NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Antwerps Boksgala
 • WILRIJK NIEUWS
 • HOBOKEN 2018
 • zwarte panter
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling boek 'Tour d'Anvers' over de geschiedenis van de Tour in Antwerpen

  Vandaag, zondag 24 mei, is het gloednieuwe boek ‘Tour d’Anvers’ van René Vermeiren in aanwezigheid van een aantal Antwerpse oud-wielrenners voorgesteld in het Antwerpse stadhuis. Het boek beschrijft uitvoerig de bijzondere relatie van de Scheldestad met de Tour de France. Op maandag 6 juli start de derde etappe van de grootste wielerwedstrijd ter wereld in Antwerpen. Vandaag ging ook de tweede etappe van de World Ports Classic van start op de Grote Markt, een goede aanleiding voor de start van de campagne voor de Tour de France. Een grote digitale aftelklok die aftelt naar de start van de Tour is op de Grote Markt in werking gezet.

   

  We hebben nog exact 43 dagen te gaan tot aan de start van de derde etappe van de Tour de France op maandag 6 juli. Dat is af te lezen op een immense aftelklok van zes op drie meter die vandaag op de Grote Markt in gang is gezet. Hiermee trapte Sporting A de campagne voor de Tour de France af en is de laatste rechte lijn naar de passage van de Tour in Antwerpen ingezet. De Antwerpenaar zal de komende periode niet naast de komst van de Ronde kunnen kijken. Als apotheose is er van zaterdag 4 tot en met maandag 6 juli een Tourweekend, dat een waar volksfeest zal worden.

   

  De aftelklok telt af naar het moment van de ceremoniële start van de Touretappe, op maandag 6 juli om 13.10 uur. Nog tot en met 23 juni zal de klok te bewonderen zijn op de Grote Markt. Vanaf 25 juni zal ze vanop het Steenplein vertellen hoe lang de Antwerpse start van de Touretappe nog van ons verwijderd is.

   

  Geschiedenis van de Tour in Antwerpen

  Het is alweer vijf jaar geleden dat de Tour de France nog eens passeerde in Antwerpen, toen met een turbulente rit van Rotterdam naar Brussel. Meer dan 250 000 bezoekers kwamen de renners toejuichen en beleefden een leuke dag in één van de vier animatiezones die helemaal in het teken stonden van de fiets.

   

  Maar de Tour en onze stad hebben een nog veel langere geschiedenis. Zestig jaar geleden, in 1954, ging de Ronde voor de eerste keer van start in het buitenland. In die historische Ronde was Antwerpen al van de partij als startplaats voor de tweede etappe, die het peloton naar het Franse Rijsel voerde. In 1973 passeerde de ‘Grande Boucle’ de Scheldestad op weg van Rotterdam naar Sint-Niklaas, zoals ook in 1996 toen de renners van s’-Hertogenbosch naar Wasquehal reden. In 2001 tekende Antwerpen voor de aankomst én de start van een rit. Op de laatste rechte lijn op Linkeroever zagen duizenden toeschouwers hoe onze landgenoot Marc Wauters de zege haalde én de gele trui mocht aantrekken. De dag erna vertrok het peloton in de schaduw van het Antwerpse stadhuis op de Grote Markt, luid aangemoedigd door een massa wielerfans.

  Bovendien zijn er doorheen de geschiedenis van de Tour ook een aantal Antwerpse renners geweest die mee hebben geschreven aan de wielerannalen.

   

  Boek Tour d’Anvers

  Stof genoeg voor een interessant boek, zo dacht René Vermeiren, de wielerkenner en omroeper bij veel wielerwedstrijden en cyclocrossen. Vandaag is zijn boek ‘Tour d’Anvers’ officieel voorgesteld in het Antwerpse stadhuis in aanwezigheid van een aantal Antwerpse wielercoryfeeën als Rik Van Linden, Ludo Peeters, Edwig Van Hooydonck en Alfons Van den Brande (87). Deze Kesselnaar is met Luikenaar Jean Brankart de enige overlevende Belgische deelnemer van de Tour van 1954, toen die voor het eerst in Antwerpen kwam.

   

  In het boek blikt René Vermeiren in woord en beeld gedetailleerd terug op die eerste passage in 1954 en alle verdere doortochten van de Tour in de provincie Antwerpen. Een heel aantal Antwerpse renners vertelt uit eigen ervaring over de Ronde. Wie het boek leest, begrijpt de Antwerpse passie voor de Tour en waarom de Tour graag naar Antwerpen komt.

   

  Info boek

  geplaatst : Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OfficiŽle opening Sinksenfoor editie 2015  Op zaterdag 23 mei ging de Sinksenfoor van start op de nieuwe locatie Spoor Oost.

  Kermisliefhebbers kunnen vanaf dan terecht bij meer dan 150 attracties en kermiskramen.

  De burgemeester, de verantwoordelijke schepenen en een delegatie van de foorkramers gaven een korte toelichting. Daarna vertrokken de schepenen, de foorkramers en de aanwezige pers met het openbaar vervoer naar de Sinksenfoor op Spoor Oost.

  Op het terrein werd de foor officieel geopend.

     FOTO'S: Georges Peeters

  GEPLAATST: Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beerschot-Wilrijk KAMPIOEN!

  Ondertekenen van het 'gulden boek' door onderandere de spelers

  plus unieke groepsfoto door Georges Peeters...

  Geplaatst door LEO SPAEY

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beerschot-Wilrijk KAMPIOEN!

  Nadat de Districtsburgemeester (!) - en de schepen voor oa 'sport' (Robert Moens) iedereeen welkom had gewenst- werden de spelers uitgenodigd om het 'gulden boek' te tekenen...  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB (terugwedstrijd finale play-offs): SELAKLEAN THULIN-GS BEOBANK HOBOKEN 4-3 (n.v.)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondraaglijke spanning in het barstensvolle gemeentelijk sportcentrum van Thulin voor de laatste rechte lijn naar de kampioenstitel.

   

  De druk lag op de schouders van Selaklean Thulin en dat werd vanaf de aanvang duidelijk: de thuisploeg koos onmiddellijk voor de aanval, goud-zwart nam een afwachtende houding aan.

   

  In de 3’ stuurde Thiago Costa zijn Braziliaanse landgenoot Bruno Barboza in de diepte, Olivier Verhanneman was bij de pinken. Het Hobokense antwoord werd op gang getrokken door een steal van Khaled Oulichki, Hicham Channouf wipte diens assist nipt naast. Een knal van Khaled Oulichki dwong Didier Bargibant tot een flegmatieke armreflex. Het counterwerk wierp zijn vruchten af: Mustapha Aabbassi kon zich op de rechterflank doorzetten en vuurde de bal op grandioze wijze overhoeks binnen (0-1).

   

  De lokale respons was bijzonder heftig: liefst driemaal lukte Olivier Verhanneman een fenomenale redding. Een splijtend ééntweetje tussen Karim Akajoua en Hicham Channouf werd bijna gunstig afgerond. Opnieuw kwam Olivier Verhanneman op de proppen met twee schitterende tussenkomsten. Antoine Lemaire trapte een grote kans de mist in op aangeven van Karim Akajoua. Onze kapitein dwong Didier Bargibant vervolgens tot een hoekschop, waarbij de plaatselijke doelman een schop uit de draai van Hicham Channouf met moeite kon oprapen. Aan de overzijde belette Mustapha Aabbassi de vrijstaande Thiago Costa in laatste instantie om af te drukken, Olivier Verhanneman stopte een keiharde vrije trap van Yassine Qoli.  

