NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur

  Sven Gatz Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel
  Cultuur voor Vluchtelingen
  Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz wil met de overkoepelende organisaties uit de culturele wereld en de jeugdsector bekijken hoe ze samen de asielzoekers in ons land een cultureel programma kunnen aanbieden. “Deze asielcrisis stelt onze samenleving voor een beschavingsvraagstuk. Ook Kunst en Cultuur moeten hun stem laten horen in het debat”, stelt minister Gatz.
  Binnen de Vlaamse regering werd afgesproken dat de komende weken en maanden vanuit beleidsdomeinen als inburgering, werk, onderwijs en welzijn extra inspanningen worden geleverd om de asielzoekers minstens een begin van toekomst in ons land te bieden. Minister Gatz wil daarnaast bekijken hoe de cultuur- en jeugdsector hun steentje kunnen bijdragen.
  “De vraag stellen of cultuur de wereld kan redden is ze ook meteen beantwoorden”, zegt Gatz. “Maar kunst en cultuur kunnen wel een balsem zijn voor de vluchtelingen. Minstens tijdens de soms lange periode dat ze onderdak krijgen in een opvangcentrum.”
  Begin volgende week brengt minister Gatz alle overkoepelende organisaties uit de cultuur- en jeugdsector samen. Bedoeling is om een concreet actieplan op te stellen en af te spreken hoe zij vanuit hun perspectief en ervaring kunnen meewerken aan de opvang, begeleiding en culturele ondersteuning van deze kwetsbare mensen.
  Samen met de cultuur- en jeugdsector wil de minister onder meer bekijken hoe het sociaal-cultureel veld zijn lokale verenigingen kan inschakelen, of de mogelijkheid bestaat dat organisaties uit de kunst- en cultuurwereld één of meerdere vluchtelingen vrijwilligerswerk kunnen aanbieden, of kunstenaars en kunstenorganisaties hun werk en/of voorstellingen in de opvangcentra kunnen brengen. Jeugdverenigingen kunnen dan weer helpen door bijvoorbeeld in te zetten op spel en ontspanning voor kinderen en jongeren.
  “We willen de hele cultuur- en jeugdsector in beweging zetten. Daarom zal ik zowel de belangenbehartigers (Federatie van Organisaties Volksontwikkelingswerk, Overleg Kunstenorganisaties en de Jeugdraad) alsook de steunpunten (Socius, Kunstenpunt en de Ambrassade), bij het overleg betrekken. Door belangenbehartigers en steunpunten actief te laten samenwerken kunnen we zowel van onderuit als vanuit het beleid bijdragen tot een menselijke maar ook culturele opvang van de vele vluchtelingen die in ons land een nieuwe toekomst willen opbouwen.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMMELMARKT

  HET VERLOF GEDAAN DE KINDJES TERUG NAAR SCHOOL SEPTEMBER TIJD VOOR EEN ROMMELMAARKT OOK IN HOBOKEN LUMBEECKSTRAAT

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL/GS BEOBANK HOBOKEN-GIJON ESA ANDERLECHT:3--1

  GS Beobank Hoboken pakt de eerste winstpunten op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen 2015-2016. Nochtans liep het niet van een leien dakje…

   

  De bezoekers waren niet naar sportcentrum Sorghvliedt afgezakt om de landskampioen met geschenken te beladen. Zij lieten het initiatief aan de thuisploeg maar vochten voor elke meter.

  Ruim zeven minuten beukten de goudzwarten tegen de Brusselse muur vooraleer Steven Dillien een opening vond op voorzet van Imad Amazou en een schijnbeweging van Hicham Channouf

  (1-0).

   

  Bij een verre uitworp van Benoît Bouton kreeg Yorgos Coppeaux plots een reële kans voor de voeten, hij stuurde de bal enkele centimeters naast de korf. Voor het overige ging de lokale belegering verder, de weerstand was evenwel hevig. Schoten van Imad Amazou en Xavier Potvin, alsook een vrijschop van Karim Akajoua leverden geen rendement.

   

  In de 21’ kon men aan Hobokense zijde wat vrijer ademen: Khaled Oulichki deed de netten van dichtbij trillen dankzij een assist van de klaarkijkende Safouane Channouf (2-0).

   

  De tegenstrever kroop eindelijk uit zijn schelp. Een kogel van Kim Vantongelen scheerde rakelings over de dwarslat, Safouane Channouf verijdelde een gemaakt doelpunt nog net voor de doellijn, Olivier Verhanneman kwam gepast tussenbeide op pogingen van Yahia Takuk en Joost Mignolet. De laatste doelkans uit de eerste speelhelft was weggelegd voor Karim Akajoua, de dribbelactie van onze kapitein eindigde met een trap die schuinlangs zoefde.

   

  De goudzwarten begonnen aan het tweede bedrijf met de bedoeling om het pleit zo snel mogelijk definitief te beslechten. Steven Dillien kon een ééntweetje met Imad Amazou, na een alles verslindende solotocht doorheen de vijandelijke linies, helaas niet afronden. Ook Imad Amazou wist een fraaie mogelijkheid niet te benutten, een schicht van Antoine Lemaire deed de vingertoppen van Benoît Bouton gloeien. Steven Dillien en Imad Amazou slaagden er beurtelings opnieuw niet in om de Anderlechtse portier te verschalken. Dit gebeurde tenslotte wel bij het ingaan van het laatste kwartier toen Hicham Channouf door Karim Akajoua keurig werd bediend en onhoudbaar uithaalde (3-0).

   

  De partij leek beslist, doch dit was niet gerekend op Gijonesa-coach Rudi Proost die zijn troepen voor een ultieme stormloop naar voren joeg. De contacten werden bitsiger, zodat het arbitrale duo Marc Nihoul-Christophe Blairon herhaaldelijk moest ingrijpen om de gemoederen te bedaren. Yorgos Coppeaux werd met een geel karton van het toneel verwijderd na een overtreding op Xavier Potvin.

   

  Een vrije trap van Karim Akajoua leidde tot een doelworsteling waarbij Kim Vantongelen straffeloos handspel beging, in de weeromstuit mocht Rida Chakroun zich op ongeoorloofde wijze voorbij laatste man Xavier Potvin werken en scoren (3-1). De scheidsrechters wuifden het plaatselijk protest weg…

   

  Tijdens de laatste vijf minuten stond de GS-defensie onder zware druk: Rida Chakroun zette Olivier Verhanneman tweemaal flink aan de arbeid, Kim Vantongelen trof paal en lat, Mohamed El Mokhtari strooide vruchteloos enkele schitterende passes in het rond, zelfs de mee opgerukte Benoît Bouton trakteerde zijn overbuur op een harde knal!

   

  Aldus kwam de verdiende overwinning bijna in gevaar, nadat voldoende doelkansen voor het grijpen lagen om de wedstrijd in een vroeger stadium probleemloos uit te spelen… 

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire, Hicham Channouf (1), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki (1), Safouane Channouf, Steven Dillien (1), Xavier Potvin,coach Rudy Smets en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  samenstelling Gijonesa Anderlecht: doelman Benoît Bouton, Francisco Anton Martinez (kpt), Rida Chakroun (1), Yorgos Coppeaux, Mohamed El Mokhtari, Joost Mignolet, Joren Monival, Yahia Takuk, Kim Vantongelen en coach Rudi Proost.

   

  Volgende vrijdag gaat de tocht naar de Henegouwse gemeente Manage waar we worden opgewacht door HCTE Cosmos La Hestre, het resultaat van een fusie tussen eerstenationaler Elite Futsal Binche en tweedeklasser HCT Besonrieux-Le Roeulx dat haar stamnummer overdroeg aan MFC Morlanwelz (tweede nationale afdeling A).

