Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    30-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs.

    De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 24 februari 2018 van 12u tot 18u en zondag 25 februari 2018 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘IMRA 2018’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

     

    Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. IMRA 2018 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

    Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

    In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

    Wie meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be  website: www.acam.be

     

          WAT?              IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                   fossielenbeurs.     

          WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                    Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

          WANNEER?     Zaterdag  24 februari 2018 van 12 tot 18u

                         Zondag    25 februari 2018 van 10 tot 17.30u 

          INKOM: € 5.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 8.00 p/p

     

     

     

    Met vriendelijke groeten .

    Ghilaine Hofmans

    Verantwoordelijke PR voor de Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)

    GSM: 0496-146503

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    PIVA KENNISMAKEN MET DE SCHOOL

    Provincie Antwerpen

    Hoe laat je kinderen goesting krijgen in een technische of beroepsopleiding? (en hoe overtuig je de ouders…)
    Persvoorstelling: Vijf Bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen uit + bezoek DOE-dag PIVA
    woensdag 24 januari, 14 – 15 uur, PIVA Antwerpen

    In een trend waar de leerlingenaantallen dalen in beroeps- en technisch onderwijs, bewijst de provincie Antwerpen het tegendeel. De 5 provinciale middelbare scholen: PIVA, PITO Stabroek, PTS Boom, PTS Mechelen en avAnt kunnen dit schooljaar gezamenlijk rekenen op een lichte stijging van hun pupillen en komen uit op iets meer dan 5000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

    Om kinderen nog meer goesting te doen krijgen om te kiezen voor richtingen zoals slager, toerisme, tuinbouw, techniek, mode, STEM-richtingen… lanceert het Antwerpse provinciebestuur op woensdag 24 januari een promotiecampagne met rolmodellen: vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van de scholen.

    Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs stelt de campagne voor en zal stilstaan bij de kracht van rolmodellen. Ze zal de vijf bekende Vlamingen die deze campagne steunen bekendmaken en hun oproep lanceren. Tevens licht zij de inschrijvingscijfers van de provinciale scholen en de STEM-richtingen toe.

    Daarna kan de pers een kijkje nemen op de DOE-dag van PIVA. Eén van de succesvolle initiatieven om kinderen én hun ouders te overtuigen dat beroeps – en technisch onderwijs zowel plezant als leerrijk is. Op 24 januari worden een 70-tal kinderen met hun ouders verwacht. Hieronder vindt u meer informatie over deze DOE-dag, waar ‘beleving’ van een opleiding centraal staat.

    DOE-dag PIVA: kinderen en ouders welkom om een opleiding te beleven

    Welke opleiding ga je kiezen? Als je in het 6de leerjaar zit, is dit een veel gestelde vraag.  Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen, vakken en nieuwe regelgeving in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.

    Het provinciale instituut PIVA organiseert daarom een echte DOE-dag om leerlingen van het 6de leerjaar te laten proeven van de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Op woensdag 24 januari is iedereen welkom tussen 13 en 16 uur.

    De kinderen kunnen workshops volgen in de 4 verschillende afdelingen met o.a. koekjes bakken, workshop chocolade, in de hotelafdeling kunnen de kinderen pannenkoeken maken, frietjes bakken en in de slagerij wordt een gourmet assortiment uitgewerkt. De afdeling toerisme trakteert de jonge garde op een reis rond de wereld.

    Ouders kunnen een rondleiding volgen doorheen de hele school en krijgen informatie over het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs www.meldjeaan.antwerpen.be.

     

    Geleid bezoek DOE-dag door Julie Sels, directeur PIVA


    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    In AZ Klina te Brasschaat overleed op 30 september, René Herckenrath. Hij was de weduwnaar van Tineke Driessens en levensgezel van Mariette Janssens. René, ook gekend als dj Renato, werd geboren te Antwerpen op 8 juli 1946.

    Ons René is niet meer we missen hem ongelofelijk daarom hebben we op 20 januari een HERDENKING GEHOUDEN IN  HET DIENSTENCENTRUM KLEIN HEIDE.

    Met artiesten die jaren samenwerkte en natuurlijk de vrienden en familie het werd een gezellige namiddag met een lach en een traan we hopen dat hij met Tineke verenigd is in de hemel.

