Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW

     

     

     

    _________________________________________________________________________

     

    Stad Antwerpen bevestigt haar steun aan DHW !

     

    Sinds 2005 zet DHW United Antwerpen het dameshandbal op de sportieve kaart in Antwerpen en bij uitbreiding in heel België en af en toe zelfs met Europese campagnes over de landsgrenzen heen. Dit zou onmogelijk zijn zonder de inzet van speelsters, technische staf, medewerkers en bestuursleden. Maar bovenal is de inbreng van sponsors en de stad Antwerpen van onschatbare waarde geweest voor onze club.

     

    Wij zijn dan ook zeer blij dat bekend werd gemaakt dat DHW ook het komende seizoen weer gesteund zal worden door het topsportfonds van de stad Antwerpen. Uiteraard wensen wij als club de stad Antwerpen en "sporting A" van harte te bedanken voor deze steun, dit wordt door heel de club en iedereen die er van dichtbij of veraf bij betrokken is van harte geapprecieerd. Het bewijst nog maar eens dat de stralende A een hart heeft voor DHW en de Antwerpse sport in het algemeen.

     

    Deze steun draagt actief bij tot het realiseren van onze doelstellingen: dameshandbal op topniveau in Antwerpen en bij de Belgische top. Tevens benadrukt de stad dat onze samenwerking met de buren van HV Uilenspiegel dient verdergezet te worden. De zeer geslaagde VHV-jeugdfinales waren hiervan een mooi voorbeeld.

     

    Door de steun van de stad kan onze club op logistiek, medisch en sportief vlak verder groeien. Voor onze talentvolle Antwerpse jongeren geeft dit de kans om verder door te groeien richting de top en wie weet, richting de nationale ploeg. DHW United Antwerpen zal komend seizoen met een nog verjongde groep de strijd aangaan in eerste nationale. Wij hopen trouwens dat nog meer talentrijke jeugd de weg naar onze club en dameshandbal op het hoogste niveau zal vinden. De steun van de stad Antwerpen is daarbij een extra stimulans, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank uit naam van heel de DHW-familie !

     

     

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Stad lanceert Groenplan


    De stad schreef haar visie op het groen in Antwerpen neer in een Groenplan. Deze visie wordt vormgegeven aan de hand van veertien landschappen met bijpassende wandelingen. Eén van die landschappen is de Zuidelijke Kamers, waar een eerste wandeling van ongeveer 7 kilometer plaatsvindt op vrijdag 2 juni.

     

    Pers en publiek zijn van harte welkom op vrijdag 2 juni om 17 uur aan de infototem over het Groenplan aande ingang van Fort 8 in Hoboken (op de kruising van de Hoofdfrontweg en de Krijgsbaan). Daar start de wandeling doorheen Hoboken en Wilrijk, begeleid door groenexperten van de stad en Natuurpunt. Sportievelingen kunnen de route zelfs al joggend verkennen.

     

    Programma
    16.45 uur: verwelkoming pers en publiek met persmap en wandelbrochures

    17.00 uur: toelichting Groenplan en wandelingen doorheen de 14 landschappen door schepen Rob Van de Velde

    17.10 uur: fotomoment

    17.15 uur: start wandeling

    19.20 uur: einde wandeling met afsluitend drankje in ZomerSalon districtshuis Hoboken

      De wandelingen met een gids ongeveer 7 km men kan het al joggend ook doen interesse voor sport in de kijker zo ja stuur ik foto’s op er was 1 jogger en een 15 tal wandelaars vertrek fort 8 zo langs wandelwegen klaverblad ,18e eeuwse bossen ,schoonselhof ,omwaling zwembad, fort 7, hollebeek, fort 8 en zo via de klaverbladdreef naar het zomercafe in de menagerie van disticts er werd verteld over bepaalde plaatsen en de diversiteit van planten en bloemen echt de moeite om het te doen en het is een goede inspanning Groetjes van georges


    Stad lanceert 14 wandelingen om Groenplan te ontdekken


    De stad schreef haar visie op het groen in Antwerpen neer in een Groenplan. Deze visie wordt nu stap voor stap uitgerold aan de hand van veertien landschappen. Om de Antwerpenaar het Groenplan te leren kennen, worden nu wandelingen gelanceerd door elk landschap. Liefhebbers namen vandaag al deel aan een begeleide wandeltocht doorheen de natuur van Hoboken en Wilrijk.

     

    Wandelingen door de 14 landschappen van het Groenplan

    Het Groenplan onderscheidt veertien groenlandschappen. De stad ontwikkelde wandelingen doorheen elk van die landschappen. Fervente wandelaars beten vandaag al de spits af in het landschap Zuidelijke Kamers. Groenexperten van de stad en Natuurpunt en een joggende gids namen hen mee langs onder meer park Sorghvliedt, Fort 7 en 8 en het Schoonselhof.

     

    “De Antwerpenaar kan het Groenplan ontdekken met wandelingen in de veertien landschappen. Elke tocht biedt leerrijke weetjes over het gebied, toont er de mooiste groene plekken én voert de wandelaar langs de punten die de stad in de toekomst wil verbeteren”, zegt schepen voor groen Rob Van de Velde.

     

    Wandelen kan:

    • met online wandelbrochures via de website www.antwerpen.be/groenplan;  
    • via de gratis app RouteYou, met nog veel meer informatie over de fauna en flora op de routes. De contentcode ‘Groenplan’ bundelt de 14 routes van het Groenplan, die ook offline gevolgd kunnen worden;
    • in elk landschap staat ook een infototem met de wandelroute aan het startpunt.

     

    Stadsbreed Groenplan en lokale Groenplannen

    Ongeveer de helft van Antwerpen bestaat uit groen of water. De stad wil deze groenzones beschermen, verbinden en versterken, en ze nog bekender en toegankelijker maken.

     

    “Na de realisatie van dit Groenplan zal het groenareaal met 187 hectare uitgebreid zijn, zal 358 hectare groen extra juridisch beschermd zijn en 819 hectare groen er kwalitatief op vooruit gegaan zijn. Het toekomstige groenbeleid zal telkens aan het plan afgetoetst worden”, aldus Van de Velde.

     

    De komende jaren zullen ook Groenplannen uitgewerkt worden voor de districten, in overleg met de betrokken besturen. Het lokaal Groenplan Deurne vormt de piloot en is reeds in opmaak. Later volgen Borgerhout (start eind 2017), Antwerpen (start voorjaar 2018) en Berchem (start eind 2018). Ook de overige districten zullen kort nadien volgen.

     

    Eerste lokaal Groenplan: Deurne

    Het college keurde vandaag de procesnota voor het Groenplan Deurne goed en geeft daarmee het startschot voor dit lokale Groenplan. Een procesnota is de eerste stap in de opmaak van een ruimtelijke uitvoeringsplan of de ontwikkeling van een visie. Het omvat de visie, ambitie en planning van het proces. In dit geval is het de eerste stap voor de visie op het groen in het district Deurne. De procesnota omschrijft kort het huidige groenareaal van Deurne.

     

    Schepen Rob Van de Velde: “Naast enkele grote landschappen, heeft Deurne ook tientallen kleine groenelementen zoals plantsoenen, parkjes en groene lanen. Door deze combinatie van zowel typisch stedelijke als eerder randstedelijke groenkenmerken én verschillende typen groenelementen vormt Deurne een goede piloot om de methodiek voor de specifieke groenplannen helemaal scherp te stellen.”

