Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    04-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    4 | 3 | 2016

    1000ste jongere ontdekt energie van de toekomst
    Houden we ons binnenkort warm met aardwarmte? Resultaten eerste boring op Balmatt proefboorsite in Mol zijn alvast veelbelovend.

    Vanochtend bracht een klas van 21 leerlingen uit het 2de jaar STEM (science, technology, engineering, mathematics) van het Heilig Graf Turnhout een bezoek aan de Balmatt-site in Mol. Eén van deze studenten was de 1000ste  leerling die op de proefboorsite diepe geothermie een rondleiding kreeg.

     


    De lat ligt hoog

     

    Eind november 2015 startten Voka, GoodPlanet en VITO met de belevingsmomenten voor studenten. Duizend bezoekers vergaapten zich de afgelopen maanden aan de boring op de Balmatt-site. VITO startte na de positieve resultaten van de eerste boring zopas met een tweede boring. Uit die resultaten blijkt dat het Vlaamse energielandschap voor een grote doorbraak staat en dat de Kempen hierin een pioniersrol zullen spelen. Wanneer de beide putten in productie zijn, kunnen meer dan 20.000 gezinnen en heel wat bedrijven van warmte voorzien worden. Een volledige geothermiecentrale op de Balmatt-site (gebaseerd op 6 putten) kan de vierde grootste geothermiecentrale uit Europa worden en ook elektriciteit leveren. Jongeren bewust maken van het potentieel van deze energievorm is dus een zeer belangrijke taak.

     

     

    Unieke kennismaking

    Op de Balmatt-site krijgen studenten van alle leeftijden via een unieke tentoonstelling en attractieve demonstraties inzicht in de kracht van diepe geothermie. De leerlingen en directie van het Heilig Graf Turnhout waren in ieder geval enthousiast. ‘We zijn heel blij met dit initiatief’, vertelt Hilde Robrechts, algemeen directeur van het Heilig Graf Turnhout. ‘De leerlingen van onze STEM (science, technology, engineering, mathematics) maken hier op een unieke manier kennis met technieken voor de toekomst.’

     

    Gedeputeerde Caluwé (derde van links) met de 1000ste bezoeker van de Balmatt-site en zijn klasgenootjes

    Mooi verhaal

    Gedeputeerde van Economie en Innovatie Ludwig Caluwé – die ook aanwezig was om de klas met de 1000ste student in de bloemetjes te zetten - is heel blij met de interesse van de jongeren. ‘Diepe geothermie zal een belangrijke rol spelen in de economische ontwikkeling van onze provincie’, zegt Caluwé. ‘De proefboringen zijn de start van een mooi verhaal. Een verhaal dat grotendeels geschreven zal worden door de jongeren die vandaag een bezoek brengen aan de site.’ Op dit moment hebben al meer dan 50 klassen een leerrijk bezoek aan de site gebracht. Scholen die interesse hebben om deze prachtige energievorm te ontdekken, kunnen zich inschrijven voor een bezoek op: www.goodplanet.be/geothermie-voor-stem.

     


    #YouLoveTech

    Door studenten in contact te brengen met de energiewinning van de toekomst, maken VITO, Voka Kempen, GoodPlanet en de provincie Antwerpen jongeren warm voor techniek. De provincie Antwerpen wil dit voorjaar met de campagne YouLoveTech zoveel mogelijk jongeren fascineren voor wetenschap en techniek.

     

    PRAKTISCHE INFO BEZOEKEN BALMATT-SITE

    Wanneer:
    nog tot het einde van het schooljaar 2015 – 2016

     

    Wie:

    Lager en secundair onderwijs. De bezoeken worden aangepast aan de leeftijd.

    Waar:
    wetenschapshal VITO,  Balmatt proefboorsite, ingang via poort Balmattsite vanuit Boeretang, Mol

    Meer info:
    www.youlovetech.be
    www.goodplanet.be/geothermie-voor-stem 








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    NIEUWE VERLICHTING






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    2 maart 2016

    In deze flits:

    • Week van de vrijwilliger
    • Vogels kijken in de achterhaven van Zeebrugge en de Uitkerkse Polder
    • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
    • Vogeltrektellen op de trektelpost Hobokense Polder
    • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
    • Inheemse plantenmarkt
    • Paddenoverzetacties
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Week van de vrijwilliger

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    1 | 3 | 2016

    1.000 jonge ondernemers in spe aan de slag op de Verkoopdag @Wijnegem Shopping Center

    In Wijnegem Shopping Center kwamen dit weekend 1.000 jonge en toekomstige ondernemers samen om hun producten van hun mini-onderneming aan te prijzen aan het grote publiek. De jongeren testten zo hun ondernemers- en verkoopstechnieken uit op de winkelaars. Gedeputeerde Ludwig Caluwé reikte op het einde van de dag vier prijzen uit. Provinciaal Instituut Sint-Godelieve uit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, Berkenbeek Wuustwezel en PXL Diepenbeek mochten zich de winnaars van de dag noemen.