    Zijn levensgezellin Mariette zet zijn werk voort 





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon

    Leon Verbraeken gehuldigd door VJJF     Op het nieuwjaarsgala van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie ontving Leon de “Life Time Achievement award” voor zijn uitzonderlijke inzet voor het ju-jitsu: een levenswerk.   Leon begon met ju-jitsu in 1968, 50 jaar geleden, met de sport. In 1971 stichtte hij Ippon Zwijndrecht. Wat begon als een club van 30 leden groeide in de topjaren ‘80 uit tot een club van 250 leden. In 1973 behaald hij zijn 1e DAN.

    Sinds 1983 neemt hij met zijn sporters deel aan nationale randori wedstrijden.

    Tot op heden nemen leden van Ippon Zwijndrecht nog steeds met succes deel aan tornooien duo-system en fighting.

    Vanaf 1996 gaat de club internationaal met zijn sporters.

    In 1999 werd Leon aangesteld als bondscoach duo-system.  Een functie die hij nog steeds uitoefent en waarin hij reeds vele duo-koppels naar de wereldtop begeleidde.

    Samen met zijn sporters behaalde hij tot op heden een 140-tal internationale medailles waaronder 21 op Wereldkampioenschappen (waarvan 7 gouden), 16 op Europese kampioenschappen (waarvan wederom 7 gouden) en 5 bronzen medailles op The World Games (Olympische Spelen voor niet Olympische sporten).

    In de hoedanigheid van bondscoach heeft hij al de hele wereldbol rondgereisd (o.a. Japan, Uruguay, Taiwan, Colombia, Rusland, China en zowat alle Europese landen).

    In november 2013 werd hij drager van de rode gordel  (9e DAN), het resultaat van zijn dagelijkse inzet voor het ju-jitsu, zowel op competitief als recreatief vlak.

    Tot op vandaag geeft hij nog steeds les en brengt hij zijn passie voor de sport over op de leden van Ippon en de leden van het nationaal team.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Europese filmavond Lier: Sami Blood
    Pop up Europa Lier, 30 januari 2018, 20.15 uur, CC Vredeberg Cultureel Centrum

    Op dinsdag 30 januari is om 20.15 uur de film Sami Blood te zien in het Cultureel Centrum Vredesberg in Lier. Deze Scandinavische film won de Europese Lux filmprijs voor 2017, die wordt uitgereikt aan de beste Europese film van het jaar. De film gaat over een Sami meisje uit Lapland, dat met veel discriminatie te maken krijgt in het Zweden van de jaren 30.

    Sami Blood gaat over het 14-jarige meisje Elle Marja, geboren in een Sami familie. Tijdens haar tienerjaren krijgt ze te maken met het racisme van de jaren 30 en moet ze verschillende rassenkeuringen ondergaan op haar kostschool. Vanaf dan begint ze te dromen over een ander leven. Om haar huidige leven volledig te kunnen omgooien, moet ze alle banden met haar familie en cultuur verbreken. Gaat dat lukken?. Tickets bestel je via de website van het Cultureel Centrum. Deze filmvertoning is onderdeel van Pop up Europa Lier.

    Film Sami Blood – Winnaar Europese Luxprijs 2017

    Pop up Europa Lier

    Deze Europese filmavond is onderdeel van Pop up Europa Lier. In samenwerking met de stad Lier worden er in januari 2018 verschillende Europa activiteiten georganiseerd, waaronder diverse workshops voor scholen. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen om Europa dichterbij de burger te brengen.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Dinsdag 30 januari 2018, 20 uur – 22.05 uur

    Waar:
    CC Vredeberg
    Vredebergstraat 12-14
    2500 Lier

    Deelnameprijs:
    € 8
    <25/+65 : € 5
    Lidkaart Kalliopee : € 5

    Website:
    Tickets bestellen kan via: https://www.lierscultuurcentrum.be/programma/-sami-blood/10147

    Meer info:
    Telefonisch tijdens de openingsuren van het onthaal (tel. 03 488 06 79). Aan het onthaal, tijdens de openingsuren: alle werkdagen van 13 tot 16.30 uur en steeds één uur voor de voorstelling tot aanvang van de voorstelling.

