NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • WILRIJK
 • DIEVE BENDES
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • verkoop
 • HOBOKEN NIEUWS
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

  GS Beobank Hoboken speelde afgelopen vrijdag voor de derde opeenvolgende keer gelijk, toch voldoende om opnieuw naar de eerste plaats in de rangschikking te klimmen…

  Frisheid ontbreekt

  De Hobokenaars verschenen aan de aftrap zonder de geblesseerde Steven Dillien, terwijl hun geschorste coach Karim Akajoua vanuit de tribunes toekeek. Die moest eens te meer vaststellen dat zijn discipelen in een mindere periode verkeren.

  Het gebrek aan frisheid bij de goud-zwarten stond in schril contrast met de vechtlust van de sterk gemotiveerde bezoekers. Dit resulteerde in een aantal doelkansen voor HCTE Cosmos La Hestre waarbij de rusteloze Adam Zriwil (ex-Selaklean Thulin) als spilfiguur fungeerde. Pas in de 8′ werd Frédéric D’Ermilio voor de eerste maal aan het werk gezet toen Mustapha Aabbassi voor hem opdook, onmiddellijk gevolgd door een fraaie redding van Birger Maes op een scherp schot van Neki Mbala.

  Net voor het verstrijken van het eerste kwartier wist Yannis Van Parys zich door te zetten, Mustapha Aabbassi kopte zijn assist naast. Dan was er de immer op de loer liggende Adam Zriwil die de bal van dichtbij voorlangs trapte en vervolgens een vrije trap op de vuisten van Birger Maes deed ploffen. Imad Amazou verkeek nog een goede mogelijkheid.

  De eerste speelhelft eindigde op een troosteloze brilstand.

  Koudweg gepakt

  Na de pauze leek er een Hobokens non-stopoffensief op til, met ettelijke doelpogingen die evenwel geen soelaas brachten. In de 35′ werden onze jongens koudweg gepakt: Adam Zriwil stuurde Mourad El Araichi in het straatje, Birger Maes was geklopt (0-1). Diezelfde Adam Zriwil had zelfs een tweede treffer aan de voet, Antoine Lemaire kon het onheil net voor de doellijn bezweren.

  De Beobankers togen stevig in de aanval maar de inspanningen misten precisie of werden door Frédéric D’Ermilio ongedaan gemaakt. Tussendoor zorgde de alomtegenwoordige Adam Zriwil weer voor een hachelijk standje voor de Hobokense muit.

  De klok tikte genadeloos verder en sommige acteurs waren hun zenuwen niet langer meester. HCTE-doelman Mikael Casciano werd wegens aanhoudend gemopper vanop de wisselbank met een geel karton bedacht, Adam Zriwil onderging wat later hetzelfde lot. Bovendien incasseerden de strijdende partijen elk gauw vijf blauwe kaarten, hetgeen hen verplichtte op eieren te lopen.

  Bewogen eindfase

  Tijdens de laatste tien minuten trok GS Beobank Hoboken alle registers open. Imad Amazou vuurde een ruime kans tegen de staak maar lukte uiteindelijk dan toch de moeizaam bevochten gelijkmaker op aangeven van Hicham Channouf (1-1). Mustapha Aabbassi en het voornoemde tweetal kregen nog de gelegenheid om de zege binnen te rijven, maar zover kwam het helaas niet…

  Wedstrijdfiche

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

  HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mikael Casciano (d), Marco Carnoli (kpt), Mohamed Oubella, Adam Zriwil, Stefano Lippolis, Mourad El Araichi, Adrien Fois, Neki Mbala, coach Alessandro Meo en assistent-coach Francesco Carlino.

  Doelpunten: 35′: Mourad El Araichi (0-1); 55′: Imad Amazou (1-1).

  Gele kaarten: 43′: Mikael Casciano; 49′: Adam Zriwil.

  Rode kaarten: geen.

  Arbitrage: Juan Ortega en Guy Rassart.

  http://sportindekijker.be/2017/november2017/GS_Beobank_Hoboken_HCTE_Cosmos_La_Hestre_/ voor al de foto's hier klikken
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW-HANDBAL

  Verslag DHW United Antwerpen –Achilles Bocholt : 11-11-‘17 Uitslag : 18 - 28 ruststand : 7 - 13

   

  Beloften : 20 - 30

   

   

  Voor DHW : Joni Muys (55’)   en   Resi(5’)Hopstaken(keepster)–Sinne Bes–Sara

   

  Haazen (1) –Gintare Butkeviciute (5) –Rilke Janssens - Amber Major - Gitte Janssens -

   

  Teuntje Voermans (6) –Jana Maes (2) –Tina Brecelj (3) –Emma Henderix (1) –Rachel Broeren –Ellen Van De Vloed –Charlotte Van Pelt –Remke Hekers

   

  Voor Bocholt : Jilly Achten (51’)JasmijnenGeelen (9’)(keepsters)–Sofie Geutjens (1)–Iris Peeters (6) –Cindy Rooijakkers (4) –Elien Noten (1) –Michelle Smits (1) –Lien Schrijvers (1) –Nele Kranzen (4) –Edel Robyns (7) –Britte Dedroog –Sam Robyns (2) – Joelle Velter –Kim Janssen (1)

   

   

  Play-Offs zeer ver af voor DHW

   

  Beide teams kenden vooraf het belang van de partij : de winnaar zou een stapje dichter richting Play-Offs zetten. DHW gaf echter niet thuis en kon nooit aanspraak maken op de overwinning tegen, een vooral in aanval, gretiger Achilles Bocholt.

   

  De Limburgse dames namen meteen de match in handen en kwamen schotvaardig voor de dag. Via 0 –3 na 4’ging het naar 3 –4 na 10’.DHW kon aanvankelijk bijbenen onder impuls van Gintare Butkeviciute en Teuntje Voermans op de stip.

