NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Berchem
 • Antwerpse Werelddierendag
 • het Rivierenhof
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportief Wilrijk


  Met onze dank aan Sportantenne Wilrijk voor tekst & foto's!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De Wilrijkse nazomer zit boordevol sport: Schaken in het Park, Start to Run, Week van de Sportclub en nog veel meer!

  Webversie  |  Uitschrijven

   

   

  Schaken in het Park

   

   

  Spelplezier in het groen

  De zomervakantie wordt in Wilrijk op een speelse manier afgesloten. Op zaterdag 29 augustus is het Steytelinckpark weer het decor voor Schaken in het Park onder leiding van Schaakkring Moretus. Naast schaakborden en lopers zal u er deze keer ook kunnen kennismaken met 3 Wilrijkse gezelschapsspelen. Deze werden naar aanleiding van het feestjaar speciaal ontworpen voor het district. Die zaterdag worden ze voorhet eerst getoond aan het grote publiek. Iedereen is van harte welkom!

  • van 14 uur tot 18 uur
  • Steytelinckpark (nabij trapveld)
  • Jong en oud
  • GRATIS

   

  Start to Run

  Ben je nog niet gebeten door de loopmicrobe? Overtuig jezelf dan nu en schrijf je in voor de zevende editie van "Start to Run" onder leiding van AVI Wilrijk

  De eerste les start op donderdag 10 september van 19 tot 20 uur.

  Samen met anderen bouw je je conditie uit zodat je na 14 weken 5 kilometer ononderbroken kan joggen en kan deelnemen aan de Geitencorrida.

  Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro. In ruil krijg je 14 weken lang begeleiding, loopschema's, een verzekering en een "Start to Run " -gadget.

  Zin? Schrijf je dan snel hier in.

  Week van de Sportclub

  Van zaterdag 12 september tot en met zondag 20 september zetten weer heel wat sportclubs gratis hun deuren open tijdens de Week van de Sportclub.
  In Wilrijk Wilrijk kan je bij volgende clubs terecht:

  Ben je lid van een sportclub en wil je dit ook graag een keertje laten zien aan je klasgenoten? Doe dan mee aan Toon je sport @ school en kom in je sportoutfit naar school op woensdag 16 september. Trek je kimono, je schermpak, .. aan en laat voor 1 keertje je schooloutfit thuis.

  2 sportplekken in het nieuw

  Het nieuwe kunstgrasterrein van VK Valaarhof

  Voetbalterrein VK Valaarhof

  Op het Valaar ligt er sinds kort een kunstgrasveld. Deze wordt op zondag 23 augustus feestelijk geopend. Dankzij ondersteuning van het district en de stad kan voetbalclub  VK Valaarhof vanaf nu een gans seizoen op een degelijk terrein trainen en wedstrijden spelen.

  Sporthal De Bist

  Afgelopen weken werden de kleedkamers en de sanitaire installaties van de sporthal grondig onder handen genomen. Samen met de nieuwe sportvloer en de tribune die eerder dit jaar al werden ingehudligd, zorgen deze renovatiewerken ervoor dat sporthal De Bist nu een hedendaagse frisse look heeft.

  Sportplezier tijdens de herfstvakantie

  Schrijf je tijdig in!

  Breng actief de herfstvakantie door met de Antwerpse Sportweken. Je kan opnieuw inschrijven voor een dolfijne, superleuke sportweek die over gans Antwerpen worden ingericht.Inschrijven kan vanaf 9 september.

  Meer lezen...

                      

   

   

  Inhoud:

  > Schaken in het Park

  > Start to Run

  > Week van de Sportclub

  > 2 sportplekken in het nieuw

  > Sportplezier tijdens de herfstvakantie

   

  Wist je dat...

  • jongeren uit het middelbaar zich een SNS pas kunnen aanschaffen? Met zo'n super voordelige pas kunnen ze dan in heel wat sportclubs terecht.
    
  • u zich nog steeds kan inschrijven voor de lessenreeksen dit najaar van Sport Mee (met oa Tai chi) en Beweeg Mee (met oa Drums Alive en Turnen & conditie)?
    
  • Sportpretpark Sportopia nog tot en met 30 augustus geopend is?
    
  • Kinderen (6-12 jaar) met een mentale beperking vanaf dit sportseizoen ook terecht kunnen bij handbalclub Uilenspiegel uit Wilrijk voor een wekelijkse portie G-handbal?

   

  Delen op facebook

  www.wilrijk.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    1 augustus 2015

  In deze flits:

  • Vlinderwandeling in de Hobokense Polder
  • 2e Vogel-verrassingstocht- ARDEA
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Zondag 16 augustus: Vlinderwandeling in de Hobokense Polder

  Grote vos - Jan Rose
  Mechels Broek

  Info en gids: Toon Verbruggen - 0471/47 53 78. Graag je deelname aan Toon melden.

  We maken een wandeling van ongeveer 5 kilometer langs de interessantste vlinderplekjes in de Hobokense Polder. Vandaag frist Toon je kennis over verschillende vlinders nog eens ‘life’ op of laat hij je kennis maken met de vlinders die in de Hobokense Polder kunnen voorkomen. Atalanta, bruin, bont en oranje zandoogje, dagpauwoog, kleine vos, distelvlinder, gehakkelde aurelia, groot en klein koolwitje, klein geaderd witje, hooibeestje, Icarusblauwtje, boomblauwtje, bruin blauwtje, kleine vuurvlinder, koninginnepage en landkaartje kunnen rond deze tijd waargenomen worden. Of zijn er uit het zuiden gele luzernevlinders aan komen vliegen of een rouwmantel?

