Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    27-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Vurige Winteravond #GezelligBuiten
    Sfeerwandeling in een donker park, vrijdag 15 december, vanaf 19 uur, Vrijbroekpark in Mechelen

    De herfst is volop bezig, de winter staat voor de deur. Een heerlijke tijd van frisse neuzen en warme vuurtjes! Net als vorig jaar pakt de provincie Antwerpen uit met ‘Gezellig buiten’, een programma vol vuur, licht en sfeer. Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark tijdens de vurige winteravond. Je start de wandeling aan het bezoekerscentrum tussen 19 en 20.30uur en je volgt, al wandelend op eigen tempo, de kaarsen doorheen het donkere park. Net voor de vrieskou jouw tenen te pakken heeft, kom je aan het eindpunt, waar je je kunt verwarmen aan een groot kampvuur, passioneel en vurig cabaret van Moving Fire Arts en hapjes en drank. Onderweg geniet je van acts en installaties van Zazzu, Toverspel, en straattheater Gusta.

     

    Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via www.gezelligbuiten.be of www.provincieantwerpen.be.

     

    Parkeren kan die avond niet in het park tenzij je in het bezit bent van een parkeerkaart voor personen met een handicap. Wij raden aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan maak je gebruik van de extra parkings van Procter & Gamble en Kellogg's. Wie hier parkeert, komt het snelst binnen via de ingang Hombeeksesteenweg of Potaardestraat. Beide ingangen sluiten aan op de wandelroute.

     

    Moving Fire Arts met Variété Flambé


    Gezellig buiten

    Gezellig Buiten bundelt winterse activiteiten vol vuur en licht in de provincie Antwerpen. Provinciale domeinen en locaties dompelen zich onder in een gezellige, feeërieke sfeer. Kom Gezellig buiten in het Vrijbroekpark, De Schorre, de Hoge Rielen (georganiseerd door de Warande), het Suske en Wiske – Kindermuseum, het Rivierenhof, het Zilvermeer, Arboretum Kalmthout, De Lilse Bergen en Keiheuvel. Ook tijdens de wintermaanden is het warm en vurig in de provincie Antwerpen. Koud weer, heerlijk warme sfeer! www.gezelligbuiten.be

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    15 december, start wandeling tussen 19 uur en 20.30 uur

    Waar:
    Vrijbroekpark, start wandeling aan het bezoekerscentrum, ingang via Ridder Dessainlaan, Hombeeksesteenweg en Potaardestraat. Parking Kellogg’s en Procter & Gamble

    Deelnameprijs:
    Gratis

    Website:
    www.gezelligbuiten.be

    www.provincieantwerpen.be

    Social media:
    www.facebook.com/vrijbroekpark

    www.instagram.com/vrijbroekpark

    #GezelligBuiten
    #Tripfixer

    Meer info:
    Barbara Pardon, T 015 45 13 92 of T 015 45 13 80






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    21 | 11 | 2017

    Nood aan nieuwe competenties en meer diversiteit in Antwerpse haven
    Onderzoek brengt belangrijkste uitdagingen voor arbeidsmarkt Antwerpse haven in kaart

    De haven van Antwerpen kent al jaren een groot aantal knelpuntberoepen. Daarnaast heeft ook de digitalisering een grote invloed op de werkgelegenheid en de gevraagde vaardigheden bij werknemers. Daarom bracht Universiteit Antwerpen op vraag van provincie Antwerpen de uitdagingen op het vlak van werkgelegenheid in het komende decennium in kaart. "Zonder de huidige problemen en uitdagingen uit de weg te gaan, richten we onze blik op de toekomstige arbeidsmarkt in de Antwerpse haven, die goed is voor 140.000 jobs, waarvan 60.000 rechtstreeks", stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé bij de voorstelling van de resultaten van het onderzoek ‘Toekomstige arbeidsmarkt haven van Antwerpen’.

    Minder jobs, nieuwe vaardigheden

    Het totaal aantal jobs in de haven daalt en dit zal zich verder zetten in de toekomst. Door de digitalisering zal ook de inhoud van de jobs veranderen. Routinematige, cognitieve taken worden voornamelijk uitbesteed of overgenomen door computers. "Het is echter niet zo dat beroepen massaal zullen verdwijnen, wel is er een verschuiving in de benodigde competenties. Professionele vaardigheden en ICT-vaardigheden –data interpreteren en analyseren - winnen aan belang.  Attitude en leervermogen zullen hierbij de belangrijkste zaken zijn waarop aangeworven wordt", zegt onderzoeker Thierry Vanelslander. Doordat de taken ook steeds complexer worden, is er bij de werknemers nood aan een brede kennis én specifieke vakkennis.

    Demografie in de arbeidsmarkt van de Antwerpse haven

    Er is een sterke veroudering, mannen zijn oververtegenwoordigd en ook personen van niet-autochtone afkomst en kansengroepen vinden hun weg niet naar de haven. Dit heeft grotendeels te maken heeft met het imago van de haven. Deze uitdagingen zijn maatschappelijke problemen die gezamenlijk moeten worden opgelost door zowel de bedrijven, het onderwijs als de sectororganisaties.

    Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en voorzitter Havencentrum: "Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om de huidige, heel diverse jonge generatie Antwerpenaren te interesseren voor een job in de haven. Een belangrijke oefening voor de toekomstige invulling van ons Havencentrum, waar we nog meer zullen inzetten op het imago van de haven en proberen jongeren richting toekomstgerichte jobs te sturen."

    Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor economie en voorzitter Havencentrum

    Beleidsaanbevelingen

    1. Vak- of opleidingsoverschrijdend onderwijs: er is nood aan betere samenwerking tussen opleidingen of zelfs nieuwe studierichtingen, gevormd door een combinatie van verschillende opleidingen.
    2. Aanleren van ICT-competenties via toepassingen: meer aandacht voor data-analyse en -interpretatie.
    3. Opleiding op de werkvloer: stages en bedrijfsbezoeken moeten een belangrijke plaats innemen.
    4. Levenslang leren: mogelijkheid tot bijscholing in de bedrijven en up-to-date opleidingen. Het onderwijs moet ook inzetten op het aanbrengen van een attitude van levenslang leren. Initiatieven zoals werkplekleren en duaal leren zijn hier goede voorbeelden van.
    5. Intergenerationeel leren: jonge generaties brengen nieuwe ICT-vaardigheden aan en oudere generaties delen hun ervaring over de sector. Het management moet werknemers met een verschillend ervaringsniveau goed laten samenwerken.
    6. Meer oog voor diversiteit en tegengaan van polarisering: gerichte opleiding en begeleiding voor kwetsbare groepen is nodig.

    PRAKTISCHE INFO

    Geïnteresseerden kunnen het volledige onderzoek downloaden via de website van de provincie Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, T 03 240 52 48






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    Het jaarlijks sjoel tornooi van de Zorgcup nu in het Dienstencentrum de Zeelbaan te Merksem waar 24 ploegen van het zorgbedrijf tegen elkaar streden.
     
    24 ploegen streden tegen elkaar met een glimlach en een vloek,maar het bleef toch heel gezellig,En de diner bestond uit kervelsoep aardappel pure met een vidé en kip en als dessert crème glacé.
    Tegen de muur foto’s van voorbije tornooien zodat we konden zien hoe we veranderd waren en welke vrienden van ons heengegaan zijn. 
     
