NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wilrijk eert Jommeke en Jef Nys met grootse stripmuur


  Wilrijk heeft er een bezienswaardigheid bij: aan de Heistraat werd vandaag een grote stripmuur ingehuldigd. Daarop ontdekken Jommeke en zijn vrienden het Wilrijk van vroeger en nu.

   

  Kinderen uit de lokale basisschool Rozenkrans zorgden op woensdag 8 november voor een feestelijke inhuldiging van de nieuwe Jommeke-stripmuur in Wilrijk. Door de ligging van de muur op de hoek van de Gaston Fabrélaan en de expressweg R11 met de Heistraat zal de tekening heel wat opzien baren. De tekening bestrijkt een totale oppervlakte van meer dan 200m² is daarmee één van de grootste stripmuren van het land.

   

  De Wilrijkse stripmuur is niet toevallig aan Jommeke gewijd. Tekenaar Jef Nys bracht een groot deel van zijn leven door in Wilrijk en hij tekende er ook zijn eerste Jommeke-prenten. Eerder bracht het district al hulde aan Nys door onder meer Jommeke te laten opduiken in de vijfjaarlijkse Geitestoet en tal van nutskasten te bekleden met taferelen uit de strips.

   

  De meer dan 200m² grote muurtekening werd ontworpen door Sarina Ahmad. Zij is de kleindochter van Jef Nys en tekende al mee Jommeke-strips. Op de stripmuur duiken de stripheld en zijn vrienden in het Wilrijkse erfgoed. Zo herken je onder meer Lange Wapper en het intussen verdwenen spoorwegstation Wilryck. Ook de Indische jaïn-tempel speelt een prominente rol. En uiteraard zijn ook de iconische Wilrijkse geitjes op de afspraak.

   

  Volgens districtsschepen voor cultuur Hans Ides vormen Jommeke en Wilrijk twee handen op één buik: “Wilrijkenaar Jef Nys toonde in het verleden zijn hart voor het district al door een gepersonaliseerde tekening te maken over de inkanteling van Wilrijk in de stad. Dat nu zijn kleindochter een geweldige tekening maakte met zoveel Wilrijkse hoogtepunten in, dat versterkt de band nog. Strips en Wilrijk, met deze muur eens te meer een fantastisch huwelijk.”

   

  Wilrijks districtscollege- en raadsvoorzitter Kristof Bossuyt vult aan: “De stripmuur vormt een zoveelste mooie aanvulling op onze ambitie om een echt stripdistrict te zijn. Dankzij onder meer ’t Vlaams Stripcentrum is het beeldverhaal immers sterk verankerd in Wilrijk. Een ander voorbeeld zijn de nutskasten waarop we her en der in het district het saaie grijs inruilen voor kleurrijke striptaferelen. Niet toevallig speelt ook daar Jommeke een belangrijke rol.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  08 |11 | 17

  Boekenverkoop in bibmagazijn Kotter ten voordele van 11.11.11


  Op zaterdag 11 november vindt opnieuw een verkoop plaats van boeken, strips, cd’s en dvd’s in het Antwerpse bibliotheekmagazijn. Dit jaar wordt er uitzonderlijk een heel groot aantal cd’s (klassiek, pop, jazz, …) en dvd’s (films en reeksen) verkocht.

   

  De verkoopdagen in Kotter lokken traditioneel heel wat bezoekers naar het Straatsburgdok.

  Voor de vijfde keer gaat de volledige opbrengst van de verkoopdag naar de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11, met dit jaar extra aandacht voor migratie en vluchtelingen (meer info over het campagnethema op www.11.be/allemaalmensen).

   

  De boekenverkoop van de Antwerpse bibliotheken is een mooie kans om boeken, strips, dvd’s en cd’s aan te schaffen voor een prikje. Het gaat om materialen die de bibliotheek verlaten om plaats te maken voor nieuw aanbod.

