NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Baanbrekend winkelen
 • Een nieuw ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio: Helix
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Antwerpse kathedraal
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  19 | 05 | 2017

  Verrassende resultaten na visonderzoek Grote Nete
  Afvissing in Grote Nete en Kleine Hoofdgracht bewijst aanwezigheid van zeldzame soorten

  Vorig jaar maakte de provincie Antwerpen de Grote Nete en Kleine Hoofdgracht in Balen beter vispasseerbaar. De maatregelen blijken te werken. Recent visonderzoek concludeert dat een aantal zeldzame soorten zoals de kwabaal, de beekprik en de serpeling opnieuw meer stroomopwaarts terug te vinden zijn.

  De provincie liet met steun van het Europese LIFE fonds en van het Agentschap voor Natuur en Bos vispassages aanleggen in de Grote Nete en Kleine Hoofdgracht in Balen. In de Grote Nete kwam zelfs een volledig nieuw stukje kronkelende waterloop. Essentiële werken voor een aantal Europees beschermde vissoorten.

  Net voor de herstelmaatregelen heeft men de vispopulatie voor het eerst onderzocht. Aansluitend op dit onderzoek herhaalden enkele visdeskundigen eind maart het onderzoek op een aantal trajecten afwaarts en opwaarts de vispassages. De gebruikte techniek is die van de elektrovisserij. Een elektrisch toestel verdooft de vissen tijdelijk zodat deze komen bovendrijven en dus makkelijk geteld kunnen worden.

  Overzicht afvissingen en belangrijkste vangsten

  Ook de eendekom in de Kleine Hoofdgracht trekt vissen aan
  In de Kleine Hoofdgracht troffen de onderzoekers 9 soorten aan waaronder ook de beekprik, kopvoorn en serpeling. Deze keer onderzocht men ook de eendekom en het grachtenstelsel die in verbinding staan met de Kleine Hoofdgracht en opwaarts de nieuwe vistrap liggen. Vissen voelen zich daar thuis; er zwommen maar liefst 12 verschillende soorten rond.

   

  Kwabaal verkent zijn nieuwe habitat
  In de Grote Nete vonden de onderzoekers in totaal 18 soorten. Voor het eerst stelden onderzoekers vast dat de kwabaal ook opwaarts van het kanaal van Beverlo aanwezig was. Deze soort werd opnieuw geïntroduceerd, maar nooit opwaarts het kanaal uitgezet. De kwabaal zwemt dus met zekerheid de sifon onder het kanaal door.


  Beekprik passeert de Grote Nete steeds verder richting Limburg
  Verder zagen de onderzoekers ook een beekprik wegzwemmen in de nieuwe meander, opwaarts het kanaal. Dit is een mooi resultaat want dit is wellicht de meest opwaarts gekende vangplaats voor beekprik sinds lange tijd.

   

  Proper water voor de serpeling

  Serpeling is overal aanwezig. Dit duidt op goed ontwikkelde waterlopen met een goede waterkwaliteit. Tijdens de vorige afvissing vonden de onderzoekers geen serpeling opwaarts van de toen nog aanwezige stuw aan de Kerkhovense steenweg, en deze keer wel. Het knelpunt is duidelijk weggewerkt en de serpeling krijgt nu overal vrij spel.


  Bioloog Bianca Veraart van de provincie Antwerpen is blij dat de resultaten alle inspanningen ondersteunen: “Ik kan voorzichtig stellen dat de maatregelen succesvol zijn. In het najaar herhalen we het visonderzoek nog eens. Benieuwd of de nakomelingen van deze bedreigde vissen ook vlot hun weg stroomopwaarts gevonden hebben.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Integraal Waterbeleid
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  19 | 5 | 2017

  Terra Nova viert tiende verjaardag met wedstrijd
  Alleen tienjarigen mogen deelnemen aan jubileumwedstrijd zomerprogramma provincie

  Het avontuurlijke zomerprogramma van de provincie Antwerpen Terra Nova blaast deze zomer 10 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van deze verjaardagseditie organiseert de provincie Antwerpen een wedstrijd voor iedereen die ook 10 jaar wordt in 2017. In de prijzenpot zit onder andere een overnachting op camping Vrijbroek. Een klas met 21 enthousiaste 10-jarigen van de Victor Van de Walle basisschool uit Mechelen deed op donderdag 18 mei aan pop-up camping Vrijbroek meteen een gooi naar de prijzen. Meedoen met de wedstrijd kan van 18 mei tot en met 29 juni 2017, 12 uur ‘s middags.

