Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 06 | 2017

    Provincie Antwerpen lanceert ‘De Grote Fietsenquête’
    Grootschalig onderzoek naar recreatief én functioneel fietsen in de provincie Antwerpen

    Wie fietst langs het knooppuntennetwerk in onze provincie? Hoe evalueert de fietser de recreatieve en functionele routes? Wat is aantrekkelijk? Wat kan beter? De provincie Antwerpen organiseert De Grote Fietsenquête om het fietsbeleid beter te kunnen afstemmen op de fietsers. Gedeputeerden Luk Lemmens en Bruno Peeters deelden de voorbije dagen flyers uit op twee populaire locaties om fietsers te overtuigen de enquête in te vullen.

    De provincie Antwerpen is niet aan haar proefstuk toe met deze enquête. De dienst mobiliteit peilde in 2013 al bij de fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen naar de ervaringen. Toerisme Provincie Antwerpen onderzocht in 2002, 2007 en 2012 de economische impact van het fietstoerisme in de provincie. Door de vele raakpunten tussen functioneel fietsen en het vrijetijdsfietsen organiseert de provincie Antwerpen voor het eerst een grootschalig onderzoek vanuit de beide invalshoeken.

     

    De provincie Antwerpen wil weten wie kiest voor de fiets, wanneer, waarom en hoe ze dat doen. Het fietsonderzoek biedt fietsers een unieke kans om direct invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. Zo willen we beter ontdekken wie de fietsers in onze provincie zijn en hoe we ons beleid beter op hen kunnen afstemmen. Naast vragen over de kwaliteit van fietspaden en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, onderzoeken we via de activiteiten en de bestedingen van de recreatieve fietser ook de economische impact van het fietstoerisme”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen.

    Gedeputeerde Luk Lemmens deelde deze ochtend flyers van de Grote Fietsenquête uit. 
    - Copyright: provincie Antwerpen

    Infopanelen, flyeracties, prijzen en een panelgesprek

    Infopanelen en flyeracties op 24 locaties langs toeristische en functionele fietsroutes sporen fietsers aan om deel te nemen aan het onderzoek dat loopt tot en met september 2017.

    Wie de enquête op www.antwerpenfietsprovincie.be invult, maakt bovendien kans op leuke prijzen, waaronder een elektrische fiets en een fietsweekend voor twee personen. Aanvullend peilt onderzoeksbureau IVOX tijdens een panelgesprek bij een representatieve groep Vlamingen naar hun verplaatsingsgedrag. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten bekend.

     

    Fietsbeleid voor en door fietsers

     

    De provincie Antwerpen wil de ervaringen en wensen van de fietsers vertalen naar een beter fietsbeleid, dat op zijn beurt zorgt voor nog meer fietsplezier.

    Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Meer dan 1.500 fietsers vulden de enquête al in. Een goed begin, maar we mikken toch nog op enkele duizenden antwoorden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Het advies helpt ons om goede keuzes te maken in ons fietsbeleid. Welke types fietser onderscheiden we anno 2017 en wat zijn hun specifieke wensen? En vooral: hoe kunnen we nog meer inwoners van de provincie Antwerpen op de fiets krijgen?

    PRAKTISCHE INFO

    Fietsers kunnen de enquête invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be en dit tot eind september 2017.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint'Egidio

    Sant'Egidio bereikt vredesakkoord in Centraal-Afrikaanse Republiek

    Na dagen van intense onderhandelingen in Rome hebben de strijdende partijen en de regering van de Centraal-Afrikaanse Republiek vandaag een vredesakkoord ondertekend

    De aankondiging: “In de komende dagen ontmoetingen in Rome om de vrede in Centraal-Afrikaanse Republiek te bevorderen.”

    De president van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, sprak vanochtend in New York bij de VN-Veiligheidsraad. De uitnodiging was het resultaat van de jarenlange ervaring van Sant’Egidio in de internationale arena op het domein van vredesbemiddeling in verschillende gebieden van de wereld, te beginnen met het vredesakkoord voor Mozambique in oktober 1992.

    Impagliazzo sprak over de benarde situatie van de Centraal-Afrikaanse Republiek en over de mogelijkheden om te komen tot een einde aan de crisis en de spanningen die alleen maar sterker worden in sommige gebieden van het land. Nadat hij het werk van de Gemeenschap voor de bevordering en begeleiding van de democratische verkiezingen in het land uitgelegd had, kondigde de president van Sant’Egidio aan dat in de komende dagen in Rome, dankzij de contacten die al enige tijd bestaan met de verschillende facties in het gebied, een ontmoeting zal plaatsvinden van de vertegenwoordigers van de veertien bestaande gewapende groepen samen met afgezanten van president Touadéra om te praten over ontwapening, reïntegratie van voormalige strijders en de politieke dialoog. Ook aanwezig zal zijn de speciale gezant van de VN-secretaris-generaal voor de Centraal-Afrikaanse Republiek Onanga-Anyanga.

    Het doel is om een “klimaat van vertrouwen” onder de burgers van de Centraal-Afrikaanse Republiek te creëren, overeenkomstig de bekwaamheid van Sant’Egidio, die “neutraal terrein biedt voor dialoog en onderhandelingen.”

     

    De Verenigde Naties, vertegenwoordigd door de onder-secretaris van Politieke Zaken Jeffrey Feltman, tekende vrijdag een samenwerkingsovereenkomst met Sant’Egidio op het gebied van vrede en conflictpreventie, die de rol van de Gemeenschap in de wereld officieel erkent. 

     

    Clicca qui per il testo integrale dell'intervento di Marco Impagliazzo

    Heb geen Nederlandse vertaling

    18 Juin 2017 | ROME, ITALIE

    Le pape François salue les délégations de Centrafrique présentes à Rome avec Sant'Egidio pour rechercher des voies de paix

    Paix, L'Afrique, Pape Français,

     version imprimable

    « J'adresse mes salutations spéciales à la représentation qualifiée de la République centrafricaine et des Nations unies, qui se trouve à Rome ces jours-ci pour une rencontre organisée par la Communauté de Sant’Egidio. Je garde dans mon cœur la visite que j'ai faite en novembre 2015 dans ce pays et je souhaite que, avec l'aide de Dieu et la bonne volonté de tous, soit pleinement relancé et renforcé le processus de paix, condition nécessaire pour le développement » Voir le texte complet

    C'est avec ces mots que le pape François a salué, à la fin de l'Angelus, les représentants centrafricains — tant ceux du gouvernement, représenté par le ministre des affaires étrangères et par le conseiller politique du président de la République que les délégués de treize groupes politiques et militaires ex-seleka et antibalaka, des partis politiques et de l'assemblée nationale — réunis à Rome avec la Communauté de Sant'Egidio et l'envoyé spécial de l'ONU pour la RCA, Parfait Onanga Anyanga, afin de chercher de nouvelles voies de paix pour leur pays. 












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen

    SJOEL WEDSTRIJD TUSSEN DE VROLIJKE SCHUIVERS EN HUIZE BERCHEM

    DC KLEIN HEIDE MET DE VROLIJKE SCHUIVERS 

    OP 06-06-2017:3709

    OP 15-06-2017:2488

    HUIZE BERCHEM

    OP 06-06-2017: 3722

    OP 15-06-2017: 2678

    HUIZE BERCHEM Windt WEDSTRIJD MET 209 PUNTEN






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOBOKEN BLOEDONDERZOEK

    de medische werkgroep Hoboken die bestaat uit: Universiteit Antwerpen, Stad Antwerpen, PIH –Provinciaal Instituut voor de Hygiëne, Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Vlaamse milieumaatschappij, Umicore, school en centra voor leerlingenbegeleiding, Kind en Gezin, huisartsen van Hoboken, districtsraad Hoboken, lokaal gezondheidsoverleg Antwerpen. De medische werkgroep geeft advies in verband met de gezondheidssituatie in de wijk Moretusburg/Hertogvelden.


    Bevolkingsonderzoek lood in bloed bij kinderen van Moretusburg/Hertogvelden voorjaar 2017
    Infomarkt voor bewoners op 21 juni

    In het voorjaar 2017 werd opnieuw het halfjaarlijks bloedonderzoek bij kinderen van 1 tot 12 jaar uit de wijk Moretusburg/Hertogvelden in Hoboken uitgevoerd, in opdracht van de Vlaamse overheid. Er namen 217 kinderen deel aan het bloedonderzoek, dat is meer dan 50% van de kinderen die in de betrokken wijk wonen.

    Stabiele gemiddelden

    De algemene trend van de loodwaarden in het bloed blijft stabiel de laatste 5 jaar. In het najaar 2016 lag het gemiddelde op 5,32 µg/dl. In het huidige onderzoek voorjaar 2017 is dat gemiddelde 5,07 µg/dl. De verhoogde blootstelling bij peuters die werd vastgesteld in 2016 is verdwenen. Dit is een positieve vaststelling.
    De stabiele algemene trend, die ook wordt vastgesteld in de zones vanaf 150m zien we niet in de dichtstbij gelegen zone, daar zien we een stijging.

    Nieuw actieplan

    Een Vlaams actieplan zware metalen, met input van verschillende overheden en Umicore, dat in opmaak is als gevolg van overschrijding van de Europese grenswaarde voor lood in lucht door een incident bij Umicore eind 2015 begin 2016, bevat bovenop reeds genomen maatregelen, nog bijkomende nieuwe actiepunten. Dit actieplan gaat in september en oktober van dit jaar in openbaar onderzoek en moet ervoor zorgen dat de concentraties aan zware metalen in de lucht nog verder dalen.

    Tips bij verbouwingen

    In het bloedonderzoek zitten 3 uitschieters met loodwaarden in het bloed van meer dan 20 µg/dl. Alle kinderen met een loodgehalte boven 10 µg/dl worden opgevolgd om te zoeken naar de bronnen van blootstelling. Loden waterleidingen, nagelbijten of duimzuigen zijn soms verklaringen. Ook verbouwingen, waarbij onvermijdelijk oud loodstof in omloop komt, vormen een belangrijk risico voor kinderen.

