NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • stad Antwerpen
 • Stad Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  16-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE TRAINER VOOR DHW UNITED ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

   

  Het bestuur van DHW United Antwerpen heeft beslist het nieuwe handbalseizoen aan te vatten met Anna JASZCZUK als nieuwe T1.

  Anna JASZCZUK wordt binnenkort 30 jaar en heeft er een lange carrière opzitten als speelster in de Italiaanse en Duitse competitie, waar ze o.m. deel uitmaakte van Teramo, Enna en Salerno (Italië) en van TuS Weibern en SC Greven 09 in de 2de Bundesliga en de laatste twee jaar van 1ste Bundesligateam Vulkan Ladies Koblenz/Weibern (Duitsland).

  Door een zware knieblessure werd haar terugkeer naar de Belgische competitie als speelster geen succes en heeft ze nu beslist voluit voor het trainersvak te kiezen. Ervaring als trainster heeft ze opgedaan bij de jeugd van SC Greven 09.

  Anna JASZCZUK heeft het bestuur van de club vooral kunnen overtuigen door haar visie, enthousiasme en ambitie.

  Samen met de technische staf (waar Wilfried Bes als T2 aanblijft), het bestuur en uiteraard de speelstersgroep zal Anna JASZCZUK zich inzetten om de ambities van DHW United Antwerpen volgend seizoen waar te maken.

  Het bestuur van DHW United Antwerpen houdt er ook aan de afscheidnemende trainer Geert Van Meersbergen oprecht te danken voor zijn inbreng en inzet de afgelopen twee seizoenen en wenst hem alle succes in het vervolg van zijn trainersloopbaan.

   

  Met dank aan Anouk!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerwedstrijd Grote Prijs Moretus  Op donderdag 14 mei vond in Hoboken de Grote Prijs Moretus plaats.

  Iedereen kon gratis komen kijken naar de wedstrijd en komen supporteren voor de jonge wielrenners.

   

  Miniemen, aspiranten en nieuwelingen streden om de overwinning.  


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARIA VAN DEN BROECK ( Weduwe Reyntens François) werd 100 jaar

  Groot feest in het 'Portugesenhof'
   Met dank aan zoon Willy Reyntens voor het verhaal:

  Moeder werd  in Rupelmonde geboren op 14 mei 1915.

   

  Zij stamt uit een schippersgezin, die met hun “ zandschuit “ ook tot kleinere waterlopen konden doordringen en waar het soms nodig was het schip met touwen voort te trekken van op de oever.

  Tot haar 7 jaar verbleef zij aan boord en ging telkens naar school, waar zij aanmeerden.  Na haar zevende is ze dan met haar moeder aan de wal gebleven.

   

  Moeder was er vlug bij en ze was amper 16 jaar toen ze ons vader leerde kennen tijdens een van de wekelijkse cinemabezoeken. Hij was 1 jaar ouder.

  Zij huwden 4 jaar later, in 1936, het jaar waarin ook haar oudste zoneke, Roger, werd geboren.

  Dan volgden de moeilijke oorlogsjaren, maar ons vader moet toch regelmatig over huis gekomen zijn want in 1943 werd haar tweede zoon geboren, ik dus, die ook al eens de rode peer werd genoemd.

   

  Vader werkte als scheepshersteller op Cockerill in Hoboken en moeder bleef huisvrouw, zoals dat in die tijd het klassieke patroon was.

  In 1951 besloten zij te verhuizen naar Hoboken. Eerst vlak onder de schouwen van de “ Zilver “, waar ze al gauw beseften dat het daar niet erg gezond was, en vervolgens de Emiel de Harvenstraat, de Jan van de Wouwerstraat en tenslotte het Portugesehof, waar ze in 1984 introkken.

   

  In 1996 vierden moeder en vader nog samen hun 60-jarig huwelijksjubileum, maar amper 1 jaar later verloren wij vader op 83-jarige leeftijd en moest ze alleen verder.

  Portugesehof is daar gelukkig zéér geschikt voor en tot nu toe is zij nog niet echt hulpbehoevend, mentaal en fysiek nog OK en heeft zij hare rollator, die we toch maar voor alle zekerheid moesten gaan kopen, helemaal niet nodig. Het is zelfs zo dat zij voordat de poetshulp komt, zelf eerst alles wat opkuist….

