NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poldsderflits

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw

  14 februari 2018

  In deze flits:

  • Wespvlinders (correctie)

  Do 22 februari om 20u

  Wespvlinders

  Correctie van de dag (22/2 is een donderdag)
  Over het voorkomen en de verspreiding van wespvlinders kan nog veel worden ontdekt. Hoe herken je de Belgische soorten, wat is hun levenswijze en hoe inventariseer je ze? Voor het zoeken naar soorten van deze familie wordt dikwijls gebruik gemaakt van feromonen.
  Ook in ons land zijn er nog bijzonder leuke vondsten te doen. Hopelijk ga jij na deze boeiende avond zelf ook gericht op zoek!
  De lesavond wordt gegeven door Theo Garrevoet van de Vlaamse Vereniging voor Entomologie.
  Praktisch: Afspraak in de bovenzaal van CC Moretus, Berkenrodelei 36 2660 Hoboken
  Inkomprijs: 2 euro/persoon (ter plaatse te betalen)
  Einde omstreeks 22 u


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

  IJSSTADION ANTARCTICA

  Kom eens schaatsen waar in het ijsstadion ANTARCTICA moerelei 119-121 grote parking is voorzien 

  Wat bieden we vrij schaatsen,disco skating,leren schaatsen in 10 lessen,verjaardag feestjes vieren,bedrijfsfeestjes met gourmet,winkelen in de schaatswinkel of iets drinken en eten in de ruime cafetaria....Het kan er allemaal

  Scholen zijn er welkom ook mensen met een handicap

  Dus met zijn allen er heen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENLEED

  Blitsactie bij Carrefour

  U kent vast het motto van GAIA: niet opgeven en de strijd verderzetten! Welnu, we hebben onlangs weer eens de daad bij het woord gevoegd met onze blitsactie voor de Carrefour in Drogenbos.

  Waarom? Sinds de start van onze actie in juni vorig jaar en ondanks de duizenden protestmails, blijft de supermarktketen nog steeds doof voor onze oproep om kooieieren te bannen uit de verwerkte producten van hun huismerk (koekjes, deegwaren, desserten, sauzen en bereide gerechten).

  Duizenden leghennen blijven nog altijd veroordeeld tot een ellendig leven in krappe kooien, zonder ooit een streepje daglicht te zien.

  PROTESTEER BIJ CARREFOUR

  Met deze actie willen we de druk op Carrefour opvoeren. We willen de keten ervan overtuigen tegemoet te komen aan de uitgesproken wens van de consumenten en geen kooieieren meer te gebruiken in hun eigen producten.

  Onze samenwerking met de supermarktketens Colruyt, Lidl, Albert Heijn en onlangs ook Delhaize en de groep Metro legde ons geen windeieren – deze winkels kopen enkel nog eieren bij leveranciers die een beter dierenwelzijn waarborgen, of hebben zich daar uitdrukkelijk toe geëngageerd – waarom volgt Carrefour dan niet?

  Wacht niet langer en kom in actie: elk verzonden bericht kan het verschil maken. Stuur in één muisklik een pasklare protestmail vanuit onze website.

  Deel dit bericht met al uw vrienden en familieleden!

  Van harte bedankt voor uw actie.

  Met diervriendelijke groeten,

  Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA

  PS: De lijst van ondernemingen die geen kooieieren meer willen gebruiken in hun producten, wordt steeds langer. Domino's Pizza is dit jaar een van de nieuwkomers. Alle merken die de kip uit de kooi hebben gelaten.

  ZO KAN HET OOK  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:https://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  12 | 2 | 2018

  Het eksoskeletonpak, een grote stap vooruit voor mensen met dwarslaesie
  Mobilab stelt resultaten van twee jaar “stappersonderzoek” voor in het postrevalidatiecentrum REVAlution.

  In de zorg voor mensen met een fysieke beperking spelen hoogtechnologische revalidatietoepassingen een steeds grotere rol. Een eksoskeletonpak of staprobot biedt heel veel perspectieven voor mensen met een dwarslaesie en voor patiënten die revalideren na een beroerte. Dat blijkt uit een onderzoek van Lieven De Maesschalck van Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van de Thomas More-hogeschool. Hij onderzocht wat een staprobot kan betekenen voor mensen met een ernstige fysieke beperking over twee jaar. Dit onderzoek maakt deel uit van het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum.

  Van actieve revalidatie…

  Wie door een ongeval of een beroerte plots met een ernstige fysieke beperking

  geconfronteerd wordt, wacht een moeilijke en soms lange periode van actieve revalidatie. Als die eenmaal achter de rug is, wacht hem of haar een nieuwe uitdaging: voor zichzelf zorgen en zich opnieuw integreren in de samenleving. Heel veel patiënten hebben het daar moeilijk mee en vallen voor en met hun zorgen terug op hun naaste omgeving.

  …Naar postrevalidatie…

  Ons land telt veel gerenommeerde revalidatieziekenhuizen, maar er is een tekort aan een bewegingsaanbod en paramedische opvolging na de intensieve periode van actieve

  revalidatie. Er is nood aan een breed aanbod van sport en beweging voor mensen met een fysieke beperking en aan nieuwe zorgtechnologie, die hen helpt om medische complicaties te vermijden, om zelfstandig te leven en de draad van hun oude leven zo goed mogelijk weer op te pakken.

