NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongeren maakt in tweede helft het verschil

  Tongeren maakt in tweede helft het verschil

  KV SASJA - UNITED TONGEREN 19-27 Het jonge new-look Sasja verweerde zich, vooral in de eerste helft bijzonder kranig, maar moest in de tweede periode de wet van de sterkste ondergaan. De klasse van o.a. De Beule, Qerimi en Meijer, gekoppeld aan de ervaring van de landskampioen gaven de doorslag. Tongeren begon het best aan de wedstrijd en liep na zeven minuten tot 0-3 uit, met drie doelpunten van Meijer. Het verjongde Sasja, waarbij Jacobs gans de partij langs de kant bleef, liet zich niet van de wijs brengen en speelde aardig mee. Het faalde echter een aantal keer bij de afwerking, zodat de bezoekers opnieuw een kloofje konden slaan (2-7). Yme Bertels en Luka Groff verkleinden dan tot 4-7. Na een goed kwartier spelen kreeg Tongeren al zijn derde strafworp, deze maal één in geschenkverpakking met een roze strik rond. Meijer liet zich niet pramen en gooide, dan al, zijn vijfde treffer tegen de touwen (4-9). Sasja weerde zich voor wat het waard was en omdat het bij de Limburgers ook niet altijd liep zoals hun coach het had gewild, kon Rola de Hobokenaren terugbrengen tot 8-10. In de slotfase van de eerste periode scoorde elk team nog éénmaal, zodat we met 9-11 gingen rusten. Vijf minuten bleef het na de pauze gelijk opgaan (11-13), maar dan sloeg Tongeren opnieuw toe. De Beule zette de Eburonen op 13-17 en zelfs wanneer Sasja gedurende vier minuten een mannetje meer telde, kon het daar geen gebruik van maken om de kloof te dichten. Integendeel, het was Tongeren dat verder uitliep. De Beule zorgde na driekwart wedstrijd met zijn vijfde van zeven doelpunten voor 14-20. Sasja bleef zich naar best vermogen weren langs Groff en Colman, maar het mocht niet baten. De Beule en Bolaers diepten het verschil verder uit naar 15-23. Een uitgekookt Tongeren haalde vervolgens alle tempo uit de match en controleerde netjes het verder verloop van de partij tot aan het eindsignaal. Scoreverloop: 10' 2-4 / 20' 6-9 / 30' 9-11 / 40' 13-17 / 50' 15-22 / 60' 19-27 Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers: SASJA : Sam Theyssens (d - 30'), Jasper Mendes (d - 30'), Nemanja Kostic 1, Bert Bisschop, William Audi, Luka Groff 6, Kevin Jacobs, Jasper Roelants 2, Brian Meulders, Yme Bertels 2, Sibren Bertels, Sander Soetaert, Sergio Rola 3 (1), Quinten Colman 3, Robin De Roeck 2, Timo Luypaert TONGEREN : Rudi Schenk (d - 60'), Youri Denert (d), Joris Tack 1, Bram Schepers 1, Jean-Paul Stijnen, Jeroen De Beule 7, Nathan Bolaers 4, Colin Glesner 2, Arber Qerimi 3 (1), Martijn Meijer 9 (4), Ilyas D'hanis, Maxence geurde, Yannick Glorieux, Giel Slegers, Pieter Strouven Tijdstraffen: SASJA: 4 (Groff, Roelants, Rola 2x) TONGEREN: 6 (Stijnen 2x, Bolaers 2x, Strouven, Meijer) Strafworpen: SASJA 1/1 TONGEREN: 5/6 Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen organiseert informatiewandeling over de werken in het Stadspark

  StadAntwerpen organiseert informatiewandeling over de werken in het Stadspark

  De stad Antwerpen stelde voor het Stadspark een beheerplan op. Dat plan geeft aan hoe het park er de komende twintig jaar moet uitzien. Daarvoor zijn bepaalde ingrepen nodig die rekening houden met het historische karakter van het park en de hedendaagse noden.

   

  Om te informeren over het beheerplan en de werken in het Stadspark organiseert de stad een informatiewandeling voor alle geïnteresseerden (parkbezoekers, buurtbewoners, ...).