  Een wandelingetje op en af de Abdijstraat, gaat nog altijd gezwind. Wellicht het resultaat van de vele wandelingen, die ze vroeger samen met vader maakte ; bijna dagelijks trokken zij naar de stad en als wij dan vroegen, met den tram of met de bus, was het antwoord steevast, bijlange niet, te voet !

   

  De Bomma, want zo wordt ze door de meesten genoemd, heeft , zoals u ziet,beide kinderen nog in leven, telt 3 kleinkinderen, Carina, Conny en Peggy en 4 achterkleinkinderen, Aitana, Tosh, Brett en Kelly.

  En wat is nu het geheim van haar lange leven, vragen velen zich af. Wel, ze is steeds een goede huisvrouw gebleven, heeft er altijd een gezonde levensstijl op na gehouden, veel beweging gehad, maar vooral een dagelijkse portie chocolade .

   

  Doe zo voort, moeder, en wie weet wordt ons volgend familiefeest een viering ter gelegenheid van de oudste vrouw ter wereld.

  Niet alleen op uw gezondheid, maar ook op de gezondheid van iedereen hier aanwezig.

  SANTE !!!


  Bart D'Hondt van het 'Zorgbedrijf' overhandigde de bloemenmand...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burendag in Sint Agnes

  Multicultureel proeven, zowel van het eten als van de optredens!

   

  Ten slotte was er nog een opgemerkte modeshow…en bovendien was alles ‘gratis’…

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB (heenwedstrijd halve finale play-offs): GS BEOBANK HOBOKEN-WAREMME AC 3-2

  Niet zonder fierheid en onder luid applaus van een talrijk publiek (ondanks de concurrentie met het Champions League voetbal op televisie) betraden onze spelers de arena: voor de tiende maal in twaalf seizoenen mocht goudzwart de strijd aanbinden in de play-offs! Tegenstander in deze halve finale was Waremme AC, huidig titelvoerder en winnaar van de reguliere competitie 2014-2015.

   

  Voor de aftrap werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Tim Nicot, voetballer bij KFCO Beerschot Wilrijk en ex-speler van onze club (van de jeugd tot en met de beloften).

   

  In de 4’ sloeg de vlam in de pan: Hicham Channouf zette op de rechterflank twee bewakers in de wind, zijn laterale assist werd door de vrijstaande Steven Dillien in één tijd verlengd, Dimitri Habran moest een verbluffende parade uit de mouwen schudden. Het zou niet de laatste maal zijn dat de bezoekende doelman zich liet opmerken. Hetzelfde kon gezegd worden van Olivier Verhanneman die vervolgens twee kansen voor Jérémy Guillen Gonzalez glansrijk neutraliseerde.

   

  Mourad Atmani ontpopte zich gauw tot de kwelduivel voor de lokale verdediging: onweerstaanbaar doorgebroken langs de rechterflank, werd zijn voorzet door Bertrand Vandervost te overhaastig overgenomen.

   

  Xavier Potvin viseerde de deklat, een splijtende dribbel van Khaled Oulichki vergde een attent optreden van Dimitri Habran.

   

  Kevin Cossalter trad op de voorgrond: Olivier Verhanneman diende de armen gevat te strekken op een venijnig grondscherend schot van het nauwelijks af te stoppen heerschap. In de 20’ ontstond er opschudding toen eerstgenoemde een (onnodige) aanslag pleegde op Hicham Channouf en prompt met een gele kaart van het toneel werd verwijderd. Hiermee verloor de strijdmacht van de gasten een belangrijke generaal.

   

  Zes minuten voor de rust incasseerde de thuisploeg haar vijfde blauwe kaart maar drukte niettemin wat harder op het gaspedaal. Een pegel van Antoine Lemaire stuitte op de tentakels van Dimitri Habran, een dito inspanning van Xavier Potvin werd uit koers geslagen door een Luikse voet, Steven Dillien kon een fraaie vrijschop van Karim Akajoua niet benutten. Bij een scherpe tegenaanval miste een listige lobbal van Bertrand Vandervost gelukkig de juiste baan. Het heette een wonder dat de eerste speelhelft met een blanke stand werd afgesloten (0-0).