  De Hobokense Polder heeft al deze vlinders reeds te gast gehad. Vier jaar terug konden we een “nieuweling” voor de Polder ontdekken: de eikenpage.Wil je thuis vlinders aanlokken? Dat kan je doen door rottende bananen op een voederplankje in de zon te leggen.

  Praktisch: Afspraak om 14 u aan Procap, Schroeilaan (naast spoorweg). Einde omstreeks 17 u. Meebrengen: zonne- en muggenmelk (bij voorkeur lange broek), stevige wandelschoenen, vlindergids (indien in bezit) en verrekijker. Deze tocht kan niet doorgaan bij regenweer. Dan houden de vlinders zich immers verscholen. Bij twijfel even bij Toon checken.

  Zaterdag 22 augustus: 2e Vogel-verrassingstocht - ARDEA

  Gids: Luc Van Schoor - 0494/33 63 09
  Leiding: Wim Roelant - 0477/34 07 21

  Kemphaan - Guy Borremans
  Mechels Broek

  Vandaag draaien we de rollen eens om. Als gids en leiding volgen we geen lang vooropgezet programma of route maar richten we ons op bijzondere vogels die op rijafstand vanuit het Antwerpse te vinden zijn.

  Waar werden de laatste dag(en) niet alledaagse (trek)vogels of zelfs zeldzaamheden waargenomen? Het kan gaan om steltlopers of andere watervogels, roofvogels, zangvogels, of een enkele onverwachte of zeldzame gast ... maar wel bij voorkeur pleisterende vogels die mogelijk een tijdje blijven zitten op de vindplaats.

  Tijdens de memorabele eerste editie, op 13 september 2014, met een excursie naar het Nationaal Park De Biesbosch, genoten gelukkige deelnemers en fotografen van werkelijk schitterende waarnemingen met o.a. zeearend (3 ex), visarend (5 ex.), grote zilvereigers, ooievaars en nog veel meer. Misschien kan de echte vogelfreak, voortgaand op de website “waarnemingen.be” al een beetje gissen welke richting we vandaag uitgaan. Dat maakt de zaak alleen maar spannender voor de deelnemers. Bij het vertrek verneem je waar de tocht naartoe gaat. Zeeland, de Oostkust, Linkeroever of, wie weet, naar andere gebieden? Wil je graag eens verrast worden, dan is dit je kans. Verras de ARDEA organisators met je komst!

  Praktisch: Afspraak om 8.30 u op de parking onder de viaduct aan ‘t Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk. We zijn hier terug rond 18.30 u. Kostendelend vervoer aan 7 cent/ km. Meebrengen: picknick, verrekijker, telescoop, fototoestel, vogelgids, regenbestendige kledij en stevig schoeisel.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Zo 30 aug: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Zo 6 sept: Fietstocht (groene gordel ten zuiden van Antwerpen) Inschrijven
  • Zo 6 sept: Bezoek Nationaal Park De Biesbosch (NL) ARDEA Inschrijven
  • Zo 6 sept: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • Zo 13 sept: Open Monumentendag in de Hobokense Polder

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Roger Desmedt, 03/237.97.47

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
  geniet van de vele voordelen!


  --------------------

  E

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Innovatief parkeren in de Antwerpse binnenstad met gebruiksvriendelijke parkeerautomaten en nieuwe apps

  Vanaf vandaag wordt de Antwerpse binnenstad uitgerust met parkeerautomaten met grotere, gebruiksvriendelijke aanraakschermen die volledig op zonne-energie werken. Een innovatie waarmee de stad Antwerpen een wereldprimeur te pakken heeft. Bovendien pakt Antwerpen ook uit met nieuwe apps om betalend te parkeren. Dankzij deze investeringen krijgt elke bestuurder bij het parkeren een ruim gamma aan betalingsmogelijkheden.

   

  Parkeerautomaten met aanraakscherm en nummerplaat-ingave

  De voorgeschiedenis van dit project startte in mei 2014. Toen begon Antwerpen als eerste stad ter wereld met een proeftraject van vijf Parkeon parkeerautomaten met grotere, gebruiksvriendelijke aanraakschermen die volledig op zonne-energie werken. In Nederland zijn de parkeerautomaten met grotere touchscreens al langer in gebruik, maar alle automaten zijn er aangesloten op netstroom. Het leggen van de noodzakelijke kabels zorgt voor hinder op straat en kost veel tijd en geld. De keuze van de stad Antwerpen om op zonne-energie te werken is dus niet alleen eenvoudiger maar ook goedkoper.

   

  De proefperiode van een jaar was nodig om te onderzoeken of de nieuwe technologie kan toegepast worden in steden met intensief gebruikte parkeerautomaten en smallere straten met weinig licht. De oudere Antwerpse parkeerautomaten werkten al op zonne-energie, maar de schermen waren kleiner en de mogelijkheden beperkter. Grote schermen die permanent beschikbaar moeten zijn verbruiken meer energie, daarom moeten de zonnepanelen groter zijn. Er werd in 2014 gekozen voor vijf testlocaties (Steenplein 22, Godefriduskaai 18, Oudevaartplaats 70-72, Frankrijklei 52 en Draakstraat 24-26). Locaties met verschillende karakteristieken: veel of weinig zonlicht, intensiever of minder intensief gebruik van de automaten, enzovoort.

