NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Provincie Antwerpen
 • zwarte panter
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling boek 'Tour d'Anvers' over de geschiedenis van de Tour in Antwerpen

  Vandaag, zondag 24 mei, is het gloednieuwe boek ‘Tour d’Anvers’ van René Vermeiren in aanwezigheid van een aantal Antwerpse oud-wielrenners voorgesteld in het Antwerpse stadhuis. Het boek beschrijft uitvoerig de bijzondere relatie van de Scheldestad met de Tour de France. Op maandag 6 juli start de derde etappe van de grootste wielerwedstrijd ter wereld in Antwerpen. Vandaag ging ook de tweede etappe van de World Ports Classic van start op de Grote Markt, een goede aanleiding voor de start van de campagne voor de Tour de France. Een grote digitale aftelklok die aftelt naar de start van de Tour is op de Grote Markt in werking gezet.

   

  We hebben nog exact 43 dagen te gaan tot aan de start van de derde etappe van de Tour de France op maandag 6 juli. Dat is af te lezen op een immense aftelklok van zes op drie meter die vandaag op de Grote Markt in gang is gezet. Hiermee trapte Sporting A de campagne voor de Tour de France af en is de laatste rechte lijn naar de passage van de Tour in Antwerpen ingezet. De Antwerpenaar zal de komende periode niet naast de komst van de Ronde kunnen kijken. Als apotheose is er van zaterdag 4 tot en met maandag 6 juli een Tourweekend, dat een waar volksfeest zal worden.

   

  De aftelklok telt af naar het moment van de ceremoniële start van de Touretappe, op maandag 6 juli om 13.10 uur. Nog tot en met 23 juni zal de klok te bewonderen zijn op de Grote Markt. Vanaf 25 juni zal ze vanop het Steenplein vertellen hoe lang de Antwerpse start van de Touretappe nog van ons verwijderd is.

   

  Geschiedenis van de Tour in Antwerpen

  Het is alweer vijf jaar geleden dat de Tour de France nog eens passeerde in Antwerpen, toen met een turbulente rit van Rotterdam naar Brussel. Meer dan 250 000 bezoekers kwamen de renners toejuichen en beleefden een leuke dag in één van de vier animatiezones die helemaal in het teken stonden van de fiets.

   

  Maar de Tour en onze stad hebben een nog veel langere geschiedenis. Zestig jaar geleden, in 1954, ging de Ronde voor de eerste keer van start in het buitenland. In die historische Ronde was Antwerpen al van de partij als startplaats voor de tweede etappe, die het peloton naar het Franse Rijsel voerde. In 1973 passeerde de ‘Grande Boucle’ de Scheldestad op weg van Rotterdam naar Sint-Niklaas, zoals ook in 1996 toen de renners van s’-Hertogenbosch naar Wasquehal reden. In 2001 tekende Antwerpen voor de aankomst én de start van een rit. Op de laatste rechte lijn op Linkeroever zagen duizenden toeschouwers hoe onze landgenoot Marc Wauters de zege haalde én de gele trui mocht aantrekken. De dag erna vertrok het peloton in de schaduw van het Antwerpse stadhuis op de Grote Markt, luid aangemoedigd door een massa wielerfans.

  Bovendien zijn er doorheen de geschiedenis van de Tour ook een aantal Antwerpse renners geweest die mee hebben geschreven aan de wielerannalen.

   

  Boek Tour d’Anvers

  Stof genoeg voor een interessant boek, zo dacht René Vermeiren, de wielerkenner en omroeper bij veel wielerwedstrijden en cyclocrossen. Vandaag is zijn boek ‘Tour d’Anvers’ officieel voorgesteld in het Antwerpse stadhuis in aanwezigheid van een aantal Antwerpse wielercoryfeeën als Rik Van Linden, Ludo Peeters, Edwig Van Hooydonck en Alfons Van den Brande (87). Deze Kesselnaar is met Luikenaar Jean Brankart de enige overlevende Belgische deelnemer van de Tour van 1954, toen die voor het eerst in Antwerpen kwam.

   

  In het boek blikt René Vermeiren in woord en beeld gedetailleerd terug op die eerste passage in 1954 en alle verdere doortochten van de Tour in de provincie Antwerpen. Een heel aantal Antwerpse renners vertelt uit eigen ervaring over de Ronde. Wie het boek leest, begrijpt de Antwerpse passie voor de Tour en waarom de Tour graag naar Antwerpen komt.