    Organisatie:
    CC Vredesberg – Liers Cultuurcentrum






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    19 | 1 | 2017

    Boost lokaal klimaatbeleid: 330.000 euro voor 6 klimaatprojecten
    Acadamie Beeldende Kunsten Mechelen, Sint-Pietersinstituut Turnhout, Woonzorgcentrum Ter Nethe Hulshout, gemeente Vorselaar, GO! Busleyden Atheneum - campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) & gemeente Oud-Turnhout
    De provincie Antwerpen lanceerde in 2017 een tweede projectoproep Klimaatsubsidies. 6 projecten krijgen nu een ondersteuning van alles samen 330.000 euro. Gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu, Rik Röttger: We ondersteunen 6 creatieve projecten die de uitstoot van CO2 jaarlijks met 352 ton verminderen op het grondgebied van de provincie, dat komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van zo’n 500 gezinnen. Bij het beoordelen van de projecten hielden we ook rekening met het sociale karakter van de voorgestelde initiatieven.”

    Extraatje bovenop 2,5 miljoen euro
     
    Antwerpse steden en gemeenten of samenwerkingsverbanden ervan, scholen, sociale huisvestingsmaatschappijen, ngo’s en vzw’s met lokale werking in provincie Antwerpen konden tot 31 oktober 2017 hun klimaatvriendelijk project voor 2018 indienen.
     
    Rik Röttger: “Om klimaatbeleid te doen slagen is samenwerken en activering van verschillende sectoren en doelgroepen cruciaal. De provincie voert al jaren strijd tegen de klimaatopwarming en de uitstoot van broeikasgassen. Met de klimaatsubsidie geeft de provincie het lokale klimaatbeleid een welkome extra boost. Het geld komt er dan ook bovenop de 2,5 miljoen euro die de provincie al investeert in het klimaat.”
     
    Klimaatprojecten
     
    De provincie ondersteunt volgende klimaatprojecten gaande van duurzame renovatie, innovatieve relightingprojecten, het plaatsen van groendaken tot het aanpassen van verwarmingsinstallaties, steeds met oog voor de sociale impact en mogelijkheden:
     
    • Stad Mechelen zorgt voor circulaire relighting in haar Academie van Beeldende Kunsten, conservatorium, stadsarchief, Brusselpoort en stadhuis. Daarnaast kunnen inwoners, met focus op kansengroepen en huurder, intekenen op de samenaankoop “relighting”/”relamping”. (75.000 euro)
     
    • Het Sint-Pietersinstituut in Turnhout (vzw KOBART) wil de meest klimaatvriendelijke school worden in de regio. Dat wil het doen door duurzame gebouwmaatregelen: de installatie van PV-panelen, integratie van twee gebouwen bij een bestaande stookinstallatie via een warmtenet, opsplitsing van de verwarmingskringen en betere sturing. Daarnaast zal de school de volledige campus heraanleggen met het oog op CO2-captatie. Leerlingen passen de theorie van de lessen STEM in de praktijk toe. Met die kennis gaan leerlingen daarna thuis bij familie/kennissen en buurtbewoners kleine ingrepen uitvoeren om het energieverbruik te verminderen. (75.000 euro)
     
    • Het Woonzorgcentrum Ter Nethe in Hulshout krijgt een groendak van 3.000 m². Dit is een eerste stap in een grotere renovatie van het woonzorgcentrum. Het project wil ook omwonenden, andere inwoners van Hulshout en directies en beheerraden van Kempense woonzorgcentra sensibiliseren over hitte-eilandeffecten, het belang van waterretentie, biodiversiteit en de impact van groendaken. Het groendak wordt ook leermiddel voor scholen. Voor het onderhoud werkt het WZC samen met sociale tewerkstelling. (75.000 euro)
     
    • Gemeente Vorselaar plaatst pv-panelen op de sporthal en het gemeentehuis. De sporthalgebruikers worden geactiveerd om hun energieverbruik te verminderen en er wordt onderzocht in welke mate ze kunnen participeren in het project. (17.320 euro)
     
    • GO! Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) neemt duurzame gebouwmaatregelen in de school: renovatie van de verwarmingsinstallatie en stookplaats, relighting van de turnzaal met 32 intelligente LED-armaturen en plaatsing van 30 ramen met dubbel glas. Aan de hand van de SDG’s gaan leerlingen op pad om twee doelgroepen, kansarmen en ouderen, laagdrempelig over klimaat te sensibiliseren. (75.000 euro)
     
    • Gemeente Oud-Turnhout voert een grondige energetische renovatie door van het gemeenschapscentrum De Heischuur. De 30/30/30 norm voor E-peil, K-peil en netto-energiebehoefte is het streefdoel. Dit omvat de vernieuwing van het dak, ramen en muren en de installatie van een ventilatiesysteem. Ook zonnepanelen en LED-verlichting worden voorzien. (12.680 euro)
     
    De organisaties krijgen tijd tot 31 augustus 2019 om hun project in praktijk te brengen.
     
