Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    27-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    De Schorre
    Provincie Antwerpen

    26 | 02 | 2018

    Heraanplanting Deltaweide in De Schorre van start
    De Deltaweide wordt heraangelegd met inspraak van de buurtbewoners van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.

    Dit voorjaar wordt de Deltaweide in Provinciaal Recreatiedomein heraangelegd. Op 15 februari werd reeds gestart met de aanplanting van 60 hoogstambomen en volwassen struiken van verschillende groottes. Er worden ook 250 kleinere struiken en 5000 stuks jong bosgoed aangeplant. Voor deze heraanleg werd in 2017 in samenwerking met Love Tomorrow, een stichting van Tomorrowland, een Werkgroep opgericht. ‘Werkgroep 2020’, die bestaat uit buurtbewoners van het domein, kreeg inspraak bij de heraanleg van deze zone. Meer info op www.deschorre.be

    Jan De Haes, bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen:“De Provincie Antwerpen heeft de ambitie om haar provinciaal recreatiedomein verder uit te bouwen tot een duurzame, sociaal-recreatieve belevingsplek in een groene omgeving. Streefdoel is een attractief en toeristisch park met hoge natuurwaarde. Structurele oplossingen verbeteren de veiligheid, de mobiliteit, de natuurontsluiting en de beleving van het landschap.”

     

    Love Tomorrow

     

    Tomorrowland engageert zich om mee te bouwen aan de uitstraling, levenskwaliteit en belevingswaarde van dit park, ook de plek van Tomorrowland en DreamVille. In de periode tussen 15 februari en 15 maart 2018 zal de aanplantingsfase van de Deltaweide plaatsvinden , gevolgd door de inrichting met zitbanken. De stichting van Tomorrowland - Love Tomorrow – www.lovetomorrow.com - draagt de boodschap uit dat we samen verantwoordelijk zijn voor de generatie van morgen, in respect met elkaar en met moeder natuur. “Vandaag” iets goed doen waarvoor “morgen” ons dankbaar zal zijn.

     

    Love Tomorrow heeft de buren uitgenodigd en samengebracht in de “Werkgroep2020”. De drie maandelijkse samenkomsten in De Schorre hebben al vele goede ideeën opgeleverd en één hiervan is de herinrichting van de Deltaweide. Daarnaast worden er momenteel een aantal voorstellen verder uitgewerkt zoals buurtplein St. Katelijnestraat in Boom en het Elfenpad in het gedeelte van De Schorre gekend als “vlonderpad”. Love Tomorrow hoopt samen met de Werkgroep2020 nog veel goede ideeën te kunnen ontwikkelen voor Tomorrowland en nabije omgeving. Mensen die willen aansluiten bij deze werkgroep kunnen hiervoor een mail sturen naar werkgroep2020@tomorrowland.com.

    Toekomstbeeld Deltaweide - Copyright: Studiebureau Ars Horti

    Levendige Deltaweide

     

    “De Deltaweide van 2,4 hectare werd vorige zomer heringericht in kleinere zones met opportuniteiten voor een variatie aan doelgroepen”, meldt gedeputeerde Jan De Haes. “Tussen 15 februari en 15 maart worden 60 inheemse hoogstambomen en volwassen struiken aangeplant in verschillende groottes. De grootste zijn 10 meter hoog en wegen maar liefst 8 ton. Er worden ook 250 kleinere struiken en 5000 stuks jong bosgoed aangeplant.”

     

    Voor ieder wat wils, want het assortiment is samengesteld uit aantrekkelijke bloeiende plantensoorten waar bijen en vlinders nectar vinden, waar vogels zich met bessen en zaden voeden en mensen fruit plukken. Een divers assortiment met zomereik, winterlinde, meidoorn, spork, lijsterbes, hazelaar, appelaars, kerselaars en rozelaars zal worden aangevuld met enkele duizenden jongere bosplanten en bloeiende struiken.

     

    Het divers inheems plantgoed komt de biodiversiteit ten goede en stelt het belang dat we hechten aan de natuur in de kijker. Tussen de struiken wordt de bodem ingezaaid met bloeiende kruidensoorten om sneller een ecologisch effect te bekomen. De nieuwe aanplantingen zullen hopelijk een inspiratiebron zijn voor een frequenter gebruik van inheemse soorten. Naarmate de struiken uitgroeien zullen de kruiden spontaan verdwijnen en de perken evolueren tot bosjes volgens het principe van de natuurlijke successie. Deze extensief beheerde bosjes zullen beschutting geven aan organisch gemoduleerde zitbanken waarvan de signatuur nauw aansluit bij de eigentijdse vormgeving van De Schorre.

     

    Speelse Grastribune

     

    De Grastribune die vorig jaar geïntegreerd werd in de voormalige steile rand van de Deltahelling krijgt een uitbreiding in de richting van het aanpalend bosareaal. Anderzijds zal ook het bos op de helling in de richting van de Grastribune worden uitgebreid zodat beiden met elkaar versmelten tot een organisch geheel.

    Aan de tegenovergestelde kant van de Deltahelling zorgen gelijkaardige treden voor een betere ontsluiting en een kortere wandelverbinding tussen het hooggelegen deltaplateau, het landschapspark op de Deltaweide en de vlonder in het bosgebied. Een looproute wordt uitgewerkt met houten traptreden naar analogie met de bestaande landschapstrap. Deze treden worden doorgetrokken in de grashelling zodat zittreden ontstaan waar men kan uitrusten en intenser genieten van de ochtendzon.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-va, gedeputeerde bevoegd voor provinciale domeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provincie Antwerpen

    Bollen, Bloesem en Biekeswandeling
    Doe-het-zelf-wandeling over lentebloeiers, hommels en bijen, vanaf 1 maart tot 1 mei, start aan het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark.