   

  Praktisch

  • zaterdag 11 november van 9 tot 17 uur
  • Bibliotheekmagazijn Kotter (dichtbij NMBS-station Luchtbal), Straatsburgdok - Noordkaai 29, 2030 Antwerpen (ingang langs Kotterstraat)
  • boeken: 1 euro per stuk - kunstboeken: 3 euro per stuk - cd’s, dvd’s, jeugdboeken en stripverhalen: 1 euro voor 5 stuks
  • Betalen kan enkel cash. Er is geen Bancontact.
  • Breng zelf een draagtas mee om uw aankopen op te bergen.
  • A-kaarthouders kunnen hun kaart meenemen naar de boekenverkoop om er een punt te sparen.
  • Alle info staat ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

  04-11-2017

  Het eerste punt is binnen

  En ja, het eerste punt is dus binnen. Niet met een onberispelijke wedstrijd, niet met mooi handbal van begin tot einde, maar met wilskracht en inzet. En dat is het belangrijkste als je in die positie zit, dat je blijft vechten. Yme Bertels moest noodgedwongen aan de kant blijven met een rugblessure, dus het was een beetje puzzelen. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Jean en we zijn er zeker van dat hij van daarboven een handje heeft geholpen.

  Na twee afgekeurde doelpunten van ons voor cirkelfouten, was het Aalsmeer dat de score opende. De wedstrijd verliep gelijkopgaand met scores langs beide kanten. Er werd een strafworp gemist, er werd er één gered, maar we hadden vooral wat problemen om de organisatie vast te houden. Het was vooral Hans Lamberigts die goed bij schot was en er voor zorgde dat we konden aanklampen. De laatste 6 minuten van de eerste helft hadden we weer hetzelfde probleem dat al meermaals de kop opstak dit seizoen, plots konden we niet meer scoren en kon Aalsmeer uitlopen van 9-9 naar een 9-12 ruststand.

  Terug uit de kleedkamers werd snel duidelijk dat onze jongens zich niet wilden laten afslachten en wie anders dan kapitein Kevin Jacobs ontbond zijn duivels en nam zijn ploeg op sleeptouw. Kevin scoorde maar liefst 10 (TIEN!!) doelpunten in de tweede helft en werd wel mooi geholpen door o.a. Jasper, Aaron en Hans die er ook allemaal enkele in het net legden. Toch duurde het tot de 20ste minuut voor we terug langszij konden komen. In de laatste minuut scoorde Aalsmeer en kwam weer een doelpunt voor, maar op enkele seconden van het einde was het weer Kevin die de eindstand op 29-29 vastlegde.

  De nul is van de tabellen geveegd en hopelijk is iedereen er van overtuigd dat we met inzet, vechtlust en team spirit al een heel eind kunnen geraken.

   

  Scoreverloop; 10’ 4-4 / 20’ 7-8  / 30’ 9-12 / 40’ 15-17 / 50’ 22-22 / 60’ 29-29

  Voor Sasja: Dias 35’ / Theyssens 25’  / Roelants 3  / Kostic 2 / Vandewoestyne 4 / Jacobs 12  / Lamberigts 6 / Rola 1 / Gijs / Luypaert / Barbaric / Tewissen / Soetaert / Mathijs / Bisschop

  Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   -   Aalsmeer 1 x 2’

  Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels
  En tijdens de pauze kunnen we zien dat de opvolging al klaar gemaakt is


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  GRIEZELLEN MET BORN4DANCE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30 |10 | 17

  Bereikbaarheid stadsdiensten op woensdag 1 november

   

  Op feestdag woensdag 1 november geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad en OCMW Antwerpen gesloten.

   

  Op www.antwerpen.bestaan de openingsuren vermeld per stedelijke dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers kijken het best op voorhand op de website of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet open is of dat er aangepaste openingsuren gelden. Alle info over de OCMW-diensten staat gebundeld op de website van het OCMW. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Geen afvalophaling omwille van feestdag

  Dinsdagnacht 31 oktober en woensdag 1 november is er geen afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan donderdag opgehaald. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Op 1 november zijn de containerparken gesloten.

   

  Wie twijfelt, kan op werkdagen het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op woensdag 1 november is het stedelijk contactcenter gesloten.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

   feestelijke opening speelterrein in hoboken

   


  In de speeltuin aan de Coöperatielaan ter hoogte van huisnummer 589 wordt zaterdag 28 oktober een groot speeltoestel feestelijk ingehuldigd, in aanwezigheid van districtsschepen Omar Fathi. De pers is van harte welkom om 14 uur.

