Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

     

    Agendatip

    Provincie Antwerpen

    Rivierenhof Valentijnrun– lustrumeditie!

    Zondag 14 februari 2016 - startschot om 11u (Deurne)

    Loop warm van liefde voor het Rivierenhof

    Op zondag 14 februari 2016 om 11u wordt het startschot gegeven voor de vijfde editie van de massaal gesmaakte ‘Rivierenhof Valentijnrun’. Ook nu worden er achthonderd à duizend deelnemers verwacht die de winterkou ludiek trotseren met warme liefdesbetuigingen voor het mooiste park van de Antwerpse metropool.

     

    De Rivierenhof Valentijnrun is een recreatieve, plezante jogging onder begeleiding van ervaren lopers. Je kan kiezen tussen een parcours van 5 km of van 10 km op het langste, bewegwijzerde looppad in Antwerpen. Kom je verkleed in Valentijnthema of geïnspireerd door Amor, dan maak je kans op mooie prijzen. Voor alle deelnemers zijn er drankjes, zoetigheden, veel ambiance en goed gezelschap. Ook kleedkamers, douches en enthousiaste begeleiders staan vrij ter beschikking van de deelnemers. En deelnemen is … helemaal gratis.

     

    Schrijf je als de pijl van Cupido in

    De Rivierenhof Valentijnrun wordt georganiseerd door de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) in samenwerking met loopclub Antwerp Athletics en district Deurne. Inschrijven doe je via www.antwerpathletics.be

     

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer en waar:

    Zondag 14 februari 2016

    Kleedkamers en douches vanaf 9u30©Sportpark Ruggeveld, Ruggeveldlaan 480

    startschot om 11u©  Rivierenhof ingang: Parkweg / Ruggeveldlaan in 2100 Deurne

    Deelname:

    Gratis, inschrijven via www.antwerpathletics.be

    Websites:

    www.antwerpathletics.be

    www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof Valentijnrun

    www.gezelligbuiten.be

     

    Rivierenhof Valentijnrun - Copyright: Provincie Antwerpen

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant'Egidio

    1 februari 2016

    Vanmorgen, maandag 2 februari 2016, kwamen meer dan dertig leiders van de godsdiensten in België en Europa samen in hotel Le Plaza, in Brussel, voor een Interfaith Harmony Breakfast. Tijdens deze ontmoeting spraken ze vrijuit over de actuele uitdagingen van de terreur, de komst van migranten in Europa, het vreedzaam samenleven en de opvoeding van de jongere generaties.

    Op uitnodiging van de Gemeenschap van Sant’Egidio, schoven onder meer Brussels opperrabbijn Albert Guigui; aartsbisschop van Mechelen-Brussel Jozef De Kesel, de voorzitter van de Raad van Marokkaanse theologen Taher Toujgani en Metropoliet Athenagoras van het Oecumenisch Patriarchaat aan de ontbijttafel aan.

    Ook twee toppolitici waren aanwezig: Frans Timmermans, de eerste vice-Voorzitter van de Europese Commissie en Koen Geens, Belgisch federaal Minister van Justitie.  

    In haar welkomwoord wees Hilde Kieboom, vice-president van Sant’Egidio, erop hoe belangrijk het is om in dit delicate tijdsgewricht de dialoog tussen de godsdiensten te versterken en de positieve en constructieve kracht van de religies te herontdekken. Alleen op die manier kan een menselijker wereld tot stand komen. Ze wees op drie tekenen van de tijd die in deze zin gaan: het komende panorthodoxe Concilie dat in juni op Kreta zal worden gehouden; de recente verklaring van Marrakech waarin 250 islamitische leiders de unieke rol onderlijnden van de minderheden in islamitische landen en de plicht om hen te beschermen; en ten slotte het belang dat ook paus Franciscus hecht aan de Interreligieuze Dialoog in het Jubeljaar van de Barmhartigheid dat hij uitriep.

    De Vice-Voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, onderstreepte onder meer hoezeer een dialoog zich niet mag beperken tot een uitwisseling van beleefdheden, maar ook plaats moet geven aan het meningsverschil: uit de confrontatie kunnen oplossingen worden geboren.

    De uitdaging van de radicalisering, de identiteitsvorming van de jongeren en de verantwoordelijkheid van de godsdienstige leiders daarin stonden in het centrum van de discussie. Justitieminister Koen Geens onderstreepte het belang van de godsdienstige en filosofische vorming van de jongeren en de uitbouw van een identiteit die de andere niet vreest. Terloops stelde hij dat gewelddadige radicalisering geen probleem van de godsdiensten of de islam alleen is.

    Verschillende sprekers stelden dat radicalisering een complex fenomeen is met vele facetten, zoals het gebrek aan religieuze opvoeding, de ervaring van discriminatie en de dorst naar idealen. Radicalisering moet aangepakt worden, via de school, en via het internet.

    Als concrete voorstellen riepen meerdere godsdienstleiders op om de rangen te sluiten om het vak godsdienst op school te verdedigen: er zou nog meer in moeten worden geïnvesteerd om de onwetendheid te bekampen. Anderen stelden de oprichting voor van een soort ‘internetpolitie’, die de verspreiding van extremistische propaganda op het internet moet tegengaan, net zoals men ook de pedofilie op het internet bestrijdt.

    In dit gevecht om de "hearts and minds" van de jongeren, zijn religieuze leiders vaak nog te terughoudend, zo werd gesteld. Ze moeten werk maken van een open maar attractieve identiteit. Samen kunnen ze vorm geven aan een gastvrij, open en pluralistisch Europa. Want de echte vrede bestaat maar in de complementariteit.

    Deze ontbijtbijeenkomst vond plaats in de ‘Interfaith Harmony Week’, een initiatief dat gelanceerd werd door de Jordaanse Koning Abdullah II en ondersteund wordt door de Verenigde Naties. In de eerste week van de maand februari worden wereldwijd tal van initiatieven georganiseerd om het harmonisch samenleven van de godsdiensten te stimuleren. 