   

  Maar nadien beet DHW zijn tanden stuk op de stugge bezoekende verdediging en acteerde het te traag en statisch om deze uit verband te spelen. De afgedwongen kansen werden bovendien gemist, gevolg : 4 –8 na 16’en 5 –11 na 23’want aan de overzijde ging de bal wel tegen de netten, ondanks een verdienstelijke Joni Muys in doel. Ruststand : 7 –13

   

  Bij aanvang van de 2e helft ging het even gelijk op en bleef de kloof 6 doelpunten : 10 –16 na 34’.Bocholt profiteerde maximaal van een overtal situatie en Edel Robyns, 3x op rij, zettehaar team op rozen : 10 –20 na 43’.

   

  De volgende 5 minuten waren Antwerps getint. Het was nu DHW dat in overtal stond en hierdoor kon milderen met 4 vier goals op rij. Gintare Butkeviciute (2x), Tina Brecelj en Jana Maes waren de doelpuntenmaaksters : 14 –20 na 47’.

   

  De Antwerpse opflakkering was van korte duur. Bocholt zette meteen terug orde op zaken en diepte de kloof weer uit : 15 –24 na 52’.

   

  DHW moest de kelk tot de bodem ledigen en Cindy Rooijakkers (2x) en Nele Kranzen (2x) legden de harde eindcijfers vast. Eindstand : 18 - 28

   

  Mathematisch is alles nog mogelijk na deze heenronde, maar het wordt nu wel bijzonder moeilijk om het felbegeerde Play-Off ticket te behalen. Volgende week staat de 1/8 finale van de beker van België tegen Rhino (in Turnhout) op het programma, een competitie die des te belangrijker wordt en de volle focus verdient.

   

  Ook de beloften moesten het onderspit delven. Ze staan nu 2e in de rangschikking na dit 1 e puntenverlies, maar blijven wel op koers voor de beloftenfinale, die gespeeld wordt tussen de nummers 1 en 2 na de reguliere competitie.

   http://sportindekijker.be/2017/november2017/DHW_United_Antwerpen_Achilles_Bocholt/ even klikken voor al de  foto's

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


  13 | 11 | 2017

  Feeërieke zaklampwandeling trekt wintercampagne Gezellig buiten op gang
  Meer dan 100 bezoekers trokken hun wandelschoenen aan voor start Gezellig buiten


  Op zaterdagavond 11 november was het arboretum in Kalmthout het ideale decor voor de eerste feeërieke, winterse activiteit van Gezellig buiten. Een wenself verwelkomde de bezoekers. Gidsen leidden kleine groepjes door de winterse tuin die door dansende lichtjes magnifiek werd uitgelicht. Achteraf slurpten de avondlijke stappers met hun rode kaakjes van een warme chocomelk aan de vuurschaal. Voor wie nu al spijt heeft dat hij er niet bij was, nog tot en met eind februari 2018 kan je in heel de provincie genieten van vurige winterpret. Het volledige programma vind je op www.gezelligbuiten.be. In 2017 - 2018 bundelt Gezellig buiten 16 activiteiten op 10 locaties binnen de provinciegrenzen en dat van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018.

  Wenself verwelkomt aanwezigen zaklampwandeling bij start Gezellig buiten 2017 -2018  - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

   

  Meer dan 100 wandelaars dwalen door donker Arboretum Kalmthout tijdens zaklampwandeling - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

  Kom Gezellig buiten in november

  Wie in november niet in zijn zetel wil blijven plakken, kan op 25 of 26 november de 20ste verjaardag van het Suske en Wiske – Kindermuseum vieren of op 25 november afzakken naar Putteke Winter in Keiheuvel.  De activiteiten sterren kijken met Dodoens in het Mechelse Vrijbroekpark op 18 en 25 november en de sfeerwandeling in het Provinciaal groendomein Rivierenhof op 25 november zijn helaas al volzet. Op www.gezelligbuiten.be kan je door het volledige programma van de wintercampagne scrollen.

  Het Arboretum Kalmthout bijt niet alleen de spits van Gezellig buiten af, maar sluit de wintercampagne van de provincie Antwerpen ook af met de Hamamelisfeesten die lopen tot en met 28 februari 2018. De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout sowieso een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars ofte Hamamelis bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op hun kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa.

  PRAKTISCHE INFO GEZELLIG BUITEN

  Wanneer:
  Van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018

  Waar:
  Arboretum Kalmthout – Vrijbroekpark – Suske en Wiske – Kindermuseum – Keiheuvel – Rivierenhof - De Schorre – De Lilse Bergen – Zilvermeer – De Hoge Rielen

  Meer info:
  www.gezelligbuiten.be

  Beleidsverantwoordelijken:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor provinciale groen- en recreatiedomeinen


  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Arboretum Kalmthout en
  Suske en Wiske – Kindermuseum
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw

  7 november 2017

  In deze flits:

  • Natuur.kalender 2018
  • Dag van de Natuur
  • Slaapplaatstelling halsbandparkieten
  • Waterpiepers in de Hobokense Polder
  • Lichtjestocht voor jong en oud
  • Noteer reeds in je agenda

  Natuur.kalender 2018

  Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt Fotowedstrijd 2016.
  Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Open gevouwen staat bovenaan telkens een foto, de onderzijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 20 cm x 30 cm, in open formaat is het 40 cm x 30 cm.

  Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.
  Te bestellen door storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw, met vermelding "Kalender". Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in postnummers 2660 en 2020. 

  Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in onze afdeling.
  Ook een ideaal presentje voor familie en vrienden

  Za 18 nov: Dag van de Natuur
  Grote natuurbeheerdag in de Hobokense Polder

  Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 of Wim Mertens, 03/216 93 62
  Gratis picknick: graag aanmelden bij Ria Thys, 0476/33 79 36

  Op 18 en 19 november organiseert Natuurpunt de "Dag van de Natuur". De natuurvereniging nodigt iedereen uit om te komen meewerken in de gezonde buitenlucht. Zo kunnen duizenden vrijwillige werkkrachten zich fysiek helemaal uitleven in de buitenlucht en het groen, de lokale natuur beter leren kennen en tegelijkertijd mensen uit de buurt leren kennen.