    Bovendien kunnen deze gezinnen rekenen op hulp en tips op maat ter preventie van dergelijke verhoogde meting. Zo wordt er bijvoorbeeld voorzien in een individuele begeleiding en een professionele ontstoffing van de woning.

    De medische werkgroep gaat nu samen met de stedelijke en Vlaamse instanties zoeken naar mogelijkheden om de bewoners opnieuw duidelijk te informeren en tips te geven aan mensen die in Moretusburg of Hertogvelden oude huizen willen verbouwen. Hierbij worden bijvoorbeeld de reeds bestaande folders opnieuw onder de aandacht gebracht. Daarnaast staat Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg) ter beschikking voor preventietips voor  mensen die hun woning willen verbouwen. Er wordt in de toekomst een extra persoon voorzien in de wijk als aanspreekpunt voor preventie en opvolging.

    Infomoment

    Op woensdag 21 juni a.s. wordt er ook voor de bewoners van de wijk Moretusburg/Hertogvelden een infomoment georganiseerd. Vanaf 13 uur tot 18 uur kunnen de bewoners aan een informatiestand ter hoogte van de Sint-Jozefkerk op Moretusburg (Baron Sadoinestraat) terecht met al hun vragen en zullen zij geïnformeerd worden over de resultaten van het onderzoek. De vertegenwoordigers van de betrokken partners, het Provinciaal Instituut voor Hygiëne, Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg), stad Antwerpen, en Umicore zullen de vragen van de buurtbewoners beantwoorden.

    ____________________________________________________________
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode schow

    DONELLIS KLEDING

    “20€ voor de rok en

    25€ voor de top!”

    Of was het omgekeerd…

     

    In ieder geval was het Carine die de ‘rokjes en de topjes’ aaneen praatte tijdens de modeshow in Klein Heide.

     

    “Betaalbare mode in alle maten – kleding DONELLIS zegt haar kaartje.

     

    “Inderdaad verzorgen wij de presentatie in verschillende Diensten Centra – en bovendien vind je ons ook nog op de woensdagmarkt aan de Gitschotellei in Borgerhout en de vrijdag in Wommelgem…zegt ze kordaat.

    Bovendien kan je mij ook steeds bereiken op telefoon 03-3225415 en gsm 0475962722…

    En een e-mailadres hebben we ook zegt Carine nog : namelijk ‘carine.theus@pandora.be’…

     

    En weet je wat?

    ‘Nodig jullie lezers ineens uit op 26 augustus van 10 tot 18 uur en de 27ste van 10 tot 16 uur.

    Dan kunnen zij de ‘nieuwe collectie’ bekijken bij een hapje en een drankje bij mij thuis aan de Grapheusstraat 42 in Deurne…

     

     

    Ik ben curieus…  





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bk

     

    15 |06 | 17

    Antwerpen telt af naar pittige wielertweedaagse
    Voorstelling BK Wielrennen & Belgian Cycling Championship Happening


    Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is Antwerpen het epicentrum van de Belgische wielerwereld. Op 25 juni strijden de Belgische profs – mannen en vrouwen – voor de nationale driekleur op het BK, met start op de Grote Markt en aankomst op de Desguinlei. Daags voordien is het aan de wielertoeristen. Zij hebben aan het nieuwe Havenhuis rendez-vous met de Belgian Cycling Championship Happening. Zowel de profs als de wielertoeristen wacht een prachtig en verrassend pittig parcours.

     

    Antwerpen zet zijn imago als echte wielerstad nog kracht bij. Begin april mocht de Scheldestad met de start van de Ronde van Vlaanderen al Vlaanderens Mooiste verwelkomen, maar volgend weekend is Antwerpen het strijdtoneel voor het Belgische kampioenschap. Zowel de elite heren als elite dames zullen alles geven om op Antwerpse bodem de nationale titel en bijhorende driekleur mee te graaien.

     

    11 jaar na het memorabele BK van 2006 is Sporting A bijzonder verheugd dat Antwerpen opnieuw gaststad is voor de Belgische titelstrijd. In echt hondenweer verraste Niko Eeckhout toen in een sprintje met 3 op de Amerikalei de jonge Philippe Gilbert en Tom Boonen. Eeckhout en Boonen zijn inmiddels gestopt met koersen, Gilbert is titelverdediger en één van de topfavorieten om zichzelf op te volgen op 25 juni.

     

    Volgende week zondag mag het parcours er dan wel helemaal anders uitzien dan in 2006, simpel zal het ook deze keer niet zijn. Een vlak stadsparcours wordt meestal onderschat. De combinatie van hoge snelheid en veel bochten is echter een grote uitdaging voor de renners. Een massasprint is altijd een mogelijkheid, maar is verre van evident.

     

    De start van het Belgische kampioenschap ligt net zoals bij de Ronde op de Grote Markt. Vanuit dit historische decor beginnen de dames omstreeks 8 uur ’s morgens al aan hun tocht van 6x17 km die hen doorheen de districten Antwerpen, Hoboken en Wilrijk zal leiden. De mannen starten om 11.45 uur en rijden 14 rondes, goed voor in totaal 238 pittige kilometers. De finish ligt in Antwerpen-Zuid op de Desguinlei ter hoogte van PIVA. Verwacht wordt dat de Belgische kampioene omstreeks 11 uur gekend zal zijn en de Belgische kampioen rond 17.30 uur als eerste over de meet zal rijden.

     

    Biljartvlak parcours met twee kasseizones in de zuidrand van de stad

    Van aan de officieuze start aan de Grote Markt decor gaat het via de Scheldekaaien en het vlinderpaleis naar de officiële startplaats aan de Desguinlei ter hoogte van PIVA. Van daaruit fietsen de renners via voornamelijk brede wegen op een biljartvlak parcours door Wilrijk en Hoboken terug naar Antwerpen. Goed voor een rondje van om en bij de 17 km.  Er zijn verschillende ijkpunten op het parcours. De renners rijden langs bekende ‘landmarks’ als het Olympisch Zwemcentrum Wezenberg, het Schoonselhof en het vlinderpaleis. Bepalende bergjes zijn er niet in Antwerpen, maar kasseien wel. De d'Herbouvillekaai is de eerste van 2 kasseizones en is exact een kilometer lang. De tweede portie kasseien volgt een eindje verderop op de Waalsekaai en is ongeveer half zo lang. Van daaruit is het met draaien en keren langs het vlinderpaleis nog hooguit 2 à 3 km tot de finish, waar een laatste rechte lijn van 500 meter lang en 8 à 10 meter breed wacht op de renners.

     

    Wielertoeristen verkennen het ‘Hoge Noorden’

    Sporting A plaatst het hele weekend van het BK in het teken van de fiets. Op zaterdag 24 juni wordt elke fietsliefhebber verwacht aan de start van de Belgian Cycling Championship Happening aan het gloednieuwe Havenhuis, een van die andere schitterende Antwerpse landmarks. Wielertoeristen mogen hun fiets opblinken voor een tocht van 55, 90 of 120 km richting ‘hoge noorden’ op een vlak parcours, maar in een verrassend decor.

     

    Van aan de start vertrekken de deelnemers over brede fietspaden langs de Schelde en door de haven met als mikpunt de statige koeltorens van de kerncentrale van Doel. Aan het uiterste punt van de haven in de buurt van Zandvliet, splitsen de routes. De deelnemers van de langste route rijden na de Antwerpse haven de Nederlandse grens over, waar ze een gevecht met de wind aangaan op de epische Oesterdam tussen Oosterschelde en Schelde-Rijnkanaal. Via de polders passeert het parcours het maritieme Tholen richting Huijbergen om nadien – opnieuw op Belgische bodem – langsheen de zandduinen de Kalmthoutse Heide in te rijden. Via Stabroek komen de wielertoeristen opnieuw de Antwerpse haven binnen, waar ze tussen de containers en kranen een onontgonnen gebied verkennen. Tijdens de week is het hier een komen en gaan van vrachtwagens, maar in het weekend kunnen de deelnemers in alle rust genieten van het aparte decor. Na 120 km duikt in de verte duikt opnieuw het blinkende Havenhuis op, waar de finish is.

     

    Online inschrijven voor deze cyclotocht kan nog tot en met vrijdag 23 juni. Op zaterdag 24 juni is het ook mogelijk om ter plaatse aan het Havenhuis nog in te schrijven.

     

    Kom supporteren in één van de 5 fanzones

    Het BK is een unieke wielerwedstrijd. Net als bij een criterium rijden de renners rondjes, wat de attractiviteit verhoogt. In totaal kunnen de toeschouwers 20 keer de koers zien passeren… en op het einde wint er sowieso een Belg. Ideaal dus om te komen supporteren. Dat kan in 1 van de 5 fanzones die Sporting A in samenwerking met de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken heeft voorzien op een aantal strategische plaatsen op het parcours. Hier zien de supporters niet alleen de koers passeren, maar kunnen ze ook de tv-uitzending volgen op groot scherm en nog genieten van tal van animatie, allemaal gratis.     

     

    1. Aankomstzone aan de Desguinlei

    Aan de aankomstzone op de Desguinlei worden er een grote vipzone én publiekszone ingericht. De aanwezigen kunnen dankzij 2 grote videowalls het koersverloop op de voet volgen. Heel de dag door is er animatie. Supporters kunnen een ritje maken op de spacebikes, kinderen mogen zich uitleven op de springkastelen en een fanfare zorgt voor een muzikale noot. 

     

    1. Rik Van Linden-fandorp in Wilrijk

    In Wilrijk kunnen supporters terecht in het Rik Van Linden-fandorp in de Valaardreef, aan de sporterreinen van voetbalclub Valaarhof en basketteam Red Vic. Ze kunnen er de wedstrijd volgen op groot scherm, maar genieten er ook van kinderanimatie en kunnen tussen het supporteren door terecht bij verschillende drank- en snackkraampjes. “Maar er is meer”, vertelt Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens. “In de cafetaria van sporthal Red Vic staat die dag een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van de wielersport in Wilrijk. We blikken uiteraard terug op onze grote jaarmarktprijs met de legendarische passages van Coppi in 1959 en Eddy Merckx in 1973, waar vele Wilrijkenaars nu nog over praten. Maar ook Wilrijkse toppers als Rik Van Linden, Frans Aerenhouts en de wielerfamilie Druyts komen er aan bod. Deze tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door Jef Verstappen, die de Wilrijkse sportgeschiedenis archiveerde, en het indrukwekkende beeldarchief van Willy Bellemans.”