     

    Districtsvoorzitter van Deurne Tjerk Sekeris: “Omdat Deurne het groenste district is, begrijpen we dat de stad voor ons gekozen heeft als pilootproject. Deurne is erg ambitieus als het op vergroenen aankomt en heeft samen met de stad al belangrijke stappen gezet met het project Groene Sproeten in de Kronenburgwijk. We zijn dan ook erg tevreden als eerste aan de toepassing van het Groenplan te mogen beginnen.”

     

    Bovendien legt de nota de opdrachtomschrijving voor het Groenplan Deurne vast op basis van de aandachtspunten die uit het stadsbrede groenplan ‘Levendig Landschap’, de inventarisatie van de groenelementen en een startvergadering met alle betrokken partijen al naar boven kwamen. De procesnota legt ten slotte ook de verschillende stappen van het planproces vast: analyse, visie, voorontwerp en definitief groenplan. In elke fase worden de inwoners van Deurne betrokken.

     

    Samenwerken aan een Groenplan voor de hele stad

    De opmaak van het stadsbrede Groenplan startte in 2010. De eerste stap was een globale analyse van de situatie van het groenareaal in Antwerpen. In 2013 keurde het college de visienota voor het plan goed en in 2015 volgde de goedkeuring van het voorontwerp. Met alle verworven inzichten is de stad aan de slag gegaan om in februari 2017 tot het finale Groenplan te komen.

     

    Hoewel er nog werk te verrichten valt, wil de stad iedereen nu al de mogelijkheid geven om op avontuur te gaan. Zo kunnen de burgers ontdekken wat er al gebeurd is, maar ook welke plannen de stad nog heeft om het stedelijke groen te behouden en te versterken.

     

    Alle informatie over het Groenplan staat op www.antwerpen.be/groenplan.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    .

    Provincie Antwerpen

    Generale repetitie: Animalistic
    Generale repetitie, donderdag 1 juni in de namiddag
    Uitvoering: 1 en 2 juni 2017, 20 uur, De Volkslust - Merksem

    Voor wie van mode houdt en wil verrast worden met ontwerpen van jongeren van 12 tot 18 jaar, is het mode-event Animalistic een aanrader. Op 1 en 2 juni showen meer dan 120 leerlingen van het PI STGODELIEVE hun creaties in zaal De Volkslust in Merksem. Onder de noemer: Animalistic verweven de jongeren de dieren- en modewereld. Ook wie denkt aan een opleiding in de modewereld, krijgt hier alvast een voorproefje van wat je kan leren tijdens een secundaire opleiding.



    Een jaar lang werkten de jongeren intensief rond de inspirerende vraag: “Wat hebben de dieren- en de modewereld met elkaar gemeen?”  Het resultaat daarvan showen zij met trots tijdens hun jaarlijkse mode-event op 1 en 2 juni, dat de naam Animalistic meekreeg.

    Het belooft een wervelende performance te worden vol creatieve kledingstukken en accessoires waarin de dialoog tussen dieren en mode centraal staat. Onder meer the big five, de wondere wereld van de kwallen en de vogels en zelfs de bekende Disney-dieren krijgen hun plaats op de catwalk. Verheug je op een fantastisch schouwspel van schitterende creaties en tot de verbeelding sprekende dierenprints!

    Morgen zijn de jongeren een hele dag in de weer om de zaal in te richten, alle kledingstukken klaar te leggen en een generale repetitie te houden met zijn allen.

    Pers is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen en zich te laten verrassen door de wel zeer mooie creaties!

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni 2017. De deuren openen vanaf 19u en de show gaat van start om 20 uur

    Waar:
    in zaal De Volkslust, Van Heybeeckstraat 26, 2170 Merksem

    Website:
    www.stgodelieve.be

    Perscontact:
    Tinne Van den Eynden
    Technisch directeur STGODELIEVE
    Turnhoutsebaan 250, 2100 Deurne
    T 03 360 59 00, M 0478 24 75 80
    martine.vandeneynden@provincieantwerpen.be










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    COLLECTIE AGFA-GEVAERT

    Toelichting door gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens
    29-9-2015 - Overdracht Afga-Gevaert archief: totstandkoming van de samenwerking

    Geachte genodigden,
    Dames en heren van de pers,
    Diegenen onder u die reeds een bezoek mochten brengen aan het Varenthof weten dat dit kasteeltje een ware schatkamer is.
    Het is de schatkamer van een bedrijf dat onlosmakelijk met Mortsel en heel de Antwerpse Zuidrand is verbonden.
    Agfa-Gevaert is tot op de dag van vandaag een begrip en een bedrijf dat voor vele mensen in de regio en in heel onze provincie voor altijd verbonden blijven aan fotografie en filmrolletjes.
    Dit archief van Agfa-Gevaert draait dan ook in de eerste plaats om fotografie, van filmrolletjes over fototoestellen en uiteraard de nodige foto’s en posters.
    Dat Agfa-Gevaert en de Stad Mortsel contact opnamen met het provinciaal FotoMuseum om de toekomst van deze collectie te bespreken, hoeft dan ook niet te verbazen.
    De toekomst van dit kasteeltje en van deze collectie is immers onzeker binnen het grote, internationale bedrijf dat Agfa-Gevaert vandaag is geworden.
    Voor het waardevolle archief was reeds interesse uit Amerika, de unieke collectie filmrolletjes en ander fotografisch materiaal kon op de nodige belangstelling rekenen.
    Vanuit de provincie en in het bijzonder vanuit het FotoMuseum konden we dit echter niet zomaar laten gebeuren. Zoals ik al aangaf is Agfa-Gevaert een onderdeel van de geschiedenis van deze regio en maakt dit archief deel uit van het fotografisch geheugen van Mortsel, de provincie Antwerpen en heel Vlaanderen.
    De rol die Lieven Gevaert heeft gespeeld gaat bovendien veel verder dan het stichten van een internationaal bedrijf, als oprichter van het Vlaams Economisch Verbond en de stichter van de Nederlandstalige prestigescholen Sint-Lutgardis en Sint-Lievens heeft hij een onevenaarbare rol gespeeld binnen de Vlaamse Beweging en de culturele, economische en intellectuele ontvoogding van Vlaanderen.
    Vooral het begrip fotografisch geheugen is belangrijk, want het is een bewuste ambitie van het provinciaal FotoMuseum om een rol te spelen als fotografisch geheugen van Vlaanderen.
    Sowieso is het FoMu als museum uniek in Vlaanderen, maar de komende jaren willen we zijn rol archief en collectiebeheerder verder uitbouwen.
    Dat gebeurt enerzijds letterlijk, met de bouw van een nieuwe depottoren en anderzijds met een beleid dat meer dan ooit zal mikken op het verwerven en ontsluiten van publieke en private Vlaamse fotografische collecties.
    De toren zal ook niet toevallig de ‘Lieven Gevaerttoren’ heten, ter ere van de grote rol die Lieven Gevaert heeft gespeeld in de geschiedenis van de Vlaamse fotografie en van de Vlaamse Beweging.
    We hebben echt de ambitie om het FotoMuseum op de kaart zetten als de Vlaamse archiefinstelling voor fotografie. Ook als het FotoMuseum de provincie achter zich zou laten binnen de provinciale hervormingen, is het er meer dan ooit klaar voor om zijn rol te spelen op een groter podium.
    De ‘verwerking’ van dit archief zal het FotoMuseum niet op zijn eentje doen. In het herbestemmingstraject dat zal worden uitgewerkt werkt de provincie samen met onder meer ETWIE, het expertisecentrum voor technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed. Zij zullen zich vanzelfsprekend buigen over de stukken uit het archief die te maken hebben met industrieel erfgoed.
    Ook het ADVN, het Archief en Documentatiecentrum voor de Vlaamse beweging en nationalisme zal een rol spelen vanuit hun expertise als archiefbeheerder en onderzoeksinstelling. Bovendien is de erfenis van Lieven Gevaert van groot belang geweest voor de Vlaamse Beweging. De samenwerking met het ADVN is dan ook een win-win voor alle betrokkenen.
    Tot slot gaan we ook met Azura samenwerken, het culturele samenwerkingsverband in de Zuidrand, gezien het grote belang van Agfa-Gevaert in deze regio. Van de vele culturele initiatieven die de voorbije eeuw door Lieven Gevaert en zijn nakomelingen zijn immers nog heel wat sporen terug te vinden in dit archief.
    De komende maanden zal het archief in drie fases overgedragen worden.
    Fase 1 is het waarderings- en herbestemmingsproject, waarbij een externe projectmedewerker in kaart brengt waar en hoe het archief verdeeld, ondergebracht en verwerkt kan worden.
    Deze projectmedewerker zal door de provincie gefinancierd worden, het is een inspanning waar we in deze financieel zware tijden voor de provincie toch vol voor willen gaan.
    Fase 2 wordt de coördinatie van de verhuis van dit archief naar nieuwe bewaarplaatsen.
    Fase 3 ten slotte is natuurlijk de verwerking van het archief door het FotoMuseum en de andere partners.
    De provincie Antwerpen levert voor de herbestemming van dit archief een inspanning van zo’n 160.000 euro. Deze middelen komen niet uit het budget van het FoMu, maar zijn specifiek vrijgemaakt om dit archief de behandeling te geven die het verdient, om dit archief in ons land te houden en op termijn te ontsluiten voor de wetenschap en natuurlijk voor het publiek.
    We willen de collectie ook erkend krijgen door de Vlaamse topstukkenlijst om ons zo beter te kunnen beschermen tegen eventuele bijkomende buitenlandse interesse.
    Ik wil alle partners bedanken voor hun engagement aan dit project, ik wil Agfa-Gevaert bedanken voor hun vertrouwen in de provincie en het FoMu.