   

  Het nieuwe postrevalidatiecentrum REVAlution, verbonden aan het AZ Herentals gaat die uit-daging aan. Het postrevalidatiecentrum is een samenwerking tussen To Walk Again, Mobilab van Thomas More, Orthopedie Van Haesendonck en het AZ Herentals en focust op de ontwikkeling van hoogtechnologische revalidatietoepassingen om secundaire complicaties zoals blaasproblematiek, osteoporose, drukwonden … aan te pakken.

   

  Het postrevalidatiecentrum REVAlution is gerealiseerd met steun van Europa

  (€ 1.194.418,86-) en de provincie Antwerpen (€ 150.000,00-),” stelt een trotse Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking. “Het past volledig in onze ambitie om de Kempen op de kaart te zetten als een topregio in zorginnovatie. Niet enkel een toplocatie om te revalideren is hiervoor noodzakelijk, maar ook het nodige onderzoek zoals dat van Mobilab om nieuwe zorgtechnologieën te ontwikkelen en uit te testen. Als je ziet wat voor maatschappelijke uitdagingen er op ons afkomen, is dat meer dan nodig. Bovendien levert dit extra bedrijvigheid en jobs op voor de streek.”

   V.l.n.r. Lieven De Maesschalk - onderzoeker Mobilab/Thomas More, Christophe Jardon - stapper, Kris Goos - To Walk   Again en Peter Bellens - gedeputeerde voor Europese Samenwerking  - Copyright: Provincie Antwerpen

   

  …met een staprobot

  Zo deed Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van Thomas More, als onderdeel van het EFRO-project onderzoek naar het gebruik van eksoskelotons bij personen met een dwarslaesie en bij personen na een herseninfarct (beroerte). In het stappersonder-zoek werden 18 patiënten tussen 25 en 70 jaar oud twee jaar gevolgd, wanneer ze in hun postrevalidatieproces opnieuw leerden stappen met een eksoskeletonpak.

   

  Onze eerste conclusies na drie maanden follow up zijn spectaculair!”, vertelt Lieven De Maesschalck van Mobilab, die het onderzoek leidt. “Er is winst op fysiek, psychisch en sociaal vlak. Personen met een dwarslaesie vertonen minder spasticiteit en er is onder meer een verbetering van de blaasfunctie en het stoelgangpatroon. Wij stellen dat niet alleen vast, de patiënten rapporteren dat ook zelf via betrouwbare en valide vragenlijsten. Uit onze bevragingen blijkt bovendien dat de patiënten zich beter in hun vel voelen, dat ze een groter zelfvertrouwen hebben en dat hun sociale contacten verhogen. Kortom het komt hun totale zijn ten goede”.

   

  Bij personen met een beroerte wordt na enkele stapsessies een duidelijk beter stappatroon waargenomen. Positieve resultaten op bloedwaardes, botdensiteit, uithouding en levenskwaliteit worden verder opgevolgd en maken deel uit van toekomstig wetenschappelijk onderzoek.

   

  Dat de resultaten over de gehele lijn positief zouden zijn, hadden de onderzoekers niet verwacht. Verdere opvolging dient dit uiteraard nog te bevestigen en ook de effecten op lange termijn worden onderzocht. In de toekomst kan je hier dus meer nieuws over verwachten.

   

  Niet alleen de onderzoekers zijn tevreden. Ook de patiënten die deelnamen aan het onderzoek zijn dat. Eén van de deelnemers drukte het als volgt uit: “Dankzij deze nieuwe mogelijkheden, heb ik een tweede leven gekregen”.

   

   

  Een unieke samenwerking in de Kempen

  Uniek aan de samenwerking in het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum is dat door het unieke partnerschap dit onderzoek mogelijk is.

   

  In het ziekenhuis AZ Herentals kan er multidisciplinair gewerkt worden in een reële zorgomgeving. De onmiddellijke nabijheid van meerdere zorg- en geneeskundige disciplines is een sterke troef. De keuze voor Herentals als uitvalsbasis was evident, gezien de naam en faam die het ziekenhuis op vlak van orthopedie door de jaren heen heeft opgebouwd.

   

  Daarnaast is er een natuurlijke symbiose met To Walk Again. Een organisatie die

  onuitputtelijke kracht en zichtbaarheid geeft aan de ondersteuning van personen met een beperking.

   

  De wetenschappelijke omkadering wordt geboden door Mobilab, het expertisecentrum van Thomas More op het raakvlak van technologie en zorg in de domeinen biomedische technologie, orthopedische technologie, sport- en revalidatie en levenslang zelfstandig wonen. Dit onderzoekscentrum is toonaangevend op nationaal en internationaal vlak. Bovendien is er een nauwe band met het onderwijs én beschikt Thomas More over een unieke opleiding orthopedie voor Vlaanderen. De nieuwe professionele bacheloropleiding Sport en Bewegen met aandacht voor G-sport startte in 2015 met succes.

   

  Het To Walk Again Postrevalidatiecentrum REVAlution functioneert dan ook als proeftuin voor revalidatie-technologisch en orthopedisch onderzoek.

   

  De kern het samenwerkingsverband wordt aangevuld met de KMO Orthopedie Van
  Haesendonck. Dit bedrijf zorgt ervoor dat alle ontwikkelingen onmiddellijk worden getoetst aan hun economische haalbaarheid en dat de zorgsector zowel langs de profit als de non-profit zijde bij het project betrokken is.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info over dit onderzoek?

