Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    28-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    28 | 2 | 2017

    Amfibieën op liefdespad rond Hertberg

    Sinds 20 februari worden in de buurt van Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt ’s nachts padden en andere amfibieën veilig de straat overgezet door de domeinwachters en enthousiaste vrijwilligers. Zij doen een warme oproep om de wegomlegging te volgen en zo verkeersslachtoffers onder de diertjes tot een minimum te beperken.

     

    Zodra de temperaturen in het voorjaar optimaal zijn, ontwaken padden, kikkers en salamanders en migreren ze om zich voort te planten. De trek gebeurt massaal en duurt een paar weken. Al enkele jaren worden er aan de Goordijk in Blauberg (Herselt) amfibieën overgezet tijdens de jaarlijkse migratie naar de paringsplaatsen. Sinds dit jaar gebeurt dit in samenwerking met de provincie Antwerpen.

     

    Wegomlegging spaart minstens 350 amfibieën per nacht

    De straten Veerlepad en Goordijk zijn tussen 19 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens ontoegankelijk voor het autoverkeer. Dit om de amfibieën een veilige nachtelijke oversteek van de wegen te garanderen naar de poel Rode Vis en de Witput. Aan de Witputstraat en de straat Bremheide werden paddenschermen geplaatst om de dieren op te vangen en manueel naar de overzijde van de straat te verzetten.

     

    Elke ochtend en avond met geschikte weersomstandigheden (niet te koud en voldoende vochtig) worden op deze drie locaties de amfibieën geteld en overgezet door de wachters van Hertberg en een aantal enthousiaste vrijwilligers.

    Paddentrek rond Provinciaal Groendomein Hertberg © Hans Limet


    Gemiddeld worden op de 3 overzetplaatsen samen 350 dieren per nacht overgezet. Het zijn niet enkel padden die worden verplaatst, maar ook bruine en groene kikkers en leden van de salamanderfamilie (alpenwatersalamander, kleine watersalamander en vinpootsalamander).

     

    Spijtig genoeg vallen er ondanks de wegomlegging toch nog veel verkeersslachtoffers…

    Zo werden er sinds het begin van de telperiode (20 februari) al meer dan 600 padden doodgereden.

     

    Op termijn wil de provincie Antwerpen op de kritieke punten vaste oversteektunnels voorzien, zodat het aantal slachtoffers nog vermindert. Maar dankzij de inzet van de vrijwilligers en wachters is de volgende generatie amfibieën nu al een stuk zekerder van de toekomst!

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Hertberg, Diestsebaan 28, 2230 Herselt

     

    Meer info:
    domeinwachter Hans Limet

    M 0470 20 57 69

    E hans.limet@provincieantwerpen.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Wedstrijdverslag:
    GS Beobank Hoboken – HB Zurenborg Antwerpen

    GS Beobank Hoboken heeft geen volkomen geruststellende uitgangspositie verworven met het oog op de terugwedstrijd in deze kwartfinale van de Beker van België.

    Jeugdig enthousiasme

    Gedurende de ganse partij legden de jonge gasten een bewonderenswaardige geestdrift aan de dag. Zelfs wanneer hun situatie er allesbehalve rooskleurig uitzag. Het stond in schril contrast met de zelfgenoegzaamheid waaraan sommige GS-spelers zich bezondigden.

    Birger Maes moest in de aanvangsfase tweemaal gepast reageren toen Mohcine Bouayad en Soufiane Ben Kaddour voor hem opdoken. Ook in defensief opzicht trokken de zwarthemden meer dan behoorlijk hun streng want de thuisploeg slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Het lokale gevaar bleef voornamelijk beperkt tot een reeks niet gekadreerde afstandsschoten. Het verwonderde dan ook niemand dat onze jongens pas uit een stilstaande fase voor de eerste keer succes wisten te boeken: Hicham Channouf stuurde een vrijschop naar de ongedekte Yannis Van Parys die genadeloos toesloeg (1-0).

    Mohamed Chourak maakte een ferme trap van Antoine Lemaire met een spectaculaire voetveeg onschadelijk, hij bleef zonder verhaal toen Imad Amazou de roekeloze Mohcine Bouayad aftroefde, alleen op avontuur ging en de bal keurig in de tent schoof (2-0).

    Nonchalance grijpt om zich heen

    Vlak na de hervatting verlengde Khaled Oulichki een fraaie assist van Steven Dillien pardoes in het mandje (3-0). Deze laatste lag eveneens aan de basis van een schitterende dubbelpas met Imad Amazou waarmee de bezoekende verdediging compleet werd opgerold (4-0). Daarna sijpelde een verregaande nonchalance in de Hobokense gelederen.

    Hiervan profiteerde Hicham Chourak om het verdiende tegendoelpunt te lukken (4-1). Tot overmaat van ramp scoorde Xavier Potvin jammerlijk tegen eigen kamp (4-2). Ook de uitwijzing van Soufiane Ben Kaddour wegens truitjetrek zette geen domper op de gretigheid van de tweedeklasser. Dankzij een verbluffende redding hield Birger Maes de aansluitingstreffer van Youssef El Hadji uit zijn doelvlak.

    GS Beobank Hoboken ontwaakt (te laat)

    Vijf minuten voor tijd plofte een schicht van Hicham Chourak tegen de staak. Die deed de goud-zwarten alsnog ontwaken en opveren. Verwoede doelpogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Steven Dillien brachten echter geen wijziging in het doelsaldo.

    Bij het eindsignaal van de fluiteniers Marc Nihoul en Denis Van Laeken mocht HB Zurenborg Antwerpen zich fier op de borst kloppen. De moedige buren behouden een sprankeltje hoop op een stunt in sporthal Kiel waar de return binnen drie weken betwist zal worden.