   

  Info boek

  geplaatst : Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OfficiŽle opening Sinksenfoor editie 2015  Op zaterdag 23 mei ging de Sinksenfoor van start op de nieuwe locatie Spoor Oost.

  Kermisliefhebbers kunnen vanaf dan terecht bij meer dan 150 attracties en kermiskramen.

  De burgemeester, de verantwoordelijke schepenen en een delegatie van de foorkramers gaven een korte toelichting. Daarna vertrokken de schepenen, de foorkramers en de aanwezige pers met het openbaar vervoer naar de Sinksenfoor op Spoor Oost.

  Op het terrein werd de foor officieel geopend.

     FOTO'S: Georges Peeters

  GEPLAATST: Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beerschot-Wilrijk KAMPIOEN!

  Ondertekenen van het 'gulden boek' door onderandere de spelers

  plus unieke groepsfoto door Georges Peeters...

  Geplaatst door LEO SPAEY

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beerschot-Wilrijk KAMPIOEN!

  Nadat de Districtsburgemeester (!) - en de schepen voor oa 'sport' (Robert Moens) iedereeen welkom had gewenst- werden de spelers uitgenodigd om het 'gulden boek' te tekenen...  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB (terugwedstrijd finale play-offs): SELAKLEAN THULIN-GS BEOBANK HOBOKEN 4-3 (n.v.)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondraaglijke spanning in het barstensvolle gemeentelijk sportcentrum van Thulin voor de laatste rechte lijn naar de kampioenstitel.

   

  De druk lag op de schouders van Selaklean Thulin en dat werd vanaf de aanvang duidelijk: de thuisploeg koos onmiddellijk voor de aanval, goud-zwart nam een afwachtende houding aan.

   

  In de 3’ stuurde Thiago Costa zijn Braziliaanse landgenoot Bruno Barboza in de diepte, Olivier Verhanneman was bij de pinken. Het Hobokense antwoord werd op gang getrokken door een steal van Khaled Oulichki, Hicham Channouf wipte diens assist nipt naast. Een knal van Khaled Oulichki dwong Didier Bargibant tot een flegmatieke armreflex. Het counterwerk wierp zijn vruchten af: Mustapha Aabbassi kon zich op de rechterflank doorzetten en vuurde de bal op grandioze wijze overhoeks binnen (0-1).

   

  De lokale respons was bijzonder heftig: liefst driemaal lukte Olivier Verhanneman een fenomenale redding. Een splijtend ééntweetje tussen Karim Akajoua en Hicham Channouf werd bijna gunstig afgerond. Opnieuw kwam Olivier Verhanneman op de proppen met twee schitterende tussenkomsten. Antoine Lemaire trapte een grote kans de mist in op aangeven van Karim Akajoua. Onze kapitein dwong Didier Bargibant vervolgens tot een hoekschop, waarbij de plaatselijke doelman een schop uit de draai van Hicham Channouf met moeite kon oprapen. Aan de overzijde belette Mustapha Aabbassi de vrijstaande Thiago Costa in laatste instantie om af te drukken, Olivier Verhanneman stopte een keiharde vrije trap van Yassine Qoli.  

   

  In de 25’ streek een uitworp van Olivier Verhanneman via enkele tussenstations neer tot bij Steven Dillien die dadelijk uithaalde, vlak voor doel onderbrak Yassine Qoli het traject van de bal met de hand: penalty! De onverslijtbare Didier Bargibant ranselde de strafschop van Antoine Lemaire uit zijn doelvlak…  

   

  Kort daarop stond Steven Dillien op de juiste plaats om een vrijschop van André Pereira De Campos voor de doellijn te ontzetten. Het was slechts uitgesteld: een bliksemsnelle Henegouwse actie reet onze verdediging aan flarden, Leonardo Carello Aleixo kende geen genade (1-1). 

   

  Eén minuut voor de pauze bood zich nog een goede scoringsgelegenheid aan nadat de gastheren zich lieten betrappen op een foutieve terugspeelbal: helaas wist Hicham Channouf uit de onrechtstreekse vrijschop van Mustapha Aabbassi geen succes te puren. 