  Lieven De Maesschalck, Mobilab/Thomas More:  0479 91 19 74

  Luc Damen, woordvoerder Thomas More, 0478 32 23 71

  www.mobilab.be

   

  Meer informatie over EFRO en ander Europese programma`s?

  www.provincieantwerpen.be

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking
  Perscontact: Johny Geerinckx
  M 0485 99 72 97
  E johny.geerinckx@provincieant

   

   

                                                        

   


                                          

   

   

   

                                            


   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korea House

  Korea House in Wilrijk geopend onder ideale weersomstandigheden

  WILRIJK – Twee uur nadat de Openingsceremonie van de Winterspelen in Pyeonchang was afgelopen, deden ze het in het Korea House in Wilrijk dunnetjes over. De temperatuur in de Zuid-Koreaanse stad was de voorbije dagen opgelopen tot min één graad, terwijl de thermometer bij ons plus één aanwees. Meer zelfs, tijdens de Belgische ceremonie viel er  sneeuw terwijl onze delegatie in Zuid-Korea enkel de koude diende te trotseren.

  Minister Philippe Muyters (N-VA), die zelf niet naar de Spelen afreist (‘Het tijdstip valt bijzonder slecht. Het is veel makkelijker om me vrij te maken voor de Zomerolympiade’), was bijzonder blij met het aantal atleten dat de Belgische kleuren zal verdedigen. ‘Bovendien zijn negentien van de 22 sporters Vlamingen. Ik vind het opzet van dit Korea House fantastisch. We hebben het even uitgerekend. De installaties van Aspen liggen op welgeteld 8 750,690 kilometer van het Olympisch Stadion maar het is de bedoeling dat je de Olympische sfeer de komende twee weken tot hier zal kunnen opsnuiven. Wanneer dat gepaard gaat met wat Belgische successen, dan is dat mooi meegenomen. Het zijn uiteraard de sporters die het moeten doen maar wij als Vlaamse regio zijn er toch maar in geslaagd om een omgeving te creëren waarin de atleten het best kunnen renderen. Wij zijn ondertussen aan ons vierde Sport Actieplan bezig en dat rendeert. We hebben geïnvesteerd in de Spelen, er is Sneeuwsport Vlaanderen, dat de skisport en het snowboarden in al zijn aspecten en disciplines promoot en ondersteunt en we hebben een aantal atleten die onder contract liggen. In Rio zagen we al dat we de juiste weg zijn ingeslagen. De sportindex is spectaculair gestegen. Laat ons hopen dat in Pyeonchang onze kwantitatief sterke vertegenwoordiging ook kwaliteit aflevert.’

  Schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) beklemtoonde uiteraard de rol van Antwerpen in het geheel. ‘Het is niet meer dan normaal dat dit wintersportbelevingscentrum in onze stad werd aangelegd. Het is een mooi voorbeeld van een investering die door een private partner is gebeurd in samenwerking met de stad, waarbij Antwerpen zich nog meer als sportstad kan profileren. Aspen wordt gedurende zeventien dagen het kloppend hart van de Olympische Spelen in Vlaanderen. Wij blijven verder investeren in wintersporten. Zo zal ook de schaatsbaan in Deurne worden vernieuwd via een PPS (Publiek-Private Samenwerking). De Topsportschool, op een steenworp hier vandaan, legt de basis voor nieuw talent. Het is dan ook niet toevallig dat de drie snowboarders – die vannacht al een eerste keer aan de slag gaan – Merksemnaar Sebbe De Buck, Mallenaar Seppe Smits en Stef Vandeweyer uit Geel –  allemaal oud-leerlingen zijn van die school.’

  Gastheer Yves Champagne van Aspen wist trouwens te melden dat de zes wintersporters die studeren aan de Topsportschool vanaf vorige week gebruik maken van de installaties om er te trainen. ‘Ze kunnen zelfs te voet komen. Uiteraard zullen zij meestal oefenen in het buitenland maar onze accommodatie zal aanvullend zijn.’ De ultramoderne skipiste is in ieder geval een schot in de roos. ‘We zijn nu drie maanden open en de belangstelling overtreft al onze verwachtingen. Dagelijks krijgen we nog nieuwe bezoekers over de vloer. Het enige wat wij vrezen is dat we volgend jaar onze maximumcapaciteit hebben bereikt. Nu kunnen er 350 tot 400 mensen tegelijk op de piste.’

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  ANKONA-ontmoetingsdagen

  Op zaterdag 10 februari 2018 organiseren we onze 21ste editie van de ANKONA-ontmoetingsdag. Deze trefdag is bedoeld voor iedereen die een gezonde interesse heeft in natuur en landschap. De hele dag zijn er ook infostands te bezoeken. 

  Op deze 21ste editie worden ca. 390 deelnemers verwacht. De inschrijvingsperiode werd ondertussen afgesloten.

