NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Antwerpen

  05 | 02 | 2017

  Scholen maken zich klaar voor Dikketruiendag
  MOS ondersteunt scholen met klimaat- en vergroeningstrajecten

  Op 6 februari is het weer tijd voor de Dikketruiendag. Met deze actiedag zet MOS de klimaatverandering in de kijker. In de provincie Antwerpen registreerden 32 scholen een speciale actie. MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de vijf provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie . Dit jaar is het thema ‘van grijs naar frisgroen’ en legt MOS de link tussen klimaat, energie en vergroening. In basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseren de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een energiearme dag.

  De MOS-begeleiders vinden het belangrijk om klimaatacties in een breed perspectief te plaatsen. Het is belangrijk dat jongeren weten wat klimaatverandering juist is en welke rol zij kunnen opnemen. Daarom moedigen zij scholen aan om meer te ondernemen dan een dikke trui aan te trekken en ludieke acties te organiseren.

  Rik RÖTTGER, gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu, licht het belang daarvan toe: “Dat scholen werken rond klimaat is een goede zaak: de leerlingen van vandaag zijn de burgers van morgen. Door hen al op vroege leeftijd bewust te maken van inspanningen voor een gezond klimaat, zullen ze zich die hopelijk als automatisme overnemen in hun latere leven.”

  Dit jaar is het thema van Dikketruiendag: ‘van grijs naar frisgroen’. We vergroenen de schoolomgeving om de klimaateffecten op grijze en verharde oppervlaktes tegen te gaan. Scholen kunnen vrij kiezen of ze bijvoorbeeld een boomplantactie organiseren of deze dag als onderdeel zien van een groter vergroeningsproject. Daarnaast zijn er ook heel wat scholen die op 6 februari met de thema’s energie en klimaat aan de slag gaan. In totaal registreerden 32 scholen uit de provincie Antwerpen een speciale actie op www.dikketruiendag.be.

  Basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseert energiearme dag

  In basisschool ’t Klavertje te Herenthout maakt de Dikketruiendag deel uit van een energieproject. Gedurende 2 weken wordt er gewerkt rond het thema duurzame energie.  Op maandag 29 januari werd de elektriciteit helemaal uit gezet, waarbij de kinderen geconfronteerd werden met de vraag: ‘Wat als er geen elektriciteit meer was?’. Daarnaast kregen de leerlingen een uitdaging van Fozzie, de mascotte van het project klimaatscholen, die ze op Dikketruiendag tot een goed einde moeten brengen. De uitdaging luidde: “Organiseer een energiearme dag”. Na een brainstorm met de leerlingen werd afgesproken dat de leerlingen van de 3de graad tijdens Dikketruiendag allerlei activiteiten zullen organiseren waar geen elektriciteit voor nodig is. De kleuters brengen het verhaal van “Leon en de ikkietikkietijd” tijdens het starmoment.

  Ook in de klassen werd hard gewerkt. Iedere leerkracht gaf dit vorm naar noden en niveau van de leerlingen: er wordt gewerkt rond hernieuwbare energie, de 3de graad gaat aan de slag met de MOS-energiekoffer, …  In elke klas zijn klimaatreporters die verslag zullen uitbrengen van wat ze geleerd hebben gedurende het project. Op 6 februari wordt tentoongesteld hoe elke klas aan de slag ging met het thema.

  MOS ondersteunt klimaat- en vergroeningstrajecten

  MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de provincies en VGC. MOS stimuleert basis- en secundaire scholen om samen te leren duurzame keuzes te maken voor de planeet. MOS-scholen engageren zich om samen met hun leerlingen zorg te dragen voor de planeet op een pedagogisch verantwoorde wijze.

  Wie zo’n groene schoolomgeving ook wel ziet zitten of wil werken aan een klimaatvriendelijke school, kan beroep doen op het MOS-team van de provincie Antwerpen. De MOS-begeleider bekijkt dan wat er haalbaar is voor de school en welke ondersteuning daar bij past. Eén van de mogelijkheden is trajectbegeleiding waarbij de MOS-begeleider meerdere keren op de school komt om de werkgroep te coachen.