   

  Het tweede bedrijf werd een hallucinant schouwspel dat de zenuwen op en naast het terrein danig op de proef stelde…

   

  Voortreffelijk bediend door Khaled Oulichki verscheen Steven Dillien alleen voor doel, Dimitri Habran verijdelde het onheil met een ondenkbare reflex. Vlak daarop legde de dekselse Mourad Atmani liefst drie Hobokenaars in de luren en presenteerde Jérémy Guillen Gonzalez de openingstreffer op een geschenkblaadje (0-1).

   

  De hel brak nu voorgoed los. Hicham Channouf werd nogmaals zwaar gepakt, deze keer door Bertrand Vandervost, de dader ontsnapte tot ieders verbazing aan een geel karton. Woelwater Khaled Oulichki zag een goed gericht schot op de hielen van Mourad Atmani afketsen. Aan de overzijde kogelde de weggesnelde Kevin Ribeaucourt onstuimig naast. Een nieuwe uithaal van Khaled Oulichki keilde op de borst van Dimitri Habran.

   

  Net bij het aanbreken van het laatste kwartier deed Steven Dillien de zaal daveren: de Wilrijkenaar boorde de bal uit de draai met de linker grandioos in de verste hoek (1-1).

   

  De tegenstrever reageerde furieus: twee quasi gemaakte doelpunten van Kevin Ribeaucourt werden in laatste instantie verhinderd door het ingrijpen van respectievelijk Khaled Oulichki en Steven Dillien.

   

  Coach Rudy Smet joeg zijn troepen diep in de vijandelijke linies: twee doelpogingen van Steven Dillien werden gedwarsboomd door een sublieme Dimitri Habran. De bezoekers moesten herhaaldelijk naar de noodrem tasten, in de 54’ was hun blauwe foutenlast tot het maximum opgelopen.

   

  Om aan de druk te ontsnappen vroegen de Waca’s een time-out. Geen slechte maatregel want vlak na de herneming maakte Mourad Atmani van jammerlijk Hobokens balverlies gebruik om ongenadig toe te slaan (1-2).

   

  De Beobankers bewezen eens te meer in moeilijke omstandigheden tot grootse dingen in staat te zijn. Nadat Steven Dillien op de doellijn erger had voorkomen, lanceerde Karim Akajoua zijn Henegouwse gouwgenoot Antoine Lemaire langs de rechterflank, het gestrekte schot van deze laatste verdween feilloos in de touwen (2-2)! 

   

  De eindfase was zonder meer bloedstollend. Safouane Channouf werd op verdachte wijze uit evenwicht gebracht, het arbitrale duo Eddy Bil-Luc Duret gebaarde van kromme haas. Broer Hicham zorgde evenwel voor een onwaarschijnlijke apotheose: hij verpulverde op links iedere oppositie, Steven Dillien devieerde het inzenden van de Schaarbekenaar enig mooi in de tent (3-2)!

   

  Met Mourad Atmani als vliegende doelman trok Waremme AC in een kolkend sportcentrum Sorghvliedt alle registers open. Twee fabelachtige reddingen van Olivier Verhanneman lieten de verdiende zege ongemoeid, tot groot jolijt van de GS-aanhang en zichtbare frustratie van de landskampioen.

   

  Een samenvattend beeldverslag van dit spektakelstuk, geproduceerd door Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB), kan u eerstdaags bekijken op de website van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB) onder de rubriek “video-verslagen”.

   

  Overmorgen staat reeds de terugwedstrijd op het programma waarbij GS Beobank Hoboken de zware opdracht krijgt om het exploot van vanavond te herhalen. Mocht dit niet lukken dan zal een beslissende “belle” gespeeld worden op maandag 18 mei a.s., eveneens in Borgworm.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Safouane Channouf, Steven Dillien (2), Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  samenstelling Waremme AC: doelmannen Dimitri Habran en Eddy Gilsoul, Bertrand Vandervost (kpt), Mourad Atmani (1), Damien Vanderveck, Jérémy Guillen Gonzalez (1), Kevin Cossalter, Dimitri Bronckart, Kevin Ribeaucourt, Abdoulah El Abbadi en coach Geoffrey Alfonso.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe tickets voor rondleidingen in stadhuis Antwerpen wegens overrompelend succes