     
                                                    De prijs uitreiking gebeurde door Dr. Heer Marco Laenens ondervoorzitter beheerraad Zorgbedrijf
     
      Om de spanning er in te houden begonnen ze met de laatste.
    De laatste plaats De dolly dots dienstencentrum Arena 1146 punten
    De derde plaats  :Vrijgeweide Ploeg 2 Dienstencentrum Vrijgeweide 1543 punten
    De tweede plaats:Ene te kort Ploeg 1  dienstencentrum Zeelbaan 1583
    De eerste plaats :Vrijgeweide Ploeg 1 Dienstencentrum vrijgeweide.1625 punten
    En nu  maar trainen voor volgend jaar.
    En een kans hebber van bij de prijzen te vallen is met 1 punt minder  geëindigd op de vierde plaats De vrolijke schuivers ploeg 1 van Dienstencentrum Klein heide.1542 punten
    Voor de volledige uitslag klik op het icoontje.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten

     KOM HET EENS MEEMAKEN






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

       

      

    21 |11 | 17

    Eerstesteenlegging nieuw kinderdagverblijf Het Lieverdje in Hoboken


    Op dinsdag 21 november onthulde schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud een gedenkplaat voor de eerstesteenlegging van kinderdagverblijf Het Lieverdje in Hoboken.

     

    De nieuwe kinderopvang in Hoboken kan er komen mede dankzij de infrastructuurtoelage die de stad Antwerpen toegekend heeft. Het project kost 2,3 miljoen euro. De stad Antwerpen zal hiervan 50% financieren. De infrastructuurtoelage is één van de toelagen die de stad toekent aan zelfstandige ondernemers om kinderopvang te organiseren. Door de samenwerking tussen stad en ondernemers is onlangs de Barcelonanorm gehaald. Volgens de Barcelonanorm moeten er per 100 kinderen 33 opvangplaatsen zijn.

     

    Infrastructuurtoelage voor kinderopvang

    “Bij mijn aantreden was er een enorm tekort aan opvangplaatsen in onze stad. In Hoboken-Noord was er slechts voor 11% van de kinderen opvang, in de rest van Hoboken slechts voor 23%. Door de gerichte ondersteuning vanuit de stad Antwerpen aan de private kinderopvanginitiatieven hebben we deze legislatuur 180 nieuwe plaatsen kunnen bij creëren”, verduidelijkt schepen Ait Daoud. “De tekorten zijn weg gewerkt, en daar ben ik heel trots op!”

     

    De stad Antwerpen kent verschillende toelages toe om de kinderopvangsector financieel te ondersteunen (opstarttoelage, kinderopvangtoelage, …). Eén van deze toelages is de infrastructuurtoelage. Met deze toelage investeert de stad mee in nieuwe infrastructuur voor kinderopvang. Deze toelage kan gebruikt worden door vzw’s die minstens 18 plaatsen creëren in een cluster waar het tekort aan kindplaatsen meer dan 19 plaatsen bedraagt. Via de toelage betaalt de stad tot maximum 50% van de totaalprijs voor het kopen van een bouwgrond of gebouw, het realiseren van nieuwbouw of het verbeteren van een bestaand gebouw.

     

    Meer informatie







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    80 jaar KVDV gevierd met boomaanplant

    Ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan plantte de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging op zondag 19 november 2017 een speciale boom aan in het Rivierenhof: de zwarte Tupeloboom, ook wel eens Nimfenboom genoemd.  

     

    Op 22 mei 1937 werd in het Rivierenhof de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging (KVDV) opgericht. Daarmee is deze vereniging de oudste dendrologische vereniging van België. Dendrologen houden zich bezig met het bestuderen van bomen en heesters. Het op naam brengen, het bekijken van bloem, blad, schors, groeiwijze, ... Van bij het ontstaan was de drijfveer het vergroten van de kennis bij het publiek over bomen en planten.

    De Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging heeft dus reeds van bij de oprichting een sterke band met het provinciaal domein Rivierenhof.  Al die tijd is de dendrologische vereniging regelmatig en op verschillende vlakken actief gebleven in het Rivierenhof. Ze organiseert wandelingen, brengt de bestaande collectie op naam en geeft regelmatig advies bij het beheer van de collecties of de keuze van boomsoorten voor een aanplanting of een nieuwe dreef.

    De afgelopen tien jaren werden de botanische collecties van het Rivierenhof sterk uitgebreid en het beheer er van geprofessionaliseerd. Naast de bestaande rozentuin werd het oude arboretum opgekuist en er werden een aantal nieuwe themaverzamelingen aangelegd (vb. Pinetum: verzameling naaldbomen, Keltische bomenhoroscoop: bomen uit de Keltische bomenkalender, Collectietuin Albert De Raedt met Harde Gentse Azalea’s, het Coryletum (een collectie met allemaal verschillende soorten hazelaars en andere notensoorten), enz. Bij verschillende van deze thema’s werd de KVDV om advies gevraagd en dat zal in de toekomst niet anders zijn. 

    Ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan plantte de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging op zondag 19 november 2017 een speciale boom aan in het Rivierenhof: de zwarte Tupeloboom, ook wel eens Nimfenboom genoemd. De Latijnse naam van deze boom is Nyssa sylvatica, een soort die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het wordt één van de mooiste parkbomen door zijn schitterende herfstverkleuring, hij wordt hier tot 15 meter hoog.  

    Info KVDV: http://www.kvdv.info/

    De KVDV organiseert elk jaar een aantal boeiende uitstappen naar parken, private tuinen, gespecialiseerde plantenkwekers en arboreta. Daarnaast zijn er ook voordrachten over verschillende thema’s die verband houden met bomen, struiken of plantenverzamelingen.


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ..

    .

    20 | 11 | 17

    Winter in Antwerpen zorgt voor een schitterende eindejaarsperiode


    In Antwerpen start de winter dit jaar op zaterdag 9 december. Vier weken lang verwelkomt Antwerpen iedereen in een magisch winterwonderland. Omdat de stad al meer dan 500 jaar  het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld is, krijgen  de eindejaarsactiviteiten dit jaar ook een diamantsausje. Winkelen, genieten van lekker eten en drinken of gewoon ontspannen: tijdens Winter in Antwerpen kan het allemaal. Het volledige programma staat op www.winterinantwerpen.be.

     

    Wensen uitdelen op de interactieve wensenmuur
    Er zijn dit jaar een paar opvallende nieuwkomers in het programma van Winter in Antwerpen. Zo kan iedereen wensen voor familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren achter laten op de gloednieuwe interactieve wensenmuur aan de Suikerrui. De videoprojectie op de gevel van het stadhuis dompelt bezoekers dit jaar onder in een sfeer van schittering en diamant. Op de Grote Markt kan iedereen een kus stelen onder de maretak. Kunstenaar Jesse Agten maakt hier dit jaar een bijzondere plek van met een ontwerp gebaseerd op een sneeuwvlok en met de kleuren en schittering van een diamant.

     

    Op het Koningin Astridplein opent de Diamond Dome. In deze dome kunnen bezoekers van 10 tot en met 30 december genieten van een spectaculaire 360°-film over diamant die op maat gemaakt werd voor Winter in Antwerpen.