    Volgende wedstrijd

    Aanstaande vrijdag om 21:15 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt de komst van Eurofoot Tervuren dat met Ergo Flémalle en Gijonesa Futsal Jette in een hevige worsteling verwikkeld zit om van de rode lantaarn verlost te worden. We zijn stellig overtuigd dat GS Beobank Hoboken zich dan met een ander gelaat zal vertonen…

    Ploegopstellingen

    GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (1), Steven Dillien, Yannis Van Parys (1), Xavier Potvin (og), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

    HB Zurenborg Antwerpen: Mohamed Chourak (d), Ayoub Dahchour (d), Younes Ben Kaddour (kpt), Hicham Chourak (1), Soufiane Ben Kaddour, Mohcine Bouayad, Ismail El Hadji, Youssef El Hadji, Rafik Kaddouri, coach Morad Bousba en assistent-coach Saleh Ben Kaddour.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    23 | 2 | 2017

    Eindelijk compromis over kosten Aartsbisdom
    Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk gewest betalen restauratiekosten na 20 jaar terug

    Zojuist keurde de provincieraad van Antwerpen een overeenkomst tussen de provincie Antwerpen, de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest goed. Deze overeenkomst bepaalt dat de twee laatste overheden de provincie Antwerpen respectievelijk 1,1 miljoen en 2,9 miljoen euro zullen terugbetalen voor de jarenlange onderhoudswerken aan het patrimonium van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. “Deze overeenkomst maakt een einde aan een procedureslag die al meer dan twintig jaar duurt.”, aldus een tevreden gedeputeerde Luk Lemmens. 

    Als gevolg van diverse historische decreten en wetten hebben de provincies verplichtingen tegenover bepaalde geloofsgemeenschappen, waaronder de Rooms-Katholieke kathedrale kerkfabrieken en de aartsbisschop. Omdat het aartsbisdom Mechelen-Brussel zowel een deel van het grondgebied van de provincie Antwerpen, als het volledige grondgebied van de provincies Vlaams- en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bestaat er sinds 1995 discussie over de verdeling van de kosten voor de restauratie en het onderhoud van het patrimonium van het aartsbisdom.

    Concreet gaat het om vijf gebouwen: de Sint-Michiel-en-Goedelekathedraal (Brussel), de Sint-Romboutskathedraal (Mechelen), het Aartsbisschoppelijk paleis (Mechelen), het Refugium van Sint-Truiden (Mechelen) en de aartsbisschoppelijke residentie (Brussel).”, legt gedeputeerde Luk Lemmens uit. “Via een verdeelsleutel werd er bepaald hoeveel elke overheid moet bijdragen in de kosten voor het onderhoud en de restauratie van deze gebouwen. Omwille van onenigheid tussen de verschillende overheden is het merendeel van de kosten echterjarenlang op de schouders van de provincie Antwerpen terecht gekomen.”

     

    Het Refugium van Sint-Truiden in Mechelen – copyright provincie Antwerpen

    Patstelling

    Het gevolg was een patstelling die meer dan 20 jaar heeft aangesleept. Sinds 1995 maakt de provincie Antwerpen aanspraak op een terugbetaling vanwege Vlaams- en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2008 is dit zelfs voor de rechtbank gebracht, die het Antwerps provinciebestuur gelijk gaf.


    Luk Lemmens: “Nu is er dus eindelijk een compromis. Dit brengt een einde aan meer dan twintig jaar van procedures tussen overheden. De provincie Vlaams-Brabant zal ons 1,1 miljoen euro terugbetalen voor de werken van de laatste 20 jaar en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2,9 miljoen euro. Van de provincie Waals-Brabant verwachten we dit voorjaar nog een overeenkomst ter waarde van 421.000 euro. In totaal een mooie financiële opsteker voor het provinciebestuur en dan toch een happy ending voor wat lang een never ending story leek.”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed en Erediensten






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuw seizoen zadenbibs van start


    Eind februari openen de 5 Antwerpse zadenbibs opnieuw de deuren. De aftrap van het nieuwe seizoen wordt gegeven op zaterdag 25 februari met allerlei groene activiteiten in verschillende districten. Vanaf die dag tot 31 maart (of zo lang de voorraad strekt) zijn er in de zadenbibs ook kits voor bodemanalyse van moestuinen of kippenrennen te koop aan een zacht prijsje.

     

    Wie groene vingers heeft, kan in een zadenbib zelfgeoogste zaden binnenbrengen en meenemen. In ruil vraagt de bib om zelf zaden te oogsten en een deel terug te schenken. Er zijn zadenbibs op 5 locaties: het Antwerpse EcoHuis, bibliotheken De Poort en De Vertellerij (Berchem), bib Driehoek (Ekeren) en bib Bist (Wilrijk).

     

    Op zaterdag 25 februari heropenen de zadenbibs met een zadenruilbeurs, verschillende workshops en lezingen met praktische tips om zelf te tuinieren. Het volledige programma staat op www.antwerpen.be/zadenbib, klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Bodemanalyses voor moestuin of kippenren

    Vanaf 25 februari tot 31 maart, of zo lang de voorraad strekt, kunnen Antwerpenaars in het Ecohuis en de zadenbibs terecht voor een bodemanalyse van hun moestuin of kippenren. Met dit nieuwe initiatief van de stad Antwerpen en de OVAM wordt snel duidelijk of de bodem van een tuin geschikt is om gezond groenten te kweken of kippen te houden.

     

    “Het heeft altijd zin om meer groen te creëren binnen de stad. Met deze kits die we vanuit de stad en OVAM ter beschikking stellen, willen we duidelijk maken dat tuinieren ook een plaats heeft binnen de stad. Tuinieren binnen de stad kan op een gezonde manier, via deze kits willen we dan ook de nodige ondersteuning bieden aan onze burgers”, aldus schepen Ait Daoud. Wie zo’n analyse laat uitvoeren, krijgt tuinadvies op maat en hoort of er maatregelen nodig zijn om op een veilige manier te tuinieren of kippen te houden.