   

  In de 25’ streek een uitworp van Olivier Verhanneman via enkele tussenstations neer tot bij Steven Dillien die dadelijk uithaalde, vlak voor doel onderbrak Yassine Qoli het traject van de bal met de hand: penalty! De onverslijtbare Didier Bargibant ranselde de strafschop van Antoine Lemaire uit zijn doelvlak…  

   

  Kort daarop stond Steven Dillien op de juiste plaats om een vrijschop van André Pereira De Campos voor de doellijn te ontzetten. Het was slechts uitgesteld: een bliksemsnelle Henegouwse actie reet onze verdediging aan flarden, Leonardo Carello Aleixo kende geen genade (1-1). 

   

  Eén minuut voor de pauze bood zich nog een goede scoringsgelegenheid aan nadat de gastheren zich lieten betrappen op een foutieve terugspeelbal: helaas wist Hicham Channouf uit de onrechtstreekse vrijschop van Mustapha Aabbassi geen succes te puren. 

   

  Ook de tweede speelhelft werd ingeleid met een stevig ST-offensief. Alweer diende Olivier Verhanneman enkele aartsmoeilijke ballen te pakken, Adam Zriwil borstelde een niet te missen mogelijkheid over de deklat. Thiago Costa toonde hoe het wel moest: de boomlange aanvaller verkocht vanop rechts een onhoudbare lel (2-1).

   

  De Hobokenaars bleven verbeten slag leveren, hoewel bij sommigen de eerste tekenen van vermoeidheid optraden. Bij het ingaan van het laatste kwartier lukten zij er zelfs in om de tegenstander met een vijfde blauwe kaart op te zadelen. Toch mochten we een kaars branden toen een verschrikkelijke frontale doorbraak van Yassine Qoli zonder kleerscheuren werd overleefd.

   

  Met nog elf minuten op de klok moest GS het stellen zonder Karim Akajoua die wegens verbaal protest met een gele kaart werd uitgewezen. Het was geen beletsel voor Mustapha Aabbassi om met een verrassende punter gelijk te maken (2-2). De vreugde was van korte duur: een vrijschop van de dekselse Thiago Costa hamerde ongrijpbaar tegen de netten (3-2).

   

  De resterende tijd verliep in een daverende sfeer. Yassine Qoli beging een overtreding op Hicham Channouf: Antoine Lemaire zette de negenmeter vlekkeloos om en deed hiermee zijn penaltymisser vergeten (3-3). De uitzinnig verbolgen assistent-coach Abdellak Ouafik van Selaklean Thulin werd op zijn beurt met een geel karton de laan uitgestuurd.

   

  In de slotseconden van de reguliere periode verzuimden zowel Leonardo Carello Aleixo als Thiago Costa en Bruno Barboza tot grote ergernis van hun supporters om de partij alsnog te beslechten, zodat het arbitrale duo Marc Nihoul-Christophe Blairon verplicht werd om twee verlengingen van telkens vijf minuten toe te voegen.

   

  Tijdens de eerste verlenging kwamen beide ploegen eveneens op gelijke hoogte wat de blauwe foutenlast betreft (5-5). Op een hoekschop van Hicham Channouf mikte Steven Dillien op de paal, terwijl Thiago Costa evenmin voldoende richtte.

   

  De tweede verlenging hakte de knoop door: Olivier Verhanneman kon een pegel van Thiago Costa met de vuisten afweren, uit de daaropvolgende doelworsteling kwam Adam Zriwil finaal als overwinnaar te voorschijn (4-3). Een verdacht handspel van de zwartwitten werd niet bestraft, een allerlaatste poging van Hicham Channouf en Mustapha Aabbassi bracht geen aarde aan de dijk.

   

  Bij het eindsignaal vierden de opgeluchte thuisspelers een feestje, onze uitgeputte jongens dropen ontgoocheld af. Geen nood echter, de eindsprint krijgt nog een verlengstuk. Aanstaande maandagavond om 21:30 uur wordt in dezelfde locatie de derde wedstrijd betwist die de nieuwe Belgische kampioen zal bekend maken. Derde keer, goede keer? We kijken er vol vertrouwen naar uit…

   

  Hoogst tevreden waren de talrijke toeschouwers, waaronder de topbestuursleden van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB), die zich op geen ogenblik hadden verveeld. Dat was ook niet het geval voor terreinafgevaardigde Benoît Fumière die door de scheidsrechters ontelbare malen werd verzocht om de vloer hier en daar te komen vegen, een bewijs dat de fel zwoegende acteurs in de zaal zonder airco heel wat zweet verloren.

   

  Een samenvatting van deze prachtige vertoning, verzorgd door Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB), kan u eerstdaags bekijken op de website www.belgianfutsalfed.be van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB) onder de rubriek “video-verslagen”.

   

  samenstelling Selaklean Thulin: doelmannen Didier Bargibant (kpt) en Stefano De Carolis, André Pereira De Campos, Orazio Valenti, Leonardo Carello Aleixo (1), Yassine Qoli, Bruno Barboza, Henrique Cox Dos Santos Filho, Thiago Costa (2), Adam Zriwil (1), coach Walter Bartolotti en assistent-coach Abdellak Ouafik.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (2), Safouane Channouf, Steven Dillien, Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  Tenslotte signaleren we dat Piazza Gilly de eindrondewedstrijd tegen Dhuy IP Hannut onbeslist afsloot (1-1) maar met de penalty’s aan het langste eind trok en bijgevolg als bijkomende stijger de lift naar de hoogste afdeling mag nemen. De Hannuiters daarentegen tuimelen naar het tweede niveau.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   (geplaatst door LEO SPAEY)

   

   

   

   

   

   

  Bijlagen:
  DSC09862.jpg (36.5 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valaarwijk viert Rommelfeest op zondag 31 mei

  Op zondag 31 mei bruist het Valaar als nooit tevoren. Tijdens het Rommelfeest zijn koopjesjagers welkom in 19 Wilrijkse straten. Axl Peleman zorgt voor het muzikale slotakkoord.

   

  De inwoners van het Valaar organiseren op zondag 31 mei een grote rommelmarkt met de steun van het district, cultuurcentrum De Kern en de Bibliotheek Bist. Aan de verschillende kraampjes kan iedereen tussen 10 en 16 uur zijn slag slaan: een mooi schilderij, een vintage lampenkap of dat ene boek dat nog ontbrak op uw boekenplank.

   

  Het Rommelfeest wordt opgeluisterd door heel wat straatartiesten, waaronder een fanfare. Kinderen zijn welkom op het Ridderveld in een speeldorp van Kindervreugd.

   

  De volgende straten nemen deel aan het Rommelfeest:

  • Albert Dickschenstraat
  • Bouwkunststraat
  • Chrysantenstraat
  • Cliviastraat
  • Daniel Herreynslaan
  • Dichtersstraat
  • Edward Keurvelsstraat
  • Gladiolusstraat
  • Karel Mestdaghplein
  • Lotusstraat
  • Maurice Serletstraat
  • Michel Willemslaan
  • Orchideeënstraat
  • Palmanshoevestraat
  • Pieter Van Passenstraat
  • Rederijkersstraat
  • Ridderveld
  • Valaarstraat
  • Zonnedauwstraat

   

  Slotoptreden van Axl Peleman

  In zaal Valaarhof (Letterkundestraat 133) zorgt Axl Peleman om 17 uur voor de apotheose van het Rommelfeest. De Antwerpse muzikant brengt er zijn Antwaarpse Liekes. De toegang voor dit optreden is gratis.