     

    Cadeautjes kopen op de kerstmarkt
    Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vertrouwde activiteiten. Zo bieden bijna honderd kerstchalets ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan op de kerstmarkt. De markt vormt een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De kerstmarkt is ook dé plaats om iets te eten en te drinken.

     

    De ijspiste op de Groenplaats is met 1200 m² schaatsplezier één van de mooiste in de Benelux. Bezoekers schaatsen er  baantjes onder het waakzame oog van Rubens. De allerkleinsten kunnen leren schaatsen met een pinguïn als schaatshulp. Wie uitgeschaatst is, kan op het terras van de winterbar met zicht op de kathedraal op adem komen met een lekker drankje.

    En met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring. Winterweer is daarbij geen spelbreker, want een deel van de gondels is afgesloten.

     

    Op citytrip in de stad
    Winter in Antwerpen is meer dan schaatsen en rondkuieren op de kerstmarkt. In december zijn de winkels ook alle zondagen open: kansen genoeg om eindejaarsaankopen te doen. Tijdens deze winkelzondagen kan iedereen naar hartenlust shoppen. Het aanbod is zeer breed: mode, design, antiek, delicatessen en vintage. Jong, creatief talent is bijvoorbeeld te vinden bij de Nieuwe Natie in de Stadsfeestzaal. Daarnaast kan je in Antwerpen genieten van  de talrijke restaurants, cafés, musea, bezienswaardigheden en verborgen plekjes. Zo wordt een dagje Winter in Antwerpen meer dan schaatsen en winkelen alleen.

     

    Trein, tram, bus en … fietstaxi
    Winter in Antwerpen is niet alleen te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of met de wagen. De fietstaxi brengt bezoekers in het weekend gratis van het Centraal Station naar de Groenplaats en weer terug.  Verder kan je ook de waterbus en de gratis veerdienst ‘Sint-Anna’ nemen om naar de Winter in Antwerpen te komen.

     

    Met de fiets of te voet

    • Extra fietsenstallingen op de Meir, de Groenplaats en het Steenplein.
    • Fietsknooppunten: Knooppunt 57 ligt het dichtstbij. Meer informatie op www.fietsnet.be.
    • Trein + huurfiets: De NMBS biedt deze formule aan in Antwerpen-Centraal. Meer info op www.nmbs.be.
    • Velo: handige kleine fietsen, verspreid over meer dan 150 Velo-stations in de Antwerpse binnenstad. Bestel een pas via www.velo-antwerpen.be (vanaf  4,00 euro).
    • Bluebike: Er wacht een fiets op jou in het station, 24/7. Alle info op www.blue-bike.be.

    Met het openbaar vervoer

    • Met de tram of de bus naar de Groenplaats. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.delijn.be.

    Over het water

    • Met de gratis veerdienst ‘Sint-Anna’: van het Steenplein naar Linkeroever en terug. Meer info: www.portofantwerp, klik hier voor de rechtstreekse link.
    • Met de waterbus vanuit Hemiksem met een tussenstop in Kruibeke. Meer info en dienstregeling: www.dewaterbus.be

    Met de auto

    Park-and-rides

    • Gratis en snel parkeren aan de rand van de stad. Alle park-and-rides staan op www.antwerpen.be.
    • Verder met tram, bus of fiets naar de Winter in Antwerpen.

    Parkings

    Taxistandplaatsen

    • Groenplaats.
    • De standplaatsen van het Steenplein worden in december verplaatst naar de Ernest van Dijckkaai.

    Winter in Antwerpen praktisch

    Het volledige programma van Winter in Antwerpen staat op www.winterinantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

    De openingsuren zijn de volgende, tenzij anders vermeld op www.winterinantwerpen.be:​

    • van maandag tot donderdag: 12 tot 21 uur
    • vrijdag: 12 tot 23 uur
    • zaterdag: 11 tot 23 uur
    • zondag: 11 tot 21 uur

    Uitzonderingen:

    • 24 en 31 december: 11 tot 18 uur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

    REACTIE OP SITUATIE STADSBOERDERIJ

    De laatste dagen is er heel wat commotie ontstaan over de stadsboerderij te Wilrijk. De bezorgdheid die verschillende mensen geuit hebben is begrijpelijk, dieren liggen ons immers allemaal nauw aan het hart… Maar helaas neemt men (op politieke voorzet) de laatste dagen toch graag een loopje met de waarheid.

    Zowel het voorgaande als het huidige bestuur zochten al een tijdje naar een betere invulling van de site van de kinderboerderij. Vanuit de wetenschap dat het uitbaten van een dergelijk bedrijf geen kerntaak is van een stad en met het oog op het realiseren van een duurzaam project kwamen we al snel uit op het concept van een stadsboerderij. Een stadsboerderij heeft een echte meerwaarde binnen een stad. Dit vernieuwde concept, met aandacht voor het educatieve en sociale aspect van echte stadslandbouw werd gelanceerd. Iedereen kon hierop intekenen.

    Na de beoordeling door een jury werd het project van Greenmarx, dat een voorstel ingediend had rond stadslandbouw gericht op de korte keten met verschillende aantrekkelijke partners en een educatief aanbod, weerhouden.

    Dat er weerstand is tegen het vervangen van een kinderboerderij door een stadsboerderij is logisch. Elke verandering is immers moeilijk.

    Dat de huidige stadsboerderij vandaag niet waarmaakt wat ze in haar projectvoorstel had beloofd is helaas maar al te waar. Het projectvoorstel ging uit van een duurzaam project, een project dat wou en kon laten zien dat landbouw een plaats heeft binnen de stad, met aandacht voor de lokale teelt, respect voor de dieren en een educatief aspect voor onze kinderen. Een project waar ik veel van verwachtte.

    Maar dat het project niet is geworden wat ik verwacht had, wil niet zeggen dat ‘de kadavers in het rond liggen’, dat ‘de dieren verwaarloosd worden’ of dat ‘de dieren graatmager’ zijn. Ik stuur regelmatig controles om het welzijn van de dieren na te gaan, ook gisteren nog. Het kan voorkomen dat dieren sterven en even moeten wachten om opgehaald te worden door rendac – dat is niet aangenaam maar is wel de realiteit. De dieren krijgen dagelijks eten en drinken en zijn niet verwaarloosd. Verschillende controles kunnen dit bevestigen. Ik was dan ook verontwaardigd om de foto van een slapend varken aan te treffen onder de subtitel – ‘kadavers liggen in het rond’.

    Ik neem mijn verantwoordelijkheid, volg de situatie op de voet en grijp in als het misgaat. Ik verwacht van alle politieke actoren dezelfde verantwoordelijkheid. Ook als er verkiezingen in aantocht zijn.















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS


    Voorlezen brengt mensen samen bij stedelijke kinderopvang


    Ter gelegenheid van de Voorleesweek 2017 lazen de bewoners van de serviceflats bij dienstencentrum Groen Zuid en schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud in de voormiddag voor aan de peuters van stedelijke kinderopvang Patrasche in Hoboken.

     

    “Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling op een speelse en positieve manier. Als kinderen op jonge leeftijd in contact komen met boeken, lopen ze op een leeftijd van 15 maanden voor in hun taalontwikkeling. Deze voorsprong breidt vervolgens verder uit. Daarom is voorlezen in kinderopvanglocaties vaak een structureel onderdeel van de werking. Binnen de stedelijke kinderopvang zetten we in op taalontwikkeling vanaf 0 jaar, onder meer via voorlezen”, legt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud uit.