   

  De oude speeltoestellen werden vervangen door een grote, kleurrijke bespeelbare spiraal met

  toestellen voor verschillende leeftijden. Het lage deel van de spiraal is een zone voor kinderen tot 4 jaar om te klimmen, schommelen en glijden. Bovenaan is een speeltoren met glijbaan. Die is bereikbaar via een parcours van balken, stappalen en klimtouwen.

   

  Programma (gratis)

  • vanaf 13 uur: begeleide knutselactiviteit, spel en grime
  • 14 uur: inhuldiging speelterrein door districtsschepen voor jeugd Omar Fathi
  • 14.15 uur: drankje, warme wafel en een verrassing voor alle kinderen
  • 14.30 uur: optreden van ‘VanSlag, de trommelende vuilnismannen’

  En na de toespraak van schepenen werden de aanwezige getrakteerd op een lekkere warme wafel en een drankje 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  GROTE INZAMELING ACTIE

  Hey hallo ik ben Edith Lambo gemeenteraadslid in Hoboken en ben al vele jaren klant bij lingerie Fiëla in de Kapelstraat in Hoboken

  Op Donderdag 2 November mag ik het startschot geven van de jaarlijkse inzamelactie van  BH's.

  Tijdens de hele maand November gaat er bij Fiëla een inzamelactie van nog bruikbare BH's ten voordelen van Pink Panter en Oxfam.

  Zelfs werd ik 20 jaar geleden getroffen door borstkanker en ik weet-en veel dames in Hoboken en  elders met mij-wat je moet doorstaan.

  We kunnen niet genoeg actie ondernemen om al deze mensen die er met geconfronteerd worden met het beest zoals ik dit noem ,te steunen.

  Dus lieve mensen  duik in jullie kasten spring op je rijtuig en breng het naar de Fiëla inruil krijg je een waardebon van maar liefst 10 euro korting op de aankoop daar van een nieuwe BH.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  BERICHT- 24 oktober 2017

  Op Allerheiligen, woensdag 1 november 2017 om 15u, herdenkt de Gemeenschap van Sant'Egidio de vrienden van Kamiano die de afgelopen tijd overleden zijn, bij naam. In Kamiano zijn daklozen, armen en mensen in moeilijkheden welkom voor een gratis warme maaltijd en voor bijkomende dienstverlening op maat.
   
  De herdenkingsviering start om 15u in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Conscienceplein te Antwerpen. Tijdens de suggestieve dienst worden de namen van de overledenen voorgelezen, en krijgt al wie de betrokkenen gekend heeft de kans een kaars aan te steken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten op het plein voor de kerk.

  Daklozen, zwervers en verslaafden overlijden vaak op jonge leeftijd en in grote eenzaamheid. De vrijwilligers van Kamiano maken er een punt van eer van om hun ‘vrienden van de straat’ nabij te zijn bij hun levenseinde, hun een waardige begrafenis te bezorgen en hen ook na hun dood niet te vergeten.
   
  Aan velen wordt - vaak in samenwerking met het project 'De Eenzame uitvaart' - een waardige begrafenis geboden. De herdenkingsviering van Allerheiligen past in het streven geen enkel leven te vergeten.
   
  Contactpersoon: Pascale Bemelmans 0497 43 45 93


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  kinderboeken

  18 cultureel diverse auteurs slaan bres in dijk van witte kinderboeken

   

  Kinderen met een kleurtje, een bijzondere eigenschap of een zorgbehoefte, herkennen zichzelf niet altijd in de helden van nu. Ook schrijvers en illustratoren met niet-westerse roots zijn schaars in Vlaanderen en Nederland. 18 auteurs, waarvan er 15 debuteren, brengen in samenwerking met Studio Sesam vzw 9 nieuwe kleurrijke verhalen uit voor ALLE kinderen over gevoelige thema's zoals autisme, vluchtelingen, integratie, rolpatronen, milieu, culturele rituelen, afscheid nemen ...

  Sesam 2.0  is een initiatief van Studio Sesam met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren,  provincie Antwerpen, Nationale Loterij en de Sesam-stuurgroep.