  Meedoen?
  Gedeputeerde Inga Verhaert legt uit hoe het werkt: "De provincie nodigt iedereen die dit jaar ook 10 jaar wordt, uit om een leuk filmpje te maken. In dat filmpje van maximum 30 seconden en 60 MB kunnen jongens en meisjes laten zien hoe je dicht bij huis een avontuurlijke vakantie kan beleven. Een zomervakantie dichtbij huis, dat is dan ook waar Terra Nova ook in 2017 voor staat. Na het beantwoorden van de schiftings- en kennisvraag en het lezen en zich akkoord verklaren met het wedstrijdreglement, kan je een filmpje uploaden via de wedstrijdpagina van www.terranova.be." Het spreekt voor zich dat de 10-jarigen, eerst even de toestemming van hun ouders of voogd vragen.

  10-jarigen Victor Van de Walle basisschool uit Mechelen doen mee aan Terra Nova-wedstrijd - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

  Winnen?
  Een jury kiest de drie beste filmpjes. Bij twijfel beroept de jury zich op de kennis- en schiftingsvraag. De filmpjes van de drie winnaars worden gepost vanaf 3 juli 2017 op de Facebookpagina van de provincie Antwerpen. Het filmpje met de meeste likes op vrijdag 7 juli 2017 om 10 uur wint een overnachting voor vier personen in een boompit. Het filmpje dat de tweede meeste likes verzamelt, wint een overnachting voor vier personen op camping Vrijbroek. Het filmpje met de derde meeste virtuele duimpjes wint vier tickets voor een openluchtfilm in Arboretum Kalmthout of Kamp C in Westerlo.  Ticketverkoop Terra Nova
  Sinds 17 mei kan je tickets boeken voor alle Terra Nova-activiteiten en overnachtingen via www.terranova.be/tickets/. Twee dagen na de start van de ticketverkoop zijn de ezelcruise in domein de Merode en expeditie HertiZon in juli al volledig uitverkocht. In totaal werden er tijdens de eerste 2 dagen al 350 tickets verkocht. Ook pitkamperen en overnachten in een cocoon tussen de bomen in Arboretum Kalmthout doen het opvallend goed.

   

  Camping Vrijbroek
  Wie geniet van slapen in een tent, kokkerellen op een houtvuur, ’s avonds naar de sterren kijken en vertellen of zingen bij het kampvuur, kan een overnachting boeken op camping Vrijbroek. Dit is één van de vijf nieuwe logeerarrangementen van Terra Nova 2017.

  De camping opent zijn deuren één keer in juli en één keer in augustus. De eendagstoeristen komen ‘s middags toe en zetten eerst hun tent op. De ploeg van het Vrijbroekpark stelden samen met in2nature een interessant programma samen met onder andere koken op een houtvuur, bushcraft, wildfulness, avondlijke speurtocht op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders, vroegevogelwandeling, locatietheater, vertellingen en muziek. De volgende dag verlaten de kampeerders de pop-up camping na het ontbijt.

  Camping Vrijbroek aan Barak van Bartel in het Vrijbroekpark - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

     Boilerplate

  Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot 3 september 2017.

  Info en tickets: www.terranova.be.

  #TerraNova17

   

   

  PRAKTISCHE INFO CAMPING VRIJBROEK

  Wanneer:
  Van woensdag 26 tot donderdag 27 juli en van vrijdag 11 tot zaterdag 12 augustus 2017

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan, Mechelen
  Aan de hoofdingang ga je naar links richting het criquetveld, de Barak van Bartel en camping Vrijbroek.


  Beleidsverantwoordelijken:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova

   

  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS BOERDERIJ

  Groentepakket 6 april (even week)
   
  Hallo!
   
  Wat een heerlijke drukte op de boerderij in Wilrijk. Ons team van de horeca staat er nu echt, volgende week meer daarover. 

  Deze week (donderdag 18 mei) leverden we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de oneven weken.
   
  Inhoud grote pakketten:
  • Een dikke kropsla vol smaak van Wijngaardhof
  • Mooie rode koolrabi, Wijngaardhof
  • Pijlajuin, Wijngaardhof
  • Bittere andijvie die zoet wordt in de pan: Wijngaardhof
  • Rode bietjes met loof, Wijngaardhof
  • Groene selder, vroeg dus per twee, Wijngaardhof
  • Aardappelen van Seizoensmaak
  • De tweewekelijkse pakketten worden verder identiek gevuld als de wekelijkse.
   
  Inhoud kleine pakketten:
  • De kropsla,
  • de koolrabi
  • Pijpajuin
  • Andijvie
  • en de aardappelen
  • De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.
   
