Salade met geitenkaas pastinaak, aardpeer en rode biet.
Een van Joliens eigen favorieten!
"Een geitenkaasslaatje hoeft niet altijd met zomerse groenten als sla en tomaten, maar het is ook superlekker met winterse groentjes. Experimenteren is de boodschap!" Salade met pastinaak en aardpeer Ingrediënten (2 personen): pastinaak 6-7 aardperen 150gr romige geitenkaas natuur 2 ongekookte rode bieten 2 appels handvol postelein, rucola of veldsla... verse/gedroogde tijm 1 citroen 2 el azijn olijfolie peper zout Zo maak je het: - Verwarm de oven voor op 200°c. Snijd de pastinaken en de aardpeer in lange repen of blokjes. - Neem een grote bakplaat met bakpapier en leg er de gesneden groenten op. Giet er een scheut olijfolie over en kruid af met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven. - Laat de groenten daarna in de oven staan en brokkel er de geitenkaas over. Strooi er ook een beetje tijm over. - Snijd ondertussen de appels in fijne stukjes en rasp de rode biet (deze hoeft niet voorgekookt te zijn). - Neem een grote mengkom en meng de appels, de rode biet en de postelein. - Voeg er de azijn, een scheutje olijfolie en het citroensap aan toe. Kruid af met peper en zout. - Serveer samen met de geroosterde pastinaak en aardpeer. Tip: Lekker met falafel!