   

  Midden 2016 lanceerde Studio Sesam een oproep voor nieuwe, cultureel diverse talentvolle schrijvers en illustratoren. Meer dan 220 kandidaten uit België en Nederland stuurden hun werk door. Studio Sesam selecteerde 15 nieuwe schrijvers en illustratoren. Deze nieuwe auteurs werden een jaar gecoacht o.a. door ervaren auteurs zoals Leen van den Berg, Mylo Freeman, Steve Michiels, Fatinha Ramos, Alice van de Geest, Hannie Humme en Chris Sterkens.

   

  8 nieuwe verhalen in 4 prentenboeken

  De verhalen snijden actuele thema's aan. Schrijfster Sari Mar vertelt in 'Vleugels van papier' over de Afghaanse jongen Irfaan die in het vluchtelingencentrum zijn 'baba' mist. Sophia Honggokoesoemo kaart het thema 'integratie' aan in 'Bezoek op vier poten': een komodovaraan spoelt aan in de Antwerpse haven. Hij ontmoet Afif, die de exotische varaan wil integreren. In 'Het Wispelturig Windorkest' van Petra Beeckx, treurt Rizon om zijn moeder die, na een hevige storm in huis, plots verdwenen is.

   

  In 'Help! Ik heb de babyblues' vecht Lily om de aandacht van haar ouders sinds ze een babybroertje heeft. Auteur Tewatha Muller, van Surinaamse origine, neemt een cultureel ritueel  -het gebruik van blauwsel tegen het boze oog- op in haar verhaal. Ook Azmi Latif kleurt haar levendig verhaal over een straatfeest 'Mmmm, toch wel lekker ... ' met veel Pakistaanse invloeden. 

   

  In 'Ridder van karton' introduceert Humeyra Cetinel het dappere meisje Amina dat monsters wil verslaan  en dieven verjagen. Een atypisch ridderverhaal om de aandacht te vestigen op rolpatronen. In 'De vliegende soepkip' van Atilla Erdem bevrijden buurtkinderen een kip die gedoemd was om in de soep te belanden. Uiteindelijk overwint de liefde tussen mens en dier.

   

  In 'Stapelgek' wordt heel het dorp horendol van het gestapel van Max. 
  Floor Tinga schreef een hartverwarmend, toch humoristisch verhaal, over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen. Autisme is een ontwikkelingsstoornis die ook buiten de westerse wereld voorkomt, maar vaak miskend wordt.

   

  De 8 verhalen zijn prachtig geïllustreerd door de debuterende illustratoren Marie Van Paag, AnneMarthe Zomer, Anke De Potter, Soraya Namavar, Dieter De Schutter, Olivia van Trigt, Ilse Hermans en Anggita Soeryanto.

   

  Het allereerste Sesam-peuterboekje: Feest voor Ilyas!

   

  Khadija Timouzar schreef 'Feest voor Ilyas', een feestelijk optelverhaaltje voor de allerkleinsten

  ‘Sana hilwa ya Ilyas', zingt papa. Zoontje Ilyas wordt 2 jaar. Papa bakt de taart. Mama en broer Selim hangen slingers op. De gasten komen aan. Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen. Maar ... waar is de taart? 

  Tal van woorden uit het verhaal zijn vertaald in het Arabisch, Turks, Frans, Pools, Sranantongo en in het Papiaments zodat ook anderstalige voorlezers en meertalige kinderen van dit boek kunnen genieten. 

   

  Mijke Coebergh zorgde voor prachtige illustraties met veel aandacht voor de eigenheid van het gezin.

   

   

  Boekenbeurs 2017  in Antwerpen
  De nieuwe Sesam-schrijvers en illustratoren zijn present op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op donderdag 2 november (16u-17u) geven ze een workshop 'Aan de slag met de Sesam-kinderboeken' en op zondag 12 november (14u-15u) worden kinderen uitgedaagd voor een workshop 'Overal thuis'. Op 2 en 12 november houden Marie Van Praag, Anke De Potter, Atilla Erdem, Anggita Soeryanto, Dieter De Schutter, Floor Tinga, Sophia Honggokoesoemo en Soraya Namavar signeersessies.
  Meer info: www.boekenbeurs.be, www.studiosesam.be en bij de stand Epo.