     

    Jong en oud samenbrengen

    De Voorleesweek valt samen met de Ouderenweek. Met het thema ‘Cultuur verbindt’ moedigt de Vlaamse Ouderenraad initiatieven aan die verschillende generaties verbinden. Door het voorlezen leren de bewoners van de serviceflats en de kinderen van Patrasche elkaar kennen op een speelse manier. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, is samen plezier beleven.

     

    EN DE DAG ZELF:

    Schepen Nabilla las voor uit de kleuderboekjes en dan hebben we kinderliedjes gezongen St.Niklaas kaôentje,in het klein stationeken en nog anderen,dan begonnen de kleutertjes moe te worder en gingen een middag dutje doen

    Vandaag lezen voorleesoma’s in kinderdagverblijf Patrasche voor aan de kleinsten. De andere peuters zijn welkom in dienstencentrum Groen Zuid en in twee serviceflats, waar ook telkens senioren voorlezen. Ondertussen krijgen de andere bewoners van de flats en klanten van het dienstencentrum een rondleiding in het kinderdagverblijf. Zo wisselen de generaties voor één dag van locatie.

     

    De voorleesdag is de eerste activiteit in het kader van de intergenerationele samenwerking die dienstencentrum Groen Zuid en kinderdagverblijf Patrasche hebben opgestart. Zo maakt de Sint op 6 december in het dienstencentrum zijn opwachting voor peuters en senioren en staat er een familiedag met kinderfilm op het programma. Ook op de buitenspeeldag van 18 april 2018 is al een gezamenlijke wandeling gepland.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    Beste Vrienden,

    Mag ik u voor de allerlaatste keer warm maken voor het Winterconcert dat ik de voorbije achttien jaar samen met Vzw In Alle Straten heb georganiseerd?

    Aan alle mooie liedjes komt een einde, en het Winterconcert is aan de laatste editie toe. Maar we willen graag in absolute schoonheid eindigen en voor we een orgelpunt achter de Winterconcerten zetten, trekken we nog één keer alle registers open. Dat doen we op woensdag 20 december, om 20 uur, in de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. Schrijf u vandaag nog in voor een onvergetelijke avond! Dan kan ik alvast uw zitje reserveren, en zo helpen we samen het goede doel!

    Op de affiche van het Winterconcert 2017 staan klinkende namen als Tutti Fratelli, Esmé Bos & Bart Voet, Gregory Frateur, sopraan Ann De Ridder, bas-bariton Wilfried Van den Brande, Guido Belcanto, Altree, percussionist Kobe Proesmans, contrabassist Ben Faes, pianist Dominique Vantomme en multi-instrumentalist Sam Vloemans.

    Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar het goede doel: Tutti Fratelli, de sociaal-artistieke werkplaats voor personen die minder kansen kregen in hun leven, van actrice en bezielende kracht Reinhilde Decleir, en het Berrefonds, het fonds dat ouders van overleden kindjes ondersteunt.

    Wilt u inschrijven? Kaarten voor het concert kosten 15 euro. U kunt nu reserveren via een mailtje naar 2017winterconcert@gmail.com: gelieve uw naam te noteren, en hoeveel kaarten u graag bestelt. Kaarten worden niet per post opgestuurd. Ze liggen klaar op de avond zelf aan de ingang van de kerk.

    De kaarten worden vanaf vrijdag 24 november ook te koop aangeboden bij Optiek Sels, Mechelseplein 15, 2000 Antwerpen.

    Na afloop van het Winterconcert 2017 kunt u genieten van een hapje en drankje op de gezellige kerstmarkt van de Sint-Laurentiuskerk: ook die opbrengst gaat naar verscheidene goede doelen.

    Ik kijk er naar uit om u te mogen verwelkomen op het Winterconcert 2017!

    Hartelijke groet,

    Philip Heylen

    Ere-schepen van de stad Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    CVO Toekomstonderwijs

    17 | 11 | 2017

    cid:image001.png@01CFCDDB.571FFDC0

    Nieuwe opleiding transportbediende speelt in op nood aan werkkrachten voor havenbedrijven
    Verzeker je toekomst als transportbediende in de Antwerpse haven

    Met meer dan 450 vacatures is transportbediende in Antwerpen een opleiding met toekomst. Het provinciaal Centrum voor volwassenenonderwijs Toekomstonderwijs startte daarom met een nieuwe handelsopleiding die een antwoord biedt op de vraag vanuit de transportsector. 

    De opleiding transportbediende bereidt cursisten van 18 jaar en ouder voor op een job als administratief medewerker in een KMO of een groter bedrijf in de transport- en logistieke sector. "De Provincie Antwerpen vindt het belangrijk om opleidingen aan te bieden die dicht bij de arbeidsmarkt staan. Met de Antwerpse haven en luchthaven van Deurne in de buurt heeft een transportbediende veel kans op een boeiende job." verzekert gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert. "Met het certificaat transportbediende kan je onmiddellijk aan de slag."

    Cursisten die een diploma secundair onderwijs willen behalen, combineren een handelsopleiding met de opleiding algemene vorming. De opleidingen zijn modulair ingedeeld zodat men op eigen tempo zijn diploma behaalt. ‘Elke cursist heeft zijn eigen talenten en heeft een persoonlijk toekomstplan voor ogen’, zegt pedagogisch directeur Ad Doom. ‘En dus begeleiden we hen ook op maat. Aan het begin van je opleiding wordt een traject uitgestippeld dat je op het lijf is geschreven. 

    Opleiding met toekomst

    ‘Een diploma en een vlotte talenkennis zijn heel grote troeven’, aldus Walter Van Mechelen, senior director van Gosselin Logistics in Deurne. Momenteel zijn er bij Gosselin een vijftigtal transportbediendes aan de slag en er komen nog een vijftal nieuwe collega’s op de verschillende departementen bij. De site van Gosselin aan het Albertkanaal breidt ook uit. Van Mechelen: ‘Aan het begin van de Belcrownlaan bouwen we een nieuw magazijn met een oppervlakte van 26.000m² en een overdekte ruimte van 5.000m² voor de behandeling van containers. Deze uitbreiding komt er omdat onze klanten het ons vragen. Logischerwijs breidt ook het personeelsbestand mee uit. Het blijft in en rond de haven aartsmoeilijk om de juiste mensen te vinden op alle mogelijke echelons. Het aanbieden van op maat gemaakte opleidingen juichen we dan ook enorm toe.’

    Meer info: www.toekomstonderwijs.be

    PRAKTISCHE INFO

    Waaruit bestaat de opleiding transportbediende?

    De opleiding transportbediende is een diplomagerichte beroepsopleiding. Ze bestaat uit 940 opleidingsuren. Cursisten volgen les op maandag, donderdag en vrijdag. De beroepsopleiding duurt 1 schooljaar met aansluitend een maand stage. Vrijstellingen kunnen het traject verkorten. Naast Frans, Engels en Duits, leren cursisten meer over spoor-, weg-, lucht- en zeevervoer. Ook de administratie rond transport zoals douane, verzekeringen passeert de revue. De lessen worden overdag gegeven in de lokalen van het Toekomstonderwijs, Maalbootstraat 19 in Hoboken.