  Het stadhuis van Antwerpen viert dit jaar zijn 450ste verjaardag. Tijdens het feestjaar kunnen geïnteresseerden het stadhuis beter leren kennen via de expo op het gelijkvloers en de rondleidingen die de bezoekers meenemen van kelder tot zolder. De rondleidingen zijn een groot succes, daarom stelt de stad Antwerpen nieuwe tickets beschikbaar voor zondagen om 12 uur. De bijkomende rondleidingen gaan van start op zondag 24 mei.

   
  Het 450 jaar oude stadhuis van Antwerpen leeft. Twee maanden na het openingsweekend zijn de individuele tickets voor zondag en woensdag volledig uitverkocht. Daarom breidt de stad de Nederlandstalige individuele rondleidingen uit. Elke zondag om 12 uur vertrekken er twee groepen van in totaal telkens twintig personen met een Nederlandstalige gids. Tickets kosten 7 euro en kunnen gereserveerd worden via www.antwerpen.be/450jaarstadhuis onder ‘programma en reservaties’. De eerste bijkomende rondleiding gaat van start op zondag 24 mei.
   
  U kan ook een groep vormen van twee tot twintig personen en zich inschrijven voor de groepsrondleiding. Een ticket kost dan 80 euro voor de volledige groep. U kan het stadhuis ook virtueel bezoeken op https://www.antwerpen.be/nl/kanalen/450-jaar-stadhuis/virtuele-rondleiding
   
  Voor de expo op het gelijkvloers ‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad’ zijn er nog gratis tickets beschikbaar. De expo is open op zaterdag en woensdag van 13 uur tot 17 uur, op zondag en maandag van 10 uur tot 17 uur en elke eerste donderdag van de maand van 17 uur tot 21 uur. Een ticket reserveren is niet verplicht maar wel sterk aanbevolen. Dat kan via http://www.antwerpen.be/450jaarstadhuis onder ‘programma en reservaties’.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geveltuin aanleggen in Antwerpen kan zonder toelating

  Antwerpenaars die meer groen in hun stad willen, kunnen vanaf nu een geveltuin aanleggen zonder een voorafgaande toelating. Dankzij deze administratieve vereenvoudiging is het makkelijker om meer groen in de straten te planten. Een geveltuin aanleggen, blijft wel aan enkele voorwaarden onderhevig.

   

  Van Antwerpen een aangename stad maken om in te wonen, werken of te bezoeken, kan onder andere door bewoners meer groen in hun straat te laten planten. De gemeenteraad van Antwerpen besliste op 27 april om het aanleggen van een geveltuin te vereenvoudigen. Zo moeten bewoners geen toelatingsprocedure meer doorlopen als ze een geveltuin willen. Het volstaat om enkele afspraken na te leven.

   

  De afspraken

  Een geveltuin zorgt voor een aangenamer straatbeeld, maar moet wel aan enkele regels voldoen zodat het openbaar domein voor iedereen makkelijk toegankelijk blijft.

  De persoon die een geveltuin aanlegt, voorziet in:

  • een vrije doorgang van minstens 1,50 meter breed of, bij een smaller voetpad, een vrije doorgang van 1,30 meter breed en een geveltuin die maximum 1,20 meter lang is.
  • een afgebakende plantstrook, aansluitend aan de gevel, van maximaal 30 centimeter, met een opstaande rand, zodat teelaarde niet op de openbare weg vloeit bij regenval.
  • veilige (klim)planten zonder doornen of overvloedige besdracht en niet-giftige planten die goed onderhouden worden.

   

  Een aangename en gezonde stad

  Geveltuinen maken een buurt aangenamer. Maar ook vanuit gezondheidsoogpunt is meer groen in het straatbeeld aan te raden. Planten zuiveren de lucht, en vogels en insecten vinden er een plaats om te vertoeven of te overwinteren. Een groene gevel isoleert bovendien tegen koude of warmte en geluid.