   

  Ter voorbereiding van haar eerste wedstrijd in de Vlaamse competitie 2015-2016 - regio centraal, aanstaande vrijdag bij Duvel Breendonk B, oefende het B-team in de vooravond met een aantal nieuwe gezichten tegen SSC Napoli Stekene, deelnemer aan datzelfde kampioenschap in regio west. 

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen 2015

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 jaar notedop in een notendop...  25 jaar notedop in een notendop...

  Hierna de volledige toespraak van de voorzitter:

  Geachte aanwezigen:

   

  Met veel enthousiasme hebben mijn bestuur, en veel anonieme helpende handen en ik deze jubileumviering van het 25 jarig bestaan van onze cursuswerking “DE NOTEDOP” voorbereid. De definitieve start van onze cursuswerking was in 1990 bij de oprichting van de vzw, die dan ook officieel onder deze naam verscheen in het staatsblad.

   

  We danken u allen van harte dat jullie zo talrijk aanwezig zijt (niettegenstaande de mini-mini uitnodigingen op de e-mails) op deze viering en speciaal de vertegenwoordiger van het districtscollege van Hoboken, de heer Raets Koen schepen van cultuur. De districtsvoorzitter Mevrouw Kathelijne Toen heeft zich laten verontschuldigen evenals de andere leden van het districtscollege van Hoboken. Bij deze talrijke opkomst denk ik te mogen besluiten dat onze organisatie niet overbodig was maar wel degelijk een belangrijke taak had te vervullen in onze directe omgeving en zelfs daarbuiten en regelmatig ook in samenwerking met verschillende dienstencentra zowel van Hoboken als van Antwerpen. Zeker mag ik niet vergeten te bedanken een ganse groep mensen te beginnen met:

   

  Al onze ijverige supergemotiveerde cursisten die ondanks alles door weer en wind de cursussen volgden en die de basis vormen van onze cursuswerking, zonder cursisten geen cursuswerking.

   

  Al onze cursusgevers en vroegere cursusgevers die, steeds volledig onbezoldigd, ten dienste staan en stonden van onze cursuswerking en tijd noch moeite sparen om aan onze cursisten het beste van hun kunnen te geven en dit zowel op het gebied van talen Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Chinees als van de verschillende opleidingen voor computer, tablet en smart phone. Voor deze laatsten is het een niet te onderschatten taak om de supersnelle wijzigingen in het media gebeuren op te volgen.

   

  Al onze sympathisanten en sponsors die door hun aanwezigheid een hart onder de riem steken van ons bestuur. Een sponsoring die noodzakelijk was om deze viering tot stand te kunnen brengen na het wegvallen van de vroegere subsidie van de provincie, terwijl we toch nog altijd trachten een minimum aan inschrijvingsbedrag te handhaven, zodat dit voor onze cursisten een niet onoverkoombare financiële inspanning zou betekenen.

   

  Ook een dank aan de verschillende dienstencentra waaronder: de Liberty, het Victor de Bruyn dienstencentra, de Boskes, Portugesenhof en de locatie de 2 Jossen waar we de bovenverdieping afhuren om de vlotte en steunende samenwerking met de respectievelijke besturen.

   

  Graag wil ik het duo Dobrev, Ivo en Kristina, danken voor het opluisteren van deze namiddag, topmuzikanten die, destijds bij onze organisatie, cursussen volgden en kind aan huis zijn. 

   

  En, last but not least, moet ik als voorzitter onze bestuursleden bedanken  voor hun inzet voor onze cursuswerking, een cursuswerking die een hart en een ziel heeft voor medemensen zonder onderscheid. Hierbij denken we ook aan de vroegere moedige pioniers die de noodzaak zagen om ook een kans te geven aan hun medemensen en, zoals nu nog steeds, een betaalbare en nuttige opleiding aan te bieden waarbij ook de sociale contacten aan bod komen.

   

  Toch mogen we een onderwerp niet uit de weg gaan namelijk de toekomst; om deze veilig te stellen hebben we behoefte aan jongere bestuursleden en nog meer cursusgevers daarom durf ik hier ook een oproep doen aan mensen die zich geroepen voelen een taak in het bestuur of als cursusgever op te nemen, zich kandidaat te stellen en hun naam kenbaar te maken wat steeds kan via telefoon, e-mail, of mondeling. 

   

  Ook durven we vragen aan alle aanwezigen, om voor onze cursuswerking “DE NOTEDOP” vzw reclame te maken in jullie kennissenkring want het spreekwoord “onbekend is onbemind” is hier ook zeker van toepassing. Een nieuwe reeks cursussen start nu op maandag 14/09/2015. Het cursusrooster is ook te vinden in het jubileumboekje dat hier in de zaal ter beschikking ligt.

  Indien u nog verdere vragen hebt over onze cursuswerking, kan u deze namiddag terecht bij de personen van het bestuur met de blauwe hemden waarop Notedop staat geborduurd, of  bij de aanwezige cursusgevers die een badge dragen met hun naam en de cursus die zij geven.

   

  De aanwezige oud cursusgevers mogen bij Monique een klein herdenkingsgeschenkje afhalen.

   

  We lieten ook een herdenkingsdoosje maken, dit doosje is bedoeld om bank-, tram-, identiteits-,korting- en nog andere kaarten in op te bergen zodat ze niet beschadigd worden. U kan deze bekomen aan een vriendenprijs van € 5/st. er zijn maar een 30 tal beschikbaar.

   

  En laat ons nu klinken op het 25 jaar zeer actief bestaan van Notedop en de solidariteit tussen de cursisten de cursusgevers en het bestuur waarvan vandaag het meer dan positieve bewijs, prosit !!!!

   

  De voorzitter

   

  Bob Anthonissen

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de schorre

  De Schorre

  Provincie Antwerpen

  Adrenalinekicks op Xtreme Xperience in De Schorre
  Zondag 13 september 2015, 12 uur – 18 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

  Op zondag 13 september organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre m.m.v. amateursportfederatie FROS de zesde editie van Xtreme Xperience. Een waanzinnig sportfestival met meer dan 40 verschillende sportactiviteiten in het teken van de 4 natuurelementen water, aarde, lucht en vuur. De beste internationale topatleten geven spectaculaire demonstraties en tips & tricks tijdens initiaties. Nergens anders kun je als bezoeker zo veel sporten zelf uitproberen als op Xtreme Xperience! Op het programma staan heel wat (extreme) sporten zoals mountainboarden, bike trial, muurklimmen, BMX, parapente, breakdance, skateboarden, … maar ook minder bekende sporten als You.fo, ijsklimmen, headis, trivolle en spikeball kun je hier ontdekken. Net als vorig jaar plaatst Sneeuwsport Vlaanderen een sneeuwhelling op de deltaweide en kun je er ook snowboarden en skiën! Voor de kleintjes is er het Kids Riglet Park van Burton (3 – 6 jaar).

   

  Topatleten

  De zesde editie belooft opnieuw een fantastisch sportfestival te worden. Met flatland bmx atleten als Viki Gomez en Gilles Van de Sompel, Belgische kampioenen in het deltavliegen Tom Haagdorens en Jochen Zeischka, en verschillende andere grote namen, staan er ook nu weer een resem atleten te popelen om op Xtreme Xperience hun tricks te tonen. Ook het Getinsane team met Iciar Van den Bergh en Nicolas Vanhole is van de partij.  Nicolas is trouwens ook bekend van zijn Ketnetprogramma ‘Helden’. Tijdens Xtreme Xperience wordt ook het mountainbikeparcours van De Schorre officieel geopend. Dit mountainbikeparcours is het eerste officiële technische mountainbikeparcours in Vlaanderen, dat enkel voor ervaren mountainbikers geschikt is.