    Indien de cursist nog niet beschikt over een secundair diploma kan hij of zij dit combineren met de opleiding algemene vorming. In deze opleiding volgt men algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en ICT.

    Infomomenten


    Toekomstonderwijs organiseert enkele infomomenten waar men kan kennismaken met het aanbod. Na een gezamenlijke presentatie krijg je informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek. Er zijn infomomenten gepland op 5, 11 en 21 december en 19, 16 en 20 januari. Ze vinden plaats in het centrum in de Maalbootstraat 19, Hoboken. Breng zeker je identiteitskaart mee en eventueel getuigschriften middelbaar onderwijs. 

    Meer info: 
    www.toekomstonderwijs.be

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs




    @ Thinksmart

    @ Thinksmart

    @ Thinksmart

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stem op ons

    ..

    Aan alle Sasja spelers, supporters en sympathisanten!!!!

     

     

    Zonnelied zou graag geld inzamelen om een muzieklokaal in te richten. Dit kan als jullie ons project steunen door een stem uit te brengen.

    Alles hangt af van jullie stem.

    en stem op Zonnelied vzw. ( en vergeet niet de mail nadien te bevestigen ).

     

    Alvast dank” het Zonnelied-team “( je zal ons Ann er veel plezier meedoen, nichtje van speler Jasper Roelants)

      image

    Tola & Ann






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     ASBE:

    Op 17 en 18 november 2017 in De Schorre in Boom - Clean Power for Transport Roadshow.

    Perscontact: Philippe Vangeel - secretary@asbe.be - +32 486 269 205

     

     

    Rijdt u morgen ook elektrisch?

     

    Als het van de European Association for Electromobility, AVERE,  afhangt, zeker wel. De Belgische sectie van dit netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen (ASBE) geeft u alvast de kans om op zaterdag 18 november een aantal elektrische mobiliteitsoplossingen uit te proberen.

     

    ASBE organiseert op vraag van de Vlaamse Overheid, op vrijdag 17 en zaterdag 18 november de Clean Power for Transport (CPT) Roadshow in De Schorre te Boom. Vrijdag is voorbehouden voor professionals uit de sector maar op zaterdag kan het grote publiek gratis deelnemen aan dit informatie- en belevingsevenement rond elektrisch vervoer. Bezoekers van de roadshow krijgen bovendien de kans om een testrit te rijden met een 100% elektrisch voertuig. Nissan die als de pionier van het elektrisch rijden mag worden beschouwd, zorgt voor de gelegenheid voor een primeur en zal op zaterdag aanwezig zijn met de nieuwe Leaf. Dit Nissan-model is nu al wereldwijd de best verkochte elektrische wagen en zijn nieuwste versie kreeg onlangs de internationale prijs van Best of Innovation Winner o.a. omwille van zijn revolutionaire e-pedal technologie.  De nieuwe Leaf heeft overigens dubbel zo veel autonomie als zijn voorganger.

     

     

    Volgens Philippe Vangeel, algemeen secretaris van ASBE, krijgen de bezoekers ook een beter inzicht in de evolutie van de recentste oplaadinfrastructuren voor de batterijen van die elektrische voertuigen. “We willen de mensen doen inzien dat ze echt geen excuus meer hebben om niet elektrisch te rijden. Elektrische voertuigen zijn de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag om de klimaatsverandering te bestrijden, een betere levenskwaliteit en nieuwe groene tewerkstelling te scheppen en ons minder afhankelijk te maken van één soort energievoorraad. Onze vereniging bestaat volgend jaar 40 jaar en van een louter academisch initiatief zijn we geëvolueerd naar een organisatie die elektriciteit als alternatief voor fossiele brandstoffen promoot. Zowel bij de industrie als het publiek bestaat er tegenwoordig een grote luisterbereidheid. Onze op de praktijk gerichte roadshows sluiten hierbij aan,” aldus nog Philippe Vangeel.

     

     

    Afspraak op zaterdag 18 november op het provinciaal domein De Schorre. Daar staat naast de Nissan Leaf nog een hele vloot elektrische auto’s, utility voertuigen en fietsen van andere merken op u te wachten om getest te worden.

    Ook de politiezone Rupel die al 2 jaar patrouille rijdt met elektrische motorfietsen, verleent zijn medewerking aan het welslagen van dit event.

     

     

    Nog meer informatie over deze roadshow vindt u op www.ikrijelektrisch.be

     

    De Schorre 
    Consulent Communicatie
    Schommelei 1 – bus 1, 2850 Boom

    T +32 3 880 76 32, M +32 478 74 21 81

    kathleen.vandendriessche@deschorre.be

    Volg ons via: Facebook

    www.deschorre.be

     

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

    GS Beobank Hoboken speelde afgelopen vrijdag voor de derde opeenvolgende keer gelijk, toch voldoende om opnieuw naar de eerste plaats in de rangschikking te klimmen…

    Frisheid ontbreekt

    De Hobokenaars verschenen aan de aftrap zonder de geblesseerde Steven Dillien, terwijl hun geschorste coach Karim Akajoua vanuit de tribunes toekeek. Die moest eens te meer vaststellen dat zijn discipelen in een mindere periode verkeren.

    Het gebrek aan frisheid bij de goud-zwarten stond in schril contrast met de vechtlust van de sterk gemotiveerde bezoekers. Dit resulteerde in een aantal doelkansen voor HCTE Cosmos La Hestre waarbij de rusteloze Adam Zriwil (ex-Selaklean Thulin) als spilfiguur fungeerde. Pas in de 8′ werd Frédéric D’Ermilio voor de eerste maal aan het werk gezet toen Mustapha Aabbassi voor hem opdook, onmiddellijk gevolgd door een fraaie redding van Birger Maes op een scherp schot van Neki Mbala.

    Net voor het verstrijken van het eerste kwartier wist Yannis Van Parys zich door te zetten, Mustapha Aabbassi kopte zijn assist naast. Dan was er de immer op de loer liggende Adam Zriwil die de bal van dichtbij voorlangs trapte en vervolgens een vrije trap op de vuisten van Birger Maes deed ploffen. Imad Amazou verkeek nog een goede mogelijkheid.

    De eerste speelhelft eindigde op een troosteloze brilstand.

    Koudweg gepakt

    Na de pauze leek er een Hobokens non-stopoffensief op til, met ettelijke doelpogingen die evenwel geen soelaas brachten. In de 35′ werden onze jongens koudweg gepakt: Adam Zriwil stuurde Mourad El Araichi in het straatje, Birger Maes was geklopt (0-1). Diezelfde Adam Zriwil had zelfs een tweede treffer aan de voet, Antoine Lemaire kon het onheil net voor de doellijn bezweren.

    De Beobankers togen stevig in de aanval maar de inspanningen misten precisie of werden door Frédéric D’Ermilio ongedaan gemaakt. Tussendoor zorgde de alomtegenwoordige Adam Zriwil weer voor een hachelijk standje voor de Hobokense muit.