    Vlajo organiseerde op zaterdag 27 februari met de steun van de provincie Antwerpen een verkoopdag in Wijnegem Shopping Center. Voor 1.000 jonge ondernemers was dit het hoogtepunt van een schooljaar dat in het teken staat van “ondernemen” en “ondernemerschap”. De nadruk ligt op DOEN: eerst denken, en dan effectief durven doen! 95 Vlajo mini-ondernemingen en Vlajo small business projects (uit de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West- Vlaanderen) stelden zich voor aan het grote publiek.

    Wijnegem, een uitstekend forum
    Op de Vlajo verkoopdag in de overweldigende omgeving van Wijnegem Shopping Center brachten de Vlajo Mini-ondernemingen en Small Business Projects hun producten aan de man: jonge zaakvoerders en hun medewerkers konden dan het grote publiek uittesten. Zo leerden ze om onbekende personen te durven aanspreken, meer samen te werken en er voluit voor te gaan. Ze hebben hun verkoopskills uitgetest en konden er netwerken met elkaar. Dankzij deze projecten verwerven de studenten ondernemende competenties voor een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt

    De jury en het publiek belonen

    De jury beloonde de Vlajo Mini-ondernemingen/SBP’s die uitblinken met standpresentatie, hun product of verkooptechnieken. Ook de leerlingen konden hun stem uitbrengen. PXL Diepenbeek won met Trash it (interactieve assenbakken) de prijs voor Beste junior onderneming algemeen. De Studentenprijs ging naar het team van de Karel de Grote Hogeschool met hun MoBi, gepersonaliseerde smartphone gadgets. De stand van Berk & Bizz, van Berkenbeek Wuustwezel, werd tot beste stand gekroond dankzij hun zelfgemaakte vlaggenlijnen, magneten en decoratie. De prijs voor beste verkooptechnieken werd tenslotte weggekaapt door het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve. Zij brachten met Multi-Kitchen zelfgemaakte theebloemen en een multicultureel kookboekje mee.



    De winnaars kregenhun prijs in ontvangst van gedeputeerde Ludwig Caluwé Copy richt provincie antwerpen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

     

    Schaarste, vasten en
    een lekkere quiche!
    3 maart (week 9)



    We schreven het vorige week al: we zitten in de moeilijkste oogstmaanden van het jaar. Wanneer je naar de seizoenskalender kijkt, zie je dat februari en maart de maanden met het kleinste aanbod zijn. Wij helpen je zeker op weg om dat kleine aanbod lekker te blijven verwerken, maar willen je graag ook nog een woordje uitleg geven bij de inhoud van de groentepakketten, en het aanbod dat we je nu kunnen bieden.

    De topoogstmaanden augustus en september liggen al ver achter ons, en iedereen begint die wintersmaken zo langzaamaan wel beu te worden. Steeds weer kool en pompoen, stoofpotjes en geroosterde groenten. Hoe lekker ze ook zijn, we verlangen naar wat meer frisse smaken, net zoals we ook weer naar de zon beginnen verlangen. De groentepakketten lijken steeds weer dezelfde inhoud te hebben, en de groenten die erin zitten, vallen ook vaak wat magertjes uit, zo hoorden we van een aantal klanten. En dat willen we graag even in een groter perspectief plaatsen. Wanneer je als klant intekent op een jaar lang verse, lokale groenten, schrijf je je in voor een pakket dat meegaat op het ritme van de seizoenen. Dat houdt in dat je op je bord ook die seizoenen zal terugvinden: van verse, knapperige sla, tomaat en komkommer in de zomer, tot "aardige" rode biet en knolselder in de winter.
    En dat betekent ook dat het volume van je pakket zal variëren. Waar er in de oogstmaanden augustus en september echt sprake is van overvloed, zal het in februari en maart meer en meer lijken op een schaarse oogst. Er staat ook echt niet veel meer op de velden en de groenten die er wel nog zijn, zijn niet groot meer. Dat alles samen creëert een "hongerkloof", waar we nu eenmaal niet omheen kunnen. Seizoensgebonden eten, is ook minder eten in deze tijd van het jaar (de traditie van de vasten vindt niet voor niets plaats in deze periode). Maar geen nood: de volumes gaan weer beginnen groeien, en in de zomer zal je koelkast weer boordevol zitten!
    Daarbij komt ook nog eens het feit dat het aanbod - dat in de winter toch nog wel iets groter kan zijn, met onder andere rammenas, schorseneren, raapjes, pastinaak,... - dat we bij de boeren in de omgeving kunnen vinden, erg beperkt blijft. Kurt Nevejans van De Voldoening zei al drie weken geleden dat zijn volledige oogst op is. Hij krijgt veel vraag, maar zijn aanbod kan niet volgen. Dat blijkt een grotere tendens in Vlaanderen te zijn; boeren die op agro-ecologische wijze te werk gaan, hebben tot nu toe een grotere afzetmarkt gehad bij handelaars dan bij particulieren, maar nu lijkt dat te keren (hoera!). De vraag bij particulieren wordt groter en groter, en we kunnen dat alleen maar stimuleren, door af te blijven nemen bij de boeren, en door aan die boeren blijven te kennen geven dat we meer willen, dat we ook schorseneren, rapen en rammenas willen kopen, en dat ze de volgende jaren meer moeten voorzien voor de particuliere markt. Zo maken we samen werk van een betere landbouw, eerlijker, lokaler en lekkerder!