   

  Geïnteresseerden kunnen terecht in het Antwerpse EcoHuis voor informatie over welke planten geschikt zijn voor hun gevel. Zon- of schaduwplanten, de breedte van het voetpad en persoonlijke voorkeuren worden er opgelijst om een persoonlijk advies te kunnen aanbieden. Meer info is ook te vinden via www.antwerpen.be/stadstuinieren.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis potgrond om straat in de bloemetjes te zetten

  Tijdens de Dag van het Park op zondag 31 mei organiseert het district Antwerpen ook de ‘Dag van de Potgrond’. Het wil door gratis potgrond uit te delen de inwoners aanmoedigen om mee te werken aan een groen district.

   

  Geurige bloembakken, fleurige hangmanden, kleine tegeltuintjes of grote samentuinen maken het straatbeeld niet alleen mooier, maar zijn ook goed voor de biodiversiteit. Bovendien is het ook een gelegenheid voor buren om elkaar beter te leren kennen.

   

  Het district Antwerpen wil zijn inwoners prikkelen en inspireren om ook zelf mee te werken aan een groen district. Op 31 mei, de Dag van het Park met opening van het Harmoniepark, organiseert het dan ook de ‘Dag van de Potgrond’ waarop gratis potgrond wordt uitgedeeld. Voor de bezoekers van het Harmoniepark is er naast gratis potgrond onder andere ook een bloemen- en een plantenruilmarkt en de inspirerende Groene Gevel Gids. Wie dichter bij Park Spoor Noord of het Mechelseplein woont, kan ook daar een draagtas potgrond ophalen tussen 12 en 18 uur.

   

  De campagne ‘Dag van de Potgrond’ is één van de zaadjes van de Burgerbegroting 2014-2015. In het district Antwerpen beslissen burgers sinds 2014 mee over de verdeling van tien procent van de volledige begroting, goed voor 1,1 miljoen euro: een primeur in Vlaanderen. Na een participatietraject beslisten de inwoners om in 2015 geld vrij te maken voor de thema's 'groen in de straten' en 'gemeenschapstuinen'. Een deel van dit budget ging naar deze campagne.

   

  Praktisch

  • Dag van de Potgrond
  • zondag 31 mei van 12 tot 18 uur
  • Harmoniepark, Mechelseplein en Park Spoor Noord
  • www.dagvandepotgrond.be
  • Op de website vinden geïnteresseerden meer info over de bloemen- en plantenruilmarkt en kunnen ze zich ervoor inschrijven. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk en KFCO Beerschot-Wilrijk openen rouwregister voor Tim Nicot  Op maandag 11 mei overleed de KFCO Beerschot-Wilrijkspeler Tim Nicot. Het Wilrijkse districtsbestuur betuigt zijn medeleven en opent samen met de club een rouwregister.

   

  Tim Nicot werd op zaterdag 9 mei tijdens een wedstrijd onder vrienden getroffen door een hartfalen en werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Uiteindelijk overleed hij op maandagochtend.

   

  De 23-jarige voetballer speelde de afgelopen twee seizoenen voor KFCO Beerschot-Wilrijk en had een belangrijk aandeel in de opeenvolgende titels in 1ste provinciale en 4de klasse. “Als energieke linksback was hij een vaste waarde van de kampioenenploeg. Hij toonde daarbij een enorme gedrevenheid en passie voor zijn club, waarmee hij zich in de harten speelde van alle supporters”, zegt districtsschepen voor sport Robert Moens. “Elk overlijden op zo’n jonge leeftijd is uitermate tragisch”, stelt districtsvoorzitter Kristof Bossuyt. “We betuigen met het voltallige Wilrijkse districtscollege ons medeleven aan Tims familie en geliefden, aan zijn medespelers en aan de club.”

   

  Rouwregister
  In samenspraak met de club en de familie van Tim wordt een rouwregister geopend. Dit kan op maandag 11 mei tussen 18 en 22 uur ondertekend worden in het Olympisch Stadion, de thuisbasis van KFCO Beerschot-Wilrijk (Atletenstraat 80 te 2020 Antwerpen). Daar organiseert de club een bezinningsmoment ter nagedachtenis van de speler.