     

    Een belangrijk deel van de tentoonstelling is dus gewijd aan Rik Van Linden. Deze inwoner van het Valaar won talrijke massasprints in de grote rondes en behaalde zelfs de groene trui in de Tour. Rik Van Linden zal ook zelf aanwezig zijn in het fandorp. Op het grote podium wordt hij geïnterviewd over zijn carrière. Ook andere wielertoppers zullen aanwezig zijn, zoals de laatste Belgische Giro-winnaar Johan De Muynck, Parijs-Roubaixwinnaar Roger Rosiers, Olympisch pistekampioen Roger Ilegems en René Dillen, de Wilrijkse meesterknecht van Lucien Van Impe. Ook zij worden gehuldigd in het Wilrijkse supportersdorp aan de Valaardreef.

     

    Praktisch

    - zondag 25 juni van 10 tot 19 uur

    - tentoonstelling in de kantine van Red Vic

    - alle info op www.wilrijk.be  (Klik hier voor de rechtstreekse link.)

     

    1. Kioskplaats in Hoboken

    In het centrum van Hoboken wordt de Kioskplaats omgetoverd toteen gezellig fandorp. Met medewerking van de plaatselijke horeca en middenstand zullen er tal van standjes te bezoeken zijn. Het district zorgt voor een nostalgische draaimolen en een klimparcours voor de kleintjes. De supporters van de plaatselijke renner Victor Campenaerts kunnen op rollen fietsen en daarbij een wielertrui winnen van Victors ploeg. Vanaf 12 uur is er muzikale animatie met een streetband en de groep The Moonlovers. Het publiek kan de renners uiteraard 20 keer live de scherpe bocht vanuit de Kapelstraat naar de Kioskplaats zien nemen en kan de live-uitzending van de koers volgen op maar liefst 2 grote schermen.

     

    Praktisch

    - zondag 25 juni van 10 tot 19 uur

    - Alle info staat binnenkort online op www.hoboken.be.

     

    1. Lotto Village aan de Gedempte Zuiderdokken

    Het BK in Antwerpen wordt meer dan ooit het BK voor de fans. Zo komt er een Lotto fanzone op de Gedempte Zuiderdokken. Deze grootste fanzone op het parcours ligt ter hoogte van de Waalsekaai. Alle wielerfans zijn er van harte welkom, bovendien is de inkom gratis. Lotto is gastheer van deze fanzone en zal er wielerclubs en de ‘Captains of Cycling’ ontvangen. De organisatie voorziet in een videowall met live-uitzending en de nodige cateringfaciliteiten. 

     

    1. WTC Twintigachttien met ondersteuning van district Antwerpen aan de Pacificatiestraat

    In de Pacificatiestraat (tussen Gijzelaarstraat en Emiel Banningstraat) richt de plaatselijke wielertoeristenclub ‘WTC twintigachttien’ met ondersteuning van district Antwerpen een animatiezone in tijdens het BK wielrennen. Van 12 tot 20 uur valt er heel wat te beleven. Zo kunnen bezoekers koers kijken op een groot scherm, maar ook zelf een wedstrijdje gaan fietsen op de rollen. Wie zijn fiets wil laten graveren of een technisch onderhoud wil laten doen kan terecht bij de fietsenstand. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel en met de reuzenspelen en kunnen zich laten schminken aan de schminkstand. Wie van al dat supporteren honger heeft gekregen, kan aanschuiven bij de buurtbarbecue. Met de organisatie van deze fanzone, wil de wielertoeristenclub naast het puur sportieve, ook en vooral het sociale en maatschappelijke aspect van samen sporten promoten.

     

    Praktisch

    - zondag 25 juni van 12 tot 20 uur

    - Alle info is te vinden op www.wtc2018.be.

     

    Slim naar het BK wielrennen

    Tijdens de wedstrijd zullen de straten die deel uitmaken van het parcours of daar op uit komen parkeervrij en afgesloten zijn voor het verkeer. Bovendien zijn in op verschillende plaatsen wegenwerken aan de gang. Toeschouwers wordt ten zeerste afgeraden om met de auto naar het evenement te komen, maar wel met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan best zijn wagen parkeren op één van de park-and-rides aan de rand van de stad en verder gaan met het openbaar vervoer. Een volledig overzicht van de mobiliteitsinfo is te vinden op op www.slimnaarantwerpen.be/nl/bk-wielrennen.

     

    Praktisch

    • zaterdag 24 juni 2017: Belgian Cycling Championship Happening

    o   start en aankomst: Zaha Hadidplein (aan het Havenhuis), Antwerpen

    o   afstanden: 55, 90 en 120 kilometer

    o   Inschrijven kan nog online en ter plaatse op 24 juni.

     

    • zondag 25 juni 2017: Belgisch kampioenschap wielrennen

    o   start: Grote Markt

    • dames: 8 uur
    • heren: 11.45 uur

    o   aankomst: Desguinlei

    • dames: 11 uur
    • heren: 17.30 uur

     


    -

     

     



     








    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN EN HOBOKEN

       

    Volwassenen leren wiskunde met brandjes en plasticine
    Toekomstonderwijs Antwerpen gooit handboeken buiten en kiest voor praktijkgerichte wiskundelessen

    Toekomstonderwijs Antwerpen biedt volwassenen de kans om hun diploma secundair onderwijs te behalen. Met ongeveer 500 cursisten per semester is het centrum het grootste tweedekansonderwijs in de regio. Cursisten vanaf 18 jaar behalen op eigen tempo hun diploma secundair onderwijs. Nadat de onderwijsinspectie de lessen wiskunde te theoretisch vond, gooide wiskundeleerkracht Koen Ferny de handboeken buiten. Nu leren zijn cursisten aan de hand van praktische opdrachten met plasticine of zelfs brandjes. Elke woensdagmorgen staat Koen voor de klas met zijn nieuwe aanpak zowel hij als zijn leerlingen zijn nu super gemotiveerd voor de lessen wiskunde!

    Onderwijsvernieuwing

    Toekomstonderwijs Antwerpen is sinds 1981 actief en is een van de grondleggers van het tweedekansonderwijs in Vlaanderen. Het centrum hecht veel waarde aan onderwijsvernieuwing en moedigt zijn leerkrachten aan om voortdurend de eigen competenties te verdiepen.  Twee jaar geleden kreeg Toekomstonderwijs de onderwijsinspectie op bezoek. ‘Mijn lessen bleken “te theoretisch” volgens de inspectie,’ zegt Koen. Hij besloot het roer om te gooien. Nu bijten zijn cursisten zich vast in zijn opdrachten.

    Motiverend voor cursisten

    ‘Ik geef ze zoveel mogelijk vrijheid binnen afgelijnde grenzen’, zegt Koen. Zo kiezen ze zelf met welke opdracht ze starten, of ze die alleen of in groepjes maken, hoe lang ze eraan bezig zijn… ‘Ik merk dat mijn cursisten minder snel een les missen.’ Koen probeert de opdrachten zo zinvol te maken. De cursisten mogen bijvoorbeeld een les uitwerken over vlakke figuren. Het lesmateriaal dat ze daarvoor ontwikkelen, deelt Koen op het lerarenplatform Klascement. ‘We wonnen onlangs nog een prijs van Klascement hiervoor’, zegt Koen. ‘Dat motiveert mijn cursisten natuurlijk enorm.’

    Weg met klassiek doceren

    De overgang van klassiek doceren naar gedifferentieerd lesgeven, was voor Koen niet gemakkelijk. ‘Een jaar lang was ik erg onzeker als ik voor de klas stond’, zegt hij. ‘De onverwachte situaties en vragen van cursisten bezorgden me veel stress. Nu sta ik met veel meer zelfvertrouwen voor de klas.’ Het is ook een kwestie van durven proberen. ‘Gelukkig kreeg ik steun van de directie om deze manier van lesgeven uit te testen’, zegt Koen. ‘Het procesmatige aspect met veel aandacht voor de individuele cursist past heel goed binnen het pedagogisch project van de school.’

    Handboeken buiten

    Ondertussen is Koen samen met parallelleerkracht Anke bezig met de hervorming van de volgende wiskundemodule. ‘We hebben de handboeken al weggegooid en zijn op zoek naar een veel praktischere invulling.’

     







     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    Schaapscheren!
    zondag 18 juni 2017 van 13u tot 16u – provinciaal groendomein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

    Een herder met z’n kudde is geen dagdagelijks beeld meer. Op de Kesselse Heide grazen er nu en dan zo’n tweehonderd Kempische heideschapen. Ze begrazen het provinciaal groendomein om het landschap in stand te houden.

     

    Op zondagnamiddag 18 juni 2017 krijg je uitleg over deze vorm van natuurbeheer en worden de dieren uit hun wintervacht geholpen. Doorlopend tussen 13u en 16u: demonstraties van het scheren en het verwerken van wol, info over bijen, verkoop van honing en wie dorst heeft kan terecht aan de heidebar. Om 14u30 neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig. Kom dus zeker langs!

     

    Het schaapscheren is een gezinsvriendelijk evenement van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) i.s.m. met vzw Kemp, Natuurpunt afdeling De Wielewaal en verschillende vrijwilligers.

     

    Kempische heideschapen op de Kesselse Heide - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    zondag 18 juni 2017 van 13u tot 16u. Met om14u30 een gratis gegidste heidewandeling.

    Waar:
    Provinciaal groendomein Kesselse Heide in 2560 Nijlen. Afspraak aan onthaalgebouw Doefopdhei (op 100m van Parking Lindekensbaan).

    Deelnameprijs:
    Gratis! Vooraf inschrijven is niet nodig.