   

  Belgisch Kampioenschap Street Workout

  Er is op zondag 31 mei nog een andere reden om naar de Valaarwijk af te zakken. Op het binnenplein van Jeugdhuis Jong Valaar (Gebroeders De Wachterstraat 24) vindt tussen 13.30 en 17 uur de tweede editie plaats van het Belgisch Kampioenschap Street Workout. Deze sport – ook wel bekend als calisthenics – bestaat uit acrobatische krachtoefeningen en wint de jongste jaren aan populariteit. Bezoekers kunnen de deelnemers aanmoedigen, maar zich ook zelf aan een oefening wagen. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van organisator R-Body: www.rbody.be.


  Rommelfeest praktisch

  • zondag 31 mei van 10 tot 16 uur
  • rommelmarkt in 19 straten van de Valaarwijk
  • afsluitend gratis optreden van Axl Peleman om 17 uur in het Valaarhof (Letterkundestraat 133)
  • daarnaast Belgisch Kampioenschap Street Workout in JH Jong Valaar (Gebr. De Wachterstraat 24) van 13.30 tot 17 uur

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Papegaaike leef jij nog?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  ‘Papegaaike leef jij nog?

   

  Ja, mevrouw, ik ben er nog!’

   

   

   

  Dat kinderliedje hebben we allemaal gezongen – maar als dat zo letterlijk moet klinken…dan komen we terecht in de Frieslandstraat nummer 4.

   

   

  Want wij kregen volgend bericht : ‘Mijn naam is Pascale Jock, ik woon in een gebouw in de Frieslandstraat 4 te 2660 Hoboken.

   

  Ik woon hier bijna 15 jaar. Nu is er een 85-jarige vrouw Hilda Van Putte-Dhooghe die hier al van 1968 woont.

   

  Begin dit jaar kreeg mevrouw Hilda een brief,  dat zij na 25 jaar haar papegaai uit het gebouw moet verwijderen. Ik en vele medebewoners zijn het hier niet mee eens.

   

  Er zijn nooit problemen geweest en nu hebben twee gezinnen hier last van.

   

  Nu zijn er gerechtelijke stappen ondernomen. Dit wordt mevrouw Hilda haar dood. Ik zou dit graag in het nieuws brengen omdat de verdraagzaamheid van mensen ver te zoeken is.

   

  Mevrouw is dan ook nog gehandicapt en dit is voor haar hetzelfde als een kind verliezen.

   

  Kan hier misschien ook eens geen aandacht aan gegeven worden?’

   

  Waarvan akte…

   

  Bijlagen:
  2015-05-22 papegaai (2).jpg (125.8 KB)   
  2015-05-22 papegaai (3).jpg (134.5 KB)   
  images.jpg (1.8 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koningin Mathilde opent nieuw Moeder- en kindcentrum Ouders en kinderen staan centraal

  Koningin Mathilde opent nieuw Moeder- en kindcentrum

  Ouders en kinderen staan centraal

   

  Op 21 mei heeft Hare Majesteit de Koningin het nieuwe Moeder- en kindcentrum van het UZA officieel ingehuldigd. Meer nog, ze gaf haar naam aan dit unieke gespecialiseerde centrum waar ouder en kind centraal staan.  Alle teams verloskunde, neonatologie en kindergeneeskunde werken er intensief en multidisciplinair samen om moeders en kinderen de beste zorg te bieden. Het UZA is zeer vereerd dat de Koningin, zelf moeder van vier kinderen, haar naam aan het centrum wil verbinden.

   

   

  Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

  De nieuwe vleugel van het UZA zal de naam ‘Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum’ dragen. Op donderdag 21 mei werd het gebouw officieel ingehuldigd door Hare Majesteit de Koningin, in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx, minister Maggie De Block, minister Jo Vandeurzen en burgemeester Koen Metsu. Ook de kinderen kregen een bijzondere rol in het hele gebeuren: zij mochten samen met de Koningin het nieuwe logo met duizenden bellen in het leven ‘blazen’. Het is voor het UZA een grote eer dat de Koningin als moeder én als Koningin van België haar naam wil geven aan het Moeder- en kindcentrum van het UZA. De Koningin heeft bovendien een warm hart voor kinderen en in het bijzonder kinderen die het moeilijk hebben. We geloven dat de Koningin een grote meerwaarde kan bieden aan de patiënten die in het centrum verblijven en hen een hart onder de riem kan steken.

   

  Family centered care

  Het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum is het eerste van zijn soort in België. Niet alleen omdat het een architecturaal hoogstandje is, maar ook omdat het gebouw volledig in het teken staat van ‘family centered care’. Dat wil zeggen dat de zorg er centraal rond moeder en kind wordt georganiseerd. Zo is er  veel aandacht voor rooming-in faciliteiten. Ouders kunnen er in alle comfort bij hun zieke kinderen of pasgeborenen overnachten.  Johnny Van der Straeten, gedelegeerd bestuurder: “Het is een heel nieuw concept, waarbij de cyclus van de conceptie, over bevalling tot zuigeling en adolescentie rond wordt gemaakt.  We zijn het eerste en enige ziekenhuis in België dat specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve neonatale zorg zo dicht bij elkaar brengt.”  Patiënten zullen zich veel minder moeten verplaatsen. Bovendien zijn de specialisten dichter bij elkaar, wat overleg en uitwisseling van informatie zal vergemakkelijken. De zorgverstrekkers organiseren zich letterlijk en figuurlijk rond de moeder en het kind, niet andersom.

   

  Olifant als symbool voor moederschap

  Omdat de olifant als geen ander het moederschap symboliseert, staat dit dier centraal in het logo van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum. Olifanten hebben immers de langste draagtijd van alle zoogdieren en zorgen heel goed voor hun kroost. In het centrum staan verschillende olifantbeelden, afkomstig van Elephant Parade®, een organisatie die de olifanten in Azië een beter leven wil geven. Één van de olifantbeelden werd vormgegeven door studenten beeldende vorming van Sint-Lucas kunstsecundair. Een toelichting over hun concept vindt u in bijlage. De olifant komt ook terug in de muurillustraties van Kaatje Vermeire, en op de nieuwe kinderwebsite (www.uza.be/kinderen)

   

  Kindertekeningen en liedje voor Hare Majesteit de Koningin

  Speciaal voor de komst van de Koningin, maakten de kinderen opgenomen op de dienst kindergeneeskunde enkele mooie tekeningen met als thema’s olifanten, de Koningin en het ziekenhuis. De tekeningen werden samen met de illustraties van Kaatje Vermeire gebundeld in een mooi boekje. De Koningin bracht ook een bezoek aan de ziekenhuisschool van het UZA, waar de kinderen een liedje voor haar in petto hadden. Kinderen die in het UZA verblijven, kunnen hun leerachterstand beperken dankzij de juffen en meesters van de ziekenhuisschool. “De interesse van de Koningin voor onderwijs aan zieke kinderen betekent veel voor onze leerlingen en het schoolteam”, zegt een fiere Lien De Vleesschauwer, coördinator van ziekenhuisschool De Leerexpert. 