    De klok tikte genadeloos verder en sommige acteurs waren hun zenuwen niet langer meester. HCTE-doelman Mikael Casciano werd wegens aanhoudend gemopper vanop de wisselbank met een geel karton bedacht, Adam Zriwil onderging wat later hetzelfde lot. Bovendien incasseerden de strijdende partijen elk gauw vijf blauwe kaarten, hetgeen hen verplichtte op eieren te lopen.

    Bewogen eindfase

    Tijdens de laatste tien minuten trok GS Beobank Hoboken alle registers open. Imad Amazou vuurde een ruime kans tegen de staak maar lukte uiteindelijk dan toch de moeizaam bevochten gelijkmaker op aangeven van Hicham Channouf (1-1). Mustapha Aabbassi en het voornoemde tweetal kregen nog de gelegenheid om de zege binnen te rijven, maar zover kwam het helaas niet…

    Wedstrijdfiche

    GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

    HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mikael Casciano (d), Marco Carnoli (kpt), Mohamed Oubella, Adam Zriwil, Stefano Lippolis, Mourad El Araichi, Adrien Fois, Neki Mbala, coach Alessandro Meo en assistent-coach Francesco Carlino.

    Doelpunten: 35′: Mourad El Araichi (0-1); 55′: Imad Amazou (1-1).

    Gele kaarten: 43′: Mikael Casciano; 49′: Adam Zriwil.

    Rode kaarten: geen.

    Arbitrage: Juan Ortega en Guy Rassart.

    http://sportindekijker.be/2017/november2017/GS_Beobank_Hoboken_HCTE_Cosmos_La_Hestre_/ voor al de foto's hier klikken




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW-HANDBAL

    Verslag DHW United Antwerpen –Achilles Bocholt : 11-11-‘17 Uitslag : 18 - 28 ruststand : 7 - 13

     

    Beloften : 20 - 30

     

     

    Voor DHW : Joni Muys (55’)   en   Resi(5’)Hopstaken(keepster)–Sinne Bes–Sara

     

    Haazen (1) –Gintare Butkeviciute (5) –Rilke Janssens - Amber Major - Gitte Janssens -

     

    Teuntje Voermans (6) –Jana Maes (2) –Tina Brecelj (3) –Emma Henderix (1) –Rachel Broeren –Ellen Van De Vloed –Charlotte Van Pelt –Remke Hekers

     

    Voor Bocholt : Jilly Achten (51’)JasmijnenGeelen (9’)(keepsters)–Sofie Geutjens (1)–Iris Peeters (6) –Cindy Rooijakkers (4) –Elien Noten (1) –Michelle Smits (1) –Lien Schrijvers (1) –Nele Kranzen (4) –Edel Robyns (7) –Britte Dedroog –Sam Robyns (2) – Joelle Velter –Kim Janssen (1)

     

     

    Play-Offs zeer ver af voor DHW

     

    Beide teams kenden vooraf het belang van de partij : de winnaar zou een stapje dichter richting Play-Offs zetten. DHW gaf echter niet thuis en kon nooit aanspraak maken op de overwinning tegen, een vooral in aanval, gretiger Achilles Bocholt.

     

    De Limburgse dames namen meteen de match in handen en kwamen schotvaardig voor de dag. Via 0 –3 na 4’ging het naar 3 –4 na 10’.DHW kon aanvankelijk bijbenen onder impuls van Gintare Butkeviciute en Teuntje Voermans op de stip.

     

    Maar nadien beet DHW zijn tanden stuk op de stugge bezoekende verdediging en acteerde het te traag en statisch om deze uit verband te spelen. De afgedwongen kansen werden bovendien gemist, gevolg : 4 –8 na 16’en 5 –11 na 23’want aan de overzijde ging de bal wel tegen de netten, ondanks een verdienstelijke Joni Muys in doel. Ruststand : 7 –13

     

    Bij aanvang van de 2e helft ging het even gelijk op en bleef de kloof 6 doelpunten : 10 –16 na 34’.Bocholt profiteerde maximaal van een overtal situatie en Edel Robyns, 3x op rij, zettehaar team op rozen : 10 –20 na 43’.

     

    De volgende 5 minuten waren Antwerps getint. Het was nu DHW dat in overtal stond en hierdoor kon milderen met 4 vier goals op rij. Gintare Butkeviciute (2x), Tina Brecelj en Jana Maes waren de doelpuntenmaaksters : 14 –20 na 47’.

     

    De Antwerpse opflakkering was van korte duur. Bocholt zette meteen terug orde op zaken en diepte de kloof weer uit : 15 –24 na 52’.

     

    DHW moest de kelk tot de bodem ledigen en Cindy Rooijakkers (2x) en Nele Kranzen (2x) legden de harde eindcijfers vast. Eindstand : 18 - 28

     

    Mathematisch is alles nog mogelijk na deze heenronde, maar het wordt nu wel bijzonder moeilijk om het felbegeerde Play-Off ticket te behalen. Volgende week staat de 1/8 finale van de beker van België tegen Rhino (in Turnhout) op het programma, een competitie die des te belangrijker wordt en de volle focus verdient.

     

    Ook de beloften moesten het onderspit delven. Ze staan nu 2e in de rangschikking na dit 1 e puntenverlies, maar blijven wel op koers voor de beloftenfinale, die gespeeld wordt tussen de nummers 1 en 2 na de reguliere competitie.

     http://sportindekijker.be/2017/november2017/DHW_United_Antwerpen_Achilles_Bocholt/ even klikken voor al de  foto's

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    13 | 11 | 2017

    Feeërieke zaklampwandeling trekt wintercampagne Gezellig buiten op gang
    Meer dan 100 bezoekers trokken hun wandelschoenen aan voor start Gezellig buiten


    Op zaterdagavond 11 november was het arboretum in Kalmthout het ideale decor voor de eerste feeërieke, winterse activiteit van Gezellig buiten. Een wenself verwelkomde de bezoekers. Gidsen leidden kleine groepjes door de winterse tuin die door dansende lichtjes magnifiek werd uitgelicht. Achteraf slurpten de avondlijke stappers met hun rode kaakjes van een warme chocomelk aan de vuurschaal. Voor wie nu al spijt heeft dat hij er niet bij was, nog tot en met eind februari 2018 kan je in heel de provincie genieten van vurige winterpret. Het volledige programma vind je op www.gezelligbuiten.be. In 2017 - 2018 bundelt Gezellig buiten 16 activiteiten op 10 locaties binnen de provinciegrenzen en dat van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018.

    Wenself verwelkomt aanwezigen zaklampwandeling bij start Gezellig buiten 2017 -2018  - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

     

    Meer dan 100 wandelaars dwalen door donker Arboretum Kalmthout tijdens zaklampwandeling - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

    Kom Gezellig buiten in november

    Wie in november niet in zijn zetel wil blijven plakken, kan op 25 of 26 november de 20ste verjaardag van het Suske en Wiske – Kindermuseum vieren of op 25 november afzakken naar Putteke Winter in Keiheuvel.  De activiteiten sterren kijken met Dodoens in het Mechelse Vrijbroekpark op 18 en 25 november en de sfeerwandeling in het Provinciaal groendomein Rivierenhof op 25 november zijn helaas al volzet. Op www.gezelligbuiten.be kan je door het volledige programma van de wintercampagne scrollen.

