentreffer van Imad Amazou was nog enkel nuttig voor de statistieken (2-4). Een ultieme inspanning van Steven Dillien stuitte eens te meer op de onverstoorbare Roberto Gozi…

     

    Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze boeiende wedstrijd kan u respectievelijk vanaf dinsdag en woensdag bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “video’s” - www.fwbb.be/nl.

     

    Volgende vrijdag reizen we naar Evere waar BP Bruxelles ons ongetwijfeld een warm onthaal zal schenken…

     

    Het voorprogramma bestond uit de ontmoeting GS Beobank Hoboken B versus ZVK Katelijne, tweede in de stand van de Vlaamse competitie (regio centraal). Ondanks stevig verzet dienden onze beloften in de nederlaag te berusten (0-4).

     

    Voor de aftrap en tijdens de pauze werden de toeschouwers verwend met een gesmaakt optreden van de turn- en dansvereniging Olympos Lint, waarvoor onze hartelijke dank!

     

    Tenslotte vermelden we dat ons team afgelopen woensdag in kasteel Sorghvliedt door het districtsbestuur en de sportraad van Hoboken werd bedacht met de trofee van sportlaureaat 2015. Op de foto als bijlage herkent u v.l.n.r. Xavier Potvin, Steven Dillien en Wim Rooms tijdens een interview dat werd afgenomen na de uitreiking van het begeerde kunstwerkje. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg!

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien,coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    samenstelling Selaklean Thulin: Roberto Gozi (d), Stefano De Carolis (d), Jonnatha Gonçalves Mendes, André Pereira De Campos, Michel Souza Moraes, Orazio Valenti, Reda Rabei (2), Bruno Barboza (kpt) (1), Adam Zriwil (1), Lucas Diniz en coach Rosario Persichetti.

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

     

    _______________________________________________

     

    GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

    landskampioen 2015

    landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015

    landskampioen en winnaar supercup 2006

    winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

    vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

    5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

    halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

    10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

    In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

    p/a Dirk Van Overbeke

    Dr. Van Raesstraat 52

    B-2660 Antwerpen-Hoboken

    gsm 0032 473 70 79 58

    e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

    www.gshoboken.be

    TV één teletekstpagina 558

     

                                       SPORTLAUREATEN TROFEE TEAM 2015

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met HAAI!TECH ontdekken jongeren wetenschappen en techniek in Geel

    HAAI!TECH landt in Geel.

    Zaterdag 27 februari kunnen 200 jongeren op HAAI!TECH experimenteren met wetenschap en techniek. In interactieve workshops proeven ze van bouw, houtbewerking, mechanica, elektriciteit, elektronica en chemie. Jongeren met talent of interesse voor deze domeinen en hun ouders krijgen alle informatie over de studierichtingen die daarbij aansluiten. Voor het eerst gaat HAAI!TECH door in Geel. Deze editie was in een mum van tijd volzet.

     

    Jongeren die voor een studiekeuze staan, weten vaak niet waar ze moeten zoeken naar informatie. Welke studierichtingen bestaan er? Wat houdt elke richting in? Welke studierichting ligt in de lijn van wat mij boeit, mijn capaciteiten en mijn ambities? HAAI!TECH biedt antwoorden op deze vragen en haalt de vooroordelen over technische studies onderuit. Ook ouders krijgen alle informatie over mogelijke opleidingen in wetenschap en technologie.

     

    Workshops

     

    Jongeren van 10 tot 14 jaar kunnen deelnemen aan 4 van deze workshops en hun talenten ontdekken:

    • Chemie: Elektriciteit opwekken of kleuren mengen, met chemie kan alles!
    • Mechanica: Tover een mechanische constructie om tot een bloemenvaasje.
    • Hout: Maak een ‘docking station’ met versterker voor je telefoon.
    • Bouw: Ontwerp en bouw je eigen spaghettibrug. Wie maakt de sterkste?
    • Elektriciteit: ‘Bibberen onder spanning’, durf jij het aan?
    • Elektronica: Ontdek LED-technologie in verschillende toepassingen. Beam me up Scotty!

     

    Jongere broers en zussen kunnen eveneens toffe activiteiten rond techniek beleven. Voor de ouders is er infosessie waar ze alle vragen rond technische studiemogelijkheden kunnen stellen.

     

    Enkele getuigenissen:

     

    “Nu ben ik er wel van overtuigd dat een technische studierichting voor mijn kinderen geen minderwaardige keuze is. Jammer van het waterval-effect en het feit dat het hardnekkig in het hoofd van de mensen blijft hangen.”

     

    “Ik ben vrij zeker dat, als ik op die leeftijd aan een dergelijk initiatief had kunnen deelnemen, mijn studiekeuze er totaal anders had uitgezien.”

     

    “Een heel groot compliment voor de organisatie van deze dag! Alles was tot in de puntjes verzorgd en de uitleg die we kregen, deed ons de bomen weer door het bos zien. Vóór deze dag hadden we qua schoolkeuze een beetje voor de 'gemakkelijkheidsoplossing’ gekozen, beseffen we nu: “Wat is haalbaar met openbaar vervoer? Nu kijken we anders naar technische scholen en zoeken we gerichter naar de juiste opleiding. Daar heeft vooral de sessie voor ouders toe bijgedragen.”

     

     

    Praktisch

     

    HAAI!TECH vindt plaats in De Waai, Werft 28 te Geel.