   

  Ook de tweede speelhelft werd ingeleid met een stevig ST-offensief. Alweer diende Olivier Verhanneman enkele aartsmoeilijke ballen te pakken, Adam Zriwil borstelde een niet te missen mogelijkheid over de deklat. Thiago Costa toonde hoe het wel moest: de boomlange aanvaller verkocht vanop rechts een onhoudbare lel (2-1).

   

  De Hobokenaars bleven verbeten slag leveren, hoewel bij sommigen de eerste tekenen van vermoeidheid optraden. Bij het ingaan van het laatste kwartier lukten zij er zelfs in om de tegenstander met een vijfde blauwe kaart op te zadelen. Toch mochten we een kaars branden toen een verschrikkelijke frontale doorbraak van Yassine Qoli zonder kleerscheuren werd overleefd.

   

  Met nog elf minuten op de klok moest GS het stellen zonder Karim Akajoua die wegens verbaal protest met een gele kaart werd uitgewezen. Het was geen beletsel voor Mustapha Aabbassi om met een verrassende punter gelijk te maken (2-2). De vreugde was van korte duur: een vrijschop van de dekselse Thiago Costa hamerde ongrijpbaar tegen de netten (3-2).

   

  De resterende tijd verliep in een daverende sfeer. Yassine Qoli beging een overtreding op Hicham Channouf: Antoine Lemaire zette de negenmeter vlekkeloos om en deed hiermee zijn penaltymisser vergeten (3-3). De uitzinnig verbolgen assistent-coach Abdellak Ouafik van Selaklean Thulin werd op zijn beurt met een geel karton de laan uitgestuurd.

   

  In de slotseconden van de reguliere periode verzuimden zowel Leonardo Carello Aleixo als Thiago Costa en Bruno Barboza tot grote ergernis van hun supporters om de partij alsnog te beslechten, zodat het arbitrale duo Marc Nihoul-Christophe Blairon verplicht werd om twee verlengingen van telkens vijf minuten toe te voegen.

   

  Tijdens de eerste verlenging kwamen beide ploegen eveneens op gelijke hoogte wat de blauwe foutenlast betreft (5-5). Op een hoekschop van Hicham Channouf mikte Steven Dillien op de paal, terwijl Thiago Costa evenmin voldoende richtte.

   

  De tweede verlenging hakte de knoop door: Olivier Verhanneman kon een pegel van Thiago Costa met de vuisten afweren, uit de daaropvolgende doelworsteling kwam Adam Zriwil finaal als overwinnaar te voorschijn (4-3). Een verdacht handspel van de zwartwitten werd niet bestraft, een allerlaatste poging van Hicham Channouf en Mustapha Aabbassi bracht geen aarde aan de dijk.

   

  Bij het eindsignaal vierden de opgeluchte thuisspelers een feestje, onze uitgeputte jongens dropen ontgoocheld af. Geen nood echter, de eindsprint krijgt nog een verlengstuk. Aanstaande maandagavond om 21:30 uur wordt in dezelfde locatie de derde wedstrijd betwist die de nieuwe Belgische kampioen zal bekend maken. Derde keer, goede keer? We kijken er vol vertrouwen naar uit…

   

  Hoogst tevreden waren de talrijke toeschouwers, waaronder de topbestuursleden van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB), die zich op geen ogenblik hadden verveeld. Dat was ook niet het geval voor terreinafgevaardigde Benoît Fumière die door de scheidsrechters ontelbare malen werd verzocht om de vloer hier en daar te komen vegen, een bewijs dat de fel zwoegende acteurs in de zaal zonder airco heel wat zweet verloren.

   

  Een samenvatting van deze prachtige vertoning, verzorgd door Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB), kan u eerstdaags bekijken op de website www.belgianfutsalfed.be van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB) onder de rubriek “video-verslagen”.