    Een lijst met contactpersonen van deze projecten kan verkregen worden bij onderstaande perscontacten.
    PERSINFO & INTERVIEWS
    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu
    Perscontact: Alisa Coessens
    M 0476 72 46 62
    E
    alisa.coessens@provincieantwerpen.be
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Boksgala

    ANTWERPS: boks-gala pakt uit met Europees titelgevecht tussen twee Belgen

    ANTWERPEN – De kamp van de avond tijdens het Antwerps boks-gala, dat op zaterdag 27 januari wordt georganiseerd in de Arena-hal in Deurne wordt een Europees titelgevecht bij de cruisers (90 kilogram) tussen Yves Ngabu, de nieuwste aanwinst in de stal van coach Renald De Vulder, en de Waal Geoffrey Battelo. Daarnaast staan nog zes amateur- en drie andere profkampen op het programma. De meeting vangt aan om 19 uur.


     

    In het boksen is men nogal vlug kampioen. Er zijn zoveel bonden en disciplines dat iedereen  die een beetje zijn mannetje kan staan in deze sport, ooit wel eens een gordel in zijn bezit krijgt. Renald De Vulder ontkent dit niet maar verduidelijkt meteen de situatie. ‘Dat klopt wanneer je over wereldkampioenschappen spreekt. Daar lopen er misschien wel 300 van rond. En in het kickboksen is het nog erger: die hebben er wellicht dubbel zoveel. Hier gaat het echter over een EK en zo’n titel is uniek. De regerende kampioen wordt verplicht om te kampen tegen een tegenstander die door de federatie (EBU) wordt aangeduid. Hier kan je niet kiezen om je pion voor een IBF-titel te laten strijden omdat de tegenstander minder is of voor de WBC omdat het meer opbrengt. Dit is tenminste eerlijk. Daarom heb ik meer bewondering voor Europese kampioenen dan voor wereldkampioenen.’

    Yves Ngabu (29) is een buitenbeentje. Hij is niet alleen een begenadigd bokser maar stond ook zijn mannetje in het voetbal en speelde onder meer voor Roeselare. Pas vijf jaar geleden besliste hij zich op het boksen toe te leggen. Geen verkeerde keuze want hij won al zijn achttien kampen, waarvan veertienmaal door knock-out. De Vulder: ‘De andere overwinningen kwamen er op punten. Dat betekent dat hij zowel hard kan slaan als goed kan boksen. Een ideale combinatie dus.’ Geoffrey Battelo (38) is voor hem geen onbekende. ‘Ik heb hem vaak aan het werk gezien. Toen ik zestien was woonde ik bijna al zijn kampen bij. Maar goed, nu wil hij iets afpakken wat van mij is. Dat zal ik zomaar niet laten gebeuren.’ Het heeft trouwens heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer beide boksers elkaar in de ogen konden kijken. Eerst zou Ngabu – toen nog als lid van Boxing Team Houtland – het op Paaszondag van 2017 in Roeselare opnemen tegen Battelo.  Die was toen echter geblesseerd en de wedstrijd werd verplaatst naar de maand juni maar ook toen liep het mis en werd Tamas Lodi zijn tegenstander. Derde goede keer dus nu in de Arenahal. Battelo, die zijn laatste zes kampen won met knock out – in het totaal bokste hij 32 keer en sloeg hij zijn tegenstander 28 maal ko –, is er dit keer wél klaar voor. ‘De zes kampen die ik heb verloren waren telkens tegen gerenommeerde tegenstanders. Vaak was mijn voorbereidingsperiode ook veel te kort. Dat zal ditmaal niet het geval zijn want ik heb er een stage in Italië opzitten.’