    Beelden van deze Interfaith Harmony Breakfast vindt u hier

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    01 | 02 | 16

    Sporting A brengt dansspektakel naar Antwerpen


    Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari zijn de beste dansparen van de wereld te bewonderen in Antwerpen. Op de Antwerp Diamond Dance Sport Cup schitteren internationale dansers in uiteenlopende disciplines.

     

    Tijdens het eerste weekend van februari zakken meer dan 600 dansparen vanuit de hele wereld af naar Antwerpen voor de Antwerp Diamond Dance Sport Cup. In deze danswedstrijd geven ze het beste van zichzelf in zowel de standaarddansen (Engelse en Weense wals, tango, slow foxtrot en quickstep) als de Latijns-Amerikaanse dansen (samba, cha-cha, rumba, paso doble en jive).

     

    Het hoogtepunt is het wereldkampioenschap Senioren 4 op vrijdag, maar ook de tornooien op zaterdag en zondag hebben de hoogste internationale ranking. Tussendoor komt de toekomst van de danswereld in actie in de leeftijdscategorie -21.

     

    Praktisch

    • Antwerp Diamond Dance Sport Cup
    • Sporthal Extra Time, Hertoglei, 2660 Hoboken
    • van 5 tot en met 7 februari

    o   vrijdag 5 februari - vanaf 13.30 uur

    o   zaterdag 6 februari - vanaf 10 uur

    o   zondag 7 februari - vanaf 10 uur








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    Op stap met de boswachter: De geruisloze vlucht van de uil
    Zaterdag 5 maart, 19 uur, Heist-op-den-Berg

    Maart is de maand om uilen te observeren. Heel wat uilen zijn druk in de weer met het verdedigen van hun territorium en het versieren van een partner en laten dan het meest van zich horen. De ervaren gidsen van de Kerkuilenwerkgroep van Natuurpunt en de boswachters van de Provinciale Groendomeinen Kempen maken van deze avond een onvergetelijke uilenervaring.

     

    Op de bioboerderij kunnen we onze handen en voeten verwarmen bij de gloed van de kachel en wie weet, een glimp opvangen van de kerkuil die zijn nestplaats heeft in de schuur. Met wat geluk horen en zien we ook de steen- en bosuil.

     

    Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, de afstand is 5 km.

    Voorzie laarzen of stevig schoeisel en een zaklamp.

     

    Deelnemen is gratis, maar inschrijven is nodig. Stuur een mailtje naar tom.huysmans@provincieantwerpen.be of bel naar 0474 95 00 90. Een inschrijving per mail wordt steeds bevestigd. De inschrijvingen worden afgesloten de dag voor de activiteit.

     

    Meer informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender De Averegten.

    Steenuiltje - Copyright: Provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zaterdag 5 maart 2016, 19 tot 21 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 12, 2220 Heist-op-den-Berg. Samenkomst aan de blokhut.

    Deelnameprijs:
    Gratis, vooraf inschrijven nodig

    Website:
    www.provincieantwerpen.be> kalender De Averegten


    Social media:

    facebook.com/deaveregten


    Meer info:
    Tom Huysmans

    0474 95 00 90

    tom.huysmans@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    :Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Wilgen knottenSamen aan de slag
    zondag 21 februari 2016 – 13u tot 16u - provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne)

    Steek de handen uit de mouwen als vrijwilliger voor een (halve) dag

    Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

     

    Oogsten van wilgenkruinen in het Rivierenhof

    Op de zandweg tussen Parking Oost en de Schranshoeve staan over een afstand van 600m tientallen knotwilgen te wachten om te worden gesnoeid. Heb jij geen last van hoogtevrees of hard werken in kou? Kom dan zeker helpen met het verwijderen van wilgentakken uit de boomkronen. Met de oogst gaan we in maart verder aan de slag, dan vlechten we met de twijgen allerlei praktische toepassingen voor gebruik in het park.

     

    We vliegen er samen in op zondag 21 februari 2016 van 13u tot 16u. Afspraak aan het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

    Meedoen is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.

    Inschrijven kan sinds vanochtend bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    zondag 21 februari 2016 van 13u tot 16u.

    Waar:
    Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

    Deelname:
    Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht.

    Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

    Social media:
    www.facebook.com > Rivierenhof


    Meer info:
    Domeinwachters T 03 360 52 18






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SINGEL

     

    Foto Pieter Embrechts: Jasper Leonard / Foto Eddy et les Vedettes: Alexander Wolfram

    Zing met Pieter Embrechts & Eddy et les Vedettes een uniek
    pop-upkoorconcert!

     

    Pieter Embrechts en Eddy et les Vedettes staan 20 augustus 2016 in de Antwerpse deSingel voor een eenmalig liveconcert.

    Zaterdag Zondag is op zoek naar zangtalent om met deze artiesten het podium te delen. Een team van professionele coaches zal twee pop-upkoren intensief begeleiden en hen klaarstomen voor een bruisende performance.

    Zangtalent tot 39 jaar zal optreden met Pieter Embrechts. Zangers vanaf 40 jaar brengen met Eddy et les Vedettes de beste Franse chansons. In Koor 2016 wordt een unieke belevenis voor de koren, het publiek én de artiesten!

     

    Wat gaat eraan vooraf?

    Elk pop-upkoor volgt in augustus intensieve zang- en performanceworkshops. Een team van professionele coaches zal de zangers begeleiden in de opbouw naar het concert.

     

    Meer over pop-upkoren

    In Koor 2016 is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die gekend is voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes van de artiesten. Afgelopen jaren werkte hij al samen met o.a. Lady Linn, Merdan Taplak, Frank Vander linden en Spinvis.