  Ook in onze Hobokense Polder kan iedereen de handen uit de mouwen steken. Wij hebben gekozen voor zaterdag 18 november voor een grote werkdag in ons mooie natuurgebied.
  De ontwikkeling van een mooi en waardevol stuk natuur vergt veel werk: snoeien, knotten, plaggen, riet maaien, paden of omheiningen herstellen, nieuwe bomen of struiken aanplanten... De Dag van de Natuur is het uitgelezen moment om kennis te maken met onze vrijwilligers en hun werk. Ze staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

  Praktisch
  Afspraakplaats Schroeilaan aan het startbord van de wandelingen. Hier slaan we ons tentenkampement op.
  Meebrengen: warme kledij, stevige schoenen. Wij zorgen voor eten en drinken maar laat wel even een seintje of je een halve of een hele dag komt werken. Dit in functie van de catering. Einde is voorzien rond 15.30 u.

  Za 18 nov: Slaapplaatstelling halsbandparkieten

  In het ARDEA-gebied is er een bekende slaapplaats in het Kielpark waar we met de ARDEA groep al 2 jaar hun groeiend aantal konden vaststellen. (Op 25 februari dit jaar was hun aantal al opgelopen tot 43 exemplaren)
  Meer info

  Praktisch:
  We komen om 16 u bijeen aan de ingang van het Kielpark tegenover de St Catharinakerk aan de St-Bernardsesteenweg te Antwerpen, om van daaruit in het Kielpark de aanvliegende halsbandparkieten te tellen tot zonsondergang rond 17.30 u. 
  Meebrengen: Kijker en aangepaste kleding

  Zo 19 nov: Waterpiepers in de Hobokense Polder

  GidsLuc Van Schoor,
  494/33 63 09

  Sinds enkele jaren tekt ARDEA tijdens de winter de waterpiepers die overnachten in de rietkragen en wilgenbosjes van de Hobokense Polder. 
  Meer info

  PraktischAanmelden vooraf per mail of telefoon is nodig. Bij slecht weer kan deze telling worden uitgesteld naar een latere datum.

  Afspraak: 15u45 aan de ingang van Hobokense Polder aan de Schroeilaan, op de parking van het bedrijf United Caps. We eindigen rond 17u45. Meebrengen: verrekijker, warme kledij, laarzen of waterdicht schoeisel, schrijfgerief.

  Za 25 nov: Lichtjestocht in de Hobokense Polder:
  Voor jong en oud(er)

  Leiding: Stan Van Damme en Sylvia Van den Broeck

  Hallo, grote en vooral kleine Polderbezoekers,

  Op zaterdag 25 november plannen we voor de tweede maal een lichtjeswandeling van een goed uur in de Hobokense Polder. Het is dan al vroeg donker en dan is het leuk wandelen met een lichtje.

  Hoe maak je dat (met hulp van mama of papa)?

  • je gebruikt een leeg bokaaltje van confituur of mayonaise
  • je bekleeft het met gekleurd papier of beschildert het
  • je wikkelt een ijzerdraad rond het randje en maakt het vast aan een stokje.
  • je steekt een theelichtje in het potje

  Praktisch:
  We vertrekken om 18 u aan Taverne 'De Schorren', Graspolderlaan 32 te Hoboken.

  Als we terug aankomen, drinken we een lekkere warme drank. Wie weet is er ook een spannend verhaal van de boskabouter. Mama's en papa's mogen natuurlijk ook mee. Einde omstreeks 19u30.
  Deelnameprijs: 1 euro per persoon (ter plekke te betalen)

  Wie meedoet, laat het weten voor 23 november aan: Stan Van Damme, 03/828 84 50

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  08 |11 |17

  Nieuw magazine ‘Minder Afval Kalender’ valt in 280.000 brievenbussen


  Vanaf vandaag valt de nieuwe ophaalkalender in alle Antwerpse brievenbussen. De gekende kalender werd uitgebreid tot een magazine dat voor 2018 ook nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden, bevat. 

   

  Vanaf vandaag verdeelt de stad de ‘Minder Afval Kalender’ in Antwerpen. Het is een handig magazine om bij te houden want het bevat niet alleen de ophaalkalender voor 2018. Het staat ook vol van sorteerinformatie, goede voorbeelden, informatie over afvalophaling en de containerparken, recyclagetips,…

   

  Afvalvermindering

  Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. “Met de ‘Minder Afval Kalender’ willen we onze bewoners handige tips geven om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer je gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor je boodschappen. Elke kleine daad zorgt samen voor een groot resultaat”, aldus schepen Caroline Bastiaens.

   

  De extra inzet op afvalvermindering komt naast de inspanningen die de stad al doet om Antwerpen schoon te houden: straten vegen, sluikstort zo snel mogelijk ophalen, graffiti verwijderen… Maar ook bewoners en bezoekers hebben hun verantwoordelijkheid om de stad mee proper te houden. Zo worden ze in het magazine aangespoord om hun vuilniszakken niet te zwaar te laden (max. 7,5 kg), de ophaalkalender te raadplegen wanneer er een feestdag is, sluikstort te melden…

   

  Verdeling per district

  Elk district heeft in 2018 zijn eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen. Bovendien zullen de stadsloketten het magazine ook uitdelen aan mensen die verhuizen of aan nieuwe bewoners.

   

  In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier,…) ontvangen de bewoners een ‘Minder Afval Magazine’zonder kalender. Zij hebben geen kalender nodig. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken.

   

  Vanaf vandaag tot midden december wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten. De ophaalkalender is vanaf 1 januari 2018 ook online raadpleegbaar via www.antwerpen.be/ophaalkalender.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  08 | 11 | 2017

  Vlemincktoren in Wijnegem veiliggesteld
  Restauratie en herbestemming van de Vlemincktoren kunnen binnenkort starten

  De als monument beschermde JanVlemincktoren in het gemeentepark Wijnegemhof wordt met een erfgoedpremie van de Vlaamse overheid gerestaureerd. De gemeente Wijnegem is eigenaar van het monument en vroeg met steun van Kempens Landschap een versnelde procedure aan om het gebouw te behoeden voor verder verval.


  Bijzonder neerhof

  De geschiedenis van de JanVlemincktoren gaat terug tot de zestiende eeuw. Het gebouw, een neerhof met duiventoren, was onderdeel van een prestigieus Spaans waterkasteel dat diende als buitenverblijf voor een rijke heer. Van het kasteel zelf zijn vandaag enkel de grondvesten bewaard, maar de Vlemincktoren staat er nog steeds. In de negentiende eeuw werd het gebouw aangepast aan de toenmalige mode en kreeg de gevel een neogotisch uitzicht. In 1978 werd het gebouw samen met het koetshuis als monument beschermd.