  Smakelijk en warme groet vanop de boerderij!
    
  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Brand

  Heden morgend rond 7,30 uur stond een rem van de bus in brand door oververhitting de bus voerder had direct de bus ontruimd de polite was direct ter plaatsen en spande het voetpad af en de rijbaan de Brandweer was ook direct ter plaatsen en koelde de remmen af dit alles speelde zich af op de halte van de Cockerillplaats in Hoboken


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS


  Een brug naar de toekomst

  Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk ging  10 mei van start en duurt 3 dagen.

   

  De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

   

  Moderne interpretatie van een kiosk

  De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

   

  Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

   

  Samen toekomstplannen uittekenen

  “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

   

  Plein als bruisende ontmoetingsplek

  “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

   

  .  Feestelijke opening kiosk


  Het district Hoboken plaatste opnieuw een kiosk op de Kioskplaats. De kiosk wordt feestelijk geopend op woensdag 17 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein.

   

  Tijdens deze opening kan iedereen zijn ideeën achterlaten in een speciaal daarvoor geplaatste brievenbus, maar het district voorziet ook in een mobiele drukinstallatie die bewoners en bezoekers helpt om hun ideeën op papier te zetten. Verder is er animatie, wordt er een drankje aangeboden en verandert het plein voor één dag in een levensgroot dartsboard.

  En waar maar waar de weergoden hadden ook hun best gedaan  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  UILENBEZOEK REGINA PACIS KLEUTERSCHOOL HOVE

   

  Op onze kleuterschool streken wel heel ongewone gasten neer.

  We kregen immers het bezoek van uilen! Oehoe, oehoe…

  Dit bezoek kaderde binnen de activiteiten van ons jaarthema ‘Beestig leuk’ waarbij we onze kleuters op een speelse manier kennis laten maken met de natuur en de dieren rondom ons.

  Onder begeleiding van hun verzorgers (de Uilenvrienden) kregen onze kleuters de kans om de uilen van dichtbij te bewonderen en te observeren. Bovendien werd er heel wat informatie doorgegeven over deze prachtige en magische wezen waaronder twee Afrikaanse Oehoes, een bosuil, een kerkuil en een Amerikaanse torenvalk.  Bij de Indische dwergooruil ‘Tor’ mochten alle kleuters over zijn kopje strelen.  Ook de grootste uil van België, de ‘Europese oehoe’, was erbij.

  En Igor onze mascotte uil was in zijn nopjes.  Plots had hij héél véél vriendjes erbij!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Een brug naar de toekomst

  Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk ging  10 mei van start en duurt 3 dagen.

   

  De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

   

  Moderne interpretatie van een kiosk

  De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

   

  Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

   

  Samen toekomstplannen uittekenen

  “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

   

  Plein als bruisende ontmoetingsplek

  “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

   

  .  Feestelijke opening kiosk


  Het district Hoboken plaatste opnieuw een kiosk op de Kioskplaats. De kiosk wordt feestelijk geopend op woensdag 17 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein.

   

  Tijdens deze opening kan iedereen zijn ideeën achterlaten in een speciaal daarvoor geplaatste brievenbus, maar het district voorziet ook in een mobiele drukinstallatie die bewoners en bezoekers helpt om hun ideeën op papier te zetten. Verder is er animatie, wordt er een drankje aangeboden en verandert het plein voor één dag in een levensgroot dartsboard.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    14 mei 2017

  In deze flits:

  • Persconferentie Vogelbescherming Vlaanderen
  • S.O.S. zwaluwen en weidevogels in onze regio
  • Jeannine nodigt je uit: Broekelei - Keerbergen
  • Hobokense dranken voor Hobokense natuur
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Di 16 mei: Persconferentie Vogelbescherming Vlaanderen

  19u aan de ingang van de Hobokense Polder ter hoogte van de Schroeilaan.

  De stad Antwerpen heeft een verbod op optredens met roofvogels op openbare plaatsen in haar politiereglement opgenomen. Naar aanleiding hiervan geeft Vogelbescherming Vlaanderen een persconferentie in de Hobokense Polder.

  Bosuil ( Rolin Verlinden - Vilda)

  De Schepen van Jeugd, Kinderopvang, Leefmilieu en Dierenwelzijn mevr. Nabilla Ait Daoud zal dan een gerevalideerde kerk- of bosuil vrijlaten.

  Vogelbescherming Vlaanderen zet zich in om particulieren, overheden, organisatoren, ... warm te maken om te stoppen met het optreden met roofvogels.

  Na de vrijlating krijg je onder leiding van onze conservator Wim Mertens een kleine rondleiding doorheen het natuurgebied.