     

    Meer over Pieter Embrechts en Eddy et les Vedettes

    Als er een prijs bestond voor meest productieve en veelzijdige artiest van Vlaanderen, dan had Pieter Embrechts die ongetwijfeld al tien keer gewonnen. Muziek is zonder enige twijfel zijn grootste passie en daar moet op tijd en stond alles voor wijken. Vorig jaar toerde Pieter met nieuwe Nederlandstalige songs langs de Vlaamse zalen. Op 19 februari brengt hij zijn gloednieuw album uit: "Onderwoud". Deze zomer zal hij dus oud en nieuw werk kunnen brengen met zijn pop-upkoor.

     

    Zanger Frank Mercelis blaast met Eddy et les Vedettes de Franse klassiekers nieuw leven in en hij doet dat in goed gezelschap. Op eigen wijze brengen ze chansons van dé Franse vedetten van de jaren ’40 tot en met de jaren ’70.  Ze stonden het afgelopen jaar tot driemaal toe in een uitverkochte Roma. “Alors on chante!!”

     

    Noteer in je agenda

    In Koor 2016

    Workshops: augustus 2016

    Concert: Pieter Embrechts & Eddy et les Vedettes in Koor: 20 augustus 2016

    om 20.00 uur in deSingel Antwerpen

    Meer info: www.zaterdagzondag.be of infolijn 0489 63 62 62

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN SPORTNIEUWS

         3-5                

       

    Gijonesa Anderlecht is een moeilijk te omzeilen klip. Dat ondervonden reeds vele clubs die bij de Brusselaars op bezoek gingen. Voor GS Beobank Hoboken was het vanavond niet anders…

     

    De goud-zwarten lieten niets aan het toeval over en drongen de gastheren dadelijk achteruit. Het resulteerde na twee minuten in een knap doelpunt van Steven Dillien (0-1). Seconden later was Mustapha Aabbassi er als de kippen bij om een door Benoît Bouton geloste knal van Imad Amazou in doel te verlengen (0-2).

     

    Er leek geen vuiltje aan de lucht. Plots verkeerde onze verdediging echter in een gulle bui: liefst drie monumentale blunders stelden de thuisploeg in staat om warempel op voorsprong te klimmen via Kim Vantongelen en twee treffers van Mohamed-Rida Chakroun (3-2).

     

    De Hobokenaars vochten verbeten terug. Op een diepe assist van Steven Dillien tekende Imad Amazou voor de gelijkmaker (3-3). Karim Akajoua profiteerde van een lokaal mistasten om alleen op avontuur te trekken, zijn pegel plofte op de deklat. In de 18’ legde onze kapitein de bal klaar voor Hicham Channouf die hoog in de touwen besloot (3-4). Deze laatste gaf vervolgens een laterale voorzet tot bij Antoine Lemaire, de Carolo plaatste een lage schuiver door de benen van Benoît Bouton (3-5).

     

    Aan de overkant moest Olivier Verhanneman met een straffe parade uitpakken op een doelrijpe kans voor Marvin Chardon alvorens het eindsignaal weerklonk van een eerste speelhelft waarover we niet echt opgetogen konden zijn, het defensief geklungel indachtig.

     

    Onze jongens keerden uit de kleedkamers terug in de vaste overtuiging om de partij definitief naar hun hand te zetten. Twee intercepties van Imad Amazou werden bijna beloond, hetzelfde gold voor een stiftertje van Steven Dillien, Karim Akajoua mikte op de binnenkant van de staak. De verlossende goal bleef evenwel uit.

     

    De slordigheden stapelden zich aan weerszijden op, enige structuur in de acties was nergens meer te bespeuren. Ook het arbitrale duo Guy Rassart-Claude Dubois verloor soms de pedalen en kreeg een storm van protest over zich bij enkele dubieuze beslissingen.

     

    Hicham Channouf maakte een ongelukkige val, moest even naar de kant maar zou het spel spoedig hervatten. Erger nog was een lelijke aanslag van Mohamed-Rida Chakroun op Steven Dillien, de plaatselijke aanvoerder werd voor zijn onvoorbeeldig gedrag terecht met een geel karton uitgewezen. Het belette niet dat de contacten steeds bitsiger werden, beide ploegen incasseerden gauw vijf blauwe kaarten.

     

    De slotfase was best spannend. Khaled Oulichki verloor helaas de controle over de bal toen hij oog in oog met de GA-portier kwam. Yahia Takuk miste een huizenhoge mogelijkheid. Hicham Channouf beging een jammerlijke overtreding op de penetrerende Mohamed El Mokhtari, Joost Mignolet mocht vanop negen meter aanleggen doch trapte naast de kooi. Het laatste wapenfeit van een middelmatige wedstrijd met een merkwaardig scoreverloop: acht doelpunten in de eerste periode, in de tweede bleven de bordjes onaangeroerd!

     

    Volgende vrijdag om 21:15 uur ontvangen we in onze instellingen HCTE Cosmos La Hestre dat thuis zwaar werd geklopt door CKB Puurs (1-6), zodat de Klein-Brabanders dankzij het verlies van AC Men Waremme, op eigen bodem versus Anneessens Bruxelles (2-5), naar de vierde stek in het klassement oprukken. Het voorprogramma wordt vanaf 20:00 uur ingevuld door onze beloften (heden genoten zij van een rustdag) die Duvel Breendonk zullen bekampen in de Vlaamse competitie (regio centraal).

     

    samenstelling Gijonesa Anderlecht: Benoît Bouton (d), Mohamed-Rida Chakroun (kpt) (2), Joost Mignolet, Marvin Chardon, Mohamed El Mokhtari, Diego Chardon, Yahia Takuk, Kim Vantongelen (1), Adil Naamane en coach José Correas Martinez.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1),Safouane Channouf, Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    Liefhebbers van jeugdzaalvoetbal kunnen aanstaande zondag terecht in de Hobokense sporthal Fort VIII waar de GS-miniemen om 18:00 uur aan de slag gaan tegen ZVC OT United in het kader van de VZVB-Jeugdcup 2015-2016.