   

  samenstelling Selaklean Thulin: doelmannen Didier Bargibant (kpt) en Stefano De Carolis, André Pereira De Campos, Orazio Valenti, Leonardo Carello Aleixo (1), Yassine Qoli, Bruno Barboza, Henrique Cox Dos Santos Filho, Thiago Costa (2), Adam Zriwil (1), coach Walter Bartolotti en assistent-coach Abdellak Ouafik.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (2), Safouane Channouf, Steven Dillien, Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  Tenslotte signaleren we dat Piazza Gilly de eindrondewedstrijd tegen Dhuy IP Hannut onbeslist afsloot (1-1) maar met de penalty’s aan het langste eind trok en bijgevolg als bijkomende stijger de lift naar de hoogste afdeling mag nemen. De Hannuiters daarentegen tuimelen naar het tweede niveau.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   (geplaatst door LEO SPAEY)

   

   

   

   

   

   

  Bijlagen:
  DSC09862.jpg (36.5 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valaarwijk viert Rommelfeest op zondag 31 mei

  Op zondag 31 mei bruist het Valaar als nooit tevoren. Tijdens het Rommelfeest zijn koopjesjagers welkom in 19 Wilrijkse straten. Axl Peleman zorgt voor het muzikale slotakkoord.

   

  De inwoners van het Valaar organiseren op zondag 31 mei een grote rommelmarkt met de steun van het district, cultuurcentrum De Kern en de Bibliotheek Bist. Aan de verschillende kraampjes kan iedereen tussen 10 en 16 uur zijn slag slaan: een mooi schilderij, een vintage lampenkap of dat ene boek dat nog ontbrak op uw boekenplank.

   

  Het Rommelfeest wordt opgeluisterd door heel wat straatartiesten, waaronder een fanfare. Kinderen zijn welkom op het Ridderveld in een speeldorp van Kindervreugd.

   

  De volgende straten nemen deel aan het Rommelfeest:

  • Albert Dickschenstraat
  • Bouwkunststraat
  • Chrysantenstraat
  • Cliviastraat
  • Daniel Herreynslaan
  • Dichtersstraat
  • Edward Keurvelsstraat
  • Gladiolusstraat
  • Karel Mestdaghplein
  • Lotusstraat
  • Maurice Serletstraat
  • Michel Willemslaan
  • Orchideeënstraat
  • Palmanshoevestraat
  • Pieter Van Passenstraat
  • Rederijkersstraat
  • Ridderveld
  • Valaarstraat
  • Zonnedauwstraat

   

  Slotoptreden van Axl Peleman

  In zaal Valaarhof (Letterkundestraat 133) zorgt Axl Peleman om 17 uur voor de apotheose van het Rommelfeest. De Antwerpse muzikant brengt er zijn Antwaarpse Liekes. De toegang voor dit optreden is gratis.

   

  Belgisch Kampioenschap Street Workout

  Er is op zondag 31 mei nog een andere reden om naar de Valaarwijk af te zakken. Op het binnenplein van Jeugdhuis Jong Valaar (Gebroeders De Wachterstraat 24) vindt tussen 13.30 en 17 uur de tweede editie plaats van het Belgisch Kampioenschap Street Workout. Deze sport – ook wel bekend als calisthenics – bestaat uit acrobatische krachtoefeningen en wint de jongste jaren aan populariteit. Bezoekers kunnen de deelnemers aanmoedigen, maar zich ook zelf aan een oefening wagen. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van organisator R-Body: www.rbody.be.


  Rommelfeest praktisch

  • zondag 31 mei van 10 tot 16 uur
  • rommelmarkt in 19 straten van de Valaarwijk
  • afsluitend gratis optreden van Axl Peleman om 17 uur in het Valaarhof (Letterkundestraat 133)
  • daarnaast Belgisch Kampioenschap Street Workout in JH Jong Valaar (Gebr. De Wachterstraat 24) van 13.30 tot 17 uur

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Papegaaike leef jij nog?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  ‘Papegaaike leef jij nog?

   

  Ja, mevrouw, ik ben er nog!’

   

   

   

  Dat kinderliedje hebben we allemaal gezongen – maar als dat zo letterlijk moet klinken…dan komen we terecht in de Frieslandstraat nummer 4.

   

   

  Want wij kregen volgend bericht : ‘Mijn naam is Pascale Jock, ik woon in een gebouw in de Frieslandstraat 4 te 2660 Hoboken.

   

  Ik woon hier bijna 15 jaar. Nu is er een 85-jarige vrouw Hilda Van Putte-Dhooghe die hier al van 1968 woont.

   

  Begin dit jaar kreeg mevrouw Hilda een brief,  dat zij na 25 jaar haar papegaai uit het gebouw moet verwijderen. Ik en vele medebewoners zijn het hier niet mee eens.

