Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    11-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    .

    OPLEIDING VAN STADSGISTEN

    Een beetje achtergrond. 
    CVO Provincie Antwerpen, gelegen in de Meistraat 5 (gebouw AP), richt opleidingen in tot stadsgids en reisleider, heel populair! Deze periode is de examenperiode voor de gidsen in spe die het basisjaar afronden. De examenopdracht bestaat uit een traject tussen de Groenplaats en het Centraal station, waarvan elke aspirant gids een deel krijgt toegewezen. Er wordt vooral geoefend op ‘modern’ gidsen, dus met veel interactie. De bezoeker zelf de stad laten ontdekken, daar draait het om! 
    De opleiding bestaat naast de praktijkoefeningen ook uit theorievakken. In het eerste semester kwamen ‘kunst- en cultuurgeschiedenis’ en ’Natuur- en landschapslezen’ aan bod. Ook volgden de studenten van het basisjaar zelf een heel aantal gidsbeurten, als voorbeelden uit de praktijk. Het tweede semester was het naast het gidsen in de Praktijk ook tijd voor het vak ‘Algemene en politiek geschiedenis’. Het gidsen kent veel uitdagingen, maar ook de theorievakken zijn niet te onderschatten, maar noodzakelijk voor een gids die een brede algemene kennis in de praktijk zeker kan gebruiken.
    Als de gidsen van het basisjaar slagen, wacht hen een moeilijke keuze. Verschillende opties dienen zich aan: ze kunne verderstuderen voor Stadsgids Antwerpen, Stadgids Mechelen, Museumgids of reisleider. Pas na de specialisatie kunnen de leerlingen zich volleerd gids noemen. 

    Iedereen leert op zijn manier C.K. had vrienden en kennissen uitgenodigd om eens te komen luisteren naar haar kennis over de Leystraat met zijn prachtige gebouwen en twee standbeelden En wij met zijn allen toch nog bijzonderheden te weten gekomen van onze gids in spe  zoals een goede Antwerpenaar gingen we achteraf een drankje nuttigen in het Antwerpse torengebouw Keizerlei




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    Wat zit er deze week in je pakket?
    9 juni (week 23)


    We hebben weer leuk nieuws voor jullie: een tweetal weken geleden zijn we begonnen met de eerste aanplantingen op ons veld in Wommelgem. De eerste bloemkool-, spitskool-, courgette- en pompoenplantjes staan er al (en overleefden de overvloedige regen van de afgelopen dagen) en staan hun best te doen om jullie heerlijke groenten te bezorgen!

    Eind juli zullen we waarschijnlijk onze eerste eigen groenten kunnen leveren, en wij kijken daar net zo reikhalzend naar uit als jullie. Want groenten van planten die je zelf in de grond stak, die je me liefde en zorg ziet groeien, die eet je toch eigenlijk het liefst... We houden jullie graag op de hoogte van de vorderingen in Wommelgem, en zullen binnenkort ook meer foto's hebben van het veld en de plantjes. Wordt vervolgd, dus!
    Deze week kunnen we dankzij onze samenwerking met andere boeren gelukkig ook weer veel lekkers in jullie pakket steken. Zo kan je deze donderdag je eerste bloemkool van het jaar verwachten, waarmee Jolien een heerlijke bloemkoolpizza maakte. Je kan hieronder lezen wat er verder nog in je pakket zit.
    En ten slotte willen we ook nog meegeven dat er weer een hele reeks activiteiten op stapel staan! Deze vrijdag is het de cd-release van The subTITLES op de Stadsboerderij, zaterdag en zondag gaat de gezelligste zandbak van het land open en kan je naar de familie voorstelling Zand gaan kijken, maandag kan je komen supporteren voor de Rode Duivels, en volgend weekend vieren we Midzomer met een barbecue, een bluegrassbandje en nog een voetbalmatch! Druk druk druk dus! Je kan meer informatie over de evenementen op onze website terugvinden.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
    - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen warmoes of paksoi, maar wel spitskool en radijsjes van Wijngaardhof.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen rode eikenbladsla, maar wel spitskool van Wijngaardhof.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (9 juni 2016 - week 23). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Deze week geen asperges, maar volgende week weer wel, én dan zijn het de laatste van het seizoen... Bedenk nu dus al maar wat je volgende week zal eten ;)

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07 |06 | 16

    Antwerpenaars kunnen met afval door stormschade terecht op containerpark


    Tijdens de nacht van 29 en 30 mei trok een zware storm over Antwerpen. Antwerpenaars die getroffen werden door het stormweer en daardoor met grof afval zitten kunnen terecht in de stedelijke containerparken.

     

    Antwerpenaars kunnen zoals steeds met hun grofvuil en ander afval terecht in de containerparken. De toegang tot de containerparken en het binnenbrengen van de meeste fracties blijft gratis. Sinds 1 januari 2015 betalen inwoners wel om steenpuin en grofvuil binnen te brengen bij een containerpark. Grofvuil (brandbaar en niet-brandbaar) kan met een maximum 5m³/dag binnengebracht worden in de Antwerpse containerparken.

     

    Openingsuren containerparken

    De stedelijke containerparken zijn geopend op:

    • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur
    • woensdag van 12 tot 20 uur
    • zaterdag van 8 tot 16 uur

    Ze zijn gesloten op zon- en feestdagen.

     

    Het containerpark van Zandvliet heeft andere openingsuren. Het is open op maandag van 13 tot 17 uur, op woensdag van 12 tot 20 uur, op vrijdag van 9 tot 17 uur  en op zaterdag van 8 tot 16 uur. Het containerpark van Borgerhout is tijdelijk gesloten.

     

    Ophaling aan huis

    Ophaling aan huis blijft mogelijk, maar enkel voor brandbaar grofvuil en tegen betaling.

    Inwoners van de stad Antwerpen kunnen een afspraak maken voor ophaling aan huis. Schadegevallen zullen prioritair worden behandeld, hiervoor voorziet de stad in extra mankracht.

     

    Bewoners bellen daarvoor naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

    Op de aangevraagde adressen wordt dit afval dan zo snel mogelijk opgehaald.

    Afval dat klein genoeg is voor een restafvalzak, mag worden aangeboden in een witte restafvalzak van de stad Antwerpen.