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Als bijlage vindt u een lijst van de scholen uit de provincie Antwerpen die een specifieke actie registreerden bij Dikketruiendag. Opgelet: uiteraard zijn er nog vele andere scholen die iets organiseren nav. Dikketruiendag.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, bevoegd voor Natuur en Leefmilieu


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN
  2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

   SJOELEN WEDSTRIJD VICTOR DE BRUIN TEGEN DE VROLIJKE SCHUIVER

  HET WAS WEER SPANNEND DE WINNAAR WAS VICTOR DE BRUIN 

  TOCH NIET GETREURD WE HEBBEN GOED GELACHEN EN GESNOEPT

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Infomarkt over ruimtegebruik in Herentals en omgeving
  donderdag 8 februari 2018, 19 tot 21:30 uur, Lakenhal Herentals

  Wonen in het stadscentrum met vlakbij groen, winkels en werkgelegenheid. Dat stelt de provincie Antwerpen voor het kleinstedelijke gebied Herentals voor in 6 Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (PRUP’s). De provincie Antwerpen tekende eerst een voorstel van afbakeningslijn tussen het stedelijke gebied en het buitengebied, een lijn die door Herentals, Herenthout en Grobbendonk loopt. Daarna zocht ze binnen dat afgebakende stedelijke gebied naar interessante locaties om te wonen, te werken, te winkelen en locaties voor stedelijk groen.

   

  Ben je benieuwd naar deze ontwerp-PRUP's en wat ze voor jou betekenen? Heb je misschien verbetersuggesties of bedenkingen bij deze ontwerpen? Wil je graag inspraak leveren? Kom dan naar de infomarkt op donderdag 8 februari 2018. De experten van de provincie Antwerpen leggen de inhoud van de 6 ontwerp-PRUP's en het verloop van het openbaar onderzoek uit. Je komt langs wanneer het jou past tussen 19u en 21u30.

   

  Je vindt meer informatie op de webpagina van de afbakening van het kleinstedelijk gebied Herentals.

  Afbakening kleinstedelijk gebied Herentals - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  donderdag 8 februari 2018, doorlopend tussen 19 en 21:30 uur
  [Noot voor de pers: om 18 uur organiseren we een persconferentie, persuitnodiging volgt]

  Waar:
  Lakenhal, Grote Markt, Herentals

  Website:
  www.provincieantwerpen.be

  Meer info:
  dienst Ruimtelijke Planning, T 03 240 66 23, E ruimte@provincieantwerpen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01 |02 | 17

   

  Rouwregister voor Tante Terry in kasteel Sorghvliedt


  Het districtscollege van Hoboken betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Esther Van Ginderen-Verbeeck, bij het grote publiek beter gekend als Tante Terry. Uit respect voor dit televisie-icoon dat in Hoboken werd geboren, is sinds vanochtend, donderdag 1 februari, een rouwregister geopend in kasteel Sorghvliedt.

   

  Tante Terry is op 30 januari overleden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze werd 86 jaar. Ze startte in 1953 als tv-omroepster en was daarna presentatrice van de eerste kleuterprogramma’s op de Vlaamse televisie.

   

  Het rouwregister is vanochtend in kasteel Sorghvliedt aan de Marneflaan 3 in Hoboken gelegd en blijft er liggen tot aan de begrafenis op zaterdag 10 februari. U kan er elke weekdag terecht van 10 tot 15 uur.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOX GALA ARENA DEURNE

  DEURNE – Yves Ngabu (29)  heeft gisteren zaterdag in de Arenahal in Deurne zijn Europese titel bij de cruisergewichten met succes verdedigd. De voetballende bokser won in de derde ronde tegen de Waal Geoffrey Batello (38). Wellicht nog in het voorjaar stapt hij opnieuw in de ring tijdens een openluchtkamp maar eerst wacht hem een Chinees avontuur.

  Eindelijk werd er nog eens gebokst in Antwerpen, al kwam de meeting traag op gang. Het publiek keek passief toe tijdens de zeven amateurkampen, waarin vooral de Ierse boksers toonden dat ze in hun land een bijzonder sterke lichting hebben. Pas bij aanvang van de eerste profkamp – toen er zowat 700 toeschouwers waren samengestroomd – kwam er animo, al duurde dat niet lang. Roberto Secola (23) had amper iets meer dan 2,5 minuut nodig om zijn tegenstander, de Bosniër Mirnes Denadlic (28), de fatale slag toe te dienen. Het was de achtste kamp van Secola, die telkens won met knock-out. Dat Meriton Karaxha (25) blaakt van ambitie is een understatement. Hij was dan ook teleurgesteld dat de organisatoren van het Antwerps boks-gala niet voldoende financiële middelen hadden om hem voor een titel bij de welters te laten kampen. Anthony Polizzi (36) uit Charleroi ging er als een bezetene vandoor en mepte tijdens de eerste twee ronden op alles wat bewoog. Dat kwam hem later duur te staan: in ronde drie werd hij gered door de gong, in de vierde ging hij twee keer neer en in de zevende maakte de scheidsrechter een einde aan zijn lijden.