    Tot slot nog een lichtpuntje: we zijn momenteel met een aantal nieuwe boeren in contact, en leveren deze week bijvoorbeeld al pastinaak van Puur Natuur uit Melsele. En bovendien hebben we binnenkort ook groot nieuws - je komt er gauw meer over te weten, maar we geven alvast mee dat het onze eigen productie een serieuze duurzame boost zal geven voor de komende jaren!

    Verder krijg je zoals elke week komende donderdag extra tips voor de groenten die deze week in je pakket zitten en vandaag sturen we ook nog een lekker recept van Jolien, die aan de slag ging met de spruitjes.


    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

    - Spruitjes van Patrick Robeyns of van Wijngaardhof
    - Pijplook van Wijngaardhof
    - Boerenkool van Wijngaardhof

    - Pastinaak van Puur Natuur
    - Wortelen van de Baarbeekhoeve
    - Prei van De Baarbeekhoeve

    - Knolselder van De Baarbeekhoeve

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen knolselder, maar wel rode biet van de Baarbeekhoeve.

    In
    het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Spruitjes van Patrick Robeyns of van Wijngaardhof
    - Pijplook van Wijngaardhof
    -
    Pastinaak van Puur Natuur
    - Wortelen van de Baarbeekhoeve
    - Prei van De Baarbeekhoeve


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel rode biet van de Baarbeekhoeve.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (3 maart 2016 - week 9). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 2 maart 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    Genieten van het laatste Provinciale koortornooi
    Zondag 6 en 13 maart, van 10.30 tot 18.00 uur, Ekeren

    Vijftien koren schitteren op het concertpodium van het 63ste provinciaal koortornooi, gedurende. Twee zondagen in maart vullen ze het podium van de Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’ te Ekeren . Je kunt de concerten gratis bijwonen. Geen betere manier om van je zondag een muzikaal feest te maken. Iedereen welkom!

    Op zondag 6 maart vanaf 10.30 uur op het podium: de KAATers (Malle), Kamerkoor Vialta (Hoogstraten) en Kamerkoor De BeKooring (Mortsel). Vanaf 14.30 uur: Cantecleer(Niel),

    Koninklijk Sint-Franciscuskoor (Herentals), ItTakes4 (Nijlen), Muzikaal Ensemble Alegrίa (Wijnegem) en Carmina (Ekeren).

    Op zondag 13 maart op het podium vanaf 10.30 uur: Klankjorum, (Antwerpen-Linkeroever), Chant’Ami (Ravels) en Continuo (Schoten). Vanaf 14.30 uur: Kinderkoor Kolor (O.-L.-Vrouwkoor Mechelen), Mannenkoor ZWK (Antwerpen) en Kwaya Move (Mortsel).

     

     

    Het provinciale koortornooi

     

    De provincie Antwerpen stimuleert en bevordert amateurkunsten. Het jaarlijks koortornooi in het voorjaar is daar een voorbeeld van. In 2016 gaat het koortornooi haar 63ste editie in.

    Met de tornooien krijgen koren een podium.  Tegelijkertijd hebben de koorleden en dirigenten alle kansen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

    Een professionele jury beoordeelt de concerten en bezorgt de groepen waardevolle persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst. Bij de beoordeling door de jury worden de koren in een bepaalde afdeling plaatst. Aan elke afdeling is een subsidiebedrag verbonden voor maximaal vier jaar.

    De zes afdelingen zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.

    Met de bevoegdheidswijzigingen voor de provincies verdwijnt ook het provinciale koortornooi uit het takenpakket van de provincie Antwerpen. 2016 is dan ook je laatste kans om het mee te beleven!

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 6 en 13 maart, van 10.30 tot 18.00 uur

    Waar:
    Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’,
    Ferdinand Pauwelsstraat 102, 2180 Ekeren

    Deelnameprijs:
    Gratis

    Website:
    www.provincieantwerpen.be (koortornooien)

    Social media:
    https://www.facebook.com/provincie.Antwerpen/

    Meer info:
    Christel Baeten,
    christel.baeten@provincieantwerpen.be, T 03 240 64 31

    copy richt provincie antwerpen







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    DOEN IN HET GROEN

    ‘Doen in het Groen’ op de provinciale Netwerkdag
    NME/EDO-professionals toetsen theorie aan de praktijk in Kamp C

    De provinciale NME/EDO-Netwerkdag is de jaarlijkse hoogdag voor iedereen die zich bezighoudt met natuur- en milieueducatie en educatie voor duurzame ontwikkeling. Vandaag ging al de zestiende editie door, met als thema ‘Doen in het Groen’.