  Daarna wordt het rouwregister overgebracht naar het gemeenschapscentrum van Wilrijk (Bist 1, 2610 Wilrijk), waar het ondertekend kan worden tijdens de openingsuren. Die zijn deze week de volgende:

  • dinsdag 12/5: 8-20 uur
  • woensdag 13/5: 8-20 uur
  • donderdag 14/5: gesloten wegens feestdag
  • vrijdag 15/5: 10-17 uur
  • zaterdag 16/5: 10-17 uur

   

  Het rouwregister ligt in het gemeenschapscentrum tot aan de uitvaartplechtigheid van Tim Nicot.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegerhappening en BLINK!-verenigingenmarkt

  Op zondag 17 mei vindt de zevende editie plaats van de Vliegerhappening op het open terrein van park Middenvijver. Op de BLINK!-verenigingenmarkt die tegelijkertijd georganiseerd wordt, stellen verenigingen zich voor.

   

  Expert-vliegeraars en heel wat gezinnen halen tijdens de Vliegerhappening hun mooiste vliegers boven en zakken naar goede gewoonte af naar Linkeroever.  Wie zelf geen vlieger heeft, kan er ook ter plaatse één maken. Er is voldoende animatie om de hele middag te vullen: vliegerdemonstraties, reuzezeepbellen blazen, knutselen met recyclagemateriaal, ballonfiguren maken, springkastelen, fanfare, kinderdisco,…  


  Daarnaast geven plaatselijke verenigingen informatie over hun activiteiten op de
  BLINK!-verenigingenmarkt waar bezoekers ook een hapje en een drankje kunnen kopen.


  Praktisch

  • zondag 17 mei
  • van 13 tot 18 uur
  • open terrein Park Middenvijver (hoek Blancefloerlaan-Van Cauwelaertlaan op Linkeroever)
  • gratis
  • Het volledige programma staat op www.districtantwerpen.be/vlieger.

   

  De Vliegerhappening en BLINK!-verenigingenmarkt worden georganiseerd met medewerking van Bert Maetens, gepassioneerd vliegeraar, de kite-gemeenschap, de verenigingen en organisaties van Linkeroever, Elsschot en de Afghaanse gemeenschap.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Sinksenfoor 2015 op terrein Spoor Oost

  Van zaterdag 23 mei tot en met zondag 12 juli staat de Sinksenfoor opnieuw in Antwerpen. Dit jaar verhuist de grootste kermis van Vlaanderen naar Spoor Oost. Jong en oud kunnen er 7 weken lang genieten van meer dan 150 attracties in een unieke sfeer. De stad levert dit jaar heel wat inspanningen om de foor succesvol te laten verlopen en de impact op de buurt zoveel mogelijk te beperken.

   

  De kermis vindt dit jaar niet meer plaats op de Gedempte Zuiderdokken, maar wel op het nieuwe terrein Spoor Oost in Borgerhout. Spoor Oost is het voormalige treinlaadstation gelegen aan de Noordersingel.

   

  Bezoekers hebben net als op de oude locatie de keuze uit meer dan 150 attracties. Nieuw dit jaar is de attractie ‘No limits’. Naar traditie organiseert de stad in samenwerking met de foorkramers een aantal themadagen. Op dinsdag 9 juni ontvangt de kermis enkele duizenden personen met een handicap en hun begeleiders. Ze kunnen een middag lang genieten van gratis kermisplezier. Op woensdag 10 juni is er de familiedag. De hele familie krijgt dan extra voordelen en kortingen.

   

  Communicatiecampagne

  Om de nieuwe locatie bekend te maken bij het publiek lanceert de stad dit jaar een extra grote promotiecampagne.


  Vanaf 18 mei staat er ook een gloednieuwe webtool klaar op www.antwerpen.be/sinksenfoor, zowel voor PC als voor smartphone. Dankzij die tool beschik je niet alleen over bereikbaarheidsinfo en interactieve plannetjes van de foor, maar ook over informatie over de attracties en de lekkernijen die je kunt kopen. De tool is zowel handig om je kermisbezoek thuis voor te bereiden als om op de Sinksenfoor zelf je weg te zoeken. Bovendien kan je je mening geven over de kermiskramen en krijg je nieuws over de themadagen, kortingen en voordelen.

  Er is gratis wifi beschikbaar op het terrein van de Sinksenfoor.