    Zaterdag 27 februari 2016 | van 10u tot 13u | van 14u tot 17u

    Deelname is gratis.

    Meer info en inschrijven via www.talentenfabriek.be/haai-tech-kempen (volzet)

     

            Beelden van 200 jongeren tussen 10 en 14 jaar zijn actief bezig met wetenschappen en techniek via toffe workshops.

            Gesprekken met ouders over studiekeuze

            Informatie over het lokale studieaanbod in de Kempen

     

     

     

    Samenwerken met lokale partners

     

    HAAI!TECH wordt georganiseerd door Talentenfabriek, job- en opleidingspunt voor de industrie in Antwerpen. Talentenfabriek is een partnerschap van de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, VDAB, Vlaanderen, Co-valent en FTMA –VIBAM- ANTTEC.  HAAI!TECH wordt voor het eerst georganiseerd in de regio Geel, met de steun van BASF Antwerpen, Volta en de Stad Geel. Vrijwillige leerkrachten en leerlingen van KOGEKA Geel, KA Geel en docenten en studenten van Thomas More werken mee aan deze inspirerende en informatieve dag.

     

     

     

    Meer informatie over dit persbericht:

    Veerle Dillen, Consulent Onderwijs Talentenfabriek

    Veerle.Dillen@talentenfabriek.be  -  tel 0498 32 01 68

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk Geiten verkoop

    19 |02 | 16

    Wilrijkse Geitenparade brengt ruim 10 000 euro op voor vzw (W)Onderweg


    De veiling van de Geitenparade bracht in totaal 10 009 euro op. Het Wilrijkse districtsbestuur overhandigde dit bedrag aan de vzw (W)Onderweg. Deze organisatie, die werkt met personen met een autismespectrumstoornis, zal voortaan kunstwerken exposeren in het Wilrijkse districtshuis.

     

    In 2015 vierde Wilrijk zijn 1250ste verjaardag. Eén van de meest in het oog springende activiteiten van het feestjaar was de Geitenparade, een bonte verzameling van geitenbeelden die artistiek werden gedecoreerd door inwoners, verenigingen en studenten van de Academie Wilrijk. Tijdens de jaarwisseling werden 111 beeldjes geveild voor een goed doel: de vzw (W)Onderweg die zich inzet voor mensen met autismespectrumstoornis. Zij kunnen zich bij de vzw volledig richten op kunst. Heel wat kunstenaars van (W)Onderweg versierden een beeld voor de Geitenparade.

     

    De veiling leverde in totaal 10 009 euro op. Het districtsbestuur overhandigde dit bedrag op vrijdag 19 februari aan (W)Onderweg. “Met deze actie plaatsten we een orgelpunt op een bijzonder geslaagd feestjaar rond de 1250ste verjaardag van ons ‘Geitendorp’”, zegt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het districtscollege, “Dat we tegelijk ook meer dan 10 000 euro ophalen voor personen met autismespectrumstoornis, maakt het jaar des te mooier.”

     

    Districtsschepen Hans Ides: “Het was fantastisch om te zien hoe onze academie en cultuurdienst samengewerkt hebben aan geitenbeeldjes. De verwondering van jong en oud toen de geitenbeeldjes in het straatbeeld verschenen was hartverwarmend. Ik ben ervan overtuigd dat de Wilrijkse identiteit van speelse geitenkoppen door dit project sterk in de verf is gezet. Als dat dan nog 10 000 euro oplevert voor een goed doel, kunnen we gerust spreken van een geslaagd cultuurproject.”

     

    De vzw (W)Onderweg is opgetogen met de opbrengst. “Dit geeft ons extra ademruimte om workshops te blijven organiseren en materiaal aan te kopen voor onze kunstenaars”, zegt coördinator Gerda Cools.

     

    Gemeenschapscentrum toont werken van (W)Onderweg

    Voortaan krijgt (W)Onderweg een permanente expositieruimte in het Wilrijkse gemeenschapscentrum op de Bist. Het district kwam met de vzw overeen dat op de wand in de foyer kunstwerken van (W)Onderweg zullen worden getoond. De collectie wordt elke maand vernieuwd en is permanent te bezichtigen, uitgezonderd op het moment dat er andere tentoonstellingen plaatsvinden in het gemeenschapscentrum. 

     

    “Deze permanente tentoonstellingsruimte is een goede zaak voor onze kunstenaars. Het biedt personen met autismespectrumstoornis een bijkomende kans om op een positieve manier met hun werk naar buiten te komen”, aldus Gerda Cools.

     

    De kunstwerken die (W)Onderweg exposeert, worden principieel niet verkocht. Wel kunnen ze gehuurd worden. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de organisatie: www.wonderweg.be.

     

    Het districtsbestuur overhandigde op vrijdag 19 februari de opbrengst van de veiling aan een afgevaardigde van de vzw (W)Onderweg. Tegelijk werd de nieuwe samenwerking voorgesteld tussen het district en de organisatie.































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE CHORALE

    DE chorale                

     

    Vanaf 17 februari is het officieel: de archieven van de CHORALE zijn overgebracht naar het FELIXPAKHUIS.

    Nog tot 17 april kan u de voornaamste stukken er gaan bekijken.

     

    Dat de archivering niet vanzelf ging kon men afleiden uit de diverse speeches – dat het de moeite loont om de diverse unieke stukken te bewonderen des te meer…

     

    Kortom : bekijk de foto’s en we zijn ervan overtuigd dat u de zaken voor 17 april nog eens komt bekijken!

     

     



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!