    Kamp C in Westerlo bleek de ideale locatie om de theorie aan de praktijk te toetsen. Deelnemers konden zich verdiepen in een selectie van actieve en praktisch gerichte workshops. De Netwerkdag is een initiatief van het provinciale NME/EDO-netwerk met voor deze editie de Hooibeekhoeve, Kamp C en de Provinciale Groendomeinen Regio Kempen als organisatoren.


    De Provincie Antwerpen zet in op NME/EDO over de diensten en departementen heen. Het scholenaanbod reikt van het Vrijbroekpark in Mechelen, het Rivierenhof in Antwerpen en het PIME in Lier tot het Prinsenpark in Retie, de Hooibeekhoeve in Geel en Kamp C in Westerlo. Ook inhoudelijk worden diverse onderwerpen ontsloten: van natuur en bos over boerderij tot klimaat en duurzaam materialenbeheer.

     

    Elk jaar wordt ook een netwerkdag georganiseerd waarop iedereen welkom is die zich professioneel bezighoudt met NME/EDO. Deze editie werd resoluut gekozen voor workshops met een hoog doe-gehalte, zoals geocaching, koken met natuur, landart, levende wilgenconstructies maken, enz. De workshops van vandaag werden bovendien grotendeels begeleid door collega’s binnen de provincie Antwerpen en aangevuld met externe expertise, zodat we een brede waaier hadden aan actievolle workshops. Uit evaluatie van de vorige edities bleek dat deelnemers hierdoor het meest geïnspireerd worden. De reacties op de workshops waren dan ook unaniem positief!

    Workshop ‘Bos op je Bord - Copyright: Provincie Antwerpen

    Inspiratieboek en reflectie-instrument
    Deelnemers konden eveneens aan de slag gaan met het inspiratieboek en reflectie-instrument, ontwikkeld door de provincie Antwerpen i.s.m. Edubron van de Universiteit Antwerpen. Het boek en instrument reiken inzichten, aanbevelingen en handvaten aan om NME/EDO-praktijken effectiever te maken. Beide zijn gratis te downloaden via www.provincieantwerpen.be. Typ in het zoekvenster ‘inspiratieboek’ en je komt op de pagina waar je de documenten kunt downloaden.

     

    * De provincie Antwerpen biedt NME/EDO-activiteiten aan in de Hooibeekhoeve (Centrum voor landbouweducatie), Kamp C (Centrum duurzaam bouwen en wonen), PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie) en de Provinciale Groendomeinen (De Averegten, Hertberg, Hoge Mouw, Kesselse Heide, Prinsenpark, Rivierenhof, Vrieselhof en Vrijbroekpark).

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:

    www.provincieantwerpen.be, typ in het zoekvenster ‘netwerkdag’

     

    De Netwerkdag ‘Doen in het Groen’ is een initiatief van het provinciale NME/EDO-netwerk met voor deze editie de Hooibeekhoeve, Kamp C en de Provinciale Groendomeinen Regio Kempen (d.i. Prinsenpark in Retie, Hertberg in Herselt, De Averegten in Heist-op-den-Berg en Hoge Mouw in Kasterlee) als organisatoren.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    26-02-2016







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

                                                                                              

                                                                               2-3

                                                                                

                                                              

    Na de bittere thuisnederlaag van vorige week tegen Selaklean Thulin, kon onze club zich geen nieuwe misstap veroorloven in het Everse sporthalletje “L’Aubier”. Met een uitgedund potentieel weliswaar…

     

    Inderdaad, de heersende griepepidemie zorgde er voor dat Hicham en Safouane Channouf verstek moesten geven, terwijl de eveneens door het virus geteisterde Karim Akajoua niet van de bank zou komen.

     

    Aanvankelijk bleven beide verdedigingen meester over de aanvalspogingen van de tegenstander. Pas in de 10’ ontstond er enige opwinding toen Khaled Oulichki een hoekschop van Steven Dillien uit de draai en van dichtbij op de lokale portier verlengde.

     

    Het openingsdoelpunt kwam er - niet toevallig - via een stilstaande fase: Steven Dillien plaatste een achterwaarts en kort genomen vrijschop in de loop van Antoine Lemaire, de Carolo verraste Tarik Kallidou met een lage schuiver (0-1). Kort daarop belandde een zwierig ééntweetje tussen Khaled Oulichki en Steven Dillien in het zijnet.

     

    Ook de enigszins onverwachte gelijkmaker van de thuisploeg werd geboren uit een standaardsituatie: een rechtstreekse vrije trap van Adil Laarissi boorde zich voorbij het GS-muurtje in de tent van Olivier Verhanneman (1-1).

     

    De goudzwarten sprokkelden voldoende scoringsmogelijkheden bij elkaar om afstand te nemen: Steven Dillien mocht tweemaal vergeefs afdrukken, Imad Amazou besloot een prachtige aanvalsactie tegen de staak om vervolgens Mustapha Aabbassi op pad te sturen, deze laatste viseerde eveneens het doelhout.

     

    Onze jongens hadden in de eerste speelhelft meer moeten oogsten dan die schamele gelijke stand bij de rust.