  De Vlemincktoren - Copyright: vzw Kempens Landschap

  Traject van lange adem
  De bouwfysische toestand van de Vlemincktoren is helaas alarmerend. Het gemeentebestuur ijverde al jaren om het monument in eer te herstellen en opnieuw een functie te geven. Pas nadat vzw Kempens Landschap op vraag van de gemeente in 2013 betrokken werd bij het dossier kwam er schot in de zaak. De landschapsvereniging bouwde de voorbije 20 jaar al heel wat ervaring op in gelijkaardige restauratie– en herbestemmingsprojecten.


  Restauratie is hoogdringend

  Omdat de Vlemincktoren een beschermd monument is, kan de gemeente Wijnegem een beroep doen op een erfgoedpremie van de Vlaamse overheid. Normaal neemt zo’n procedure meerdere jaren in beslag. Door de precaire toestand van het monument is de restauratie echter hoogdringend. Daarom vroeg de gemeente met steun van vzw Kempens Landschap een structurele voorafname van de erfgoedpremie aan. De Vlaamse Overheid keurde deze aanvraag goed en zal binnenkort de premie toekennen.

  Ivo Wynants, burgemeester van Wijnegem, is verheugd met de positieve ontwikkeling in het dossier: “Dit betekent een enorme versnelling in het restauratietraject van de Vlemincktoren. Zonder de hulp van Kempens Landschap hadden we dit nooit zo snel kunnen realiseren. We zijn ook zeer dankbaar dat Vlaanderen de voorafname goedkeurde. Binnenkort zal de Vlemincktoren weer een mooi landschapselement zijn in het openbare park én een nuttige functie vervullen.”

   

  Links naar rechts: Paul van Dael, Inga Verhaert, Philippe De Backer, Ivo Wynants, Peter Bellens

  - Copyright: vzw Kempens Landschap

   

  Toekomst voor de Vlemincktoren

  “Nu kan het echte werk beginnen” vertelt Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “We gaan de Vlemincktoren natuurlijk met zorg restaureren. De schildering op de toren zal opnieuw de eyecatcher worden. De geschiedenis liet ook sporen na op het monument. Je kan als het ware verschillende historische laagjes zien in de Vlemincktoren en die zullen we ook zichtbaar laten. Wanneer de werken exact beginnen, hangt o.a. af van de definitieve premietoekenning en de aanbestedingsprocedure, maar we staan te trappelen om van start te gaan.”

   

  Binnenkort lanceren we een nieuwe open oproep voor de invulling van het gebouw,” vult Peter Bellens aan, eveneens covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “De gemeente Wijnegem wil immers samenwerken met een private partner om het gebouw een nieuwe bestemming en een duurzame toekomst te geven.

  Nu de restauratie van de Vlemincktoren concreet wordt, kan de zoektocht naar deze partner heropgestart worden. Geïnteresseerden raden we zeker aan om de website van de gemeente en Kempens Landschap in de gaten te houden!”

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid, Sociale economie, Plattelandsbeleid en Europese samenwerking

  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Communicatie, Energie en   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wilrijk eert Jommeke en Jef Nys met grootse stripmuur


  Wilrijk heeft er een bezienswaardigheid bij: aan de Heistraat werd vandaag een grote stripmuur ingehuldigd. Daarop ontdekken Jommeke en zijn vrienden het Wilrijk van vroeger en nu.

   

  Kinderen uit de lokale basisschool Rozenkrans zorgden op woensdag 8 november voor een feestelijke inhuldiging van de nieuwe Jommeke-stripmuur in Wilrijk. Door de ligging van de muur op de hoek van de Gaston Fabrélaan en de expressweg R11 met de Heistraat zal de tekening heel wat opzien baren. De tekening bestrijkt een totale oppervlakte van meer dan 200m² is daarmee één van de grootste stripmuren van het land.

   

  De Wilrijkse stripmuur is niet toevallig aan Jommeke gewijd. Tekenaar Jef Nys bracht een groot deel van zijn leven door in Wilrijk en hij tekende er ook zijn eerste Jommeke-prenten. Eerder bracht het district al hulde aan Nys door onder meer Jommeke te laten opduiken in de vijfjaarlijkse Geitestoet en tal van nutskasten te bekleden met taferelen uit de strips.

   

  De meer dan 200m² grote muurtekening werd ontworpen door Sarina Ahmad. Zij is de kleindochter van Jef Nys en tekende al mee Jommeke-strips. Op de stripmuur duiken de stripheld en zijn vrienden in het Wilrijkse erfgoed. Zo herken je onder meer Lange Wapper en het intussen verdwenen spoorwegstation Wilryck. Ook de Indische jaïn-tempel speelt een prominente rol. En uiteraard zijn ook de iconische Wilrijkse geitjes op de afspraak.

   

  Volgens districtsschepen voor cultuur Hans Ides vormen Jommeke en Wilrijk twee handen op één buik: “Wilrijkenaar Jef Nys toonde in het verleden zijn hart voor het district al door een gepersonaliseerde tekening te maken over de inkanteling van Wilrijk in de stad. Dat nu zijn kleindochter een geweldige tekening maakte met zoveel Wilrijkse hoogtepunten in, dat versterkt de band nog. Strips en Wilrijk, met deze muur eens te meer een fantastisch huwelijk.”

   

  Wilrijks districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt vult aan: “De stripmuur vormt een zoveelste mooie aanvulling op onze ambitie om een echt stripdistrict te zijn. Dankzij onder meer ’t Vlaams Stripcentrum is het beeldverhaal immers sterk verankerd in Wilrijk. Een ander voorbeeld zijn de nutskasten waarop we her en der in het district het saaie grijs inruilen voor kleurrijke striptaferelen. Niet toevallig speelt ook daar Jommeke een belangrijke rol.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  08 |11 | 17

  Boekenverkoop in bibmagazijn Kotter ten voordele van 11.11.11


  Op zaterdag 11 november vindt opnieuw een verkoop plaats van boeken, strips, cd’s en dvd’s in het Antwerpse bibliotheekmagazijn. Dit jaar wordt er uitzonderlijk een heel groot aantal cd’s (klassiek, pop, jazz, …) en dvd’s (films en reeksen) verkocht.