  Voor wie geen computer heeft, is er het A-blad van mei met een dubbele pagina over de Sinksenfoor.


  Voor en tijdens de nieuwe Sinksenfoor neemt de stad Antwerpen in de communicatiecampagne alle bereikbaarheidsinformatie op. In die info wordt vermeld hoe de klanten via de verschillende vervoerswijzen op een vlotte manier naar Spoor Oost kunnen komen.

   

  Bereikbaarheid

  De attracties van de Sinksenfoor staan opgesteld in een lange, smalle zone langs de Noordersingel. De kermiszone is via drie toegangen te bereiken. Drie hoge torens duiden deze toegangen aan:              

  •             ingang Noord (hoofdingang): Schijnpoortweg ter hoogte van het kruispunt met de

                 Noordersingel

  •             ingang Oost: Noordersingel ter hoogte van het containerpark

  •             ingang Zuid: Buurtspoorweglei ter hoogte van het kruispunt met de Noordersingel

   

  Nieuw zijn de zes opvallende trefpuntpalen die zorgen voor handige herkenningspunten op het kermisterrein.

   

  De Sinksenfoor is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Verschillende lijnen stoppen vlakbij de Sinksenfoor. Via de webtool www.antwerpen.be/sinksenfoor (vanaf 18 mei) vinden bezoekers alles om hun reisweg te plannen.

   

  Openbaar vervoer

  Spoor Oost ligt op wandelafstand van de haltes Schijnpoort (tramlijnen 2, 3, 5, 6 en 12; buslijnen 19, 23 en 413 en nachtlijn N68) en Hof Ter Lo (tramlijn 10, buslijnen 410, 411, 412 en 414 en nachtlijn N24).

  De vertrektijden van de tramlijnen 2, 3, 5 en 6 aan halte Schijnpoort worden in juli extra verlaat (tot tussen 2 en 3 uur ’s ochtends).

   

  Parkeren met de fiets

  Fietsbewegwijzering in de omgeving van de foor zorgt voor een goede bereikbaarheid. Voor fietsers zijn er bovendien fietsparkings aan de noord- en zuidingang, met een totale capaciteit van 2500 fietsen. Wie met Velo rijdt, vindt in de buurt van Spoor Oost twee Velo-stations, Eendracht (Schijnpoortweg) en Turnhoutsepoort (Turnhoutsebaan). Meer info op www.velo-antwerpen.be .

   

  Combineer auto en openbaar vervoer

  Wie met de auto komt, kan zijn wagen parkeren op één van de gratis P+R-terreinen (park & ride) aan de rand van de stad en daar overstappen op de tram:

  • P+R Keizershoek, Merksem
  • P+R Wommelgem (naast de E313)
  • P+R Capenberg, Boechout
  • P+R Olympiade, Populierenlaan, Antwerpen
  • P+R Vendoorn, Melsele
  • P+R Blancefloerlaan, Linkeroever
  • P+R Metropolis, Antwerpen Luchtbal

   

  Een tweede optie is de parking Slachthuis, die is tijdens de Sinksenfoor elke dag open en ligt op wandelafstand. Het parkeergeleidingssysteem zal hiervoor de juiste route aangeven. Zo wordt ook vermeden dat mensen met de auto door woonwijken rijden.

  Om foorbezoekers extra te stimuleren deze parking te gebruiken in plaats van te parkeren in de woonwijken rond Spoor Oost, geldt er tijdens de foorperiode in bewonersparkeerzones Noord en Dam ook ’s avonds betalend parkeren (alle dagen van 9 tot 22 uur, ook op zon- en feestdagen). In de straten rond het Sportpaleis (bewonerszone Sport) mogen bezoekers altijd al maximaal twee uur parkeren met een blauwe schijf van maandag t.e.m. vrijdag van 18 tot 24 uur en zaterdag en zondag van 9 tot 24 uur. Tijdens de Sinksenfoor zullen parkeertoezichters hier intensiever controleren.

   

  Een kiss & ride zone, taxistandplaatsen en parkeerplaatsen voor personen met een handicap worden voorzien aan de Noordersingel ter hoogte van de oostelijke ingang van de foor.