  Ook tijdens de hoofdkamp was vlug duidelijk dat Yves Ngabu probleemloos de maat zou nemen van Geoffrey Battelo (38) uit Luik. Die overwoog in 2012 al eens om te stoppen en na een verloren jaar was deze kamp er wellicht teveel aan. Het had trouwens heel wat voeten in de aarde alvorens beide heren elkaar in de ogen konden kijken. De wedstrijd werd twee keer uitgesteld omwille van een blessure van Battelo. Ondertussen verhuisde Ngabu van Roeselare naar Antwerpen. ‘Omdat ik bij Ronald De Vulder meer mogelijkheden heb om te groeien.’

  Al in de eerste ronde deelde Ngabu een paar rake klappen uit. Dat veranderde in de tweede ronde niet. Tot tweemaal toe ging Battelo neer. Toen de scheidsrechter onmiddellijk na de derde herneming opnieuw diende te tellen besloot de uitdager wijselijk om de strijd te staken. Ngabu boekt nu een negentien op negentien en is meer dan klaar voor nog groter werk. ‘Deze overwinning is het resultaat van maandenlang hard zwoegen. Het lijkt misschien makkelijk maar Battelo sloeg hard hoor. Eigenlijk heb ik alles te danken aan deze man hier.’ Hij wees naar zijn trainer Roberto Guastmacchia. ‘Dit is ongelooflijk. Ik werk in feite nog maar enkele weken met hem. Al van bij onze kennismaking wist ik dat ik goud in handen had gekregen. Dat belooft voor de toekomst.’ Ook Ronald De Vulder heeft plannen. ‘In maart vertrek ik – op uitnodiging van de plaatselijke overheid – naar China. 

  Daar staat het boksen nog in zijn kinderschoenen maar de Chinezen willen er hard aan werken. In principe neem ik Meriton en Yves mee.’ Het is trouwens ook zo goed als zeker dat er een nieuwe titelkamp komt dit jaar voor Ngabu. Devulder: ‘Ik loop met wilde plannen rond. We moeten de bokssport moderniseren en wegtrekken uit de sportzalen. Ik droom van een openluchtmeeting onder de luifel van de Stadsschouwburg.’ Of Ngabu nog vaak zal voetballen? ‘Jazeker, maar niet bij Zwevezele hé. Zeg dat Antwerp me maar belt wanneer de play-offs beginnen’, grinnikte hij toen hij richting dopingcontrole stapte.

  Tekst – Edwin Mariën

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  .

  ZIE OOK IN SPORTINDEKIJKER.BE  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumble in De Roma

                  

  BBS Antwerpen, district Borgerhout en De Roma presenteren:

  Rumble in De Roma

  vr 6 april 2018 • 20u00
  Rumble in De Roma
  De Roma
  zittend
  vvk €15

  Ready to Rumble? Op vrijdag 6 april bouwen we De Roma om tot een klassieke boksarena voor een spectaculair Boksgala. 24 toppers uit de (inter)nationale bokswereld nemen het tegen elkaar op in 12 wedstrijden. Verwacht je niet aan ingestudeerde trucjes en stunts, maar aan échte boksers die elkaar in de ring uitdagen en verbazen met hun techniek, snelheid en kracht. 

  Wie altijd al eens de sfeer van een legendarische boksmatch wilde ervaren, zal op het Boksgala in De Roma een onvergetelijke avond beleven. Boksschool BBS uit Borgerhout, om de hoek van De Roma op de Turnhoutsebaan, organiseert het Boksgala ter promotie van de bokssport. Zo zetten we ook lokaal sporttalent in de kijker, met steun van district Borgerhout.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZORGBEDRIJF
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Zorgbedrijf Antwerpen serveert fingerfood in woonzorgcentra


  Zorgbedrijf Antwerpen stelde vandaag zijn aanbod fingerfood voor in woonzorgcentrum De Tol. Het nieuwe aanbod laat senioren toe langer zelfstandig te eten en plezier te beleven aan hun maaltijden. Zorgbedrijf Antwerpen serveert momenteel fingerfood in 3 woonzorgcentra, de andere 15 volgen de komende tijd.