    Op 30 mei werd de toelichting gegeven in het FOMU 

    Het FOMU streeft ernaar een dynamischeen lerende organisatie  te zijn.

    Bezoek het museum eens er zijn ook tentoonstellingen te bekijken.


















    Tentoonstelling





    De overdracht  September 2015














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROTE PRIJS MORETUS

    HOBOKEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    WIELERWEDSTRIJD GROTE PRIJS MORETUS

    SOK Concordia FV


    Hoboken



    Het organiserend comité richt voor de 14de maal de “Grote Prijs Moretus” in. Deze wielerwedstrijd voor miniemen, aspiranten en dames jeugd (2de maal in Hobokern) heeft haar aankomst- en vertrekplaats in de Berkenrodelei. Het 1ste vertrek voor de miniemen is voorzien te 9u30 en de aankomst van de wielerwedstrijd dames jeugd wordt verwacht rond 17u45.

    Spijtig heb geen volledige uitslagen gekregen

     

     

     




    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    FOTO GEORGES PEETERS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

       1--3

    Wedstrijdverslag:
    GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

    Achtste play-offfinale!

    Achtste play-offfinale in de rijke geschiedenis van GS Beobank Hoboken. Niet zonder trots betraden onze krijgers hun flink volgelopen basis, klaar om de tweedaagse veldtocht voor de landstitel aan te vatten. Tegenstander was (alweer) het exotisch legioen van Selaklean Thulin, hoofdzakelijk bestaande uit Braziliaanse beroepshuurlingen.

    Spetterende start

    De talrijke toeschouwers werden getrakteerd op een daverende ouverture: na amper twintig seconden mocht Bruno Barboza nagenoeg ongehinderd de score openen (0-1), Steven Dillien zorgde onmiddellijk voor een klinkend antwoord (1-1).

    De toon was gezet voor een felle confrontatie, verstoord door een aantal betwistbare arbitrale beslissingen. Birger Maes werd duchtig bestookt, aan de overzijde stuitte een doorbraak van Steven Dillien en Zakaria Daali op een waakzame Darcio Forgiarini.

    Bezoekers duwen op het gaspedaal

    De huidige landskampioen kwam nadrukkelijker in beeld. Op een voorzet van Marcelo Padilha Goncalves schoof Michel Souza Moraes met lijf en leden in de netten … gelukkig niet met de bal! Hicham Channouf oogstte luid applaus met een sublieme raid, de ST-doelman zweefde zijn bolide al even klasrijk in hoekschop. Ook Birger Maes verrichtte een schitterende redding toen Lucas Diniz Pinheiro alleen voor hem opdook. De Hobokenaars hielden het been stijf, vooral Khaled Oulichki bleek meermaals een rots in de branding. Drie minuten voor de rust wisten zij de opponent warempel een vijfde blauwe kaart aan te smeren.

    Pijnlijke misser van Antoine Lemaire

    Twee incidenten veroorzaakten heel wat kabaal: Marcelo Padilha Goncalves ging in de strafschopzone opzichtig maar zonder het gewenste gevolg neer, de scheidsrechters kregen een lawine van Henegouws protest over zich heen; nog meer deining veroorzaakte een overtreding op Zakaria Daali, bestraft met het zesde blauwe karton. Helaas kogelde Antoine Lemaire de negenmeter pardoes op Darcio Forgiarini. Een gemiste kans om met een (kleine) voorsprong naar de kleedkamers terug te keren…

    Het deksel op de neus

    Niettemin begonnen de goud-zwarten erg hoopvol aan het tweede kapittel. Telkens op een verre uitworp van Birger Maes waagde Imad Amazou twee verdienstelijke doelpogingen.

    In de 36′ werd de thuisploeg zwaar gepakt: André Pereira de Campos besloot een razendsnelle actie met een dreun die Birger Maes niet kon klemmen, Lucas Diniz Pinheiro sloeg in de rebound meedogenloos toe (1-2). Hicham Channouf zag twee mooie inspanningen niet bekroond, een flitsende kaatsoefening tussen Hicham El Morabit en Marcelo Padilha Goncalves maakte de Hobokense illusies een stuk armer (1-3). Kort daarop verscheen Bruno Barboza oog in oog met Birger Maes, onze ballenpakker verhinderde nog erger.

    Nadat Xavier Potvin staalhard nipt naast de kruising had gemikt, vroeg GS-coach Karim Akajoua een time-out voor zijn in ademnood verkerende troepen.

    Verwoed offensief

    GS Beobank Hoboken ging met hernieuwde moed in de achtervolging. Khaled Oulichki kwam plots in ideale schietpositie, zijn trap miste de nodige kracht en precisie om Darcio Forgiarini te vloeren. Ook een pegel uit de draai van Imad Amazou bracht de bezoekende portier niet in verlegenheid.

    De klok tikte ongenadig verder. Birger Maes etaleerde opnieuw een verbazingwekkende parade. Zijn overbuur hield eveneens op grandioze wijze een snedige combinatie tussen Steven Dillien en Antoine Lemaire staande. ST-coach Abdelhak Ouafik voelde de bui reeds hangen en verzocht op zijn beurt om een spelonderbreking.