  Een greep uit het programma (de samenvatting van al de lezingen alsook het gedetailleerd programma vind je terug in de syllabus die je als pdf-bestand kan downloaden - zie hieronder):

  Keert de wolf definitief terug naar Vlaanderen? Slechtvalken (te) populair in provincie Antwerpen (en Vlaanderen)? Natuur- en gezondheidsonderzoek: hand in hand. Kunnen drones nuttig zijn bij weidevogelbeheer en opsporen van reekalven bij maaibeheer (praktijkervaringen)? Ontsnipperingsonderzoek: start van monitoring van 25-tal fauna- (en amfibieën-)tunnels en enkele praktijkervaringen. Een nieuwe webtool voor ‘Potentiële leefgebieden voor bedreigde soorten’. Vleermuizenonderzoek in landbouwstallen. Natuur- en landschapsontwikkeling van het militaire kamp in Tielen (Kasterlee). Kunnen gemengde bossen de effecten van klimaatverandering beter opvangen? …

  En tijdens de middagpauze een natuurfilm over het Turnhouts vennengebied.

  Deze 21ste editie wordt samen georganiseerd met de Universiteit Antwerpen (UA) - Departement Biologie (ECOBE) en heeft terug plaats op de UA-Campus Groenenborger (gebouw T), Groenenborgerlaan, Antwerpen.

  Hieronder vind je het volledige programma en de syllabus.

   

  programma ANKONA-ontmoetingsdag 2018

  infostand op ontmoetingsdag
  infostand op ontmoetingsdag

  Achtergrondinfo over de ANKONA-ontmoetingsdagen

  ANKONA organiseert jaarlijks op de tweede zaterdag van februari een ontmoetingsdag. Deze is gratis voor iedereen die zich vrijwillig of professioneel inzet voor natuurstudie in de provincie Antwerpen. Op deze dag kan je niet alleen lezingen volgen maar ook de ganse dag informatie- en boekenstands van diverse (natuur-)verenigingen bezoeken. We organiseren ook praktische workshops en tijdens de middagpauze kan je natuurfilms (van eigen bodem) bekijken. Deze jaarlijkse ontmoetingsdagen zijn gratis maar vooraf inschrijven (vanaf december) is steeds noodzakelijk.

  Wil je zelf een lezing geven over je natuurstudiewerk op één van de volgende edities? Laat het ons weten!

  Waarover gingen de lezingen in de voorbije edities?
  Om een idee te hebben welke onderwerpen reeds aan bod zijn gekomen, kun je onderstaand document downloaden.

  download hier het overzicht van de lezingen ANKONA-ontmoetingsdagen 1997-2017

  T
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  woensdag 7 februari 2018 om 17u onthulde Antwerps schepen van cultuur en erediensten Caroline Bastiaens een standbeeld ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Het kunstwerk “Homeless Jesus” komt in de inkomsteeg van de Kammenstraat 51, waar het hoofdhuis van Sant’Egidio in de Lage Landen is gevestigd. Daar is het ook voor het publiek te bezichtigen.
  Dakloze Jezus

  Het standbeeld – “Homeless Jesus” of de “Dakloze Jezus” –  is van de hand van de Canadese kunstenaar Timothy P. Schmalz. Zijn kunstwerken, die hij zelf omschrijft als visuele vertalingen van de Bijbel, zijn wereldberoemd. Gelijkaardige standbeelden van de ‘Homeless Jesus’ staan onder meer in het Vaticaan, Moskou en Johannesburg. Ook in Brugge werd onlangs een exemplaar ingehuldigd.

  De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich in voor dak- en thuislozen, onder meer met het restaurant voor dak- en thuislozen “Kamiano” dat in dit gebouw gevestigd is. “Met dit kunstwerk willen we beeldend verwijzen naar de diepe band die er is tussen Jezus en de armen”, zegt Hilde Kieboom, voorzitter en bezielster van Sant’Egidio. “In de Bijbel identificeert Jezus zich met mensen die honger en dorst hebben, vreemdelingen, gevangenen en naakten, … Jezus kwam zelf ter wereld als een kind voor wie geen plaats was in de herberg. Dat is de realiteit van zoveel daklozen ook in onze stad. De liefde voor en de solidariteit met de armen maakt deelt uit van het DNA van het christendom.” 
  Ontstaan in Rome 
  De Gemeenschap van Sant’Egidio zag het levenslicht exact 50 jaar geleden, op 7 februari 1968. Ze ontstond rond Andrea Riccardi, toen een 18-jarige student in Rome. In die halve eeuw is Sant’Egidio uitgegroeid tot een wereldwijde christelijke lekenbeweging met meer dan 100 000 leden in 70 landen. De spiritualiteit van Sant’Egidio verbindt gebed met concrete inzet voor de armen. In Antwerpen onder meer met kinderen en ouderen in de periferie van de stad, met daklozen, nieuwkomers, vluchtelingen, mensen met een beperking. Internationaal is Sant’Egidio gekend voor de dialoog onder de godsdiensten, voor de solidariteit met oorlogsvluchtelingen (“humanitaire corridors”) en voor bemiddeling en verzoening in gewapende conflicten.  


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kom naar de Antwerpse zwembaden in de krokusvakantie


  In de komende krokusvakantie staat er heel wat op het programma in de stedelijke zwembaden. Zo kunnen Antwerpenaars meer komen zwemmen dankzij uitgebreide openingsuren in enkele zwembaden. Op woensdag 14 februari kunnen sportieve romantische zielen de dag van de liefde komen vieren in 2 zwembaden die Valentijnszwemmen organiseren. In Merksem is het feestjaar van het 50-jarige bestaan van zwembad Park van Merksem van start gegaan.