     

    Praktisch

    • vanaf 25 februari tot en met 31 maart 2017, of zo lang de voorraad strekt
    • kostprijs: 20 euro, 10 euro voor A-kaart met VT-statuut, 2 euro korting per analyse met een A-kaartbon
    • EcoHuis Antwerpen, zadenbibs van Berchem, Ekeren en Wilrijk.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN


    27 │ 2 │ 2017

    Zilvermeer vernieuwt grootste stripbibliotheek van Vlaanderen
    1200 vernieuwde stripverhalen worden door oprichter Vic Van Roosbroeck in het Zilvermeer voorgesteld

    De bibliotheek in het administratieve gebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is al 40 jaar een vaste waarde op het domein voor de kampeerders. Vanaf 1 april, bij de opening van het toeristische seizoen, zal de vernieuwde stripcollectie toegankelijk zijn voor iedereen die op het domein logeert. Met een investering van 6000 euro werden de oude stripverhalen in een nieuw kleedje gestoken. Doorheen het hele seizoen zal de nieuwe collectie verder met nieuwe strips aangevuld worden, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. De jarenlange uitbater en oprichter “Vic van de Bib” kwam persoonlijk de nieuwe collectie voorstellen.

    Zo’n 40 jaar geleden startte Vic Van Roosbroeck, ondertussen 90 jaar, met zijn initiatief. Hij wilde een stripbibliotheek op de camping waar hij zo graag verbleef. Over de jaren heen verzamelde hij zelf stripverhalen en romans en ondertussen bezit de bibliotheek meer dan 5000 exemplaren en deze collectie groeit nog steeds. Met een minimum aan middelen heeft Vic de bib doen groeien tot de enige en unieke campingbibliotheek van Vlaanderen, met klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, de Rode Ridder en ga zo maar door.

    De beschermkaft die Vic jaren geleden heeft ontworpen om de stripverhalen te beschermen tegen de tand des tijds en de ruwe kinderhand begint nu stilaan te verslijten. Daarom besloot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de meest gehavende exemplaren uit de collectie te vernieuwen. De soms waardevolle oude exemplaren zullen met zorg gearchiveerd worden.

    Met deze vernieuwing kent de bibliotheek 2 afdelingen: de stripverhalen en de romans. De stripverhalen zitten in moderne houten bakken en de romans staan op gloednieuwe rekken. De inrichting kreeg een frisse look, de stripverhalen werden netjes gesorteerd en het geheel werd aangekleed met levensgrote striphelden die goedkeurend toekeken.

    De fiere oprichter Vic Van Roosbroeck en directeur van het Zilvermeer Toon Claes

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.zilvermeer.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW united Antwerpen

    DHW



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen

    23 |02 | 17

    Maandelijks stemmen 2500 senioren over menu’s in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen


    Deze week kunnen senioren al voor de tiende keer stemmen over de maaltijden die Zorgbedrijf Antwerpen serveert in de dienstencentra. Gemiddeld geven maandelijks 2500 senioren door wat zij graag op het menu willen zien. Voor het menu van april loopt de stemronde nog tot en met zondag.

     

    De dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen serveren ‘s middags een driegangenmenu met soep, hoofdgerecht en dessert*. De koks en voedingsdeskundigen van Zorgbedrijf Antwerpen stellen hiervoor elke maand met zorg maaltijden samen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse producten en ingespeeld op de seizoenen.

     

    Sinds mei 2016 kunnen de klanten van de dienstencentra zelf ook maandelijks hun 3 favorieten kiezen uit 8 populaire maaltijden voor het maandmenu van 2 maanden daarop. Nu stemmen ze over het menu van april, eind maart over het menu van mei, enzovoort. De 4 populairste maaltijden komen op het menu.

     

    Gemiddeld ontvangt Zorgbedrijf Antwerpen 2500 stemmen voor de menukeuze van de maand. Klanten kunnen hun suggesties over de maaltijden ook nog altijd ter sprake brengen op de driemaandelijkse menuraad, maar dankzij de onlinestemming krijgen ze nu nog meer inspraak en kunnen de koks korter op de bal spelen.

     

    Stemmen voor het menu van de maand april kan nog tot en met zondag 26 februari via www.zorgbedrijf.antwerpen.be/menu. Een link naar de stemming is ook te vinden op de Facebook-pagina van Zorgbedrijf Antwerpen. Wie stemt, kan ook een suggestie doen voor een menu dat hij of zij graag (nog) eens op de kaart zou zien.

     

    Ook in de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen hebben de bewoners uiteraard inspraak over het menu. Daar legt de chef-kok de menuplannen voor aan bewoners tijdens een menuraad.

     

    Meer info en stemmen op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/menu.  

     

    * Een driegangenmenu in het dienstencentrum kost 6,40 euro. Wie geen senior is of niet in Antwerpen woont, betaalt 9,50 euro voor een maaltijd.

     







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    22 | 02 | 2017

    Belgische ambassadeur toont kunst uit de Provincie Antwerpen in Den Haag

    Ambassadeur Chris Hoornaert stelt in zijn ambtswoning in Den Haag kunst uit de provincie Antwerpen voor. Tot april exposeert hij werk van een tiental laureaten van de prijs beeldende kunst provincie Antwerpen. Aansluitend palmen collectiestukken van DIVA, FOMU en MoMu de ambtswoning in en tonen zij Antwerps talent.

    Het is een jaarlijkse traditie dat de Belgische ambassadeur in Nederland een provincie uitnodigt om in zijn ambtswoning kunst te presenteren. De voorbije jaren stuurden respectievelijk Oost-Vlaanderen, Limburg, Luik en West-Vlaanderen kunst naar Den Haag. In 2017 mag de provincie Antwerpen de residentie van ambassadeur Chris Hoornaert opfleuren. De provinciale kunst wordt dan een uithangbord van ons land voor de vele prominente bezoekers van de ambassadeur.

    Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is trots: “Onze collectie omvat zowel beeldende als toegepaste kunst. Beide aspecten krijgen een plaats in de ambtswoning. Vanaf februari tot april zetten we talentvolle beeldende kunstenaars in de kijker. Vanaf 22 april is het de beurt aan de toegepaste kunsten, met topwerk uit het FOMU, het MoMu en DIVA. Het is een mooie kans op de veelzijdigheid van onze provinciale kunstenaars in de verf te zetten.”