   

  Zorgbedrijf Antwerpen vindt het erg belangrijk dat bewoners van woonzorgcentra genieten van hun maaltijd en dat die hen smaakt. Sommige bewoners hebben het echter moeilijk om bestek vast te houden, missen een vaste hand of zien niet alles duidelijk. Om alle bewoners de mogelijkheid te geven langer zelfstandig te blijven eten, wordt er voortaan fingerfood geserveerd voor wie dat wenst. Fingerfood is precies wat het Engelse woord zegt: voeding om met de vingers te eten – een hapklare maaltijd die je eet met je handen, zoals frietjes, pizza, tapas… De koks van Zorgbedrijf Antwerpen schenken er bij het bereiden van fingerfood aandacht aan dat het volwaardige, smakelijke en visueel aantrekkelijke maaltijden zijn – net zoals bij de andere maaltijden. Ze denken er daarbij ook over na hoe traditionele gerechten zoals puree kunnen omgevormd worden tot fingerfood, bv. pureeballetjes.

   

  Weer meer zin om te eten

  Onderzoek toont aan dat mensen die op eigen ritme kunnen eten meer eten dan mensen die niet meer zelfstandig (kunnen) eten. Fingerfood doet mensen dus (weer) meer en met meer genot en minder stress eten. Uiteraard blijven de medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen alle bewoners ondersteunen bij de maaltijden, zowel bij de traditionele maaltijden als bij fingerfood.

   

  Bekroond door Gault&Millau

  Zorgbedrijf Antwerpen ontving in 2017 een Gault&Millau Catering Award. Dat Zorgbedrijf Antwerpen vernieuwend met zijn maaltijden omgaat, mensen inspraak geeft in het menu en oog heeft voor de manier waarop de maaltijden bereid worden, speelde daarbij zeker een belangrijke rol.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs.

  De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 24 februari 2018 van 12u tot 18u en zondag 25 februari 2018 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘IMRA 2018’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

   

  Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. IMRA 2018 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

  Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

  In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

  Wie meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be  website: www.acam.be

   

        WAT?              IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                 fossielenbeurs.     

        WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                  Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

        WANNEER?     Zaterdag  24 februari 2018 van 12 tot 18u

                       Zondag    25 februari 2018 van 10 tot 17.30u 

        INKOM: € 5.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 8.00 p/p

   

   

   

  Met vriendelijke groeten .

  Ghilaine Hofmans

  Verantwoordelijke PR voor de Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)

  GSM: 0496-146503

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  PIVA KENNISMAKEN MET DE SCHOOL

  Provincie Antwerpen

  Hoe laat je kinderen goesting krijgen in een technische of beroepsopleiding? (en hoe overtuig je de ouders…)
  Persvoorstelling: Vijf Bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen uit + bezoek DOE-dag PIVA
  woensdag 24 januari, 14 – 15 uur, PIVA Antwerpen

  In een trend waar de leerlingenaantallen dalen in beroeps- en technisch onderwijs, bewijst de provincie Antwerpen het tegendeel. De 5 provinciale middelbare scholen: PIVA, PITO Stabroek, PTS Boom, PTS Mechelen en avAnt kunnen dit schooljaar gezamenlijk rekenen op een lichte stijging van hun pupillen en komen uit op iets meer dan 5000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

  Om kinderen nog meer goesting te doen krijgen om te kiezen voor richtingen zoals slager, toerisme, tuinbouw, techniek, mode, STEM-richtingen… lanceert het Antwerpse provinciebestuur op woensdag 24 januari een promotiecampagne met rolmodellen: vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van de scholen.

  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs stelt de campagne voor en zal stilstaan bij de kracht van rolmodellen. Ze zal de vijf bekende Vlamingen die deze campagne steunen bekendmaken en hun oproep lanceren. Tevens licht zij de inschrijvingscijfers van de provinciale scholen en de STEM-richtingen toe.

  Daarna kan de pers een kijkje nemen op de DOE-dag van PIVA. Eén van de succesvolle initiatieven om kinderen én hun ouders te overtuigen dat beroeps – en technisch onderwijs zowel plezant als leerrijk is. Op 24 januari worden een 70-tal kinderen met hun ouders verwacht. Hieronder vindt u meer informatie over deze DOE-dag, waar ‘beleving’ van een opleiding centraal staat.

  DOE-dag PIVA: kinderen en ouders welkom om een opleiding te beleven

  Welke opleiding ga je kiezen? Als je in het 6de leerjaar zit, is dit een veel gestelde vraag.  Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen, vakken en nieuwe regelgeving in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.

  Het provinciale instituut PIVA organiseert daarom een echte DOE-dag om leerlingen van het 6de leerjaar te laten proeven van de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Op woensdag 24 januari is iedereen welkom tussen 13 en 16 uur.

  De kinderen kunnen workshops volgen in de 4 verschillende afdelingen met o.a. koekjes bakken, workshop chocolade, in de hotelafdeling kunnen de kinderen pannenkoeken maken, frietjes bakken en in de slagerij wordt een gourmet assortiment uitgewerkt. De afdeling toerisme trakteert de jonge garde op een reis rond de wereld.