    Voorstelling

    Ook ‘Mr. TNT’ Meriton Karaxha komt in actie. Hij is tweevoudig nationaal kampioen en bleef zes keer op rij ongeslagen. De Vulder: ‘Ik had hem in Antwerpen heel graag laten kampen om de Benelux-titel bij de welters maar ik ga er geen doekjes om winden: de financiële middelen ontbraken. Toch heb ik met Anthony Polizzi een tegenstander van formaat gevonden. Dat was niet makkelijk want niet iedereen durft het tegen Meriton opnemen.’ In de andere twee profkampen strijden de ‘thuisboksers’ Mattingu Kindele (supermiddelgewicht) en Roberto Secola (zwaargewicht) tegen respectievelijk Ilias Achergui en Mirnes Denadic. Najat Hanouni ‘Miss Nouni’ komt niet in actie omdat haar professionele bezigheden teveel tijd in beslag nemen.  Bij de amateurs wordt het, net zoals in Gent, een Belgisch-Iers onderonsje.

    Tekst – Edwin Mariën

    Foto – Georges Peeters en Marc Demartin






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11 | 01 | 18

    Wilrijk plantte op vijf jaar tijd 500 extra bomen aan op openbaar domein

     

    Sinds 2013 zijn er in Wilrijk 500 extra bomen bijgekomen op het openbaar domein. Daarmee lost het district een belangrijke doelstelling uit het bestuursakkoord in. Het 500ste exemplaar werd op donderdag 11 januari aangeplant.

     

    Met twee forten uit de historische Brialmontgordel en parken zoals het Steytelinckpark en het Park van Eden op haar grondgebied, heeft Wilrijk de reputatie van een groen district. Ook in de straten en pleinen van het geitendorp vertaalt zich dat in heel wat bomen, bloemen en planten.

     

    Het Wilrijkse districtsbestuur nam zich voor om deze troef verder te versterken tijdens de bestuursperiode 2013-2018. Het schreef in het bestuursakkoord ‘t Dorp in de stad de ambitie neer om tegen het einde van de legislatuur 500 extra bomen aan te planten op het openbaar domein.

     

    De afgelopen jaren plantte de Wilrijkse groendienst her en der in het district nieuwe bomen aan op het openbaar domein. Nu is dus het 500ste exemplaar geplant. Tegen de zomer zullen er 515 extra bomen zijn aangeplant in Wilrijk sinds 2013.  “We halen dus onze ambitieuze doelstelling. Dat is goed nieuws want bomen hebben een gunstige impact op de opwarming van steden. Ze vangen fijn stof op, houden CO2 vast en produceren zuurstof”, vertelt districtsschepen voor groenvoorziening Hans Ides. “Het bomenverhaal stopt niet vandaag, want ook in 2018 zullen we nog een heel aantal bomen blijven neerzetten. Op naar de 600!”

     

    500ste boom is niet toevallig een notelaar

    De symbolische 500ste boom die op donderdag 11 januari aangeplant werd in het Wanninckhovepark aan de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, is een notelaar. “Dat is geen toeval, want de boom vertakt al heel snel waardoor avontuurlijke kinderen er naar hartenlust in kunnen klimmen. Dat maakt van deze notelaar meteen een mooie aanvulling op het speelpark”, zegt de Wilrijkse districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt. “De vruchten van de notelaar hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholesterol, diabetes en ontstekingen”, besluit districtsschepen Hans Ides.

     

    De top5 van de meest voorkomende aangeplante boomsoorten sinds 2013 in Wilrijk is:

    • Populier (Populus nigra italica): 107
    • Kastanje (Aesculus): 49
    • Kers (Prunus, verschillende variëteiten): 48
    • Beuk (Fagus): 42
    • Eik (Quercus): 33
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16 |01 | 18


    Mandaatverschuivingen in de districtsraad van Hoboken


    Op de districtsraad van 15 januari 2018 werden een aantal mandaten herverdeeld. De voormalige districtsraadsvoorzitter Paul De Ranter (N-VA) legde zijn eed af als nieuwe districtsschepen. Hij is voortaan bevoegd voor cultuur, evenementen, financiën en toerisme. Josée Snijders (N-VA), districtsraadslid, vervangt Paul De Ranter als districtsraadsvoorzitter en Anny Rottiers (N-VA) legde haar eed af als nieuw districtsraadslid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte panter






    Stelt deze en andere werken tentoon van 13 januari tot 4 maart






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Rijbaan Bist afgesloten tot eind februari


    Vanaf maandag 15 januari wordt de rijbaan van de Bist in Wilrijk opgebroken tussen de Koningin Elisabethstraat en de Doornstraat. Er is geen verkeer mogelijk en de wekelijkse markt verhuist naar de Jules Moretuslei. De gratis parking blijft tijdens de heraanleg wel bereikbaar. Deze werken, die deel uitmaken van de heraanleg van de Kleinesteenweg, duren tot eind februari.