    Turbulent slot

    De slotminuten werden ontsierd door enkele betreurenswaardige gebeurtenissen. In een bijzonder verhitte sfeer mochten zowel Hicham Channouf als Michel Souza Moraes met een gele sanctie iets vroeger dan de andere acteurs onder de douches. Ook een onbegrijpelijke beoordeling van scheidsrechter Maxime Duret was niet bevorderlijk om de gemoederen te bedaren. Tussendoor stond Michel Souza Moraes op de goede plaats om een allerlaatste poging van Steven Dillien voor de doellijn te ontzetten…

          3-2

     

    Wedstrijdverslag:
    Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken

    Mission impossible

    De Hobokense aspiraties kregen reeds vroeg in de wedstrijd een flinke dreun: een trap van José Silva Magno de Lima sprong via de voet van Lucas Diniz Pinheiro in de benedenhoek (1-0). Met deze gelukstreffer stonden onze jongens dadelijk voor een quasi onmogelijke opdracht. Niettemin gingen zij onverstoord op jacht naar de gelijkmaker.

    Kansen bij de vleet

    Die zoektocht werd ingezet met een vrijschop van Antoine Lemaire tegen de staak, gevolgd door een poeier van André Pereira de Campos die Birger Maes tot een indrukwekkende duikvlucht verplichtte. In de 10′ ondernam Zakaria Daali een fraaie dribbelactie en vond de vrijstaande Imad Amazou, tot ieders verbazing mikte onze balvirtuoos naast. Een kogel van Hicham Channouf deed de vuisten van de plaatselijke doelman gloeien. Aan de overzijde dwarrelde een opwippertje van José Silva Magno de Lima op de paal. Even voorbij het eerste kwartier vertrok Steven Dillien na een succesvolle interceptie alleen op avontuur, Darcio Forgiarini rende gevat uit zijn kooi. Uiteindelijk geschiedde dan toch gerechtigheid toen Imad Amazou doorheen de lokale defensie walste, Hicham Channouf maakte zijn opwachting om diens voorzet binnen te duwen (1-1).

    GS Beobank Hoboken bracht de gastheren aan het wankelen en wist hen zelfs met een vijfde blauwe kaart op te zadelen nadat een doorbraak van Khaled Oulichki foutief werd afgeremd. Een venijnige schuiver van Zakaria Daali dwong Darcio Forgiarini tot een extreme redding. Zeer tegen het spelbeeld in, kanjerde Marcelo Padilha Goncalves een vrije trap in de Hobokense touwen (2-1). Daarop zagen Antoine Lemaire en Imad Amazou beurtelings een rijpe doelkans stuklopen.

    Duivelse Darcio Forgiarini

    Twee minuten voor de pauze beging Hicham El Morabit hands ter hoogte van de middellijn. We sloegen onze ogen ten hemel: net als in de heenmatch geraakte de negenmeter van Antoine Lemaire niet voorbij de grijparmen van Darcio Forgiarini! De thuisploeg mocht de kleedkamers met een gevleide voorsprong opzoeken.

    Marcelo Padilha Goncalves verzorgde de inleiding van het tweede bedrijf met een spectaculaire zij het onschadelijke omhaal. Narigheid had wel kunnen voortvloeien uit Hobokens balverlies, gelukkig was Birger Maes bij de pinken. Een verschrikkelijke vuurbal van Bruno Barboza hakte één van de staanders bijna doormidden, terwijl Hicham El Morabit een volgehouden inspanning langs de linkerflank voorlangs besloot.

    Weer morsen met de kansen

    Gaandeweg haalden de Beobankers opnieuw het laken naar zich toe. Pogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Zakaria Daali ontbeerden echter de nodige accuratesse. Khaled Oulichki verscheen als overwinnaar uit een stevig duel, lukte een splijtende dubbelpas met Steven Dillien maar speelde het van dichtbij helaas niet klaar. Ook de geïsoleerde Imad Amazou kraakte zijn schot op jammerlijke wijze. Het was illustratief voor het gebrek aan trefzekerheid dat onze ploeg in haar greep hield…

    Over het geheel genomen was GS Beobank Hoboken vanavond minstens de evenknie van de Henegouwers geweest. Bij sommige GS-spelers leidde dit tot hoogoplopende frustraties: Steven Dillien en Zakaria Daali werden voor een (onnodige) overtreding met een geel karton uitgewezen.

    Tussendoor had Hicham El Morabit de overwinning veilig gesteld (3-1), grabbelde Birger Maes nog een negenmetertrap van deze laatste uit zijn doelkader en gold de uiterst late tegengoal van Hicham Channouf slechts als een magere troost (3-2).

    Na het eindsignaal mochten onze moegestreden krijgers zich fier op de borst kloppen en kon Selaklean Thulin zijn nieuwe kampioenstitel uitbundig vieren. Terecht en verdiend: op de BZVB-troon blijft de ijzersterke formatie van ST-coach Abdelhak Ouafik de scepter zwaaien.

    Beeldverslag






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Antwerpen, 23 mei 2017


    Studenten zetten hun schouders onder grootste corporate video-evenement van het land

    Op 1 juni 2017 organiseren AP Hogeschool en Kanaal Z voor de achttiende keer het Belgian Corporate Video Festival, een awardshow die jaarlijks de beste Belgische corporate videoproducties in de bloemetjes zet. Dit Festival vindt plaats in Kinepolis Brussel en is hét netwerkevenement bij uitstek voor audiovisuele communicatie in België. Onder de 600 aanwezigen bevinden zich bedrijfsleiders, marketeers, communicatieprofessionals, productiehuizen en liefhebbers van corporate video.

    Afstudeerproject resulteert in grootste corporate video event van België Sinds 2000 organiseren laatstejaarsstudenten Public Relations het Belgian Corporate Video Festival. Wat begon als een kleinschalig evenement in een aula op de AP Hogeschool, groeide zes jaar geleden met de hulp van onder meer Kanaal Z uit tot het grootste corporate video-evenement van het land.

    De studenten verzorgen de hele organisatie van A tot Z. Ze sporen bedrijven aan om hun corporate video in te zenden en gebruiken sociale media als voornaamste communicatiemiddel om bezoekers naar het Festival te trekken. Hierbij krijgen ze dit jaar de steun van twee studenten van het Institut des Hautes Etudes des Communications Sociales (IHECS) uit Brussel die de Franstalige communicatie voor hun rekening nemen. Dit geeft alle studenten de opportuniteit de andere landstaal beter onder de knie te krijgen.

    Het project dompelt de studenten tijdens hun laatste maanden aan de hogeschool onder in het professionele werkveld. Ook is het Festival een mooie netwerkopportuniteit voor de studenten en een mooie aanvulling op hun cv.

    Corporate Video is aan heuse opmars bezig Programma en tickets voor dit evenement zijn verkrijgbaar via www.bcvf.be. Voor bedrijven en organisaties is het Festival een unieke gelegenheid om zich te laten inspireren om hun bedrijfscommunicatie naar een hoger niveau te tillen. Hou ook zeker onze Facebookpagina in de gaten!


    Meer informatie over het Belgian Corporate Video Festival is te vinden via www.bcvf.be en op de Facebookpagina.


    Céline Fivez Verantwoordelijke Externe Relaties Belgian Corporate Video Festival 2017 celine.fivez@student.ap.be 0478.28.41.90

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDBAL

    HANDBAL TORNOOI---21-05-2017

    Zondag vonden in Wilrijk de Vlaamse jeugdfinales plaats. De supporters tekenden talrijk present en zorgden voor een enorme ambiance en fantastische sfeer!Thuisclub Uilenspiegel mocht de allereerste beker van de dag in de lucht steken, zij werden Vlaams kampioen bij de M14. Voor Sporting Nelo was het een zeer succesrijke dag met maar liefst 3 Vlaamse titels bij de J16, M19 en J14. Elita Lebbeke versloeg verrassend Izegem en werd Vlaams kampioen bij de J18. In een echte thriller kaapte tenslotte HC Schoten de titel weg ten nadele van thuisclub Uilenspiegel.