   

  Van 10 tot en met 18 februari is het krokusvakantie voor de schoolgaande jeugd. Wie nog op zoek is naar leuke bezigheden, kan terecht in een van de stedelijke zwembaden. Zo zijn enkele zwembaden langer geopend en is er ook een attractief activiteitenaanbod uitgewerkt. Zwemmen blijft dan ook een van de populairste sporten in Antwerpen.

   

  Uitgebreide openingsuren voor de overdekte zwembaden

  Traditioneel openen tijdens de schoolvakanties heel wat overdekte zwembaden hun deuren extra lang. Ook nu is dat het geval in zwembad De Schinde (Ekeren), zwembad Groenenhoek (Berchem), zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk). Maar ook de andere zwembaden zijn open om de Antwerpenaar op zijn of haar sportieve wenken te bedienen. Surf naar de respectievelijke webpagina van elk zwembad voor de uitgebreide openingsuren en de sluiting voor het jaarlijkse onderhoud. Een overzicht van alle zwembaden in Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden

   

  Beleef Valentijnsdag eens onder water

  Nog geen plannen voor valentijn? Op woensdag 14 februari kunnen Antwerpenaars met gevoel voor romantiek een unieke 'Valentijn onder water' beleven in zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk).

   

  Naast zwemmen in een romantisch sfeertje met gepaste onderwaterverlichting en dromerige achtergrondmuziek kunnen verliefde zielen genieten van massages, hartensnoepjes, pannenkoeken, bubbels en meer. En dat allemaal voor de prijs van een normale zwembeurt. Een volledig programmaoverzicht is te vinden opwww.antwerpen.be. Klikhier voor de rechtstreekse link.  

   

  50 jaar zwembad Park van Merksem

  In 2018 bestaat zwembad Park van Merksem exact 50 jaar. En dat wordt gevierd. Zo hebben alle Merksemnaars een postkaart ontvangen met het feestelijke programma én een zwemticket waarmee ze met maximum 5 personen gratis kunnen gaan zwemmen in zwembad Park van Merksem. Een van de andere geplande activiteiten is een tentoonstelling over het zwembad vroeger en nu. Sporting A en het district Merksem doen in dat kader een oproep aan alle Antwerpenaars om mee bij te dragen aan de tentoonstelling. Wie thuis nog vintage zwemkledij, -materiaal of oude foto's van of genomen in het zwembad Park van Merksem heeft en die in bruikleen wil geven tot eind juni, wordt gevraagd het materiaal voor 20 februari af te geven aan de infobalie in het districtshuis. Alle info over het feestjaar is te vinden op www.50jaarzwemmeninmerksem.be.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Antwerpen

  05 | 02 | 2017

  Scholen maken zich klaar voor Dikketruiendag
  MOS ondersteunt scholen met klimaat- en vergroeningstrajecten

  Op 6 februari is het weer tijd voor de Dikketruiendag. Met deze actiedag zet MOS de klimaatverandering in de kijker. In de provincie Antwerpen registreerden 32 scholen een speciale actie. MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de vijf provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie . Dit jaar is het thema ‘van grijs naar frisgroen’ en legt MOS de link tussen klimaat, energie en vergroening. In basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseren de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een energiearme dag.

  De MOS-begeleiders vinden het belangrijk om klimaatacties in een breed perspectief te plaatsen. Het is belangrijk dat jongeren weten wat klimaatverandering juist is en welke rol zij kunnen opnemen. Daarom moedigen zij scholen aan om meer te ondernemen dan een dikke trui aan te trekken en ludieke acties te organiseren.

  Rik RÖTTGER, gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu, licht het belang daarvan toe: “Dat scholen werken rond klimaat is een goede zaak: de leerlingen van vandaag zijn de burgers van morgen. Door hen al op vroege leeftijd bewust te maken van inspanningen voor een gezond klimaat, zullen ze zich die hopelijk als automatisme overnemen in hun latere leven.”

  Dit jaar is het thema van Dikketruiendag: ‘van grijs naar frisgroen’. We vergroenen de schoolomgeving om de klimaateffecten op grijze en verharde oppervlaktes tegen te gaan. Scholen kunnen vrij kiezen of ze bijvoorbeeld een boomplantactie organiseren of deze dag als onderdeel zien van een groter vergroeningsproject. Daarnaast zijn er ook heel wat scholen die op 6 februari met de thema’s energie en klimaat aan de slag gaan. In totaal registreerden 32 scholen uit de provincie Antwerpen een speciale actie op www.dikketruiendag.be.

  Basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseert energiearme dag

  In basisschool ’t Klavertje te Herenthout maakt de Dikketruiendag deel uit van een energieproject. Gedurende 2 weken wordt er gewerkt rond het thema duurzame energie.  Op maandag 29 januari werd de elektriciteit helemaal uit gezet, waarbij de kinderen geconfronteerd werden met de vraag: ‘Wat als er geen elektriciteit meer was?’. Daarnaast kregen de leerlingen een uitdaging van Fozzie, de mascotte van het project klimaatscholen, die ze op Dikketruiendag tot een goed einde moeten brengen. De uitdaging luidde: “Organiseer een energiearme dag”. Na een brainstorm met de leerlingen werd afgesproken dat de leerlingen van de 3de graad tijdens Dikketruiendag allerlei activiteiten zullen organiseren waar geen elektriciteit voor nodig is. De kleuters brengen het verhaal van “Leon en de ikkietikkietijd” tijdens het starmoment.