     

    Op 27 november 2017 startte de heraanleg van de Kleinesteenweg. Tijdens de eerste fase werd er vooral gewerkt op het kruispunt met de Vuurmolenstraat. Daar plaatst de aannemer deze week nog een rioolaansluiting.

     

    Vanaf maandag 15 januari start de aannemer aan een tweede fase. Dan wordt er ook gewerkt op de rijbaan van de Bist tussen het kruispunt Kleinesteenweg/Koningin Elisabethstraat en de Doornstraat. De aannemer plaatst er een nieuwe betonverharding. Doordat dit hetzelfde materiaal is als de vernieuwde Kleinesteenweg, zal de volledige verbindingsweg tussen de Boomsesteenweg en het centrum van Wilrijk een uniform uitzicht krijgen.

     

    Nadat de nieuwe rijbaan is aangelegd, heeft het beton nog drie weken nodig om uit te harden. Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwe rijweg op de Bist eind februari worden opengesteld.

     

    Wekelijkse markt verhuist
    Zolang de rijbaan op de Bist afgesloten is, zal de wekelijkse markt doorgaan in de Jules Moretuslei. De kramen staan er elke dinsdagochtend opgesteld tussen de Heistraat en de Kerkhofstraat.

     

    Extra toegangsweg tot parking Bist

    De gratis parking op de Bist blijft ook tijdens de heraanleg van de rijbaan bereikbaar. Naast de gebruikelijke in- en uitrit via de Koningin Elisabethstraat wordt een tijdelijke tweede toegang gecreëerd in de Heistraat.

     

    “Auto’s kunnen er ter hoogte van het grote appartementsgebouw de Bist opdraaien, waar we een tijdelijke doorgang maken richting parking”, legt de voorzitter van de Wilrijkse districtsraad & het districtscollege Kristof Bossuyt uit.  “Zo houden we de gratis parking en bij uitbreiding de winkels van het Wilrijkse handelscentrum maximaal bereikbaar voor iedereen.” Zodra de rijbaan op de Bist opengesteld is, wordt deze tijdelijke toegangsweg weer afgesloten.

     

    Speeltuin tijdelijk gesloten

    De speeltuin op de Bist, die vlak naast de toegangsweg ligt, wordt om veiligheidsredenen afgesloten tijdens deze periode. Kinderen die op zoek zijn naar ravotplezier kunnen intussen alvast kennismaken met de gloednieuwe speeltuin in het Steytelinckpark even verderop.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS HOBOKEN

    Het jaarlijks worstenbrood en appelbollen werd door de S-Plus gratis aan haar leden aangeboden op 8 januari 2018 en dit in dienstencentrum Klein heide de nammidag werd opgevrolijkt door het Duo DJ ENJOY

    Dat het weer een knaller van formaat was zie je op de foto's































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Boxgala

                             






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Schrijf nu in voor de cursus Natuurgids in De Averegten!
    De Averegten en Natuurpunt CVN organiseren cursus natuurgids in Heist-op-den-Berg

    Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids van Natuurpunt CVN in De Averegten helemaal jouw ding!

    De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst.

    Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals De Averegten, Hertberg en de Vallei van de Grote Nete. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

    Praktisch

    De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies. De activiteiten gaan door op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus. De eerste bijeenkomst is op 20 februari 2018 en de afronding is in december 2018. De lessen gaan door in Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.

    Het programma vind je op de website van Natuurpunt CVN.  

    Cursus Natuurgids - Copyright: Natuurpunt CVN

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Van 20 februari tot december 2018, dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur, niet tijdens schoolvakanties.

    Waar:
    Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

    Deelnameprijs:
    Inschrijven kan op de website van Natuurpunt CVN. Het inschrijfgeld bedraagt 240 euro. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je 216 euro. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je 180 euro.

    Meer info:
    Kim Van Sande

    Educator De Averegten
    T 015 22 81 00
    E kim.vansande@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09 | 01 | 18

    Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel afgesloten van 15 tot en met 19 januari

    Rioleringswerken Don Bosco


    Riolink start met weg-  en rioleringswerken aan de Schoonselhoflei in Hoboken. Daardoor zal er van 15 tot en met 19 januari lokaal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op de Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel.