  Ouders kunnen een rondleiding volgen doorheen de hele school en krijgen informatie over het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs www.meldjeaan.antwerpen.be.

   

  Geleid bezoek DOE-dag door Julie Sels, directeur PIVA


  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  In AZ Klina te Brasschaat overleed op 30 september, René Herckenrath. Hij was de weduwnaar van Tineke Driessens en levensgezel van Mariette Janssens. René, ook gekend als dj Renato, werd geboren te Antwerpen op 8 juli 1946.

  Ons René is niet meer we missen hem ongelofelijk daarom hebben we op 20 januari een HERDENKING GEHOUDEN IN  HET DIENSTENCENTRUM KLEIN HEIDE.

  Met artiesten die jaren samenwerkte en natuurlijk de vrienden en familie het werd een gezellige namiddag met een lach en een traan we hopen dat hij met Tineke verenigd is in de hemel.

  Zijn levensgezellin Mariette zet zijn werk voort 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon

  Leon Verbraeken gehuldigd door VJJF     Op het nieuwjaarsgala van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie ontving Leon de “Life Time Achievement award” voor zijn uitzonderlijke inzet voor het ju-jitsu: een levenswerk.   Leon begon met ju-jitsu in 1968, 50 jaar geleden, met de sport. In 1971 stichtte hij Ippon Zwijndrecht. Wat begon als een club van 30 leden groeide in de topjaren ‘80 uit tot een club van 250 leden. In 1973 behaald hij zijn 1e DAN.

  Sinds 1983 neemt hij met zijn sporters deel aan nationale randori wedstrijden.

  Tot op heden nemen leden van Ippon Zwijndrecht nog steeds met succes deel aan tornooien duo-system en fighting.

  Vanaf 1996 gaat de club internationaal met zijn sporters.

  In 1999 werd Leon aangesteld als bondscoach duo-system.  Een functie die hij nog steeds uitoefent en waarin hij reeds vele duo-koppels naar de wereldtop begeleidde.

  Samen met zijn sporters behaalde hij tot op heden een 140-tal internationale medailles waaronder 21 op Wereldkampioenschappen (waarvan 7 gouden), 16 op Europese kampioenschappen (waarvan wederom 7 gouden) en 5 bronzen medailles op The World Games (Olympische Spelen voor niet Olympische sporten).

  In de hoedanigheid van bondscoach heeft hij al de hele wereldbol rondgereisd (o.a. Japan, Uruguay, Taiwan, Colombia, Rusland, China en zowat alle Europese landen).

  In november 2013 werd hij drager van de rode gordel  (9e DAN), het resultaat van zijn dagelijkse inzet voor het ju-jitsu, zowel op competitief als recreatief vlak.

  Tot op vandaag geeft hij nog steeds les en brengt hij zijn passie voor de sport over op de leden van Ippon en de leden van het nationaal team.

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Europese filmavond Lier: Sami Blood
  Pop up Europa Lier, 30 januari 2018, 20.15 uur, CC Vredeberg Cultureel Centrum

  Op dinsdag 30 januari is om 20.15 uur de film Sami Blood te zien in het Cultureel Centrum Vredesberg in Lier. Deze Scandinavische film won de Europese Lux filmprijs voor 2017, die wordt uitgereikt aan de beste Europese film van het jaar. De film gaat over een Sami meisje uit Lapland, dat met veel discriminatie te maken krijgt in het Zweden van de jaren 30.

  Sami Blood gaat over het 14-jarige meisje Elle Marja, geboren in een Sami familie. Tijdens haar tienerjaren krijgt ze te maken met het racisme van de jaren 30 en moet ze verschillende rassenkeuringen ondergaan op haar kostschool. Vanaf dan begint ze te dromen over een ander leven. Om haar huidige leven volledig te kunnen omgooien, moet ze alle banden met haar familie en cultuur verbreken. Gaat dat lukken?. Tickets bestel je via de website van het Cultureel Centrum. Deze filmvertoning is onderdeel van Pop up Europa Lier.