    Het Arboretum Kalmthout bijt niet alleen de spits van Gezellig buiten af, maar sluit de wintercampagne van de provincie Antwerpen ook af met de Hamamelisfeesten die lopen tot en met 28 februari 2018. De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout sowieso een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars ofte Hamamelis bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op hun kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa.

    PRAKTISCHE INFO GEZELLIG BUITEN

    Wanneer:
    Van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018

    Waar:
    Arboretum Kalmthout – Vrijbroekpark – Suske en Wiske – Kindermuseum – Keiheuvel – Rivierenhof - De Schorre – De Lilse Bergen – Zilvermeer – De Hoge Rielen

    Meer info:
    www.gezelligbuiten.be

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor provinciale groen- en recreatiedomeinen


    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Arboretum Kalmthout en
    Suske en Wiske – Kindermuseum








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw

    7 november 2017

    In deze flits:

    • Natuur.kalender 2018
    • Dag van de Natuur
    • Slaapplaatstelling halsbandparkieten
    • Waterpiepers in de Hobokense Polder
    • Lichtjestocht voor jong en oud
    • Noteer reeds in je agenda

    Natuur.kalender 2018

    Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt Fotowedstrijd 2016.
    Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Open gevouwen staat bovenaan telkens een foto, de onderzijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 20 cm x 30 cm, in open formaat is het 40 cm x 30 cm.

    Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.
    Te bestellen door storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw, met vermelding "Kalender". Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in postnummers 2660 en 2020. 

    Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in onze afdeling.
    Ook een ideaal presentje voor familie en vrienden

    Za 18 nov: Dag van de Natuur
    Grote natuurbeheerdag in de Hobokense Polder

    Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 of Wim Mertens, 03/216 93 62
    Gratis picknick: graag aanmelden bij Ria Thys, 0476/33 79 36

    Op 18 en 19 november organiseert Natuurpunt de "Dag van de Natuur". De natuurvereniging nodigt iedereen uit om te komen meewerken in de gezonde buitenlucht. Zo kunnen duizenden vrijwillige werkkrachten zich fysiek helemaal uitleven in de buitenlucht en het groen, de lokale natuur beter leren kennen en tegelijkertijd mensen uit de buurt leren kennen.

    Ook in onze Hobokense Polder kan iedereen de handen uit de mouwen steken. Wij hebben gekozen voor zaterdag 18 november voor een grote werkdag in ons mooie natuurgebied.
    De ontwikkeling van een mooi en waardevol stuk natuur vergt veel werk: snoeien, knotten, plaggen, riet maaien, paden of omheiningen herstellen, nieuwe bomen of struiken aanplanten... De Dag van de Natuur is het uitgelezen moment om kennis te maken met onze vrijwilligers en hun werk. Ze staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

    Praktisch
    Afspraakplaats Schroeilaan aan het startbord van de wandelingen. Hier slaan we ons tentenkampement op.
    Meebrengen: warme kledij, stevige schoenen. Wij zorgen voor eten en drinken maar laat wel even een seintje of je een halve of een hele dag komt werken. Dit in functie van de catering. Einde is voorzien rond 15.30 u.

    Za 18 nov: Slaapplaatstelling halsbandparkieten

    In het ARDEA-gebied is er een bekende slaapplaats in het Kielpark waar we met de ARDEA groep al 2 jaar hun groeiend aantal konden vaststellen. (Op 25 februari dit jaar was hun aantal al opgelopen tot 43 exemplaren)
    Meer info

    Praktisch:
    We komen om 16 u bijeen aan de ingang van het Kielpark tegenover de St Catharinakerk aan de St-Bernardsesteenweg te Antwerpen, om van daaruit in het Kielpark de aanvliegende halsbandparkieten te tellen tot zonsondergang rond 17.30 u. 
    Meebrengen: Kijker en aangepaste kleding

    Zo 19 nov: Waterpiepers in de Hobokense Polder

    GidsLuc Van Schoor,
    494/33 63 09

    Sinds enkele jaren tekt ARDEA tijdens de winter de waterpiepers die overnachten in de rietkragen en wilgenbosjes van de Hobokense Polder. 
    Meer info

    PraktischAanmelden vooraf per mail of telefoon is nodig. Bij slecht weer kan deze telling worden uitgesteld naar een latere datum.

    Afspraak: 15u45 aan de ingang van Hobokense Polder aan de Schroeilaan, op de parking van het bedrijf United Caps. We eindigen rond 17u45. Meebrengen: verrekijker, warme kledij, laarzen of waterdicht schoeisel, schrijfgerief.

    Za 25 nov: Lichtjestocht in de Hobokense Polder:
    Voor jong en oud(er)

    Leiding: Stan Van Damme en Sylvia Van den Broeck

    Hallo, grote en vooral kleine Polderbezoekers,

    Op zaterdag 25 november plannen we voor de tweede maal een lichtjeswandeling van een goed uur in de Hobokense Polder. Het is dan al vroeg donker en dan is het leuk wandelen met een lichtje.

    Hoe maak je dat (met hulp van mama of papa)?

    • je gebruikt een leeg bokaaltje van confituur of mayonaise
    • je bekleeft het met gekleurd papier of beschildert het
    • je wikkelt een ijzerdraad rond het randje en maakt het vast aan een stokje.
    • je steekt een theelichtje in het potje

    Praktisch:
    We vertrekken om 18 u aan Taverne 'De Schorren', Graspolderlaan 32 te Hoboken.

    Als we terug aankomen, drinken we een lekkere warme drank. Wie weet is er ook een spannend verhaal van de boskabouter. Mama's en papa's mogen natuurlijk ook mee. Einde omstreeks 19u30.
    Deelnameprijs: 1 euro per persoon (ter plekke te betalen)

    Wie meedoet, laat het weten voor 23 november aan: Stan Van Damme, 03/828 84 50

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08 |11 |17

    Nieuw magazine ‘Minder Afval Kalender’ valt in 280.000 brievenbussen


    Vanaf vandaag valt de nieuwe ophaalkalender in alle Antwerpse brievenbussen. De gekende kalender werd uitgebreid tot een magazine dat voor 2018 ook nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden, bevat. 

     

    Vanaf vandaag verdeelt de stad de ‘Minder Afval Kalender’ in Antwerpen. Het is een handig magazine om bij te houden want het bevat niet alleen de ophaalkalender voor 2018. Het staat ook vol van sorteerinformatie, goede voorbeelden, informatie over afvalophaling en de containerparken, recyclagetips,…

     

    Afvalvermindering

    Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. “Met de ‘Minder Afval Kalender’ willen we onze bewoners handige tips geven om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer je gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor je boodschappen. Elke kleine daad zorgt samen voor een groot resultaat”, aldus schepen Caroline Bastiaens.

     

    De extra inzet op afvalvermindering komt naast de inspanningen die de stad al doet om Antwerpen schoon te houden: straten vegen, sluikstort zo snel mogelijk ophalen, graffiti verwijderen… Maar ook bewoners en bezoekers hebben hun verantwoordelijkheid om de stad mee proper te houden. Zo worden ze in het magazine aangespoord om hun vuilniszakken niet te zwaar te laden (max. 7,5 kg), de ophaalkalender te raadplegen wanneer er een feestdag is, sluikstort te melden…

     

    Verdeling per district

    Elk district heeft in 2018 zijn eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen. Bovendien zullen de stadsloketten het magazine ook uitdelen aan mensen die verhuizen of aan nieuwe bewoners.