    Black Arrows Marlies en Clara Verschuuren, Nele Antonissen, Sara Haazen en Sinne bes en Red Wolves Kevin Jacobs en Gert-Jan Matthijs tekenden present om de ploegen aan te moedigen en de medailles uit te reiken. Zij werden bij de M16 bijgestaan door Xenia Smits, topspeelster van Metz.

    Een welgemeende dank aan HV Uilenspiegel en DHW Antwerpen en al hun medewerkers voor de voortreffelijke organisatie!

    M14   HV Uilenspiegel – St-Truiden 17-15

    J16 HV Uilenspiegel - Sporting Nelo 14 - 21

    M19 DHC Meeuwen - Sporting Nelo 15-21

    J14 HBC Izegem – Sporting Nelo 14-23

    J18 HBC Izegem - Elita Lebbeke 18-37

    M16 HV Uilenspiegel - HC Schoten 13-14

    Proficiat aan al de kampioenen, maar ook aan de vice-kampioenen voor hun inzet en doorzettingsvermogen!

    HV Uilenspiegel, Sporting Nelo en HC Schoten zijn naast Vlaams kampioen ook meteen Belgisch kampioen bij respectievelijk de M14, M19 en M16.

    De andere ploegen strijden komende zaterdag in Visé voor de Belgische titel.

    KIJK OOK EENS OP

    http://sportindekijker.be/vlaamse-jeugdfinales-handbal-in-wilrijk/


    FOTO'S PEETERS GEORGES COPY RICHT


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23 | 05| 17

    Reispas en kids-ID voor de zomervakantie tijdig aanvragen


    Wie in de zomervakantie op reis gaat naar het buitenland heeft mogelijk nog een reispas of kids-ID nodig. Beide documenten moeten tijdig aangevraagd worden. Dat kan in elk stadsloket, na afspraak via www.antwerpen.be of  03 22 11 333.

     

    Reispasdrie weken op voorhand aanvragen

    In sommige landen is een internationaal paspoort (reispas) nodig. In andere landen volstaat een Belgische identiteitskaart. Op www.diplomatie.belgium.be kunnen burgers opzoeken of ze een reispas nodig hebben voor het land waar ze naartoe gaan.

    Wie een nieuwe reispas moet hebben, maakt het best snel een afspraak bij een stadsloket naar keuze. Het paspoort aanvragen en afhalen, gebeurt bij hetzelfde stadsloket. De aanvraagtijd voor een reispas kan oplopen tot drie weken.

     

    Reispassen voor volwassenen die nu worden aangevraagd zijn 7 jaar geldig. De geldigheidsduur van een reispas voor minderjarigen is 5 jaar. De stad Antwerpen reikt biometrische paspoorten uit. Daarop staan naast de handtekening en foto van de aanvrager ook zijn vingerafdrukken.

     

    Praktisch

    • Afspraken kunnen gemaakt worden via www.antwerpen.be/afspraakof 03 22 11 333.
    • De oude reispas wordt ingeleverd als het nieuwe exemplaar overhandigd wordt.
    • De aanvrager neemt een recente kleurenpasfoto (gesloten mond en neutrale gezichtsuitdrukking) met witte achtergrond mee. Of hij/zij neemt ter plaatse een foto: elk stadsloket is uitgerust met een handige fotocabine waarin burgers correcte pasfoto’s kunnen nemen. Zes pasfoto’s kosten 5 euro. Betalen kan met Bancontact of gepast geld. De fotocabine is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
    • Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, meerderjarigen betalen 70 euro. Dit bedrag is bij voorkeur elektronisch te betalen met Bancontact of een kredietkaart.

     

    Kids-ID

    De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van een kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd aan een stadsloket (op afspraak). Ook hier is het aangeraden het document tijdig aan te vragen: de aanvraagtijd bedraagt normaalgezien twee weken maar kan tijdens drukke periodes oplopen tot drie weken.


    De kids-ID is geldig in Europa en in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Kinderen die al een internationaal paspoort hebben, hebben geen kids-ID nodig. De kids-ID kost 6,30 euro.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turn gala

    TURN GALA VOLHARDING 2017

    20 MEI WAS HET WEER ZOVER

    HET WAS EEN SPEKTAKEL VAN LICHT SPEL EN DANS MET DE NADRUK OP TURNEN.OOK WERDEN  DE VERDIENSTELIJKE LEDEN IN DE BLOEMENTJES GEZET DOOR DISTRICTS SCHEPEN ANN BAKELANtS

    ONMOGELIJK OM ALLE FOTO'S HIER TE PLAATSEN ZIE OOK EENS OP WWW.SPORTINDEKIJKER.BE





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 5 | 2017

    Het Mierennest officieel geopend op het PIME
    Leerlingen van basisschool De Octopus uit Deurne openen de nieuwe buitenklas

    Op vrijdag 19 mei 2017 werd de nieuwe buitenklas ‘het Mierennest’ officieel geopend in de natuurtuin van het PIME door gedeputeerde RikRöttger en leerlingen van basisschool De Octopus. Als je de nieuwe buitenklas vanop een afstand bekijkt, doet ze denken aan een gigantisch mierennest. De naam past ook bij de namen van de andere buitenklassen van het PIME die Vossenhol en Kraaiennest heten.

    De dienst Mondiaal Beleid en het PIME sloegen de handen in elkaar voor de bouw van deze buitenklas. Het ontwerp, gebaseerd op de principes van permacultuur en duurzaam bouwen, is van de hand van Bert Peeters, coöperant van de provincie Antwerpen in het Zuiden. Diensthoofd Mondiaal beleid Dieter Goossens: “De buitenklas biedt ons een mooie kans om kennis en ervaringen van het Zuiden te vertalen naar het Noorden: wonen en leven met wat er voorhanden is, met de natuur als uitgangspunt en met het oog op een duurzame levensstijl.”

     

    De klas werd gebouwd door groene ondernemers Ecomanus en De Groene Fietser. Ze is bijna helemaal opgebouwd uit gerecycleerd materiaal dat ze haalden binnen een straal van 10 kilometer rond het PIME. Een sterk staaltje van circulaire economie! De muren zijn gemaakt van 250 oude autobanden die gevuld werden met aangestampte aarde. Het dak van recupereerde zeilen. De mozaïekvloer bestaat uit brokstukken van een natuursteenhandel uit de buurt en de zitbanken zijn gemaakt van afvalhout van lokale bouwaannemers. 

    Gedeputeerde Rik Röttger plant samen met leerlingen van De Octopus uit Deurne bloemen aan nieuwe buitenklas PIME - Copyright: provincie Antwerpen

     

     

    Buitenklas ‘het Mierennest’ in de PIME tuin - Copyright: provincie Antwerpen


    Gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor leefmilieu en mondiaal beleid, is bijzonder opgetogen met dit nieuwe initiatief: “In het PIME leren jaarlijks meer dan 10.000 jongeren op een interactieve manier over natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Met deze nieuwe buitenklas leggen ze ook de link met mondiaal beleid.”

     

    Voor het PIME is dit al de vierde buitenklas in hun natuurtuin. Het educatieve centrum biedt activiteiten aan over natuur en milieu voor duurzame ontwikkeling en richt zich op scholen. Directeur Gerd Goris: “Buitenklassen laten de leerlingen tijdens hun bezoek aan het PIME optimaal de natuur beleven. Bovendien heeft buiten leren een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties van de leerlingen. Ze zijn enthousiaster, geconcentreerder, taakgerichter en hebben meer zin in leren. Het Mierennest is daarnaast bijzonder omdat het een mooi voorbeeld is van duurzaam bouwen en circulaire economie. We zijn er dan ook erg trots op!