    Kom tussen 1 maart en 1 mei wandelen en genieten van de prille lentebloeiers en de eerste bedrijvigheid na een lange winter. Je start de wandeling van 2,5 km aan het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. Een wandelfolder met parkplan haal je gratis op aan de infobalie van het bezoekerscentrum of vind je op de website www.provincieantwerpen.be, zoek op Vrijbroekpark. In het park tonen bijenfiguurtjes waar de planten staan. Tijdens de wandeling kom je meer te weten over 11 bijzondere lentebloeiers. Met een beetje geluk spot je de eerste stoere hommels die zich warm zoemen op zoek naar stuifmeel. Kinderen kunnen tijdens de wandeling aan de slag met een zoekkaart om bijen en hommels te herkennen en te tellen.

    De eerste krokussen in het Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vanaf 1 maart tot 1 mei

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    Gratis

    Website:
    www.provincieantwerpen.be, zoek op Vrijbroekpark

    Social media:
    www.facebook.com/vrijbroekpark

    www.instagram.com/vrijbroekpark

    Meer info:
    Barbara Pardon, 015 45 13 92 of 015 45 13 80





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018

    SASJA-ANTWERPEN TEGEN QUINTUS 






    De jeugdspelers onze roekomst























    onze jeugdspelers






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad Antwerpen

                                                                       

       NABILLA AIT DAOUD           lanceert ‘Kinderopvangzoeker’                                       




    Een muisklik verwijderd van kinderopvang

    De nieuwe onlinetool ‘Kinderopvangzoeker’ wordt het centrale punt voor informatie over kinderopvang en om te zoeken naar kinderopvang in Antwerpen. Hier kunnen (toekomstige) ouders alle informatie over kinderopvang in de stad terugvinden en tegelijkertijd hun aanvraag voor opvang indienen en opvolgen.

     

    Binnen de stad Antwerpen zijn er meer dan 22.000 nul- tot driejarigen. Door gerichte ondersteuning aan startende ondernemers is het tekort aan kindplaatsen ten opzichte van de Barcelona-norm in 2017 weggewerkt. Er zijn nu meer dan 7300 opvangplaatsen. Om de zoektocht naar kinderopvang eenvoudiger te maken voor Antwerpse ouders, wordt de Kinderopvangzoeker gelanceerd. Deze onlinetool bundelt alle informatie over kinderopvang in de stad en biedt ouders de mogelijkheid een aanvraag voor opvang in te dienen.

     

    “De zoektocht naar informatie over kinderopvang en een gepaste opvangplek is vaak niet evident”, verduidelijkt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud. “Door alle informatie over kinderopvang te centraliseren krijgen ouders een volledig overzicht van de opvangmogelijkheden in de stad, en moeten ze niet meer zelf hun weg zoeken in het uitgebreide en complexe aanbod. Een ouder kan ook aanvragen via de unieke tool registreren, beheren en opvolgen. Op deze manier is een kinderopvangplaats slechts een muisklik verwijderd.”

     

    Iedere aanbieder van kinderopvang binnen de stad is opgenomen in de Kinderopvangzoeker. Al deze initiatieven bieden ouders praktische informatie over hun opvang. Bij een 70% van de initiatieven kunnen ouders ook al een online-aanvraag doen. Dringende opvangvragen worden in de tool zichtbaar voor het contactpunt kinderopvang, die deze kan oppikken en mee kan opvolgen.

     

    Ouders die minder digitaal onderlegd zijn, kunnen beroep doen op het contactpunt van de regie kinderopvang en op de toeleiders van de dienst Inburgering van de stad Antwerpen, OCMW en VDAB voor informatie en ondersteuning. Op termijn kan dit ook via de Huizen van het Kind en alle kinderopvanginitiatieven.

     

    Voor het gebruiken van de Kinderopvangzoeker heeft u een A-profiel nodig. Voor hulp hiermee kunnen bewoners terecht in de Webpunten van de stad.

     

    De stad investeerde 100.000 euro in dit project.

     

    Alle informatie staat op  www.antwerpen.be/kinderopvangzoeker.

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Bekijk de mail in je browser

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw

    19 februari 2018

    In deze flits:

    • Wedstrijd bieretiket
    • Paddenscherm
    • Steun Expeditie Natuurpunt

    Hobokens Wild

    Uitslag ontwerpwedstrijd bieretiket

    Binnenkort brengt Natuurpunt Hobokense Polder een eigen bier uit in drie variëteiten: blond, amber en tripel. Onze nieuwe bieren vergen een mooi etiket. Daarom organiseerden we een ontwerpwedstrijd. We kregen 10 ontwerpen binnen, variërend van heel verdienstelijke amateurs tot ontwerpspecialisten. Onze bierwerkgroep heeft na rijp beraad het ontwerp van Jasper Van Gestel verkozen.

    Aan alle ontwerpers een hartelijke dank voor je medewerking!
    Op onze website vind je alle ontwerpen.
    De bieren zullen in maart gelanceerd worden.

    Zondag 25 februari

    Plaatsen paddenscherm

    Herbert Vandeloo

    In Polder.blad las je over het paddenproject aan Fort 8: hierbij zijn twee paddentunnels en permanente schermen voorzien. Zover zijn we echter nog niet. We zullen dit jaar nog een tijdelijk scherm moeten plaatsen.
    Dit doen we op zondag 25 februari om 9 uur. Afspraak in de Schansstraat, rechts van het Fort 8. Einde voorzien op de middag bij voldoende hulp. Breng best werkhandschoenen mee. Gereedschap zal ter plaatse zijn.
    Graag Danny Jonckheere (0478 33 24 27) je deelname melden. Zo weet hij hoeveel koffie en koffiekoekjes hij moet voorzien.

    Steun Expeditie Natuurpunt 2018

    75 teams zetten zich in voor de natuur. Ze zamelen minimum 1500 euro in voor hun favoriete natuurgebied. Op 23 en 24 juni trekken ze er zelf op uit in de Vlaamse wildernis. Twee dagen lang. Al wandelend, fietsend of kanoënd. Een fantastisch avontuur!
    Twee teams schreven zich in om sponsorgelden voor de Hobokense Polder te verzamelen. Moedig deze teams aan met een gulle gift.
    Voor elke gift van 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je 45% van het bedrag. Handig, niet?