     

    In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier,…) ontvangen de bewoners een ‘Minder Afval Magazine’zonder kalender. Zij hebben geen kalender nodig. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken.

     

    Vanaf vandaag tot midden december wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten. De ophaalkalender is vanaf 1 januari 2018 ook online raadpleegbaar via www.antwerpen.be/ophaalkalender.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    08 | 11 | 2017

    Vlemincktoren in Wijnegem veiliggesteld
    Restauratie en herbestemming van de Vlemincktoren kunnen binnenkort starten

    De als monument beschermde JanVlemincktoren in het gemeentepark Wijnegemhof wordt met een erfgoedpremie van de Vlaamse overheid gerestaureerd. De gemeente Wijnegem is eigenaar van het monument en vroeg met steun van Kempens Landschap een versnelde procedure aan om het gebouw te behoeden voor verder verval.


    Bijzonder neerhof

    De geschiedenis van de JanVlemincktoren gaat terug tot de zestiende eeuw. Het gebouw, een neerhof met duiventoren, was onderdeel van een prestigieus Spaans waterkasteel dat diende als buitenverblijf voor een rijke heer. Van het kasteel zelf zijn vandaag enkel de grondvesten bewaard, maar de Vlemincktoren staat er nog steeds. In de negentiende eeuw werd het gebouw aangepast aan de toenmalige mode en kreeg de gevel een neogotisch uitzicht. In 1978 werd het gebouw samen met het koetshuis als monument beschermd.

    De Vlemincktoren - Copyright: vzw Kempens Landschap

    Traject van lange adem
    De bouwfysische toestand van de Vlemincktoren is helaas alarmerend. Het gemeentebestuur ijverde al jaren om het monument in eer te herstellen en opnieuw een functie te geven. Pas nadat vzw Kempens Landschap op vraag van de gemeente in 2013 betrokken werd bij het dossier kwam er schot in de zaak. De landschapsvereniging bouwde de voorbije 20 jaar al heel wat ervaring op in gelijkaardige restauratie– en herbestemmingsprojecten.


    Restauratie is hoogdringend

    Omdat de Vlemincktoren een beschermd monument is, kan de gemeente Wijnegem een beroep doen op een erfgoedpremie van de Vlaamse overheid. Normaal neemt zo’n procedure meerdere jaren in beslag. Door de precaire toestand van het monument is de restauratie echter hoogdringend. Daarom vroeg de gemeente met steun van vzw Kempens Landschap een structurele voorafname van de erfgoedpremie aan. De Vlaamse Overheid keurde deze aanvraag goed en zal binnenkort de premie toekennen.

    Ivo Wynants, burgemeester van Wijnegem, is verheugd met de positieve ontwikkeling in het dossier: “Dit betekent een enorme versnelling in het restauratietraject van de Vlemincktoren. Zonder de hulp van Kempens Landschap hadden we dit nooit zo snel kunnen realiseren. We zijn ook zeer dankbaar dat Vlaanderen de voorafname goedkeurde. Binnenkort zal de Vlemincktoren weer een mooi landschapselement zijn in het openbare park én een nuttige functie vervullen.”

     

    Links naar rechts: Paul van Dael, Inga Verhaert, Philippe De Backer, Ivo Wynants, Peter Bellens

    - Copyright: vzw Kempens Landschap

     

    Toekomst voor de Vlemincktoren

    “Nu kan het echte werk beginnen” vertelt Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “We gaan de Vlemincktoren natuurlijk met zorg restaureren. De schildering op de toren zal opnieuw de eyecatcher worden. De geschiedenis liet ook sporen na op het monument. Je kan als het ware verschillende historische laagjes zien in de Vlemincktoren en die zullen we ook zichtbaar laten. Wanneer de werken exact beginnen, hangt o.a. af van de definitieve premietoekenning en de aanbestedingsprocedure, maar we staan te trappelen om van start te gaan.”

     

    Binnenkort lanceren we een nieuwe open oproep voor de invulling van het gebouw,” vult Peter Bellens aan, eveneens covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “De gemeente Wijnegem wil immers samenwerken met een private partner om het gebouw een nieuwe bestemming en een duurzame toekomst te geven.

    Nu de restauratie van de Vlemincktoren concreet wordt, kan de zoektocht naar deze partner heropgestart worden. Geïnteresseerden raden we zeker aan om de website van de gemeente en Kempens Landschap in de gaten te houden!”

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid, Sociale economie, Plattelandsbeleid en Europese samenwerking

    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Communicatie, Energie en



     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wilrijk eert Jommeke en Jef Nys met grootse stripmuur


    Wilrijk heeft er een bezienswaardigheid bij: aan de Heistraat werd vandaag een grote stripmuur ingehuldigd. Daarop ontdekken Jommeke en zijn vrienden het Wilrijk van vroeger en nu.

     

    Kinderen uit de lokale basisschool Rozenkrans zorgden op woensdag 8 november voor een feestelijke inhuldiging van de nieuwe Jommeke-stripmuur in Wilrijk. Door de ligging van de muur op de hoek van de Gaston Fabrélaan en de expressweg R11 met de Heistraat zal de tekening heel wat opzien baren. De tekening bestrijkt een totale oppervlakte van meer dan 200m² is daarmee één van de grootste stripmuren van het land.

     

    De Wilrijkse stripmuur is niet toevallig aan Jommeke gewijd. Tekenaar Jef Nys bracht een groot deel van zijn leven door in Wilrijk en hij tekende er ook zijn eerste Jommeke-prenten. Eerder bracht het district al hulde aan Nys door onder meer Jommeke te laten opduiken in de vijfjaarlijkse Geitestoet en tal van nutskasten te bekleden met taferelen uit de strips.

     

    De meer dan 200m² grote muurtekening werd ontworpen door Sarina Ahmad. Zij is de kleindochter van Jef Nys en tekende al mee Jommeke-strips. Op de stripmuur duiken de stripheld en zijn vrienden in het Wilrijkse erfgoed. Zo herken je onder meer Lange Wapper en het intussen verdwenen spoorwegstation Wilryck. Ook de Indische jaïn-tempel speelt een prominente rol. En uiteraard zijn ook de iconische Wilrijkse geitjes op de afspraak.

     

    Volgens districtsschepen voor cultuur Hans Ides vormen Jommeke en Wilrijk twee handen op één buik: “Wilrijkenaar Jef Nys toonde in het verleden zijn hart voor het district al door een gepersonaliseerde tekening te maken over de inkanteling van Wilrijk in de stad. Dat nu zijn kleindochter een geweldige tekening maakte met zoveel Wilrijkse hoogtepunten in, dat versterkt de band nog. Strips en Wilrijk, met deze muur eens te meer een fantastisch huwelijk.”

     

    Wilrijks districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt vult aan: “De stripmuur vormt een zoveelste mooie aanvulling op onze ambitie om een echt stripdistrict te zijn. Dankzij onder meer ’t Vlaams Stripcentrum is het beeldverhaal immers sterk verankerd in Wilrijk. Een ander voorbeeld zijn de nutskasten waarop we her en der in het district het saaie grijs inruilen voor kleurrijke striptaferelen. Niet toevallig speelt ook daar Jommeke een belangrijke rol.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!