  Je krijgt ook de kans om bieren en wijnen uit de drankenverkoop van Team Nello en Patrasche te proeven (zie lager).

  Za 20 mei: S.O.S. zwaluwen en weidevogels in onze regio - Fietsexcursie

  Leiding: Luc Van Schoor: 0494/33 63 09 en Joris Van Reusel: 0486/83 62 34

  Zwaluwen in de weer
  Luc Van Schoor

  Doorheen de geschiedenis werden zwaluwen steeds als geluksbrengers beschouwd. Vreemd dus dat de mens de prachtige huis- en boerenzwaluw stillaan verbant uit zijn omgeving. Angst voor vogelpoep op de stoep maakte al vele typische huiszwaluwnestjes onder dakgoten kapot. Industrialisatie van de landbouw laat niet meer toe dat vogels in stallingen broeden, dus die blijven meer en meer gesloten voor boerenzwaluwen die net daar graag broeden.
  Zo is het met deze geweldige natuurlijke insectenverdelgers de laatste jaren erg slecht gesteld geraakt bij ons. Boerenzwaluwen: ca 80 à 90 % van de populatie is verdwenen. Ook met de kieviten gaat het alarmerend slecht. Daarvoor is de landelijke actie SOS-Kievit opgezet. Maar ook lokaal is het alle hens aan dek om te redden wat gered kan worden, en in te grijpen met kunstnesten, biotoopbescherming etc.
  Natuurpunt wil dit samen met gemeenten en lokale besturen concreet maken op lokaal niveau.
  Daarom nam ARDEA in 2016 de handschoen op om een eerste verkenning te houden van de resterende zwaluwen en weidevogels in ons werkingsgebied. Deze lente gaan we er mee door.
  Tijdens twee zaterdagse voormiddagen fietsen we zo'n 15 km door Hoboken, Wilrijk en Edegem en hopen deze mooie vogelsoorten nog te kunnen vaststellen. Met wat geluk treffen we ook een scholekster, die dan weer op daken van bedrijfsgebouwen nieuwe broedplaatsen verkent.
  Het traject wordt bepaald aan de hand van recente waarnemingen. We gaan waarschijnlijk ook wel eens 'den boer op...'. Het niet verstoren van broedende zwaluwen (en hun gastheren) is een code waar we ons absoluut aan houden.

  Praktisch:
  Afspraak: 't Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk, aan het kerkje, met de fiets.
  Vertrek om 9 u, einde ca 12 u. Meebrengen: fiets, verrekijker, camera,...

  Za 27 mei: Jeannine nodigt je uit: Broekelei - Keerbergen

  "Ons" Jeannine
  Foto: Tinne Van den Bossche

  Gids: Jeannine Nielandt
  Leiding: Luk Smets, 0477/66 94 32

  Jeannine Nielandt, één van onze meest actieve natuurgidsen, is twee jaar geleden naar Keerbergen verhuisd. Daar is ze nu goed ingeburgerd in de plaatselijke Natuurpuntafdeling.
  Zij nodigt ons uit voor een bezoek aan haar nieuwe woonomgeving. In de voormiddag leidt ze ons door de Broekelei, een door de Dijle gevormde fossiele meander: een gevarieerd landschap met vijvers, zowel loof- als dennenbos, hooilanden afgezet met knotwilgenrijen en sloten. We verorberen onze picknick in een plaatselijk cafeetje 't Moleken. 's Namiddags bezoeken we het heemmuseum Botermolen onder leiding van een heemgids.
  Praktisch: Vertrek met eigen wagens om 8.45 u aan 't Spant, Boomsesteenweg, 333 Wilrijk. Kostendelend samenrijden aan 7 eurocent per persoon per km.
  Aansluiten te Keerbergen mogelijk: om 9.30 u aan het containerpark, Broekelei of om 14 u aan de Botermolen, Haachtsebaan 85A Keerbergen
  Graag uw deelname melden bij Luk.

  Deelnamegeld ter plaatse te betalen: 2 euro voor toegang en gids van de Botermolen. Meenemen: picknick, verrekijker, stevige wandelschoenen, laarzen na regen. Einde ter plaatse om 16 uur. Gelegenheid om nog een koffie te drinken.

  Hobokense dranken voor Hobokense natuur

  De sponsoractie van Team Nello en Patrasche loopt als een trein, maar aan de nieuwe tractor zitten we nog niet. Daarom een nieuwe actie. We verkopen de Hobokense bieren Nello's blond, Patrasche dubbel en Graaf blond en ook de biowijn Nello en Patrasche (rood, rosé en wit).