   

   

  Sesam-festival in het Zuiderpershuis
  Op dinsdag 12 december 2017 opent het Zuiderpershuis in Antwerpen de deuren voor het Sesam-festival. Dit evenement stelt het superdiverse kinderboek in de kijker. Samen met kinderen stellen de auteurs de nieuwe Sesam-verhalen voor met als rode draad ‘Overal thuis’.

   

  De festivalbezoekers kunnen een panelgesprek, workshops, presentaties en ateliers volgen van o.a. Dalilla Hermans, Fatinha Ramos, Mylo Freeman, Fatma Arikoglu, Sanne Thijs, ... Of afspreken met een Sesam-auteur en snuisteren op het ‘marktplein’ in de gezellige foyer van het Zuiderpershuis.

  Inschrijvingen gaan van start op woensdag 25 oktober.

   

   

   

         

         

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Save the date!

  Een minuutje van je tijd voor twee belangrijke data.

  27 oktober 18 uur: Critical Mass Bike Ride, vanaf het Theaterplein

  Dit is een internationaal initiatief om de fiets en het fietsen te propageren als de evidente manier om je te verplaatsen in een stedelijke omgeving. Het wordt al sinds 2009 georganiseerd. Geleidelijk aan wint het aan bekendheid en belangstelling ook in Antwerpen.

  Aanvankelijk was de eigen gezondheid (critical mass) het vertrekpunt. Inmiddels is de thematiek natuurlijk verruimd en deel geworden van het denken rond stedelijk samenwonen, samen leven, gezond blijven, zelfs tot  overleven toe. In het thema van deze tocht wordt respectvol aandacht gevraagd voor de onaanvaardbare prijs die fietsers en andere zachte weggebruikers te vaak moeten betalen. Ook in Antwerpen.

  Op deze link vind je de aankondiging zoals geformuleerd door mede-organisator Fietsersbond Antwerpen.

  13 november 20 uur: onze 23ste (!) Horta info-avond


  Zoals je weet zitten we midden in het "tweede jaar van de leefbaarheidsintendant". En een half jaar na de aankondiging van het Toekomstverbond als een nieuwe manier van samenwerken. Zoals gepland gebeurt er nu heel veel, tegelijk. Hierbij zitten we zowel in de procedures rond de aanleg van de Oosterweel verbinding - projectMER - als in het leefbaarheidsprogramma rond de overkapping van de Ring - Ontwerpfase 1 - als dichtbij de startfase op Linkeroever en zwijndrecht. Begin november wordt hierover heel veel gerapporteerd en vergaderd. In de verschillende werkbanken, klankbordgroepen, enz.

  Wij willen zo snel mogelijk een Horta aan dit proces wijden. Dit wordt naar goede gewoonte een combinatie van informatieve presentaties en een gelegenheid tot vragen en debat. De eerste week van november krijg je details over sprekers en definitieve thema’s. Maar tot dan: vergeet je bijgeloof en hou maandag de dertiende november vrij.

  Zeer hartelijk

  Wim van Hees, van Ademloos
  Manu Claeys, van stRaten-generaal

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  ZO WERKT HET GAAT SUCCESVOL ON TOUR


  Provincie Antwerpen ervaart veel interesse voor intensieve persoonlijke coaching richting arbeidsmarkt

  Na drie edities van ‘Zo werkt het’ on tour blikt provincie Antwerpen tevreden terug op dit geslaagde initiatief. “De ruime interesse van zowel sollicitanten als gemeenten toont duidelijk dat er nood is aan een degelijke coaching en begeleiding van mensen richting arbeidsmarkt”, stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé. Het initiatief wordt in ieder geval vervolgd.

  Na vijf succesvolle edities van het pop-up kantoor in de Antwerpse wijk Zurenborg begon het ‘Zo werkt het’ team begin dit jaar aan een tournee doorheen de provincie.

  Met intensieve persoonlijke coaching wil provincie Antwerpen mensen sterker maken richting arbeidsmarkt. Bezoekers worden een volledig uur begeleid door een attitude- en stijlcoach, een talentcoach, een cv-wizard en een professionele fotograaf.

  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie: “Door cv's te optimaliseren en stijl- en attitude advies te geven, krikt het team van ‘Zo werkt het’ het zelfvertrouwen van sollicitanten op. Als provincie willen we deze gratis service aan zoveel mogelijk mensen bieden. Een rondtrekkend team past perfect in dat plan.” 