    Team Nello & Patrasche

    Raf, Marnix, Koen, Lieve (niet op foto), begeleid door coach Luk, stappen en kanoën van Meerhout naar Mechelen, een tocht van 70 km. Moedig je hen aan? Natuurbeheer vergt gereedschap en machines nodig, zoals een zitmaaier. Elke euro steun van jou betekent een stapje dichter bij hun droom en uw natuurbeleving.

    Steun ons

    Team Hoofd boven Water

    Met het hart op de juiste plaats en het hoofd boven water peddelen Imke, Bart, Jolijn en Joe, met coach Celine, van Lummen naar Mechelen (60km) de ziel uit hun lijf voor de groene long van Hoboken, een prachtig, veelzijdig gebied, waar we geregeld gaan wandelen, uitblazen, meewerken aan het natuurbeheer, tot rust komen,

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

    PERSBERICHT

    Kandidaat-burgemeester voor Open Vld Philippe De Backer en Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld district Antwerpen, pleiten voor lastenverlaging en administratieve vereenvoudiging voor de horeca.


    Eerder deze week raakte bekend dat ondernemers in Vlaanderen enorm veel belastingen betalen. Uit de cijfers blijkt dat zeker de horeca hier enorm onder lijdt. In Antwerpen betalen ondernemers gemiddeld 17 verschillende belastingen aan de stad.


    “De horeca is zeer belangrijk voor onze stad”, zegt Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld Antwerpen en zelf general manager van Tryp by Wyndham hotel in Antwerpen. Horeca-uitbaters in Antwerpen hebben te kampen met torenhoge belastingen. Voeg daarbij alle hinder waarmee ze te maken krijgen door de vele openbare werken, en je komt al snel tot de conclusie dat je zeer stevig in je schoenen moet staan om een horecazaak te starten in onze stad. Wij willen daarom werk maken van lagere belastingen en administratieve vereenvoudiging voor onze Antwerpse ondernemers.”

    Kandidaat-burgemeester van Open Vld Philippe de Backer zegt: “Laat ons in de eerste plaats al het vestigingsgedeelte van de horecabelasting op 0 houden voor ondernemingen tot 100 vierkante meter. Bovendien pleiten wij er ook voor het terrasgedeelte van de horecabelasting op 0 te houden vanaf aanvang van openbare werken tot 1 jaar na het afronden van openbare werken in de nabije omgeving van de zaak. Op die manier besparen de ondernemers jaarlijks ook weer een mooie som. Trouwens, als er grote openbare werken plaatsvinden in de straat of voor de deur kunnen de ondernemers helemaal geen gebruik maken van hun terras. Het terras is dan ook niet rendabel. Lokale ondernemers zijn de motor van onze stad, die mogen we niet droogleggen.”


    Horeca-uitbaters kunnen nu al een vrijstelling van het terrasgedeelte aanvragen wanneer hun terras niet kan geplaatst worden. Philippe De Backer:  “Deze vrijstelling moeten we gewoon automatisch toekennen. De stad weet waar openbare werken plaatsvinden. Het is dus gewoon een kwestie van efficiënt bestuur om mijn voorstel onmiddellijk door te voeren.”


    Open Vld Antwerpen pleit ten slotte ook voor het afschaffen van het bijkomend forfait voor danshoreca en privéhoreca voor zaken tot 100 personen. Dat bespaart die zaken 5.825 euro per jaar. Het is ook de ideale manier om het nachtleven in het centrum van de stad nog meer leven in te blazen. De teneur van de liberalen is dus duidelijk: belastingen verlagen en administratieve vereenvoudiging voor de motor van onze stad.

     

    PERSCONTACT

    Caroline Leys

    0497/737.917

     

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Start to moestuin!
    zondag 18 maart 2018 om 10u en om 13u in provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne).



    Tof in de hof

    Wil je starten met een moestuin maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of wil je het beter doen dan vorig jaar? Op de Kinderboerderij Rivierenhof krijg je waardevolle tips tijdens een praktische workshop op het erf.

     

    De harken en schoffels gaan de grond in op zondag 18 maart 2018. Je kan deelnemen om 10u of om 13u. Plaats van afspraak is de Kinderboerderij Rivierenhof, op de Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in 2100 Deurne.

     

    Reserveer je plekje online!

    Deelnemen aan deze leerrijke activiteit is gratis, maar je vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan vanaf aanstaande maandag 19 februari 2018 online via www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof Start to moestuin.

     

    Meer info?

    De domeinwachters staan je graag te woord op T 03 360 52 18.

    Het voorjaar? Geen komkommertijd in de moestuin! - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:

    Zondag 18 maart 2018 van 10u tot 12u30 of van 13u tot 15u30.

     

    Waar:

    Afspraak op de Kinderboerderij Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof, bereikbaar via Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

    Deelname:

    Gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan vanaf 19 februari 2018 online via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof Start to moestuin

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

     

    Meer info nodig?

    De domeinwachters staan je graag te woord op het nummer T 03 360 52 18.

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poldsderflits

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw

    14 februari 2018

    In deze flits:

    • Wespvlinders (correctie)

    Do 22 februari om 20u

    Wespvlinders

    Correctie van de dag (22/2 is een donderdag)
    Over het voorkomen en de verspreiding van wespvlinders kan nog veel worden ontdekt. Hoe herken je de Belgische soorten, wat is hun levenswijze en hoe inventariseer je ze? Voor het zoeken naar soorten van deze familie wordt dikwijls gebruik gemaakt van feromonen.
    Ook in ons land zijn er nog bijzonder leuke vondsten te doen. Hopelijk ga jij na deze boeiende avond zelf ook gericht op zoek!
    De lesavond wordt gegeven door Theo Garrevoet van de Vlaamse Vereniging voor Entomologie.
    Praktisch: Afspraak in de bovenzaal van CC Moretus, Berkenrodelei 36 2660 Hoboken
    Inkomprijs: 2 euro/persoon (ter plaatse te betalen)
    Einde omstreeks 22 u






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    IJSSTADION ANTARCTICA

    Kom eens schaatsen waar in het ijsstadion ANTARCTICA moerelei 119-121 grote parking is voorzien 

    Wat bieden we vrij schaatsen,disco skating,leren schaatsen in 10 lessen,verjaardag feestjes vieren,bedrijfsfeestjes met gourmet,winkelen in de schaatswinkel of iets drinken en eten in de ruime cafetaria....Het kan er allemaal

    Scholen zijn er welkom ook mensen met een handicap

    Dus met zijn allen er heen





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENLEED

    Blitsactie bij Carrefour

    U kent vast het motto van GAIA: niet opgeven en de strijd verderzetten! Welnu, we hebben onlangs weer eens de daad bij het woord gevoegd met onze blitsactie voor de Carrefour in Drogenbos.