     

    Vlak na het intermezzo werd er wederom danig met de kansen gemorst. Tot viermaal toe wenkte een gunstige gelegenheid, met als uitschieter een rush over links van Steven Dillien waarbij Khaled Oulichki een schoentip te kort kwam om diens voorzet af te ronden.

     

    In de 38’ werd het geduld niet langer op de proef gesteld: ter hoogte van de middencirkel snoepte Steven Dillien de bal af van Adil Laarissi, stormde in één ruk naar doel en gaf Tarik Kallidou grandioos het nakijken (1-2). Twee minuten later lukte Khaled Oulichki evenzeer een steal, de Temsenaar vond de baardige Brusselse keeper op zijn weg. Mustapha Aabbassi verkeerde op zijn beurt in ideale schietpositie maar moest finaal iets te ver uitwijken. Steven Dillien slaagde er nogmaals in om Adil Laarissi de bal afhandig te maken, deze keer met minder succes bij de afwerking.

     

    Adil Laarissi haalde bijna zijn gram aan het eind van een splijtende combinatie met Sophiane Ibrahimi, Olivier Verhanneman diende een fenomenale redding uit de mouwen te schudden.

     

    Voor het overige hield GS Beobank Hoboken de teugels stevig en vastberaden in handen. Zowel Steven Dillien als Mustapha Aabbassi faalden jammerlijk op het beslissende moment, de jacht op de bevrijdende treffer bleef open.

     

    Bij de thuisploeg begonnen de frustraties hoog op te laaien: een iets te potige ingreep op Khaled Oulichki liet het arbitrale duo Claude Dubois-Guido Gielen geen andere keuze dan Abdeloihid Bihi met een gele kaart weg te zenden. 

     

    Met de ver uit zijn doel meespelende Tarik Kallidou kozen de radeloze roodblauwen voor een avontuurlijkere aanpak, zodat  de Beobankers plots over een zee van ruimte beschikten. Hiervan  profiteerde Steven Dillien om na een handige balrecuperatie aan de haal te gaan, de goed gevolgde Khaled Oulichki spijkerde het geschenk van de Wilrijkenaar tegen de netten (1-3).

     

    Een schicht van Younes Ahrika bracht de onbetwiste zij het nipte overwinning niet meer in gevaar (2-3).

     

    De Hobokense strijdmacht heeft zich vanavond alert en geconcentreerd getoond, ondanks haar numerieke beperkingen of misschien juist omwille daarvan. Het verdient een dikke pluim!

     

    Met de smadelijke pandoering uit de heenwedstrijd in het achterhoofd (8-1), kunnen onze spelers zich thans grondig voorbereiden op de geladen confrontatie met koploper ARB Hamme, volgende vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt. De Oost-Vlaamse fusieploeg heeft zich in een mum van tijd opgewerkt tot één van de titelfavorieten. Wij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van onze aanhang…

     

    samenstelling BP Bruxelles: Tarik Kallidou (d), Sophiane Ibrahimi,(kpt), Adil Laarissi (1), Hamza Laarissi, Said Laouzi, Abdeloihid Bihi, Younes Ahrika (1), Zaer Aalioua en coach Mohamed Mezgout.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi,Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    Goed nieuws vernamen wij over Xavier Potvin: onze pechvogel is voldoende hersteld en zal zeer binnenkort de trainingen hervatten!

     

    Tot slot noteren we niet zonder fierheid dat liefst vijf GS-spelers (Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi en Steven Dillien) door de federale coach werden uitgenodigd naar de oefeningen van de nationale ploeg met het oog op het internationaal vriendschappelijk tornooi dat tijdens het paasweekend in Italië zal plaatsvinden. Proficiat, kerels!  

     

    Het B-team speelde vanavond in eigen huis een amicale partij tegen derdeprovincialer Antwerp Daltons (4-6).

     

    Marc De Bock                                                                                    

                                                                

                          

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American Stars on Wheels

    13/14 august 2016 - ANTWERP EXPO BELGIUM

     

    American Stars on Wheels : vintage all american car & lifestyle event.

     

    USA car and bike Meeting & show, indoor hall 2 & 3, outdoor parking red & green A.

     

    Thema 2016: Convertibles & Pickup trucks.

     

      Aircooled Stars on wheels : aircooled VW & old school VAG meeting.

    Vintage Aircooled VW &  oldschool VAG event : indoor hall 2, outdoor parking green B

     

    Detail. Toegelaten op onze meeting :
    - alle luchtgekoelde VW's tot bus T3 (1992)
    - types 1 & 2 Golf (1992), Jetta (1992), Passat (1988), Sirocco (1992), Polo (1994), Derby (1994)
    - Audi 50, 60, 80 (1986), 100 & 200 (1991)

    - aircooled Porche (1997)

    Antwerp Expo Retro Rockabilly Rave.

    On saturday the 13th august with live rockabilly bands.

     

    Rockers & Mods : meeting classic Scooters & Caferacers.

