Kraakvers koken in de
krokusvakantie! 11 februari (week 6)
De eerste leverdag zit erop, de krokusvakantie is begonnen, maar wij zitten niet stil en zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor jullie groentepakket van deze week! Zo krijg je van Jolien weer een lekker recept om aan de slag te gaan met de paksoi van de Baarbeekhoeve. En voor wie vakantie heeft (en dus tijd om lekker uitgebreid te koken): ga zeker hier eens een kijkje nemen om nog tal van andere recepten te (her)ontdekken!
Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (11 februari 2016 - week 6). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.
Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.
In het grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten: - Paksoi van de Baarbeekhoeve - Wortelen van de Baarbeekhoeve - Pijplook van Wijngaardhof - Vogelmuur van Wijngaardhof - Pompoen van Ionahoeve - Ui van Livinushof - Rode kool van Livinushof
In het kleine groentepakket zit hetzelfde, maar er zit geen ui of rode kool in.
Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 10 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/
*De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
Risotto met paksoi & champignons
Nodig (2 personen): 1 grote paksoi, 250g witte champignons, 120g risottorijst, 1 ui, 1 teentje look, verse of gedroogde bieslook, Parmezaan (geraspt), olijfolie, peper & zout
Bereiding: - Bereid de risotto zoals op de verpakking uitgelegd staat. - Snijd ondertussen de look en de ui in fijne stukjes. Stoof ze aan in olijfolie. - Snijd de champignons en de paksoi in stukken, gebruik zowel het blad als de stengel van de paksoi. Voeg ze toe aan de ui en de look. - Kruid af met peper en zout. - Wanneer de risotto klaar is voeg je deze toe aan de gebakken groenten. - Meng goed onder elkaar en voeg er de bieslook aan toe. - Werk af met geraspte parmezaan.
Smakelijk!
www.stadsboerderijantwerpen.be
|