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

     

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

     

    Met sportieve groeten








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    29 | 01 | 2016

    Provincie Antwerpen halveert haar CO2-uitstoot

     

    Uit de vijfde editie van het broeikasgasrapport van de provincie Antwerpen blijkt dat de provincie op de goede weg is om tegen 2020 als organisatie klimaatneutraal te zijn. De provincie stoot al meer dan de helft minder CO2 in vergelijking met de eerste metingen uit 2006.

     

    De provincie licht tweejaarlijks haar CO2-uitstoot door. De provinciale broeikasgasuitstoot bedroeg in 2014 4.419 ton CO2-equivalenten. Dat is 1.625 ton minder dan in 2012. Tegenover 2006, het begin van de metingen, betekent dat zelfs een vermindering van meer dan 50%.

     

    Dat komt onder meer omdat de provincie inzet op het beperken van de uitstoot van CO2 in dienstverplaatsingen en het woon-werkverkeer. Door dienstverplaatsingen met de trein te doen, werd bijvoorbeeld 63 ton CO2-eq uitstoot vermeden: een derde meer dan in 2012. Het provinciepersoneel kiest steeds meer om al stappend of trappend naar het werk te komen, wat opnieuw 247 ton minder CO2 oplevert: een besparing van 62 ton meer tegenover 2012.

     

    De grootste vooruitgang

    Het oude provinciehuis werd ondertussen afgebroken. Door de verhuis van het provinciepersoneel naar een zuinigere tijdelijke locatie en in te zetten op energie-efficiënte maatregelen werd 800 ton CO2-uitstoot vermeden. Ook inzetten op duurzamere mobiliteit, renovaties van de stookplaatsen (onder meer in het PTS Mechelen en het gebouw van CLB Torenhof) en milieuvriendelijke aanpassing van de verlichting van gebouwen (bijvoorbeeld in het vormingscentrum Malle) zorgden voor een extra vermindering in de uitstoot.

     

    Het broeikasgasrapport

    De broeikasgasinventaris is een handig instrument in de strijd tegen de broeikasuitstoot en bovendien positief voor de portemonnee. Gedeputeerde voor Natuur en Milieu, Rik Röttger: “Het tweejaarlijkse rapport laat ons toe om kort op de bal te spelen en direct en concreet actie te ondernemen. Ook in te toekomst zullen we blijven inzetten op het ondersteunen van gemeenten, scholen en burgers bij hun klimaatvriendelijke inspanningen, onder meer via de Vriend Van-campagne.”

     

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info?

     

    Het broeikasgasrapport: http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/duurzame-organisatie/klimaatneutrale-provincie0/uitstoot.html

     

    Vriend Van-campagne: www.vriendvan.be

    Broeikasgasrapport Provincie Antwerpen

     


    copy richt  provincie antwerpen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant'Egidio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sant'Egidio

    29 januari 2016

    Europa en ons land kampen momenteel met ongeziene historische uitdagingen: de oorlogen aan de rand van Europa, terreurdaden en terreurdreiging en de komst van honderdduizenden migranten en vluchtelingen.

    Fenomenen die de samenleving polariseren en die het harmonieus samenleven van de bevolking onder druk zetten.

    Om over die uitdagingen te spreken organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio een ontbijtontmoeting tussen enkele toppolitici en de verantwoordelijken van de voornaamste kerken en godsdiensten in ons land.

    Dit Interfaith Harmony Breakfast vindt plaats nu maandag, 1 februari 2016 van 8u30 tot 10u in Hotel Le Plaza, Adolf Maxlaan 118-126, Brussel.

    Een veertigtal vertegenwoordigers van de christelijke kerken, de soennitische en sjiitische islam, het jodendom en andere godsdiensten gaan het gesprek aan met Minister van Justitie Koen Geens en de Vice-voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans.

    Onder hen zijn de nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel Jozef De Kesel, Metropoliet Athenagoras van het Oecumenisch Patriarchaat, de Brusselse Opperrabbijn Albert Guigui, de voorzitter van de moslimexecutieve Nourredine Smaili en het hoofd van de theologische raad van de Marokaanse Oelema’s in Europa, Taher Toujgani.

    Dit interreligieuze ontbijt vindt plaats in het kader van de ‘Interfaith Harmony Week’, een initiatief dat gelanceerd werd door Koning Abdullah II van Jordanië en dat ondersteund wordt door de Verenigde Naties. Heel de eerste week van februari worden wereldwijd en in het bijzonder in Brussel initiatieven georganiseerd om de ontmoeting tussen de godsdiensten te bevorderen.

    Beeldmedia en andere pers zijn welkom op het begin van de ontmoeting (8u30- ca 9u). De rest verloopt achter gesloten deuren.

    Gelieve wel op voorhand uw komst te melden.

    Voor meer informatie, contacteer organisator en woordvoerder Jan De Volder op 0495 79 50 91

     


    Meer informatie
    site : www.santegidio.be
    mail : pers@santegidio.be
    tel : +32.3.229.04.10

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ST-carolus borromeuskerk

    SHILDERIJWISSEL IN ST CAROLUS BORROMEUSKERK

     

    WOENSDAG 10 FEBRUARI 2016 (ASWOENSDAG) om 14U.

     

    Op de manier zoals ca.400 jaar geleden door de jezuïeten bedacht!

    Enkel nog mee te maken in de voormalige jezuïetenkerk in Antwerpen!

    Twee originele 17de eeuwse altaarsschilderijen (5,35m x 4m) van Cornelis Schut en Gerard Seghers worden gewisseld. Een beetje spanning verzekerd!!

    Gratis inkom.     Deuren om 13.30u.       

                                           Met uitleg voor en tijdens de wissel!

                                                                                                  Achteraf gratis rondleidingen in de kerk.

    Ook mogelijkheid tot bezoek aan de wereldvermaarde kantkamer (2,-euo p.p.)

     

    Een aanbevolen uitstapje ,ook boeiend voor kinderen!