   

  De verkoopdagen in Kotter lokken traditioneel heel wat bezoekers naar het Straatsburgdok.

  Voor de vijfde keer gaat de volledige opbrengst van de verkoopdag naar de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11, met dit jaar extra aandacht voor migratie en vluchtelingen (meer info over het campagnethema op www.11.be/allemaalmensen).

   

  De boekenverkoop van de Antwerpse bibliotheken is een mooie kans om boeken, strips, dvd’s en cd’s aan te schaffen voor een prikje. Het gaat om materialen die de bibliotheek verlaten om plaats te maken voor nieuw aanbod.

   

  Praktisch

  • zaterdag 11 november van 9 tot 17 uur
  • Bibliotheekmagazijn Kotter (dichtbij NMBS-station Luchtbal), Straatsburgdok - Noordkaai 29, 2030 Antwerpen (ingang langs Kotterstraat)
  • boeken: 1 euro per stuk - kunstboeken: 3 euro per stuk - cd’s, dvd’s, jeugdboeken en stripverhalen: 1 euro voor 5 stuks
  • Betalen kan enkel cash. Er is geen Bancontact.
  • Breng zelf een draagtas mee om uw aankopen op te bergen.
  • A-kaarthouders kunnen hun kaart meenemen naar de boekenverkoop om er een punt te sparen.
  • Alle info staat ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (29)
  05-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

  04-11-2017

  Het eerste punt is binnen

  En ja, het eerste punt is dus binnen. Niet met een onberispelijke wedstrijd, niet met mooi handbal van begin tot einde, maar met wilskracht en inzet. En dat is het belangrijkste als je in die positie zit, dat je blijft vechten. Yme Bertels moest noodgedwongen aan de kant blijven met een rugblessure, dus het was een beetje puzzelen. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Jean en we zijn er zeker van dat hij van daarboven een handje heeft geholpen.

  Na twee afgekeurde doelpunten van ons voor cirkelfouten, was het Aalsmeer dat de score opende. De wedstrijd verliep gelijkopgaand met scores langs beide kanten. Er werd een strafworp gemist, er werd er één gered, maar we hadden vooral wat problemen om de organisatie vast te houden. Het was vooral Hans Lamberigts die goed bij schot was en er voor zorgde dat we konden aanklampen. De laatste 6 minuten van de eerste helft hadden we weer hetzelfde probleem dat al meermaals de kop opstak dit seizoen, plots konden we niet meer scoren en kon Aalsmeer uitlopen van 9-9 naar een 9-12 ruststand.

  Terug uit de kleedkamers werd snel duidelijk dat onze jongens zich niet wilden laten afslachten en wie anders dan kapitein Kevin Jacobs ontbond zijn duivels en nam zijn ploeg op sleeptouw. Kevin scoorde maar liefst 10 (TIEN!!) doelpunten in de tweede helft en werd wel mooi geholpen door o.a. Jasper, Aaron en Hans die er ook allemaal enkele in het net legden. Toch duurde het tot de 20ste minuut voor we terug langszij konden komen. In de laatste minuut scoorde Aalsmeer en kwam weer een doelpunt voor, maar op enkele seconden van het einde was het weer Kevin die de eindstand op 29-29 vastlegde.

  De nul is van de tabellen geveegd en hopelijk is iedereen er van overtuigd dat we met inzet, vechtlust en team spirit al een heel eind kunnen geraken.

   

  Scoreverloop; 10’ 4-4 / 20’ 7-8  / 30’ 9-12 / 40’ 15-17 / 50’ 22-22 / 60’ 29-29

  Voor Sasja: Dias 35’ / Theyssens 25’  / Roelants 3  / Kostic 2 / Vandewoestyne 4 / Jacobs 12  / Lamberigts 6 / Rola 1 / Gijs / Luypaert / Barbaric / Tewissen / Soetaert / Mathijs / Bisschop

  Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   -   Aalsmeer 1 x 2’

  Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels
  En tijdens de pauze kunnen we zien dat de opvolging al klaar gemaakt is


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  GRIEZELLEN MET BORN4DANCE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  30-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30 |10 | 17

  Bereikbaarheid stadsdiensten op woensdag 1 november

   

  Op feestdag woensdag 1 november geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad en OCMW Antwerpen gesloten.

   

  Op www.antwerpen.bestaan de openingsuren vermeld per stedelijke dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers kijken het best op voorhand op de website of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet open is of dat er aangepaste openingsuren gelden. Alle info over de OCMW-diensten staat gebundeld op de website van het OCMW. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Geen afvalophaling omwille van feestdag

  Dinsdagnacht 31 oktober en woensdag 1 november is er geen afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan donderdag opgehaald. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Op 1 november zijn de containerparken gesloten.

   

  Wie twijfelt, kan op werkdagen het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op woensdag 1 november is het stedelijk contactcenter gesloten.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

   feestelijke opening speelterrein in hoboken

   


  In de speeltuin aan de Coöperatielaan ter hoogte van huisnummer 589 wordt zaterdag 28 oktober een groot speeltoestel feestelijk ingehuldigd, in aanwezigheid van districtsschepen Omar Fathi. De pers is van harte welkom om 14 uur.

   

  De oude speeltoestellen werden vervangen door een grote, kleurrijke bespeelbare spiraal met

  toestellen voor verschillende leeftijden. Het lage deel van de spiraal is een zone voor kinderen tot 4 jaar om te klimmen, schommelen en glijden. Bovenaan is een speeltoren met glijbaan. Die is bereikbaar via een parcours van balken, stappalen en klimtouwen.