  Daartoe creëerden we een heuse webwinkel: teamnellopatrasche.ccvshop.be

  Lees over onze heerlijke bieren en frisse wijnen. Plaats je bestelling online. Betalen doe je per overschrijving na ontvangst van je bestelbevestiging per email. De dranken worden door onze vrijwilligers woensdagavond 14 juni bij je thuis gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • vr 9 juni: "Speciale bierenavond" Team Nello en Patrasche
  • vr 9 juni: De digitale vogelaar - info-sharing-avond
  • zo 11 juni: Twee Brabantse parels: Torfbroek en Silsombos
  • vr 16 juni: Natuur in de duisternis: Op zoek naar glimwormpjes

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur (verzamelen aan containers United Caps)

  Verantwoordelijke runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

     3-4                gs-hoboken-bornem-puurs

  vrijdag 12 mei 2017 – 21:15 uur

  sportcentrum Sorghvliedt

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

  FT Bornem-Puurs speelt op zaterdag 3 juni voor de eerste keer in z’n bestaan een bekerfinale. Maar het was een dubbeltje op zijn kant…

  Beuken tegen beton

  Zoals verwacht streek FT Bornem-Puurs met een grote betonmolen in het Hobokense theater neer, klaar om voor eigen doel een metershoge muur op te trekken ter verdediging van de twee doelpunten voorsprong uit de heenmatch.

  Dat zag ook Frank Staes, sportief manager van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, die was uitgenodigd om de symbolische aftrap te komen geven. Wat hij overigens vlotjes deed. Minder gesmeerd liep het bij de thuisploeg want het duurde eventjes vooraleer GS Beobank Hoboken door die rood-witte verdedigingsgordel wist te combineren. Khaled Oulichki miste een dubbele poging van dichtbij, een vrije trap van Antoine Lemaire keilde naast en een raket van Steven Dillien werd ternauwernood gepakt door Robbin Seghers. Het was wachten tot de 12′ alvorens Yannis Van Parys op een assist van Hicham Channouf in één trek de dik verdiende openingsgoal scoorde (1-0).

  Verrassend tegendoelpunt

  De bezoekers gaven hun defensieve strategie op en gingen nu wel meevoetballen. Luiz Aranha nam een kort genomen vrijschop van ex-GS’er Mounir Kissami vanuit een zeer scherpe hoek succesvol over (1-1).

  GS Beobank Hoboken weer aan zet

  De Hobokenaars moesten opnieuw van voren af aan beginnen. Khaled Oulichki en Steven Dillien verkwanselden elk een droomkans. Luttele seconden voor het rustsignaal lukte Imad Amazou een fabelachtig nummertje en krulde de bal met de linker heerlijk in de kruising (2-1). Een juweeltje!

  De kwalificatie wenkt…

  Twee minuten na de pauze pafte Antoine Lemaire – in uitstekende verstandhouding met Hicham Channouf – een vrijschop snoeihard tegen de touwen (3-1) en leek de thuisploeg over de tegenstander te gaan walsen. Een schitterende voorzet van Yannis Van Parys tot bij de losgelaten Khaled Oulichki strandde in hoekschop. En dan … heel wat commotie als één van de scheidsrechters naar de stip wees na een overtreding op Aatif Bouyalaoui in de strafschopzone: net als vorige week ranselde Birger Maes de penalty van Luiz Aranha met een lekkere parade uit zijn doelvlak!

  FTBP slaat nogmaals terug

  In tegenstelling tot wat menigeen dacht, legden de Klein-Brabanders het hoofd niet in de schoot. Een verre boogbal van Abdelhakim Sababti plofte op de deklat, Mehdi Arras was er als de kippen bij om het terugspringende projectiel binnen te knikken (3-2). Birger Maes hield de alleen op hem afstormende Mounir Kissami nog van de gelijkmaker maar stond even later machteloos toen Luiz Aranha zich voorbij de laatste Hobokense verdediger kon wurmen (3-3).