    Waarom? Sinds de start van onze actie in juni vorig jaar en ondanks de duizenden protestmails, blijft de supermarktketen nog steeds doof voor onze oproep om kooieieren te bannen uit de verwerkte producten van hun huismerk (koekjes, deegwaren, desserten, sauzen en bereide gerechten).

    Duizenden leghennen blijven nog altijd veroordeeld tot een ellendig leven in krappe kooien, zonder ooit een streepje daglicht te zien.

    PROTESTEER BIJ CARREFOUR

    Met deze actie willen we de druk op Carrefour opvoeren. We willen de keten ervan overtuigen tegemoet te komen aan de uitgesproken wens van de consumenten en geen kooieieren meer te gebruiken in hun eigen producten.

    Onze samenwerking met de supermarktketens Colruyt, Lidl, Albert Heijn en onlangs ook Delhaize en de groep Metro legde ons geen windeieren – deze winkels kopen enkel nog eieren bij leveranciers die een beter dierenwelzijn waarborgen, of hebben zich daar uitdrukkelijk toe geëngageerd – waarom volgt Carrefour dan niet?

    Wacht niet langer en kom in actie: elk verzonden bericht kan het verschil maken. Stuur in één muisklik een pasklare protestmail vanuit onze website.

    Deel dit bericht met al uw vrienden en familieleden!

    Van harte bedankt voor uw actie.

    Met diervriendelijke groeten,

    Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA

    PS: De lijst van ondernemingen die geen kooieieren meer willen gebruiken in hun producten, wordt steeds langer. Domino's Pizza is dit jaar een van de nieuwkomers. Alle merken die de kip uit de kooi hebben gelaten.

    ZO KAN HET OOK







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:https://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    12 | 2 | 2018

    Het eksoskeletonpak, een grote stap vooruit voor mensen met dwarslaesie
    Mobilab stelt resultaten van twee jaar “stappersonderzoek” voor in het postrevalidatiecentrum REVAlution.

    In de zorg voor mensen met een fysieke beperking spelen hoogtechnologische revalidatietoepassingen een steeds grotere rol. Een eksoskeletonpak of staprobot biedt heel veel perspectieven voor mensen met een dwarslaesie en voor patiënten die revalideren na een beroerte. Dat blijkt uit een onderzoek van Lieven De Maesschalck van Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van de Thomas More-hogeschool. Hij onderzocht wat een staprobot kan betekenen voor mensen met een ernstige fysieke beperking over twee jaar. Dit onderzoek maakt deel uit van het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum.

    Van actieve revalidatie…

    Wie door een ongeval of een beroerte plots met een ernstige fysieke beperking

    geconfronteerd wordt, wacht een moeilijke en soms lange periode van actieve revalidatie. Als die eenmaal achter de rug is, wacht hem of haar een nieuwe uitdaging: voor zichzelf zorgen en zich opnieuw integreren in de samenleving. Heel veel patiënten hebben het daar moeilijk mee en vallen voor en met hun zorgen terug op hun naaste omgeving.

    …Naar postrevalidatie…

    Ons land telt veel gerenommeerde revalidatieziekenhuizen, maar er is een tekort aan een bewegingsaanbod en paramedische opvolging na de intensieve periode van actieve

    revalidatie. Er is nood aan een breed aanbod van sport en beweging voor mensen met een fysieke beperking en aan nieuwe zorgtechnologie, die hen helpt om medische complicaties te vermijden, om zelfstandig te leven en de draad van hun oude leven zo goed mogelijk weer op te pakken.

     

    Het nieuwe postrevalidatiecentrum REVAlution, verbonden aan het AZ Herentals gaat die uit-daging aan. Het postrevalidatiecentrum is een samenwerking tussen To Walk Again, Mobilab van Thomas More, Orthopedie Van Haesendonck en het AZ Herentals en focust op de ontwikkeling van hoogtechnologische revalidatietoepassingen om secundaire complicaties zoals blaasproblematiek, osteoporose, drukwonden … aan te pakken.

     

    Het postrevalidatiecentrum REVAlution is gerealiseerd met steun van Europa

    (€ 1.194.418,86-) en de provincie Antwerpen (€ 150.000,00-),” stelt een trotse Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking. “Het past volledig in onze ambitie om de Kempen op de kaart te zetten als een topregio in zorginnovatie. Niet enkel een toplocatie om te revalideren is hiervoor noodzakelijk, maar ook het nodige onderzoek zoals dat van Mobilab om nieuwe zorgtechnologieën te ontwikkelen en uit te testen. Als je ziet wat voor maatschappelijke uitdagingen er op ons afkomen, is dat meer dan nodig. Bovendien levert dit extra bedrijvigheid en jobs op voor de streek.”

     V.l.n.r. Lieven De Maesschalk - onderzoeker Mobilab/Thomas More, Christophe Jardon - stapper, Kris Goos - To Walk   Again en Peter Bellens - gedeputeerde voor Europese Samenwerking  - Copyright: Provincie Antwerpen

     

    …met een staprobot

    Zo deed Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van Thomas More, als onderdeel van het EFRO-project onderzoek naar het gebruik van eksoskelotons bij personen met een dwarslaesie en bij personen na een herseninfarct (beroerte). In het stappersonder-zoek werden 18 patiënten tussen 25 en 70 jaar oud twee jaar gevolgd, wanneer ze in hun postrevalidatieproces opnieuw leerden stappen met een eksoskeletonpak.