    Meeting vintage, oldschool and classic Scooters, Caferacer, Bobbers, Choppers & Frisco's, outdoor parking red, on sunday the 14th august with live rockers & mods bands.

     

    1 weekend, 1 location, 1 ticket, 4 events

    http://www.americanstarsonwheels.com/

     

     Indoor deelnemen met show wagen  / participation with show car indoors / participer avec show-car  à l'intérieur : contact us.

     

    Presenteer uw club / book a club stand / réservez un stand pour votre club : contact us.

     

    Reserveer een verkoopstand / book a trade stand / réservez un stand de vente : contact us.

    c Our facebook pages, click poster.

    ontact us : mail  amexpeter@telenet.be

     

     

     

     

                                                   

             

     

     

     

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN



    26-02-2016













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    25 | 2 | 2016

    Provincie roept lokale besturen op voor campagne gezond beeldschermgebruik
    Drie gemeenten uit onze provincie schreven al in, nog 67 te gaan

    Het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) richt haar pijlen in het tweede luik van hun campagne Play Pauze Stop op gemeenten. Bij het promoten van gezond gedrag in een dagelijkse omgeving spelen gemeenten een belangrijke rol. Gemeenten kunnen concrete acties organiseren zoals gezond beeldschermwerk bespreken in de (kinder)gemeenteraad, een rek- en strekdans inoefenen tijdens de speelpleinwerking of een gamenamiddag organiseren met actieve pauzes. Gemeenten die zich achter Play Pauze Stop willen scharen, kunnen zich inschrijven via www.playpauzestop.be.

     


    Play Pauze Stop: samen sterk voor gezond beeldschermwerk


    Play Pauze Stop, de campagne van het Provinciaal Veiligheidsinstituut over gezond beeldschermgebruik op school en thuis, loopt sinds oktober 2014. De doelgroep bestaat uit jongeren van 10 tot 14 jaar en hun omgeving. Het is de bedoeling dat zij bij het gebruik van beeldschermen automatisch ‘PLAY PAUZE STOP’ in hun hoofd laten klinken. Play roept op om te variëren in je schermhouding, Pauzeer actief elk half uur en Stop na twee uur beeldschermgebruik in je vrije tijd. Uit onderzoek blijkt dat samenwerking tussen verschillende partners zoals scholen, gemeenten, Huizen van het Kind, opvoedingswinkels, de Gezinsbond, bibliotheken, OCMW’s essentieel is om een langdurig Play Pauze Stop-effect te behalen. Door actief samen te werken met verschillende partners zoals gemeenten zet het PVI in op informeren en sensibiliseren, facilitatie, reglementering en afspraken, zorg en begeleiding. In maart 2016 start het grote publieksluik. Het is de bedoeling om ondertussen al zoveel mogelijk lokale besturen aan boord te krijgen.

     


    In de voetsporen van Herentals, Schilde en Hulshout

    Via een eenvoudig inschrijvingsformulier op www.playpauzestop.be kunnen gemeenten en lokale organisaties inschrijven. Op de website staat ook alle informatie over de kadermethodiek Gezonde Gemeente @VIGeZ en vind je allerlei kant-en-klare acties die zorgen voor een vliegende start. Deelnemende gemeenten kunnen bovendien altijd terecht bij het PVI voor feedback, tips en advies. Herentals, Schilde en Hulshout schreven al in, net als acht andere gemeenten buiten de Antwerpse provinciegrenzen.

    Kindergemeenteraad Essen agendeert gezond beeldschermwerk - Copyright: Helmut Jaspers gemeente Essen

    Waarom beeldschermgebruik beperken? 

    Gedeputeerde voor veiligheid Bruno Peeters legt uit: “Lichamelijke klachten als gevolg van ongezond beeldschermgebruik duiken al op bij kinderen vanaf 9 jaar. Rug-, nek-en schouderpijn in je kindertijd vergroten de kans op RSI (klachten door herhaaldelijke overbelasting) als volwassene. Belgische kinderen tussen 10 en 12 jaar brengen maar liefst 60 procent van hun tijd zittend door. Door het vele zitten, verhoogt hun kans op overgewicht. De negatieve gezondheidseffecten van sedentair gedrag en schermgebruik blijven gelden zelfs als jongeren ook voldoende bewegen. Daarom worden kinderen en jongeren aangeraden schermtijd in hun vrije tijd te beperken tot maximum 2 uur per dag en langdurige periodes van schermgebruik om de 30 minuten te onderbreken met een korte actieve pauze.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.playpauzestop.be
    playpauzestop@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste’

     24-02-2016


    Op woensdag 24 februari zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2015 in de schijnwerpers. Die avond wordt ook de winnaar van de ‘Trofee voor Sportverdienste 2015’ bekendgemaakt. 

    Aanwezig: Dhr.kristof bosuyt districtsvoorzitter.

                       Dhr.Luk Lemmens gedeputeerde van de provincie Antwerpen

    Verwelkoming door Dhr.Robert Moens districtsschepenen voor sport.