    Meer info:
    www.facebook.com > Kesselse Heide

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide
    Domeinwachters T 03 360 52 18

    PERSINFO & BEELDMATERIAAL

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    14 | 06 | 2017

    Omwonenden geven mening over locaties schietclub en nieuw bedrijventerrein
    Provincie Antwerpen neemt mening buurtbewoners mee in opmaak PRUP

    Een nieuw bedrijventerrein langs de A12 in Puurs en een betere inplanting van de Klein-Brabantse Schietclub. Dat zijn de ambities van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Ooievaarsnest. Gisteren stelde de provincie Antwerpen die ideeën voor, een 50-tal omwonenden kwam kijken. De verzamelde suggesties en opmerkingen worden meegenomen in de verdere uitwerking van het PRUP. 

    Het PRUP Ooievaarsnest in Puurs situeert zich in het gebied tussen de snelweg A12, de oude spoorweg en de straten Ooievaarsnest en Gansbroekstraat. Daar bevinden zich momenteel Inkart (in het zuidoosten) en de Klein-Brabantse Shooting Club (in het noordoosten), alsook een voormalig gipsstort (aan de westzijde) met daarop enkele windmolens. Er is ook een wachtbekken voor mogelijke wateroverlast uit de Ziel- en Appeldonkbeek (in het noordwesten). “Met het PRUP willen we de geluidshinder van de schietclub verminderen door de schietrichting te verplaatsen en extra milderende maatregelen op te leggen. Op het gipsstort willen we een bedrijventerrein mogelijk maken. Dat moet ontsloten worden via het nieuwe op- en afrittencomplex naar de A12” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening uit.

    Luchtfoto van het gebied PRUP Ooievaarsnest in Puurs - Copyright: Provincie Antwerpen

    Minder last van geweerschoten
    De Klein-Brabantse Shooting Club is één van slechts 2 clubs voor kleiduifschieten in Vlaanderen. In het verleden uitten omwonenden echter klachten over het geluid van de geweerschoten. “Het PRUP verschuift de schietclub naar het noorden en wijzigt de schietrichting naar het noorden-noordoosten (nu naar het zuiden). De bestaande groenbuffer, de nieuwe groenaanleg en de verplichte inkapseling van de schietplaats beperken de geluidshinder bij de inwoners van Ruisbroek sterk” legt Luk Lemmens uit.

    Werner Ceulemans, uitbater van de Klein-Brabantse Shooting Club, bevestigt zijn engagement: “Uiteraard nemen we alle mogelijke maatregelen om eventuele hinder te beperken. Zo gaan we, ook al is dit niet wettelijk verplicht, het terrein omgeven met een hoge natuurlijke aarden wal. Daardoor wordt het geluid niet alleen maximaal gedempt, maar ook het ganse terrein natuurlijk ingebed. Bovendien zullen onze sportschutters verplicht worden te schieten met aangepaste sportpatronen.

     

    Nieuw bedrijventerrein
    De provincies kregen van de Vlaamse overheid de taak om meer ruimte voor regionale bedrijventerreinen te voorzien. “In de provincie Antwerpen selecteerden we het gipsstort als locatie voor een nieuw bedrijventerrein. Het gebied is via de snelweg A12 goed bereikbaar en ligt op voldoende afstand van woningen. Bovendien situeert het zich in een economisch interessante locatie, namelijk rond de Rupel en het zeekanaal Brussel-Schelde” aldus Luk Lemmens.

    Sfeerbeeld buurtmoment 13 juni 2017 - Copyright: Provincie Antwerpen

    Mening buurtbewoners belangrijk
    Alle omwonenden waren gisteravond welkom in het plaatselijke dienstencentrum om hun mening, bedenkingen en suggesties te geven. Een 50-tal geïnteresseerden ging op die uitnodiging in. Hun suggesties en opmerkingen worden mee verwerkt in de besluitvorming van het PRUP. Een eerste versie van dat PRUP legt de provincie Antwerpen in het najaar via een openbaar onderzoek aan de buurt voor.

    Provincie Antwerpen:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Ruimtelijke ordening








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Onthulling nieuw kunstwerk Vrijbroekpark
    Met de rozenfeesten in het vooruitzicht verwelkomt het Vrijbroekpark het kunstwerk Groot Boeket van Ludwig Vandevelde

    Na heel wat omzwervingen heeft het beeldhouwwerk Groot Boeket van beeldend kunstenaar Ludwig Vandevelde een thuis gevonden in de nabijheid van de Franse rozentuin van Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark. Het massieve bronzen boeket rozen krijgt een plaats tussen de weymouthden, de rododendrons, herfsttijloos en de kievitsbloemen. Vanop de zitbanken kan de parkbezoeker optimaal genieten van de sculptuur die Ludwig Vandevelde in 1998 creëerde.

    Gedeputeerde Bruno Peeters onthulde op maandag 12 juni het beeldhouwwerk in aanwezigheid van Ludwig Vandevelde, France Lejeune, de parkmedewerkers en kunstliefhebbers. Hans Martens, directeur van de Mechelse Academie, vertelde het bijzondere verhaal van het kunstwerk.


    Ludwig Vandevelde werd in 1957 geboren in Antwerpen en woont momenteel ook in Antwerpen. De provincie kocht in het verleden voor haar kunstverzameling al twee werken van Vandevelde aan. Ludwig creëerde de sculptuur oorspronkelijk voor een expo in Berlijn, maar stelde het uiteindelijk tentoon op zijn eerste museale solotentoonstelling in het MuHKA in 2000. Nadien stond het even in de tuin van het Rockoxhuis in Antwerpen, later kwam het in handen van France Lejeune.

     

    France Lejeune werkte als galerijhoudster samen met Ludwig Vandevelde en geeft het beeldhouwwerk in bruikleen aan Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark. Zij is tevreden met de gekozen plaats voor het kunstwerk omdat het een link heeft met de rozentuin en er nu veel meer mensen van kunnen genieten.

     Verwelkoming kunstwerk Groot Boeket van Ludwig Vandevelde - Copyright: Tine Van Leemput-Bogaerts
    Van links naar rechts: France Lejeune, Ludwig Vandevelde, Barbara Pardon, gedeputeerde Bruno Peeters, directeur Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark Lieve Stoops en Hans Martens

    “Net als voor rust- en sportbeleving, zal er in de provinciale domeinen altijd ruimte zijn voor kunstbeleving,” zegt gedeputeerde Bruno Peeters. “In 1999 kocht de provincie voor het Vrijbroekpark ook al het kunstwerk Torso’s van Philip Van Isacker aan. Deze beelden sieren de Franse Rozentuin.”

     

    “Het bijzondere aan deze bloemensculptuur is dat het statische en monumentale karakter van dit kunstwerk mooi in contrast staat met de bloeiende, woekerende, vergankelijke natuur van het park. In dit kunstwerk zinderen de sporen van het traject van het maken nog na,” zegt Hans Martens. Ludwig Vandevelde beaamt dat dit één van zijn meest fysieke werken is.  

    De Franse rozentuin stelt tentoon tijdens de rozenfeesten

    Nu zondag 18 juni kun je naast het kunstwerk ook genieten van de rozenfeesten in het Vrijbroekpark. Tussen duizend bloeiende rozen kun je een rozenwandeling volgen, luisteren naar het seniorenorkest, harpspeelster Aurélie Viegas, het Koen Nys Jazztrio, Accordeoniste Tine Vandenbussche, kijken naar straattheater Boecherie Bacul. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende creatieve workshops en wie graag een hapje eet kan genieten van een high tea arrangement, een pannenkoek of een rozenijsje. Op het evenemententerrein is er een plantenmarkt. Studio Belle Epoque zorgt voor een mooi omkadering in aangepaste kostuums. De rozenfeesten vinden plaats tussen 10 en 17 uur in en om de rozentuinen van het Vrijbroekpark.

    PRAKTISCHE INFO ROZENFEESTEN VRIJBROEKPARK

    Wanneer:
    Zondag 18 juni vanaf 10 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be of www.facebook.com/vrijbroekpark

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groen- en recreatiedomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    All aboard: Station M. opent de deuren
    woensdag 21 juni, vanaf 9.30 uur, Station M.

    Op woensdag 21 juni opent Station M. officieel de deuren. Vanaf dan kunnen jonge starters en artistiekelingen (16 tot 30 jaar) hun project (tijdelijk) in realiteit omzetten. Ook flexwerkers kunnen er terecht. Een DJ komt de opening opluisteren, alle mogelijkheden binnen Station M. worden getoond en we komen ook de programmatie van de Open-M.-Dagen te weten. Ook donderdag 22 en vrijdag 23 juni kan je de opening komen vieren.

    Station M. is een van de vijf pop-ups die steun krijgen van Provincie Antwerpen via Naft on Tour. Andere pop-up-projecten waar Naft on Tour halt houdt: BROEIHAARD in Lier was in april de eerste pop-up, STATION M in Mol (organisatie door jeugdhuis Tydeeh) luidt de volgende ronde in, gevolgd door Pelouze in Merksplas (organisatie door De Manne vzw), GAST in Antwerpen (organisatie door Fameus, Co.Labs en KOP vzw) en T.B.D. in Kalmthout (organisatie door jeugdhuis Govio).

    Logo Station M. - Copyright: Debby van Keulen

    Station Watte?

    Sinds 2014 zet Jeugdhuis Tydeeh uit Mol via de lokale projecten M.art en M.ond in op de ontwikkeling en ondersteuning van artistieke en ondernemende jongeren in de regio. In Station M. komen beide projecten op hetzelfde spoor terecht en gaan ze een halte verder in hun werking. M.art en M.ond merkten dat jonge starters (zowel artistiekelingen als ondernemers) met veel drempels te maken krijgen, zoals hoge huurprijzen, dure winkelinrichting, langlopende winkelcontracten,… Station M. werkt deze hindernissen weg. Jonge kunstenaars kunnen aan goedkope huurprijzen (vanaf €75 per maand) in een atelierruimte terecht. Startende ondernemers krijgen voor enkele honderden euro’s per maand de kans om hun winkel in te richten en uit te baten. Alles verloopt met een flexibel huurcontract.
    Bovendien krijgen de startende ondernemers ook coaching vanuit M.ond zodat ze van hun pop-up ook een economisch succes kunnen maken. Hopelijk vormt dit het opstapje naar een permanente winkel of vestiging in het handelscentrum.