   

  Grotere aanraakschermen leiden de gebruiker makkelijker door de betaalstappen. Om ze maximaal te testen konden parkeerders niet alleen met muntgeld maar ook met bankkaarten (Maestro, Visa en Mastercard) betalen. Daarnaast laat de technologie ook toe om de nummerplaat in te geven. Dat heeft op termijn als voordeel dat de parkeerder na het betalen niet terug moet naar de auto om het papieren ticket achter de voorruit te leggen. De parkeertoezichters kunnen dan net als bij sms-parkeren en bewonerskaarten de controles digitaal uitvoeren via hun handcomputer. Uiteraard blijft het ook mogelijk om 10 minuten gratis te parkeren. “Omdat de meeste parkeerders mogelijk toch een papieren ticketje verwachten uit de automaat, zal er in de eerste fase nog een ticket uit komen om de overgang te vergemakkelijken. Dit ticket blijft voorlopig nog verplicht” vertelt Stijn Valgaeren van het Parkeer- en mobiliteitsbedrijf van de stad Antwerpen.

   

  Het Parkeer- en mobiliteitsbedrijf is zeer tevreden over de testresultaten. Zowel de aanraakschermen op zonne-energie, het betalend parkeren met bankkaarten als de nummerplaat-ingave werken zoals het hoort. Daarom werd beslist dat de innovatieve parkeerautomaten ook elders in de binnenstad worden ingevoerd. Dat wil dus ook zeggen dat er op veel meer automaten ook met bankkaarten betaald kan worden. De komende weken zal aannemer Apcoa 225 parkeerautomaten in de binnenstad vervangen. Wanneer een automaat aangepakt wordt, kunnen parkeerders steeds terecht bij de dichtstbijzijnde automaat.

   

  Wegwijs bij het betalen via een aanraakscherm

  De aanraakschermen maken betalend parkeren eenvoudiger. Schepen voor mobiliteit en parkeren Koen Kennis legt uit hoe het moet. “Om het scherm te activeren druk je eerst op ‘start’. Daarna springt het scherm aan en kan je meteen zien welke tarieven je moet betalen. Ook aan wie geen Nederlands spreekt werd gedacht. Zo kan je de informatie in het Engels, Frans en Duits terugvinden. Om verder te gaan druk je op de groene knop en geef je je nummerplaat in. Daarna kan je aangeven hoe lang je wilt blijven staan en wordt het eindbedrag meteen getoond. En dan moet je nog betalen.” Schepen Kennis kiest ervoor om met de betaalkaart de parkeersessie te betalen. “Het gaat zo eenvoudig. Je moet zelfs je pincode niet ingeven”, aldus Kennis.

   

  Extra info op de schermen

  Een bijkomend voordeel van de innovatieve technologie van de aanraakschermen is dat ze ook andere nuttige informatie kan meegeven. Zo zal er binnen enkele maanden info beschikbaar zijn over de openbare toiletten en de Velo-stations in de omgeving van elke parkeerautomaat. Maar ook het opsommen van de wegenwerken in de buurt behoort op termijn tot de mogelijkheden.

   

  Apps als betaalalternatief

  Naast de parkeerautomaten met grotere aanraakschermen pakt de stad Antwerpen vandaag ook uit met twee nieuwe apps: Parkmobile.be en 4411.be. Beide zijn eenvoudig te downloaden en beschikbaar voor smartphone (zowel voor Apple-, Android- als Windows-besturingssystemen). De informatie over de twee applicaties is te vinden op elke nieuwe automaat en op nieuwe borden die in het straatbeeld verschijnen. De apps zijn zowel in de stad Antwerpen als de districten van toepassing.

   

  Dankzij de innovatieve nieuwe automaten biedt het Parkeer- en mobiliteitsbedrijf een ruim betaalaanbod voor elke gebruiker die wil parkeren: via de betaalautomaten zelf met munten of betaalkaarten, via sms of apps. Voor bewoners is er nog steeds de bewonerskaart.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Zelfcorrigerende Zonnebril helpt kinderen tegen cataract in kansarme gebieden.


  Nieuwe Zelfcorrigerende Zonnebril helpt kinderen tegen cataract in kansarme gebieden.

  De Belgische VZW Eyes For The World lanceert een nieuwe revolutionaire zonnebril voor kinderen in kansarme gebieden. De zelfcorrigerende zonnebril heeft het grote voordeel dat de gebruiker hem zelf kan afstellen en er dus geen hulp nodig is van oogartsen of opticiens. Deze bril is ontwikkeld door optometrist Koen Van Pottelbergh en Prof. John Friedman van Beautiful Vision International. We willen jongeren preventief beschermen tegen hoge UV die in de meeste gevallen cataract veroorzaken . Want iedereen heeft recht op een goed en beschermend zicht!
  Slecht zien betekent weinig of geen toekomst. Volgens de Wereld gezondheidsorganisatie wordt meer dan 20% van de cataracten veroorzaakt door blootstelling aan de zon en de hoge UV. Naar aanleiding van missies in Zuid-Afrika en Brazilië hebben we kunnen vaststellen dat heel wat jongeren op jeugdige leeftijd lijden aan dit probleem. Cataract of star is een vertroebeling van de ooglens waardoor het zicht verminderd. In vele landen zijn deze operaties te duur en hebben vele kinderen een probleem met hun zicht.
  Meer dan één miljard mensen ter wereld heeft vandaag geen toegang tot oogcorrectie of een bril omdat ze niet de financiële middelen hebben, maar ook omdat er in ontwikkelingslanden te weinig mensen met de juiste kwalificaties zijn om degelijk oogonderzoek en -operaties uit te voeren. Zes op tien leeft zonder de nodige oogcorrectie, wat een enorme impact heeft op hun opvoeding, sociale leven, opleiding en algemene levenskwaliteit.
  Revolutionaire bril kan het verschil maken. De revolutionaire bril, genaamd “Focus UV” biedt een oplossing voor dit wereldwijde probleem. Deze bril is ontwikkeld door optometrist Koen Van Pottelbergh . Hij is de stichter van Eyes For The World, een Belgische stichting die zich bezighoudt om wereldwijd kansarme mensen het recht te geven om te zien, en de Amerikaanse Prof. John Friedman van Beautiful Vision International, die zich bezighoudt met het onderzoeken en ontwikkelen van betere oplossingen om mensen op een goedkope manier beter te laten zien. Deze bril is gebaseerd op het principe van Prof Alvarez waar een convex en concaaf glas over elkaar schuift. De sterkte varieert van +4.25 tot -500 dioptrie.
  Eyes For the World wil volwassen en kinderen een betere toekomst geven in alle continenten. Eyes For The World heeft een samenwerking met de +Foundation van de KBVB en was het sociale project van de Rode Duivels tijdens het WK in Brazilië. Ze hebben reeds projecten opgestart in 4 continenten maar ze willen ook kansarme mensen helpen hier in België en hiervoor is er een samenwerking opgestart met Homeless Cup.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen De Schorre 12 | 08 | 2015