    De eerste opstelling toont hoofdzakelijk werk van een tiental voormalige laureaten van de Prijs Beeldende Kunst van de provincie Antwerpen. Werk van Michèle Matyn, Adrien Tirtiaux, Lieven Segers, Nadia Naveau, Boy & Erik Stappaerts, Geert Goiris, Anton Cotteleer en Wilfried Pas, zowel uit de provinciale kunstverzameling als uit enkele privécollecties, pronkt de komende maanden in de statige ambassadeurswoning in Den Haag. De presentatie wordt vervolledigd door enkele recent aangekochte kunstwerken van de provincie Antwerpen, van de hand van Wesley Meuris, Jan Kempenaers, Sven 't Jolle, Peter Rogiers, Charif Benhelima en Andy Wauman.

     

    Vanaf april nemen de drie provinciale musea DIVA, FOMU en MoMu de ambassadeurswoning onder handen. De ambassadeur en gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens zullen dit luik officieel openen op 22 april.
    Ook in deze tentoonstelling zal de nadruk liggen op Antwerpen als bakermat van (jong) talent. DIVA presenteert werk van vijf designers van hedendaags zilver en juweelontwerp, MoMu vertelt het verhaal van Belgische mode met voorbeelden van de iconische Antwerpse Zes en een in-situ installatie door het Antwerpse modehuis A.F. Vandevorst. Het FOMU grijpt de vijfde verjaardag van het magazine .tiff aan om te focussen op het werk van een tiental jonge Belgische fotografen.3

    Nadia Naveau / Figaro’s Triumph © Base-Alpha Gallery

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Cultuur






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Salade met geitenkaas pastinaak, aardpeer en rode biet.
     

    Een van Joliens eigen favorieten!

    "Een geitenkaasslaatje hoeft niet altijd met zomerse groenten als sla en tomaten, maar het is ook superlekker met winterse groentjes. Experimenteren is de boodschap!" Salade met pastinaak en aardpeer Ingrediënten (2 personen): pastinaak 6-7 aardperen 150gr romige geitenkaas natuur  2 ongekookte rode bieten 2 appels handvol postelein, rucola of veldsla... verse/gedroogde tijm 1 citroen 2 el azijn olijfolie peper zout Zo maak je het: - Verwarm de oven voor op 200°c. Snijd de pastinaken en de aardpeer in lange repen of blokjes. - Neem een grote bakplaat met bakpapier en leg er de gesneden groenten op. Giet er een scheut olijfolie over en kruid af met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven.  - Laat de groenten daarna in de oven staan en brokkel er de geitenkaas over. Strooi er ook een beetje tijm over. - Snijd ondertussen de appels in fijne stukjes en rasp de rode biet (deze hoeft niet voorgekookt te zijn). - Neem een grote mengkom en meng de appels, de rode biet en de postelein. - Voeg er de azijn, een scheutje olijfolie en het citroensap aan toe. Kruid af met peper en zout.  - Serveer samen met de geroosterde pastinaak en aardpeer. Tip: Lekker met falafel!
    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht

    Fietsroutekaart maakt Wilrijkse kinderen vertrouwd met verkeer


    Het district Wilrijk en de stad Antwerpen blijven inzetten op verkeersveiligheid. Wilrijkse kinderen kunnen hun fietsvaardigheid voortaan oefenen op een bewegwijzerde route. Een handige kaart geeft hen tips en toont bovendien de veiligste fietsroutes in het district.

     

    De fietsroutekaart ‘Veilig in het verkeer’ werd ontwikkeld door het district Wilrijk, met de steun van het Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen. Ze geeft tal van praktische tips over hoe je je het veiligst in het verkeer begeeft en toont daarnaast de veiligste fietsroutes tussen locaties die voor kinderen belangrijk zijn, zoals scholen, speelterreinen, het zwembad en parken.

     

    Oefenen op de VERO-route

    Op de achterzijde van de kaart bevindt zich de verkeerseducatieve route (VERO). Op deze bewegwijzerde route kunnen kinderen, in klasverband of met de ouders, hun fietsvaardigheid oefenen aan de hand van een reeks specifieke verkeerssituaties. Op het terrein is de VERO bewegwijzerd met geel-blauwe richting- en informatiebordjes.

     

    Op 10 plaatsen op de route wordt extra informatie gegeven over specifieke fietsoefeningen, zoals links afslaan, een fietsopstelvak gebruiken of een rotonde nemen. De VERO is ongeveer 8 kilometer lang en doorkruist de wijken Valaar, Hoogte, Centrum en Koornbloem. De route werd zo opgesteld dat ze nabij de meeste Wilrijkse basisscholen loopt.

     

    De fietsroutekaart en de VERO zijn twee initiatieven die voortkomen uit het onderzoeksrapport dat het district Wilrijk liet maken voor het speelweefsel binnen het district. De eerste exemplaren van de kaart werden op woensdag 22 februari 2017 overhandigd aan de leden van de Wilrijkse kinderdistrictsraad, die bestaat uit een vijftigtal leerlingen van alle Wilrijkse basisscholen. Deoverhandiging gebeurde door districtsschepen voor jeugd Hans Ides, districtscollegevoorzitter Kristof Bossuyt en Antwerps schepen voor onderwijs Claude Marinower tijdens een officieel moment.

    Nadruk op fietsvaardigheid

    Wilrijks districtsschepen voor jeugd Hans Ides verwelkomt de fietsroutekaart: “Dit is een belangrijke investering in al onze schoolgaande kinderen. Het was voor mij erg belangrijk om alle speelterreinen, scholen en parken duidelijk in kaart te brengen en er op aan te geven wat de meest veilige route is. De hele route is nu goed aangegeven en een aantal moeilijke verkeerssituaties zijn helder uitgelegd op de route zelf. Investeren in een educatief en verkeersveilig project is voor mij als districtsschepen voor jeugd cruciaal. Ik hoop dan ook dat deze kaart kan bijdragen tot een fietsveilig Wilrijk en kinderen en ouders aanzet tot het gebruiken van de fiets.”