  Krampachtig slot

  Tijdens de eindfase poogde onze coach nog een mirakel te versieren en liet een ultieme charge uitvoeren met Antoine Lemaire als meespelende doelman. Vergeefs echter, bij Hobokens balverlies mocht Nabil Rabhi triomfantelijk naar het verlaten doel dartelen (3-4). De finaledroom was definitief voorbij. Helaas, want het tweevoudig duel had ei zo na ook in het voordeel van de Beobankers kunnen aflopen…

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  De Schorre
  Provincie Antwerpen

  Kunstenaarsmarkt in De Schorre: zelfde concept, nieuwe locatie
  Zondag 14 mei, 12 tot 17 uur, Boom

  Zin in een portie kunst dit weekend? Maak dan op zondag 14 mei een wandeling in De Schorre en pauzeer op de gezellige Kunstenaarsmarkt op het Vlinderplein. Meer dan 100 schilders, grafici, beeldhouwers en keramisten laten je proeven van hun kunstwerken. Meer info: www.deschorre.be

  Sinds 2014 organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de Kunstenaarsmarkt op het pleintje aan de oude ringoven aan de Rupeldijk. De vierde editie gaat uitzonderlijk niet door op deze locatie. Het plein wordt immers volop omgebouwd tot een echt fietsbelevingspunt, met een themacafé, wielermuseum en fietsuitleendienst. De opening hiervan wordt voorzien in 2018.

  Op 14 mei kan je daarom de schilderijen, foto’s en andere kunstwerken van heel wat exposanten bewonderen op het Vlinderplein in De Schorre. Kom langs en geniet van de mooie werken, het unieke kader en een drankje in een even gezellig decor.

  Kunstenaarsmarkt 2016

  Copyright: De Schorre – We Have Heart

  Wanneer:
  Zondag 14 mei 2017 van 12 – 17 uur

  Waar:
  Vlinderplein De Schorre, Parking: De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Meer info:

  Onthaalbalie De Schorre, onthaal@deschorre.be, T 03 880 76 00
  www.deschorre.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Dienst:
  Kathleen Vandendriessche – communicatie
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  BLOEMENHULDE

   

  8 mei Lelieplaats

   

  ‘NOOIT MEER OORLOG!’

   

   

  Zoals de traditie het reeds zoveel jaren wil – ging op 8 mei de bloemenhulde door in het ‘parkske’ aan de Lelieplaats

  Tekst Leo Spaey

  Foto's Peeters Georges  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kioskplaats krijgt tijdelijke kiosk


  Het district Hoboken plaatst een tijdelijke kiosk op de Kioskplaats. De opbouw van de kiosk start morgen, 10 mei, en duurt 3 dagen. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen bij de kiosk hun toekomstdromen voor het plein delen. Gedurende een jaar wordt er gefilmd zodat het district kan nagaan wat de mogelijkheden van het plein zijn en welke initiatieven de Hobokenaars smaken in afwachting van de heraanleg van het plein. Op woensdag 17 mei wordt de kiosk feestelijk geopend.

   

  Een brug naar de toekomst

  Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk gaat morgen,  10 mei van start en duurt 3 dagen.

   

  De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

   

  Moderne interpretatie van een kiosk

  De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

   

  Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

   

  Samen toekomstplannen uittekenen

  “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

   

  Plein als bruisende ontmoetingsplek

  “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

   

  Op woensdag 17 mei om 11.30 uur wordt de kiosk feestelijk geopend.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  BORDER COLLIE

   

  We Hebben een nestje Bordercollies te koop aan 390 euro zijn nu drie weken oud

  Intresse bel ons op en je mag er komen naar kijken eerst is eerst.

  Dus als je er eentje koopt mogen ze het nestje verlaten rond 14 juni 2017

  Mama is ook aanwezig

  Puppy's zijn kerngezond met papieren van de veearts. 

   

  Lucien Depuydt – Paula De Sutter

  Schoonstraat 180 
  9940 Evergem
  tel:0479 90 42 60 
   
  Ter attentie foto met vrouw op is mijn dochter heeft een reutje gekocht 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  ZONDAG JAPANS FESTIVAL MATSURI IN GRAVENHOF

   


  Voor het derde jaar op rij organiseert het district Hoboken, in samenwerking met de Japanse vereniging Inari vzw, het Japans festival Matsuri. Dit jaar vindt het Japans volksfeest, dat de verschillende aspecten van de Japanse cultuur viert, plaats op zondag 7 mei.

  Gratis feest in het teken van Japan
  Om de liefde voor de Japanse cultuur te tonen wordt er een namiddag georganiseerd waarbij de Japanse cultuur een Vlaamse toets krijgt. Zo wordt de link gelegd tussen de twee culturen en krijgen bezoekers een uitgelezen kans om te proeven van wat zo uniek aan is aan Japan.

  Voor de kinderen zijn er typische Japanse spelletjes gecombineerd met Vlaamse volksspelletjes. Ook staan er demonstraties van Japanse kunsten zoals de drumkunst taiko en de Japanse vechtsport ju-jitsu op het programma. Er zijn creatieve workshops, bijvoorbeeld origami: papiertjes vouwen in bepaalde vormen. Wie dorst of honger heeft kan op de food market met Aziatische gerechten en dranken terecht.