     

    Erkenning als ramp

    De stad Antwerpen stuurt alle nodige informatie naar de provinciegouverneur om de storm te laten erkennen als ramp. Pas na publicatie van een Koninklijk Besluit dat de storm officieel als ramp erkent, kunnen inwoners een financiële tussenkomst aanvragen. Hiervoor dient men dan een officieel dossier in. Meer informatie staat op de website van Binnenlandse zaken: www.rampen.be (of www.calamites.be). Opgelet: dit kan pas als de storm erkend is als ramp.

     

    Het is belangrijk om alvast voldoende bewijsmateriaal verzamelen. Dat betekent:

    • een inventaris opmaken van de schade;
    • foto’s nemen als bewijsmateriaal;
    • de verzekeringsmakelaar inlichten en aan hem de nodige attesten vragen (ook als de verzekering niet tussenkomt, moet u van de makelaar een attest van niet-tussenkomst krijgen);
    • de verzekering op de hoogte brengen (en de facturen van de gemaakte kosten bijhouden).

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08 |06 | 16

    Gezocht: uitbater mobiele zomerbar in Park van Eden Wilrijk


    De stad Antwerpen zoekt een uitbater voor een mobiele zomerbar met terras in het nieuw aangelegde Park van Eden in Wilrijk. De uitbater kan aan de slag van juli tot midden september 2016.

     

    Het nieuw aangelegde Park van Eden heeft nood aan een plek waar bezoekers rustig kunnen genieten van de omgeving met een hapje en drankje. Daarom is de stad op zoek naar een uitbater van een mobiele snackbar of foodtruck met terras. De snackbar wordt uitgebaat in de zomer van 2016, van juli tot en met half september. Bij succes kan de exploitatie verlengd worden voor een nieuw seizoen.

     

    Wie interesse heeft, kan terecht op www.antwerpen.be/zomerbarparkvaneden voor meer informatie. Op de website staat ook het digitale biedingsformulier dat ten laatste op 22 juni 2016 om 14 uur ingevuld opgestuurd moet worden naar bieding.parkeden@stad.antwerpen.be.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES KAMPIONSCHAP JU-JITSU

    Ps:de atleten werden vandaag ontvangen bij de Minister van Sport.

     

    De Broers Michielsen konden niet aanwezig zijn voor de foto.

    Louis Cloots werd 5de,ook Stefanie Wouters 5de,en Sami Loussif nog 7de.

    Er was nog 1 xGoud voor Amjahid Amal in Ne-Waza -62kg dames,en Brons in de-55kg voor Scheldeman Tine.

     

     

     

    Duo’s presteren ijzersterk op het Europees kampioenschap Ju-jitsu

     

     

    Op 4 en 5 juni namen in Gent 20 landen deel aan het European Open Championship Ju-jitsu.

     

    Vlaanderen vaardigde 3 topduo’s af, allen bereikten de finale.

     

    Op zaterdag was het eerst de beurt aan de duo’s Ben Cloostermans en Bjarne Lardon (Ippon Zwijndrecht) en de broers Michielsen (Bushido Zandvliet) in de reeks Duo Men.

     

    Op hun weg naar de finale wonnen Ben en Bjarne achtereenvolgens van de Zweden (83-77), de Nederlanders (87-81,5) en de sterke Duitsers (89,5-85,5).

    De broers Michielsen wonnen van de Italianen (84,5-83,5) en van de Montenegrijnen (86-85,5) en bereikten ook de finale.

    Het Belgisch onderonsje in de finale werd afgesloten met een zege van het duo Cloostermans-Lardon (96,5-90), ze kroonden zich tot Europees kampioen 2016.

    Door deze zege komen ze op de eerste plaats van de Wereldranking algemeen en op de eerste plaats op de ranking van de World Games 2017 in Polen te staan.

     

    Op zondag was het aan het duo Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) en Charis Gravensteyn (Jigo Bazel) in de reeks Duo Mixed, ook zij bereikten de finale.

    Na zege’s tegen de Duitsers (83-82,5), de Italianen (81-79) en de Zwitsers (124,5-123,5) verloren ze nipt de finale tegen de Italiaanse nr. 1 op de Wereldranking met (91-90,5).

     

     

    Een knappe prestatie van alle duo’s onder leiding van duo bondscoach Leon Verbraeken en assistent coach Johny Paelinck.

     

     

    In bijlage foto met v.l.n.r: coach Leon Verbraeken, Ben Cloostermans, Bjarne Lardon, Ian Lodens, Charis Gravensteyn en assistent coach Johny Paelinck






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    6 | 06 | 2016

    Kim, Ludgaard en Johan lanceren groepsaankoop zonnepanelen
    200 mensen maken zich sterk voor 3e groepsaankoop met grootschalige campagne

    copy richt prrovincie antwerpen



    Er beweegt iets duurzaam in de provincie Antwerpen. 200 mensen werpen zich op als ambassadeur voor de nieuwe groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Ze hebben niet gewacht op maatregelen van de regering, maar bespaarden al met de groepsaankoop. Je herkent hen aan het bord aan de gevel van hun huis. Zo willen ze hun buren aansporen om ook deel te nemen. En dat lijkt goed te lukken. Er zijn nu al meer dan 2000 inschrijvingen. Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan nog t.e.m. 9 augustus. Op 10 augustus volgt de online veiling waar leveranciers hun beste bod kunnen doen. www.samengaanwegroener.be

    Minister Tommelein wil mensen opnieuw warm maken om zonnepanelen te plaatsen. De provincie Antwerpen weet hoe je burgers motiveert om dat ook echt te doen. De succesvolle groepsaankopen bewijzen het.

    Deelnemers maken zich bekend in buurt

    Vandaag geven 200 deelnemers van de vorige groepsaankopen de aftrap van de 3e editie. Het wordt een campagne op ruime schaal. In heel de provincie Antwerpen hangen er grote gevelborden aan de huizen waar er zonnepanelen liggen dankzij de provincie. De borden hangen er nog maar net, maar voorbijgangers en buren bellen nu al aan bij de ambassadeurs met vragen over hun deelname aan de groepsaankoop.


    Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster: “Kim, Ludgaard en Johan (zie foto’s) zijn enthousiast. En samen met hen zijn er zo nog meer dan 4.600 huishoudens die zich samen al hebben sterk gemaakt voor duurzame energie. Ze hebben de voorbije  twee jaren in groep panelen aangeschaft en zo op hun eigen daken 20 voetbalvelden vol gelegd. Goed voor 17.624 MWh of een CO2 reductie van 3684 ton. Omdat ze de krachten bundelden, bespaarden ze samen ook al meer dan 4 miljoen euro op hun elektriciteitsrekening”

    Het is voor veel mensen nog steeds niet duidelijk dat zonnepanelen een interessante investering zijn. Inga Verhaert: “In het laatste jaar is er veel veranderd, waardoor de energierekening fors is gestegen. Het is nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.“

    PRAKTISCHE INFO


    Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan nog t.e.m. 9 augustus. Op 10 augustus volgt de online veiling waar leveranciers hun beste bod kunnen doen.

    www.samengaanwegroener.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATUURPUNT

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    6 juni 2016  

     

    In deze flits:

    • Daguitstap naar de Viroin
    • Natuur in de duisternis: thema: glimwormen
    • Kunstenroute in de Hobokense Polder
    • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
    • Hydepark: een nieuw stukje groen in Hoboken
    • Op stap met Whoppie: een getuigenis
    • Karel Matthijs: veel meer dan verdienstelijk in Edegem
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Zondag 12 juni: Daguitstap naar de Viroin

    Poppenorchis - Marnix Lefranc

    Gids en leiding: Marnix Lefranc, 0499/23 01 91

    Op weinig plaatsen in België is er zo'n grote verscheidenheid aan merkwaardige planten te vinden dan in de vallei van de Viroin en omgeving.
    De dagzomende kalkhellingen bieden een interessant biotoop voor plantensoorten die elders niet te vinden zijn. Vooral op de droge en warme zuidzijde van de "tiennes" of heuvels zijn nogal wat zeldzame planten te vinden, met name wilde orchideeën. Elders op vochtiger en schaduwrijke plaatsen komen we dan weer andere merkwaardige planten tegen.
    De regio is ook een waar vlinderparadijs. Hier komen veel soorten voor die elders in ons land niet of moeilijk te vinden zijn.
    Tijdens deze daguitstap genieten we volop van al het fraais dat de natuur ons te bieden heeft.

    Praktisch:

    • Verplicht om op voorhand in te schrijven. Zo kunnen kandidaat deelnemers met vervoersproblemen zeker mee.
    • Kostendelend vervoer aan 7 eurocent/km (te betalen aan de chauffeur).
    • Vertrek om 7u30 aan de viaduct tegenover 't Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk
    • Meebrengen: stevige wandelschoenen, verrekijker, plantenloupe, fototoestel en lunchpakket.
    • Terug om 19 u aan 't Spant in Wilrijk

    Vrijdag 17 juni: Natuur in de duisternis: thema: glimwormen

    Gids: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

    Gezien het succes van de avondlijke wandeling vorig jaar, herhalen we deze themawandeling. We gaan de glimwormen vandaag ook nog eens trachten te ontdekken.

    De glimworm is een fabelachtig diertje ... nog niet zolang geleden zagen we dwaallichtjes geregeld door de bomen dansen. Met hun merkwaardige eigenschap om licht te produceren, gaven ze vroeger aanleiding tot tal van verhalen over elfjes, geesten en trollen...

    Helaas gaat het niet zo goed met hen, en behoren ze binnenkort echt tot de fabeldiertjes. Glimwormpjes danken hun naam aan hun vermogen om licht te produceren. Dat licht maken ze aan in de gespecialiseerde cellen van hun lichtorgaan, waar een bijzondere biochemische reactie plaatsvindt. Tijdens deze reactie wordt energie afgegeven onder de vorm van fotonen, licht dus. Vooral 's nachts demonsteren glimwormen hun lichtkunsten. Je hebt de grote en de kleine glimworm, de mannetjes van de kleine glimworm staan ook bekend als vuurvliegjes. Een derde slecht gekende soort is de kortschildglimworm.
    Volwassen exemplaren van alle drie de soorten kan je vanaf juni vinden en in sommige jaren al van vanaf half mei. Sommigen houden dit zelfs vol tot midden juli.

    De meeste glimmen maar voor een uurtje: tussen 22.30 u en 23.30 u. De mannetjes van de kortschildglimworm zijn ook overdag actief.

    Praktisch: we komen om 21.30 u samen op de parking op de Schroeilaan nabij station Hobokense Polder en gaan vandaar een wandeling maken. Wat nemen we niet mee: een zaklamp. Wel een muggenwerend middel en een warme pull of jas.

    Zondag 19 juni: Kunstenroute in de Hobokense Polder

    Een aantal studenten van In Situ atelier beeldhouwen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Hoboken stellen een tiental werken ten toon in de Hobokense Polder.

    Het thema waar zij dit schooljaar rond gewerkt hebben = EXPO EXPOTEN. Expoten is een onbestaand woord, maar verwijst naar expo en exoten.
    Een exoot is de status van een organisme dat zich heeft gevestigd in een land waar het oorspronkelijk niet vandaan komt. Dit zal een onderliggend thema vormen, verborgen, subtiel en poëtisch weliswaar.

    De beelden en installaties zullen opgesteld staan langs de oude spoorweg tussen United Caps en de Aciérie.

    Op zondag 19 juni: Begeleide wandeling langs de tentoonstelling EXPO EXPOTEN

    • Tijdens de wandeling zullen leerkracht-projectverantwoordelijke Erik Van In en zijn studenten uitleg geven over de geplaatste beelden.
    • Gedichten, voorgedragen door Chris Verwaest, Danielle Van Nieuwenhuyse, Josée De Ridder en Nicole Gielman
    • Muziek door Mclarsj
    • Receptie aangeboden door de Kunstacademie met logistieke ondersteuning door Natuurpunt (aan de Aciérie).

    Praktisch:
    Afspraak om 14 u op de parking van United Caps (voorheen Procap), Schroeilaan Hoboken. De wandeling + receptie zal ongeveer een tweetal uren in beslag nemen. We vragen onze Natuurpuntleden ivm de receptie in te schrijven voor deze wandeling bij Ria Thys.
    Stevige wandelschoenen na vochtig weer, muggenmelk.