     

    Onze eerste conclusies na drie maanden follow up zijn spectaculair!”, vertelt Lieven De Maesschalck van Mobilab, die het onderzoek leidt. “Er is winst op fysiek, psychisch en sociaal vlak. Personen met een dwarslaesie vertonen minder spasticiteit en er is onder meer een verbetering van de blaasfunctie en het stoelgangpatroon. Wij stellen dat niet alleen vast, de patiënten rapporteren dat ook zelf via betrouwbare en valide vragenlijsten. Uit onze bevragingen blijkt bovendien dat de patiënten zich beter in hun vel voelen, dat ze een groter zelfvertrouwen hebben en dat hun sociale contacten verhogen. Kortom het komt hun totale zijn ten goede”.

     

    Bij personen met een beroerte wordt na enkele stapsessies een duidelijk beter stappatroon waargenomen. Positieve resultaten op bloedwaardes, botdensiteit, uithouding en levenskwaliteit worden verder opgevolgd en maken deel uit van toekomstig wetenschappelijk onderzoek.

     

    Dat de resultaten over de gehele lijn positief zouden zijn, hadden de onderzoekers niet verwacht. Verdere opvolging dient dit uiteraard nog te bevestigen en ook de effecten op lange termijn worden onderzocht. In de toekomst kan je hier dus meer nieuws over verwachten.

     

    Niet alleen de onderzoekers zijn tevreden. Ook de patiënten die deelnamen aan het onderzoek zijn dat. Eén van de deelnemers drukte het als volgt uit: “Dankzij deze nieuwe mogelijkheden, heb ik een tweede leven gekregen”.

     

     

    Een unieke samenwerking in de Kempen

    Uniek aan de samenwerking in het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum is dat door het unieke partnerschap dit onderzoek mogelijk is.

     

    In het ziekenhuis AZ Herentals kan er multidisciplinair gewerkt worden in een reële zorgomgeving. De onmiddellijke nabijheid van meerdere zorg- en geneeskundige disciplines is een sterke troef. De keuze voor Herentals als uitvalsbasis was evident, gezien de naam en faam die het ziekenhuis op vlak van orthopedie door de jaren heen heeft opgebouwd.

     

    Daarnaast is er een natuurlijke symbiose met To Walk Again. Een organisatie die

    onuitputtelijke kracht en zichtbaarheid geeft aan de ondersteuning van personen met een beperking.

     

    De wetenschappelijke omkadering wordt geboden door Mobilab, het expertisecentrum van Thomas More op het raakvlak van technologie en zorg in de domeinen biomedische technologie, orthopedische technologie, sport- en revalidatie en levenslang zelfstandig wonen. Dit onderzoekscentrum is toonaangevend op nationaal en internationaal vlak. Bovendien is er een nauwe band met het onderwijs én beschikt Thomas More over een unieke opleiding orthopedie voor Vlaanderen. De nieuwe professionele bacheloropleiding Sport en Bewegen met aandacht voor G-sport startte in 2015 met succes.

     

    Het To Walk Again Postrevalidatiecentrum REVAlution functioneert dan ook als proeftuin voor revalidatie-technologisch en orthopedisch onderzoek.

     

    De kern het samenwerkingsverband wordt aangevuld met de KMO Orthopedie Van
    Haesendonck. Dit bedrijf zorgt ervoor dat alle ontwikkelingen onmiddellijk worden getoetst aan hun economische haalbaarheid en dat de zorgsector zowel langs de profit als de non-profit zijde bij het project betrokken is.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info over dit onderzoek?

    Lieven De Maesschalck, Mobilab/Thomas More:  0479 91 19 74

    Luc Damen, woordvoerder Thomas More, 0478 32 23 71

    www.mobilab.be

     

    Meer informatie over EFRO en ander Europese programma`s?

    www.provincieantwerpen.be

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Peter Bellens, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking
    Perscontact: Johny Geerinckx
    M 0485 99 72 97
    E johny.geerinckx@provincieant

     

     

                                                          

     


                                            

     

     

     

                                              


     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korea House

    Korea House in Wilrijk geopend onder ideale weersomstandigheden

    WILRIJK – Twee uur nadat de Openingsceremonie van de Winterspelen in Pyeonchang was afgelopen, deden ze het in het Korea House in Wilrijk dunnetjes over. De temperatuur in de Zuid-Koreaanse stad was de voorbije dagen opgelopen tot min één graad, terwijl de thermometer bij ons plus één aanwees. Meer zelfs, tijdens de Belgische ceremonie viel er  sneeuw terwijl onze delegatie in Zuid-Korea enkel de koude diende te trotseren.

    Minister Philippe Muyters (N-VA), die zelf niet naar de Spelen afreist (‘Het tijdstip valt bijzonder slecht. Het is veel makkelijker om me vrij te maken voor de Zomerolympiade’), was bijzonder blij met het aantal atleten dat de Belgische kleuren zal verdedigen. ‘Bovendien zijn negentien van de 22 sporters Vlamingen. Ik vind het opzet van dit Korea House fantastisch. We hebben het even uitgerekend. De installaties van Aspen liggen op welgeteld 8 750,690 kilometer van het Olympisch Stadion maar het is de bedoeling dat je de Olympische sfeer de komende twee weken tot hier zal kunnen opsnuiven. Wanneer dat gepaard gaat met wat Belgische successen, dan is dat mooi meegenomen. Het zijn uiteraard de sporters die het moeten doen maar wij als Vlaamse regio zijn er toch maar in geslaagd om een omgeving te creëren waarin de atleten het best kunnen renderen. Wij zijn ondertussen aan ons vierde Sport Actieplan bezig en dat rendeert. We hebben geïnvesteerd in de Spelen, er is Sneeuwsport Vlaanderen, dat de skisport en het snowboarden in al zijn aspecten en disciplines promoot en ondersteunt en we hebben een aantal atleten die onder contract liggen. In Rio zagen we al dat we de juiste weg zijn ingeslagen. De sportindex is spectaculair gestegen. Laat ons hopen dat in Pyeonchang onze kwantitatief sterke vertegenwoordiging ook kwaliteit aflevert.’

    Schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) beklemtoonde uiteraard de rol van Antwerpen in het geheel. ‘Het is niet meer dan normaal dat dit wintersportbelevingscentrum in onze stad werd aangelegd. Het is een mooi voorbeeld van een investering die door een private partner is gebeurd in samenwerking met de stad, waarbij Antwerpen zich nog meer als sportstad kan profileren. Aspen wordt gedurende zeventien dagen het kloppend hart van de Olympische Spelen in Vlaanderen. Wij blijven verder investeren in wintersporten. Zo zal ook de schaatsbaan in Deurne worden vernieuwd via een PPS (Publiek-Private Samenwerking). De Topsportschool, op een steenworp hier vandaan, legt de basis voor nieuw talent. Het is dan ook niet toevallig dat de drie snowboarders – die vannacht al een eerste keer aan de slag gaan – Merksemnaar Sebbe De Buck, Mallenaar Seppe Smits en Stef Vandeweyer uit Geel –  allemaal oud-leerlingen zijn van die school.’

    Gastheer Yves Champagne van Aspen wist trouwens te melden dat de zes wintersporters die studeren aan de Topsportschool vanaf vorige week gebruik maken van de installaties om er te trainen. ‘Ze kunnen zelfs te voet komen. Uiteraard zullen zij meestal oefenen in het buitenland maar onze accommodatie zal aanvullend zijn.’ De ultramoderne skipiste is in ieder geval een schot in de roos. ‘We zijn nu drie maanden open en de belangstelling overtreft al onze verwachtingen. Dagelijks krijgen we nog nieuwe bezoekers over de vloer. Het enige wat wij vrezen is dat we volgend jaar onze maximumcapaciteit hebben bereikt. Nu kunnen er 350 tot 400 mensen tegelijk op de piste.’

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    ANKONA-ontmoetingsdagen

    Op zaterdag 10 februari 2018 organiseren we onze 21ste editie van de ANKONA-ontmoetingsdag. Deze trefdag is bedoeld voor iedereen die een gezonde interesse heeft in natuur en landschap. De hele dag zijn er ook infostands te bezoeken. 

    Op deze 21ste editie worden ca. 390 deelnemers verwacht. De inschrijvingsperiode werd ondertussen afgesloten.

    Een greep uit het programma (de samenvatting van al de lezingen alsook het gedetailleerd programma vind je terug in de syllabus die je als pdf-bestand kan downloaden - zie hieronder):

    Keert de wolf definitief terug naar Vlaanderen? Slechtvalken (te) populair in provincie Antwerpen (en Vlaanderen)? Natuur- en gezondheidsonderzoek: hand in hand. Kunnen drones nuttig zijn bij weidevogelbeheer en opsporen van reekalven bij maaibeheer (praktijkervaringen)? Ontsnipperingsonderzoek: start van monitoring van 25-tal fauna- (en amfibieën-)tunnels en enkele praktijkervaringen. Een nieuwe webtool voor ‘Potentiële leefgebieden voor bedreigde soorten’. Vleermuizenonderzoek in landbouwstallen. Natuur- en landschapsontwikkeling van het militaire kamp in Tielen (Kasterlee). Kunnen gemengde bossen de effecten van klimaatverandering beter opvangen? …

    En tijdens de middagpauze een natuurfilm over het Turnhouts vennengebied.

    Deze 21ste editie wordt samen georganiseerd met de Universiteit Antwerpen (UA) - Departement Biologie (ECOBE) en heeft terug plaats op de UA-Campus Groenenborger (gebouw T), Groenenborgerlaan, Antwerpen.

    Hieronder vind je het volledige programma en de syllabus.

     

    programma ANKONA-ontmoetingsdag 2018

    infostand op ontmoetingsdag
    infostand op ontmoetingsdag

    Achtergrondinfo over de ANKONA-ontmoetingsdagen

    ANKONA organiseert jaarlijks op de tweede zaterdag van februari een ontmoetingsdag. Deze is gratis voor iedereen die zich vrijwillig of professioneel inzet voor natuurstudie in de provincie Antwerpen. Op deze dag kan je niet alleen lezingen volgen maar ook de ganse dag informatie- en boekenstands van diverse (natuur-)verenigingen bezoeken. We organiseren ook praktische workshops en tijdens de middagpauze kan je natuurfilms (van eigen bodem) bekijken. Deze jaarlijkse ontmoetingsdagen zijn gratis maar vooraf inschrijven (vanaf december) is steeds noodzakelijk.

    Wil je zelf een lezing geven over je natuurstudiewerk op één van de volgende edities? Laat het ons weten!

    Waarover gingen de lezingen in de voorbije edities?
    Om een idee te hebben welke onderwerpen reeds aan bod zijn gekomen, kun je onderstaand document downloaden.

    download hier het overzicht van de lezingen ANKONA-ontmoetingsdagen 1997-2017

    T
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

    woensdag 7 februari 2018 om 17u onthulde Antwerps schepen van cultuur en erediensten Caroline Bastiaens een standbeeld ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Het kunstwerk “Homeless Jesus” komt in de inkomsteeg van de Kammenstraat 51, waar het hoofdhuis van Sant’Egidio in de Lage Landen is gevestigd. Daar is het ook voor het publiek te bezichtigen.
    Dakloze Jezus

    Het standbeeld – “Homeless Jesus” of de “Dakloze Jezus” –  is van de hand van de Canadese kunstenaar Timothy P. Schmalz. Zijn kunstwerken, die hij zelf omschrijft als visuele vertalingen van de Bijbel, zijn wereldberoemd. Gelijkaardige standbeelden van de ‘Homeless Jesus’ staan onder meer in het Vaticaan, Moskou en Johannesburg. Ook in Brugge werd onlangs een exemplaar ingehuldigd.