    Ook in 2015 werden er in Wilrijk heel wat sportieve topprestaties neergezet. Tal van individuele atleten en teams behaalden een kampioenstitel in provinciale, nationale en soms zelfs internationale competities. Het districtsbestuur en de adviesraad sport van Wilrijk zetten al deze sporters in de bloemetjes tijdens een feestelijke viering in cultuurcentrum De Kern.

    Op het einde van de ceremonie wordt ook de ‘Trofee voor Sportverdienste’ uitgereikt aan de sporter die de sterkste prestatie neerzette. Daarnaast wordt een beloftevolle jonge atleet in de bloemetjes gezet en wordt een ‘Lifetime Achievement Award’ uitgereikt aan een legendarische Wilrijkse sportfiguur.

    De Wilrijkse calisthenics-vereniging R-Body treedt op tijdens de pauze van de feestelijke avond.

    36 sporters werden gevierd en kregen een aandenken.

    Sport DEELNEMERS CLUBS: ATLETIEK KAVVV,DANS STUDIO SWING,.HANDBALUILENSPIEGEL,BMX ANTWERP BMX,ICE RACING TEAM ANTARTICA,KUNSTSCHAATSEN ANTARTICA SKATE,TAEKWONDO,TENNIS AZUA,VOETBAL VK VALAARHOF-KFCO BEERSCHOT WILRIJK,WIELRENNEN .

    TROFEE SPORTVERDIENSTE:HANNE DESMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

    TROFEE BELOFTE JONGEREN :STIJN DE SMET IN SHORTTRACK VAN ICE RACINGTEAM

    Dhr.LUK LEMMENS VERTELDE OVER G-SPORT AANWEZIG HET TEAM VAN HANDBAL UILENSPIEGEL.

    EN WERDEN OOK IN DE BLOEMETJES GEZET

    LIFE TIME ACHIEVEMENT AWARD IS DE TROFEE UITGEREIKT AAN DE GROOTSTE SPORTMANNEN DIE HET DISTRICT KENT  ZIJN RIK - KAMIEL- VAN LINDEN
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    “Onze winnaars geven blijk van een mooie mix”, vindt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege, “Naast een echt monument zoals Rik Van Linden hebben we ook jong talent zoals Hanne en Stijn Desmet. En er is in ons geitendorp ruimte voor zowel grote publiekssporten als wielrennen, als voor kleinere disciplines zoals shorttrack.”

     

    Districtsschepen voor sport Robert Moens kijkt al verwachtingsvol naar het nieuwe sportjaar: “Ik hoop op Wilrijkse medailles op internationale tornooien zoals het jongeren-WK acrogym en zelfs op de Zomerspelen met Jaouad Achab. En stilletjes hoop ik ook op een nieuwe titel voor Beerschot-Wilrijk. Maar alle sportkampioenen zijn Wilrijk dierbaar.”

     



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    Over de Jezuïeten in het Rivierenhof  

    Zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u - Rivierenhof (Deurne)

    Leerrijke zondag!

    Sinds 1741 lokt de recent gerestaureerde ‘Jezuïetenpoort’ aan de Turnhoutsebaan bezoekers via de ‘Jezuïetendreef’ het Hof Ter Rivieren in. Wie waren die Jezuïeten en wat deden ze in het Rivierenhof? Wandel mee langsheen historische sporen die jou meer vertellen over het heden en het verleden van dit eeuwenoude hof van plaisantie.

    Ga je mee wandelen op zondag 20 maart 2016 van 10u tot 12u? De gids wacht je op aan het kasteel Rivierenhof. Deelnemen is gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk.

     

    Schrijf je telefonisch in

    Inschrijven kan vanaf maandag 29 februari 2016 bij de domeinwachters op het nummer

    T 03 360 52 18. Wacht niet te lang met inschrijven, want volzet is volzet.

     

    Meer weten?

    www.facebook.com > Rivierenhof

    www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

     

     

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:

    Zondag 20 maart 2016 van 10 uur tot 12 uur.

     

    Waar

    Afspraak aan kasteel Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Deelname:

    Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 vanaf maandag 29 februari 2016.

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Over de Jezuïeten in het Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

     


    foto copy richt provincie antwerpen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ


    25 februari (week 8)





    Februari en maart zijn de moeilijkste maanden voor een boer er zijn dan weinig groente toch hebben we 
    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

    - Delicata pompoen van De Wriemeling
    - Rode kool van 't Livinushof
    - Gele ui van 't Livinushof
    - Rode biet van de Baarbeekhoeve
    - Boerenkool van Wijngaardhof
    - Prei van De Baarbeekhoeve


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel winterpostelein.

    In
    het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Delicata pompoen van De Wriemeling
    - Rode kool van 't Livinushof
    - Rode biet van de Baarbeekhoeve
    - Boerenkool van Wijngaardhof


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen Delicata pompoen, maar wel knolselder.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 februari 2016 - week 8). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 24 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


    Salade van geroosterde ‘Delicata’ pompoen

     

    Nodig (voor 4 personen): 1 "Delicata" pompoen, 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden), een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), een pakje feta, 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden), 240g tarwekorrels, verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,...), olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el tahini, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper

    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200°c.
    - Kook de tarwekorrels zoals op de verpakking vermeld staat.
    - Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik.
    - Leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om.
    - Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel.
    - Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de verse
    kruiden.
    - Voeg er de tarwekorrels aan toe.
    - Vul elk bord met een goede hoeveelheid salade en enkele schijven pompoen.
    Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing.