  P_Bijschrift - Copyright: xxx

   

  Music Stage

  Nieuw dit jaar zijn de dj workshops en ook de Music stage by Afterglow  & StuBru. Op het programma staan Bawser, Deuxfwa en Studio Brussel dj’s Class en Jonny DC. In de airstream caravan  van VIERtv kun je dan weer je eigen verzoeknummer aanvragen. Het kruim van de PXL Music (de pop- en rock school) toert al een hele zomer langs de festivals en houdt ook halt op Xtreme Xperience. Bij MINI kun je trouwens een testritje maken met een MINI. Wie kans wil maken op een weekend weg met een MINI kan trouwens deelnemen aan de facebookwedstrijd door voor 14 september een originele foto van zichzelf in extreme sportoutfit mét een MINI te posten op de facebookpagina’s van MINI Belux én Xtreme Xperience.  

  Xtreme Xperience gaat door op zondag 13 september van 12 uur tot 18 uur. De toegang bedraagt 2 euro per persoon. Kom zeker met de fiets, we voorzien fietsenstallingen! Meer info over  het programma en het volledige bezoekersplan vind je op www.xtremexperience.be. Vergeet niet de facebookpagina van Xtreme Xperience te volgen want De Schorre geeft heel wat prijzen weg! Je kunt een mooie drinkbus van Mizu winnen, een Blackeye clipper voor op je gsm en workshops waarin je zelf je longboard kan ontwerpen.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zondag 13 september 2015, 12 uur – 18 uur

  Programma Music Stage By Afterglow & StuBru
  12u00 - 13u30: Deuxfwa
  13u30 - 15u00: Bawser
  15u00 - 16u30: Johnny DC
  16u30 - 18u00: DJ Class

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Deelnameprijs:
  € 2 p.p.

  Website:
  www.xtremexperience.be

  Social media:
  Facebook

  Meer info:
  Onthaal De Schorre | onthaal@deschorre.be | T 03 880 76 00 | www.deschorre.be

  Organisatie:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en FROS, samen met 40 andere sportclubs– en verenigingen, mediapartners en sponsors.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SPOOR VAN SCHOENEN IN DE MODE

  DE TENTOONSTELLING FOOTPRINT NEEMT JE MEE IN HET SPOOR VAN SCHOENEN IN DE MODE.

  VAN HAAST BUITENAARDSE ONTWERPEN TOT DE NEGENTIENDE EEUWSE KLOMPEN.

  DE AANDACHT GAAT UIT NAAR DIE MODE-EN SCHOENONTWERPERS DIE MET HUN VAKMANSCHAP EN ARTISTIEKE VISIE  EEN VOETAFDRUK NALIETEN OP DE MODEBEELDEN VAN HUN TIJD.

  IK DENK DAT ALLE VROUWEN VERLEID ZULLEN   WORDEN VAN DE DAGELIJKSE SCHOEN TOT DE SCHOENEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

  MEN KAN ER ONDERWERPEN BEKIJKEN VAN ONDER ANDERE Maison Martin Margiela-Dirk Bikkemergs-Ann Demeulemeester-Dries Van Noten-A.F.Vandevorst-Manolo Blahnik-Christian Louboutin-Tokio Kumagai-Roger Vivier-JW Anderson-Balenciaga-Andrè Perugia-Vivienne Westwood-Salvatore Ferragamo-Patrick Cox-Raf Simons-Azzeddine Alaia-en vele anderen.

  NIEUWSCHIERIG GEWORDEN GA ER EENS EEN KIJKJE NEMEN HET MODE MUSEUM NATIONALESTRAAT 28 2000 ANTWERPEN

  OPEN:DINSDAG-ZONDAG VAN 10 UUR TOT 18 UUR ELKE EERSTE DONDERDAG VAN DE MAAND VAN 10 UUIR TOT 21 UUR GESLOTEN OP 25 EN 26 DECEMBER 2015,1 EN 2 JANUARI 2016,TICKETS TOT 30 MINUTEN VOOR SLUITINGSTIJD

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SPOOR VAN SCHOENEN IN DE MODE

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  3 september 2015


  VREDE IS ALTIJD MOGELIJK

  RELIGIES EN CULTUREN IN DIALOOG

  TIRANA, 6-8 september 2015

   

  Vierhonderd vertegenwoordigers van de grote wereldgodsdiensten en van de politieke, diplomatieke en culturele wereld ontmoeten elkaar op een driedaags topcongres in de Albanese hoofdstad Tirana. De humanitaire crisis aan de grenzen van Europa, de brandhaarden in het Midden-Oosten en de ecologische crisis staan hoog op de agenda. De ontmoeting volgt op de succesvolle editie 'Peace is the Future' die vorig jaar in Antwerpen plaatsvond.

   “Vrede is altijd mogelijk - Religies en culturen in dialoog' is de titel van de driedaagse internationale ontmoeting die zondag 6 september van start gaat in de Albanese hoofdstad Tirana. Dit voormalige communistische land - dat als enige natie ooit het staatsatheïsme invoerde - is vandaag een interessant laboratorium voor het vreedzaam samenleven van moslims en christenen. Tegelijk staat het samenleven er ook onder druk: het land levert vele 'foreign fighters' aan Islamitische Staat en ook de Thalys-aanslagpleger was langs Tirana terug uit Syrië naar West-Europa gereisd. Het kleine Balkanland is vandaag een kandidaat lidstaat voor de Europese Unie.

  Marco Impagliazzo, voorzitter van Sant'Egidio, duidde op een persconferentie in Rome op 1 september de titel als volgt: "Het is onze overtuiging dat vrede altijd mogelijk is. Met kracht moeten we het pessimisme bestrijden dat zoveel hedendaagse conflicten omgeeft, alsof er geen oplossingen mogelijk zijn. Ook wat de grote migratiestroom richting Europa betreft, moeten we weten dat we meer moeten investeren in de vrede. Het is de ervaring van Sant'Egidio in de afgelopen jaren dat er in die zin altijd meer mogelijk is dan men gewoonlijk denkt".

  Sant'Egidio ijvert voor een diplomatieke oplossing voor het conflict in Syrië, onder meer via de campagne #SaveAleppo, en voor de bescherming van de christelijke en andere minderheden. Inzake de vluchtelingenstroom bieden de gemeenschappen van Sant'Egidio hulp bij de opvang aan de grenzen van Europa, vandaag onder meer in Italië en Hongarije, en ijvert de gemeenschap voor meer Europese solidariteit, de aanpassing van de Dublin-regels en de creatie van 'veilige kanalen' voor de migranten, in de zin zoals onder meer Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement, vanmorgen op Radio-1 het formuleerde.

  Op het congres in Albanië zullen vierhonderd vertegenwoordigers van de grote wereldgodsdiensten, van de wereld van de politiek, de cultuur en de economie zich buigen over tal van actuele kwesties. De conflicten in het Midden-Oosten en in Afrika staan hoog op de agenda. Zo is er onder meer een belangrijk panelgesprek over LIbië, waar voor het eerst vertegenwoordigers van beide regeringen (Tobruk en Tripoli) samen aan één tafel zullen aanzitten.

  Het volledige programma vindt u hier.

  Bij de opening zondag wordt er een belangrijke boodschap van Paus Franciscus verwacht, die AlbanIë vorig jaar als eerste Europees land bezocht en die persoonlijk aandrong op het houden van de Meeting in Tirana.

  Vanuit België nemen onder meer de bisschoppen Johan Bonny, Jean-Pierre Delville en Leon Lemmens deel, evenals orthodox metropoliet Athenagoras Peckstadt; Brussels opperrabbijn Albert Guigui; anglicaans bisschop Robert Innes en Mohammed Achaibi, vice-voorzitter van de moslimexecutieve.

  Een honderdtal leden en sympathisanten van Sant'Egidio reizen naar Albanië af om te helpen bij de ontvangst van de gasten, de logistiek van de bijeenkomst en om het congres bij te wonen.