     

    Kristof Bossuyt, voorzitter van het Wilrijkse districtscollege vult aan: “Als vader van jonge kinderen besef ik als geen ander het nut van dit soort initiatieven. Het is van het hoogste belang dat onze kinderen elke dag veilig op school geraken.”

     

    Schepen voor onderwijs Claude Marinower besluit: “Ook in ons stedelijk aanbod verkeerseducatie leggen we een grote nadruk op fietsvaardigheid. Kinderen moeten zoveel mogelijk oefenkansen krijgen en de fietsroutekaart en de verkeerseducatieve route dragen daar zeker aan bij. Ik kan alleen maar toejuichen dat ook de districten initiatieven nemen om de verkeersveiligheid van onze schoolgaande kinderen te verhogen. Daarvoor kunnen ze in mij steeds een partner vinden.”


    ENKELE FIETS FOTO4S











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN NIEUWS

    staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) naar aanleiding van de lancering van het Clean Seas-project van de Verenigde Naties waar ook België zich achter schaart.
    >
    >

    >
    >
    > Jaarlijks belandt meer dan acht miljoen ton plastic in de oceanen. Daarmee is het één van de grootste vervuilers van de oceanen. De Verenigde Naties lanceren vandaag onder de noemer #CleanSeas een wereldwijde campagne om mensen, overheden en bedrijven aan te sporen tot actie. België werkt mee aan de campagne onder impuls van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld).
    >
    > De Backer: “Onze Noordzee werd ooit de riool van Europa genoemd. Via waterwegen van alle landen kwamen chemicaliën, toxische stoffen, brandstoffen,… in onze zee terecht. Daar is intussen veel aan veranderd. We zijn veel strenger geworden en het water in de Noordzee is vandaag veel properder. Maar intussen sluimert internationaal een groeiend probleem. Jaarlijks belandt maar liefst meer dan acht miljoen ton plastic in de oceanen. Ook in België worden we hiermee geconfronteerd. In elke kilogram Belgisch zand vind je bijvoorbeeld vandaag tot 150 stukjes plastic. Als staatssecretaris voor de Noordzee werk ik aan een nationaal actieplan voor minder afval in zee voor een propere Noordzee. Met ons actieplan willen we het probleem aan de wortel aanpakken. De wortel is al het plastic dat we hier aan land produceren, gebruiken en laten rondslingeren. Hiervoor werk ik samen met collega-minister Marghem om een goed productiebeleid te voeren. Daarnaast werken we ook samen met alle betrokken sectoren op onze Noordzee. Achtergelaten of verloren visnetten zorgen bijvoorbeeld voor bijzonder veel problemen. Daarom kijken we samen met de visserijsector of er natuurlijke afbreekbare alternatieven zijn. We hebben ook al het Fishing for Litter-project opgestart. Vissers die vroeger noodgedwongen het plastic in hun netten terug in zee moesten werpen, kunnen nu op een gemakkelijke manier het plastic verzamelen en aan wal zetten. We zijn onder meer aan het bekijken of we het project met de Big Bags kunnen uitbreiden naar andere organisaties: Duikclubs, baggeraars, windmolenparken, ga zo maar door. Al het plastic dat we uit de Noordzee kunnen halen, dat is plastic dat niet verder kan verbrokkelen tot kleinere fragmenten.”
    > De Backer: “Het is duidelijk dat we voor een enorme uitdaging staan. Als we het roer niet omgooien, dan zwemt er tegen 2050 meer plastic dan vis rond in de Noordzee en in alle oceanen wereldwijd. Daarom moeten we internationaal samenwerken. Het is ook daarom dat ik de andere landen van de Noordzee zal oproepen om samen te werken aan  minder plastic in de Noordzee.”


    Zoals overal komt men dit over heel de wereld tegen foto's de Schelde
















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Nieuwe wolletjes

    Een week nadat we mevrouw Wol (onze Mangalica-zeug) een plekje apart hadden gegeven is zij in alle rust bevallen van 4 schattige wolletjes. Ondanks het gure weer, voelen we de lente een beetje meer kriebelen. 

    Voor deze week:

    Inhoud grote pakketten:

    • prei van Seizoensmaak
    • pastinaak van Seizoensmaak
    • witte kool van Seizoensmaak
    • rode biet van Seizoensmaak
    • aardpeer van Seizoensmaak
    • grondwitloof van Seizoensmaak

    De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Inhoud kleine pakketten:

    • pastinaak van Seizoensmaak
    • witte kool van Seizoensmaak
    • rode biet van Seizoensmaak
    • aardpeer van Seizoensmaak
    • grondwitloof van Seizoensmaak

    Smakelijk!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    .

    vzw Kempens Landschap

    21 | 2 | 2017

    Merksplas-Kolonie krijgt een hotel
    Gemeente Merksplas en Kempens Landschap in zee met Corsendonk Hotels

    Na twee jaar eindigt een intense zoektocht naar een private partner voor de uitbating van de Grote Hoeve van ‘Merksplas-Kolonie’. Na lang onderhandelen heeft het gemeentebestuur van Merksplas, begeleid door Kempens Landschap, instemming bereikt over de concessie met Corsendonk Hotels voor de uitbating van het horeca- en hotelgebeuren in Merksplas-Kolonie. 

    Zicht op het binnenplein van de Grote Hoeve in Merksplas-Kolonie. In Woonstalhuis Zuid

    (links op de foto) komt de brasserie en het bezoekerscentrum ‘Kolonie 5-7’.

    Copyright: Kempens Landschap

    Een ambitieus erfgoedproject

    Vanwege de grote historische en architecturale waarde zijn de gebouwen van de Grote Hoeve in Merksplas-Kolonie erkend als beschermde monumenten. Het complex van de monumentale vierkantshoeve bestaat uit een totaal van 14 afzonderlijke gebouwen, verspreid over een terrein van maar liefst 40 hectare.