    Smakelijk!
     

    www.stadsboerderijantwerpen.b








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
                  FRAWITIME/ KOOPJESNAMMIDAG              23-02-2016
                      In dienstencentrum Oversnes
     
     
               UIT DIVERSE BELGISCHE PRODUCTIES
     
     
                 ESKIMO: Ondergoed&nachtkleding
                 DE CORTE:lamswollen materialen
                 JARITEX : Beddeconfort
                J.CLRYSSE: Baddlinnen,Badjassen,keukenhanddoeken&zakdoeken
               FILANTEX: Lakensets,hoeslakens&dekbedovertrekken
     
              Alles in ons landje gemaakt en de prijzen zijn zeker niet te hoog dan de invoer uit het buitenland













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    22 | 2 | 2016

    European Youth Parliament landt in Antwerpen
    Jongeren werken samen Europese wetsvoorstellen uit

    Van 23 tot en met 26 februari vindt in Antwerpen de Belgische editie van het European Youth Parliament (EYP) plaats. Tijdens deze grootse simulatie van het Europees Parlement werken jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs uit Vlaanderen, Brussel en Zweden vier dagen lang aan Europese wetsvoorstellen. Aan het eind van de week moet elke commissie haar wetsvoorstel verdedigen tijdens een  Algemene Vergadering. De voertaal is Engels. “Initiatieven als het EYP zorgen voor Europees bewustzijn bij onze jongeren. Met de groeiende impact van de Europese Unie op ons dagelijks leven en de verschillende beleidsdomeinen van onze provincie is kennis hierover van wezenlijk belang.”, aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

    De jongeren werken in de commissies aan wetsvoorstellen over de volgende thema`s: innovatie in start-ups, technologie en milieu. Ze buigen zich over vragen als: Hoe kan de EU energieopwekking op particulier niveau stimuleren zodat burgers kunnen bijdragen aan een duurzamere, betrouwbaardere en betaalbare energietoevoer? Om een wetsvoorstel te ontwerpen kunnen zij op woensdagavond ook te rade gaan bij experts tijdens het expertendiner. Tijdens dit diner zullen onder andere gedeputeerde voor Economie en Innovatie Ludwig Caluwé, Philippe De Backer (Europees Parlementslid Open-VLD), Hans Tubbax (Thomas More) en Mark Pecquer (Thomas More) aanwezig zijn.

    EYP-België

    Elk jaar wordt één EYP-sessie georganiseerd, waaraan telkens 12 scholen met elk 8 leerlingen van het 5de jaar secundair onderwijs deelnemen. Drie scholen worden door een internationale jury geselecteerd om deel te nemen aan de sessies van EYP International in het daaropvolgende schooljaar. EYP-België is de Belgische tak van het European Youth Parliament. Het is een onafhankelijke organisatie die bestaat uit jonge vrijwilligers. Het European Youth Parliament organiseert meer dan 500 evenementen per jaar in 39 verschillende Europese landen. Daarbij betrekt ze meer dan 28.000 jongeren.

    Deelnemende scholen
    Koninklijk Atheneum Antwerpen

    KA Pitzemburg Mechelen

    OLVE Edegem

    De Bron Tielt

    Guldensporencollege Kortrijk

    Humaniora Broederschool Sint-Niklaas

    Institut Saint-André Brussel

    GO! Avelgem

    O.L.Vrouwlyceum Genk

    KS Diest (Vroeger "Voorzienigheid Diest")

    International High School of the Gothenburg Region (Zweedse delegatie)

    Umeå Internationella Gymnasium (Zweedse delegatie)

     

    Europa Direct provincie Antwerpen

    Europa Direct provincie Antwerpen is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er meer dan 500 infopunten in de 28 lidstaten. Europa Direct is een partnerschap tussen provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken. Europa Direct ondersteunt het EYP in Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    23-26 februari

    Waar:
    Stad Antwerpen, verschillende locaties

    Meer info:

    www.eyp-europolis.be of de Facebookpagina van EYP-België

     

    Programma:

    Pers is welkom op de volgende momenten, graag wel een seintje vooraf.

     

    23 februari
    9.30-10.30 uur Openingsceremonie

    Locatie: Stadhuis, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    24 februari
    19-21 uur Expertendiner,

    Locatie: studentenrestaurant Thomas More Antwerpen, campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    26 februari
    14-17 Algemene Vergadering: de jongeren verdedigen hun eigen wetsvoorstellen
    17-18 uur Afsluitingsceremonie

    Locatie: Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen - Bereikbaarheid

     

    Het volledig programma is op aanvraag beschikbaar via Olivia Wittock:
    Eolivia.wittock@eyp-europolis.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!