    De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich in voor dak- en thuislozen, onder meer met het restaurant voor dak- en thuislozen “Kamiano” dat in dit gebouw gevestigd is. “Met dit kunstwerk willen we beeldend verwijzen naar de diepe band die er is tussen Jezus en de armen”, zegt Hilde Kieboom, voorzitter en bezielster van Sant’Egidio. “In de Bijbel identificeert Jezus zich met mensen die honger en dorst hebben, vreemdelingen, gevangenen en naakten, … Jezus kwam zelf ter wereld als een kind voor wie geen plaats was in de herberg. Dat is de realiteit van zoveel daklozen ook in onze stad. De liefde voor en de solidariteit met de armen maakt deelt uit van het DNA van het christendom.” 
    Ontstaan in Rome 
    De Gemeenschap van Sant’Egidio zag het levenslicht exact 50 jaar geleden, op 7 februari 1968. Ze ontstond rond Andrea Riccardi, toen een 18-jarige student in Rome. In die halve eeuw is Sant’Egidio uitgegroeid tot een wereldwijde christelijke lekenbeweging met meer dan 100 000 leden in 70 landen. De spiritualiteit van Sant’Egidio verbindt gebed met concrete inzet voor de armen. In Antwerpen onder meer met kinderen en ouderen in de periferie van de stad, met daklozen, nieuwkomers, vluchtelingen, mensen met een beperking. Internationaal is Sant’Egidio gekend voor de dialoog onder de godsdiensten, voor de solidariteit met oorlogsvluchtelingen (“humanitaire corridors”) en voor bemiddeling en verzoening in gewapende conflicten.  






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Kom naar de Antwerpse zwembaden in de krokusvakantie


    In de komende krokusvakantie staat er heel wat op het programma in de stedelijke zwembaden. Zo kunnen Antwerpenaars meer komen zwemmen dankzij uitgebreide openingsuren in enkele zwembaden. Op woensdag 14 februari kunnen sportieve romantische zielen de dag van de liefde komen vieren in 2 zwembaden die Valentijnszwemmen organiseren. In Merksem is het feestjaar van het 50-jarige bestaan van zwembad Park van Merksem van start gegaan.

     

    Van 10 tot en met 18 februari is het krokusvakantie voor de schoolgaande jeugd. Wie nog op zoek is naar leuke bezigheden, kan terecht in een van de stedelijke zwembaden. Zo zijn enkele zwembaden langer geopend en is er ook een attractief activiteitenaanbod uitgewerkt. Zwemmen blijft dan ook een van de populairste sporten in Antwerpen.

     

    Uitgebreide openingsuren voor de overdekte zwembaden

    Traditioneel openen tijdens de schoolvakanties heel wat overdekte zwembaden hun deuren extra lang. Ook nu is dat het geval in zwembad De Schinde (Ekeren), zwembad Groenenhoek (Berchem), zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk). Maar ook de andere zwembaden zijn open om de Antwerpenaar op zijn of haar sportieve wenken te bedienen. Surf naar de respectievelijke webpagina van elk zwembad voor de uitgebreide openingsuren en de sluiting voor het jaarlijkse onderhoud. Een overzicht van alle zwembaden in Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden

     

    Beleef Valentijnsdag eens onder water

    Nog geen plannen voor valentijn? Op woensdag 14 februari kunnen Antwerpenaars met gevoel voor romantiek een unieke 'Valentijn onder water' beleven in zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk).

     

    Naast zwemmen in een romantisch sfeertje met gepaste onderwaterverlichting en dromerige achtergrondmuziek kunnen verliefde zielen genieten van massages, hartensnoepjes, pannenkoeken, bubbels en meer. En dat allemaal voor de prijs van een normale zwembeurt. Een volledig programmaoverzicht is te vinden opwww.antwerpen.be. Klikhier voor de rechtstreekse link.  

     

    50 jaar zwembad Park van Merksem

    In 2018 bestaat zwembad Park van Merksem exact 50 jaar. En dat wordt gevierd. Zo hebben alle Merksemnaars een postkaart ontvangen met het feestelijke programma én een zwemticket waarmee ze met maximum 5 personen gratis kunnen gaan zwemmen in zwembad Park van Merksem. Een van de andere geplande activiteiten is een tentoonstelling over het zwembad vroeger en nu. Sporting A en het district Merksem doen in dat kader een oproep aan alle Antwerpenaars om mee bij te dragen aan de tentoonstelling. Wie thuis nog vintage zwemkledij, -materiaal of oude foto's van of genomen in het zwembad Park van Merksem heeft en die in bruikleen wil geven tot eind juni, wordt gevraagd het materiaal voor 20 februari af te geven aan de infobalie in het districtshuis. Alle info over het feestjaar is te vinden op www.50jaarzwemmeninmerksem.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Antwerpen

    05 | 02 | 2017

    Scholen maken zich klaar voor Dikketruiendag
    MOS ondersteunt scholen met klimaat- en vergroeningstrajecten

    Op 6 februari is het weer tijd voor de Dikketruiendag. Met deze actiedag zet MOS de klimaatverandering in de kijker. In de provincie Antwerpen registreerden 32 scholen een speciale actie. MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de vijf provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie . Dit jaar is het thema ‘van grijs naar frisgroen’ en legt MOS de link tussen klimaat, energie en vergroening. In basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseren de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een energiearme dag.

    De MOS-begeleiders vinden het belangrijk om klimaatacties in een breed perspectief te plaatsen. Het is belangrijk dat jongeren weten wat klimaatverandering juist is en welke rol zij kunnen opnemen. Daarom moedigen zij scholen aan om meer te ondernemen dan een dikke trui aan te trekken en ludieke acties te organiseren.

    Rik RÖTTGER, gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu, licht het belang daarvan toe: “Dat scholen werken rond klimaat is een goede zaak: de leerlingen van vandaag zijn de burgers van morgen. Door hen al op vroege leeftijd bewust te maken van inspanningen voor een gezond klimaat, zullen ze zich die hopelijk als automatisme overnemen in hun latere leven.”