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KLUSSENIER

    Jeroen  staat  paraat  voor  zowel  grote  als  kleine  renovatiewerkzaamheden   JEROEN  CLAUS  START  ALS  KLUSSENIER  IN  HOBOKEN  
    Hoboken  -­‐  Antwerpen,  28  januari  2016  –  Een  ervaren  vakman  sluit  zich  aan  bij  De   Klussenier.  Jeroen  Claus  start  in  februari  immers  als  Klussenier,  een  veelzijdig   vakman  voor  renovatie,  onderhoud  en  verbouwingen.  Hij  richt  zich  zowel  op   particulieren  als  bedrijven.    
    De  Klussenier  is  een  franchiseformule  voor  vakmannen  die  van  alle  markten  thuis  zijn.  In  Tv-­‐ programma’s  als  ‘Help,  mijn  man  is  een  klusser!’,  ‘De  Huisdokter’  of  ‘Grootse  plannen’,  duiken  ze  meer   dan  eens  op  om  kleine  en  grote  renovatiewerken  voor  hun  rekening  te  nemen.  Jeroen  zag  een   advertentie  online  en  besloot  om  zijn  kans  te  wagen.  Na  een  grondig  gesprek  over  zijn  mogelijkheden   en  specialiteiten  werd  de  beslissing  om  te  starten  snel  genomen.  Op  1  februari  is  het  zover:  voortaan   gaat  deze  ervaren  vakman  verder  onder  de  naam   De  Klussenier   Jeroen  Claus .    
    De  smaak  te  pakken   Jeroen  Claus:  “Na  mijn  opleidingen  graduaat  automechanica,  sanitaire  installaties  en   computertechnieken  ben  ik  meteen  aan  de  slag  gegaan  als  monteur.  Na  enkele  jaren  werd  ik  2de  man   bij  een  technisch  installatiebedrijf.  Daarna  ben  ik  overgestapt  naar  de  hout  &  bouwsector  en  werd  ik   verantwoordelijke  schrijnwerkerij  in  maatwerkkeukens,  interieurschrijnwerkerij  en  meubelmakerij.   Ondertussen  besteedde  ik  al  mijn  vrije  tijd  aan  mijn  grote  hobby:  renoveren  en  verbouwen.  Inmiddels   heb  ik  twee  eigen  woningen  compleet  zelf  verbouwd  naar  moderne  en  comfortabele  woningen.  Mijn   grote  droom  was  om  van  mijn  hobby  mijn  werk  te  maken  en  daarom  was  ik  begin  dit  jaar  al  als   vakman  gestart  in  bijberoep.  Al  snel  werd  duidelijk  dat  mijn  toekomst  als  zelfstandig  ondernemer  in  de   renovatie-­‐  en  (ver)bouwsector  ligt.  Maar  hoe  maak  je  daar  een  rendabel  hoofdberoep  van?  Een   antwoord  op  die  vraag  vond  ik  bij  bij  De  Klussenier.  Na  een  1ste  vrijblijvend  kennismakingsgesprek  in   Leuven  was  ik  meteen  enthousiast  over  de  mogelijkheden  die  De  Klussenier  mij  te  bieden  heeft,  en  ik   besloot  me  bij  deze  succesvolle  organisatie  aan  te  sluiten.”    
    Helpende  handen   Jeroen  werkt  voornamelijk  alleen  maar  voor  grotere  werken  kan  hij  rekenen  op  de  steun  van  collega’s   uit  de  buurt  zoals  De  Klussenier  Thierry  Vanden  Boogaert  en  Lee  Pauwels,  beide  uit  Hemiksem,  of  De   Klussenier  Steven  Warrens  uit  Stad  Antwerpen.  En  mogelijk  zullen  er  nog  meer  collega’s  in  deze  regio   bij  komen.  Jeroen:  “Het  is  niet  zo  dat  we  samen  één  bedrijf  hebben,  want  we  zijn  en  blijven  allemaal   zelfstandige  ondernemers.  Maar  voor  bepaalde  werken  is  het  handig  dat  je  een  collega  kunt   inschakelen  om  werken  voor  de  klant  sneller  te  kunnen  afwikkelen.  Of  om  een  helpende  hand  toe  te   steken,  want  alleen  een  plafond  van  Gyproc  platen  monteren  valt  niet  mee.”    
    Behoefte  aan  veelzijdige  vakmannen   Het  werkgebied  heeft  hij  alvast  afgebakend.  Hij  richt  zich  op  particulieren,  maar  ook  bedrijven  kunnen   bij  hem  terecht.  In  de  praktijk  blijkt  het  moeilijk  om  gekwalificeerd  personeel  voor  kleinere  renovaties   te  vinden,  omdat  bouw-­‐  en  aannemersbedrijven  zich  vooral  op  het  grote  werk  als  innovatie  en   nieuwbouw  richten.  De  Klussenier  opereert  in  een  andere  markt  en  daar  liggen  kansen  voor  deze   kersverse  ondernemer.  Jeroen  Claus:  “Er  is  in  deze  regio  behoefte  aan  een  veelzijdige  vakman  die  van   alle  markten  thuis  is.  In  deze  streek  gaat  de  klant  vooral  voor  kwaliteit.”    
     