     

    Riolink voert deze werken uit op vraag het van Don Bosco-college, om de nieuwe vleugel van het college aan te sluiten op de riolering van de Sint-Bernardsesteenweg. Ze zullen verlopen in 2 fasen.

     

    In de eerste fase wordt de verbinding gemaakt tussen de nieuw aan te leggen riolering van de Schoonselhoflei en die van de Sint-Bernardsesteenweg. Tijdens de tweede fase wordt de nieuwe riolering in de Schoonselhoflei aangelegd.

     

    Omleiding

    De Sint-Bernardsesteenweg zal in de eerste fase ter hoogte van de Salesianenlaan in de rijrichting van het Kiel worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 januari is er dus geen doorgaand verkeer mogelijk komende van Hemiksem richting Kiel. Het verkeer dat van Hemiksem komt, volgt de omleidingssignalisatie via de R11 (Krijgsbaan) richting de A12 (Boomsesteenweg) om het Kiel te bereiken. Voetgangers en fietsers kunnen de werken wel passeren.

     

    Bij de start van de tweede fase wordt de Sint-Bernardsesteenweg opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer en wordt de omleiding opgeheven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    08 | 01 | 2018

    De mooiste dame van Antwerpen blijft erg geliefd
    Gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal blijft een must bij toeristen en Antwerpenaren

    In 2017 bewonderden maar liefst 279 358 toeristen de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Met 55 658 gratis bezoekers per jaar, of maar liefst 153 per dag, blijven ook de Antwerpenaren de weg naar de kathedraal vinden. En de vooruitzichten voor 2018 zijn goed. De kathedraal en de provincie investeren momenteel in een betere bezoekersdoorstroming en een gloednieuwe ontmoetingsruimte in de Sint-Janskapel. Daarnaast treedt in het voorjaar het gerenommeerde Schyven-orgel opnieuw in werking, wat goed nieuws is voor de befaamde kathedraalconcerten.

    De voorbije legislatuur hebben we vanuit de provincie volop ingezet op de restauratie van de kathedraal in al haar facetten. Daarbij was er oog voor de uitbreiding van de kathedraal van een liturgische plek naar een multifunctionele ruimte waar er plek is voor onder andere cultuurbeleving en gesprek”, stelt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens. “In 2018 zetten we hier nog verder op in.”

    Zowel de gedeputeerde als directeur Christiaan Devos verwachten dat deze aanpak een positieve impact zal hebben op de toekomstige bezoekerscijfers, die al tot tevredenheid stemmen. De kathedraal verwelkomt immers 765 bezoekers per dag. En uiteraard kunnen alle inwoners van de provincie Antwerpen ook in 2018 de kathedraal gratis bezoeken.

    “Voor de kathedraal wordt 2018 een bijzonder jaar”, beaamt directeur Devos. “We kijken enerzijds uit naar het gerestaureerde Schyvenorgel dat opnieuw kan worden ingespeeld. En anderzijds naar de opening van onze Zondagsschool, een ontmoetingsplek voor parochianen en een rustpunt voor bezoekers. Momenteel wordt er tevens volop gewerkt aan een vernieuwd inkomportaal om tegemoet te komen aan een betere doorstroming van de talrijke bezoekers. We zijn de provincie heel dankbaar voor deze grote investeringen.

    Schyvenorgel - Copyright: De Kathedraal

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed



    Elisabeth Michiels
    Adjunct-directeur OLV-Kathedraal
    M 0486 98 66 64
    E e.michiels@dekathedraal.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05 |01 | 18

    Kerstboomophaling in januari


    Van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari haalt de stad Antwerpen kerstbomen op. Burgers mogen hun kerstboom buitenzetten op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling. Ook bewoners van gebieden met sorteerstraatjes kunnen hun kerstboom aanbieden.

     

    Antwerpenaars kunnen de tweede, derde en vierde week van januari hun kerstboom meegeven met de huisvuilophaling. De kerstboomophaling gebeurt van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling en volgens dezelfde regeling.