  De editie van vorig jaar vond plaats in Antwerpen onder de titel "Peace is the Future". Toen woonden zevenduizend belangstellenden het congres bij. Vierduizend jongeren van  Antwerpse scholen namen deel aan het jongerenprogramma.

  Voor meer info: Jan De Volder, 0495 79 50 91

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   v

  Provincie Antwerpen

  3 | 9 | 2015

  Fietsplezier langs de Kempense Kolonies
  Verken Merksplas en Wortel-Kolonie met vernieuwde Landlopersroute

  Een opmerkelijk landschap en dito erfgoed, meeslepende verhalen en kandidaat UNESCO werelderfgoed… De voormalige landloperskolonies in Merksplas en Wortel vormen misschien wel dé ontdekking in de Kempen. Ooit een vooruitstrevend sociaal experiment, vandaag twee schitterende domeinen. Je verkent ze met behulp van de vernieuwde Landlopersroute. Het aparte decor, het pure fietsplezier en de stemmige picknickplekjes maken er een echte topper van.

  In 1823 arriveerden de eerste behoeftige gezinnen in de Vrije Kolonie van Wortel. Twee jaar later gingen ‘beroepsbedelaars’ verplicht aan de slag in de Onvrije Kolonie van Merksplas.
  Het ging om een vooruitstrevend en grootschalig sociaal experiment: door hun noeste arbeid veranderden de landlopers de woeste grond in een rijk en afwisselend landschap. De kaarsrechte dreven weerspiegelen de tucht en de orde die er vroeger heersten. Beide Kolonies zijn intussen als landschap beschermd, de meeste gebouwen als monument. Mogelijk volgt in 2018 een erkenning als UNESCO Werelderfgoed.

  Opening Landlopersroute - Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

  Landlopersroute anno 2015

  Toerisme Provincie Antwerpen presenteerde de Landlopersroute in 2000. De fietsroute anno 2015 oogt nog boeiender en gevarieerder. Ze omvat meer groen (zoals natuurgebied Blakheide in Beerse), interessante bezoekerscentra (De Klapekster in Wortel-Kolonie en de Stadsboerderij in Turnhout) en het brongebied van de Mark. Bij de ‘poosplaatsen’ langs het riviertje zorgen grote zwerfkeien met gedichtjes voor een poëtische noot. De Landlopersroute telt bovendien heel wat sfeervolle picknickplekjes .

  Absolute topper

  Naast het populaire knooppuntennetwerk behoudt Toerisme Provincie Antwerpen een reeks bewegwijzerde themalussen, waaronder de Aardbeienroute in Hoogstraten, de Heideroute in Kalmthout en de Trappistenroute in Malle. De Landlopersroute hoort zeker thuis in dat rijtje. Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “De Landlopersroute heeft alles wat fietsen in de Kempen zo aantrekkelijk maakt: een markant verhaal, boeiende attracties, een hoog fietscomfort en talloze fijne plekken om te genieten van een drankje of een picknick.”

  PRAKTISCHE INFO

  Route: De Landlopersroute doorkruist Merksplas, Hoogstraten, Turnhout, Beerse en Rijkevorsel. Ze is 57 kilometer lang, de verkortingen 41 km (westelijke lus) en 16 km (oostelijke lus). De lus is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met vermelding ‘Landlopersroute’. Starten kan bij de Landloperskapel, Kapelstraat in Merksplas, Parking Van Cuyck (achter Sint-Katharinakerk), Jan Van Cuyckstraat in Hoogstraten en Stadsboerderij, Veldekensweg 10 in Turnhout

  Flyer: De flyer van de Landlopersroute is gratis verkrijgbaar bij de toeristische diensten van de betrokken gemeenten, de Landloperskapel in Merksplas en de Stadsboerderij in Turnhout.

  Website: Je kunt de flyer downloaden op www.kempen.be.

  App: download voor je vertrek de Kolonie-app, gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.

  Kaartje Landlopersroute  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  copyricht  koen fasseur voor de provincie

  Provincie Antwerpen

  Provinciale landschapsdag 2015 in Oud-Turnhout
  Dinsdag 22 september ontdekken professionals, buurtbewoners en vrijwilligers Landschap De Liereman


  Elk jaar focust de provinciale landschapsdag op een karakteristiek landschap uit de provincie. In 2015 is het de beurt aan De Liereman. Dit groene gebied van 500 hectare in Oud-Turnhout en Arendonk is gekend voor zijn rijk geschakeerde, wisselende geschiedenis. Al wie geïnteresseerd is in natuur, landschap en erfgoed komt aan zijn trekken op de provinciale landschapsdag. Inschrijven kan nog tot dinsdag 15 september.


  Gedeputeerde voor Leefmilieu Rik Röttger geeft de aftrap voor deze zesde provinciale landschapsdag.  Het voormiddaggedeelte gaat over de aardkundige waarden van De Liereman, over het ecohydrologisch onderzoek en de natuurinrichting, het landschapsbeheer op de grens van natuur en erfgoed en over de laatmiddeleeuwse exploitatie in Oud-Turnhout. Als de natuur- en erfgoedliefhebbers deze theorie achter de kiezen hebben, trekken ze ’s namiddags de natuur in.

   

  Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende wandelingen en een fietstocht. Met een historische wandeling, een bodemerfgoedwandeling, een natuur- en een stiltewandeling is er voor elk wat wils. Tijdens de fietstocht ontdek je niet alleen De Liereman, maar ook de omgeving van het domein. De provincie Antwerpen organiseert de provinciale landschapsdag in samenwerking met Natuurpunt, Bezoekerscentrum Landschap De Liereman en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. De landschapsdag mikt op mensen die professioneel of vrijwillig met landschapsbeheer en/ of erfgoed bezig zijn en op mensen uit de buurt die de natuur in hun buurt beter willen leren kennen.

   

  “’Arme gronden, rijk verhaal’, dat biedt Landschap De Liereman op de provinciale landschapsdag. Net als tijdens de vorige edities stelt de provincie Antwerpen samen met haar partners een bijzonder landschap in onze provincie voor. De Liereman is niet enkel een beschermd landschap, dankzij de hoge landschappelijke en cultuurhistorische waarde, maar ook een natuur- en stiltegebied. De Liereman is bovendien niet alleen een verhaal van het verleden, maar ook en vooral van de toekomst.  Het gebied wordt als een geheel benaderd vanuit een integraal beheerplan. Hierbij is de focus verschoven van behoud, bescherming en ontwikkeling van zeldzame biotopen en leefgebieden van vogels en andere planten- en diersoorten naar een meer contextueel landschapsverhaal. De provincie ijvert voor een meer integrale landschapsvisie waarbij er aandacht is voor beleefbaarheid en participatie en de focus ligt op ‘behoud door ontwikkeling’ van cultuurhistorische landschappen met velerlei waarden.”, aldus gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Natuur en Landschap.

  Vijver bij huis Misonne in De Liereman - Copyright: Natuurpunt

  De Liereman

  De Liereman is een van de oudste natuurgebieden van België. Kruidig ruikende gagelstruiken staan er broederlijk naast zoet geurende brem en frisgroene bossen liggen er naast uitgestrekte heidevlakten. Er leven zeldzame dieren en planten waarvan de wulp en de rugstreeppad de bekendste zijn. Zes wandelroutes gidsen bezoekers door het domein. De Liereman is de habitat van een schaapskudde en een groep wilde konikpaarden. In het bezoekerscentrum aan de rand van het gebied geniet je van een drankje op het terras of van de tentoonstelling over de rijke geschiedenis en het unieke landschap.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Dinsdag 22 september van 9 tot 17 uur

  Waar:
  bezoekerscentrum De Liereman, Schuurhovenberg 43, 2360 Oud-Turnhout

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be > Landschapsdag

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  02| 09 | 2015

  Technische richtingen volzet in Provinciaal onderwijs Antwerpen
  Helft van leerlingen zijn meisjes.

  Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen blijft groeien. Bij de start van het nieuwe schooljaar zijnverschillende van de technische opleidingen volledig volzet en de inschrijvingen lopen nog. Opvallend: bijna de helft van de leerlingen zijn meisjes.

  De provinciale secundaire scholen zetten hard in op knelpuntberoepen. Nijverheidsrichtingen zoals Basismechanica, Sanitair en centrale verwarming, Elektrische installaties, Hout, Industriële wetenschappen en chemie waren in een mum van tijd volzet.

   

  Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert: "Het aantal leerlingen stijgt dit jaar opnieuw. Met nu al ruim 4700 leerlingen, tegenover 4600 vorig jaar, mogen we spreken van een groeiende populariteit van het Provinciaal Onderwijs. Net zoals in het hoger onderwijs kiezen ook bij ons meer en meer meisjes voor een technische richting. Ze vertegenwoordigen bijna 50% van de leerlingen van het Provinciaal secundair onderwijs in Antwerpen. Die evolutie kan ik natuurlijk enkel maar aanmoedigen."

   

  Centrum Leren en Werken 

  Het Centrum Leren en Werken blijft status quo qua inschrijvingen. Jongeren die uitvallen in het regulier secundair onderwijs kunnen in het Centrum Leren en Werken, via een duaal en modulair leertraject, alsnog een attest, certificaat of zelfs een diploma secundair onderwijs behalen.

   

  Maximumfactuur werkt

  Inga Verhaert: "We investeren graag verder in modern technisch- en beroepsonderwijs voor de provincie Antwerpen. Toegankelijkheid staat daarbij voorop. De kostprijs van een dure, technische richting mag geen drempel vormen. We hebben daarom nu al 2 schooljaren een maximumfactuur van 250 euro voor de eerste graad van het secundair. Met succes!"

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schorre


  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  De Schorre

  De Schorre viert 25 jaar met groot feest op zaterdag en sluit zondag af met laatste Rupelnootje

  zaterdag 5 september, 14 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre


  Ooit een kleiput met steenbakkerijen, nu een domein dat bruist van de activiteit in een prachtige groene omgeving. De Schorre onderging in 25 jaar tijd een heuse metamorfose! Het provinciaal domein viert dit al een heel jaar lang en zet op zaterdag 5 september de kers op de taart met een groot feest! Van 14 uur tot 21 uur zijn er doorlopend muziekoptredens, flamencoshows, dj’s en is er leuke kinderanimatie. Ook kun je gratis waterfietsen en minigolf spelen.  Om 21 uur sluit De Schorre haar groot feest af met een verbluffend verrassingsspektakel door Les Commandos Percu. Breng je familie en vrienden mee en beleef een gezellige dag in De Schorre! De toegang is gratis en iedereen is welkom.

  Om 21 uur is er een groot slotspektakel met vuurwerk door Les Commandos Percu.
   Copyright: eventdigital Salisbury UK foto ook

  Programma 25 jaar De Schorre

  14 uur: start verjaardagsfeest

  15 – 21 uur: doorlopend muziekoptredens en animatie:

  • Kinderanimatie, circusinitiaties, springkastelen, waterfietsen (tot 18 uur), minigolf (tot 18 uur), …
  • Flamboyante flamenco optredens door La Guardia Flamenca: 

  In adembenemende outfits brengen deze danseressen flamenco met een knipoog en een hoek af. Wervelend straattheater, doorspekt met dans en zang, muzikaal begeleid door een aantal warmbloedige toreros.

  • Groove FM Band:

  Combineren groovy pop- en rockmuziek met een dosis funk. De band is opgebouwd rond Olivier De Laet, bekend van the Voice van Vlaanderen 2013.

  • Krema Kawa: 

  Krema Kawa maakt altijd het mooie weer dankzij hun zonnige muziek. Voorheen bekend als El Creme Glace Ques, nu een muzikale nieuwe weg ingeslagen.

  • El Juntacadáveres: 

  De Argentijnse muzikant Enrique Noviello brengt, ondersteund door muzikanten uit verschillende genres, een stomende mix van tango, rock en hip-hop.

  • DJ Digna:

  Het was al snel duidelijk dat Digna haar passie bij muziek lag, als 16jarige speelde ze al op heel wat feestjes, ondertussen speelt ze house music naast grote namen als DJ Wout, Laurent Wery, Prinz,...

  • DJ Mario: 

  Deze resident DJ van Casa Blanca Festival zorgt meteen voor sfeer!

  21 uur: verbluffend slotspektakel met met vuurwerk door Les Commandos Percu: 

  Internationaal bekend Frans gezelschap dat op een fascinerende manier ritme, beweging en percussie laat versmelten tot een visueel totaalspektakel.

  Laatste Rupelnootje

  Op zondag gaat het laatste Rupelnootje door. De Schorre trakteert in het kader van 25 jaar De Schorre en het Europees Jaar van Industrieel en Technisch Erfgoed al een hele zomer met Rupelnootjes, gratis en feestelijke muziekoptredens. Op 6 september brengt Plug It In tijdens het laatste Rupelnootje aanstekelijke covers aan de watertoren van Rumst. Het bezoekerscentrum van de watertoren is speciaal voor deze gelegenheid ook te bezoeken. Voor het optreden kun je de gegidste wandeling ‘Met botten door de putten’ volgen van vzw Toerisme Rupelstreek. De gids vertelt je alles over de oude en nieuwe functie van de kleiput en de unieke fauna en flora. Vooraf inschrijven voor de wandeling is nodig en doe je bij Toerisme Rupelstreek (T 03 880 76 25, info@toerismerupelstreek.be). De Rupelnootjes zijn gratis en vrij bij te wonen, hiervoor hoef je niet te reserveren.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Verjaardagsfeest 25 jaar De Schorre

  Wanneer:Zaterdag 5 september 2015, 14 uur – 21 uur
  Waar: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom
  Deelnameprijs:gratis
  Website:www.deschorre.be > kalender > 25 jaar De Schorre

  Wandeling: ‘Met botten door de putten’

  Wanneer:Zondag 6 september 2015, 14 uur – 16 uur
  Startadres : Watertoren, Rumstestraat, Reet
  Deelnameprijs: € 2,5 (gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen -14 jaar)
  Reservatie: T 03 880 76 25 | E info@toerismerupelstreek.be | www.toerismerupelstreek.be 
  Website:www.deschorre.be > kalender > Rupelnootje

  Rupelnootje Plug It In aan de Watertoren van Rumst

  Wanneer:Zondag 6 september 2015, vanaf 16 uur
  Waar: Watertoren, Rumstsestraat, Reet
  Deelnameprijs:gratis
  Website:www.deschorre.be > kalender > Rupelnootje

  Meer info:
  Onthaal De Schorre | T 03 880 76 43 | onthaal@deschorre.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  BBQ-receptjes met de groenten van de Stadsboerderij: Week 16 


  Het groentepakket* van deze week: Warmoes van de Baarbeekhoeve in Muizen, rode bieten, venkel, en jonge suikermaïs van de Stadsboerderij. Verder boontjes of tomaten of komkommer of courgette, eveneens van de Stadsboerderij.

  Wie een groentepakket ontvangt, kan aardappelen van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver bestellen voor woensdagavond via onze webshop aan 1,90euro/kilo: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Op de gezellige BBQ van afgelopen zondag op de Stadsboerderij hebben Jolien en Emma ons laten genieten van heerlijke BBQ-groentengerechten die we graag met jullie delen. Wij hopen alvast op een zonnige septembermaand!

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.