   (artikel geplaatst door LEO SPAEY)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB (heenwedstrijd finale play-offs): GS BEOBANK HOBOKEN-SELAKLEAN THULIN 6-5

  “Natuurlijk willen we de titel pakken” waren de bemoedigende woorden die Steven Dillien liet optekenen in een krantenartikel aan de vooravond van deze heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs. Enkel Selaklean Thulin, de vervaarlijke gigant getooid met exotische tinten, moet nog uit de weg geruimd worden…

   

  De bezoekende formatie, voornamelijk bestaande uit een mengeling van Braziliaans-Marokkaans toptalent, vertrok heel explosief uit de startblokken. Toch was het Didier Bargibant die een eerste tussenkomst verrichtte toen Steven Dillien voor hem opdaagde. Zijn overbuur duwde een venijnige trap van Bruno Barboza in hoekschop.

   

  Het arbitrale duo Danny Desmit-Guy Rassart hield de teugels strak en strooide kwistig met blauwe kartonnetjes in het rond. Merkwaardig genoeg zou dit na de pauze minder het geval zijn.

   

  Nadat Steven Dillien een ontsnapping langs de linkerflank voorlangs had besloten, werd Olivier Verhanneman gevloerd door een lage schuiver van Thiago Costa (0-1). Een nieuwe actie van de Braziliaan vergde een voetveeg van onze doelverdediger.

   

  Mustapha Aabbassi knalde op het kruishout, kort daarop werd een wervelende tegenaanval van de gasten afgerond met een subliem liftballetje van Yassine Qoli (0-2).

   

  De goudzwarten knokten verbeten terug, het geluk zat evenwel niet mee: Steven Dillien kwam net te laat om een slalom van Karim Akajoua in doel te verlengen en mikte een voorzet van Hicham Channouf nipt naast.

   

  Olivier Verhanneman zag zich verplicht om de vaak onstuitbare André Pereira De Campos net voor de strafschopzone foutief af te stoppen, meteen goed voor de vijfde blauwe kaart op het conto van de thuisploeg.

   

  De GS-troepen bleven niet gespaard van pech: een dreun van Xavier Potvin pletste op de staak; een duidelijke strafschopovertreding op Steven Dillien werd niet gesanctioneerd, Henrique Cox Dos Santos Filho zorgde in de weeromstuit voor een koud stortbad (0-3). We fronsten bedenkelijk de wenkbrauwen…

   

  In het keiharde gevecht bezondigde Selaklean Thulin zich eveneens aan een vijfde blauwe vergrijp. Vijf minuten voor de rust werd Xavier Potvin onderuit gehaald, Karim Akajoua zette de negenmeter om, hoewel hij hiervoor twee pogingen nodig had - bij de eerste die tegen de staander knalde, had Didier Bargibant de reglementaire afstand niet gerespecteerd (1-3).

   

  Tijdens het slot van de eerste periode kwamen de zwartwitten nogmaals dreigen: een poeier van Bruno Barboza plofte op de paal, Hicham Channouf bracht redding op de doellijn bij een striemende combinatie tussen Thiago Costa en Yassine Qoli, Adam Zriwil gleed voor een open doelmond over de bal.

   

  Niemand kon vermoeden dat het tweede bedrijf zou uitgroeien tot een zelden gezien spektakelstuk, vooral dankzij de stilaan legendarisch geworden mentale weerbaarheid van onze jongens…

   

  Vol vertrouwen en met een bewonderenswaardige wilskracht, togen de lokale krijgers in de achtervolging. Twee schoppen van Hicham Channouf zoefden naast en over het doelkader, bij de derde mocht de Schaarbekenaar wel triomferen (2-3). Mustapha Aabbassi trok langs links een spoor van vernieling, zijn schot donderde tegen de buitenkant van de paal.

   

  In de 38’ stond de zaal in lichterlaaie: een intrap langs de zijlijn van Hicham Channouf bereikte Khaled Oulichki, uit zijn linkervoet vuurde deze laatste een bolide af die Didier Bargibant aan de grond nagelde (3-3).

   

  Drie minuten later werd Steven Dillien in de rug gelopen, de vrijschop van Antoine Lemaire trof Didier Bargibant voluit in het gelaat. De ondertussen 49-jarige mythische doelman verkeerde enige tijd buiten westen maar bleek kort daarna toch voldoende alert om een atoomschot van Karim Akajoua en Antoine Lemaire onschadelijk te maken.

   

  Nadat Olivier Verhanneman een onwaarschijnlijke save uit de mouwen had geschud, zagen we met open mond hoe Steven Dillien een weergaloze solotocht ondernam en de bal op onnavolgbare wijze in de winkelhaak deponeerde (4-3). De bomvolle tribunes barstten uit hun voegen!

   

  De dekselse Thiago Costa wist uit de draai gelijk te stellen (4-4). Het Hobokense enthousiasme werd echter niet aangetast. Didier Bargibant greep een schitterende voorzet van Hicham Channouf net voor de neus van de toesnellende Safouane Channouf. De Henegouwse reus wankelde, coach Walter Bartolotti vroeg wijselijk om een time-out.

   

  Na de hervatting viseerde de penetrerende Bruno Barboza de deklat, bij de daaropvolgende counter joeg Hicham Channouf de bal hoog in de touwen (5-4)!

   

  Met nog zes minuten voor de boeg werd de thuisaanhang in extase gedompeld: een steal van Mustapha Aabbassi bracht Steven Dillien in ideale schietpositie, onze goalgetter werkte de bal haarfijn in de verste hoek (6-4)!

   

  In een zinderend sportcentrum Sorghvliedt verkoos het wanhopige Selaklean Thulin om met Bruno Barboza als vliegende doelman uit te pakken. Steven Dillien werd onder luid protest voor een lichte fout met een gele kaart bedacht. De stormloop van de tegenstander leverde nog een doelpunt van André Pereira De Campos op (6-5), voor het overige hield de Hobokense defensie manhaftig stand.

   

  Na het eindsignaal klonken enkele zegeliederen uit de kelen van de moegestreden GS-spelers ten behoeve van de uitbundig juichende supporters. Vooral op basis van een ijzersterke tweede speelhelft was een verdiende overwinning behaald en een eerste stap naar de felbegeerde trofee gezet! 

   

  Een volledig beeldverslag in live-streaming kan u vanaf heden bekijken op de website www.fwbb.be van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “FWBB Web TV - Live”. Een samenvatting verschijnt eerstdaags op de website www.belgianfutsalfed.be van de Belgische Zaalvoetbalbond (BZVB) onder de rubriek “video-verslagen” en vanaf donderdag doorlopend vanaf 20:00 uur op Proximus TV, kanaal 17.