  Landschapsexpo toont erfgoedgeschiedenis van de Rupelstreek aan wandelaars en fietsers Op dinsdag 11 augustus opende Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en groen- en recreatiedomeinen, officieel de Landschapsexpo Rupelstreek in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. In samenwerking met de Rupelgemeenten en erfgoedverenigingen zet De Schorre deze zomer een tijdelijke landschapsexpo op. Op 12 locaties in de Rupelstreek ontdek je nog t.e.m. 20 september al wandelend of fietsend historische landschapsfoto’s die verwijzen naar het steenbakkerijverleden en die de vergelijking met vroeger en nu in de verf zetten.

   

  Dit jaar blaast Provinciaal Recreatiedomein De Schorre 25 kaarsjes uit. 2015 is

  bovendien ook het Europees jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed. Het hele jaar door zet De Rupelstreek i.s.m. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zijn erfgoed in de kijker. In samenwerking met de gemeentebesturen van de Rupelstreek en de erfgoedverenigingen zet De Schorre deze zomer ook een tijdelijke landschapsexpo op. Op verschillende locaties ontdek je al wandelend of fietsend uitvergrote historische landschapsfoto’s die de vergelijking met vroeger en nu in de verf zetten. De locaties vormden een belangrijke rol in de industriële geschiedenis van de

  Rupelstreek en elke foto verwijst naar een aspect van het steenbakkerijverleden. Van de

  steenbakkerijen en paardenstallen, de aanlegplaatsen aan het water waar de bakstenen

  verscheept werden, tot de tegelfabriek Gilliot.

  Gedeputeerde Bruno Peeters bij de foto in De Schorre op het panoramapunt. - Copyright: De Schorre

  Gisteren, op dinsdag 11 augustus, opende Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en groen- en recreatiedomeinen, officieel de landschapsexpo. De laatst geplaatste foto in De Schorre werd onthuld in aanwezigheid van enkele genodigden en pers.

  Als historicus vind ik het erg belangrijk dat De Schorre samen met de Rupelgemeenten tijdens dit feestjaar ook het verleden in de kijker zet. De manier waarop De Schorre en de volledige Rupelstreek zich de laatste decennia heeft ontwikkeld is ongelofelijk. Deze foto staat op een unieke plek in De Schorre, het is hoogste punt en je hebt er een prachtig uitzicht. De foto toont een gelijkaardig uitzicht op de kleiput met in de verte het centrum van Boom. Alleen was het toen een kale uitgegraven kleiput. Nu is het een zee van groen en bomen. Het verschil met vroeger is groot.” vertelde gedeputeerde Bruno Peeters.

   

  De tijdelijke landschapsexpo omvat in totaal 12 canvassen met historische foto’s, waarvan drie in De Schorre. De landschapsexpo blijft staan t.e.m. 20 september. Ideaal om te combineren met een fiets- of wandeltocht in de streek!

   

  Rupelnootjes
  Naast de landschapsexpo trakteert De Schorre in het kader van haar 25e verjaardag en het Europees Jaar van Technisch en Industrieel Erfgoed ook elke zondag van 12 juli t.e.m. 6 september met een Rupelnootje, een feestelijk muziekoptreden op een unieke locatie langs de Rupel of de Schelde. Vooraf kun je deelnemen aan een begeleide wandeling langsheen uniek erfgoed, georganiseerd door vzw Toerisme Rupelstreek. Nu zondag speelt Salida Oycho om 16 uur aan restaurant ’t Steencaycken in Boom en kun je deelnemen aan de gegidste zomerwandeling rond de vergane glorie van de scheepvaart. Ondertussen loopt de afbraak van Tomorrowland in het domein De Schorre op zijn einde. Sinds maandag is het domein weer volledig toegankelijk en vanaf vandaag lopen ook de fiets- en wandelroutes van het knooppuntennetwerk weer normaal.

  Alle info over de evenementen in De Schorre en in het kader van het feestjaar vind je op www.deschorre.be > kalender.