   

  Na Brasschaat en Kapellen was Schoten op 19 en 20 oktober de derde gemeente waar de tourkaravaan van ‘Zo werkt het’ halt hield. En met succes, want er kwamen zelfs extra mensen opdagen die niet ingeschreven waren. Wouter Rombouts, schepen van Tewerkstelling: "Ik apprecieer de praktijkgerichte en laagdrempelige aanpak van Zo werkt het. Een initiatief als dit verhoogt voor vele Schotenaren de kans op werk aanzienlijk.

  ‘Zo werkt het’ gaat succesvol on tour "

  Coach Nina Timmers en een deelnemer

  De omgeving van het Kasteel van Schoten, waar de ‘Zo werkt het’-karavaan halt hield, leende zich perfect voor deze coaching. Gedeputeerde Caluwé: “Coach Maxime De Winne heeft een aantal mensen al wandelend door het park van het kasteel gecoacht, wat een top idee bleek. Heel waarschijnlijk gaan we volgend jaar zelfde periode nog eens terug naar het Kasteel van Schoten, omdat het zo goed meeviel.”

  Op maandag 12 februari strijkt ‘Zo werkt het’ neer in Turnhout. Daarvoor kunnen alleen studenten van Thomas More zich inschrijven. Het team coacht er dan 16 studenten uit het derde jaar Office Management. Ook andere hogescholen kunnen steeds aankloppen.

   

  In het voorjaar staat er opnieuw een klassieke pop-up van ‘Zo werkt het’ op de agenda. Meer informatie over toekomstige sessies is te vinden op www.zowerkthet.be.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  SYMBOLISCHE PLAATS IN HOBOKEN

  Vandaag liggen op drie plaatsen in Hoboken mozaiekbootjes ingang polderstad,Cockerillplaats en aan de overzet  naar Kruibeke dicht bij de vroegere scheepswerf.

  Ze leggen de link tussen de vroegere scheepswerf industrie in Hoboken.

  De voorbije weken hebben 210 leerlingen van onze scholen meer dan 15000 steentjes geplaatst maar wel onde het deskundige oog van Frederik  dat ze daarbij hun eigen inbreng,inzichten en fantasie mochten gebruiken is van groot belang,ze toverde deze polyestere schepen  tot een streling voor het oog maar je mag dit ook gebruiken als zitbank

  Waren aanwezig schepene Koen Raets,onze districts voorzitster Kathelijne Toen(Burgemeester),Frederik,schepene Omar Fathi en districts raadsleden

  De symbolische doop van de schepen werd een fles champagne tegen de romp gegooid wij hebben het maar gedaan met een glas champagne

  In het voorjaar 2018 nog een klein nevenproject samen met de Heemkundige Kring worden infozuilen geplaatst met oude foto's en uitleg rond de scheepswerf industrie 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  PROVINCIE ANTWERPEN

   Voorstelling van de genomineerden door Luk Lemmens en jurylid Agnes  

   Vugts

  Minister Gatz ,gedeputeerde  Ludwig.CALUWE ,kris merckx

   Plechtige uitreiking Erfgoedprijs 2017:  ‘Genomineerde Heldinnen’ en    

                           ‘Winnaar-Heldin’ 

   • Kazerne DosHet sin Documentatieteam o.l.v. Dorien Styven – Mechelen

              

   • Marin Menu, voormalig restaurator – curator – onderzoeker -projectleider bij het Karrenmuseum – Essen
  •           Het  vrijwilligersteam ‘Archief en Erfgoedwerking’ Bornem o.l.v.  archivaris Gert Van Kerckhoven – Bornem

          . 

           

           . 

  Muzikale omkadering: SCARBO Saxophone quartet met o.a.

   Gerswin, Grieg, Ituralde, Karaindrou, Lysight, Ligeti …   

     Kazerne Dossin Documentatieteam winnaar Erfgoedprijs 2017

  Het documentatieteam van Kazerne Dossin onder leiding van Dorien Styven werd gisterenavond bekroond met de Erfgoedprijs 2017 voor het herinneringsproject ‘Geef Ze een Gezicht’. Projectverantwoordelijke Dorien Styven ontving de prijs ter waarde van 2.500 euro uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens in aanwezigheid van minister voor Cultuur Sven Gatz.