    Doorlopend van zondag 19 juni tot en met woensdag 29 juni

    De Kunstenroute kan tot en met 29 juni vrij bezocht worden (Oude spoorweg en omgeving Aciérie)

    Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!

    Vlonderpad - Marnix Lefranc

    Jaarlijks organiseert de provincie een wedstrijd "Wandeling van het jaar".

    We kregen pas goed nieuw. De wandeling Hobokense Polder' staat momenteel op nummer 1 in het lijstje van 5 genomineerde wandelingen. Dat willen we uiteraard zo houden. Elk emailadres kan 1 maal stemmen. Heb je dit nog niet gedaan, aarzel dan niet langer.

    Met het vlonderpad, de nieuwe kijkwand, de Galloways en het volgehouden onderhoud van de wandelwegen biedt onze Hobokense Polder een prachtig wandelgebied.

    Stem op ons op www.wandelingvanhetjaar.be en ga uiteraard ook eens op wandel in ons natuurgebied.

    Bekijk ons promotiefilmpje

    Verspreid deze oproep bij familie en vrienden.

    Hydepark: een nieuw stukje groen in Hoboken

    Ardea en ledenwervingsstand

    Op 29 mei, de Dag van het Park, werd een nieuw groen plekje door het district officieel geopend: het buurtpark Hydepark. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan centraal in dit nieuwe park.

    Het district zorgde voor picknicktafels en tentjes. Verschillende verenigingen waren present, ook Natuurpunt Hobokense Polder en onze vogelwerkgroep Ardea. Onze mensen konden 8 bezoekers overtuigen lid te worden.

    De bezoekers werden door het district getracteerd op een heerlijk ijsje en een eerlijk drankje.

    Op stap met Whoppie: een getuigenis

    Foto: Petra Sell

    Via onze Facebookpagina vanwege Petra Sell

    "Gisteren van een schitterende wandeling genoten door de Hobokense Polder. De doe-rukzak is een super initiatief! Dankjewel hiervoor."

    Trek er ook eens op uit met je (klein)kinderen. Haal een Whoppie-doe-rugzakje af in taverne De Schorren.

    Meer info op onze website

     

    Karel: veel meer dan verdienstelijk in Edegem

    De gemeente Edegem eert verdienstelijke inwoners. Nu kwam Karel Matthijs aan de beurt. En terecht, Karel verdient dit.

    Maar ook buiten Edegem is Karel een voorvechter voor de natuur. Wij kennen Karel reeds vele jaren. Hij was lang de nestor van onze Goudklompjes, onze onvolprezen beheerploeg die elke woensdag in de Hobokense Polder op post is. Zijn natuurkennis is fenomenaal, zijn werklust enorm.

    Wegens zijn leeftijd (87) en de gezondheidstoestand van zijn Mariette kan hij niet meer naar Hoboken komen. Maar zijn ideeën blijven bij ons leven.

    Voor je jarenlange inzet voor de Hobokense Polder, dank je, Karel!

    Noteer ook in je agenda

    We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

    • za 25 juni: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
    • zo 3 juli: Slow! Vogelexcursie nr 2 - Kallo, wat ruischt er in het riet? Inschrijven
    • zo 3 juli: Natuurbeheer in de Hollebeekvallei
    • zo 3 juli: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
    • vr 8 juli: Er groeit iets in Meise ...! Inschrijven

    Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

    Natuurbeheer:

    Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

    Paarden en runderen:
      André Van Langenhove, 03/288.00.81
    Beheerplanning en schoolcontacten:
      Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

    Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

    Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
    Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
    Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalvoetbal

     

    De strijd om de beker van Belgie dames zaalvoetbal

    Het was een hevige strijd ze gaven geen duimbreed toe toch uitendelijk kwam het verlossend doelpunt voor de winende ploeg   uitslag  MADRY CHARLEROI 1 -2 OLYMPIC LINCENT

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalvoetbal

                                    3-2              

    3-2

     

    GS BEOBANK HOBOKEN GRIJPT NIPT NAAST DE BEKER!

     

    Niet Karim Akajoua, wel de kapitein van Anneessens 25 Bruxelles mocht vanavond de Beker van België triomfantelijk in de hoogte tillen. Wat eraan voorafging was een dramatisch spektakel…

     

    De massale aanhang van de roodblauwen zorgde meteen voor de nodige cupsfeer in het nokvolle Vilvoordse Eurovolleycenter. Olivier Verhanneman werd dadelijk op de korrel genomen door Ibrahim El Jomaille en Hassan Abroun. Aan de overzijde deed een trap van Hicham Channouf de vingertoppen van Hamza Sammar schroeien.

     

    In de 12’ toverde Imad Amazou een loepzuivere assist tot bij Steven Dillien, de Anneessens-doelman verrichtte een knappe redding. Precies bij het verstrijken van het eerste kwartier verkeerde Yassine El Barjraji in ideale schietpositie, Hicham Channouf wierp zich onverschrokken voor de bal. Een raid van Steven Dillien, ingeleid vanop de eigen speelhelft, vergde eens te meer een grandioze parade van Hamza Sammar. De Brusselse portier kwam nogmaals gepast tussenbeide toen Steven Dillien op een glasheldere voorzet van Karim Akajoua alleen voor hem opdook en zweefde wat later een zware kogel van Hicham Channouf in hoekschop. Kort daarop kon hij een nieuwe poging van de Schaarbekenaar niet vasthouden, de toegesnelde Steven Dillien liet er geen gras over groeien (0-1).

     

    Met deze minieme voorsprong keerden de Hobokenaars naar de kleedkamers terug, niet voldoende om gerustgesteld aan het tweede bedrijf te beginnen…

     

    Inderdaad, twee vermijdbare doelpunten gaven de opponent de gelegenheid om de achterstand in een mum van tijd om te buigen dankzij Yassine El Barjraji en Ali El Makhoukhi (2-1). In de 40’ mocht deze laatste alleen op wandel, zijn pegel stuiterde via de twee palen weer in het veld! Hier ontsnapten we fortuinlijk aan een regelrechte ramp, voorlopig weliswaar…

     

    De goudzwarten drukten nu beduidend dieper op het gaspedaal. De wedstrijd verzeilde in een stroomversnelling en het aantal overtredingen steeg zienderogen. Imad Amazou trof de onderkant van de dwarsligger om vervolgens een afgeweken schot van Hicham Channouf in doel te verlengen (2-2). Een mooi vluchtschot van eerstgenoemde scheen de voorbode te zijn van een glansrijke zegetocht. De verlossende treffer liet echter op zich wachten.