  Film Sami Blood – Winnaar Europese Luxprijs 2017

  Pop up Europa Lier

  Deze Europese filmavond is onderdeel van Pop up Europa Lier. In samenwerking met de stad Lier worden er in januari 2018 verschillende Europa activiteiten georganiseerd, waaronder diverse workshops voor scholen. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen om Europa dichterbij de burger te brengen.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Dinsdag 30 januari 2018, 20 uur – 22.05 uur

  Waar:
  CC Vredeberg
  Vredebergstraat 12-14
  2500 Lier

  Deelnameprijs:
  € 8
  <25/+65 : € 5
  Lidkaart Kalliopee : € 5

  Website:
  Tickets bestellen kan via: https://www.lierscultuurcentrum.be/programma/-sami-blood/10147

  Meer info:
  Telefonisch tijdens de openingsuren van het onthaal (tel. 03 488 06 79). Aan het onthaal, tijdens de openingsuren: alle werkdagen van 13 tot 16.30 uur en steeds één uur voor de voorstelling tot aanvang van de voorstelling.

  Organisatie:
  CC Vredesberg – Liers Cultuurcentrum


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  19 | 1 | 2017

  Boost lokaal klimaatbeleid: 330.000 euro voor 6 klimaatprojecten
  Acadamie Beeldende Kunsten Mechelen, Sint-Pietersinstituut Turnhout, Woonzorgcentrum Ter Nethe Hulshout, gemeente Vorselaar, GO! Busleyden Atheneum - campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) & gemeente Oud-Turnhout
  De provincie Antwerpen lanceerde in 2017 een tweede projectoproep Klimaatsubsidies. 6 projecten krijgen nu een ondersteuning van alles samen 330.000 euro. Gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu, Rik Röttger: We ondersteunen 6 creatieve projecten die de uitstoot van CO2 jaarlijks met 352 ton verminderen op het grondgebied van de provincie, dat komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van zo’n 500 gezinnen. Bij het beoordelen van de projecten hielden we ook rekening met het sociale karakter van de voorgestelde initiatieven.”

  Extraatje bovenop 2,5 miljoen euro
   
  Antwerpse steden en gemeenten of samenwerkingsverbanden ervan, scholen, sociale huisvestingsmaatschappijen, ngo’s en vzw’s met lokale werking in provincie Antwerpen konden tot 31 oktober 2017 hun klimaatvriendelijk project voor 2018 indienen.
   
  Rik Röttger: “Om klimaatbeleid te doen slagen is samenwerken en activering van verschillende sectoren en doelgroepen cruciaal. De provincie voert al jaren strijd tegen de klimaatopwarming en de uitstoot van broeikasgassen. Met de klimaatsubsidie geeft de provincie het lokale klimaatbeleid een welkome extra boost. Het geld komt er dan ook bovenop de 2,5 miljoen euro die de provincie al investeert in het klimaat.”
   
  Klimaatprojecten
   
  De provincie ondersteunt volgende klimaatprojecten gaande van duurzame renovatie, innovatieve relightingprojecten, het plaatsen van groendaken tot het aanpassen van verwarmingsinstallaties, steeds met oog voor de sociale impact en mogelijkheden:
   
  • Stad Mechelen zorgt voor circulaire relighting in haar Academie van Beeldende Kunsten, conservatorium, stadsarchief, Brusselpoort en stadhuis. Daarnaast kunnen inwoners, met focus op kansengroepen en huurder, intekenen op de samenaankoop “relighting”/”relamping”. (75.000 euro)
   
  • Het Sint-Pietersinstituut in Turnhout (vzw KOBART) wil de meest klimaatvriendelijke school worden in de regio. Dat wil het doen door duurzame gebouwmaatregelen: de installatie van PV-panelen, integratie van twee gebouwen bij een bestaande stookinstallatie via een warmtenet, opsplitsing van de verwarmingskringen en betere sturing. Daarnaast zal de school de volledige campus heraanleggen met het oog op CO2-captatie. Leerlingen passen de theorie van de lessen STEM in de praktijk toe. Met die kennis gaan leerlingen daarna thuis bij familie/kennissen en buurtbewoners kleine ingrepen uitvoeren om het energieverbruik te verminderen. (75.000 euro)
   
  • Het Woonzorgcentrum Ter Nethe in Hulshout krijgt een groendak van 3.000 m². Dit is een eerste stap in een grotere renovatie van het woonzorgcentrum. Het project wil ook omwonenden, andere inwoners van Hulshout en directies en beheerraden van Kempense woonzorgcentra sensibiliseren over hitte-eilandeffecten, het belang van waterretentie, biodiversiteit en de impact van groendaken. Het groendak wordt ook leermiddel voor scholen. Voor het onderhoud werkt het WZC samen met sociale tewerkstelling. (75.000 euro)
   
  • Gemeente Vorselaar plaatst pv-panelen op de sporthal en het gemeentehuis. De sporthalgebruikers worden geactiveerd om hun energieverbruik te verminderen en er wordt onderzocht in welke mate ze kunnen participeren in het project. (17.320 euro)
   