     

    Door de aankoop in 2005 van zowel de Grote Hoeve als de Kapel met omliggende landbouwgronden heeft de gemeente Merksplas een belangrijk engagement genomen in de veiligstelling en bewaring van Merksplas-Kolonie. Sinds de betrokkenheid van Kempens Landschap in 2010 kwam het hele project voor de herbestemming in een stroomversnelling terecht. Dit leidde tot de opmaak van een Masterplan voor 10 jaar voor deze site. De revalorisatie (restauratie, herbestemming en landschapsherstel) is geraamd op 42.768.114, 70 euro waarvoor in 2012 een meerjarenfinanciering door het Agentschap Onroerend Erfgoed werd bekomen voor de subsidieerbare kosten, geraamd op 19.951.898,46 euro. De niet-subsidieerbare kosten worden opgevangen dankzij een meerjarenfinanciering ter waarde van 11.390.945 euro vanuit de provincie Antwerpen. De resterende kosten worden gedragen door private investeerders en Europese middelen. 

    Gedeputeerde Inga Verhaert: “In 2010 geloofden niet veel mensen in een toekomst voor de gebouwen van Merksplas-Kolonie. Als covoorzitter van Kempens Landschap ben ik heel blij dat we samen met de gemeente Merksplas in dit dossier de motor kunnen zijn en dit project van het kleinste detail tot de structuur mee hebben kunnen uitwerken. Corsendonk is een sterke partner! Ik wil ook de gemeente Merksplas danken voor de goede samenwerking.”

     

    Voor gedeputeerde Peter Bellens, eveneens covoorzitter van Kempens Landschap, is dit een flinke stap vooruit in de verdere ontwikkeling van de Koloniën: “Dankzij de horeca kan de Grote Hoeve weer een levendige plek worden waar verschillende partners samenwerken. Geheel in de geest van de Koloniën zal hierbij ook aandacht gaan naar de zwakkeren in onze samenleving. Zo werken we momenteel aan een plan om op het terrein samen te werken met bedrijven en organisaties uit de sociale economie.”



    Een duurzame herbestemming

    Sinds 2012 staat de tijd niet meer stil in Merksplas-Kolonie. Het doel is om van het domein Merksplas-Kolonie een toeristische trekpleister te maken, ideaal voor fiets- en wandeltoerisme, waarbij gestreefd wordt naar een combinatie van zowel cultuurtoerisme als recreatieve vrijetijdsbesteding. De klemtoon wordt gelegd op sociaal toerisme met aandacht voor verschillende doelgroepen. Corsendonk Hotels zal in Merksplas inzetten op horeca, fiets- en wandeltoerisme en culinaire en culturele arrangementen. Zij zullen eveneens instaan voor de exploitatie van het bezoekerscentrum en het fietsservicepunt.

     

    Frank Wilrycx, burgemeester van de gemeente Merksplas en schepen Karel Lenaerts zijn trots op de nakende realisatie: “Merksplas-Kolonie is onze parel en kan de gemeente én de Noorderkempen prominent toeristisch op de kaart zetten. We zijn ervan overtuigd dat we samen met Corsendonk Hotels een duurzame toekomst voor het gebied kunnen uitzetten. Dit zou echter nooit gelukt zijn zonder de steun en coördinatie van Kempens Landschap en de financiële middelen van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid, waarvoor onze oprechte dank.”

     

    Opening in juni 2017

     

    Begin juni van dit jaar zal het bezoekerscentrum, opgericht met de steun van Toerisme Vlaanderen in het voormalige woonstalhuis van de Grote Hoeve, samen met de horecazaak opengaan. Bezoekers kunnen er terecht en worden ingelicht over het verhaal van Wortel- en Merksplas-Kolonie en de culturele en natuurlijke rijkdom van de gebieden. In de volgende fase van het restauratieproject wordt het hotel opgenomen. In de paardenstallen, woonstalhuis noord en de twee koeienstallen worden in totaal 70 kamers voorzien. 

     

    Dominique Nédée van Corsendonk Hotels: “Ook wij zijn heel enthousiast over dit project. Niet alleen de gebouwen waarin we onze horecazaak en hotel kunnen uitbouwen zijn ontzettend bijzonder. De hele site, zeker ook als potentieel Werelderfgoedsite, ademt geschiedenis uit. Deze opportuniteit wilden we dan ook heel graag met beide handen grijpen. Vanuit Corsendonk Hotels willen we dan ook zeker mee inspelen op internationaal toerisme. Iedereen is alvast van harte welkom vanaf 3 juni voor de opening van het bezoekerscentrum en onze horecazaak!”

    Philippe De Backer, directeur Kempens Landschap

    M 0478 44 83 86 – E Philippe.Debacker@kempenslandschap.be

     

    Frank Wilrycx, burgemeester Merksplas

    M 0495 25 60 29 – E frank.wilrycx@telenet.be

     

    Beleidsverantwoordelijken:

    Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Communicatie, Energie en ICT







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportlaureaten

    .

     Viering sportlaureaten district Hoboken

    Op woensdag 15 februari vierde het district en de districtssportraad Hoboken voor de 22ste maal de sportlaureaten van het jaar.

     

    Op sportgebied was 2016 een topjaar met bijvoorbeeld schitterende Olympische Spelen in Rio. Maar ook in Hoboken werden er records gebroken: maar liefst 55 laureaten kwamen in aanmerking voor een trofee en tegelijkertijd werden er 9 trofeeën voor sportverdienste uitgereikt.

     

    Op de sfeervolle avond in kasteel Sorghvliedt waren er 23 sporttakken vertegenwoordigd, de sporters kwamen uit 32 verschillende sportclubs en er was een verschil in leeftijd, want de jongste individuele laureaat was 5, de oudste 70.