   

  Programma (gratis)

  • vanaf 13 uur: begeleide knutselactiviteit, spel en grime
  • 14 uur: inhuldiging speelterrein door districtsschepen voor jeugd Omar Fathi
  • 14.15 uur: drankje, warme wafel en een verrassing voor alle kinderen
  • 14.30 uur: optreden van ‘VanSlag, de trommelende vuilnismannen’

  En na de toespraak van schepenen werden de aanwezige getrakteerd op een lekkere warme wafel en een drankje 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  GROTE INZAMELING ACTIE

  Hey hallo ik ben Edith Lambo gemeenteraadslid in Hoboken en ben al vele jaren klant bij lingerie Fiëla in de Kapelstraat in Hoboken

  Op Donderdag 2 November mag ik het startschot geven van de jaarlijkse inzamelactie van  BH's.

  Tijdens de hele maand November gaat er bij Fiëla een inzamelactie van nog bruikbare BH's ten voordelen van Pink Panter en Oxfam.

  Zelfs werd ik 20 jaar geleden getroffen door borstkanker en ik weet-en veel dames in Hoboken en  elders met mij-wat je moet doorstaan.

  We kunnen niet genoeg actie ondernemen om al deze mensen die er met geconfronteerd worden met het beest zoals ik dit noem ,te steunen.

  Dus lieve mensen  duik in jullie kasten spring op je rijtuig en breng het naar de Fiëla inruil krijg je een waardebon van maar liefst 10 euro korting op de aankoop daar van een nieuwe BH.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  BERICHT- 24 oktober 2017

  Op Allerheiligen, woensdag 1 november 2017 om 15u, herdenkt de Gemeenschap van Sant'Egidio de vrienden van Kamiano die de afgelopen tijd overleden zijn, bij naam. In Kamiano zijn daklozen, armen en mensen in moeilijkheden welkom voor een gratis warme maaltijd en voor bijkomende dienstverlening op maat.
   
  De herdenkingsviering start om 15u in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Conscienceplein te Antwerpen. Tijdens de suggestieve dienst worden de namen van de overledenen voorgelezen, en krijgt al wie de betrokkenen gekend heeft de kans een kaars aan te steken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten op het plein voor de kerk.

  Daklozen, zwervers en verslaafden overlijden vaak op jonge leeftijd en in grote eenzaamheid. De vrijwilligers van Kamiano maken er een punt van eer van om hun ‘vrienden van de straat’ nabij te zijn bij hun levenseinde, hun een waardige begrafenis te bezorgen en hen ook na hun dood niet te vergeten.
   
  Aan velen wordt - vaak in samenwerking met het project 'De Eenzame uitvaart' - een waardige begrafenis geboden. De herdenkingsviering van Allerheiligen past in het streven geen enkel leven te vergeten.
   
  Contactpersoon: Pascale Bemelmans 0497 43 45 93


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  kinderboeken

  18 cultureel diverse auteurs slaan bres in dijk van witte kinderboeken

   

  Kinderen met een kleurtje, een bijzondere eigenschap of een zorgbehoefte, herkennen zichzelf niet altijd in de helden van nu. Ook schrijvers en illustratoren met niet-westerse roots zijn schaars in Vlaanderen en Nederland. 18 auteurs, waarvan er 15 debuteren, brengen in samenwerking met Studio Sesam vzw 9 nieuwe kleurrijke verhalen uit voor ALLE kinderen over gevoelige thema's zoals autisme, vluchtelingen, integratie, rolpatronen, milieu, culturele rituelen, afscheid nemen ...

  Sesam 2.0  is een initiatief van Studio Sesam met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren,  provincie Antwerpen, Nationale Loterij en de Sesam-stuurgroep.

   

  Midden 2016 lanceerde Studio Sesam een oproep voor nieuwe, cultureel diverse talentvolle schrijvers en illustratoren. Meer dan 220 kandidaten uit België en Nederland stuurden hun werk door. Studio Sesam selecteerde 15 nieuwe schrijvers en illustratoren. Deze nieuwe auteurs werden een jaar gecoacht o.a. door ervaren auteurs zoals Leen van den Berg, Mylo Freeman, Steve Michiels, Fatinha Ramos, Alice van de Geest, Hannie Humme en Chris Sterkens.

   

  8 nieuwe verhalen in 4 prentenboeken

  De verhalen snijden actuele thema's aan. Schrijfster Sari Mar vertelt in 'Vleugels van papier' over de Afghaanse jongen Irfaan die in het vluchtelingencentrum zijn 'baba' mist. Sophia Honggokoesoemo kaart het thema 'integratie' aan in 'Bezoek op vier poten': een komodovaraan spoelt aan in de Antwerpse haven. Hij ontmoet Afif, die de exotische varaan wil integreren. In 'Het Wispelturig Windorkest' van Petra Beeckx, treurt Rizon om zijn moeder die, na een hevige storm in huis, plots verdwenen is.

   

  In 'Help! Ik heb de babyblues' vecht Lily om de aandacht van haar ouders sinds ze een babybroertje heeft. Auteur Tewatha Muller, van Surinaamse origine, neemt een cultureel ritueel  -het gebruik van blauwsel tegen het boze oog- op in haar verhaal. Ook Azmi Latif kleurt haar levendig verhaal over een straatfeest 'Mmmm, toch wel lekker ... ' met veel Pakistaanse invloeden. 

   

  In 'Ridder van karton' introduceert Humeyra Cetinel het dappere meisje Amina dat monsters wil verslaan  en dieven verjagen. Een atypisch ridderverhaal om de aandacht te vestigen op rolpatronen. In 'De vliegende soepkip' van Atilla Erdem bevrijden buurtkinderen een kip die gedoemd was om in de soep te belanden. Uiteindelijk overwint de liefde tussen mens en dier.

   

  In 'Stapelgek' wordt heel het dorp horendol van het gestapel van Max. 
  Floor Tinga schreef een hartverwarmend, toch humoristisch verhaal, over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen. Autisme is een ontwikkelingsstoornis die ook buiten de westerse wereld voorkomt, maar vaak miskend wordt.

   

  De 8 verhalen zijn prachtig geïllustreerd door de debuterende illustratoren Marie Van Paag, AnneMarthe Zomer, Anke De Potter, Soraya Namavar, Dieter De Schutter, Olivia van Trigt, Ilse Hermans en Anggita Soeryanto.

   

  Het allereerste Sesam-peuterboekje: Feest voor Ilyas!