  • GO! Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg (KA1 Mechelen) neemt duurzame gebouwmaatregelen in de school: renovatie van de verwarmingsinstallatie en stookplaats, relighting van de turnzaal met 32 intelligente LED-armaturen en plaatsing van 30 ramen met dubbel glas. Aan de hand van de SDG’s gaan leerlingen op pad om twee doelgroepen, kansarmen en ouderen, laagdrempelig over klimaat te sensibiliseren. (75.000 euro)
   
  • Gemeente Oud-Turnhout voert een grondige energetische renovatie door van het gemeenschapscentrum De Heischuur. De 30/30/30 norm voor E-peil, K-peil en netto-energiebehoefte is het streefdoel. Dit omvat de vernieuwing van het dak, ramen en muren en de installatie van een ventilatiesysteem. Ook zonnepanelen en LED-verlichting worden voorzien. (12.680 euro)
   
  De organisaties krijgen tijd tot 31 augustus 2019 om hun project in praktijk te brengen.
   
  Een lijst met contactpersonen van deze projecten kan verkregen worden bij onderstaande perscontacten.
  PERSINFO & INTERVIEWS
  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu
  Perscontact: Alisa Coessens
  M 0476 72 46 62
  E
  alisa.coessens@provincieantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Boksgala

  ANTWERPS: boks-gala pakt uit met Europees titelgevecht tussen twee Belgen

  ANTWERPEN – De kamp van de avond tijdens het Antwerps boks-gala, dat op zaterdag 27 januari wordt georganiseerd in de Arena-hal in Deurne wordt een Europees titelgevecht bij de cruisers (90 kilogram) tussen Yves Ngabu, de nieuwste aanwinst in de stal van coach Renald De Vulder, en de Waal Geoffrey Battelo. Daarnaast staan nog zes amateur- en drie andere profkampen op het programma. De meeting vangt aan om 19 uur.


   

  In het boksen is men nogal vlug kampioen. Er zijn zoveel bonden en disciplines dat iedereen  die een beetje zijn mannetje kan staan in deze sport, ooit wel eens een gordel in zijn bezit krijgt. Renald De Vulder ontkent dit niet maar verduidelijkt meteen de situatie. ‘Dat klopt wanneer je over wereldkampioenschappen spreekt. Daar lopen er misschien wel 300 van rond. En in het kickboksen is het nog erger: die hebben er wellicht dubbel zoveel. Hier gaat het echter over een EK en zo’n titel is uniek. De regerende kampioen wordt verplicht om te kampen tegen een tegenstander die door de federatie (EBU) wordt aangeduid. Hier kan je niet kiezen om je pion voor een IBF-titel te laten strijden omdat de tegenstander minder is of voor de WBC omdat het meer opbrengt. Dit is tenminste eerlijk. Daarom heb ik meer bewondering voor Europese kampioenen dan voor wereldkampioenen.’

  Yves Ngabu (29) is een buitenbeentje. Hij is niet alleen een begenadigd bokser maar stond ook zijn mannetje in het voetbal en speelde onder meer voor Roeselare. Pas vijf jaar geleden besliste hij zich op het boksen toe te leggen. Geen verkeerde keuze want hij won al zijn achttien kampen, waarvan veertienmaal door knock-out. De Vulder: ‘De andere overwinningen kwamen er op punten. Dat betekent dat hij zowel hard kan slaan als goed kan boksen. Een ideale combinatie dus.’ Geoffrey Battelo (38) is voor hem geen onbekende. ‘Ik heb hem vaak aan het werk gezien. Toen ik zestien was woonde ik bijna al zijn kampen bij. Maar goed, nu wil hij iets afpakken wat van mij is. Dat zal ik zomaar niet laten gebeuren.’ Het heeft trouwens heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer beide boksers elkaar in de ogen konden kijken. Eerst zou Ngabu – toen nog als lid van Boxing Team Houtland – het op Paaszondag van 2017 in Roeselare opnemen tegen Battelo.  Die was toen echter geblesseerd en de wedstrijd werd verplaatst naar de maand juni maar ook toen liep het mis en werd Tamas Lodi zijn tegenstander. Derde goede keer dus nu in de Arenahal. Battelo, die zijn laatste zes kampen won met knock out – in het totaal bokste hij 32 keer en sloeg hij zijn tegenstander 28 maal ko –, is er dit keer wél klaar voor. ‘De zes kampen die ik heb verloren waren telkens tegen gerenommeerde tegenstanders. Vaak was mijn voorbereidingsperiode ook veel te kort. Dat zal ditmaal niet het geval zijn want ik heb er een stage in Italië opzitten.’