   

  Er zijn nooit problemen geweest en nu hebben twee gezinnen hier last van.

   

  Nu zijn er gerechtelijke stappen ondernomen. Dit wordt mevrouw Hilda haar dood. Ik zou dit graag in het nieuws brengen omdat de verdraagzaamheid van mensen ver te zoeken is.

   

  Mevrouw is dan ook nog gehandicapt en dit is voor haar hetzelfde als een kind verliezen.

   

  Kan hier misschien ook eens geen aandacht aan gegeven worden?’

   

  Waarvan akte…

   

  Bijlagen:
  2015-05-22 papegaai (2).jpg (125.8 KB)   
  2015-05-22 papegaai (3).jpg (134.5 KB)   
  images.jpg (1.8 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koningin Mathilde opent nieuw Moeder- en kindcentrum Ouders en kinderen staan centraal

  Koningin Mathilde opent nieuw Moeder- en kindcentrum

  Ouders en kinderen staan centraal

   

  Op 21 mei heeft Hare Majesteit de Koningin het nieuwe Moeder- en kindcentrum van het UZA officieel ingehuldigd. Meer nog, ze gaf haar naam aan dit unieke gespecialiseerde centrum waar ouder en kind centraal staan.  Alle teams verloskunde, neonatologie en kindergeneeskunde werken er intensief en multidisciplinair samen om moeders en kinderen de beste zorg te bieden. Het UZA is zeer vereerd dat de Koningin, zelf moeder van vier kinderen, haar naam aan het centrum wil verbinden.

   

   

  Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

  De nieuwe vleugel van het UZA zal de naam ‘Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum’ dragen. Op donderdag 21 mei werd het gebouw officieel ingehuldigd door Hare Majesteit de Koningin, in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx, minister Maggie De Block, minister Jo Vandeurzen en burgemeester Koen Metsu. Ook de kinderen kregen een bijzondere rol in het hele gebeuren: zij mochten samen met de Koningin het nieuwe logo met duizenden bellen in het leven ‘blazen’. Het is voor het UZA een grote eer dat de Koningin als moeder én als Koningin van België haar naam wil geven aan het Moeder- en kindcentrum van het UZA. De Koningin heeft bovendien een warm hart voor kinderen en in het bijzonder kinderen die het moeilijk hebben. We geloven dat de Koningin een grote meerwaarde kan bieden aan de patiënten die in het centrum verblijven en hen een hart onder de riem kan steken.

   

  Family centered care

  Het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum is het eerste van zijn soort in België. Niet alleen omdat het een architecturaal hoogstandje is, maar ook omdat het gebouw volledig in het teken staat van ‘family centered care’. Dat wil zeggen dat de zorg er centraal rond moeder en kind wordt georganiseerd. Zo is er  veel aandacht voor rooming-in faciliteiten. Ouders kunnen er in alle comfort bij hun zieke kinderen of pasgeborenen overnachten.  Johnny Van der Straeten, gedelegeerd bestuurder: “Het is een heel nieuw concept, waarbij de cyclus van de conceptie, over bevalling tot zuigeling en adolescentie rond wordt gemaakt.  We zijn het eerste en enige ziekenhuis in België dat specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve neonatale zorg zo dicht bij elkaar brengt.”  Patiënten zullen zich veel minder moeten verplaatsen. Bovendien zijn de specialisten dichter bij elkaar, wat overleg en uitwisseling van informatie zal vergemakkelijken. De zorgverstrekkers organiseren zich letterlijk en figuurlijk rond de moeder en het kind, niet andersom.

   

  Olifant als symbool voor moederschap

  Omdat de olifant als geen ander het moederschap symboliseert, staat dit dier centraal in het logo van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum. Olifanten hebben immers de langste draagtijd van alle zoogdieren en zorgen heel goed voor hun kroost. In het centrum staan verschillende olifantbeelden, afkomstig van Elephant Parade®, een organisatie die de olifanten in Azië een beter leven wil geven. Één van de olifantbeelden werd vormgegeven door studenten beeldende vorming van Sint-Lucas kunstsecundair. Een toelichting over hun concept vindt u in bijlage. De olifant komt ook terug in de muurillustraties van Kaatje Vermeire, en op de nieuwe kinderwebsite (www.uza.be/kinderen)