   

  Praktisch

  • Japans festival ‘Matsuri’
  • zondag 7 mei van 12 tot 18 uur
  • park Gravenhof, Louisalei, Hoboken
  • gratis

  Spijtig van het weer koud en kil we hadden nog geluk geen regen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM BERICHT

  SPORTDAG BERCHEM

  OPENINGS REDE DOOR SCHEPENEN ANN BAKELANTS EN EDWIN DE CLEYN
  KNIKKERS WORDEN AFGESCHOTEN MET EEN SNELHEID VAN 180-250 Km PER UUR
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    4 mei 2017

  In deze flits:

  • Hobokense dranken voor Hobokense natuur
  • Wijmeers en Paardeweide
  • Broekelei - Keerbergen
  • Beheerovereenkomst Tarzanboskes
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Hobokense dranken voor Hobokense natuur

  De sponsoractie van team Nello en Patrasche loopt als een trein, maar aan de nieuwe tractor zitten we nog niet. Daarom een nieuwe actie. We verkopen de Hobokense bieren Nello's blond, Patrasche dubbel en Graaf blond en ook de biowijn Nello en Patrasche (rood, rosé en wit).

  Daartoe creëerden we een heuse webwinkel: teamnellopatrasche.ccvshop.be

  Lees over onze heerlijke bieren en frisse wijnen. Plaats je bestelling online. Betalen doe je per overschrijving na ontvangst van je bestelbevestiging per email. De dranken worden door onze vrijwilligers woensdagavond 14 juni bij je thuis gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).

  Graag eerst even proeven? Dat kan. Kom op vrijdag 12 mei tussen 19 en 20u30 naar onze stand op de parking van United Caps, Schroeilaan 15 te Hoboken.

  Za 13 mei: Wijmeers en Paardeweide

  gids Wim Mertens

  Wandelen van Schellebelle naar Schoonaarde
  Low impact excursie (en behoorlijk SLOW)

  Leiding en gids: Wim Mertens, 0499/58 99 16

  In de vallei van de Zeeschelde werkt de Vlaamse overheid hard aan veiligheid en natuurherstel. Overstromingsgebieden worden aangelegd waarin nieuwe natuurgebieden groeien. Wij bezochten de voorbije jaren al de Polders van Kruibeke, Bergenmeersen en Paardeweide. Nu trekken we naar de Wijmeers, een nieuw overstromingsgebied dat in 2016 werd afgewerkt. Een grote variatie in biotopen gaande van droge rivierduinen over veen- en zandplassen, poldergraslanden tot een ontpolderd gebied met slikken en schorren leveren vast en zeker mooie waarnemingen op.
  Dit is een low impact excursie zonder auto's. We nemen de trein naar Schellebelle en wandelen vandaar via het voetveer naar Aard aan de andere zijde van de Schelde, een gehucht gelegen aan de Wijmeers en de Kalkense Meersen. Na de Wijmeers doorkruist te hebben, nuttigen we de lunch in een Uitbergens cafeetje.
  Na de middag wandelen we stroomafwaarts langs de Schelde, met aan de overzijde Bergenmeersen, naar de Paardeweide. Dit gebied bestaat uit poldergraslanden (met weidevogels als grutto en kievit) en een groot plas- en moerasgebied met tal van watervogels. Na een dorstlessend bezoek aan 't Oud Brughuys wandelen we verder naar het station van Schoonaarde.

  Praktisch:

  • Vertrek om 8 u in Berchem-station. We nemen de trein naar Schellebelle. Vandaaruit maken we een wandeling van minimaal 12,5 en maximaal 15 km om in Schoonaarde de trein terug naar Antwerpen te nemen. Aansluiten in andere stations (Sint-Niklaas, Lokeren, Gent) is mogelijk. Neem hiervoor contact op met Wim Mertens.
  • Einde 19.19 u in Berchem-station.
  • Vervoer: trein
  • Deelnameprijs: prijs treinrit, te betalen de dag zelf: 7,40 euro in geval van groepsticket (bij meer dan 15 inschrijvingen), anders 10.80 euro (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen door NMBS)
  • Verplicht inschrijven bij Wim Mertens voor 6 mei

  Meebrengen:

  • Picknick, verrekijker, telescoop (als je die een hele dag kunt dragen)
  • Goede wandelschoenen, we wandelen over goed begaanbare paden en wegen, bij nat weer mogelijk wel plassen
  • Regenkledij