     
         
    Praktisch   Voor  een  foto  van  Jeroen  Claus,  kunt  u  terecht  op  http://www.artmedia-­‐evokepr.be/media-­‐corner/.    
    Meer  info   Jeroen  Claus,  E:  j.claus@klussenier.be,  T: 03    -­‐  501  67  51,  M:  0471    -­‐    07  36  16   Ernst  Guldemond,  M:  0474  –  50  29  59,  E:  ernstguldemond@hetklushuis.be   Corneel  Haine,  PR  Consultant  Evoke  PR,  M:  0486-­‐42  90  91,  E:  Corneel.Haine@evokepr.be   Over  de  Klussenier   De  Klussenier  is  de  fra nchiseformule  van  Het  KlusHuis  België  BVBA.   De  Klussenier  is  marktleider  in  de  Benelux  en   s teeds  meer  mensen  ontdekken  de  vele  voordelen  om  deze  veelzijdige  vakman  in  te  schakelen  voor  renovatie,   onderhoud  en  verbouwingen.  De  Maatschappelijke  zetel  is   gevestigd  in  Overijse  en  ons  kantoor  bevindt  zich  in   Leuven -­‐ Hever lee .  Wilt  u  meer  informatie  over  onze  formules  en  activiteiten,  neem  dan  contact  op   met   onze   directeur  Ernst  Guldemond  op  tel.  02 -­‐ 687.28.46  of  0474 -­‐ 50.29.59.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    29 | 1 | 2016

    Ghostrockers komen naar Pennenzakkenrock
    Populaire tienerband uit gelijknamige Ketnetreeks palmt op 28 juni het Zilvermeer in

    De populaire band Ghostrockers is een van de headliners van de 22ste editie van Pennenzakkenrock op dinsdag 28 juni 2016. Een twintigduizendtal kinderen en hun leerkrachten zakken traditiegetrouw af naar het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer om de grote vakantie in te dansen. Ook dit jaar belooft het kidsfestival een  sterke muzikale affiche en een onuitgegeven aanbod randanimatie. Inschrijven voor het campingfestival en het dj-contest kan vanaf vandaag, vrijdag 29 januari omstreeks 16 uur.


    De affiche

    De organisatie buigt zich momenteel verder over het muzikale programma. “Er ligt een fameuze lijst op tafel, maar nog niet alle handtekeningen zijn gezet. Wie we al wel met de nodige fierheid én zekerheid mogen aankondigen zijn de Ghostrockers. De tienerband uit de gelijknamige Ketnetreeks Ghostrockers komt in volledige bezetting en met een stevig concert naar Pennenzakkenrock op dinsdag 28 juni.”, vertelt organisator Mil Kinnaer.

    Start inschrijvingen campingfestival en dj-contest

    Naast het muzikale programma kunnen de jongeren op dinsdag 28 juni ook genieten van randanimatie met een uitgebreide educatieve zone, een dj-contest en een speelzone. Er kunnen ook weer 200 jongeren met begeleiders logeren op de festivalcamping. Inschrijven hiervoor kan vanaf vrijdag 29 januari omstreeks 16 uur. Deze festivalcamping is een feest op zich met muziek en zomerse activiteiten vanaf maandagochtend 27 juni.

     

    Ook voor de dj-contest kan je inschrijven vanaf vrijdag 29 januari, 16 uur. Alle informatie over de inschrijvingen vind je op www.pennenzakkenrock.be. Tijdens deze talentwedstrijd worden deejays in spe gecoacht door professionals. Alle jongens en meisjes die weg zijn van dancemuziek kunnen zich inschrijven.

     

    Het team achter Pennenzakkenrock maakt zich duidelijk op voor een succesvolle 22ste editie van het befaamde kinderrockfestival.

    PRAKTISCHE INFO PENNENZAKKENROCK 2016

    Wanneer:
    Dinsdag 28 juni van 8 tot 17 uur
    campingfestival vanaf 27 juni, 8.30 uur

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

    Meer info:
    www.pennenzakkenrock.be

    www.zilvermeer.be

    Ghostrockers







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    28 | 01 | 16

                                                                                                                                                                                   

    Nieuwe stadsdichter Maarten Inghels stelt eerste gedicht voor

     

    Maarten Inghels, de nieuwe stadsdichter van Antwerpen, werd vandaag officieel aangesteld.

    Inghels liet meteen zijn eerste stadsgedicht ’Proloog’ op de wereld los

    . Het gedicht is een ode aan de fantasie, het utopisch denken en de helende kracht van verbeelding.

     

     

    Als bijlage vindt u integraal het allereerste stadsgedicht van Maarten Inghels.

     

    Proloog

     

    I

     

    Ik hunker regelmatig naar een andere stad,

    levend in de vele kamers van dit stenen hart.

     

    Ik ken het kermende weer boven de uitgedoofde parken,

    het oud zeer verkocht op de markten. Ik herken u en u en u.

     

    Loop elke straat minstens één keer besluiteloos uit —

    ik wil soms wanhopig afwezig zijn in uw midden.

     

    Maar wat kleeft mij hier vast? Ik sneed een inkerving

    in de stad en entte mezelf. Ik woelde de wonde open.

     

    (Die dubbelzinnige wens om vuur te spuwen

    en tegelijk de brandende benzine in te slikken.)

     

    Het utopische verlangen om de boel te veranderen.

    Voert een zondvloed mij ooit weg uit deze bocht van cement?

     

    Bon, ça va, tant pis, het is hier vaak niet mis maar toch

    schreef ik een alternatief scenario voor deze metropolis.

    (Ook een lastig lief verdient het

    om soms in ’t nieuw te worden gestoken).

     

    II

     

    De zon knip ik uit karton en ook de maan hang ik op.

    Ik timmer een ark die begeerte heet, tegen het vergeten.

     

    Verbouw de rivier tot een ondoorgrondelijke zee

    waarin ik thee trek van mijn blozende verveling.

     

    Morgen zadel ik een hommel. Hummend dirigeer ik

    de optocht van sterrenbeelden en vleermuizen.

     

    Uit de soep van asfalt groeien buigzame wolkenkrabbers.

    Auto’s krimpen tot mieren. Bussen worden circuspony’s

     

    en camera’s knipogende papegaaien. Inwoners zijn

    cirkelende panters, tam happen ze naar elkaars staart.

     

    Honden kakken goud, bomen klappen met hun takken.

    Vanavond regent het hard als oorlog maar ik kus

     

    alle dagdromende straatsoldaten. Ze transformeren

    in gevlekte padden die eeuwig tapdansen rond lantaarnpalen.

     

    ’s Zondags laat ik bosgeluiden binnen. Mensen leggen

    geheimen als eieren. De fabrieken slapen gapend in.