    Daarnaast vult Station M. ook de vraag in naar flexdesks. Vele startende ondernemers zonder personeel – denk aan softwareontwikkelaars, websitebouwers, copywriters, … - beschikken over een thuiskantoor. Een flexkantoor biedt hen de mogelijkheid om te werken in een gemeenschappelijke ruimte, waar ze interessante contacten kunnen leggen met andere ondernemers.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Woensdag 21 juni, vanaf 9.30 tot 19.00 uur

    Waar:
    Station M., Voogdijstraat 9, 2400 Mol

    Website:
    http://www.stationm.tydeeh.be/
    http://www.ikwilnaft.be/naft/ontour/

    Social media:
    https://www.facebook.com/Station-M-1239094922810831/
    https://www.facebook.com/ikwilnaft/

    Meer info:
    Jan Kestens, T 014 32 12 83, M 0496 29 09 63, E info@tydeeh.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IPPON Zwijndrecht

    Ippon Zwijndrecht is goed vertegenwoordigd op de World Games in Polen


    Op de foto v.l.n.r.:

    Wereld A scheidsrechter Benny van Campenhout, het Duo Men Ben Cloostermans
    en Bjarne Lardon (zilver op het Grand Slam tornooi van Parijs), het Duo
    Mixed Ian Lodens en Charis Gravensteyn (brons op het EK in Bosnië) en coach
    Leon Verbraeken.

    Deze 5 leden van Ippon Zwijndrecht en Charis van JJC Bazel zijn een deel van
    het Belgisch Ju-Jitsu Team dat in juli deelneemt aan de World Games in
    Wroclaw (Polen).
    Momenteel zijn ze hiervoor hard aan het trainen en allen hopen op een
    medaille.
    Dit is haalbaar gezien hun resultaten van het afgelopen jaar en hun plaats
    op de Wereldranking: Ben-Bjarne op de 1e plaats Duo Men en Ian-Charis op
    plaats drie Duo Mixed.
    De spelen worden gehouden van 20 tot 30 juli en liefst 4000 atleten uit 111
    landen nemen deel in 31 verschillende sportdisciplines.

    Ben en Leon wonen in Melsele, Bjarne in Haasdonk,Benny en Charis in Zwijndrecht en Ian in Heist a Zee.
    Sportieve Groeten.

    Onderwerp: Deelnemers World-games Polen

    Ippon Zwijndrecht is goed vertegenwoordigd op de World Games in Polen



    Op de foto v.l.n.r.:

    Wereld A scheidsrechter Benny van Campenhout, het Duo Men Ben Cloostermans en Bjarne Lardon (zilver op het Grand Slam tornooi van Parijs), het DuoMixed Ian Lodens en Charis Gravensteyn (brons op het EK in Bosnië) en coach Leon Verbraeken.

    Deze 5 leden van Ippon Zwijndrecht en Charis van JJC Bazel zijn een deel van het Belgisch Ju-Jitsu Team dat in juli deelneemt aan de World Games in Wroclaw (Polen).
    Momenteel zijn ze hiervoor hard aan het trainen en allen hopen op een medaille.
    Dit is haalbaar gezien hun resultaten van het afgelopen jaar en hun plaats op de Wereldranking: Ben-Bjarne op de 1e plaats Duo Men en Ian-Charis op plaats drie Duo Mixed.
    De spelen worden gehouden van 20 tot 30 juli en liefst 4000 atleten uit 111 landen nemen deel in 31 verschillende sportdisciplines.
    Van: "Franky Lardon" <franky.lardon@telenet.be>
    Datum: 14 juni 2017 13:09:40 CEST
    Aan: "Leon Verbraeken" <leonsan@skynet.be>















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS ANTWERPEN Bericht

    12 |06 | 17

    Antwerpse lezers kunnen in elkaars boekenkast kijken en elkaars boeken lenen dankzij Bookmine


    De stad Antwerpen start met het experiment Bookmine, een digitaal platform waarop mensen boeken kunnen lenen bij elkaar. Zo wordt de stad één grote bibliotheek.

     

    De Antwerpse bibliotheken bieden een uitgebreide en diverse collectie aan boeken. Maar er staan nog veel meer boeken bij alle Antwerpenaars thuis. Kan die collectie toegankelijk gemaakt worden voor een groter publiek? Die vraag stelde Bastien Lauwers (26, bedenker van Bookmine) zich. “Er zijn al manieren om boeken te ruilen, zoals ruilkasten waar je gratis een boek kan uithalen en een ander in plaatsen. Dat spreekt aan, maar ik wou een nog breder doelpubliek aanspreken. Met Bookmine willen we nagaan of mensen bereid zijn om onderling boeken uit te lenen.” De Antwerpse bibliotheken vonden het idee van Bastien interessant, maakten middelen vrij en werkten Bookmine samen met hem verder uit.  

     

    Boeken lenen én een community opbouwen

    Naast een platform voor het uitwisselen van literatuur, biedt Bookmine ook de mogelijkheid om in contact te komen met mensen met gelijkaardige literaire interesses. Zo ontstaat een community van experts, die elkaar tips en boekenadvies kunnen geven.

     

    Waardevolle aanvulling op bibliotheken

    De Antwerpse bibliotheken vinden Bookmine een waardevol experiment als aanvulling op hun collectie. “Met een project als Bookmine krijgt de bibliotheek van de toekomst een concrete vorm. De stad wordt één grote bibliotheek waar mensen elkaar ontmoeten, boeken ontlenen en inspireren”, stelt schepen voor cultuur, Caroline Bastiaens.

     

    Hoe werkt het?

    Geïnteresseerden kunneneen profiel aanmaken op bookmine.be en één of meerdere boeken ingeven die ze willen uitlenen of ruilen met een ander boek. Hoe meer boeken mensen ingeven, hoe rijker de peer-to-peerbibliotheek wordt. Ze kunnen kijkje nemen tussen de boeken van andere lezers in hun omgeving, zich laten adviseren en een boek aanvragen dat ze willen lenen. Via een chat regelen leden onderling enkele praktische afspraken rond het uitlenen van de boeken. De Antwerpse bibliotheken zetten hun schouders mee onder dit project en hopen dat het aantal gebruikers snel zal stijgen.

     

    Voorlopig kan enkel wie in Antwerpen woont zich registreren. Het experiment wordt na een aantal maanden geëvalueerd.

     

    Meer info en inschrijven: www.bookmine.be  






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

         

    Provincie Antwerpen

    9 | 06 | 2017

    Provincie Antwerpen en KU Leuven ondertekenen samenwerkingsovereenkomst landbouw- en plattelandsbeleid

    Gisteren bekrachtigden KU Leuven en de provincie Antwerpen met een samenwerkingsovereenkomst hun jarenlange samenwerking in de domeinen landbouw en plattelandsbeleid Ze zullen in de toekomst hun competenties in onderzoek en kennisverspreiding samen inzetten voor de ondersteuning van de land- en tuinbouwsector en de ontwikkeling van het platteland.  

    Na jaren van sporadisch samenwerken zetten de provincie Antwerpen en de KU Leuven (Campus Geel) hun schouders onder een continue samenwerking. Een logische stap gezien de strategische doelen van beide organisaties. Gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Ludwig Caluwé: “Als provincie zetten we in op het ontwikkelen en stimuleren van duurzame landbouw als drager van een innoverend agrocomplex. Eén van onze doelstellingen is het verhogen van kennis en expertise binnen de landbouwsector. Een doelstelling die we gemeen hebben met de KU Leuven. Beide hebben we kennis en expertise op zak waarmee we een meerwaarde willen creëren voor onze land- en tuinbouwsector. Door dit vanaf vandaag ook samen te doen, kunnen we meer betekenen voor de sector én voor elkaar.”

    Meer samenwerkingsverbanden

    Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd voor Platteland: “Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst verbinden beide partijen zich ertoe om in de toekomst meer structureel samen te werken. Ze zullen dit doen door regelmatig te overleggen en samen onderzoeksprojecten op te starten en uit te voeren. Met de opgedane kennis en ervaring kan iedereen zijn voordeel doen. 1+1=3 in dit geval.”

     

    “De expertise van de KU Leuven medewerkers van Technologiecampus Geel omtrent sensortechnologie, dier & welzijn, plantproductiesystemen en bodem zal ongetwijfeld leiden naar het samen opzetten van nieuwe onderzoeksprojecten”, aldus Ludwig Caluwé gedeputeerde voor Landbouw van de provincie Antwerpen.

     

    Decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Bert Lauwers: “Samenwerkingen met partners als de provincie of de stad Geel, zijn onmisbaar om goed opgeleide ingenieurs te kunnen afleveren. Het biedt campus Geel als enige KU Leuven-campus met de opleiding Biowetenschappen de mogelijkheid om innovatief toegepast onderzoek te doen en de studenten er actief bij te betrekken.”

     

     

     

    Grote troef voor industrieel ingenieurs

    Vicerector Georges Gielen: “Deze samenwerking is van groot belang voor ons onderwijs en onze kennisdeling. Sinds de start van de academische opleiding is het ook onze taak om onderzoek en dienstverlening uit te bouwen. De aanwezigheid van het Proefbedrijf Pluimveehouderij, de Hooibeekhoeve en KU Leuven met de academische opleiding industrieel ingenieur Biowetenschappen in Geel is een unicum en geeft extra troeven om in de regio landbouwonderzoek sterk uit te bouwen.”

     

    Decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Bert Lauwers: “Het is voor ons zeer belangrijk om theorie te koppelen aan praktijk. Daarom wordt slechts 35% van onze opleiding gegeven in hoorcolleges en gaan onze studenten in 65% van hun tijd aan de slag in labo’s, seminaries,… De proefbedrijven van de Provincie Antwerpen zijn voor de studenten KU Leuven industrieel ingenieur biowetenschappen een geschikte omgeving om kennis en praktijkervaring op te doen. Via projectwerk, het opzetten van bachelor- en masterproeven of het geven van workshops ter plaatse leren de studenten de praktijkomstandigheden kennen.”   