   

  Kindertekeningen en liedje voor Hare Majesteit de Koningin

  Speciaal voor de komst van de Koningin, maakten de kinderen opgenomen op de dienst kindergeneeskunde enkele mooie tekeningen met als thema’s olifanten, de Koningin en het ziekenhuis. De tekeningen werden samen met de illustraties van Kaatje Vermeire gebundeld in een mooi boekje. De Koningin bracht ook een bezoek aan de ziekenhuisschool van het UZA, waar de kinderen een liedje voor haar in petto hadden. Kinderen die in het UZA verblijven, kunnen hun leerachterstand beperken dankzij de juffen en meesters van de ziekenhuisschool. “De interesse van de Koningin voor onderwijs aan zieke kinderen betekent veel voor onze leerlingen en het schoolteam”, zegt een fiere Lien De Vleesschauwer, coördinator van ziekenhuisschool De Leerexpert. 

   (artikel geplaatst door LEO SPAEY)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB (heenwedstrijd finale play-offs): GS BEOBANK HOBOKEN-SELAKLEAN THULIN 6-5

  “Natuurlijk willen we de titel pakken” waren de bemoedigende woorden die Steven Dillien liet optekenen in een krantenartikel aan de vooravond van deze heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs. Enkel Selaklean Thulin, de vervaarlijke gigant getooid met exotische tinten, moet nog uit de weg geruimd worden…

   

  De bezoekende formatie, voornamelijk bestaande uit een mengeling van Braziliaans-Marokkaans toptalent, vertrok heel explosief uit de startblokken. Toch was het Didier Bargibant die een eerste tussenkomst verrichtte toen Steven Dillien voor hem opdaagde. Zijn overbuur duwde een venijnige trap van Bruno Barboza in hoekschop.

   

  Het arbitrale duo Danny Desmit-Guy Rassart hield de teugels strak en strooide kwistig met blauwe kartonnetjes in het rond. Merkwaardig genoeg zou dit na de pauze minder het geval zijn.

   

  Nadat Steven Dillien een ontsnapping langs de linkerflank voorlangs had besloten, werd Olivier Verhanneman gevloerd door een lage schuiver van Thiago Costa (0-1). Een nieuwe actie van de Braziliaan vergde een voetveeg van onze doelverdediger.

   

  Mustapha Aabbassi knalde op het kruishout, kort daarop werd een wervelende tegenaanval van de gasten afgerond met een subliem liftballetje van Yassine Qoli (0-2).

   

  De goudzwarten knokten verbeten terug, het geluk zat evenwel niet mee: Steven Dillien kwam net te laat om een slalom van Karim Akajoua in doel te verlengen en mikte een voorzet van Hicham Channouf nipt naast.

   

  Olivier Verhanneman zag zich verplicht om de vaak onstuitbare André Pereira De Campos net voor de strafschopzone foutief af te stoppen, meteen goed voor de vijfde blauwe kaart op het conto van de thuisploeg.

   

  De GS-troepen bleven niet gespaard van pech: een dreun van Xavier Potvin pletste op de staak; een duidelijke strafschopovertreding op Steven Dillien werd niet gesanctioneerd, Henrique Cox Dos Santos Filho zorgde in de weeromstuit voor een koud stortbad (0-3). We fronsten bedenkelijk de wenkbrauwen…

   

  In het keiharde gevecht bezondigde Selaklean Thulin zich eveneens aan een vijfde blauwe vergrijp. Vijf minuten voor de rust werd Xavier Potvin onderuit gehaald, Karim Akajoua zette de negenmeter om, hoewel hij hiervoor twee pogingen nodig had - bij de eerste die tegen de staander knalde, had Didier Bargibant de reglementaire afstand niet gerespecteerd (1-3).

   

  Tijdens het slot van de eerste periode kwamen de zwartwitten nogmaals dreigen: een poeier van Bruno Barboza plofte op de paal, Hicham Channouf bracht redding op de doellijn bij een striemende combinatie tussen Thiago Costa en Yassine Qoli, Adam Zriwil gleed voor een open doelmond over de bal.