     

    Tijdens de slotminuten voltrok zich een noodlottig scenario: nauwelijks gehinderd kon Mustapha Rezki zich doorzetten, uit zijn linker vertrok een kanjer die Olivier Verhanneman aan de grond nagelde (3-2).

     

    In allerijl poogden onze jongens de bakens nog te verzetten, de klok tikte meedogenloos verder. Hicham Channouf trapte aan de tweede paal een ultieme kans hoog over.

     

    De scheidsrechters Eddy Bil en Michel Marbais die heden hun laatste officiële wedstrijd in dienst van de BZVB afwerkten, maakten - volgens sommigen iets te vroeg - een einde aan deze beklijvende vertoning. Het terrein werd overrompeld door de uitzinnige supporters van Anneessens 25 Bruxelles.

     

    We nemen afscheid van het seizoen 2015-2016 dat alles bij elkaar als zeer bevredigend mag bestempeld worden: we bereikten toch maar weer de play-offs en de bekerfinale. Onze felicitaties gaan in de eerste plaats naar de spelers en de sportieve staf. Ook dank aan onze sponsors en alle vrijwilligers die zich voor onze club hebben ingezet. We vergeten vanzelfsprekend de vele GS-fans niet die onze kleuren steeds hebben gesteund. 

     

    GS Beobank Hoboken kan zich thans bezinnen over de nabije toekomst…

     

    samenstelling Anneessens 25 Bruxelles: Hamza Sammar (d), Ibrahim El Jomaille, Hassan Abroun, Mohamed Zinebioui, Jamal Rezki, Ali El Makhoukhi (1), Mustapha Rezki (1), Yassine El Barjraji (1), Youssef Rezki, Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy, coach Abdelilah Besri-Medyouni en assistent-coach Abdeltif Meskini.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien (1),Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    Beelden van deze partij kan u eerstdaags bekijken op de volgende kanalen:

     

    FWBB: www.fwbb.be/nl onder de rubriek “video’s”

    Sportbeat:  www.ivr.sportbeat.com en via Telenet kanaal 40 en Proximus kanaal 17

    Télé Bruxelles: www.bx1.be onder de rubriek “sport”

    TV Brussel: www.bruzz.be onder de rubriek “sport”

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

     

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

     

    Met sportieve groeten

    _______________________________________________

     

    GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

    landskampioen 2015

    landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015

    landskampioen en winnaar supercup 2006

    winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

    vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

    5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

    halve finalist play-offs 2011, 2012, 2013 en 2016

    11 keer play-offs op 13 seizoenen 1ste nationale BZVB

    In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

    p/a Dirk Van Overbeke

    Dr. Van Raesstraat 52

    B-2660 Antwerpen-Hoboken

    gsm 0032 473 70 79 58

    e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

    www.gshoboken.be

    TV één teletekstpagina 558

     

     

     

     

     

     

     

     

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZORGBEDRIJF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                     

    Meer dan 350 senioren stemden al mee over menu’s in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen


    Zorgbedrijf Antwerpen roept senioren op om mee te bepalen welke maaltijden ze bij de dienstencentra geserveerd krijgen en organiseert daarvoor voortaan maandelijks een stemronde. Ruim 350 senioren kozen al hun 3 favoriete maaltijden voor de maand juli. Stemmen kan nog tot zondag op www.zorgbedrijf.antwerpen/menu.

     

    De dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen serveren ‘s middags een driegangenmenu met soep, hoofdgerecht en dessert*. De koks en voedingsdeskundigen van Zorgbedrijf Antwerpen stellen hiervoor elke maand met zorg maaltijden samen. Zorgbedrijf Antwerpen werkt zo veel mogelijk met verse producten en speelt zo veel mogelijk in op de seizoenen.

     

    De klanten van de dienstencentra kunnen nu zelf ook maandelijks een week lang hun 3 favorieten kiezen uit 8 populaire maaltijden voor het maandmenu van twee maanden daarop. (Nu stemmen ze over het menu van juli, eind juni over het menu van augustus, enz.) De 5 populairste maaltijden komen op het menu.

     

    Stemmen voor het menu van de maand juli kan nog tot en met zondag 5 juni. Senioren kunnen eveneens een suggestie doen voor een gerecht dat ze graag (nog) eens op de kaart zouden zien.

     

    Tot nu werden de menu’s ook al driemaandelijks voorgelegd aan de klanten op een menuraad. Senioren kunnen vanaf nu maandelijks stemmen, omdat Zorgbedrijf Antwerpen klanten nog meer inspraak wil geven en korter op de bal wil spelen.

     

    Meer info en stemmen op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/menu  

     

    *Een driegangenmenu in het dienstencentrum kost 6,30 euro. Wie geen senior is of niet in Antwerpen woont, betaalt 9,40 euro voor een maaltijd.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIENSTENCENTRUM NIEUWS

       03-06-2016                                                                

    DIENSTENCENTRUM

    VICTOR DE BRUIN

    OPENDEURDAG

    Wat doet een mens als hij twee uitnodigingen op zak heeft?

    Namelijk een  voor de ‘open-deur’ van dienstencentrum Moretus en een zelfde voor ‘Victor De Bruyne?

    Inderdaad, dan kiest hij voor de ‘in de Hobokense volksmond : ‘de torenkens’ of te Victor De Bruyne…kwestie van parkeren!

     

    Dat men kleine kwaaltjes al babbelend uitvergroot was vandaag niet aan de orde; inderdaad walste men vandaag de grote kwalen plat..

     

    Kijkt u maar naar de foto’s van Georges…




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    03 | 06 | 2016

    Eerste editie De Schorre betovert voorgesteld
    Nieuw evenement brengt prachtige klassieke muziek naar De Schorre in Boom

    Op zaterdag 3 september vindt in provinciaal domein De Schorre in Boom de eerste editie van ‘De Schorre betovert’ plaats. Het evenement brengt prachtige klassieke muziek in de unieke setting van De Schorre. Gedeputeerden Luk Lemmens en Bruno Peeters hebben vandaag samen met Robert Groslot (Il Novecento) een tipje van de sluier gelicht. Eliane Rodrigues speelde vooraf een prachtig mini pianoconcert.