     

    Moderne infrastructuur

    De moderne infrastructuur op de proefbedrijven van de provincie Antwerpen is een uitstekende omgeving om toepassingsgerichte academische onderzoeken samen op te zetten. Enkele voorbeelden van reeds afgewerkte of lopende onderzoeksprojecten:

     

    • het onderzoek in verband met de “koesensor”, waarbij aan de hand van meetbare melkparameters melkvee individueel wordt opgevolgd naar vruchtbaarheid,
    • het postdoctoraal onderzoek omtrent de opvolging van de uiergezondheid door het monitoren van het herstel van mastitis,
    • Het demoproject omtrent optimale ventilatie in pluimveestallen,
    • het aflopende demoproject “gezonde klauwen”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw 

    Toespraak gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé

    Geachte vicerector,
    Geachte decaan,
    Geachte mevrouw de burgemeester,
    Geachte onderzoekers van KU Leuven en van ons eigen praktijkinstellingen,
    en al ieder die hier vandaag aanwezig is voor de praktijkdag ‘Gezonde klauwen’ of voor deze ondertekening in het bijzonder.

    Ik heet jullie van harte welkom, hier op de Hooibeekhoeve. Eén van onze provinciale praktijkbedrijven waar we experimentele kennis – onder ander uit universiteiten en hogescholen – vertalen naar de praktijk en op grotere en realistische schaal onderzoeken.

    Het is onze taak om antwoorden te zoeken op vragen van landbouwers over bijvoorbeeld antibioticagebruik, sensortechnologie of teeltrotatie, maar ook op vragen uit de omgeving van landbouwbedrijven en de maatschappij zoals emissies, geurhinder en duurzame productie. Hierbij zoeken we continu naar het juiste evenwicht: een evenwicht dat rendabel én werkbaar is voor onze landbouwers en voldoende tegemoet komt aan de wensen van de maatschappij.

    De provincie Antwerpen heeft hiervoor 2 praktijkbedrijven in eigen beheer: de Hooibeekhoeve hier gespecialiseerd in melkveehouderij en voedergewassen. En het Proefbedrijf Pluimveehouderij – net naast de Campus Geel – gespecialiseerd in legkippen en vleeskippen. Daarnaast subsidiëren we 2 praktijkbedrijven: Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver gespecialiseerd in serreteelt en vollegrondsgroenten. En het Proefcentrum Hoogstraten dat zich toelegt op serreteelt en aardbeienteelt.

    Onze praktijkbedrijven hebben naast een onderzoeksfunctie, ook een belangrijke voorlichtingsfunctie. Het is hun taak om landbouwers objectief en neutraal te informeren over de keuzemogelijkheden die ze hebben voor hun bedrijf.

    Het evenement vandaag – de praktijkdag ‘Gezonde Klauwen’ - is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de workshops hebben we alle kennis en onderzoeksresultaten samengelegd en voorgelegd aan de aanwezige landbouwers. Met die kennis op zak kunnen ze nu gericht gaan shoppen bij de verschillende aanbieders die hier vandaag zijn. Een aanpak die we steeds hanteren: wij geven advies maar leggen niets op. Het is de landbouwer – als ervaren bedrijfsleider – die de beste keuze maakt in functie van zijn bedrijf. En die keuze zal voor elk bedrijf verschillend zijn.

    Daarom vinden we het als provincie belangrijk om élk bedrijf te ondersteunen. Of men vandaag kiest voor een bepaalde box, voetbad of software. Grootschalig of kleinschalig werkt. Kiest voor de gangbare manier of bio. Verkoopt via een thuisverkooppunt of via de veiling. Voor al deze bedrijven willen wij er zijn. En al deze bedrijven kunnen ook terecht op onze praktijkbedrijven voor kennis en informatie.

    Als provincie zetten we in op het ontwikkelen en stimuleren van duurzame landbouw als drager van een innoverend agrocomplex. Om dit te realiseren streven we drie doelstellingen na:

    -          Het vrijwaren van ontwikkelruimte voor duurzame landbouw.

    -          Het verhogen van het maatschappelijk draagvlak voor landbouw

    -          En het verhogen van kennis en expertise binnen de landbouwsector

    Die laatste doelstelling – verhogen van kennis en expertise binnen de landbouwsector – delen we met de KU Leuven. We hebben beide kennis en expertise op zak – zij het in een andere vorm en soms ook op andere domeinen – maar allemaal willen we een meerwaarde creëren voor onze landbouwsector. Door dit vanaf vandaag ook samen te doen, kunnen we meer betekenen voor de sector én voor elkaar.

    De ondertekening van vandaag is dan ook een belangrijke stap.

    In het verleden hebben we al sporadisch samengewerkt, zoals bij het project ‘Gezonde klauwen’ waar het projectidee gezamenlijk gegroeid is en dat vandaag zijn hoogtepunt bereikt, maar ook in het demoproject rond optimale ventilatie waar het Proefbedrijf Pluimveehouderij intensief samenwerkte met onderzoekers van Campus Geel.

    Met de ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst willen we in de toekomst meer structureel samenwerken. We willen samen met KU Leuven aan tafel zitten om na te denken over onderzoeksonderwerpen, samen projecten uitschrijven en nieuwe onderzoeken op poten zetten. Denk maar aan de kennis die KU Leuven, campus Geel,  heeft rond sensortechologie: momenteel een zeer hot item binnen veel sectoren en ook binnen de land- en tuinbouwsector. Of de kennis die zij momenteel opbouwen rond het kweken van insecten. Het lijkt nu misschien nog science-fiction, maar het is niet onwaarschijnlijk dat we binnen 20 jaar – of misschien zelfs sneller - ook insecten aan onze dieren voederen.  Ook op vlak van bodem zit er veel kennis  bij KULeuven, Campus Geel, die we graag willen koppelen aan onze veldproeven.

    Naast onze eigen kennis en expertise beschikt de provincie Antwerpen over moderne infrastructuur waarvan de onderzoekers en studenten van KU Leuven – dankzij deze samenwerkingsovereenkomst – ook gebruik van kunnen maken. Onze stallen – zowel voor pluimvee, jongvee en melkvee – zijn de afgelopen 5 jaar volledig vernieuwd en the-top-of-the-bill voor praktijkonderzoek.

    Het klimaat wordt volledig automatisch gestuurd en in de pluimveestallen ook het voer, water en vele andere elementen. Onze melkrobot houdt een massa aan gegevens bij over onder andere vruchtbaarheid en gezondheid. Er is ook een body-conditie-score-camera die een scan maakt van elke koe. De emissietorens van onze pluimveestallen zijn dan weer geschikt voor metingen van emissies en andere uitstoten.

    Op het Proefbedrijf Pluimveehouderij hebben we ook camera’s, maar dan in de stal. Hiermee zullen we de dieren observeren en op zoek gaan naar terugkomende patronen in de hoop om zo – in de toekomst – sneller en gepaster te kunnen reageren en dus nog efficiënter te werken en het dierenwelzijn nog verder te verbeteren.

    Recent heeft Hooibeekhoeve ook 2 nieuwe tractors aangeschaft – voorzien van een zeer gedetailleerd GPS-systeem- en zo dus uitermate geschikt voor precisielandbouw. Ook hier liggen tal van onderzoeks- en samenwerkingsmogelijkheden open.

    In het verleden hebben we op onze praktijkbedrijven al tal van onderzoekers en studenten van KU Leuven ontvangen. Sommige voor 1 dag voor een bedrijfsbezoek en een gastles van onze onderzoekers. Andere voor een langere periode voor een masterproef, doctoraat of stage.  Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst willen we expliciet tonen dat onze poorten steeds openstaan voor onderzoekers en studenten én dat er veel interessante onderzoekstopics op hen liggen te wachten.

    Nieuwe samenwerkingen, nieuwe onderzoeksprojecten, nieuwe technologieën en nieuwe kansen voor studenten. De toekomst ziet er straks na één handtekening nog veel beter uit.

    Ik wil de KU Leuven bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben. We kijken al uit naar de toekomstige samenwerkingen. Hopelijk zien we elkaar nog vaak – op evenementen zoals vandaag – waar we beide onze schouders hebben ondergezet en waarbij iedereen kan voelen en zien dat we elkaar en de sector sterken maken.

    Toespraak Prof. Dr. Ir Bert Lauwers Decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen KU Leuven bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen KU Leuven en Provincie Antwerpen.

     

     

    Beste Gedeputeerde, Beste Burgemeester, Beste vicerector, Beste campusvoorzitter, Beste genodigden,

     

    Een samenwerkingsmodel zoals de overeenkomst in landbouw- en plattelandsbeleid met de provincie Antwerpen, kan ik niet anders dan toejuichen. Als decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen geloof ik er heel sterk in dat zulke samenwerkingen rond onderzoek een noodzakelijke brandstof zijn voor het onderwijs dat ik de studenten wil aanbieden. Binnen onze faculteit – en dus ook hier op Campus Geel – leiden we industrieel ingenieurs op die hoogtechnologische toepassingen zullen ontwikkelen en implementeren in de praktijk, ook in de landbouw- en milieusector. We leren hen daarvoor de nodige competenties. Niet alleen de technisch-wetenschappelijke. Ook moeten ze rekening houden met de complexe maatschappelijke randvoorwaarden zoals duurzaamheid, kwaliteit en regelgeving. De studenten moeten dus in staat zijn zich onder te dompelen in die complexe maatschappelijke problematieken, in het beleid dat daar rond gevoerd wordt, in de state of the art.

     

    Een samenwerking als deze met de provincie zorgt dat onze industrieel ingenieurs biowetenschappen – beter gekend als de land- en tuinbouwingenieurs – al tijdens hun studie ook mee zullen werken aan het landbouw- en plattelandsbeleid van de provincie. Ons academisch onderwijs is gestoeld op onderzoek. En in een ingenieursopleiding valt dat letterlijk te nemen en merk je dat heel concreet. Studenten krijgen meteen in de opleiding een duidelijk link met de praktijk mee. Via projectwerk leren we ze creatief technologische oplossingen zoeken voor diverse problemen.