  Ook in de klassen werd hard gewerkt. Iedere leerkracht gaf dit vorm naar noden en niveau van de leerlingen: er wordt gewerkt rond hernieuwbare energie, de 3de graad gaat aan de slag met de MOS-energiekoffer, …  In elke klas zijn klimaatreporters die verslag zullen uitbrengen van wat ze geleerd hebben gedurende het project. Op 6 februari wordt tentoongesteld hoe elke klas aan de slag ging met het thema.

  MOS ondersteunt klimaat- en vergroeningstrajecten

  MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de provincies en VGC. MOS stimuleert basis- en secundaire scholen om samen te leren duurzame keuzes te maken voor de planeet. MOS-scholen engageren zich om samen met hun leerlingen zorg te dragen voor de planeet op een pedagogisch verantwoorde wijze.

  Wie zo’n groene schoolomgeving ook wel ziet zitten of wil werken aan een klimaatvriendelijke school, kan beroep doen op het MOS-team van de provincie Antwerpen. De MOS-begeleider bekijkt dan wat er haalbaar is voor de school en welke ondersteuning daar bij past. Eén van de mogelijkheden is trajectbegeleiding waarbij de MOS-begeleider meerdere keren op de school komt om de werkgroep te coachen.

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Als bijlage vindt u een lijst van de scholen uit de provincie Antwerpen die een specifieke actie registreerden bij Dikketruiendag. Opgelet: uiteraard zijn er nog vele andere scholen die iets organiseren nav. Dikketruiendag.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, bevoegd voor Natuur en Leefmilieu


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN
  2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

   SJOELEN WEDSTRIJD VICTOR DE BRUIN TEGEN DE VROLIJKE SCHUIVER

  HET WAS WEER SPANNEND DE WINNAAR WAS VICTOR DE BRUIN 

  TOCH NIET GETREURD WE HEBBEN GOED GELACHEN EN GESNOEPT

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Infomarkt over ruimtegebruik in Herentals en omgeving
  donderdag 8 februari 2018, 19 tot 21:30 uur, Lakenhal Herentals

  Wonen in het stadscentrum met vlakbij groen, winkels en werkgelegenheid. Dat stelt de provincie Antwerpen voor het kleinstedelijke gebied Herentals voor in 6 Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (PRUP’s). De provincie Antwerpen tekende eerst een voorstel van afbakeningslijn tussen het stedelijke gebied en het buitengebied, een lijn die door Herentals, Herenthout en Grobbendonk loopt. Daarna zocht ze binnen dat afgebakende stedelijke gebied naar interessante locaties om te wonen, te werken, te winkelen en locaties voor stedelijk groen.

   

  Ben je benieuwd naar deze ontwerp-PRUP's en wat ze voor jou betekenen? Heb je misschien verbetersuggesties of bedenkingen bij deze ontwerpen? Wil je graag inspraak leveren? Kom dan naar de infomarkt op donderdag 8 februari 2018. De experten van de provincie Antwerpen leggen de inhoud van de 6 ontwerp-PRUP's en het verloop van het openbaar onderzoek uit. Je komt langs wanneer het jou past tussen 19u en 21u30.

   

  Je vindt meer informatie op de webpagina van de afbakening van het kleinstedelijk gebied Herentals.

  Afbakening kleinstedelijk gebied Herentals - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  donderdag 8 februari 2018, doorlopend tussen 19 en 21:30 uur
  [Noot voor de pers: om 18 uur organiseren we een persconferentie, persuitnodiging volgt]

  Waar:
  Lakenhal, Grote Markt, Herentals

  Website:
  www.provincieantwerpen.be

  Meer info:
  dienst Ruimtelijke Planning, T 03 240 66 23, E ruimte@provincieantwerpen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01 |02 | 17

   

  Rouwregister voor Tante Terry in kasteel Sorghvliedt


  Het districtscollege van Hoboken betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Esther Van Ginderen-Verbeeck, bij het grote publiek beter gekend als Tante Terry. Uit respect voor dit televisie-icoon dat in Hoboken werd geboren, is sinds vanochtend, donderdag 1 februari, een rouwregister geopend in kasteel Sorghvliedt.

   

  Tante Terry is op 30 januari overleden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze werd 86 jaar. Ze startte in 1953 als tv-omroepster en was daarna presentatrice van de eerste kleuterprogramma’s op de Vlaamse televisie.

   

  Het rouwregister is vanochtend in kasteel Sorghvliedt aan de Marneflaan 3 in Hoboken gelegd en blijft er liggen tot aan de begrafenis op zaterdag 10 februari. U kan er elke weekdag terecht van 10 tot 15 uur.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOX GALA ARENA DEURNE

  DEURNE – Yves Ngabu (29)  heeft gisteren zaterdag in de Arenahal in Deurne zijn Europese titel bij de cruisergewichten met succes verdedigd. De voetballende bokser won in de derde ronde tegen de Waal Geoffrey Batello (38). Wellicht nog in het voorjaar stapt hij opnieuw in de ring tijdens een openluchtkamp maar eerst wacht hem een Chinees avontuur.