   


    

   

  De laureaat van de Erfgoedprijs 2017 is het Kazerne Dossin documentatieteam. Ook de twee genomineerden Marin Menu – voormalig conservator Karrenmuseum Essen, en de erfgoedvrijwilligers van Bornem kregen een bekroning en een geldprijs ter waarde van 1000 euro.

  “Het lang lopende herinneringsproject ‘Geef ze een gezicht’  is een digitaal monument dat zich richt tot de ganse wereld met de boodschap: dit nooit meer. Dorien Styven en het Kazerne Dossin-documentatieteam worden door de jury geprezen voor hun werk dat niet alleen voor de nabestaanden maar ook voor jong en oud in onze provincie en ver daarbuiten van groot belang is. Met deze Erfgoedprijs willen we tonen welke belangrijke rol onderzoek en erfgoed te spelen heeft in onze maatschappij. Erfgoed is al lang niet meer beperkt tot stoffige archieven en dikke boeken, het is een springlevende en inspirerende sector.”, aldus gedeputeerde voor Erfgoed Luk Lemmens.

   

  v.l.n.r.: gedeputeerde Ludwig Caluwé, juryvoorzitster Agnes Vugts, minister voor Cultuur Sven Gatz, laureaat Dorien Styven en gedeputeerde Luk Lemmens

   

   

  De beoordelingen door de Erfgoedjury van de Laureaat Kazerne Dossin en de ex aequo genomineerden Marin Menu – Karrenmuseum Essen en de vrijwilligers Archief en Erfgoedwerking o.l.v. Gert Van Kerckhoven zijn te downloaden (zie onder).

   

  Jury ERFGOEDPRIJS 2017 – Provincie Antwerpen:

  • Sophie Bollen, Docent Geschiedenis Karel de Grote Hogeschool – Antwerpen
  • Fons Dierickx, voorzitter Raad van Bestuur Heemkunde Vlaanderen – Mechelen
  • Eugeen van Lent, voorzitter Cultuurraad Provincie Antwerpen – Merksem
  • Agnes Vugts, Agnes Vugts Erfgoedprojecten – Goirle – Nederland
  • Luk Lemmens, voorzitter Erfgoedprijs 2007 & gedeputeerde voor Erfgoed van de provincie Antwerpen

    

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  16 | 10 | 2017

  4 miljoen euro subsidie voor fietspaden in provincie Antwerpen


  De provincie Antwerpen heeft voor 3.646.722 miljoen euro subsidies goedgekeurd voor de aanleg van 16km fietspaden in de provincie Antwerpen. Dit brengt de teller van de provincie Antwerpen op 11 miljoen euro voor fietsinfrastructuur tijdens deze legislatuur.


  Gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens legt uit: “Gemeenten en steden kunnen bij het Fietsfonds subsidies aanvragen om bovenlokale functionele fietsroutes aan te leggen. De provincie en de Vlaamse overheid nemen elk 40% van het investeringsbedrag voor hun rekening, gemeenten moeten dus maar 20% van de totale investering betalen. Zo willen we lokale besturen aanmoedigen om te investeren in kwalitatieve, comfortabele en veilige fietsinfrastructuur. De afgelopen 6 jaar deden maar liefst 36 gemeenten hierop beroep en werd 79 kilometer fietspad aangelegd. Dankzij deze beslissing komen daar de komende jaren nog eens 16 kilometers bij. In totaal gaat het om een bedrag van 3,6 miljoen provinciale middelen.

   

  Overzicht subsidies

   

  • In Putte wordt aan de Lierbaan 2,9 km fietspaden aangelegd van de Waversesteenweg tot aan de grens met Lier. Hiervoor voorziet de provincie Antwerpen 1,4 miljoen euro.
  • In Kasterlee werd de eerste fase van de Olensteenweg, tussen Kleine Nete en Eerselingenstraat, reeds aangelegd. Hiervoor betaalt de provincie Antwerpen 158.000 euro aan de gemeente.
  • Voor het fietspad Alexander Franckstraat in Boechout trekt de provincie Antwerpen 610.000 euro uit. De aanleg van een enkelrichtingsfietspad in asfalt langs de Alexander Franckstraat van Boshoek tot N10 is reeds van start gegaan.
  • In Nijlen en Berlaar worden 2,3 km fietspaden langs de Berlaarsesteenweg en Kesselsesteenweg gerealiseerd. Deze gemeenten krijgen respectievelijk 624.000 euro en 363.000 euro vanuit het Fietsfonds.
  • Voor het fietspad Stationsstraat in Sint-Katelijne-Waver trekt de provincie Antwerpen 447.000 euro uit. Dit fietspad van 1,7 km loopt van Markt tot Fortsesteenweg. Deze werken startten in augustus 2017.  