     

    Je staat versteld van de resultaten die de studenten in zo’n projecten neerzetten. En dan bedoel ik niet alleen de technologie die ze ontwikkelen, maar evenzeer de visie of de kijk die deze geëngageerde jongeren hebben op maatschappelijke thema’s en de drive om een bijdrage te leveren om het leven op verschillende vlakken te verbeteren.  Hier in de Hooibeekhoeve, kennen ze ondertussen onze studenten op dat vlak, vermoed ik.

     

    Samenwerkingen met het werkveld of partners als de provincie of de stad Geel, zijn dus onmisbaar om ons onderwijs binnen een gedegen kader te kunnen aanbieden en om goed opgeleide ingenieurs te kunnen afleveren. Het biedt de campus de mogelijkheid om innovatief toegepast onderzoek te doen en dit door te dragen aan de studenten, hen er actief bij te betrekken. Campus Geel is de enige KU Leuven-campus die de opleiding biowetenschappen aanbiedt. De campus is daardoor gespecialiseerd in de bio-speerpunten waar we vanuit de invalshoek van een industrieel ingenieur een bijdrage kunnen leveren. Door de samenwerking met andere campussen van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en met andere faculteiten binnen de KU Leuven Groep W&T kan de campus buigen op een immens netwerk op vlak van onderzoek en onderwijs. Dat zorgt voor een multidisciplinaire, brede kijk op actuele thema’s. Gecombineerd met een samenwerkingsovereenkomst zoals zo dadelijk ondertekend zal worden, laat mij dat met een gerust gemoed uitkijken naar hoe onze studenten morgen het werkveld intrekken. Ik wil de provincie dan ook danken voor de samenwerking. Want daardoor draagt ook zij bij aan de vorming van onze ingenieurs van de toekomst.

     

    Prof. Dr.ir. Bert Lauwers

    Decaan Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen







      

    Alle betrokkenen bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst - Copyright: provincie Antwerpen




    Alle betrokkenen bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst - Copyright: provincie Antwerpen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Persbericht Provincie Antwerpen
    1. 07 – 06- 2017
    Provincies Antwerpen en VIaams-Brabant zetten schouders onder fietsostrade F104 Lier-Aarschot. Fietsostrade F103 Lier-Herentals ligt op tekentafel.
    De provincie Antwerpen stelde de studiebureaus Arcadis en Evolta aan als ontwerper voor enerzijds de fietsostrade F1O4 Lier-Aarschot en anderzijds F 1O3 Lier-Herentals.
    Hun opdracht bestaat er in het tracé te onderzoeken en een ontwerp te maken op basis van het voorkeurstraject. Het doel van deze nieuwe fietsostrades is om dagdagelijkse verplaatsingen met de fiets veiliger en comfortabeler te maken I en zo een duurzame vervoerskeuze te promoten.
    In de provincie Antwerpen liggen al heel wat fietsostrades, zoals de fietsostrades F1 Antwerpen-Mechelen en F14 Antwerpen-Essen en de F5, het jaagpad langs het Albertkanaal. Het gaat om rechtlijnige verbindingen tussen belangrijke steden, die fietsers vlot, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen
    . *Met de aanleg van de fietsostrade F703 verbinden we Lier met Herentals over een afstand van 20 km.
    De fietsostrade F104 loopt van Lier naar Aarschot over een traject van 26 km lang waarvan 79 km op het grondgebied van de provincie Antwerpen.
    Ongeveer een derde van de F104 Lier-Aarschot ligt op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant", verduidelijkt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen "Voor de provincie Antwerpen is de stad Lier een belangrijk knooppunt in het fietsostrades netwerk.
    Vanuit de Pallieterstad geraak je op termijn via een fietsostrade in Antwerpen, Mechelen, Herentals en Aarschot.
    Op die manier creëren we belangrijke fietsverbindingen tussen deze steden met heel wat scholen en bedrijven.
    We durven te zeggen dat we dankzij deze fietsostrades een alternatief bieden voor de wagen" aldus gedeputeerde Luk Lemmens.
    Ook deze fietsostrades lopen langs rechtlijnige infrastructuren zoals spoorwegen Samenwerkirg De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant onderzoeken samen het meest geschikte tracé voor de F!04, de fietsostrade van Lier naar Aarschot.
    Een logische samenwerking want fietsers stoppen niet aan de provinciegrens.
    Zeker niet op fietsostrades met hun bovenlokale karakter.
    "Een ander voorbeeld van een geslaagde interprovinciale samenwerking is het fietssnelwegenlogo.
    De 5 provincies tekenden samen een fietssnelwegennetwerk met een unieke code voor iedere fietssnelweg uit en ontwikkelden een routetaal met logo - een blauwe driehoek met witte F - en bewegwijzering voor fietssnelwegen.
    Het logo, de bewegwijzering en de routekaart maken de fietssnelwegen zichtbaar Ín het straatbeeld en bieden de fietsers de gewenste ondersteuning.
    Het logo en de bewegwijzering zullen stap voor stap op alle 110 fietssnelwegen toegepast worden.
    De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant nemen bijvoorbeeld F1 de F3 fietssnelweg Leuven-Brussel en de F14 dit jaar nog onder handen" besluit Tom Dehaene, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit bij de provincie Vlaams-Brabant.
    Beleid verantwoordelijke : Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor Mobiliteit, provincie Antwerpen

    REPORTAGE:LEO SPAEY

    FOTO'S:GEORGES PEETERS






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    De tijd baart rozen õ Rozenfeest in Rivierenhof
    zondag 11 juni 2017 van 11u tot 18u - provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Antwerpen)

    Een gelukkig hart is als een tuin vol rozen. Talrijke spreekwoorden en dichters, filosofen, liedjesmakers en zelfs cynici werden geïnspireerd door de roos. De iconische bloem spreekt tot de verbeelding en heeft een eigen feest dan ook dubbel en dik verdiend.

     

    Op zondag 11 juni 2017 tussen 11u en 18u hebben zowel de liefhebber als de toevallige passant in het Rivierenhof rendez-vous met een zinnenstrelende ode aan de koningin der bloemen. Het jaarlijkse Rozenfeest is een gezinsvriendelijk evenement boordevol gratis activiteiten.

    Kom je mee genieten van sfeervolle muziek, geurende rozen, verrassende animatie, rozendrankjes en zoveel meer? Onder de prachtige beuken van de Parkweg kun je tussen de Rozentuin en het kasteel rozen kopen, advies vragen aan rozenkenners of gewoon de zintuigen verwennen aan de talrijke sfeervolle kraampjes. Alle artistieke verenigingen van Deurne stellen tevens hun creaties aan je voor. Het Rozenfeest in het Rivierenhof wordt georganiseerd in samenwerking met Kunstroute District Deurne.

    Juni is rozenmaand! - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    zondag 11 juni 2017 van 11u tot 18u.


    Waar:
    Provinciaal groendomein Rivierenhof, langsheen de Parkweg (Rozentuin tot kasteel Rivierenhof) in 2100 Deurne.

     

    Deelnameprijs:
    Gratis

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:
    www.facebook.com > Rivierenhof


    Meer info:
    Domeinwachters T 03 360 52 18

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    6 | 06 | 2017

    Provincie Antwerpen stimuleert samenwerking in glastuinbouwgebieden door in te zetten op een warmtenet

    Kunnen we het rendement van warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) optimaliseren door ze met elkaar  te koppelen via een warmtenet? Dat is de vraag die de provincie Antwerpen voorlegde aan het Kenniscentrum Energie van de Thomas More hogeschool. Zij ontwikkelden een concept dat ze concretiseerden in vier glastuinbouwgebieden in de provincie Antwerpen. De resultaten van deze studie werden op woensdag 31 mei voorgesteld tijdens de studiedag ‘WKK in de glastuinbouw’.

    Voor de provincie Antwerpen is glastuinbouw een belangrijke economische sector wetende dat bijna de helft van het Vlaamse serreareaal en bijna 60 procent van alle groenten onder glas in de provincie terug te vinden zijn. Het provinciaal glastuinbouwbeleid zet sterk in op het behoud en de verduurzaming van het glastuinbouwareaal in onze provincie. Een warmtekrachtkoppeling speelt een cruciale rol in die verduurzaming.

     

    Economisch en ecologisch rendement

    De glastuinbouw is een sector bij uitstek waar warmtekrachtkoppeling (WKK) het laatste decennium haar energie- en emissiebesparende troeven heeft bewezen. Door de toepassing van een WKK hebben de tuinders alleen al in 2016 een CO2-besparing van meer dan 300.000 ton gerealiseerd. De provincie Antwerpen zet nu een volgende, veelbelovende stap om het economisch en ecologisch rendement verder te optimaliseren. Gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé: “In een glastuinbouwgebied liggen de bedrijven dicht tegen elkaar. Daarom vroegen we ons af of het mogelijk is om de verschillende WKK-installaties met elkaar te koppelen door middel van een warmtenet. We gaven de opdracht aan het Kenniscentrum Energie van de Thomas More hogeschool om dit te onderzoeken.”

    Luchtfoto - Copyright: provincie Antwerpen

    Warmtenet met twee of drie buizen?

    Omdat een klassiek warmtenet maar twee buizen heeft, ontwikkelde het Kenniscentrum Energie een driebuizensysteem zodat glastuinbouwbedrijven warmte op het net kunnen injecteren maar ook warmte kunnen afnemen. Dat concept werd  geconcretiseerd in vier glastuinbouwgebieden in de provincie Antwerpen: in Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel en Sint-Katelijne-Waver.