   

  Niemand kon vermoeden dat het tweede bedrijf zou uitgroeien tot een zelden gezien spektakelstuk, vooral dankzij de stilaan legendarisch geworden mentale weerbaarheid van onze jongens…

   

  Vol vertrouwen en met een bewonderenswaardige wilskracht, togen de lokale krijgers in de achtervolging. Twee schoppen van Hicham Channouf zoefden naast en over het doelkader, bij de derde mocht de Schaarbekenaar wel triomferen (2-3). Mustapha Aabbassi trok langs links een spoor van vernieling, zijn schot donderde tegen de buitenkant van de paal.

   

  In de 38’ stond de zaal in lichterlaaie: een intrap langs de zijlijn van Hicham Channouf bereikte Khaled Oulichki, uit zijn linkervoet vuurde deze laatste een bolide af die Didier Bargibant aan de grond nagelde (3-3).

   

  Drie minuten later werd Steven Dillien in de rug gelopen, de vrijschop van Antoine Lemaire trof Didier Bargibant voluit in het gelaat. De ondertussen 49-jarige mythische doelman verkeerde enige tijd buiten westen maar bleek kort daarna toch voldoende alert om een atoomschot van Karim Akajoua en Antoine Lemaire onschadelijk te maken.

   

  Nadat Olivier Verhanneman een onwaarschijnlijke save uit de mouwen had geschud, zagen we met open mond hoe Steven Dillien een weergaloze solotocht ondernam en de bal op onnavolgbare wijze in de winkelhaak deponeerde (4-3). De bomvolle tribunes barstten uit hun voegen!

   

  De dekselse Thiago Costa wist uit de draai gelijk te stellen (4-4). Het Hobokense enthousiasme werd echter niet aangetast. Didier Bargibant greep een schitterende voorzet van Hicham Channouf net voor de neus van de toesnellende Safouane Channouf. De Henegouwse reus wankelde, coach Walter Bartolotti vroeg wijselijk om een time-out.

   

  Na de hervatting viseerde de penetrerende Bruno Barboza de deklat, bij de daaropvolgende counter joeg Hicham Channouf de bal hoog in de touwen (5-4)!

   

  Met nog zes minuten voor de boeg werd de thuisaanhang in extase gedompeld: een steal van Mustapha Aabbassi bracht Steven Dillien in ideale schietpositie, onze goalgetter werkte de bal haarfijn in de verste hoek (6-4)!

   

  In een zinderend sportcentrum Sorghvliedt verkoos het wanhopige Selaklean Thulin om met Bruno Barboza als vliegende doelman uit te pakken. Steven Dillien werd onder luid protest voor een lichte fout met een gele kaart bedacht. De stormloop van de tegenstander leverde nog een doelpunt van André Pereira De Campos op (6-5), voor het overige hield de Hobokense defensie manhaftig stand.

   

  Na het eindsignaal klonken enkele zegeliederen uit de kelen van de moegestreden GS-spelers ten behoeve van de uitbundig juichende supporters. Vooral op basis van een ijzersterke tweede speelhelft was een verdiende overwinning behaald en een eerste stap naar de felbegeerde trofee gezet! 

   

  Een volledig beeldverslag in live-streaming kan u vanaf heden bekijken op de website www.fwbb.be van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “FWBB Web TV - Live”. Een samenvatting verschijnt eerstdaags op de website www.belgianfutsalfed.be van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB) onder de rubriek “video-verslagen” en vanaf donderdag doorlopend vanaf 20:00 uur op Proximus TV, kanaal 17.

   

  De return vindt reedsplaats op vrijdag 22 mei a.s. om 21:30 uur in het gemeentelijk sportcentrum van Thulin waar GS Beobank Hoboken opnieuw dient te stunten om de kampioenstitel op zak te steken. Mocht dit niet het geval zijn, dan volgt op maandag 25 mei in dezelfde locatie de derde en beslissende wedstrijd.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire, Hicham Channouf (2), Karim Akajoua (kpt) (1), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi, Safouane Channouf, Steven Dillien (2), Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  samenstelling Selaklean Thulin: doelmannen Didier Bargibant (kpt) en Stefano De Carolis, André Pereira De Campos (1), Orazio Valenti, Yassine Qoli (1), Bruno Barboza, Henrique Cox Dos Santos Filho (1), Thiago Costa (2), Adam Zriwil, Samy El Filali, coach Walter Bartolotti en assistent-coach Benoit Fumière.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   (geplaatst door LEO SPAEY)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!