   

  Khadija Timouzar schreef 'Feest voor Ilyas', een feestelijk optelverhaaltje voor de allerkleinsten

  ‘Sana hilwa ya Ilyas', zingt papa. Zoontje Ilyas wordt 2 jaar. Papa bakt de taart. Mama en broer Selim hangen slingers op. De gasten komen aan. Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen. Maar ... waar is de taart? 

  Tal van woorden uit het verhaal zijn vertaald in het Arabisch, Turks, Frans, Pools, Sranantongo en in het Papiaments zodat ook anderstalige voorlezers en meertalige kinderen van dit boek kunnen genieten. 

   

  Mijke Coebergh zorgde voor prachtige illustraties met veel aandacht voor de eigenheid van het gezin.

   

   

  Boekenbeurs 2017  in Antwerpen
  De nieuwe Sesam-schrijvers en illustratoren zijn present op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op donderdag 2 november (16u-17u) geven ze een workshop 'Aan de slag met de Sesam-kinderboeken' en op zondag 12 november (14u-15u) worden kinderen uitgedaagd voor een workshop 'Overal thuis'. Op 2 en 12 november houden Marie Van Praag, Anke De Potter, Atilla Erdem, Anggita Soeryanto, Dieter De Schutter, Floor Tinga, Sophia Honggokoesoemo en Soraya Namavar signeersessies.
  Meer info: www.boekenbeurs.be, www.studiosesam.be en bij de stand Epo.

   

   

  Sesam-festival in het Zuiderpershuis
  Op dinsdag 12 december 2017 opent het Zuiderpershuis in Antwerpen de deuren voor het Sesam-festival. Dit evenement stelt het superdiverse kinderboek in de kijker. Samen met kinderen stellen de auteurs de nieuwe Sesam-verhalen voor met als rode draad ‘Overal thuis’.

   

  De festivalbezoekers kunnen een panelgesprek, workshops, presentaties en ateliers volgen van o.a. Dalilla Hermans, Fatinha Ramos, Mylo Freeman, Fatma Arikoglu, Sanne Thijs, ... Of afspreken met een Sesam-auteur en snuisteren op het ‘marktplein’ in de gezellige foyer van het Zuiderpershuis.

  Inschrijvingen gaan van start op woensdag 25 oktober.

   

   

   

         

         

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Save the date!

  Een minuutje van je tijd voor twee belangrijke data.

  27 oktober 18 uur: Critical Mass Bike Ride, vanaf het Theaterplein

  Dit is een internationaal initiatief om de fiets en het fietsen te propageren als de evidente manier om je te verplaatsen in een stedelijke omgeving. Het wordt al sinds 2009 georganiseerd. Geleidelijk aan wint het aan bekendheid en belangstelling ook in Antwerpen.

  Aanvankelijk was de eigen gezondheid (critical mass) het vertrekpunt. Inmiddels is de thematiek natuurlijk verruimd en deel geworden van het denken rond stedelijk samenwonen, samen leven, gezond blijven, zelfs tot  overleven toe. In het thema van deze tocht wordt respectvol aandacht gevraagd voor de onaanvaardbare prijs die fietsers en andere zachte weggebruikers te vaak moeten betalen. Ook in Antwerpen.

  Op deze link vind je de aankondiging zoals geformuleerd door mede-organisator Fietsersbond Antwerpen.

  13 november 20 uur: onze 23ste (!) Horta info-avond


  Zoals je weet zitten we midden in het "tweede jaar van de leefbaarheidsintendant". En een half jaar na de aankondiging van het Toekomstverbond als een nieuwe manier van samenwerken. Zoals gepland gebeurt er nu heel veel, tegelijk. Hierbij zitten we zowel in de procedures rond de aanleg van de Oosterweel verbinding - projectMER - als in het leefbaarheidsprogramma rond de overkapping van de Ring - Ontwerpfase 1 - als dichtbij de startfase op Linkeroever en zwijndrecht. Begin november wordt hierover heel veel gerapporteerd en vergaderd. In de verschillende werkbanken, klankbordgroepen, enz.

  Wij willen zo snel mogelijk een Horta aan dit proces wijden. Dit wordt naar goede gewoonte een combinatie van informatieve presentaties en een gelegenheid tot vragen en debat. De eerste week van november krijg je details over sprekers en definitieve thema’s. Maar tot dan: vergeet je bijgeloof en hou maandag de dertiende november vrij.

  Zeer hartelijk

  Wim van Hees, van Ademloos
  Manu Claeys, van stRaten-generaal

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  ZO WERKT HET GAAT SUCCESVOL ON TOUR


  Provincie Antwerpen ervaart veel interesse voor intensieve persoonlijke coaching richting arbeidsmarkt

  Na drie edities van ‘Zo werkt het’ on tour blikt provincie Antwerpen tevreden terug op dit geslaagde initiatief. “De ruime interesse van zowel sollicitanten als gemeenten toont duidelijk dat er nood is aan een degelijke coaching en begeleiding van mensen richting arbeidsmarkt”, stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé. Het initiatief wordt in ieder geval vervolgd.

  Na vijf succesvolle edities van het pop-up kantoor in de Antwerpse wijk Zurenborg begon het ‘Zo werkt het’ team begin dit jaar aan een tournee doorheen de provincie.

  Met intensieve persoonlijke coaching wil provincie Antwerpen mensen sterker maken richting arbeidsmarkt. Bezoekers worden een volledig uur begeleid door een attitude- en stijlcoach, een talentcoach, een cv-wizard en een professionele fotograaf.

  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie: “Door cv's te optimaliseren en stijl- en attitude advies te geven, krikt het team van ‘Zo werkt het’ het zelfvertrouwen van sollicitanten op. Als provincie willen we deze gratis service aan zoveel mogelijk mensen bieden. Een rondtrekkend team past perfect in dat plan.” 

   

  Na Brasschaat en Kapellen was Schoten op 19 en 20 oktober de derde gemeente waar de tourkaravaan van ‘Zo werkt het’ halt hield. En met succes, want er kwamen zelfs extra mensen opdagen die niet ingeschreven waren. Wouter Rombouts, schepen van Tewerkstelling: "Ik apprecieer de praktijkgerichte en laagdrempelige aanpak van Zo werkt het. Een initiatief als dit verhoogt voor vele Schotenaren de kans op werk aanzienlijk.