  Luk Lemmens: “Deze ondersteuning aan lokale besturen komt bovenop de investeringen die de provincie Antwerpen doet in de fietsostrades. Door zelf fietsostrades aan te leggen en gemeenten te ondersteunen willen we zoveel mogelijk veilige en kwalitatieve infrastructuur realiseren. Er ligt namelijk nog heel wat werk op de plank.”

   

  Fietsfonds

   

  Het Fietsfonds is een subsidie voor de aanleg van fietsinfrastructuur op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF) waarbij de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen 80% van de aanlegkosten betalen aan de gemeenten. De provincie Antwerpen betaalt het volledig bedrag aan de gemeente en vordert daarna de helft terug van de Vlaamse overheid.

  36 gemeenten ontvingen de afgelopen 4 jaar subsidies voor de aanleg van bovenlokale functionele fietsroutes - Copyright: provincie Antwerpen

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor mobilteit


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

  SASJA
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen

  Sjoelen de vrolijke schuivers tegen de zeelbaan

  TOTAAL DC Klein Heide

  2680

  89,33333

   

  TOTAAL DC De Zeelbaan

  2881

  96,03333

  TOTAAL

  DC Klein Heide

  2497

  83,23

   

  TOTAAL

  DC De Zeelbaan

  2473

  82,43

   

   

  Verschil

  24

  in voordeel Klein Heide

  KH

  Rademakers Jacques

   

  KH

  Rademakers J. wordt De Roeck J. met 110

   

  ZB

  Martens Anneke

   

  ZB

  Martens A. wordt Tersago René met 106

   

   

   

  Verschil:

  201

  in voordeel De Zeelbaan

   

  KH

  Rademakers Jacques

   

  KH

  Rademakers J. wordt Busschots L met 120

   

  ZB

  Martens Anneke

   

  sjoelen

  ZB

   

  Martens Anneke wordt Katic Greta met 117

   

   

   

   

    GEORGES PEETERS

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

   STADSMAKERS ZOVEEL MEER DAN LENTEPOETS

   

  ‘Wees welkom op de Netwerkavond van Stadsmakers’ in Hoboken. Je krijgt er

  inspirerende voorbeelden van projecten en activiteiten en je ontmoet andere

  Stadsmakers.’ Zeggen de verantwoordelijken voor Hoboken.

  Programma

  • 19.30 – 20.30 uur

  - Verwelkoming door komiek Arbi El Ayachi

  - Voorstelling Stadsmakers

  - Voorstelling poetsweek “Laat Antwerpen Blinken”

  • 20.30 – 21.30 uur

  - Workshop: online buurten

  - Voorstelling Welzijnsschakel Hoboken

  - Workshop: werven van nieuwe vrijwilligers door Oppepper

  - Voorstelling nieuwe app Zaalzoeker

  • 21.30 - 22 uur

  Afsluitende receptie met hapje en drankje

   
  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES

  COPY RICHT PEETERS GEORGES  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  INBRAAK BIJ DE HOBOKENSE SPORTVISSERS

   

  Vanmiddag stelde men vast dat er ingebroken werd bij de Hobokense  Sportvissers aan Fort 8.

   

  Nadat de dieven eerst het ‘materiaalhok’ hadden opengebroken om met het buitgemaakte gereedschap de rest van het lokaal overhoop te halen.

  ‘Wat het schandalige is, mijnheer, is dat men er pisa gegeten heeft  – en dat men de resten tegen de muur uitsmeerde…’ zegt een verantwoordelijke.

  De politie deed de nodige vaststellingen en nu wordt van de club een inventaris verwacht met gestolen goederen.

  De sigarettenautomaat is leeggestolen…

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!