     

     

     

    III

     

    Ik moet nog vele mensen zijn, honderduit

    van contrariteit getuigen in tongentalen.

     

    Een blik mensen opentrekken en mezelf

    als ontbrekende bewoner uitlenen.

     

    Ik ben u en u en u. Ik ben een file

    van personages met tekstballonnen.

     

    Ik ben een meisje van vijftig, ik ben een gebelgde berber,

    ongewenst en broos. Een foorkramer, doof en boos.

     

    Of twee zeematrozen aan wal, woorddronken van een

    vuile mop en het bepotelen van God in zwarte jarretelles.

     

    Ik heb mij in de melk van de massa te wassen

    en kijk door vensters naar de mensen die ik ben,

     

    de zere plekken die ik eten geef. Wij zijn wandelaar

    onder de wandelaars, verloren gelopen in elkaar.

     

    Wij zijn de levende tijd. Wij hebben emmers

    licht en lijm nodig, de heling van verbeelding.

     Maarten Inghels

     

    Nadat schepen Heylen het ‘arbeidskontrakt’ met de nieuwe stadsdichter ondertekende

    werd terloops verwezen naar “ Tram Deluxe” of van elke tram een café maken- of van elke café een tram…

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    28 | 1 | 2016

    Europaweek voor het eerst in de Warande
    Leerlingen basisschool kruipen in de huid van EU-ministers


    Van 1 tot en met 5 februari is er voor het eerst een Europaweek in provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout. Leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs kruipen zelf in de huid van de Europese ministers en parlementsleden. Tijdens een interactieve sessie krijgen leerlingen informatie over het ontstaan van de Europese Unie (EU), de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement en hoe de EU hun dagelijks leven beïnvloedt. “Het is belangrijk om kinderen al van jongs af hierover te informeren, want de EU staat dichter bij ons dan we vaak denken. In de Europaweken tonen we aan dat Europa geen ver-van-mijn-bedshow is, maar een belangrijke impact en ongetwijfeld een rechtstreekse meerwaarde heeft voor iedereen.”, aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Europa. De Europaweek in de Warande staat in het teken van ruimtevaart.

     

    ‘Moet de EU onderzoeken of leven op Mars mogelijk is?’ Hierover beslissen de leerlingen als wetenschapsministers van de 28 lidstaten van de Europese Unie. Daarnaast maken ze in een fractie van het Europees Parlement de Europese begroting op. Elke klas volgt twee dagdelen. In het eerste dagdeel volgen ze een Europasessie en in het tweede worden de leerlingen ondergedompeld in de tentoonstelling ‘Exodus’ van Nicolas Provost en volgen ze een workshop. De Europaweek is een samenwerking tussen Europa Direct provincie Antwerpen en provinciaal cultuurhuis de Warande.

    Deelnemende scholen
    Basisschool Heilig Graf (Vosselaar), Freinetschool De Klimboom (Balen), GO! Basisschool Kameleon (Turnhout), Gemeenteschool De Wissel (Wuustwezel) en Vrije basisschool De Springplank (Broechem) doen mee aan de Europaweek.

     

    Europaweken schooljaar 2015-2016

    Tijdens het schooljaar 2015-2016 bezoekt Europa Direct provincie Antwerpen met de Europaweken acht verschillende provinciale locaties. Elke Europaweek heeft een eigen thema dat gekoppeld is aan de locatie. Elke week is dus anders. Dit thema is verwerkt in het onderdeel "Ministerraad" waar de leerlingen als minister van een lidstaat hun stem uitbrengen over een wetsvoorstel. De Europaweken zijn bezig aan hun derde jaargang. Cultuurhuis de Warande is dit schooljaar voor het eerst mee opgenomen in het programma.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari, zijn er dagelijks twee Europasessies (m.u.v. woensdag). In de voormiddag van 10 -12 uur en in de namiddag van 13 – 15 uur.

    Waar:
    Cultuurhuis de Warande, Warandestraat 45, 2300 Turnhout

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be/europadirect

    www.warande.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    28 |01 | 16                                                                                                                  


    Appelbollenrun en Run For Fun


    Als u sportieve voornemens in praktijk wil omzetten en toch een beetje wil zondigen met een lekkere appelbol, kan u deelnemen aan de gratis Appelbollenrun op 30 januari in Hoboken. Wie de smaak daarna te pakken heeft, kan zich inschrijven voor de loopsessies van Run For Fun: tien weken trainen om vlot 5 kilometer te lopen.

     

    Op zaterdag 30 januari kan iedereen gratis deelnemen aan de Appelbollenrun rond Fort 8. Trainers van atletiekclub HAKI begeleiden zowel beginnende als geoefende lopers. Eerst warmen de deelnemers gezamenlijk op aan de ingang van Fort 8. Daarna kiezen ze tussen een proefles Run for Fun, of 3 of 6 km lopen. De eerste 100 lopers die inschrijven krijgen na afloop een appelbol in het clubhuis.

     

    Wie het loopvirus daarna te pakken heeft, kan zich inschrijven voor Run For Fun. U loopt tien weken na elkaar op dinsdag en donderdag toertjes langs de piste in park Sorghvliedt of rond Fort 8. Na deze training kan u vlot 5 km lopen en bent u klaar voor de Short Run of de Ladies Run tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon.

    Praktisch

    • Appelbollenrun

    o   zaterdag 30 januari om 11 uur

    o   ingang Fort 8, Hoofdfrontweg

    o   gratis

    o   vooraf inschrijven via sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be (vermeld naam en geboortedatum)

    • Infomoment Run For Fun

    o   infomoment op maandag 1 februari om 19 uur, eerste les op dinsdag 2 februari

    o   Clubhuis HAKI, Hoofdfrontweg 1

    o   inschrijven voor de lessen via ar.impuls@pandora.be

    o   30 euro (voor 10 weken met sportverzekering)

     

    Alle info staat ook op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZORGBEDRIJF-STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27 |01 | 16

    Zorgbedrijf Antwerpen organiseert bakwedstrijd voor senioren

     

    De diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen lanceren ‘Héél Zorgbedrijf Bakt’. Senioren die zich bij een team inschrijven, kunnen in vijf rondes hun bakkunsten demonstreren. Een jury beslist welk team wordt uitgeroepen tot ‘Meesterbakker van Zorgbedrijf Antwerpen’. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag.