  PRAKTISCHE INFO Landschapsexpo Rupelstreek

  Wanneer: 12 augustus – 20 september
  Waar:

  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre            

  • Panoramapunt De Schorre: zicht op de voormalige kleiput van steenbakkerijen Verstrepen en Van Herck met op de achtergrond het centrum van Boom
  • Hoofdingang: sfeerbeeld van de kleiput met kipwagentjes voor het vervoer van de klei
  • Vlinderplein (dienstingang 2): zicht op steenbakkerij Anverreet naast de Bosstraat met droogloodsen, machinehal en ramp

   

  Boom          

  • Nabij het rondpunt in de Kapelstraat: historisch beeld van de Kapelstraat met links, ter hoogte van De Schorre, de tientallen rijen droogloodsen waarin de ‘groene’ steen gedroogd werd alvorens hij gebakken werd in de ovens langs de rivier.

   

  Schelle         

  • Tolhuis aan het veer op de Scheldedijk: zicht op ‘den Escaut’, in 1934 gebouwd als de grootste productie-eenheid voor elektriciteit van het continent

   

  Niel                      

  • Wijk Hellegat, parking Boomsestraat: zicht op de kleiput achter het Natuurhuis de Paardenstal: droogloodsen, spoorlijn en vervoer met paard en kar
  • Tegenover Alvo, Boomsestraat: zicht op Hellegat met de talrijke schoorstenen van de ringovens langsheen de Rupel, de aanlegkade en het prieeltje van Hof van Moriau

   

  Rumst         

  • Boonhof: een zicht op de voormalige Steenfabriek Landuyt met machinehal, droogloodsen, spoorlijnen en transportband; op de achtergrond de kleiput met de bagger
  • Museum Rupelklei, Overwinningstraat: historisch zicht op het laden van de baksteen met kruiwagens in de steenschuiten          
  • Poort van de Beukelaer, Kardinaal Cardijnstraat: historisch zicht van de steenfabriek De Beukelaer met droogloodsen, ringoven met schoorsteen, machinehal en ramp voor aanvoer van de klei

   

  Hemiksem    

  • Kallebeekveer: postkaart met zicht op ‘het mozegat’, de oude aanlegplaats en het veer van het gehuchtje Kallebeek
  • Molendreef: postkaart met een luchtfoto van de industriële site van de Gilliot Tegelfabriek met o.a. de flesovens, productiehal, bureel (nu appartementen en notariskantoor Hellemans) en los- en laadkade langs de Benedenvliet


  Meer info: www.deschorre.be > kalender > landschapsexpo Rupelstreek

  Onthaal De Schorre | onthaal@deschorre.be | 03 880 76 00

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   

   

   

   

   

   

   

  12 | 08 | 15

  Rubensmarkt op zaterdag 15 augustus

  Op zaterdag 15 augustus kunnen bezoekers tijdens de Rubensmarkt op en rond de Antwerpse Grote Markt terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens.

   

  Op de sfeervolle Rubensmarkt bieden marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers kunnen zo letterlijk en figuurlijk van het zeventiende-eeuwse leven proeven. De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt (Groenplaats, Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Handschoenmarkt, Grote Markt en Kaasrui).

   

  Visit Antwerpen, de toeristische dienst van de stad, stapt mee terug in de tijd: de medewerkers van de infobalie op de Grote Markt zijn die dag uitgedost in prachtige historische kledij en informeren de bezoekers van 8 uur tot 16.45 uur.

   

  De Rubensmarkt maakt deel uit het zomerprogramma in de historische binnenstad. De zomerkalender met alle activiteiten in het centrum van Antwerpen is te raadplegen op www.antwerpen.be/zomer.

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oldtimers

  Oldtimers

   Na het succes en de waardering van de eerste Dimabeurs worden de Waasland Expohallen weerom gevuld met unieke en speciale voertuigen, daterend van voor de oorlog tot de jaren ’70, 80, uit aller tijden. In 2015 vindt dit evenement plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september. Het gehele weekend zal in het teken staan van het mobiel erfgoed. Show, verkoop en ruil van oldtimers & classic-cars, usa-cars,  prestige wagens, onderdelen, boeken, miniaturen en zo vele meer.

   

  Een familiebezoek is best de moeite waard , nostalgie alom. Jong en oud kan er terecht. We hebben de meest recente Mercedes prestige wagen versus de oldtimer 1957, maar ook van andere merken, Rolls Royce, Ferrari, Porsche, noem maar op. Ook Minerva’s van 1939 zijn er te bewonderen.

   

  Ook voor de kleinen is er een modelbouwclub die hun op afstand bediende vrachtwagen, kranen en bulldozer een demonstratie houdt. Uiteraard is er voldoende catering aan democratische prijzen.

  Tevens wordt op zondag 20 sept een rondrit gehouden langs de wegen van het scheldegebied en waasland

  Deelnemen kan nog - neem een kijkje op www.dimabeurs.be.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps BOKSGALA

  Antwerps BOKSGALA

  Op vrijdag 18 september wordt de CadX loods (op het Eilandje, nabij Badboot) het strijdtoneel voor Vlaanderens beste profboksers. Naast vijf amateurkampen, zullen er ook vier elitekampen op het programma staan. Ondermeer de kamp tussen Meriton “Mr. TNT” Karaxha en “El Hamwi” beloofd erg spannend te worden. Het hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door Najat “Miss Nouni” Hasnouni. Zij zal haar Belgische titel voor eigen publiek mogen verdedigen. Aansluitend is er een VIP meet & greet met de boksers alsook een afterparty voor het publiek.