    De Schorre biedt onderdak aan heel uiteenlopende evenementen.”, legt gedeputeerde Bruno Peeters uit. “Iedereen kent Tomorrowland, maar je hebt hier bijvoorbeeld ook Schorremorrie voor kinderen of Xtreme Xperience voor sportieve waaghalzen. Met ‘De Schorre betovert’ brengen we nu ook een evenement met klassieke muziek. Dankzij prachtige klassieke muziek in een unieke natuurlijke setting belooft het een betoverend evenement te worden.”

    Bezoekers mogen zich verwachten aan een concert van Il Novecento onder leiding van Robert Groslot, maar ook onder meer pianiste Eliane Rodrigues, koperkwintet O’Brass en het koor Vivente Voce maken deel uit van het programma.

     

    Gedeputeerde Luk Lemmens licht de ambitieuze plannen toe: “Het provinciebestuur zet zich in om klassieke muziek bij een groot publiek te brengen. Met ‘De Schorre betovert’ willen we klassieke muziek in een unieke omgeving brengen. Iedereen kan komen genieten van prachtige muziek en de schoonheid van De Schorre. Als hoofdoptreden brengt Il Novecento A Midsummer Night’s Dream naar Felix Mendelssohn, gebaseerd op het werk van William Shakespeare. Speciaal voor ‘De Schorre Betovert’ werden enkele van zijn teksten vertaald door Frank Albers. Deze zullen gebracht worden door Lucas Van den Eynde.”

    Robert Groslot, Eliane Rodrigues, gedeputeerde Luk Lemmens en gedeputeerde Bruno Peeters met de affiche van ‘De Schorre betovert’ - Copyright: Provincie Antwerpen - Fotografie

    Gevarieerd programma

    Bezoekers van De Schorre betovert krijgen bij aanvang een programmaboekje en kunnen dan kiezen welke concerten ze bijwonen. Ook krijgt elke bezoeker een handig stoeltje om mee te nemen naar elke locatie, om optimaal te genieten van elk concert. Misschien ontdek je tijdens een wandeling door De Schorre wel een verborgen muzikale parel!

     

    Het programma biedt heel uiteenlopende artiesten. Naast Il Novecento en Lukas Van den Eynde mogen de bezoekers zich verwachten aan de pianomuziek van Eliane Rodrigues, het koperkwintet O’Brass, het houtblaaskwintet Houthandel, een thuismatch van het koor Musica Nova, het koor Vivente Voce onder leiding van Jeroen Keymeulen, harpmuziek van Eline Groslot, een optreden van de Mechelse Beiaard en de laureaten van de Cultuurmarkt van 2016. Elke artiest krijgt een plaatsje op het domein waar zijn of haar muziek prachtig tot zijn recht zal komen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    De Schorre betovert gaat door op 3 september en start om 19.00 uur.

    Deuren en voorprogramma: 19.00 uur

    Il Novecento: 23.00 uur

     

    Tickets:

    Een ticket kost 25 euro per persoon (incl. stoeltje).

    Een VIP ticket kost 200 euro per persoon (toegang tot de VIP area met walking diner en all-in drankfomule met een uniek zicht op het hoofdpodium).


    Waar:
    Provinciaal domein De Schorre , Schommelei 1, Boom

    Info en tickets:
    www.deschorrebetovert.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    provincie antwerpen

    DIVA

    Antwerp home of Diamonds

     

    “Gracieus” toont art nouveau meesterwerken
    Dankzij partnerschap met KMKG en Koning Boudewijn Stichting brengt DIVA een expo met absolute topwerken uit de Belgische art nouveau

    DIVA, het nieuw Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant, brengt via het Umicore Zilverpaviljoen en het Diamantpaviljoen, absolute topstukken uit de Belgische art nouveau samen. Hier kan je tot en met 15 januari 2017 terecht voor specifieke meesterwerken van onder meer Henry van de Velde en Philippe Wolfers.


    Absolute must see is de juwelenkoffer “de opschik of de pauw”, het meesterwerk van Philippe Wolfers (1858-1929) uit de periode 1899-1905. Deze koffer illustreert niet alleen zijn technische kunnen, maar toont tegelijk de verschillende disciplines waarin hij werkzaam was. Zo zijn er verschillende emailtechnieken toegepast en is de koffer belegd met edelstenen. De ivoren medaillons met gehurkte vrouwen illustreren zijn evolutie naar de sculptuur, maar ook de finesse van het art nouveau-juweel. De binnenzijde is volledig uitgewerkt met ivoor en de pauw doet dienst als handvat waaronder een bakje is aangebracht om halssnoeren in op te bergen. Aan de voorzijde opent de koffer met twee deurtjes, waardoor het geheel oogt als een fraai en fijn stukje meubelwerk!


    De expo Gracieus is gratis en bij het bezoek aan deze dubbelexpo hoort ook een gratis bezoekersbrochure in het Nederlands, Frans of Engels. Voor kinderen is er een uitdagend speurspel en voor groepen zijn er gegidste rondleidingen.

    www.diamantmuseum.be voor meer info.

    Phiippe Wolfers, Ivoor, zilver, goud, email, opalen en parels, KMKG, 7032 - Copyright: DIVA/Artur Eranosian

    Kleinood van Henry van de Velde (1863-1957)
    Van de Velde was een geïsoleerde figuur binnen de art nouveau in ons land, omdat hij een eerder abstract lijnenspel hanteerde, geïnspireerd door de Belgische kust. Gracieus toont van van de Velde onder meer een ring, in platina, geel en rood goud, bezet met diamanten en een parel. Je herkent er abstracte lijnen in, maar ook zeer elegante bewegingen en een subtiel kleurenspel.