     

    Na de uitreiking van de trofeeën met interviews door Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, werd bekend gemaakt wie van alle genomineerden de hoofdtrofeeën van talent, team en sportprestatie 2016 kregen.

     

    Deze onderscheiding hield niet alleen de trofee in maar tevens een waardebon van € 100.

     

    Individueel Talent 2016:

    Sanne Lumbeeck, deze BMX-ster van 9 jaar jong haalde de halve finale van het Europees Kampioenschap in Verona en schitterde in de Europa League.

     

    Jeugdteam 2016:

    DHW Beloftenploeg, deze jonge handbalsters zijn de talenten die de eerste ploeg van DHW sterker moeten maken. Ze haalden de titel van Belgisch Kampioen.

     

    Master 2016:

    Walter Packolet, ultraloper die uitblinkt in wedstrijden van 42 tot 254 km in binnenland en buitenland. Zo liep hij onder meer de Marathon Des Sables in de woestijn en de ultraloop van Oman.

     

    Team 2016:

    SASJA HC eerste ploeg, de handbalheren schitterden vorig seizoen vooral op Europees niveau, waar ze de kwartfinale van de Europabeker speelden.

     

    Sportprestatie 2016:

    Victor Campenaerts, als profwielrenner is Victor vooral een begenadigd tijdrijder. Hij won de Belgische titel in het tijdrijden en werd vice-Europees kampioen. Hij hoort bij de wereldtop van het tijdrijden, dat bewijze zijn 5de plaatsen in de Vuelta en de Ronde van Polen.

     














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    Beenhouwerij wordt bloemenwinkel…

     

    Inderdaad, Fons – je zal écht gemist worden – zeker de kwaliteit! (en jullie KWALITEITEN van ’luisterend oor’)

     

    Beenhouwerij De Keersmaecker sluit definitief in de Steynstraat (naast Frabak)

     

    En zeggen dat de ‘mede-uitvinder van het HOOBOOKS POTJE’ er nu definitief mee stopt…

     

    We beloven u binnenkort een uitgebreid interview met Fons en zijn echtgenote…

     

    Maar geniet nu maar al van de beelden!

    Prijsuitreiking 4de etalagewedstrijd Hoboken

     

    Voor de 4de maal organiseerde Open Vld Hoboken haar kerst en eindejaarsetalagewedstrijd.

    De deelnemende winkeliers waren weer erg  gemotiveerd om hun etalages mooi te versieren. Zo dragen ze tijdens de eindejaarsfeesten bij aan de unieke kerstsfeer in Hoboken.

    Er waren nog nooit zoveel deelnemers als dit jaar: liefst 22 winkeliers zetten hun beste beentje voor.

    De etalages werden beoordeeld door 7 onafhankelijke juryleden die op basis van de sfeer en de originaliteit punten uitdeelden.

    Uiteindelijk waren er 5 winnaars die elk beloond werden met een Bongo bon.

    Op een gedeelde eerste plaats

    • Bakkerij Frabak, Steynstraat 91 
    • Interieurwinkel Ambertree, Kioskplaats 20

    Op de tweede plaats

    • Kledingwinkel Opsinjoorke, Kioskplaats 79

     Op een gedeelde derde plaats

    • Oxfam wereldwinkel, Lelieplaats 35
    • Doopsuiker Ababbel, Kapelstraat  22

     

    De winnaars kwamen op zondag 19 februari om  17.00u samen om hun prijs in ontvangst te nemen.

    Staatssecretaris Philippe De Backer kwam mee de prijzen uitdelen.
    De receptie ging door bij Ambertree op de Kioskplaats 20, 2660 Hoboken



     

     

    Leo    S P A E Y





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saja

    .

    Beste,
    Het werd zo waar een heuse thriller, de sfeer zat er goed in, de spelers duidelijk klaar om het beste van zichzelf te geven, een goed gevulde tribune om dit mee waar te maken.
    Een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen geen duimbreed toegaven.
    Met nog een achterstand van 5 doelpunten op 5 minuten van het einde liet SASJA zijn tanden zien en kwam gelijk inde laatste minuut.
    Maar spijtig, o zo spijtig dat het op een gelijkstand bleef hangen.
    Het is al lang geleden dat ik het nog eens schreef, maar de afwezigen hadden deze keer echt ongelijk.
    Hier al een aanzet van het verslag
    Lees meer op onze website.
    Sasja Antwerpen -  Targos Bevo  29 - 29

    In een bijzonder hectisch slot heeft Sasja onverwacht nog een punt uit de brand gesleept, nadat het de ganse tweede helft op achtervolgen was aangewezen en vijf minuten voor tijd nog 25-29 in het krijt  stond.  Het had zelfs ei zo na de partij nog kunnen winnen, maar een ultieme strafworp op vijf seconden voor het einde werd door de bezoekende doelman gestopt. Hierdoor bleef het bij 29-29. Doordat Visé zijn thuiswedstrijd tegen OCI Lions verloor, wipt Sasja in de stand (voorlopig) weer over de Luikenaars. De resultaten van Sasja en Visé in hun laatste wedstrijd zullen bepalen wie van beide ploegen de playoffs mag spelen en daardoor al zeker is van een plaats in de volgende editie van de BENE-League.

    Voor wie de allerlaatste wedstrijd van deze competitie life wil meemaken en onze jongens mee wil komen aanmoedigen in Tongeren geef ik graag het adres mee,
    Er zijn maar enkele plaatsen vrij in de bus, want de tweede ploeg rijdt mee om te gaan spelen in Beyne.
     
    Alleen met winst kunnen onze jongens de playoffs afdwingen. Visé moet tegen Merksem en we mogen er niet vanuit gaan dat Visé dit gaat verliezen.
    Dus alle supporters op post om het tegen de talrijke fans van Tongeren te kunnen opnemen.
    Onze jongens zullen jullie steun zeker nodig hebben. Kom in rood en breng alles mee wat sfeer kan maken.
    Hier alvast het adres voor wie Tongeren nog niet weer liggen:
    Sporthal Eburons Dome
    Vrijheidsweg 9
    3700 Tongeren





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen

    Was u 20in de seventies of had u dat wel willen zijn?
    Dan zijn de dansavonden van ’20in70’ zeker iets voor u!