  Eindelijk werd er nog eens gebokst in Antwerpen, al kwam de meeting traag op gang. Het publiek keek passief toe tijdens de zeven amateurkampen, waarin vooral de Ierse boksers toonden dat ze in hun land een bijzonder sterke lichting hebben. Pas bij aanvang van de eerste profkamp – toen er zowat 700 toeschouwers waren samengestroomd – kwam er animo, al duurde dat niet lang. Roberto Secola (23) had amper iets meer dan 2,5 minuut nodig om zijn tegenstander, de Bosniër Mirnes Denadlic (28), de fatale slag toe te dienen. Het was de achtste kamp van Secola, die telkens won met knock-out. Dat Meriton Karaxha (25) blaakt van ambitie is een understatement. Hij was dan ook teleurgesteld dat de organisatoren van het Antwerps boks-gala niet voldoende financiële middelen hadden om hem voor een titel bij de welters te laten kampen. Anthony Polizzi (36) uit Charleroi ging er als een bezetene vandoor en mepte tijdens de eerste twee ronden op alles wat bewoog. Dat kwam hem later duur te staan: in ronde drie werd hij gered door de gong, in de vierde ging hij twee keer neer en in de zevende maakte de scheidsrechter een einde aan zijn lijden.

  Ook tijdens de hoofdkamp was vlug duidelijk dat Yves Ngabu probleemloos de maat zou nemen van Geoffrey Battelo (38) uit Luik. Die overwoog in 2012 al eens om te stoppen en na een verloren jaar was deze kamp er wellicht teveel aan. Het had trouwens heel wat voeten in de aarde alvorens beide heren elkaar in de ogen konden kijken. De wedstrijd werd twee keer uitgesteld omwille van een blessure van Battelo. Ondertussen verhuisde Ngabu van Roeselare naar Antwerpen. ‘Omdat ik bij Ronald De Vulder meer mogelijkheden heb om te groeien.’

  Al in de eerste ronde deelde Ngabu een paar rake klappen uit. Dat veranderde in de tweede ronde niet. Tot tweemaal toe ging Battelo neer. Toen de scheidsrechter onmiddellijk na de derde herneming opnieuw diende te tellen besloot de uitdager wijselijk om de strijd te staken. Ngabu boekt nu een negentien op negentien en is meer dan klaar voor nog groter werk. ‘Deze overwinning is het resultaat van maandenlang hard zwoegen. Het lijkt misschien makkelijk maar Battelo sloeg hard hoor. Eigenlijk heb ik alles te danken aan deze man hier.’ Hij wees naar zijn trainer Roberto Guastmacchia. ‘Dit is ongelooflijk. Ik werk in feite nog maar enkele weken met hem. Al van bij onze kennismaking wist ik dat ik goud in handen had gekregen. Dat belooft voor de toekomst.’ Ook Ronald De Vulder heeft plannen. ‘In maart vertrek ik – op uitnodiging van de plaatselijke overheid – naar China. 

  Daar staat het boksen nog in zijn kinderschoenen maar de Chinezen willen er hard aan werken. In principe neem ik Meriton en Yves mee.’ Het is trouwens ook zo goed als zeker dat er een nieuwe titelkamp komt dit jaar voor Ngabu. Devulder: ‘Ik loop met wilde plannen rond. We moeten de bokssport moderniseren en wegtrekken uit de sportzalen. Ik droom van een openluchtmeeting onder de luifel van de Stadsschouwburg.’ Of Ngabu nog vaak zal voetballen? ‘Jazeker, maar niet bij Zwevezele hé. Zeg dat Antwerp me maar belt wanneer de play-offs beginnen’, grinnikte hij toen hij richting dopingcontrole stapte.

  Tekst – Edwin Mariën

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  .

  ZIE OOK IN SPORTINDEKIJKER.BE  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumble in De Roma

                  

  BBS Antwerpen, district Borgerhout en De Roma presenteren:

  Rumble in De Roma

  vr 6 april 2018 • 20u00
  Rumble in De Roma
  De Roma
  zittend
  vvk €15

  Ready to Rumble? Op vrijdag 6 april bouwen we De Roma om tot een klassieke boksarena voor een spectaculair Boksgala. 24 toppers uit de (inter)nationale bokswereld nemen het tegen elkaar op in 12 wedstrijden. Verwacht je niet aan ingestudeerde trucjes en stunts, maar aan échte boksers die elkaar in de ring uitdagen en verbazen met hun techniek, snelheid en kracht. 

  Wie altijd al eens de sfeer van een legendarische boksmatch wilde ervaren, zal op het Boksgala in De Roma een onvergetelijke avond beleven. Boksschool BBS uit Borgerhout, om de hoek van De Roma op de Turnhoutsebaan, organiseert het Boksgala ter promotie van de bokssport. Zo zetten we ook lokaal sporttalent in de kijker, met steun van district Borgerhout.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZORGBEDRIJF
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Zorgbedrijf Antwerpen serveert fingerfood in woonzorgcentra


  Zorgbedrijf Antwerpen stelde vandaag zijn aanbod fingerfood voor in woonzorgcentrum De Tol. Het nieuwe aanbod laat senioren toe langer zelfstandig te eten en plezier te beleven aan hun maaltijden. Zorgbedrijf Antwerpen serveert momenteel fingerfood in 3 woonzorgcentra, de andere 15 volgen de komende tijd.