  Venkel-Bulgursalade

  Nodig: 200 gram bulgur/couscous , (olijf)olie, 1 venkel, 2 citroenen, 1 theelepel venkelzaad, 1 handje dille (of iets anders groen), peper & zout

  Bereiding:
  - Kook de bulgur gaar in kokend water.
  - Spoel koud in een vergiet en kruid met peper, zout een scheut olie
  en wat citroensap. Als je wil, kan je ook de schil van de citroen raspen en door de bulgur heen mengen.
  - Snijd de venkel heel fijn (als je dat hebt, is een mandoline hier een topmachine voor, maar je oldskool mes doet het ook) en laat die marineren in citroensap met een snuifje zout, peper en het venkelzaad.
  - Verdeel de venkel over de bulgur en bestrooi royaal met groensel. 
   

  Koolrabisalade

  Nodig: 1 grote of 2 kleine koolrabi’s, 1 theelepel graanmosterd, 1 theelepel honing, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, peper & zout 

  Bereiding:
  - Schil de koolrabi’s en snijd ze in heel fijne plakjes of rasp ze fijn.
  - Meng alle overige ingrediënten door mekaar tot een dressing en meng die door de koolrabi. Doe dat op het laatste moment, zodat de koolrabi haar knapperigheid niet verliest. 
   

  Gemarineerde pompoen

  Nodig: 1 pompoentje, (olijf)olie, (gerookt) paprikapoeder, zout & peper

  Bereiding:
  - Snijd je pompoen in niet te dikke schijven en haal de pitten eruit.
  - Meng je olie (welke je ook gebruikt), met het paprikapoeder. Heb je gerookt paprikapoeder, dan krijgt je pompoen extra pit en een intense barbequesmaak. Heb je gewoon paprikapoeder, dat werkt ook enorm goed met pompoen.
  - Meng de pompoenschijven met de olie, peper en zout. Het allerbest doe je dat met je handen, zodat je de marinade goed in het vruchtvlees kan wrijven.
  - Laat de schijven een tijdje in hun marinade zitten en leg ze daarna op de barbecue tot ze aan beide kanten goed gegrild zijn en met een vork zacht te doorprikken zijn.

  Tip: Ook lekker met een yoghurtsausje bij! 

  Groentesates

  Nodig: Groenten (paprika, ui, courgette,...), olie,  peper & zout

  Bereiding:
  - Laat je satéstokjes weken in water.
  - Je zou je groenten kunnen marineren in bijvoorbeeld oregano of basilicum. Heb je daar zin in, doe dat dan zeker. Maar omdat we weten dat we ontzettend lekkere kraakverse groenten hebben, kiezen we hier voor puur natuur.
  - Snijd je groenten grof in ongeveer even grote stukken.
  - Prik ze op een stokje en bestrooi met peper, zout en olie (dat mag royaal).
  - Leg ze op de barbecue en draai regelmatig om. Ze mogen best wat kleur hebben, hier en daar een donker randje geeft je spiesjes extra pit. 
   

  Auberginerolletjes met couscous

  Nodig: 250 gram couscous, halve citroen, 1 aubergine per 2 personen, verse kruiden (bijv. rozemarijn, basilicum, ...), paprikapoeder en chili, zout & peper, (olijf)olie, 285 ml water

  Bereiding:
  - Snijd de aubergines in dunne plakken.
  - Smeer de plakken aubergine in met olijfolie, besprenkel ze met wat zout en peper en leg op de BBQ.
  - Houd de aubergines goed in het oog zodat ze niet aanbranden.
  - Marineer ondertussen de couscous met koud water en citroensap en laat deze mengeling een kwartiertje trekken. Breng daarna op smaak met peper, zout, paprikapoeder en de andere kruiden.
  - Leg wat couscous en nog wat verse basilicumblaadjes op een plak aubergine en rol hem dicht. Maak de rolletjes vast met een satéstokje. 


  Aardappelen met lookboter

  Nodig: 12 aardappelen, 250 gr lookboter, zout, olie

  Bereiding:
  - Was de aardappelen in koud water en droog ze af.
  - Leg de aardappelen op hun vlakke kant, snij er een kruis in en wrijf ze in met zout.
  - Pak elke aardappel daarna in in een stuk aluminiumfolie, dat je met olie ingevet hebt.
  - Leg de ingepakte aardappelen vervolgens zo’n 45 minuten op de barbecue, en keer ze een paar keer om.
  - Neem de aardappelen van het vuur als ze gaar zijn. Scheur de folie open en leg op elke aardappel wat kruidenboter.


  Smakelijk! 

  www.stadsboerderijantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vzw Kempens Landschap

   

  01 | 09 | 2015

  Kempens Landschap en gemeente geven kasteelhoeve van Grobbendonk nieuw leven

  Erfpacht met koopoptie maakt opwaardering en openstelling mogelijk

  Gisteren stemde het college van Grobbendonk ermee in om de kasteelhoeve van Grobbendonk samen met Kempens Landschap in erfpacht te nemen, met de mogelijkheid tot latere aankoop ervan. Daardoor kunnen de partners starten met het onderzoek naar de opwaardering van het gebouw en haar omgeving en de openstelling voor het publiek. Op de eerstkomende gemeenteraad van Grobbendonk wordt de beslissing definitief.

  Kasteelhoeve van Grobbendonk - Copyright: Kempens Landschap


  Bakermat

   

  Grobbendonk dankt zijn ontstaan aan een ridderlijke familie, ook Grobbendonk genaamd, waarvan de laatste sporen teruggaan tot ca. 1200. Deze familie was van oudsher de eigenaar van de streek en had het destijdse Hof van Grobbendonk, gelegen aan de samenvloeiing van de Aa en de Kleine Nete, als centrum. Het kasteel van Grobbendonk is helaas verwoest. Enkel het bijgebouw, zijnde de huidige kasteelhoeve, is nog gespaard gebleven.

   

  Samenwerking tussen Kempens Landschap, gemeente en graaf d’Ursel

   

  De kasteelhoeve behoorde zeer lang toe aan de familie d’Ursel. Door vererving kwamen het gebouw en de voor- en achterliggende gronden enkele jaren geleden toe aan graaf Ghislain d’Ursel. Zijn droom was om de kasteelhoeve een publieksfunctie te geven en open te stellen. Hij kon dit evenwel niet zelf op zich nemen.

   

  Toen Kempens Landschap dit enkele jaren geleden vernam, gingen we maar al te graag in gesprek met de graaf en de gemeente Grobbendonk.”, zegt Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap. “Het was immers zowel de droom van onze vereniging als die van de gemeente Grobbendonk om dit prachtige domein, dat uitzonderlijk mooi gelegen is, te kunnen veiligstellen en nieuw leven in te blazen. De graaf was graag bereid tot samenwerking.

   

  Burgemeester Herman Cambré: “Gezien de omvang van de eigendomsoverdracht werd er door Kempens Landschap voorgesteld om de kasteelhoeve met de 14 ha achterliggende bossen in erfpacht te nemen. Een prima oplossing, want er werd ook een clausule opgenomen die de mogelijkheid tot de latere aankoop verzekert. De graaf kon hiermee instemmen, omdat hij net als de gemeente geloofde in de samenwerking met Kempens Landschap”.

   

  Mooie toekomst verzekerd

   

  We zijn blij dat graaf Ghislain d’Ursel in Kempens Landschap en de gemeente de geschikte partners voor zijn droom zag, en open stond voor een creatieve benadering”, zegt Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap. “We zijn er klaar voor om het dossier uit te werken, de restauratie stapsgewijs op te nemen en een geschikte herbestemming te zoeken. Ook de uitzonderlijke omgeving willen we opwaarderen in samenwerking met andere partners.

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  01 | 09 | 2015

  Passionele koren gezocht voor 63ste Koortornooi!