  Za 27 mei: Broekelei - Keerbergen

  "Ons" Jeannine
  Foto: Tinne Van den Bossche

  Gids: Jeannine Nielandt
  Leiding: Luk Smets, 0477/66 94 32

  Jeannine Nielandt, één van onze meest actieve natuurgidsen, is twee jaar geleden naar Keerbergen verhuisd. Daar is ze nu goed ingeburgerd in de plaatselijke Natuurpuntafdeling.
  Zij nodigt ons uit voor een bezoek aan haar nieuwe woonomgeving. In de voormiddag leidt ze ons door de Broekelei, een door de Dijle gevormde fossiele meander: een gevarieerd landschap met vijvers, zowel loof- als dennenbos, hooilanden afgezet met knotwilgenrijen en sloten. We verorberen onze picknick in een plaatselijk cafeetje 't Moleken. 's Namiddags bezoeken we het heemmuseum Botermolen onder leiding van een heemgids.
  Praktisch: Vertrek met eigen wagens om 8.45 u aan 't Spant, Boomsesteenweg, 333 Wilrijk. Kostendelend samenrijden aan 7 eurocent per persoon per km.
  Aansluiten te Keerbergen mogelijk: om 9.30 u aan het containerpark, Broekelei of om 14 u aan de Botermolen, Haachtsebaan 85A Keerbergen
  Graag uw deelname melden bij Luk.

  Deelnamegeld ter plaatse te betalen: 2 euro voor toegang en gids van de Botermolen. Meenemen: picknick, verrekijker, stevige wandelschoenen, laarzen na regen. Einde ter plaatse om 16 uur. Gelegenheid om nog een koffie te drinken.

  Beheerovereenkomst Tarzanboskes

  Ondertekening van de overeenkomst
  Foto Dirk Vandorpe

  Vrijdag 28 april werd de overeenkomst tussen het district Hoboken en Natuurpunt Hobokense Polder vzw getekend. Hiermee vertrouwt het district het natuurbeheer van de Tarzanboskes toe aan Natuurpunt. Na ondertekening in bijzijn van buurtbewoners werd een korte wandeling gemaakt. Danny lichtte onze doelstellingen toe. Uiteraard konden bubbels niet ontbreken.
  Meer foto's: https://goo.gl/photos/gazEVESPaffikZVeA

  Ons eerste doel is de bestaande wandelpaden te verbeteren.

  Buurtbewoners die mee willen meewerken aan het beheer, kunnen contact opnemen met Danny Jonckheere.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • vr 9 juni: De digitale vogelaar - info-sharing-avond
  • zo 11 juni: Twee Brabantse parels: Torfbroek en Silsombos
  • vr 16 juni: Natuur in de duisternis: Op zoek naar glimwormpjes

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur (verzamelen aan containers United Caps)

  Verantwoordelijke runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Nu zondag Japans festival Matsuri in Gravenhof


  Voor het derde jaar op rij organiseert het district Hoboken, in samenwerking met de Japanse vereniging Inari vzw, het Japans festival Matsuri. Dit jaar vindt het Japans volksfeest, dat de verschillende aspecten van de Japanse cultuur viert, plaats op zondag 7 mei.

  Gratis feest in het teken van Japan
  Om de liefde voor de Japanse cultuur te tonen wordt er een namiddag georganiseerd waarbij de Japanse cultuur een Vlaamse toets krijgt. Zo wordt de link gelegd tussen de twee culturen en krijgen bezoekers een uitgelezen kans om te proeven van wat zo uniek aan is aan Japan.

  Voor de kinderen zijn er typische Japanse spelletjes gecombineerd met Vlaamse volksspelletjes. Ook staan er demonstraties van Japanse kunsten zoals de drumkunst taiko en de Japanse vechtsport ju-jitsu op het programma. Er zijn creatieve workshops, bijvoorbeeld origami: papiertjes vouwen in bepaalde vormen. Wie dorst of honger heeft kan op de food market met Aziatische gerechten en dranken terecht.

   

  Praktisch

  • Japans festival ‘Matsuri’
  • zondag 7 mei van 12 tot 18 uur
  • park Gravenhof, Louisalei, Hoboken
  • gratis

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  WIELERWEDSTRIJD GROTE PRIJS MORETUS

   SOK Concordia FV


  Hoboken  Het organiserend comité richt voor de 14de maal de “Grote Prijs Moretus” in. Deze wielerwedstrijd voor miniemen, aspiranten en dames jeugd (2de maal in Hobokern) heeft haar aankomst- en vertrekplaats in de Berkenrodelei. Het 1ste vertrek voor de miniemen is voorzien te 9u30 en de aankomst van de wielerwedstrijd dames jeugd wordt verwacht rond 17u45.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!