     

    “Op korte termijn zie ik koppelingen tussen twee of drie bedrijven in praktijk gerealiseerd worden. Door relatief kleinere investering ervaren de bedrijven onmiddellijk de economische return. Op langere termijn geloof ik dat een uitgebreid warmtenet in een glastuinbouwgebied zorgt voor de verankering van glastuinbouw in onze regio en de overstap naar een nieuwe technologie of warmtebron mogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld maar aan het toepasbaar maken van diepe geothermie in de Noorderkempen. Ook maakt zo’n warmtenet de koppeling met een omgeving mogelijk. Hierdoor kan de glastuinbouwsector zelfs aangesproken worden voor als warmteleverancier.” aldus gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé

     

    Veel geïnteresseerde glastuinbouwers

    Het onderzoek van het Kenniscentrum Energie was één van de studies die uitvoerig werd voorgesteld tijdens de studiedag ‘WKK in de glastuinbouw’. In totaal kwamen meer dan 200 geïnteresseerden – waaronder een groot deel glastuinbouwers - afgezakt naar de Thomas More hogeschool. Ze volgenden een studiedag gevuld met  technische workshops waarbij alle facetten van WKK belicht werden. Op de verschillende beursstanden konden ze dan weer terecht bij de verschillende firma’s.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW

     

     

     

    _________________________________________________________________________

     

    Stad Antwerpen bevestigt haar steun aan DHW !

     

    Sinds 2005 zet DHW United Antwerpen het dameshandbal op de sportieve kaart in Antwerpen en bij uitbreiding in heel België en af en toe zelfs met Europese campagnes over de landsgrenzen heen. Dit zou onmogelijk zijn zonder de inzet van speelsters, technische staf, medewerkers en bestuursleden. Maar bovenal is de inbreng van sponsors en de stad Antwerpen van onschatbare waarde geweest voor onze club.

     

    Wij zijn dan ook zeer blij dat bekend werd gemaakt dat DHW ook het komende seizoen weer gesteund zal worden door het topsportfonds van de stad Antwerpen. Uiteraard wensen wij als club de stad Antwerpen en "sporting A" van harte te bedanken voor deze steun, dit wordt door heel de club en iedereen die er van dichtbij of veraf bij betrokken is van harte geapprecieerd. Het bewijst nog maar eens dat de stralende A een hart heeft voor DHW en de Antwerpse sport in het algemeen.

     

    Deze steun draagt actief bij tot het realiseren van onze doelstellingen: dameshandbal op topniveau in Antwerpen en bij de Belgische top. Tevens benadrukt de stad dat onze samenwerking met de buren van HV Uilenspiegel dient verdergezet te worden. De zeer geslaagde VHV-jeugdfinales waren hiervan een mooi voorbeeld.

     

    Door de steun van de stad kan onze club op logistiek, medisch en sportief vlak verder groeien. Voor onze talentvolle Antwerpse jongeren geeft dit de kans om verder door te groeien richting de top en wie weet, richting de nationale ploeg. DHW United Antwerpen zal komend seizoen met een nog verjongde groep de strijd aangaan in eerste nationale. Wij hopen trouwens dat nog meer talentrijke jeugd de weg naar onze club en dameshandbal op het hoogste niveau zal vinden. De steun van de stad Antwerpen is daarbij een extra stimulans, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank uit naam van heel de DHW-familie !

     

     

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Stad lanceert Groenplan


    De stad schreef haar visie op het groen in Antwerpen neer in een Groenplan. Deze visie wordt vormgegeven aan de hand van veertien landschappen met bijpassende wandelingen. Eén van die landschappen is de Zuidelijke Kamers, waar een eerste wandeling van ongeveer 7 kilometer plaatsvindt op vrijdag 2 juni.

     

    Pers en publiek zijn van harte welkom op vrijdag 2 juni om 17 uur aan de infototem over het Groenplan aande ingang van Fort 8 in Hoboken (op de kruising van de Hoofdfrontweg en de Krijgsbaan). Daar start de wandeling doorheen Hoboken en Wilrijk, begeleid door groenexperten van de stad en Natuurpunt. Sportievelingen kunnen de route zelfs al joggend verkennen.

     

    Programma
    16.45 uur: verwelkoming pers en publiek met persmap en wandelbrochures

    17.00 uur: toelichting Groenplan en wandelingen doorheen de 14 landschappen door schepen Rob Van de Velde

    17.10 uur: fotomoment

    17.15 uur: start wandeling

    19.20 uur: einde wandeling met afsluitend drankje in ZomerSalon districtshuis Hoboken

      De wandelingen met een gids ongeveer 7 km men kan het al joggend ook doen interesse voor sport in de kijker zo ja stuur ik foto’s op er was 1 jogger en een 15 tal wandelaars vertrek fort 8 zo langs wandelwegen klaverblad ,18e eeuwse bossen ,schoonselhof ,omwaling zwembad, fort 7, hollebeek, fort 8 en zo via de klaverbladdreef naar het zomercafe in de menagerie van disticts er werd verteld over bepaalde plaatsen en de diversiteit van planten en bloemen echt de moeite om het te doen en het is een goede inspanning Groetjes van georges


    Stad lanceert 14 wandelingen om Groenplan te ontdekken


    De stad schreef haar visie op het groen in Antwerpen neer in een Groenplan. Deze visie wordt nu stap voor stap uitgerold aan de hand van veertien landschappen. Om de Antwerpenaar het Groenplan te leren kennen, worden nu wandelingen gelanceerd door elk landschap. Liefhebbers namen vandaag al deel aan een begeleide wandeltocht doorheen de natuur van Hoboken en Wilrijk.

     

    Wandelingen door de 14 landschappen van het Groenplan

    Het Groenplan onderscheidt veertien groenlandschappen. De stad ontwikkelde wandelingen doorheen elk van die landschappen. Fervente wandelaars beten vandaag al de spits af in het landschap Zuidelijke Kamers. Groenexperten van de stad en Natuurpunt en een joggende gids namen hen mee langs onder meer park Sorghvliedt, Fort 7 en 8 en het Schoonselhof.

     

    “De Antwerpenaar kan het Groenplan ontdekken met wandelingen in de veertien landschappen. Elke tocht biedt leerrijke weetjes over het gebied, toont er de mooiste groene plekken én voert de wandelaar langs de punten die de stad in de toekomst wil verbeteren”, zegt schepen voor groen Rob Van de Velde.

     

    Wandelen kan:

    • met online wandelbrochures via de website www.antwerpen.be/groenplan;  
    • via de gratis app RouteYou, met nog veel meer informatie over de fauna en flora op de routes. De contentcode ‘Groenplan’ bundelt de 14 routes van het Groenplan, die ook offline gevolgd kunnen worden;
    • in elk landschap staat ook een infototem met de wandelroute aan het startpunt.

     

    Stadsbreed Groenplan en lokale Groenplannen

    Ongeveer de helft van Antwerpen bestaat uit groen of water. De stad wil deze groenzones beschermen, verbinden en versterken, en ze nog bekender en toegankelijker maken.

     

    “Na de realisatie van dit Groenplan zal het groenareaal met 187 hectare uitgebreid zijn, zal 358 hectare groen extra juridisch beschermd zijn en 819 hectare groen er kwalitatief op vooruit gegaan zijn. Het toekomstige groenbeleid zal telkens aan het plan afgetoetst worden”, aldus Van de Velde.

     

    De komende jaren zullen ook Groenplannen uitgewerkt worden voor de districten, in overleg met de betrokken besturen. Het lokaal Groenplan Deurne vormt de piloot en is reeds in opmaak. Later volgen Borgerhout (start eind 2017), Antwerpen (start voorjaar 2018) en Berchem (start eind 2018). Ook de overige districten zullen kort nadien volgen.

     

    Eerste lokaal Groenplan: Deurne

    Het college keurde vandaag de procesnota voor het Groenplan Deurne goed en geeft daarmee het startschot voor dit lokale Groenplan. Een procesnota is de eerste stap in de opmaak van een ruimtelijke uitvoeringsplan of de ontwikkeling van een visie. Het omvat de visie, ambitie en planning van het proces. In dit geval is het de eerste stap voor de visie op het groen in het district Deurne. De procesnota omschrijft kort het huidige groenareaal van Deurne.

     

    Schepen Rob Van de Velde: “Naast enkele grote landschappen, heeft Deurne ook tientallen kleine groenelementen zoals plantsoenen, parkjes en groene lanen. Door deze combinatie van zowel typisch stedelijke als eerder randstedelijke groenkenmerken én verschillende typen groenelementen vormt Deurne een goede piloot om de methodiek voor de specifieke groenplannen helemaal scherp te stellen.”

     

    Districtsvoorzitter van Deurne Tjerk Sekeris: “Omdat Deurne het groenste district is, begrijpen we dat de stad voor ons gekozen heeft als pilootproject. Deurne is erg ambitieus als het op vergroenen aankomt en heeft samen met de stad al belangrijke stappen gezet met het project Groene Sproeten in de Kronenburgwijk. We zijn dan ook erg tevreden als eerste aan de toepassing van het Groenplan te mogen beginnen.”

     

    Bovendien legt de nota de opdrachtomschrijving voor het Groenplan Deurne vast op basis van de aandachtspunten die uit het stadsbrede groenplan ‘Levendig Landschap’, de inventarisatie van de groenelementen en een startvergadering met alle betrokken partijen al naar boven kwamen. De procesnota legt ten slotte ook de verschillende stappen van het planproces vast: analyse, visie, voorontwerp en definitief groenplan. In elke fase worden de inwoners van Deurne betrokken.

     

    Samenwerken aan een Groenplan voor de hele stad

    De opmaak van het stadsbrede Groenplan startte in 2010. De eerste stap was een globale analyse van de situatie van het groenareaal in Antwerpen. In 2013 keurde het college de visienota voor het plan goed en in 2015 volgde de goedkeuring van het voorontwerp. Met alle verworven inzichten is de stad aan de slag gegaan om in februari 2017 tot het finale Groenplan te komen.

     

    Hoewel er nog werk te verrichten valt, wil de stad iedereen nu al de mogelijkheid geven om op avontuur te gaan. Zo kunnen de burgers ontdekken wat er al gebeurd is, maar ook welke plannen de stad nog heeft om het stedelijke groen te behouden en te versterken.

     

    Alle informatie over het Groenplan staat op www.antwerpen.be/groenplan.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!