     

    Wie een dagophaling heeft, zet zijn boom buiten tussen 20 uur 's avonds en 7 uur ’s ochtends. Wie een nachtophaling heeft, zet de kerstboom buiten tussen 18 en 21.30 uur. Bij twijfel kan men de ophaalkalender 2018 raadplegen, deze werd eind vorig jaar gebust. Indien men er geen heeft ontvangen, kan die bekeken worden via www.antwerpen.be/ophaalkalenderof via de recycle-app (Recycle!) op de smartphone of kan men een exemplaar halen in het districtshuis.

     

    Bewoners met sorteerstraatjes

    Voor bewoners van een gebied waar er verplicht sorteerstraatjes gebruikt worden, is er in een aparte ophaling voorzien voor de kerstbomen. Deze worden op de volgende dagen opgehaald:

     

    • Groen kwartier (Militair Hospitaal): maandag 8, 15 of 22 januari
    • Eksterlaar: maandag 8, 15 of 22 januari
    • Nieuw Zuid: dinsdag 9, 16 of 23 januari
    • Dam: woensdag 10, 17 of 24 januari
    • Linkeroever: woensdag 10, 17 of 24 januari
    • Neerland: woensdag 10, 17 of 24 januari
    • Kiel: donderdag 11, 18 of 25 januari
    • Groen Zuid: vrijdag 12, 19 of 26 januari
    • Haantjeslei en Zuidervelodroom: vrijdag 12, 19 of 26 januari

     

    Leg de kerstboom zonder versiering, aarde of bloempot voor de gevel. Zorg ervoor dat er voor voetgangers steeds een doorgang beschikbaar blijft van 1,5 meter.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

     

    05 | 01 | 2018

    Nieuw overstromingsgebied biedt mee oplossing voor wateroverlast in Mol en Balen

    Op 8 januari starten de werken in en rond het gebied tussen de Molse en Oude Nete in Balen

    De Molse Nete treedt geregeld buiten haar oevers. Dat veroorzaakt soms zowel plaatselijk als in het centrum van Mol waterellende. De aanleg van een overstromingsgebied tussen de Molse en Oude Nete is één van de maatregelen van de provincie om het water uit de getroffen zones te houden. Door de komst van het overstromingsgebied wordt de omgeving ook een mooi wandelgebied rijker.  

    De vallei van de Molse Nete is een gebied dat van nature reeds overstroomt. Nu de vergunning rond is, kan de provincie er door een aantal aanpassingen een gecontroleerd overstromingsgebied aanleggen. De buffercapaciteit van het valleigebied zal hiermee aanzienlijk toenemen. Met in- en uitlaatconstructies kan de Molse Nete haar teveel aan water kwijt in het gebied, dat daarna vertraagd wordt afgevoerd naar de Oude Nete

    .

    Plan van de werken – voorjaar 2018

    Waar water geborgen ligt, krijgen natuur en zachte recreatie kansen

     

    De dijken die de provincie moet aanleggen, zullen gebruikt worden als wandelpaden. Dankzij een nieuwe brug en houten knuppelpaden door het moerasachtige gebied kunnen omwonenden gemakkelijk de weg vinden naar dit stukje mooie natuur. Deze aanpak typeert de provinciale manier van werken. Rik Röttger beaamt: “De provincie is beheerder van de meeste onbevaarbare waterlopen. Vanuit onze integrale visie beoefenen wij een waterbeleid dat niet alleen burgers beschermt tegen wateroverlast. Waar het kan, richten we onze projecten namelijk zo in dat de natuur en zachte recreatie er ook op kunnen vooruitgaan.”

     

    PRAKTISCHE INFO

    Planning van de werken:

    Vanaf 8 januari start aannemer Van Raak uit Ravels met de rooiwerkzaamheden. Die moeten klaar zijn voor het broedseizoen. Daarna legt hij de dijken en de in- en uitstroomconstructies aan.

     

    Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken ongeveer 5 à 6 maanden in beslag nemen.

     

    We proberen de hinder te beperken. Op bepaalde momenten zullen sommige trajecten niet of moeilijker toegankelijk zijn. Belangrijke informatie met betrekking tot tijdelijke omleidingen staat op www.provincieantwerpen.be/waterlopen.

     

    Kostprijs van de werken:

    De kostprijs bedraagt ongeveer €490.000.

     

    Meer info?

    Vind je op www.provincieantwerpen.be/waterlopen

     

     

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Rik Röttger, s.pa, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!