    Waaraan denkt u als u aan de jaren ’70 terugdenkt? Aan de autoloze zondagen? Aan de kleurrijke outfits met brede pijpen? Aan disco, sherry en piratenzenders op zee?

    Samen met bekende dj’s Zaki, Dirk Stoops, Gust De Coster en supporting dj Schwarzkopf nemen we u graag terug mee naar die tijd. Herbeleef de jaren ’70 en kom mee dansen op onze ’20 in 70’ avonden: bekijk het volledige programma op onze website en bestel meteen uw kaarten.

    Het wordt telkens een fuif in seventiesstijl met de muziek, de sfeer, het uitzicht, de dansvloer en wie weet klasgenoten of een lief van toen… De plaatjes liggen alvast voor het grijpen met The Doors, The Beatles, The Rolling Stones, The Troggs, The Small Faces, The Pebbles, The Who, maar ook aan de vroege Bowie, Roxy Music, de vroege Eagles en Mud, The Sweet, Abba...

    Mis onze eerste dansavond niet op donderdag 16 februari in De Roma. Samen met de 4 dj’s zetten we daar de toon! Nadien herleven de jaren ‘70 elke eerste donderdagavond van de maand op een andere locatie in de stad, met dj Zaki, Dirk Stoops of Gust De Coster en supporting dj Schwarzkopf.

     

    Kick-off 20in70in De Roma op donderdag 16 februari om 20 uur
    Tickets: 13 euro voorverkoop | 15 euro aan de kassa | Bestel nu uw tickets

    Maandelijkse 20in70dansavonden op de eerste donderdag om 20 uur
    Tickets: 10 euro voorverkoop | 12 euro op de avond zelf
    Bestel uw tickets online op www.deschakel.be of kom langs in een van onze dienstencentra of in onze winkel De Schakel

    Net als alle andere DJ's is alvast DJ Zaki er klaar voor!








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    9 | 2 | 2017

    185.000 euro voor 62 verkeersveilige initiatieven


    40 scholen van het basisonderwijs en 22 gemeenten kregen in 2016 in totaal 185.000 euro aan subsidies voor investeringen in verkeersveiligheid. Met het label 10op10 ondersteunt de provincie scholen bij de aankoop van bijvoorbeeldfietsen of verkeersborden om in te zetten bij de verkeerslessen. Ook infrastructuurwerken in de schoolomgeving kunnen via de gemeenten op een provinciale subsidie rekenen. In 2016 konden scholen ook voor het eerst subsidies krijgen voor de aankoop van een nieuwe fietsenstalling, hier maakten 11 scholen gebruik van.

    Met 10op10 zet de provincie samen met basisscholen in op praktijklessen verkeer, een veilige schoolomgeving en het betrekken van ouders. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens licht toe: “De provincie Antwerpen ondersteunt via 10op10 de aankoop van onder andere verkeersborden of fluohesjes zodat kinderen in een beschermde omgeving kunnen oefenen. Zo leren ze zich later veiliger in het verkeer te verplaatsen. Ook gemeenten kunnen een beroep doen op onze ondersteuning om zo de schoolomgeving veiliger maken. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld een VERO installeren, een uitgestippelde oefenroute voor voetgangers en fietsers langs verschillende verkeerssituaties.”

     

    Provincie Antwerpen kende in 2016 185.000 euro toe aan de verkeersveilige projecten van 40 scholen en 22 gemeenten. Hiervan vroegen 11 scholen de nieuwe subsidie voor fietsenstallingen aan. “Door het plaatsen van een kwaliteitsvolle fietsenstalling zetten scholen hun verkeerseducatieve werking kracht bij. Kinderen die met de fiets komen, verdienen een veilige en overdekte stalplaats. Bovendien moedigen we kinderen en hun ouders aan om voor de fiets te kiezen. Zo slaan we twee vliegen in één klap.”, aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens.

    Oefenen in een stapstraatje                                                       COPY RICHT PROVINCIE ANTWERPEN

    Ter Speelbergen in Heist-op-den-Berg en De driemaster in Retie, scholen voor buitengewoon onderwijs, zetten in op praktijklessen

    Ook in het buitengewoon onderwijs is er enthousiasme om de leerlingen voor te bereiden op hun (semi-)zelfstandige deelname aan het verkeer. De subsidies gaan naar fietsen en andere verkeersmaterialen. Gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit Luk Lemmens legt uit: “Voor het buitengewoon onderwijs voorziet 10op10 een aangepaste begeleiding. De kinderen oefenen regelmatig op de speelplaats om hun stap- en trapvaardigheden eerst te automatiseren. Als ze dan later in het echte verkeer oefenen, zijn ze beter voorbereid om hun aandacht op de verkeerssituatie te vestigen.”

    Gemeenten Duffel, Herenthout en Stabroek leggen een VerkeersEducatieve ROute (VERO) aan

     

    Met 10op10 oefenen leerlingen hun verkeersvaardigheden eerst op de speelplaats en daarna bijvoorbeeld op een VERO in het echte verkeer. Zo leren kinderen actief deelnemen aan het verkeer: ze oefenen specifieke vaardigheden, passen de verkeersregels toe, leren de betekenis van verkeersborden en leren omgaan met reële gevaren onder begeleiding van hun leerkrachten.

     

    2.000 euro subsidie voor schoolroutekaarten in Puurs

     

    Veilig, aangenaam en milieuvriendelijk naar school met de schoolroutekaarten van de gemeente Puurs. Wat is de veiligste route naar school? Zijn er knelpunten op die weg? Waar kun je begeleid oversteken? Welke grote parkings liggen er in de buurt van de school? Niet alleen veilig, maar ook een bewuste keuze om meer kinderen en hun ouders voor de fiets te doen kiezen.

     

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor mobiliteit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!