    PRAKTISCHE INFO PIME

    Waar:
    PIME, Mechelsesteenweg 365, 2500 Lier

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be > PIME

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu en Mondiaal Beleid








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 05 | 2017

    Verrassende resultaten na visonderzoek Grote Nete
    Afvissing in Grote Nete en Kleine Hoofdgracht bewijst aanwezigheid van zeldzame soorten

    Vorig jaar maakte de provincie Antwerpen de Grote Nete en Kleine Hoofdgracht in Balen beter vispasseerbaar. De maatregelen blijken te werken. Recent visonderzoek concludeert dat een aantal zeldzame soorten zoals de kwabaal, de beekprik en de serpeling opnieuw meer stroomopwaarts terug te vinden zijn.

    De provincie liet met steun van het Europese LIFE fonds en van het Agentschap voor Natuur en Bos vispassages aanleggen in de Grote Nete en Kleine Hoofdgracht in Balen. In de Grote Nete kwam zelfs een volledig nieuw stukje kronkelende waterloop. Essentiële werken voor een aantal Europees beschermde vissoorten.

    Net voor de herstelmaatregelen heeft men de vispopulatie voor het eerst onderzocht. Aansluitend op dit onderzoek herhaalden enkele visdeskundigen eind maart het onderzoek op een aantal trajecten afwaarts en opwaarts de vispassages. De gebruikte techniek is die van de elektrovisserij. Een elektrisch toestel verdooft de vissen tijdelijk zodat deze komen bovendrijven en dus makkelijk geteld kunnen worden.

    Overzicht afvissingen en belangrijkste vangsten

    Ook de eendekom in de Kleine Hoofdgracht trekt vissen aan
    In de Kleine Hoofdgracht troffen de onderzoekers 9 soorten aan waaronder ook de beekprik, kopvoorn en serpeling. Deze keer onderzocht men ook de eendekom en het grachtenstelsel die in verbinding staan met de Kleine Hoofdgracht en opwaarts de nieuwe vistrap liggen. Vissen voelen zich daar thuis; er zwommen maar liefst 12 verschillende soorten rond.

     

    Kwabaal verkent zijn nieuwe habitat
    In de Grote Nete vonden de onderzoekers in totaal 18 soorten. Voor het eerst stelden onderzoekers vast dat de kwabaal ook opwaarts van het kanaal van Beverlo aanwezig was. Deze soort werd opnieuw geïntroduceerd, maar nooit opwaarts het kanaal uitgezet. De kwabaal zwemt dus met zekerheid de sifon onder het kanaal door.


    Beekprik passeert de Grote Nete steeds verder richting Limburg
    Verder zagen de onderzoekers ook een beekprik wegzwemmen in de nieuwe meander, opwaarts het kanaal. Dit is een mooi resultaat want dit is wellicht de meest opwaarts gekende vangplaats voor beekprik sinds lange tijd.

     

    Proper water voor de serpeling

    Serpeling is overal aanwezig. Dit duidt op goed ontwikkelde waterlopen met een goede waterkwaliteit. Tijdens de vorige afvissing vonden de onderzoekers geen serpeling opwaarts van de toen nog aanwezige stuw aan de Kerkhovense steenweg, en deze keer wel. Het knelpunt is duidelijk weggewerkt en de serpeling krijgt nu overal vrij spel.


    Bioloog Bianca Veraart van de provincie Antwerpen is blij dat de resultaten alle inspanningen ondersteunen: “Ik kan voorzichtig stellen dat de maatregelen succesvol zijn. In het najaar herhalen we het visonderzoek nog eens. Benieuwd of de nakomelingen van deze bedreigde vissen ook vlot hun weg stroomopwaarts gevonden hebben.”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Integraal Waterbeleid








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 5 | 2017

    Terra Nova viert tiende verjaardag met wedstrijd
    Alleen tienjarigen mogen deelnemen aan jubileumwedstrijd zomerprogramma provincie

    Het avontuurlijke zomerprogramma van de provincie Antwerpen Terra Nova blaast deze zomer 10 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van deze verjaardagseditie organiseert de provincie Antwerpen een wedstrijd voor iedereen die ook 10 jaar wordt in 2017. In de prijzenpot zit onder andere een overnachting op camping Vrijbroek. Een klas met 21 enthousiaste 10-jarigen van de Victor Van de Walle basisschool uit Mechelen deed op donderdag 18 mei aan pop-up camping Vrijbroek meteen een gooi naar de prijzen. Meedoen met de wedstrijd kan van 18 mei tot en met 29 juni 2017, 12 uur ‘s middags.

    Meedoen?
    Gedeputeerde Inga Verhaert legt uit hoe het werkt: "De provincie nodigt iedereen die dit jaar ook 10 jaar wordt, uit om een leuk filmpje te maken. In dat filmpje van maximum 30 seconden en 60 MB kunnen jongens en meisjes laten zien hoe je dicht bij huis een avontuurlijke vakantie kan beleven. Een zomervakantie dichtbij huis, dat is dan ook waar Terra Nova ook in 2017 voor staat. Na het beantwoorden van de schiftings- en kennisvraag en het lezen en zich akkoord verklaren met het wedstrijdreglement, kan je een filmpje uploaden via de wedstrijdpagina van www.terranova.be." Het spreekt voor zich dat de 10-jarigen, eerst even de toestemming van hun ouders of voogd vragen.

    10-jarigen Victor Van de Walle basisschool uit Mechelen doen mee aan Terra Nova-wedstrijd - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

    Winnen?
    Een jury kiest de drie beste filmpjes. Bij twijfel beroept de jury zich op de kennis- en schiftingsvraag. De filmpjes van de drie winnaars worden gepost vanaf 3 juli 2017 op de Facebookpagina van de provincie Antwerpen. Het filmpje met de meeste likes op vrijdag 7 juli 2017 om 10 uur wint een overnachting voor vier personen in een boompit. Het filmpje dat de tweede meeste likes verzamelt, wint een overnachting voor vier personen op camping Vrijbroek. Het filmpje met de derde meeste virtuele duimpjes wint vier tickets voor een openluchtfilm in Arboretum Kalmthout of Kamp C in Westerlo.



    Ticketverkoop Terra Nova
    Sinds 17 mei kan je tickets boeken voor alle Terra Nova-activiteiten en overnachtingen via www.terranova.be/tickets/. Twee dagen na de start van de ticketverkoop zijn de ezelcruise in domein de Merode en expeditie HertiZon in juli al volledig uitverkocht. In totaal werden er tijdens de eerste 2 dagen al 350 tickets verkocht. Ook pitkamperen en overnachten in een cocoon tussen de bomen in Arboretum Kalmthout doen het opvallend goed.

     

    Camping Vrijbroek
    Wie geniet van slapen in een tent, kokkerellen op een houtvuur, ’s avonds naar de sterren kijken en vertellen of zingen bij het kampvuur, kan een overnachting boeken op camping Vrijbroek. Dit is één van de vijf nieuwe logeerarrangementen van Terra Nova 2017.

    De camping opent zijn deuren één keer in juli en één keer in augustus. De eendagstoeristen komen ‘s middags toe en zetten eerst hun tent op. De ploeg van het Vrijbroekpark stelden samen met in2nature een interessant programma samen met onder andere koken op een houtvuur, bushcraft, wildfulness, avondlijke speurtocht op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders, vroegevogelwandeling, locatietheater, vertellingen en muziek. De volgende dag verlaten de kampeerders de pop-up camping na het ontbijt.

    Camping Vrijbroek aan Barak van Bartel in het Vrijbroekpark - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

       Boilerplate

    Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot 3 september 2017.