   

  De return vindt reedsplaats op vrijdag 22 mei a.s. om 21:30 uur in het gemeentelijk sportcentrum van Thulin waar GS Beobank Hoboken opnieuw dient te stunten om de kampioenstitel op zak te steken. Mocht dit niet het geval zijn, dan volgt op maandag 25 mei in dezelfde locatie de derde en beslissende wedstrijd.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire, Hicham Channouf (2), Karim Akajoua (kpt) (1), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi, Safouane Channouf, Steven Dillien (2), Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  samenstelling Selaklean Thulin: doelmannen Didier Bargibant (kpt) en Stefano De Carolis, André Pereira De Campos (1), Orazio Valenti, Yassine Qoli (1), Bruno Barboza, Henrique Cox Dos Santos Filho (1), Thiago Costa (2), Adam Zriwil, Samy El Filali, coach Walter Bartolotti en assistent-coach Benoit Fumière.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   (geplaatst door LEO SPAEY)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plakkaat geeft historische duiding bij standbeeld pater De Deken

  Het standbeeld van pater De Deken aan de Bist werd vandaag voorzien van een informatieplakkaat. Dit duidt de historische context waarin het beeld tot stand kwam, zodat misverstanden uitgesloten worden.

   

  De Wilrijkenaar Constant De Deken (1852-1896) was een missionaris, ontdekkingsreiziger en antropoloog. Hij maakte onder meer deel uit van een wetenschappelijke expeditie in Centraal-Azië en was later ook actief in Congo. De Deken verrichte op zijn reizen heel wat studiewerk en droeg zo bij tot een beter begrip in België over deze relatief nieuwe en vaak onbegrepen culturen. De toenmalige gemeente Wilrijk eerde pater De Deken in 1904 postuum met een standbeeld dat tegenwoordig op de hoek van de Bist staat naast het gebouw van de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen.

   

  Over dit standbeeld, en dan meerbepaald de wijze waarop de pater en een knielende bekeerling worden afgebeeld, ontstond in 2014 commotie, met verwijzingen naar de kolonisering van Congo. Het districtscollege wees hierbij reeds op de historische context van 1904, waarin het standbeeld werd gecreëerd.

   

  Er ontstond een dialoog met de protesteerders, met als resultaat een plakkaat dat nu permanent werd bevestigd op de sokkel van het standbeeld van pater De Deken. Het plakkaat schetst niet enkel de levensloop van pater De Deken, maar geeft ook duiding over de situatie in de Onafhankelijke Congostaat ten tijde van koning Leopold II. Zo worden nieuwe misverstanden over de boodschap van het standbeeld vermeden.

   

  De tekst voor dit plakkaat – werd opgesteld door de Kring voor Heemkunde Wilrica in samenspraak met het Platform van 178 Afrikaanse gemeenschappen en Dr. Bambi Ceuppens van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

   

  “Met de plaatsing van dit plakkaat is de polemiek rond het standbeeld tot bedaren gebracht”, zegt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege, We hebben dit kunnen doen in overleg en zonder grote kosten te moeten maken. Het standbeeld verhuist niet naar een museum, maar blijft op zijn rechtmatige plek aan de Bist in Wilrijk, voorzien van extra belichting en historisch correcte informatie.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born4dance
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke spelnamiddag in het park  Of het nu sjoelen was, petanque of krolf... iedereen die het wilde kon deelnemen!

  En dat onder de 'muzikale begeleiding van 'wiewieneke and his Singing Puppets'...

  (live zang vanop de bakfiets - zie ook : www.wiewieneke.be  )   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk terug autonoom?

  WILRIJK terug autonoom?!

  Momenteel is Wilrijk een district van Antwerpen. Na diepgaande consultatie, blijkt dat een ruime meerderheid van de mensen uit Wilrijk dit anders wil, zeker na confrontatie met de onrechtvaardigheden uit onze geschiedenis. De voorbije twee jaar vonden daarom in alle discretie gesprekken plaats, met mensen uit de brede waaier van ons verenigingsleven, mensen uit de politiek (over de partijgrenzen heen!), doorsnee Wilrijkse vrijwilligers, mensen uit scholen en het bedrijfsleven, mensen uit de culturele sector, de Kerk, kortom: mensen uit alle segmenten van onze Wilrijkse samenleving.

   

  Ons besluit is unaniem: Wilrijk wil terug autonoom worden en streeft ernaar zelfs nog een stap verder te gaan…

     'Een dans tussen fictie & realiteit?!'
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sasja wint wedstrijd om 3e plaats tegen Bocholt

  KV Sasja - QubiQ A.Bocholt 30 - 27

  Een wedstrijd zonder wezenlijke inzet, die eerst niet en dan weer wel zou gespeeld worden. Vandaar zo goed als lege tribunes (welgeteld 40 toeschouwers), geen sfeer en geen beleving, zeker niet bij de supporters. Na de BENE-League met 14 interessante wedstrijden en 10 spannende wedstrijden in de playoffs, die alle zorgden voor heel wat animo en een goede publieke belangstelling, was dit een afsluiter van het seizoen in mineur en wat ons betreft dus niet voor herhaling vatbaar. De Europese tickets waren al verdeeld en er moet beslist een andere manier zijn om dan de derde en de vierde in het klassement aan te duiden. En o ja, een onuitgegeven Sasja heeft deze wedstrijd, misschien verrassend maar daarom niet minder verdiend gewonnen en eindigt daardoor toch nog op een zeer verdienstelijke derde plaats in het algemeen klassement. Sasja, nog steeds zonder zowel Kevin als Jeffrey Jacobs, maar wel met precies negen junioren (= minder dan 22 j.) in de rangen, bood meer dan weerstand aan een volledig Achilles Bocholt. Het begon aan de wedstrijd met een bijzonder jonge tweede lijn, bestaande uit Groff, Lamberigts en Meulders en kwam vrij snel 2-0 voor. Bocholt reageerde echter gepast via Meij en Van Schie. Een aantal pasklare kansen werden aan beide zijden gemist en zo bleef de wedstrijd enigszins op slot tot 6-6 na zeventien minuten. Dan brachten Luka Groff, Hans Lamberigts en Dimitri Van den Hoed Sasja op een 10-7 voorsprong en dit na iets meer dan twintig minuten, ook met dank aan goalie Mike Tadeij die weer instond voor een aantal opmerkelijke stops. Coach Jacobs bracht dan, tien minuten voor rust, een nieuwe jongere (Yme Bertels) in als spelmaker en die bracht, bij zijn debuut in de 1e ploeg, in de resterende periode voor rust Sasja met vier treffers naar een 16-10 voorsprong na 30 minuten. De omkadering van A. Bocholt, m.n. vooral voorzitter René Werckx, bleek met deze stand van zaken begrijperlijker wijze "not amused" en hij kwam tijdens de rust persoonlijk zijn ploeg een hart onder de riem steken. Het leek even zijn effect niet te missen, want de bezoekers maakten via Valkenborgh gebruik van een minder aandachtige verdediging van Sasja om vrij snel het verschil terug te brengen naar 18-15. Sasja reageerde echter op gepaste wijze en via Sas en Van den Hoed wist Yme Bertels, die zich (met een voortreffelijke invalbeurt en acht doelpunten) zou ontpoppen als de revelatie van deze partij, het 24-18 verschil na driekwart wedstrijd weer op zes stuks te brengen (24-18). Hierbij mogen we de inbreng van Arne Schonkeren, die na rust Mike Tadeij tussen de palen kwam vervangen, zeker niet over het hoofd zien. Een ruime zege tegen A. Bocholt, het leek te mooi om waar te zijn en inderdaad ... voortreffelijk gebruik makend van een numerieke meerderheid en enkele balverliezen van de thuisploeg, kwamen de Noord-Limburgers terug tot 27-25. Coach Jacobs bracht dan Merlijn Wauters en Sibren Bertels (nog twee junioren) in de strijd, zodat de ploeg op dat moment, naast Wouter Sas en/of Stijn Gijs op pivot, bestond uit zes spelers jonger dan 22 jaar. Het was een gewaagde gok, maar die draaide wel goed uit. Van Schie zorgde bij 27-26 wel nog voor de aansluitingstreffer, maar nadien bleek Bocholt minder accuraat bij de afwerking. Even dreigde, een tot dan sportieve wedstrijd, nog even te ontaarden in wat duw-en trekwerk als gevolg van een paar vreemde scheidsrechterlijke beslissingen, maar de broertjes Bertels (Yme en Sibren) namen alle twijfel weg en zorgden voor een 30-27 eindstand. Misschien een verrassende, maar daarom niet minder verdiende overwinning voor Sasja, dat hiermee definitief beslag legt op de derde plaats. Scoreverloop: 10' 2-3 / 20' 8-6 / 30' 16-10 / 40' 20-16 / 50' 26-22 / 60' 30-27 Samenstelling ploegen: SASJA : Mike Tadeij (d - 30'), Arne Schonkeren (d - 30'), Stijn Gijs, Dimitri Van den Hoed 4 (1), Wouter Sas 5, Luka Groff 6, Jasper Roelants, Brian Meulders 2, Toby Trouw 1, Hans Lamberigts 3 (2), Merlijn Wauters, Yme Bertels 8 (1), Sibren Bertels 1 BOCHOLT : Bjorn Alberts (d - 60'), Stef Gijbels (d), Martijn Meij 2, Brecht Wertelaers, Jordi Cremers 4, Vladimir Tasevski 1, Leon Van Schie 4, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh 7, Joren Lamers, Marek Mrowiec 2, David Denert, Damian Kedziora 3, Bartosz Kedziora 3 Tijdstraffen: SASJA 2 (Groff 2x) BOCHOLT 2 (Meij, Tasevski) Strafworpen: SASJA 4/4 BOCHOLT 2/2
  Scheidsrechters: Georges - Pierloot Verslag: Robert Peeters - 17-05-2015