   

  Zorgbedrijf Antwerpen vindt het erg belangrijk dat bewoners van woonzorgcentra genieten van hun maaltijd en dat die hen smaakt. Sommige bewoners hebben het echter moeilijk om bestek vast te houden, missen een vaste hand of zien niet alles duidelijk. Om alle bewoners de mogelijkheid te geven langer zelfstandig te blijven eten, wordt er voortaan fingerfood geserveerd voor wie dat wenst. Fingerfood is precies wat het Engelse woord zegt: voeding om met de vingers te eten – een hapklare maaltijd die je eet met je handen, zoals frietjes, pizza, tapas… De koks van Zorgbedrijf Antwerpen schenken er bij het bereiden van fingerfood aandacht aan dat het volwaardige, smakelijke en visueel aantrekkelijke maaltijden zijn – net zoals bij de andere maaltijden. Ze denken er daarbij ook over na hoe traditionele gerechten zoals puree kunnen omgevormd worden tot fingerfood, bv. pureeballetjes.

   

  Weer meer zin om te eten

  Onderzoek toont aan dat mensen die op eigen ritme kunnen eten meer eten dan mensen die niet meer zelfstandig (kunnen) eten. Fingerfood doet mensen dus (weer) meer en met meer genot en minder stress eten. Uiteraard blijven de medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen alle bewoners ondersteunen bij de maaltijden, zowel bij de traditionele maaltijden als bij fingerfood.

   

  Bekroond door Gault&Millau

  Zorgbedrijf Antwerpen ontving in 2017 een Gault&Millau Catering Award. Dat Zorgbedrijf Antwerpen vernieuwend met zijn maaltijden omgaat, mensen inspraak geeft in het menu en oog heeft voor de manier waarop de maaltijden bereid worden, speelde daarbij zeker een belangrijke rol.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs.

  De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 24 februari 2018 van 12u tot 18u en zondag 25 februari 2018 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘IMRA 2018’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

   

  Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. IMRA 2018 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

  Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

  In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

  Wie meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be  website: www.acam.be

   

        WAT?              IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                 fossielenbeurs.     

        WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                  Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

        WANNEER?     Zaterdag  24 februari 2018 van 12 tot 18u

                       Zondag    25 februari 2018 van 10 tot 17.30u 

        INKOM: € 5.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 8.00 p/p

   

   

   

  Met vriendelijke groeten .

  Ghilaine Hofmans

  Verantwoordelijke PR voor de Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)

  GSM: 0496-146503

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  PIVA KENNISMAKEN MET DE SCHOOL

  Provincie Antwerpen

  Hoe laat je kinderen goesting krijgen in een technische of beroepsopleiding? (en hoe overtuig je de ouders…)
  Persvoorstelling: Vijf Bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen uit + bezoek DOE-dag PIVA
  woensdag 24 januari, 14 – 15 uur, PIVA Antwerpen

  In een trend waar de leerlingenaantallen dalen in beroeps- en technisch onderwijs, bewijst de provincie Antwerpen het tegendeel. De 5 provinciale middelbare scholen: PIVA, PITO Stabroek, PTS Boom, PTS Mechelen en avAnt kunnen dit schooljaar gezamenlijk rekenen op een lichte stijging van hun pupillen en komen uit op iets meer dan 5000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

  Om kinderen nog meer goesting te doen krijgen om te kiezen voor richtingen zoals slager, toerisme, tuinbouw, techniek, mode, STEM-richtingen… lanceert het Antwerpse provinciebestuur op woensdag 24 januari een promotiecampagne met rolmodellen: vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van de scholen.

  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs stelt de campagne voor en zal stilstaan bij de kracht van rolmodellen. Ze zal de vijf bekende Vlamingen die deze campagne steunen bekendmaken en hun oproep lanceren. Tevens licht zij de inschrijvingscijfers van de provinciale scholen en de STEM-richtingen toe.

  Daarna kan de pers een kijkje nemen op de DOE-dag van PIVA. Eén van de succesvolle initiatieven om kinderen én hun ouders te overtuigen dat beroeps – en technisch onderwijs zowel plezant als leerrijk is. Op 24 januari worden een 70-tal kinderen met hun ouders verwacht. Hieronder vindt u meer informatie over deze DOE-dag, waar ‘beleving’ van een opleiding centraal staat.

  DOE-dag PIVA: kinderen en ouders welkom om een opleiding te beleven

  Welke opleiding ga je kiezen? Als je in het 6de leerjaar zit, is dit een veel gestelde vraag.  Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen, vakken en nieuwe regelgeving in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.

  Het provinciale instituut PIVA organiseert daarom een echte DOE-dag om leerlingen van het 6de leerjaar te laten proeven van de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Op woensdag 24 januari is iedereen welkom tussen 13 en 16 uur.

  De kinderen kunnen workshops volgen in de 4 verschillende afdelingen met o.a. koekjes bakken, workshop chocolade, in de hotelafdeling kunnen de kinderen pannenkoeken maken, frietjes bakken en in de slagerij wordt een gourmet assortiment uitgewerkt. De afdeling toerisme trakteert de jonge garde op een reis rond de wereld.

  Ouders kunnen een rondleiding volgen doorheen de hele school en krijgen informatie over het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs www.meldjeaan.antwerpen.be.

   

  Geleid bezoek DOE-dag door Julie Sels, directeur PIVA


  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!