  Voorstelling

  Ook ‘Mr. TNT’ Meriton Karaxha komt in actie. Hij is tweevoudig nationaal kampioen en bleef zes keer op rij ongeslagen. De Vulder: ‘Ik had hem in Antwerpen heel graag laten kampen om de Benelux-titel bij de welters maar ik ga er geen doekjes om winden: de financiële middelen ontbraken. Toch heb ik met Anthony Polizzi een tegenstander van formaat gevonden. Dat was niet makkelijk want niet iedereen durft het tegen Meriton opnemen.’ In de andere twee profkampen strijden de ‘thuisboksers’ Mattingu Kindele (supermiddelgewicht) en Roberto Secola (zwaargewicht) tegen respectievelijk Ilias Achergui en Mirnes Denadic. Najat Hanouni ‘Miss Nouni’ komt niet in actie omdat haar professionele bezigheden teveel tijd in beslag nemen.  Bij de amateurs wordt het, net zoals in Gent, een Belgisch-Iers onderonsje.

  Tekst – Edwin Mariën

  Foto – Georges Peeters en Marc Demartin


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  11 | 01 | 18

  Wilrijk plantte op vijf jaar tijd 500 extra bomen aan op openbaar domein

   

  Sinds 2013 zijn er in Wilrijk 500 extra bomen bijgekomen op het openbaar domein. Daarmee lost het district een belangrijke doelstelling uit het bestuursakkoord in. Het 500ste exemplaar werd op donderdag 11 januari aangeplant.

   

  Met twee forten uit de historische Brialmontgordel en parken zoals het Steytelinckpark en het Park van Eden op haar grondgebied, heeft Wilrijk de reputatie van een groen district. Ook in de straten en pleinen van het geitendorp vertaalt zich dat in heel wat bomen, bloemen en planten.

   

  Het Wilrijkse districtsbestuur nam zich voor om deze troef verder te versterken tijdens de bestuursperiode 2013-2018. Het schreef in het bestuursakkoord ‘t Dorp in de stad de ambitie neer om tegen het einde van de legislatuur 500 extra bomen aan te planten op het openbaar domein.

   

  De afgelopen jaren plantte de Wilrijkse groendienst her en der in het district nieuwe bomen aan op het openbaar domein. Nu is dus het 500ste exemplaar geplant. Tegen de zomer zullen er 515 extra bomen zijn aangeplant in Wilrijk sinds 2013.  “We halen dus onze ambitieuze doelstelling. Dat is goed nieuws want bomen hebben een gunstige impact op de opwarming van steden. Ze vangen fijn stof op, houden CO2 vast en produceren zuurstof”, vertelt districtsschepen voor groenvoorziening Hans Ides. “Het bomenverhaal stopt niet vandaag, want ook in 2018 zullen we nog een heel aantal bomen blijven neerzetten. Op naar de 600!”

   

  500ste boom is niet toevallig een notelaar

  De symbolische 500ste boom die op donderdag 11 januari aangeplant werd in het Wanninckhovepark aan de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, is een notelaar. “Dat is geen toeval, want de boom vertakt al heel snel waardoor avontuurlijke kinderen er naar hartenlust in kunnen klimmen. Dat maakt van deze notelaar meteen een mooie aanvulling op het speelpark”, zegt de Wilrijkse districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt. “De vruchten van de notelaar hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholesterol, diabetes en ontstekingen”, besluit districtsschepen Hans Ides.

   

  De top5 van de meest voorkomende aangeplante boomsoorten sinds 2013 in Wilrijk is:

  • Populier (Populus nigra italica): 107
  • Kastanje (Aesculus): 49
  • Kers (Prunus, verschillende variëteiten): 48
  • Beuk (Fagus): 42
  • Eik (Quercus): 33
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16 |01 | 18


  Mandaatverschuivingen in de districtsraad van Hoboken


  Op de districtsraad van 15 januari 2018 werden een aantal mandaten herverdeeld. De voormalige districtsraadsvoorzitter Paul De Ranter (N-VA) legde zijn eed af als nieuwe districtsschepen. Hij is voortaan bevoegd voor cultuur, evenementen, financiën en toerisme. Josée Snijders (N-VA), districtsraadslid, vervangt Paul De Ranter als districtsraadsvoorzitter en Anny Rottiers (N-VA) legde haar eed af als nieuw districtsraadslid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte panter


  Stelt deze en andere werken tentoon van 13 januari tot 4 maart


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!