    De ring is afkomstig uit de collectie Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché – KBS, in depot bij KMKG, D.KBS.06.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    tot en met 15 januari 2017

    Waar:
    Dubbelexpo in zowel het Umicore Zilverpaviljoen als het Diamantpaviljoen aan de voet van het MAS in Antwerpen

    Toegangsprijs: GRATIS

    Website:
    www.diamantmuseum.be

    Social media:
    https://www.facebook.com/diva.antwerp/

    Meer info:
    Zoë Dejager via +32 (0)3 360 52 64 en zoe.dejager@zilvermuseum.be

    Organisatie:
    Gracieus is een samenwerking tussen Koning Boudewijn Stichting (KBS), de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) en DIVA, het nieuwe museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant . De expo kwam tot stand dankzij de medewerking van het mecenaat van Umicore Precious Metals Refining.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    2 juni (week 22)


    Hoera! Het koolseizoen is aangebroken! Deze week laten we je de Oosterse toer op gaan met Chinese kool en spitskool, volgende week kunnen we (normaal gezien, want met dit Belgisch weer weet je nooit!) genieten van romige bloemkolen...



    Godfried van Wijngaardhof in Westmalle levert ons heerlijk knapperige spitskolen, waarmee je alle richtingen uit kan in de keuken: Jolien roosterde ze, met heerlijk mediterraanse smaken, maar je kan er ook een pittig wokgerecht mee maken! Donderdag lees je daar meer over. Maar er zit uiteraard meer in je pakket dan alleen kool: je zal ook kunnen genieten van knolvenkel, raapsteeltjes,... Lees het allemaal hieronder.

    Verder willen we jullie ook heel graag uitnodigen voor ons derde feest dit jaar. De dagen worden langer, de nachten korter en zwoeler, en dus is het hoog tijd om de langste dag van het jaar te vieren. Dat doen we met een midzomerfeestweekend: op vrijdag kan je komen afterworken in De Boerderij van Lizette, daarna kan je smullen van de barbecue, en je zomerbenen losdansen op de live bluegrass van Southern Harmony. De volgende dag nodigen we jullie graag uit om samen met ons De Rode Duivels toe te juichen op groot scherm, en de schorgeroepen kelen te verzachten met een pintje of een fris sapje! Binnenkort meer info op onze website en Facebook.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    – Spitskool van Wijngaardhof in Westmalle
    – Radijsjes van Wijngaardhof in Westmalle
    – Raapsteeltjes van Wijngaardhof in Westmalle
    – Chinese kool van Seizoensmaak in Londerzeel
    – Knolvenkel van Rauw vzw in Hever
    – Koolrabi van Rauw vzw in Hever


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen radijsjes of Chinese kool, maar wel paksoi van Wijngaardhof en spinazie van De Doederij .

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    – Spitskool van Wijngaardhof in Westmalle
    – Radijsjes van Wijngaardhof in Westmalle
    – Raapsteeltjes van Wijngaardhof in Westmalle
    – Spinazie van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
    – Knolvenkel van Rauw vzw in Hever

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen radijsjes, maar wel paksoi van Wijngaardhof .


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (2 juni 2016 - week 22). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Er zijn even geen aardappelen meer te bestellen - we wachten nu op de nieuwe oogst! Wel kan je nog asperges van Patrick Robeyns uit Schoten bestellen via onze webshop, maar haast je, want op = op! Graag bestellen voor woensdagmiddag 1 juni voor 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen


    STEPrally trapt ticketverkoop zomeractiviteiten Terra Nova in gang #TerraNova16
    Bestel nu je tickets op www.terranova2016.be

    Gisteren startte de ticketverkoop van Terra Nova. Met Terra Nova wil de provincie Antwerpen betaalbare, verrassende en avontuurlijke activiteiten organiseren. Een klasje testte vandaag al ‘De Rammelende STEPrally’.

    Om de ticketverkoop officieel in gang te trappen nodigden het Suske en Wiske-Kindermuseum en Arboretum Kalmthout een klasje uit. Samen met Suske en Wiske leefden de vierdejaars van basisschool De Knipoog uit Ranst zich uit op steps. ‘De Rammelende STEPrally’ is een spannende zoektocht voor kinderen in Suske en Wiske-thema. De rally start in Arboretum Kalmthout met de speurtocht ‘Volg de Botaknol’, ’s middags is er een picknick en daarna gaat het op de step naar het Suske en Wiske-Kindermuseum.

    Meer dan 25 originele activiteiten

    Vanaf 1 juni tot en met 10 september kan je in de hele provincie Antwerpen genieten van talrijke unieke evenementen. Proef van een heerlijk ontbijt in de Schorre, kampeer in een zwevende tent aan het Zilvermeer of waan je een nacht in Peru met La Vida Peruviana… Meer dan 25 activiteiten zorgen voor een geweldige zomer vlak bij huis! Ontdek het hele aanbod op www.terranova2016.be!


    Klasje uit Ranst probeert de steps uit - Copyright: Provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Terra Nova-activiteiten vinden plaats van 1 juni tot en met 10 september

    Waar:
    Terra Nova-activiteiten vinden plaats in de hele provincie Antwerpen

    Meer info:
    www.terranova2016.be

    facebook.com/Terranova.zomer

    twitter.com/TerraNovaEvents, #TerraNova16

    instagram.com/terranovazomer

    E terranova@provincieantwerpen.be







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stad pakt hinderlijk parkeren aan in- en uitritten aan
    Eerste markeringen aangebracht in Wilrijk

      

    Bewoners die geregeld hinder ondervinden van auto’s die hun in- en uitritten blokkeren, kunnen bij de stad terecht met een verzoek om markeringen aan te brengen in hun straat. Vandaag bracht schepen voor mobiliteit Koen Kennis de eerste markeringen aan in de Ullenstraat in het district Wilrijk.Het is de eerste straat waar markeringen worden aangebracht uit een lijst van dertien straten in verschillende districten, die het college 20 mei goedkeurde.

     

    Automobilisten parkeren hun wagens soms te dicht bij een inrit of garagepoort. Eigenaars kunnen daardoor niet of zeer moeilijk hun garage binnen- of buitenrijden. “Sommige bewoners gebruiken om die reden hun garages niet of nauwelijks meer, terwijl de stad Antwerpen inwoners juist wil stimuleren om waar mogelijk in garages of op inritten te parkeren. Zo blijft er immers meer parkeerruimte over op straat voor wie geen garage heeft”, legt schepen Koen Kennis uit.