  Een TOV-biljet combineert openbaar vervoer met een taxirit. Meer info op www.delijn.be .

   

  Maatregelen voor de buurt

  De stad Antwerpen stelt alles in het werk om de impact van de Sinksenfoor op de buurt te beperken door verkeer uit de woonwijken te houden, strenge geluidsnormen op te leggen en permanent toezicht uit te oefenen.

   

  De attracties staan dit jaar zo opgesteld dat ze naar binnen gericht zijn, wat minder geluidshinder geeft. Bovendien wordt vanaf 22 uur het geluidsniveau beperkt tot een maximum van 80 dB(A), en vanaf middernacht tot een maximum van 70 dB(A). Er worden regelmatig geluidsmetingen uitgevoerd en een halfuur voor sluitingstijd gaat het geluid uit.

  Elke dag zullen toezichters en politie in uniform en in burger aanwezig zijn op het terrein en in de omgeving tot na sluitingstijd. Zij kijken nauwlettend toe op de verkeerssituatie, vechtpartijen, storende openbare dronkenschap enzovoort.

   

  Momenteel voert de stad Antwerpen een aantal maatregelen uit om de straten in de omgeving van Spoor Oost verkeersveiliger te maken. Ook worden de voetpaden van de Buurtspoorweglei aangepakt. Alle werken zullen afgerond zijn wanneer de Sinksenfoor start.

   

  Praktisch

  •             Sinksenfoor

  •             van zaterdag 23 mei tot en met zondag 12 juli

  •             terrein Spoor Oost, Noordersingel, Borgerhout

  •             openingsuren:

  o   maandag vanaf 15 uur tot 00 uur

  o   dinsdag vanaf 15 uur tot 00 uur

  o   woensdag vanaf 14 uur tot 00 uur

  o   donderdag vanaf 15 uur tot 00 uur

  o   vrijdag vanaf 15 uur tot 01 uur

  o   zaterdag vanaf 14 uur tot 01 uur

  o   zondag vanaf 14 uur tot 00 uur

  o   uitzonderingen:

  -       Pinksterzondag 24 mei: open tot 01 uur

  -       vrijdagen 3 juli en 10 juli: open tot 02 uur

  -     zaterdagen 4 juli en 11 juli: open tot 02 uur


  ---
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verliest een vrijbuiter

  Sven Gatz Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel
  Vlaanderen verliest een vrijbuiter
  Minister van Cultuur Sven Gatz over het overlijden van Jef Geraerts
  Met Jef Geeraerts verliest Vlaanderen volgens Cultuurminister Sven Gatz een van zijn grootste pennen. ‘Vlaanderen verliest een vrijbuiter’, zegt Gatz. ‘Door zijn literaire stijl en de thema’s waarover hij in de jaren zestig in nog niet vertoonde vrijmoedigheid schreef, bracht Jef Geeraerts peper in de Vlaamse culturele pap.’
  Romans als zijn debuut ‘Ik ben maar een neger’ of de Gangreencyclus, misdaadromans met Vincke en Verstuyft in de hoofdrol of thrillers als ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’, behoren tot de meest geliefde boeken van de Vlaamse veelschrijver en succesauteur. Hij won tal van prijzen, waaronder de Driejaarlijkse Staatsprijs voor verhalend Proza voor ‘Gangreen I. Black Venus’ en de Gouden Strop voor ‘De Zaak Alzheimer’.
  Het waren zijn ervaringen in toenmalig Congo die de schrijver in Jef Geeraerts deed ontwaken. Onder meer met zijn Gangreen-cyclus veroorzaakte hij ophef. Gangreen en nog enkele andere van de vele romans, thrillers en detectives die uit de pen van een zeer productieve Geeraerts vloeiden, behoren vandaag tot de Vlaamse canon.
  Sven Gatz: ‘De invloed van Jef Geeraerts op vele auteurs die na hem kwamen, kan niet worden onderschat. Zowel in de openheid waarmee hij over taboeonderwerpen schreef, als met zijn spannende en ingenieuze politiethrillers, was hij voor veel Vlaamse auteurs een peetvader.’
  Minister Gatz biedt de familie en vrienden van Jef Geeraerts zijn oprechte deelneming aan.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!