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Finale M-19 DHW United Antwerpen – Uilenspiegel : 17-05-‘15

  Uitslag : 18 - 17              ruststand : 6 - 5

   

   

  Voor DHW :Arina Shulga (60’) (keepster) – Sinne Bes (4) – Lisse Smets (4) – Sara Haazen (1) – Louise De Boes – Gitte Janssens (5) – Charlotte Van Pelt – Kira Versmesse (4)

   

  Voor  Uilenspiegel : Katrijn Antonissen (60’) en Joena De Loose (keepsters) – Lotte Antonissen (3) – Minne Somers (4) – Liena De Loose – Sofie Peeters (2) – Munia Smits (6) – Kato Nees (2)

   

   

  De M-19 van DHW zijn Vlaams en tevens Belgisch kampioen na een ware thriller !

   

  DHW begon als gedoodverfd favoriet aan de partij, nadat het de ganse competitie voor meisjes onder 19 jaar gedomineerd had en geen enkele match verloor. Maar… een finale blijft altijd iets apart en dan staat de teller terug op nul. Kwam daar nog bovenop dat er gespeeld moest worden zonder hars…

   

  Beide ploegen waren duidelijk onder de indruk van het gebeuren. Er werd zeer aarzelend geacteerd en aanvallend werd er niet veel terecht gebracht. Het duurde dan ook meer dan 10 minuten vooraleer de score geopend werd door Lisse Smets : 1- 0 na 12’.

   

  Aan het kwartier hingen de bordjes gelijk, met een minimale score : 2 – 2 na 16’.

   

  DHW kwam op voorsprong  : 4 – 2 na 20’, maar keek tegen een dubbele tijdstraf aan, die stadsgenoot Uilenspiegel toeliet om via Munia Smits terug gelijk te komen : 4 – 4 na 26’.

   

  Sinne Bes en Sara Haazen op de fastbreak zorgden voor 6 – 4, maar Sofie Peeters kon milderen op slag van rust. Ruststand : 6 – 5

   

  DHW bleef het moeilijk hebben in aanval. Het kwam noooit echt in zijn spel en dat resulteerde in een gelijk opgaand begin van de 2e helft. Via 7 – 7 na 35’ ging het naar 10 – 9 na 39’.

   

  Uilenspiegel profiteerde van een overtal situatie en DHW bleef te overhaast en onbezonnen acteren. Dat resulteerde in een maximale voorsprong voor Uilenspiegel : 10 – 13 na 44’.

   

  Gitte Janssens (3x) dichtte de kloof : 12 – 13 na 47’ en samen met Kira Versmesse (2x) bracht ze DHW opnieuw op voorsprong : 15 – 14 na 50’.

   

  Een thriller, naar goede DHW traditie in finales, was weer in de maak… Diezelfde Kira Versmesse hield het hoofd koel en bleef goed afwerken, ook van op de stip : 17 – 15 na 56’.

   

  In eenfelbevochtenwedstrijdslot, moest Sinne Bes opgelapt worden met een gekloven wenkbrauw en keek Lisse Smets aan tegen een rode kaart. Het stond toen 18 – 16 met nog iets minder dan 3’ te spelen.

   

  DHW verdedigde verstandig en kon, net als in de hele wedstrijd, rekenen op een alerte Arina Shulga in doel. Uilenspiegel strandde op 1 doelpunt. Eindstand : 18 - 17

   (Met dank aan Anouk voor het verslag!)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLDERFLITS van 18 mei 2015

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    18 mei 2015

  In deze flits:

  • Daguitstap in het Land van Cuyk - Maasheggengebied
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • Vogelexcursie West-Zeeuws-Vlaanderen
  • Dankzij uw hulp een nieuwe kijkwand ?
  • Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Zaterdag 23 mei: Daguitstap in het Land van Cuyk - Maasheggengebied

  Info en begeleiding: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

  Das: een bewoner van het Maasheggengebied
  monniksgier

  Als je het Maasheggenlandschap bij Cuyk en Boxmeer (Nederland) op z'n mooist wil zien, is dit het uitgelezen moment. Onder de Maasheggen vallen de gebieden Bergjes, Makken, Middelsteegse Weiden en Oeffelter Meent. Kom je te vroeg, dan is er nog geen bloempje te zien; probeer je het een week of drie later nog eens dan kun je alweer te laat zijn en is het meeste al uitgebloeid. Maar kom je op het juiste tijdstip, dan krijg je ook wat: een landschap zoals dat nergens anders in Nederland te vinden is, met uitbundig bloeiende meidoorn- en sleedoornheggen die er uitzien als feestelijke lange linten. Vroeger stonden er veel meer van zulke heggen in ons land, alleen rond Boxmeer heeft een groot aantal de landbouwmechanisering overleefd. De stekelige heggen dienden als perceelsafscheiding, ze gaven de dieren beschutting tegen de wind en ze boden hout om gereedschappen van te maken. Het Maasheggengebied is nog bijna middeleeuws; de heggen zijn honderden jaren oud, je loopt over zandpaden tussen weilanden vol bloemen, koeien en vogels. Voor vogels is de Oeffelter Meent een paradijs: ze vinden hier letterlijk overal voedsel, nestgelegenheid en beschutting in overvloed. Als geen ander dier voelen dassen zich hier thuis. 's Nachts komen ze uit hun burchten, die meestal wat hoger en droger liggen. Vandaaruit lopen ze langs heggen en bosranden de uiterwaarden in om hun geliefde lekkernij te zoeken: regenwormen.