    Dit jaar is het thema van Dikketruiendag: ‘van grijs naar frisgroen’. We vergroenen de schoolomgeving om de klimaateffecten op grijze en verharde oppervlaktes tegen te gaan. Scholen kunnen vrij kiezen of ze bijvoorbeeld een boomplantactie organiseren of deze dag als onderdeel zien van een groter vergroeningsproject. Daarnaast zijn er ook heel wat scholen die op 6 februari met de thema’s energie en klimaat aan de slag gaan. In totaal registreerden 32 scholen uit de provincie Antwerpen een speciale actie op www.dikketruiendag.be.

    Basisschool ’t Klavertje in Herenthout organiseert energiearme dag

    In basisschool ’t Klavertje te Herenthout maakt de Dikketruiendag deel uit van een energieproject. Gedurende 2 weken wordt er gewerkt rond het thema duurzame energie.  Op maandag 29 januari werd de elektriciteit helemaal uit gezet, waarbij de kinderen geconfronteerd werden met de vraag: ‘Wat als er geen elektriciteit meer was?’. Daarnaast kregen de leerlingen een uitdaging van Fozzie, de mascotte van het project klimaatscholen, die ze op Dikketruiendag tot een goed einde moeten brengen. De uitdaging luidde: “Organiseer een energiearme dag”. Na een brainstorm met de leerlingen werd afgesproken dat de leerlingen van de 3de graad tijdens Dikketruiendag allerlei activiteiten zullen organiseren waar geen elektriciteit voor nodig is. De kleuters brengen het verhaal van “Leon en de ikkietikkietijd” tijdens het starmoment.

    Ook in de klassen werd hard gewerkt. Iedere leerkracht gaf dit vorm naar noden en niveau van de leerlingen: er wordt gewerkt rond hernieuwbare energie, de 3de graad gaat aan de slag met de MOS-energiekoffer, …  In elke klas zijn klimaatreporters die verslag zullen uitbrengen van wat ze geleerd hebben gedurende het project. Op 6 februari wordt tentoongesteld hoe elke klas aan de slag ging met het thema.

    MOS ondersteunt klimaat- en vergroeningstrajecten

    MOS is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid, de provincies en VGC. MOS stimuleert basis- en secundaire scholen om samen te leren duurzame keuzes te maken voor de planeet. MOS-scholen engageren zich om samen met hun leerlingen zorg te dragen voor de planeet op een pedagogisch verantwoorde wijze.

    Wie zo’n groene schoolomgeving ook wel ziet zitten of wil werken aan een klimaatvriendelijke school, kan beroep doen op het MOS-team van de provincie Antwerpen. De MOS-begeleider bekijkt dan wat er haalbaar is voor de school en welke ondersteuning daar bij past. Eén van de mogelijkheden is trajectbegeleiding waarbij de MOS-begeleider meerdere keren op de school komt om de werkgroep te coachen.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Als bijlage vindt u een lijst van de scholen uit de provincie Antwerpen die een specifieke actie registreerden bij Dikketruiendag. Opgelet: uiteraard zijn er nog vele andere scholen die iets organiseren nav. Dikketruiendag.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, bevoegd voor Natuur en Leefmilieu






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN
    2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

     SJOELEN WEDSTRIJD VICTOR DE BRUIN TEGEN DE VROLIJKE SCHUIVER

    HET WAS WEER SPANNEND DE WINNAAR WAS VICTOR DE BRUIN 

    TOCH NIET GETREURD WE HEBBEN GOED GELACHEN EN GESNOEPT





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Infomarkt over ruimtegebruik in Herentals en omgeving
    donderdag 8 februari 2018, 19 tot 21:30 uur, Lakenhal Herentals

    Wonen in het stadscentrum met vlakbij groen, winkels en werkgelegenheid. Dat stelt de provincie Antwerpen voor het kleinstedelijke gebied Herentals voor in 6 Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (PRUP’s). De provincie Antwerpen tekende eerst een voorstel van afbakeningslijn tussen het stedelijke gebied en het buitengebied, een lijn die door Herentals, Herenthout en Grobbendonk loopt. Daarna zocht ze binnen dat afgebakende stedelijke gebied naar interessante locaties om te wonen, te werken, te winkelen en locaties voor stedelijk groen.

     

    Ben je benieuwd naar deze ontwerp-PRUP's en wat ze voor jou betekenen? Heb je misschien verbetersuggesties of bedenkingen bij deze ontwerpen? Wil je graag inspraak leveren? Kom dan naar de infomarkt op donderdag 8 februari 2018. De experten van de provincie Antwerpen leggen de inhoud van de 6 ontwerp-PRUP's en het verloop van het openbaar onderzoek uit. Je komt langs wanneer het jou past tussen 19u en 21u30.

     

    Je vindt meer informatie op de webpagina van de afbakening van het kleinstedelijk gebied Herentals.

    Afbakening kleinstedelijk gebied Herentals - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    donderdag 8 februari 2018, doorlopend tussen 19 en 21:30 uur
    [Noot voor de pers: om 18 uur organiseren we een persconferentie, persuitnodiging volgt]

    Waar:
    Lakenhal, Grote Markt, Herentals

    Website:
    www.provincieantwerpen.be

    Meer info:
    dienst Ruimtelijke Planning, T 03 240 66 23, E ruimte@provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01 |02 | 17

     

    Rouwregister voor Tante Terry in kasteel Sorghvliedt


    Het districtscollege van Hoboken betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Esther Van Ginderen-Verbeeck, bij het grote publiek beter gekend als Tante Terry. Uit respect voor dit televisie-icoon dat in Hoboken werd geboren, is sinds vanochtend, donderdag 1 februari, een rouwregister geopend in kasteel Sorghvliedt.

     

    Tante Terry is op 30 januari overleden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze werd 86 jaar. Ze startte in 1953 als tv-omroepster en was daarna presentatrice van de eerste kleuterprogramma’s op de Vlaamse televisie.

     

    Het rouwregister is vanochtend in kasteel Sorghvliedt aan de Marneflaan 3 in Hoboken gelegd en blijft er liggen tot aan de begrafenis op zaterdag 10 februari. U kan er elke weekdag terecht van 10 tot 15 uur.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!