    Info en tickets: www.terranova.be.

    #TerraNova17

     

     

    PRAKTISCHE INFO CAMPING VRIJBROEK

    Wanneer:
    Van woensdag 26 tot donderdag 27 juli en van vrijdag 11 tot zaterdag 12 augustus 2017

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan, Mechelen
    Aan de hoofdingang ga je naar links richting het criquetveld, de Barak van Bartel en camping Vrijbroek.


    Beleidsverantwoordelijken:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova

     

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS BOERDERIJ

    Groentepakket 6 april (even week)
     
    Hallo!
     
    Wat een heerlijke drukte op de boerderij in Wilrijk. Ons team van de horeca staat er nu echt, volgende week meer daarover. 

    Deze week (donderdag 18 mei) leverden we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de oneven weken.
     
    Inhoud grote pakketten:
    • Een dikke kropsla vol smaak van Wijngaardhof
    • Mooie rode koolrabi, Wijngaardhof
    • Pijlajuin, Wijngaardhof
    • Bittere andijvie die zoet wordt in de pan: Wijngaardhof
    • Rode bietjes met loof, Wijngaardhof
    • Groene selder, vroeg dus per twee, Wijngaardhof
    • Aardappelen van Seizoensmaak
    • De tweewekelijkse pakketten worden verder identiek gevuld als de wekelijkse.
     
    Inhoud kleine pakketten:
    • De kropsla,
    • de koolrabi
    • Pijpajuin
    • Andijvie
    • en de aardappelen
    • De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.
     
    Smakelijk en warme groet vanop de boerderij!
      
    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Brand

    Heden morgend rond 7,30 uur stond een rem van de bus in brand door oververhitting de bus voerder had direct de bus ontruimd de polite was direct ter plaatsen en spande het voetpad af en de rijbaan de Brandweer was ook direct ter plaatsen en koelde de remmen af dit alles speelde zich af op de halte van de Cockerillplaats in Hoboken














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS






    Een brug naar de toekomst

    Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk ging  10 mei van start en duurt 3 dagen.

     

    De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

     

    Moderne interpretatie van een kiosk

    De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

     

    Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

     

    Samen toekomstplannen uittekenen

    “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

     

    Plein als bruisende ontmoetingsplek

    “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

     

    .



    Feestelijke opening kiosk


    Het district Hoboken plaatste opnieuw een kiosk op de Kioskplaats. De kiosk wordt feestelijk geopend op woensdag 17 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein.

     

    Tijdens deze opening kan iedereen zijn ideeën achterlaten in een speciaal daarvoor geplaatste brievenbus, maar het district voorziet ook in een mobiele drukinstallatie die bewoners en bezoekers helpt om hun ideeën op papier te zetten. Verder is er animatie, wordt er een drankje aangeboden en verandert het plein voor één dag in een levensgroot dartsboard.

    En waar maar waar de weergoden hadden ook hun best gedaan



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    UILENBEZOEK REGINA PACIS KLEUTERSCHOOL HOVE

     

    Op onze kleuterschool streken wel heel ongewone gasten neer.

    We kregen immers het bezoek van uilen! Oehoe, oehoe…

    Dit bezoek kaderde binnen de activiteiten van ons jaarthema ‘Beestig leuk’ waarbij we onze kleuters op een speelse manier kennis laten maken met de natuur en de dieren rondom ons.

    Onder begeleiding van hun verzorgers (de Uilenvrienden) kregen onze kleuters de kans om de uilen van dichtbij te bewonderen en te observeren. Bovendien werd er heel wat informatie doorgegeven over deze prachtige en magische wezen waaronder twee Afrikaanse Oehoes, een bosuil, een kerkuil en een Amerikaanse torenvalk.  Bij de Indische dwergooruil ‘Tor’ mochten alle kleuters over zijn kopje strelen.  Ook de grootste uil van België, de ‘Europese oehoe’, was erbij.

    En Igor onze mascotte uil was in zijn nopjes.  Plots had hij héél véél vriendjes erbij!









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS





    Een brug naar de toekomst

    Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk ging  10 mei van start en duurt 3 dagen.

     

    De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

     

    Moderne interpretatie van een kiosk

    De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

     

    Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

     

    Samen toekomstplannen uittekenen

    “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

     

    Plein als bruisende ontmoetingsplek

    “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

     

    .



    Feestelijke opening kiosk


    Het district Hoboken plaatste opnieuw een kiosk op de Kioskplaats. De kiosk wordt feestelijk geopend op woensdag 17 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein.

     

    Tijdens deze opening kan iedereen zijn ideeën achterlaten in een speciaal daarvoor geplaatste brievenbus, maar het district voorziet ook in een mobiele drukinstallatie die bewoners en bezoekers helpt om hun ideeën op papier te zetten. Verder is er animatie, wordt er een drankje aangeboden en verandert het plein voor één dag in een levensgroot dartsboard.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    14 mei 2017

    In deze flits:

    • Persconferentie Vogelbescherming Vlaanderen
    • S.O.S. zwaluwen en weidevogels in onze regio
    • Jeannine nodigt je uit: Broekelei - Keerbergen
    • Hobokense dranken voor Hobokense natuur
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Di 16 mei: Persconferentie Vogelbescherming Vlaanderen

    19u aan de ingang van de Hobokense Polder ter hoogte van de Schroeilaan.

    De stad Antwerpen heeft een verbod op optredens met roofvogels op openbare plaatsen in haar politiereglement opgenomen. Naar aanleiding hiervan geeft Vogelbescherming Vlaanderen een persconferentie in de Hobokense Polder.

    Bosuil ( Rolin Verlinden - Vilda)

    De Schepen van Jeugd, Kinderopvang, Leefmilieu en Dierenwelzijn mevr. Nabilla Ait Daoud zal dan een gerevalideerde kerk- of bosuil vrijlaten.

    Vogelbescherming Vlaanderen zet zich in om particulieren, overheden, organisatoren, ... warm te maken om te stoppen met het optreden met roofvogels.

    Na de vrijlating krijg je onder leiding van onze conservator Wim Mertens een kleine rondleiding doorheen het natuurgebied.

    Je krijgt ook de kans om bieren en wijnen uit de drankenverkoop van Team Nello en Patrasche te proeven (zie lager).

    Za 20 mei: S.O.S. zwaluwen en weidevogels in onze regio - Fietsexcursie

    Leiding: Luc Van Schoor: 0494/33 63 09 en Joris Van Reusel: 0486/83 62 34

    Zwaluwen in de weer
    Luc Van Schoor

    Doorheen de geschiedenis werden zwaluwen steeds als geluksbrengers beschouwd. Vreemd dus dat de mens de prachtige huis- en boerenzwaluw stillaan verbant uit zijn omgeving. Angst voor vogelpoep op de stoep maakte al vele typische huiszwaluwnestjes onder dakgoten kapot. Industrialisatie van de landbouw laat niet meer toe dat vogels in stallingen broeden, dus die blijven meer en meer gesloten voor boerenzwaluwen die net daar graag broeden.
    Zo is het met deze geweldige natuurlijke insectenverdelgers de laatste jaren erg slecht gesteld geraakt bij ons. Boerenzwaluwen: ca 80 à 90 % van de populatie is verdwenen. Ook met de kieviten gaat het alarmerend slecht. Daarvoor is de landelijke actie SOS-Kievit opgezet. Maar ook lokaal is het alle hens aan dek om te redden wat gered kan worden, en in te grijpen met kunstnesten, biotoopbescherming etc.
    Natuurpunt wil dit samen met gemeenten en lokale besturen concreet maken op lokaal niveau.
    Daarom nam ARDEA in 2016 de handschoen op om een eerste verkenning te houden van de resterende zwaluwen en weidevogels in ons werkingsgebied. Deze lente gaan we er mee door.
    Tijdens twee zaterdagse voormiddagen fietsen we zo'n 15 km door Hoboken, Wilrijk en Edegem en hopen deze mooie vogelsoorten nog te kunnen vaststellen. Met wat geluk treffen we ook een scholekster, die dan weer op daken van bedrijfsgebouwen nieuwe broedplaatsen verkent.
    Het traject wordt bepaald aan de hand van recente waarnemingen. We gaan waarschijnlijk ook wel eens 'den boer op...'. Het niet verstoren van broedende zwaluwen (en hun gastheren) is een code waar we ons absoluut aan houden.