  Alle niet-professionele koren uit de provincie kunnen deelnemen aan het 63ste koortornooi. Koren worden tijdens het tornooi beoordeeld door een deskundige jury en maken kans op financiële ondersteuning door het provinciebestuur. De inschrijvingen lopen tot 15 oktober 2015, de wedstrijden vinden plaats in het voorjaar van 2016 op verschillende locaties in de provincie. Hoe beter een koor wordt beoordeeld door de jury, hoe hoger de provinciale steun. 

  Met het jaarlijkse koortornooi ondersteunt het provinciebestuur niet-professionele koren en stimuleert hen om de kwaliteit van hun uitvoeringen verder te verhogen. Alle deelnemende koren geven een miniconcert van ongeveer 15 minuten. Een professionele jury beoordeelt hen en bepaalt zo de hoogte van de subsidies die ze gedurende vier jaar zullen krijgen. Momenteel genieten er al 103 koren van een provinciale toelage.

   

  Het Koortornooi vindt plaats op een meerdere zondagen in de maanden maart en/of april 2016 op verschillende locaties in de provincie.

  Om te kunnen deelnemen, moet het niet-professionele koor uit minimum 12 personen bestaan (dirigent niet inbegrepen), uit de provincie Antwerpen komen en op z’n minst 2 jaar actief zijn.


  Met de koortornooien wil de provincie niet-professionele koren een unieke podiumervaring bieden. Onze provincie heeft heel wat talent in huis, dat we op deze manier willen stimuleren om zichzelf uit te dagen en verder te ontwikkelen. De koortornooien kennen een rijke traditie en we merken jaar na jaar een groot enthousiasme bij de Antwerpse koren.”, zegt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens.

  Kinderkoor+ Waelrant, Borgerhout o.l.v. Marleen De Boo. – Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Inschrijven kan tot 15 oktober 2015

  Meer info:
  Cumltuurloket

  03 240 66 30

  cultuurloket@provincieantwerpen.be

  www.provincieantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    1 september 2015

  In deze flits:

  • Fietstocht (groene gordel ten zuiden van Antwerpen)
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • ARDEA-tocht naar de Biesbosch: VOLZET
  • Open Monumentendag in de Hobokense Polder
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Zondag 6 sept: Fietstocht (groene gordel ten zuiden van Antwerpen)

  Steile helling ... duwen of afstappen?
  Foto: André Van Langenhove
  Mechels Broek

  Coördinatie: André Van Langenhove - 03/288 00 81 en Paul Van den Broecke - 03/828 63 38

  Ook dit jaar richt Natuurpunt Hobokense Polder een familiale fietstocht in van 40 km. Waar gaan we fietsen? We gaan dicht bij huis een verrassende groene gordel verkennen.
  We komen in Wilrijk, Mortsel, Kontich, Hemiksem.
  Je zou niet verwachten in deze regio's zulke groene gordel te vinden.

  Wat breng je mee?
  * Een fiets per persoon
  * Regenjas (welke we niet gaan nodig hebben)
  * Een brok gezonde humor en de nodige babbels voor onderweg

  Praktisch:
  We spreken af op de speelweide van Hoboken-Polderstad.
  Vertrek fietstocht om 13.30 u.
  We fietsen aan een tempo dat iedereen (getraind of boodschappen-fietser) gemakkelijk aankan.

  Na de fietstocht is er - voor wie wil - de mogelijkheid om met de groep een warme maaltijd te nuttigen in Taverne De Schorren in Polderstad.
  Om alles in goede banen te leiden vragen we u om in te schrijven voor deze activiteit.
  Liefst via de website van Paul of telefonisch aan André of Paul. Wij verwachten u!

  Zondag 6 sept: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder

  Mechels BroekDoor Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil

  Elke eerste zondag van de maand is de opruimploeg actief in de Polder of aan de rand van de Polder om sluikstort te verwijderen. Dus stroop uw mouwen op, smeer uw kuiten en kom ons gerust (opnieuw) vergezellen want alle hulp zal nodig zijn.

  Praktisch: afspraak om 14 u op de parking van Procap, Schroeilaan 15 te Hoboken.

  Info: www.facebook.com/vreedzaamprotesttegenzwerfvuil
  of vreedzaamprotesttegenzwerfvuil@hotmail.com

  Zondag 6 sept: ARDEA-tocht naar de Biesbosch

  Mechels BroekMechels BroekDe ARDEA-excursie van 6 september, bezoek Nationaal Park De Biesbosch is VOLZET. Er kunnen max. 40 deelnemers mee.
  Personen die te laat inschreven worden automatisch op de reservelijst geplaatst en krijgen bij niet deelname het gestort bedrag terugbetaald.

  Zondag 13 sept: Open Monumentendag in de Hobokense Polder

  Aciérie in de steigers: een beeld uit het
  recente verleden
  Mechels Broek

  Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

  Tijdens de Open Monumentendag rond het thema "Erfgoed" wordt ons prachtige natuurgebied de Hobokense Polder "The place to be".

  We werken die dag samen met de cultuurdienst van het district Hoboken, met de wijkraad van Polderstad en kunnen ook rekenen op de gewaardeerde inbreng van Mclarsj en The Dreamcatchers o.l.v. Emil Brem.

  Wat bieden we op deze dag?

  1. Ga mee op ontdekking met een gids van Natuurpunt langs het industrieel verleden van de Polder. Er worden drie geleide wandelingen voorzien om 10 u - 14 u en 15 u, vertrek aan de Polderstadschool!
  2. U kunt deze wandeling ook op eigen tempo ontdekken via een aangeduid parcours. Voor families met kinderen is er een begeleide natuurwandeling om 11 u.
  3. Op verschillende plaatsen op het wandeltraject zal muziek kunnen beluisterd worden en zullen gedichten worden voorgedragen door onze eigen leden.
  4. En als kers op de taart: we zijn enorm fier die dag ook de door leerlingen van Don Bosco gerenoveerde Aciérie te kunnen inhuldigen. Dat gaat natuurlijk gepaard met heel wat feestgedruis, waarbij we ook de leerlingen en onze sponsors voor dit project zullen huldigen.
  5. Tevens vindt in de woonzone van Polderstad het initiatief 'Polderstad Creatief' plaats.

  Praktisch:
  Afspraak aan de Polderstadschool, Graspolderlei in Hoboken. Hier zal ook een hapje en drankje te verkrijgen zijn.
  Heel welkom tijdens de "openingsuren" van 10 u tot 18 u. Voorzie waterdicht schoeisel voor de wandeling in de Hobokense Polder.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 19 sept: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Za 26 sept: Infomoment Behaag Natuurlijk in Boom
  • Za 26 sept: ARDEA's herfst-bijeenkomst (halfjaarlijks infomoment)

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Roger Desmedt, 03/237.97.47

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
  geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OXFAM

  100 kilometer wandelen in de Hoge Venen voor het goede doel

  948 wandelaars stappen bijna half miljoen bijeen voor Oxfam

  Oxfam Trailwalker was dit jaar opnieuw een schot in de roos: 948 stappers, 350 vrijwilligers en bijna 2.000 supporters hebben afgelopen weekend het beste van zichzelf gegeven. Samen hebben ze bijna 500.000 euro ingezameld voor Oxfam-projecten.

  De achtste editie van de Belgische Oxfam Trailwalker zit erop. 948 mensen gingen de uitdaging aan om in teams van vier 100 kilometer te wandelen door de Hoge Venen in minder dan 30 uur. Hun manier om samen met Oxfam de krachten te bundelen tegen de armoede in wereld.