  'Het Publiek zal de enige winnaar zijn' Aldus Ronald De Vulder, die als primeur aangaf dat het broertje van Sugar Jackson meer dan waarschijnlijk aanwezig zal zijn...

  zie eveneens op www.antwerpboxingacademy.com 

  Foto's : Georges Peeters

  artikel : Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen De Schorre 12 | 08 | 2015

  Landschapsexpo toont erfgoedgesch

  iedenis van de Rupelstreek aan wandelaars en fietsers Op dinsdag 11 augustus opende Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en groen- en recreatiedomeinen, officieel de Landschapsexpo Rupelstreek in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. In samenwerking met de Rupelgemeenten en erfgoedverenigingen zet De Schorre deze zomer een tijdelijke landschapsexpo op. Op 12 locaties in de Rupelstreek ontdek je nog t.e.m. 20 september al wandelend of fietsend historische landschapsfoto’s die verwijzen naar het steenbakkerijverleden en die de vergelijking met vroeger en nu in de verf zetten.

   

  Dit jaar blaast Provinciaal Recreatiedomein De Schorre 25 kaarsjes uit. 2015 is

  bovendien ook het Europees jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed. Het hele jaar door zet De Rupelstreek i.s.m. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zijn erfgoed in de kijker. In samenwerking met de gemeentebesturen van de Rupelstreek en de erfgoedverenigingen zet De Schorre deze zomer ook een tijdelijke landschapsexpo op. Op verschillende locaties ontdek je al wandelend of fietsend uitvergrote historische landschapsfoto’s die de vergelijking met vroeger en nu in de verf zetten. De locaties vormden een belangrijke rol in de industriële geschiedenis van de

  Rupelstreek en elke foto verwijst naar een aspect van het steenbakkerijverleden. Van de

  steenbakkerijen en paardenstallen, de aanlegplaatsen aan het water waar de bakstenen

  verscheept werden, tot de tegelfabriek Gilliot.

  Gedeputeerde Bruno Peeters bij de foto in De Schorre op het panoramapunt. - Copyright: De Schorre

  Gisteren, op dinsdag 11 augustus, opende Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en groen- en recreatiedomeinen, officieel de landschapsexpo. De laatst geplaatste foto in De Schorre werd onthuld in aanwezigheid van enkele genodigden en pers.

  Als historicus vind ik het erg belangrijk dat De Schorre samen met de Rupelgemeenten tijdens dit feestjaar ook het verleden in de kijker zet. De manier waarop De Schorre en de volledige Rupelstreek zich de laatste decennia heeft ontwikkeld is ongelofelijk. Deze foto staat op een unieke plek in De Schorre, het is hoogste punt en je hebt er een prachtig uitzicht. De foto toont een gelijkaardig uitzicht op de kleiput met in de verte het centrum van Boom. Alleen was het toen een kale uitgegraven kleiput. Nu is het een zee van groen en bomen. Het verschil met vroeger is groot.” vertelde gedeputeerde Bruno Peeters.

   

  De tijdelijke landschapsexpo omvat in totaal 12 canvassen met historische foto’s, waarvan drie in De Schorre. De landschapsexpo blijft staan t.e.m. 20 september. Ideaal om te combineren met een fiets- of wandeltocht in de streek!

   

  Rupelnootjes
  Naast de landschapsexpo trakteert De Schorre in het kader van haar 25e verjaardag en het Europees Jaar van Technisch en Industrieel Erfgoed ook elke zondag van 12 juli t.e.m. 6 september met een Rupelnootje, een feestelijk muziekoptreden op een unieke locatie langs de Rupel of de Schelde. Vooraf kun je deelnemen aan een begeleide wandeling langsheen uniek erfgoed, georganiseerd door vzw Toerisme Rupelstreek. Nu zondag speelt Salida Oycho om 16 uur aan restaurant ’t Steencaycken in Boom en kun je deelnemen aan de gegidste zomerwandeling rond de vergane glorie van de scheepvaart. Ondertussen loopt de afbraak van Tomorrowland in het domein De Schorre op zijn einde. Sinds maandag is het domein weer volledig toegankelijk en vanaf vandaag lopen ook de fiets- en wandelroutes van het knooppuntennetwerk weer normaal.

  Alle info over de evenementen in De Schorre en in het kader van het feestjaar vind je op www.deschorre.be > kalender.

  PRAKTISCHE INFO Landschapsexpo Rupelstreek

  Wanneer: 12 augustus – 20 september
  Waar:

  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre            

  • Panoramapunt De Schorre: zicht op de voormalige kleiput van steenbakkerijen Verstrepen en Van Herck met op de achtergrond het centrum van Boom
  • Hoofdingang: sfeerbeeld van de kleiput met kipwagentjes voor het vervoer van de klei
  • Vlinderplein (dienstingang 2): zicht op steenbakkerij Anverreet naast de Bosstraat met droogloodsen, machinehal en ramp

   

  Boom          

  • Nabij het rondpunt in de Kapelstraat: historisch beeld van de Kapelstraat met links, ter hoogte van De Schorre, de tientallen rijen droogloodsen waarin de ‘groene’ steen gedroogd werd alvorens hij gebakken werd in de ovens langs de rivier.