     

    Parkeerders beseffen vaak niet dat ze een garagepoort al blokkeren wanneer ze hun wagens (in hun ogen netjes) tot vlak naast een inrit parkeren, of in de krappe ruimte tussen twee inritten. Dat geldt zeker bij inritten in smalle(re) straten waar ook aan de overkant nog eens auto’s geparkeerd staan, en bij relatief smalle inritten die gebruikt worden door vrachtwagens.

     

    Problemen melden

    Om bewoners te helpen en tegelijk de situatie voor parkeerders te verduidelijken, kunnen eigenaars die vaak last hebben van auto’s die hun inrit blokkeren (doordat ze te dichtbij geparkeerd staan) via het e-loket op antwerpen.be digitaal een aanvraag indienen om parkeervakken in hun straat te laten aanbrengen die hun inritten vrijhouden*. Klik hier voor de rechtstreekse link naar het e-loket. Het formulier ‘Maatregelen garage’ bevindt zich onder het thema ‘Wonen en bouwen’ en is enkel zichtbaar wanneer u bent aangemeld met een A-profiel.

     

    Alle aanvragen worden getoetst aan een vaste checklist: Hoe breed is de rijbaan (en hoe breed moet de inrit dan zijn om gemakkelijk te kunnen in- en uitrijden)? Is het een terugkerend probleem dat niet veroorzaakt wordt door festiviteiten, werken of andere tijdelijke elementen? Is de straat zo smal dat het voor een gemiddelde wagen moeilijk is om in of uit een normale inrit te rijden?...

     

    Als daaruit een positief advies volgt, dan onderzoekt het Parkeerbedrijf ter plaatse of een markering op die locatie een goede oplossing is.

     

    Uitrol markeringen

    Het college van 20 mei 2016 keurde de uitrol van deze maatregel goed voor een eerste set van dertien straten. Vanaf 31 mei 2016 start de stad Antwerpen met het aanbrengen van markeringen in onderstaande straten in de districten Antwerpen, Ekeren, Merksem, Berchem en Wilrijk.

    • Antwerpen

    o   Provinciestraat

    o   Zandvlietstraat

    o   Cobdenstraat

    • Ekeren

    o   Leopoldlei

    • Merksem          

    o   Kwadeveldestraat

    • Berchem            

    o   Jan Breydelstraat

    o   Walemstraat

    o   Wapenhaghestraat

    o   Klauwaardstraat

    o   Helderstraat

    • Wilrijk  

    o   Ullenstraat

    o   Polostraat

    o   Uitspanningstraat

     

    Schepen Koen Kennis bracht vandaag de eerste markeringen aan in de Ullenstraat in district Wilrijk. Vanaf nu zal de uitrol van deze maatregel systematisch gebeuren. Ook andere straten waarvoor een aanvraag ingediend werd, zullen – bij goedkeuring – binnenkort aan bod komen.

     

    Handhaving

    Parkeerders krijgen met markeringen meer duidelijkheid over waar ze effectief mogen staan en kunnen zo een boete vermijden. Wanneer de politie wordt opgeroepen bij een overtreding, zal er een proces-verbaal worden opgesteld. Dit geldt zowel voor auto’s die over de belijning van parkeervakken staan, als voor auto’s die inritten zonder markeringen deels of volledig blokkeren. Indien nodig kan de politie ook opdracht geven tot het wegslepen van foutgeparkeerde auto’s. 

     

     

    * Eigenaars kunnen via het e-loket enkel markeringen aanvragen. Paaltjes of bloembakken zijn geen optie. Die zouden meer ruimte innemen en dus leiden tot minder parkeerplaatsen. Ze zijn bovendien veel duurder in aankoop en onderhoud, bemoeilijken het onderhoud van de straat en zorgen vaak voor beschadigingen aan manoeuvrerende auto’s.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Agendatip
    Suske en Wiske - Kindermuseum

    Provincie Antwerpen

    Zomerse Rally in het Suske en Wiske - Kindermuseum
    Van 4 juli tot 31 augustus, 13 en 15 uur, Kalmthout

    Je hoeft niet ver te vliegen om op avontuur te gaan deze zomer. Voor het derde jaar op rij kom je in het Suske en Wiske - Kindermuseum ook in juli en augustus aan je trekken. Dit jaar rij je je eigen rally rond het Kindermuseum, helemaal in de stijl van stripverhaal ‘De Rammelende Rally’.

     

    Verschillende voertuigen en een speciaal parcours in de tuin van het Kindermuseum bezorgen jou en je familie een leuke en spannende tocht. Maar er is meer! Want naast de Grote Rally der Rammelkarren daag je je familie natuurlijk uit voor de vlaggetjesrace en de bandenbowling. Wie niet snel is, moet slim zijn!  Voor deze slimme speurneuzen is er een speurtocht bij de originele tekeningen van de strip ‘De Rammelende Rally’. Deze unieke prenten uit 1958 hangen uitzonderlijk deze zomer in het Kindermuseum.

     

    Uiteraard breng je ook een bezoekje aan het Kindermuseum zelf! Daar stap je in de wereld van Suske en Wiske en ontdek je door verschillende leuke opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Je gebruikt hiervoor de speciale potloden van tante Sidonia.

     

    Iedereen vanaf 6 jaar kan elke werkdag tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 31 augustus 2016, m.u.v. feestdagen) een plezante namiddag beleven in het Kindermuseum. De rondleidingen starten om 13 en 15 uur en duren telkens 1,5 uur. De prijs is €4,00 per kind en €8,00 vanaf 18 jaar.

    In het Kindermuseum kunnen maximum 54 mensen tegelijkertijd aan de slag. Daarom is reserveren een must. Dit doe je via www.terranova2016.be.

    De Rammelende Rally - Copyright: Standaard Uitgeverij / WPG Uitgevers België nv

    De Rammelende Steprally

    Combineer  het Suske en Wiske – Kindermuseum met een bezoek aan het Arboretum Kalmthout, en doe mee met De Rammelende Steprally!

    Na een spannende zoektocht en een picknick in het Arboretum, neem je de vrolijke step en step je naar het Kindermuseum voor een museumbezoek en ‘De Rammelende Rally’. Na een dag vol avontuur en plezier step je vervolgens weer terug naar het Arboretum.

    Voor meer info en reservaties: www.terranova2016.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!