  Meer info in onze agenda

  Praktisch: we vertrekken met auto's op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km) om 8 u op de parking van zwembad Sorgvliedt, Krijgsbaan Hoboken of om 8.15 u op de parking onder de viaduct aan 't Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk. We zijn terug rond 18 u.
  Meebrengen: picknick, verrekijker. Inschrijven voor 20 mei bij Danny Jonckheere, 0478/33 24 27.

  Zondag 7 juni: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder

  VPTZDoor Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil o.l.v. Eric Van Braekel, Frank Van de Craen en Marc Wouters

  Al van in het voorjaar 2013 is Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen met Natuurpunt Hobokense Polder elke eerste zondag van de maand actief in de Polder of aan de rand van de Polder om sluikstort op te ruimen. Dus stroop uw mouwen op, smeer uw kuiten en kom ons gerust (opnieuw) vergezellen want alle hulp zal nodig zijn.

  Praktisch: afspraak om 14 u op de Schroeilaan te Hoboken
  Info: vreedzaamprotesttegenzwerfvuil@hotmail.com
  of Facebookpagina's Vreedzaamprotesttegenzwerfvuil en Opruim-team Hobokense Polder

  Zondag 7 juni: Vogelexcursie West-Zeeuws-Vlaanderen

  ARDEAGids:Luc Van Schoor, 0494/33 63 09
  Leiding: Marc Hofman, 0494/56 01 07

  Wulp en tureluur, foto Guy Borremans
  monniksgier

  Midden in het broedseizoen trekken we naar de beste vogelgebieden in West-Zeeuws-Vlaanderen. Deze excursie biedt beginnende vogelaars een goede gelegenheid om een reeks weide- en watervogels te leren herkennen, maar ook voor meer gevorderden blijft het in Zeeland elke keer weer beleven en genieten.
  Vandaag bezoeken we enkele vrij nieuwe vogelrijke gebieden. Het programma zou er, afhankelijk van de voorbereiding door Luc en Marc, als volgt kunnen uitzien: we beginnen met de Sophiapolder en De Blikken nabij Oostburg. Het zijn echte pareltjes waar weidevogels als grutto, kievit, tureluur en veldleeuwerik broeden naast kokmeeuw, zwartkopmeeuw, visdief en geoorde fuut. Na de middag wandelen we langs het buitendijks ingericht natuurgebied het Voorland bij nummer één waar we uitkijken naar sterns plevieren, strandlopers en kluten en nog een blik werpen op de Westerschelde en de Hooge platen. Tot slot maken we kennis met het vernieuwde Braakmangebied nabij Terneuzen. Braakman-Noord is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen. Sinds enkele jaren heeft dit natuurgebied een gedaanteverwisseling ondergaan en is het aanzienlijk uitgebreid. Het is niet alleen een heerlijk gebied om doorheen te fietsen of te wandelen, het is ook een bijzonder rijk natuurgebied. Vele vogels zijn te zien op de kreek of op de weilanden. Enkele uitkijkpunten maken het mogelijk de vogels van korte afstand te observeren, zonder dat ze daarbij verstoord worden. Maar ook voor liefhebbers van planten, paddenstoelen of insecten is er in de Braakman altijd wat te beleven. Als het weer meezit, wordt dit gegarandeerd een boeiende en gevarieerde natuurbelevingsdag Kom het zelf zien en geniet mee!

  Praktisch:
  We vertrekken met eigen wagens, zoals steeds kostendelend, op de Bist te Wilrijk om 8 u en eindigen ter plaatse omstreeks 17u30
  Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, regenjasje, stevige wandelschoenen, picknick en fototoestel

  Dankzij uw hulp een nieuwe kijkwand ?

  Op Kerstavond 2013 ging door vandalenstreken onze kijkhut aan het Broekskot in de Hobokense Polder in vlammen op.

  Inspiratiebron
  kijkwand

  Hier kan je lezen wat we voorlopig reeds gedaan hebben en wat onze plannen zijn: een open kijkwand met luifel in Cortenstaal, groot genoeg om een (klas)groep te laten geniten van de vogelpracht op het Broekskot!

  Om dit te verwezenlijken hebben we echt je steun dringend nodig. De kosten zullen immers hoog oplopen. Voorlopig is de steun vanuit de overheid en bedrijven wel substantieel, maar niet toereikend. En onze spaarpot is er momenteel ook wat belabberd aan toe.

  Wacht daarom niet om je steun te geven. Stort een bijdrage op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding van "F-04010 Kijkhut Hobokense Polder".

  PS: Voor giften vanaf 40 euro ontvang je automatisch een fiscaal attest, waardoor je minder belastingen betaalt. Op een gift van 60 euro krijg je op die manier 27 euro terug van Vadertje Staat.

  Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!

  JokeReeds 34.250 Vlamingen ondertekenden onze petitie. Het moet nog beter. TV, radio en kranten beginnen aandacht te krijgen voor de problemen, die de teruggeschroefde natuurondersteuning zou veroorzaken. De minister noemt het protest voorbarig, want "er is nog niets beslist". Inderdaad, we moeten ons laten horen zolang de beslissing beïnvloed kan worden. Anders is het te laat.

  Zet je naam onder deze petitie en overtuig Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege om de voorstellen in de zogenoemde uitvoeringsbesluiten "betreffende de natuurbeheerplannen en de erkenning van natuurreservaten" en "financiering" aan te passen.

  Hier vind je een heel achtergronddossier.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • za 13 juni: Natuurreservaat "De Westhoek" en "Les Dunes Perroquet" (F) Inschrijven
  • za 20 juni: Nachtzwaluwentocht in het Grenspark De Zoom - Ossendrecht
  • vr 26 juni: Natuur in de duisternis

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Roger Desmedt, 03/237.97.47

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
  geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.  --------------------

  E-Mail sent using the Free Trial Version of WorldMerge, the fastest
  and easiest way to send personalized e-mail messages. For more
  information visit http://www.coloradosoft.com

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Phantoms voor de derde keer naar jeugdkampioenschap in Rusland

  Internationaal ijshockeytornooi EuroChem breidt uit met Litouwen

   

  Antwerpen, 19 mei 2015 Morgen stapt een team van 10- tot 12-jarige spelertjes van de ijshockeyclub Antwerp Phantoms samen met zijn begeleiders op het vliegtuig richting Rusland. In Novomoskovsk, een stad ten zuiden van Moskou, verzamelen in totaal 10 jeugdteams uit 6 verschillende landen voor de vierde editie van de EuroChem Cup, een internationaal ijshockeytornooi. Het tornooi start op 21 mei, de finale wordt gespeeld op zaterdag 23 mei.

  EuroChem zet in haar thuisland Rusland sterk in op het ondersteunen van maatschappelijke projecten en jeugdsport. De EuroChem Cup, een internationaal ijshockeytornooi voor jeugdteams, is daar een voorbeeld van. Voor dit evenement worden jeugdploegen uit de verschillende landen waar het bedrijf actief is, uitgenodigd. De Phantoms uit Antwerpen mogen voor de derde keer afzakken naar Novomoskovsk in Rusland, waar zij, teams uit Rusland, Finland, Duitsland, Zwitserland en nieuwkomer Litouwen tegen elkaar zullen spelen. Volgens de loting zullen de Phantoms het moeten opnemen tegen teams Victoria, Yurmaty en Sever uit Rusland, en de ploeg LSA uit Zwitserland.