   

  Schelle         

  • Tolhuis aan het veer op de Scheldedijk: zicht op ‘den Escaut’, in 1934 gebouwd als de grootste productie-eenheid voor elektriciteit van het continent

   

  Niel                      

  • Wijk Hellegat, parking Boomsestraat: zicht op de kleiput achter het Natuurhuis de Paardenstal: droogloodsen, spoorlijn en vervoer met paard en kar
  • Tegenover Alvo, Boomsestraat: zicht op Hellegat met de talrijke schoorstenen van de ringovens langsheen de Rupel, de aanlegkade en het prieeltje van Hof van Moriau

   

  Rumst         

  • Boonhof: een zicht op de voormalige Steenfabriek Landuyt met machinehal, droogloodsen, spoorlijnen en transportband; op de achtergrond de kleiput met de bagger
  • Museum Rupelklei, Overwinningstraat: historisch zicht op het laden van de baksteen met kruiwagens in de steenschuiten          
  • Poort van de Beukelaer, Kardinaal Cardijnstraat: historisch zicht van de steenfabriek De Beukelaer met droogloodsen, ringoven met schoorsteen, machinehal en ramp voor aanvoer van de klei

   

  Hemiksem    

  • Kallebeekveer: postkaart met zicht op ‘het mozegat’, de oude aanlegplaats en het veer van het gehuchtje Kallebeek
  • Molendreef: postkaart met een luchtfoto van de industriële site van de Gilliot Tegelfabriek met o.a. de flesovens, productiehal, bureel (nu appartementen en notariskantoor Hellemans) en los- en laadkade langs de Benedenvliet


  Meer info: www.deschorre.be > kalender > landschapsexpo Rupelstreek

  Onthaal De Schorre | onthaal@deschorre.be | 03 880 76 00

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  •  

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen
  10 | 8 | 2015

  Verblijf Toerende Toerist Zhao Dandan in provincie Antwerpen zit er bijna op Dandan sluit haar roadtrip door onze provincie op 16 augustus af met Déjeuner sur l’herbe in De Schorre
  Op 14 juli arriveerde de jonge Chinese vrouw Zhao Dandan in onze provincie. In een mum van tijd ontpopte ze zich als Toerende Toerist en inspireerde ze tal van inwoners via haar blog om hun vrije momenten door te brengen in de provincie Antwerpen.  Ze nam al deel aan meer dan 30 activiteiten. Zo flaneerde ze door het Arboretum in Kalmthout, leerde met tadelakt werken in Kamp C,  feestte op Tomorrowland in De Schorre, ging pitkamperen met Terra Nova in Wuustwezel, genoot van de Antwerpse musea tijdens Museumnacht, ... Vandaag gaat Dandans laatste week in. Op zondag 16 augustus neemt ze afscheid van al haar gastgezinnen én van onze provincie. Dandan vervulde haar rol als ambassadrice met verve. Haar inspanningen gaven de bekendheid van de provinciale activiteiten een fikse duw in de rug.
  Het is dan wel Dandans laatste week, van uitbollen is geen sprake. De jonge Chinese ambassadrice-voor-één-maand van de provincie Antwerpen gaat deze week nog naar de Hooibeekhoeve in Geel, kampeert nog op een vlot in Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, bezoekt nog kasteel d’Ursel en het Antwerpse FotoMuseum, gaat sterren kijken op de Kesselse Heide, krijgt een rondleiding in de kathedraal van Antwerpen, pikt een concert mee in het openluchttheater van het Rivierenhof en een film in het bos in Provinciaal Groendomein Hoge Mouw.

   

  Dandan leert de boerenstiel In de Hooibeekhoeve krijgt Dandan samen met de jongeren van de speelpleinwerking van Geel een rondleiding langs de melkrobot, de jongveestal en de voederkuilen. Ze steken de handen uit de mouwen, bereiden het eten van de dieren, voederen ze en doen proefjes met mest. Na het werk staat er een geo-cache in de buurt en een picknick op de wei op het programma. Na haar doortocht op de Hooibeekhoeve kan Dandan herbronnen op een vlot op het Zilvermeer. Eten en slapen op een vlot dat ronddobbert, het is eens wat anders.

   

  Op woensdag 12 augustus vergaapt ze zich aan de sterrenhemel op een open plek in de Kesselse Heide. Bij mooi weer maakt ze samen met blogsters Eveline Wittemans, Kelly Steenlandt en Amylia De Schepper de doortocht van de Perseïden live mee. Het volledige programma van Dandan vind je op www.toerendetoerist.be/dandans-toer.

   

   

  Dandan kampeerde op 4 augustus in een boompit in Wuustwezel - Copyright: Walter Liégois

   

  Dagdag Dandan

  Op zondag16 augustus eindigt Dandans roadtrip door de provincie Antwerpen. ’s Morgens geniet ze nog van Déjeuner sur l’herbe, een mooie wandeling gevolgd door een copieus ontbijt met panoramisch zicht in De Schorre. Daarna wuiven al haar gastgezinnen Dandan uit. Dandan trekt terug naar China met een rugzak mooie herinneringen: “Pitkamperen heeft me het meest verrast. Je kampeert hoog in een boom, maar eens je in de boomtent zit, voel je dat niet meer.” vertelt Dandan “Tomorrowland in De Schorre was een absolute topper en zou ik zeker aanraden aan mijn vrienden. Als mijn ouders naar België zouden reizen, zou ik hen het schemerspoorfietsen in Kapellen warm aanbevelen. Met een kleine groep gezellig fietsen over de sporen en genieten van het bos was echt leuk.”