  ‘Zo werkt het’ gaat succesvol on tour "

  Coach Nina Timmers en een deelnemer

  De omgeving van het Kasteel van Schoten, waar de ‘Zo werkt het’-karavaan halt hield, leende zich perfect voor deze coaching. Gedeputeerde Caluwé: “Coach Maxime De Winne heeft een aantal mensen al wandelend door het park van het kasteel gecoacht, wat een top idee bleek. Heel waarschijnlijk gaan we volgend jaar zelfde periode nog eens terug naar het Kasteel van Schoten, omdat het zo goed meeviel.”

  Op maandag 12 februari strijkt ‘Zo werkt het’ neer in Turnhout. Daarvoor kunnen alleen studenten van Thomas More zich inschrijven. Het team coacht er dan 16 studenten uit het derde jaar Office Management. Ook andere hogescholen kunnen steeds aankloppen.

   

  In het voorjaar staat er opnieuw een klassieke pop-up van ‘Zo werkt het’ op de agenda. Meer informatie over toekomstige sessies is te vinden op www.zowerkthet.be.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  SYMBOLISCHE PLAATS IN HOBOKEN

  Vandaag liggen op drie plaatsen in Hoboken mozaiekbootjes ingang polderstad,Cockerillplaats en aan de overzet  naar Kruibeke dicht bij de vroegere scheepswerf.

  Ze leggen de link tussen de vroegere scheepswerf industrie in Hoboken.

  De voorbije weken hebben 210 leerlingen van onze scholen meer dan 15000 steentjes geplaatst maar wel onde het deskundige oog van Frederik  dat ze daarbij hun eigen inbreng,inzichten en fantasie mochten gebruiken is van groot belang,ze toverde deze polyestere schepen  tot een streling voor het oog maar je mag dit ook gebruiken als zitbank

  Waren aanwezig schepene Koen Raets,onze districts voorzitster Kathelijne Toen(Burgemeester),Frederik,schepene Omar Fathi en districts raadsleden

  De symbolische doop van de schepen werd een fles champagne tegen de romp gegooid wij hebben het maar gedaan met een glas champagne

  In het voorjaar 2018 nog een klein nevenproject samen met de Heemkundige Kring worden infozuilen geplaatst met oude foto's en uitleg rond de scheepswerf industrie 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  PROVINCIE ANTWERPEN

   Voorstelling van de genomineerden door Luk Lemmens en jurylid Agnes  

   Vugts

  Minister Gatz ,gedeputeerde  Ludwig.CALUWE ,kris merckx

   Plechtige uitreiking Erfgoedprijs 2017:  ‘Genomineerde Heldinnen’ en    

                           ‘Winnaar-Heldin’ 

   • Kazerne DosHet sin Documentatieteam o.l.v. Dorien Styven – Mechelen

              

   • Marin Menu, voormalig restaurator – curator – onderzoeker -projectleider bij het Karrenmuseum – Essen
  •           Het  vrijwilligersteam ‘Archief en Erfgoedwerking’ Bornem o.l.v.  archivaris Gert Van Kerckhoven – Bornem

          . 

           

           . 

  Muzikale omkadering: SCARBO Saxophone quartet met o.a.

   Gerswin, Grieg, Ituralde, Karaindrou, Lysight, Ligeti …   

     Kazerne Dossin Documentatieteam winnaar Erfgoedprijs 2017

  Het documentatieteam van Kazerne Dossin onder leiding van Dorien Styven werd gisterenavond bekroond met de Erfgoedprijs 2017 voor het herinneringsproject ‘Geef Ze een Gezicht’. Projectverantwoordelijke Dorien Styven ontving de prijs ter waarde van 2.500 euro uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens in aanwezigheid van minister voor Cultuur Sven Gatz.

   


    

   

  De laureaat van de Erfgoedprijs 2017 is het Kazerne Dossin documentatieteam. Ook de twee genomineerden Marin Menu – voormalig conservator Karrenmuseum Essen, en de erfgoedvrijwilligers van Bornem kregen een bekroning en een geldprijs ter waarde van 1000 euro.

  “Het lang lopende herinneringsproject ‘Geef ze een gezicht’  is een digitaal monument dat zich richt tot de ganse wereld met de boodschap: dit nooit meer. Dorien Styven en het Kazerne Dossin-documentatieteam worden door de jury geprezen voor hun werk dat niet alleen voor de nabestaanden maar ook voor jong en oud in onze provincie en ver daarbuiten van groot belang is. Met deze Erfgoedprijs willen we tonen welke belangrijke rol onderzoek en erfgoed te spelen heeft in onze maatschappij. Erfgoed is al lang niet meer beperkt tot stoffige archieven en dikke boeken, het is een springlevende en inspirerende sector.”, aldus gedeputeerde voor Erfgoed Luk Lemmens.

   

  v.l.n.r.: gedeputeerde Ludwig Caluwé, juryvoorzitster Agnes Vugts, minister voor Cultuur Sven Gatz, laureaat Dorien Styven en gedeputeerde Luk Lemmens

   

   

  De beoordelingen door de Erfgoedjury van de Laureaat Kazerne Dossin en de ex aequo genomineerden Marin Menu – Karrenmuseum Essen en de vrijwilligers Archief en Erfgoedwerking o.l.v. Gert Van Kerckhoven zijn te downloaden (zie onder).

   

  Jury ERFGOEDPRIJS 2017 – Provincie Antwerpen:

  • Sophie Bollen, Docent Geschiedenis Karel de Grote Hogeschool – Antwerpen
  • Fons Dierickx, voorzitter Raad van Bestuur Heemkunde Vlaanderen – Mechelen
  • Eugeen van Lent, voorzitter Cultuurraad Provincie Antwerpen – Merksem
  • Agnes Vugts, Agnes Vugts Erfgoedprojecten – Goirle – Nederland
  • Luk Lemmens, voorzitter Erfgoedprijs 2007 & gedeputeerde voor Erfgoed van de provincie Antwerpen

    

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!