  Filip Dejongh, managing director van EuroChem Antwerpen: “We zijn sinds vorig jaar trotse sponsor van de Antwerp Phantoms. Op de EuroChem Cup van 2014 konden de spelertjes in hun nieuwe shirts, die we net voor vertrek nog konden overhandigen, een 6de plaats veroveren tegen heel sterke teams. We verwachten dit jaar niet minder en duimen niet enkel voor een mooi tornooi, maar voor een prachtige reis die voor veel van de jongens een eerste kennismaking met Rusland betekent!” 

  Jan Pasmans, voorzitter Antwerp Phantoms: “Onze club heeft een topseizoen achter de rug. Met ‘EuroChem’ op de shirts won ons Eliteteam de ‘dubbel’, m.n. de Belgische Beker en het Belgisch Kampioenschap. Bovendien werd onze coach uitgeroepen tot beste coach van het land en werden 3 spelers beloond met de prijs ‘beste verdediger’, ‘beste aanvaller’ en ‘beste doelman’ op de MVP Awards van de federatie. Onze doelman werd tevens uitgeroepen als beste goalie van het WK divisie 2 in Reykjavik. Niet minder dan 11 spelers werden geselecteerd voor het nationale team: 2 bij de heren, 5 bij de dames, 1 bij U20 en 3 bij U18. Opnieuw het bewijs van de degelijke jeugdwerking bij Phantoms. Wij sluiten dit fantastische seizoen af met een derde trip naar Novomoskovsk om met onze U12 deel te nemen aan de uitstekend georganiseerde EuroChem Cup. Voor onze jonge spelers telkens opnieuw een fantastische ervaring, een mix van sport en cultuur, en een hele eer. Wij danken EuroChem voor dit onvergetelijke avontuur!”

  De EuroChem Cup gaat door in de Jubilee-arena in Novomoskovsk (regio Tula), van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 mei. Na het tornooi zullen de spelers op zondag een begeleid bezoek brengen aan het mooie Moskou. Naast ijshockey spelen staat er dus ook een stevige portie Russische cultuur op het programma. Het evenement en de Phantoms zijn te volgen op facebook via www.facebook.com/EuroChemCupBelgium.

   

   

  Over EuroChem Antwerpen
  EuroChem Antwerpen is met haar 375 werknemers één van de belangrijkste Europese productiesites van meststoffen binnen de internationale EuroChem-groep. Deze groep behoort tot de tien grootste producenten ter wereld en is tevens de grootste mestoffenproducent van Rusland.

  De divisie in Antwerpen startte oorspronkelijk in 1964 onder de vleugels van BASF, tot ze op 1 april 2012 door de EuroChem-groep werd overgenomen. De focus op verticale integratie op wereldniveau maakt dat EuroChem op langere termijn streeft naar meer toegevoegde waarde over het volledige productieproces, van het ontginnen van de basisgrondstoffen, over de ontwikkeling en productie van de meststoffen, tot de levering aan de finale klant.

  Over Antwerp Phantoms
  Antwerp Phantoms werd opgericht in 1972 met als thuishaven ijsbaan Ruggeveld in Deurne. Sinds haar oprichting is de club begaan met de opleiding van eigen jeugd, een beleid dat in de loop der jaren zijn vruchten heeft afgeworpen. Tot op heden werd Antwerp Phantoms maar liefst 24 keer Belgisch Kampioen in de verschillende jeugdcategorieën, 9 keer winnaar van de Beker Van België, 5 keer Belgisch Kampioen in de Eredivisie en 4 keer Belgisch Kampioen in de 1ste Divisie. Bovendien is Phantoms hofleverancier van het Nationale Team. De club is tevens een graaggeziene gast op buitenlandse jeugdtoernooien.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse bedrijven ontmoeten topinvesteerders op Tech Tour

  Op woensdag 20 mei bezoekt de Tech Tour Antwerpen. Op dit high profile evenement stellen een zestigtal startups en groeibedrijven zich voor aan een gerenommeerd gezelschap van zeventig internationale topinvesteerders en multinationals. Van de deelnemende startups en groeibedrijven komen er acht uit de regio Antwerpen. De ontvangst van de Tech Tour past perfect in de missie van de stad Antwerpen: startups ondersteunen en groeibedrijven internationaal perspectief bieden. De stad trekt dan ook 10 000 euro uit voor dit evenement.

  De Tech Tour geeft kansen aan innovatieve technologie-startups uit een breed gamma van sectoren: elektronica, ICT, nieuwe materialen, hernieuwbare energie, schone technologie en medische instrumenten. De investeerders ontdekken er early stage-bedrijven die al een afgewerkt product voorleggen, academische spin-offs die zaaikapitaal zoeken en groeibedrijven die klaar zijn voor internationale expansie (scale-ups).  

  De geselecteerde startups zijn afkomstig uit België, Nederland en Luxemburg. Er komen maar liefst acht uit de regio Antwerpen: cleantechbedrijven Caloritum en Palletkraft en digitale technologiebedrijven Playpass, BeatSwitch, NeoScores, Viloc, Twikit en Cubigo.

  De investeerders die zij er ontmoeten zijn niet van de minste. Grote internationale namen die komen zijn GrowthPoint Technology (Silicon Valley), Huawei Technologies (Guangdong), Shell Technology Ventures (Londen), BASF Venture Capital (Ludwigshafen), Siemens Venture Capital (München), Robert Bosch Venture Capital (Stuttgart), Nasdaq Private Markets (Dublin), Philips (Eindhoven) en Pictet (Genève).

  De stad Antwerpen is verheugd om als gaststad te kunnen optreden voor de Tech Tour. Het past in haar strategie om starters en groeibedrijven te ondersteunen. Een ander goed voorbeeld daarvan is het vastgoedproject StartUpVillage in de Lange Gasthuisstraat 29.

  Programma
  Er zijn twee pitchingsessies, één in de voormiddag en één in de namiddag. Tijdens de sessies krijgen de geselecteerde bedrijven de tijd om hun concept individueel voor te stellen aan de topinvesteerders. Daarnaast bezoekt het gezelschap de nieuwe site van Umicore in Hoboken. Op het einde van de dag is er een netwerkdiner in de zoo van Antwerpen.

  Tech Tour
  De Tech Tour is een internationale organisatie die al heel wat belangrijke deals mogelijk maakte. De tour bezocht België al tweemaal; Antwerpen is voor de eerste keer gaststad. Onder meer financieel softwarebedrijf Clear2Pay van ondernemer Jurgen Ingels kreeg in 2006 een kans. Acht jaar later telde het bedrijf meer dan 1500 werknemers en werd het voor een recordbedrag overgenomen door het Amerikaanse concern FIS.

  Het concept is eigendom van de European Tech Tour Association, een Zwitserse vzw die in 1998 door durfkapitalist Sven Linjaerde werd opgericht. Voor deze editie werkt de organisatie samen met Europe Unlimited, de Belgische koepelorganisatie Startups.be en strategisch onderzoekscentrum iMinds.

  De Tech Tour start op dinsdagavond 19 mei in Brussel, bezoekt op 20 mei Antwerpen en eindigt op 21 mei in Rotterdam.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!