   

   

  PRAKTISCHE INFO LAATSTE WEEK DANDAN

  Wanneer:

  Maandag 10 augustus

  Bezoek Hooibeekhoeve in Geel van 9.30 tot 13 uur

   

  Vlotkamperen Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer van 13.30 uur tot 11/8 9.30 uur

  Dinsdag 11 augustus

  Privérondleiding in kasteel d’Ursel met extra aandacht voor de Chinese kamers van 11 uur tot 14.30 uur

  Woensdag 12 augustus:

  Sterren kijken in provinciaal Groendomein Kesselse Heide van 23.45 uur tot 0.15 uur

  Donderdag 13 augustus

  Bezoek aan de kathedraal van Antwerpen van 13 tot 16.30 uur

   

  Concert John Butler Trio in OLT Rivierenhof van 17 tot 23 uur

  Vrijdag 14 augustus

  Bezoek nieuwe expo FoMu Antwerpen van 10 tot 12 uur

  Zaterdag 15 augustus

  Film in het bos in Provinciaal Groendomein Hoge Mouw van 20 tot 23 uur

  Zondag 16 augustus

  Déjeuner sur l’herbe in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre van 8.30 tot 11.30 uur

   

  Afscheidsfeest met gastgezinnen in bezoekerscentrum De Schorre (niet toegankelijk voor publiek, wel voor pers) van 11 tot 15 uur


  Waar: Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol Kasteel d’Ursel, Wolfgang d’Urselstraat 9, Hingene Provinciaal Groendomein Kesselse Heide, Vaerestraat 4, Nijlen Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt, Antwerpen Openluchttheater Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 242-245, Deurne FotoMuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, Antwerpen Provinciaal Groendomein Hoge Mouw, Lichtaartsebaan 45, Kasterlee Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom
  Meer info: www.toerendetoerist.be

  #Dandan15

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  10 | 08 | 2015 -PROVINCIE ANTWERPEN

  Koeien voederen, kalfjes knuffelen en pannenkoeken eten

  #dandan15
  Het avontuur van de Chinese Dandan loopt stilaan op zijn einde. Vandaag begon ze aan haar laatste week op Antwerpse bodem. En die is ze gestart in Geel, op de Hooibeekhoeve. Samen met de jongeren van de speelpleinwerking van Geel werd ze ondergedompeld in de boerderij en alles daarrond. Ze kon de koeien aaien, voederen en kwam er alles te weten over een moderne melkstal. Daarna vertrok ze met een geo-cache het veld in. De dag werd afgesloten met een glas verse melk en pannenkoeken met hoeve-ijs en aardbeien. Eén voor één lekkere hoeveproducten!

   

  Wil je weten wat Zhao Dandan schrijft over haar bezoek? Lees het vanaf morgen op haar blog www.toerendetoerist.be

  Dandan samen met de jongeren van het speelplein van Geel en blogster Hannelore met haar kinderen - Copyright: provincie Antwerpen

   

  Beleef de boerderij
  Op Hooibeekhoeve maak je kennis met een modern melkveebedrijf én veel meer. Je kunt er een tocht maken met een huifkar, er op uit trekken met een geo-cache, de interactieve tentoonstelling ‘Windows@rural’ verkennen of op een speelse manier ontdekken hoe mest werkt. Jaarlijks ontvangt Hooibeekhoeve meer dan 100 groepen: scholen, verenigingen, vrienden, gezinnen, …  Hiervoor maak je op voorhand een afspraak. Alle informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > Beleef de boerderij.

  Waar: Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel
  Meer info: www.provincieantwerpen.be

  www.toerendetoerist.be

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Receptjes met de groenten van de Stadsboerderij: Week 13


  Het groentepakket* van deze week: Snijboontjes, rode biet, venkel, courgette en brocolli. En daarbij tomaatjes of aubergine of komkommer, afhankelijk van wat je reeds vorige week kreeg in je pakket. Alles komt van de Stadsboerderij in Wilrijk.

  Laat dat warme weer maar komen met deze heerlijke Ice-tea en salade van Jolien!

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen via facebook en sms.


  Venkelsalade met rode biet
  Voor zomerse dagen. 

  Nodig: 1 grote venkel, 3 wortelen, 1 voorgekookte rode biet, 1 appel, olijfolie, azijn, peper, zout, eventueel rozijnen of cranberries

  Bereiding:
  - Kook de rode biet in zijn geheel. Snijd de rode biet niet in stukken voor het koken, anders loopt al het sap weg.
  - Kuis de venkel en snijd in fijne schijfjes.
  - Snijd de wortelen, de rode biet en de appel in fijne stukjes.
  - Meng alle groenten met elkaar.
  - Voeg er een scheut olijf en azijn aan toe.
  - Kruid af met peper en zout. Je kan er ook nog rozijnen aan toevoegen.

  Tip: Je kan hier ook een maaltijdsalade van maken. Je kan er bijvoorbeeld nog fetakaas aan toevoegen of spekblokjes.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ice tea met venkel
  Een frisse, gezonde ice tea.

  Nodig: 3 zakjes groene thee (of andere smaak naar keuze), 1 liter water, 2 el honing, 1 el venkelzaadjes, sap van een halve citroen + schijfjes citroen, stengels van een venkel

  Bereiding:
  - Kook het water met de thee, de honing en de zaadjes.
  - Laat afkoelen en zet een paar uur in de ijskast.
  - Als de ice tea afgekoeld is, voeg je er het sap van de citroen aan toe.
  - Serveer in een mooie kan en werk af met schijfjes citroen en de stengels van een venkel.

  Smakelijk! 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT WILRIJK DAMES ELITE

  AANTAL DEELNEMERS 30

  EERSTE PLAATS:DE JONG THALIA

  TWEEDE PLAATS:BLAAK CHANTAL

  DERDE PLAATS:KACHELHOFFER AN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT 2015 TE WILRIJK OPENING DOOR DISTRICTVOORZITTER
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!