     

    ‘Héél Zorgbedrijf Bakt’ loopt van februari tot juni. Elk team bereidt per ronde een vers  gemaakt gebak volgens het opgelegde thema. Die thema’s liggen al vast: valentijnsbiscuit (taart) in februari, paasgebak in maart, dessertkoekjes in april, fruitgebak in mei en de finale met een pronkstuk in juni.

     

    De klanten van het dienstencentrum en/of bewoners van het woonzorgcentrum kunnen uiteraard zelf smullen van hun gebak, maar er gaat ook telkens een stuk naar de jury. Die jury beoordeelt al het binnengebrachte gebak op smaak, creativiteit, presentatie, originaliteit en moeilijkheidsgraad en geeft telkens alle teams punten.

     

    Bij de finale in juni worden alle punten samengeteld en wordt het team met de hoogste score uitgeroepen tot ‘Meesterbakker van Zorgbedrijf Antwerpen’. Een recept van het winnende team zal op donderdag 30 juni ook als dessert in alle diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen geserveerd worden.

     

    Senioren kunnen zich nog tot en met vrijdag 29 januari inschrijven bij het dienstencentrum of woonzorgcentrum in hun buurt. Elk dienstencentrum en woonzorgcentrum van Zorgbedrijf Antwerpen kan inschrijven met 1 of 2 teams.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

                                                                  

    Laureaten internationale ontwerpwedstrijden stellen werk tentoon in Umicore Zilver- en Diamantpaviljoen (4/2-15/5/2016)

    In het Diamant- en het Umicore Zilverpaviljoen kan je vanaf 4 februari luxueuze creaties van internationale edelsmeden bewonderen. Liefhebbers van diamant kunnen de laureaten van de HRD Awards 2015 bezichtigen, wie het meer heeft voor zilver kan genieten van de Schoonhoven Silver Award 2015.

    HRD Awards

    De HRD Awards, een initiatief van HRD Antwerp, zijn wereldwijd bekend als de meest vernieuwende wedstrijd voor ontwerpers van diamanten juwelen. HRD lanceerde deze wedstrijd in 1984 om creatieve ontwerpers van het hedendaags diamantjuweel te stimuleren. Het thema van de wedstrijd vorig jaar was "à la carte", een culinair onderwerp. De 29 genomineerde juweelontwerpen werden eerder tentoongesteld in de inkomhal van het Belgisch paviljoen op de Wereldexpo van Milaan en worden in het Diamantpaviljoen voor het eerst in ons land tentoongesteld.

    Winnaar van de HRD Awards 2015 was Tomoko Kodera uit Japan, die 10.000$ kreeg voor zijn broche Rice Husks. De overige finalisten waren Shu Liang (China), Evi Bakker (Nederland), Freeman Johnson (China) en  Sancha Livia Resende uit Brazilië die de publieksprijs ontving. Deze vier winnaars kregen elk 2500$.

    Foto Schoonhoven Silver Award (rechts)- Copyright: Rob Glastra

    Schoonhoven Silver Award

    Tijdens de zesde editie van de internationale competitie voor zilversmeedkunst - de Schoonhoven Silver Award 2015 - riep het Nederlandse Zilvermuseum Schoonhoven zilversmeden en ontwerpers op om op artistiek en technisch niveau de uitdaging met zilver aan te gaan. Achttien deelnemers uit Europa, de Verenigde Staten en Korea maakten speciaal voor de Schoonhoven Silver Award nieuw werk. Verrassend waren de inzendingen geïnspireerd door videokunst en textiel, zoals zilver in een theatrale setting alsook gehaakte en gesponnen objecten. De prijs bedroeg € 7000, aangeboden door de gemeente Krimpenerwaard. Laureaat van 2015 was Yuki Ferdinandsen uit Denemarken. De jury koos haar werk Silence als winnend object omdat: “het monumentaal in omvang en in opvatting is; in zijn betekenis en symboliek aan de natuur en architectuur raakt; het een krachtige en strenge vorm heeft die staat als een huis én de technische perfectie en afwerking zelfverzekerd vakmanschap uitstralen.”

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    van 4/2 tot 15/5/2016 (di -> zo, 10u-17u)

    Waar:
    Schoonhoven Silver Award 2015 in het Umicore Zilverpaviljoen & HRD Awards 2015 in het Diamantpaviljoen, aan de Hanzestedenplaats, vlakbij het MAS in Antwerpen - GRATIS

    Meer info:
    http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dcul/zilver-diamant.html








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    De Stadsboerderij-enquête


    Je ontvangt onze nieuwsbrief of volgt de Stadsboerderij Antwerpen op Facebook. Bedank voor je interesse in onze boerderij! We horen graag wat je boeit en wat je wensen zijn.

    Vertel ons je mening in deze korte enquête:

    https://nl.surveymonkey.com/r/volgers_stadsboerderijantwerpen

    Alvast hartelijk bedankt!







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari om 14 uur in HET PALEIS in Antwerpen

    Het Jeugdfilmfestival start feestelijk nu zondag 31 januari om 14u in HETPALEIS in Antwerpen met de première van de vrolijke animatiefilm Mini en de Muggen. Het belooft een fijn feest te worden! De presentatie is in handen van Warre Borgmans, Minister Sven Gatz zal aanwezig zijn net als de meter en peter van Het Jeugdfilmfestival zijnde actrice Sachli Gholamalizad en regisseur Bilall Fallah én heel veel kinderen natuurlijk!

    Meer info http://www.jeugdfilmfestival.be/nl/festival/screenings/117

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!