    Praktisch:
    Afspraak: 't Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk, aan het kerkje, met de fiets.
    Vertrek om 9 u, einde ca 12 u. Meebrengen: fiets, verrekijker, camera,...

    Za 27 mei: Jeannine nodigt je uit: Broekelei - Keerbergen

    "Ons" Jeannine
    Foto: Tinne Van den Bossche

    Gids: Jeannine Nielandt
    Leiding: Luk Smets, 0477/66 94 32

    Jeannine Nielandt, één van onze meest actieve natuurgidsen, is twee jaar geleden naar Keerbergen verhuisd. Daar is ze nu goed ingeburgerd in de plaatselijke Natuurpuntafdeling.
    Zij nodigt ons uit voor een bezoek aan haar nieuwe woonomgeving. In de voormiddag leidt ze ons door de Broekelei, een door de Dijle gevormde fossiele meander: een gevarieerd landschap met vijvers, zowel loof- als dennenbos, hooilanden afgezet met knotwilgenrijen en sloten. We verorberen onze picknick in een plaatselijk cafeetje 't Moleken. 's Namiddags bezoeken we het heemmuseum Botermolen onder leiding van een heemgids.
    Praktisch: Vertrek met eigen wagens om 8.45 u aan 't Spant, Boomsesteenweg, 333 Wilrijk. Kostendelend samenrijden aan 7 eurocent per persoon per km.
    Aansluiten te Keerbergen mogelijk: om 9.30 u aan het containerpark, Broekelei of om 14 u aan de Botermolen, Haachtsebaan 85A Keerbergen
    Graag uw deelname melden bij Luk.

    Deelnamegeld ter plaatse te betalen: 2 euro voor toegang en gids van de Botermolen. Meenemen: picknick, verrekijker, stevige wandelschoenen, laarzen na regen. Einde ter plaatse om 16 uur. Gelegenheid om nog een koffie te drinken.

    Hobokense dranken voor Hobokense natuur

    De sponsoractie van Team Nello en Patrasche loopt als een trein, maar aan de nieuwe tractor zitten we nog niet. Daarom een nieuwe actie. We verkopen de Hobokense bieren Nello's blond, Patrasche dubbel en Graaf blond en ook de biowijn Nello en Patrasche (rood, rosé en wit).

    Daartoe creëerden we een heuse webwinkel: teamnellopatrasche.ccvshop.be

    Lees over onze heerlijke bieren en frisse wijnen. Plaats je bestelling online. Betalen doe je per overschrijving na ontvangst van je bestelbevestiging per email. De dranken worden door onze vrijwilligers woensdagavond 14 juni bij je thuis gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).

    Noteer ook in je agenda

    We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

    • vr 9 juni: "Speciale bierenavond" Team Nello en Patrasche
    • vr 9 juni: De digitale vogelaar - info-sharing-avond
    • zo 11 juni: Twee Brabantse parels: Torfbroek en Silsombos
    • vr 16 juni: Natuur in de duisternis: Op zoek naar glimwormpjes

    Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

    Natuurbeheer:

    Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur (verzamelen aan containers United Caps)

    Verantwoordelijke runderen:
      André Van Langenhove, 03/288.00.81
    Beheerplanning en schoolcontacten:
      Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

    Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

       3-4                gs-hoboken-bornem-puurs

    vrijdag 12 mei 2017 – 21:15 uur

    sportcentrum Sorghvliedt

    Wedstrijdverslag:
    GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

    FT Bornem-Puurs speelt op zaterdag 3 juni voor de eerste keer in z’n bestaan een bekerfinale. Maar het was een dubbeltje op zijn kant…

    Beuken tegen beton

    Zoals verwacht streek FT Bornem-Puurs met een grote betonmolen in het Hobokense theater neer, klaar om voor eigen doel een metershoge muur op te trekken ter verdediging van de twee doelpunten voorsprong uit de heenmatch.

    Dat zag ook Frank Staes, sportief manager van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, die was uitgenodigd om de symbolische aftrap te komen geven. Wat hij overigens vlotjes deed. Minder gesmeerd liep het bij de thuisploeg want het duurde eventjes vooraleer GS Beobank Hoboken door die rood-witte verdedigingsgordel wist te combineren. Khaled Oulichki miste een dubbele poging van dichtbij, een vrije trap van Antoine Lemaire keilde naast en een raket van Steven Dillien werd ternauwernood gepakt door Robbin Seghers. Het was wachten tot de 12′ alvorens Yannis Van Parys op een assist van Hicham Channouf in één trek de dik verdiende openingsgoal scoorde (1-0).

    Verrassend tegendoelpunt

    De bezoekers gaven hun defensieve strategie op en gingen nu wel meevoetballen. Luiz Aranha nam een kort genomen vrijschop van ex-GS’er Mounir Kissami vanuit een zeer scherpe hoek succesvol over (1-1).

    GS Beobank Hoboken weer aan zet

    De Hobokenaars moesten opnieuw van voren af aan beginnen. Khaled Oulichki en Steven Dillien verkwanselden elk een droomkans. Luttele seconden voor het rustsignaal lukte Imad Amazou een fabelachtig nummertje en krulde de bal met de linker heerlijk in de kruising (2-1). Een juweeltje!

    De kwalificatie wenkt…

    Twee minuten na de pauze pafte Antoine Lemaire – in uitstekende verstandhouding met Hicham Channouf – een vrijschop snoeihard tegen de touwen (3-1) en leek de thuisploeg over de tegenstander te gaan walsen. Een schitterende voorzet van Yannis Van Parys tot bij de losgelaten Khaled Oulichki strandde in hoekschop. En dan … heel wat commotie als één van de scheidsrechters naar de stip wees na een overtreding op Aatif Bouyalaoui in de strafschopzone: net als vorige week ranselde Birger Maes de penalty van Luiz Aranha met een lekkere parade uit zijn doelvlak!

    FTBP slaat nogmaals terug

    In tegenstelling tot wat menigeen dacht, legden de Klein-Brabanders het hoofd niet in de schoot. Een verre boogbal van Abdelhakim Sababti plofte op de deklat, Mehdi Arras was er als de kippen bij om het terugspringende projectiel binnen te knikken (3-2). Birger Maes hield de alleen op hem afstormende Mounir Kissami nog van de gelijkmaker maar stond even later machteloos toen Luiz Aranha zich voorbij de laatste Hobokense verdediger kon wurmen (3-3).

    Krampachtig slot

    Tijdens de eindfase poogde onze coach nog een mirakel te versieren en liet een ultieme charge uitvoeren met Antoine Lemaire als meespelende doelman. Vergeefs echter, bij Hobokens balverlies mocht Nabil Rabhi triomfantelijk naar het verlaten doel dartelen (3-4). De finaledroom was definitief voorbij. Helaas, want het tweevoudig duel had ei zo na ook in het voordeel van de Beobankers kunnen aflopen…

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!