  Bijzondere deelnemers

  De eersten waren team CNFC, die afklokte op 13 uur en 27 minuten. Zij konden aan de finishlijn hun vreugde niet op:

  “Het was gewoonweg geweldig, en de Hoge Venen waren een pracht van een decor. Dit is echt onbeschrijflijk. Wat een ervaring! We hadden er helemaal niet op gerekend om eerst te zijn, met een tijd onder de 15 uur waren we al tevreden. Aan wie twijfelt om volgend jaar mee te doen: doen! Mits een beetje trainen ligt Oxfam Trailwalker in ieders bereik. Je hoeft geen records te breken – meedoen en ervoor gaan volstaat. De vrijwilligers doen een fantastische job, en je doet het uiteindelijk voor een prachtig goed doel.”

  Oxfam Trailwalker in cijfers

  Dit jaar hebben 237 teams meegedaan. Het eerste team, CNFC, bereikte na amper 13 uur en 28 minuten de finish, terwijl de Samosa’s met 29 uur en 29 minuten nog net op tijd als laatste binnenliepen. Het prachtige weer zorgde er mee voor dat er minder opgevers waren dan ooit: amper 12% van de deelnemers stapte onderweg uit de race. In totaal hebben de deelnemers samen 495.574,16 euro opgehaald voor projecten van Oxfam-Solidariteit (cijfer op 30 augustus, onder voorbehoud van laattijdige stortingen).

  350 enthousiaste vrijwilligers waren van de partij om Oxfam Trailwalker in goede banen te leiden. Supporters meegerekend, bracht het evenement 3.500 mensen op de been. Oxfam staat erop al die mensen, de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vele schenkers bijzonder hartelijk te bedanken.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

  Na het welverdiende zomerreces stonden GS Beobank Hoboken en Selaklean Thulin opnieuw tegenover elkaar voor de strijd om een derde prijs: de supercup van België!

   

  In het Euro Volley Center te Vilvoorde presenteerde onze club niet zonder trots haar nieuwe aanwinst: Imad Amazou, overgenomen van BP Bruxelles, een zaalvoetbaltopper waarmee we zonder twijfel nog sterker voor de dag zullen komen. De aan de achillespees geblesseerde Mustapha Aabbassi werd voorzichtigheidshalve aan de kant gelaten.

   

  Didier Bargibant, Orazio Valenti, Yassine Qoli en Thiago Costa waren de opvallende afwezigen in het andere kamp. Zij hebben reeds andere oorden opgezocht. De leemte werd ondertussen opgevuld door de Brazilianen Lucas Diniz Pinheiro en Alex William Da Silva, de Fransman Reda Rabei alsmede doelman Birger Maes (ZG Leuven) die tijdens de voorbereiding evenwel ernstig gekwetst raakte en wellicht voor lange tijd onbeschikbaar zal blijven. De Italo-Braziliaan Roberto Aparecido Gozi zette enkele dagen geleden voet op Belgische bodem om in zijn vervanging te voorzien. Coach Rosario Persichetti volgde Walter Bartolotti op.

   

  De Hobokenaars klommen vroeg op voorsprong: Hicham Channouf lukte een splijtende doorbraak, de goed gevolgde Antoine Lemaire hoefde diens assist slechts binnen te stoten (1-0).

   

  Olivier Verhanneman moest voor het eerst plat op een zware uithaal van Reda Rabei. In de 10’ plofte een vrijschop van deze laatste tegen het GS-muurtje, Alex William Da Silva hernam succesvol (1-1).

   

  Het Hobokense antwoord mocht er best wezen: met drie tegenstanders op de huid wist Hicham Channouf de vrijstaande Imad Amazou te bereiken, diens poging werd nog net voor de doellijn ongedaan gemaakt. Bij de daaropvolgende Henegouwse tegenstoot bood Bruno Barboza aan Henrique Cox Dos Santos Filho de gelegenheid om de roodwitten aan de leiding te hijsen (1-2).

   

  Het spel ging goed op en neer. Xavier Potvin en Karim Akajoua stelden Roberto Aparecido Gozi op de proef; aan de overzijde zoefde een knal van Mohamed Reda Dahbi nipt naast, donderde een kanjer van Henrique Cox Dos Santos Filho tegen de deklat en had Olivier Verhanneman een bliksemsnelle voetveeg nodig om Lucas Diniz Pinheiro het scoren te beletten.

   

  Op slag van rust mocht Reda Rabei een wandeltocht doorheen onze defensie triomfantelijk besluiten (1-3). De afwezigheid van Mustapha Aabbassi kwam hier toch wel op pijnlijke wijze aan het licht.

   

  GS Beobank Hoboken begon met frisse moed aan de tweede speelhelft. Hicham Channouf ontfutselde de bal van Reda Rabei en trapte de bal pardoes tegen de touwen (2-3). Twee minuten later haalde de Franse internationaal echter zijn gram (2-4) en was alles te herbeginnen.

   

  Op een diepe voorzet van Hicham Channouf waagde Imad Amazou uit de draai zijn kans, de bal werd door de ST-doelman ternauwernood in hoekschop gewerkt.

   

  In de 42’ werd de tot dan toe vrij rustige partij aan flarden gefloten door het arbitrale duo Christophe Blairon-Juan Ortega: zowel Imad Amazou als GS-coach Rudy Smet (beiden wegens verbaal protest) en Antoine Lemaire (omwille van een overtreding) werden in een mum van tijd met een geel karton van het veld verwezen. De poppen gingen aan het dansen, de ontmoeting dreigde volledig uit de hand te lopen.  

   

  Onze jongens likten hun wonden en togen met bewonderenswaardige wilskracht in de achtervolging. Hicham Channouf dreef de spanning nogmaals op met een onhoudbare pegel (3-4). Kort daarna kogelde de ongedekte Lucas Diniz Pinheiro een hoekschop van Bruno Barboza in één tijd binnen en vergrootte de kloof opnieuw met twee eenheden (3-5). 

   

  Karim Akajoua weigerde te capituleren en lanceerde een vrijschop via de staak in de Henegouwse netten (4-5).

   

  Tijdens de suspensrijke slotfase hing de onverhoopte Hobokense gelijkmaker herhaaldelijk in de lucht: Roberto Aparecido Gozi kon een verrassend schot van Khaled Oulichki met heel veel moeite vastgrabbelen, kansen voor Steven Dillien en Hicham Channouf deden de adrenaline stromen. Het mocht echter niet baten: een halve omhaal van Alex William Da Silva streek de debatten in een definitieve plooi (4-6).  

   

  De twee scheidsrechters zorgden voor een buitenproportionele apotheose: Steven Dillien (voor de zesde blauwe GS-overtreding) en Hicham Channouf (voor protest) zagen een gele kaart voor hun neus wapperen. Te midden van een chaotische sfeer legde Alex William Da Silva vanop negen meter de eindcijfers vast (4-7).

   

  Hiermee mag Selaklean Thulin de supercup in haar trofeeënkast plaatsen. Niet getreurd echter, want met het behalen van de kampioenstitel en de Beker van België kunnen we terugblikken op een buitengewoon geslaagd seizoen…

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf (2), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt) (1), Khaled Oulichki,  Safouane Channouf, Steven Dillien, Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  samenstelling Selaklean Thulin: doelmannen Roberto Aparecido Gozi en Stefano De Carolis, Bruno Barboza (kpt), Lucas Diniz Pinheiro (1), Mohamed Reda Dahbi, Henrique Cox Dos Santos Filho (1), André Pereira De Campos, Alex William Da Silva (3), Reda Rabei (2) en coach Rosario Persichetti.

   

  Op vrijdag 4 september a.s. start de nieuwe competitie 2015-2016 met een thuiswedstrijd tegen Gijonesa Anderlecht, vorig seizoen de beste neo-eersteklasser met een knappe vijfde plaats in de eindtabellen. Kom onze kampioenen vanaf 21:15 uur aanmoedigen in de aanloop naar nieuwe successen!

   

  Als toemaatje vindt u als bijlage een foto van onze ploeg die vlak voor de aanvang van deze supercup werd geschoten.

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen 2015

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!