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Uitnodiging voor het tweede Ringparkfeest zondag 27 september

  Tien jaar geleden, op 18 september 2005, hield BorgerhouDt van Mensen samen met andere lokale verenigingen een Ringparkfeest ter hoogte van Hof ter Lo. Het Ringpark was een voorstel tot overkapping van de ring tussen Borgerhout en Deurne, vanaf het ziekenhuis Sint-Erasmus tot voorbij Hof ter Lo. Door die overkapping creëer je meer groene ruimte, verminder je geluidsoverlast en krijg je gezondere lucht in het dichtstbevolkte stadsdeel van Vlaanderen dat dagelijks geteisterd wordt door het drukste autostradedeel van het land.

  Tien jaar later zien we dat deze droom dichterbij is dan ooit. Ringland, stRaten-generaal en Ademloos hebben door hun acties, studie- en lobbywerk een overkapping van de ring tot een haalbare piste gemaakt. Alle politieke partijen zijn intussen voorstander en er is reeds gedeeltelijk budget voorzien voor de eerste werken.

  Dat wil BorgerhouDt van Mensen, samen met allerlei verenigingen en mensen die actief zijn in Borgerhout, vieren. Op dezelfde plek als toen, een groen stukje ring vlak naast de ring, dat binnen tien jaar zo veel meer kan en moet zijn dan de ongebruikte grasvlakte die het nu is.

  BorgerhouDt van Mensen nodigt i.s.m. lokale verenigingen, cultuurhuizen en buurtcomités iedereen uit om op zondag 27 september van 15 uur tot 20 uur mee te komen vieren en feesten. Op het groen tussen Singel en Ring t.h.v. Hof Ter Lo.
  Er is eten & drinken, sport & spel, kunst & cultuur. En natuurlijk, zoals ook tien jaar geleden, een infomarkt over het overkappen van de ring in Borgerhout.

  Hopelijk ben jij er ook!
  namens Borgerhoudt van Mensen
  Wim van Hees, Ademloos.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstencentrum Huize Berchem

  OPENSDEURDAG HUIZE BERCHEM OP 12-09-2015 SAMEN MET DE BRADERIJ DRIEKONINGENSTRAAT STATIESTRAAT EN VELE ACTIVITEITEN IN BERCHEM

  KENNISMAKEN MET HET ZORGBEDRIJF RONDGANG VAN DE SERVICEFLATS,KAPSALON ,PEDICURE MANICURE, GELAATSVERZORGING ,BAD EN DOUCHE.

  HET ETEN EERST EEN GROENTESOEP HOOFDSCHOTEL KONIJN MET APPELMOES EN KROKKETJES NAGERECHTJE EEN ECLARE;

  DAN KON MEN GENIETEN VAN DE MUZIEK EN DE LIEDJES DOOR HARRY DUJARDIN ALS VERASSING ENKELE GAST OPTREDES HET POPKOOR ONE OF A KIND EEN VOORPROEF OP HET OPTREDEN OP28 NOVEMBER EN VAN DE ZANGER SALVADOR DIAZ DIE HET KERSTCONCERT ZAL OPVROLIJKEN OP 8 DECEMBER

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch snelste autopiloot in nieuwe videoclip : Noa Neal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Belgisch snelste autopiloot in nieuwe videoclip Noa Neal !

  Het zijn drukke tijden voor Noa Neal. Na de bekendmaking dat Noa - samen met Véronique de Kock - het gezicht wordt van de nieuwe televisiezender FOX voor ons land, staat ze alweer in de startblokken om iedereen te verrassen met haar nieuwe single en bijhorende videoclip ‘Poison in Paradise’ , een song met een stevige opvallende sound en tekst, dewelke exclusief werd geschreven als theme song voor de 24Hours of Zolder.

  Verleiding, nieuwsgierigheid, snelheid, dé ultieme adrenaline kick, kernwoorden die ze benadrukt in haar nieuwe single Poison in Paradise die ze schreef met haar internationaal team ( cfr Ellie Wyatt -VK en Mike McGarity -VS ). 

  Daarbovenop werd de setting van de 24HoZ voor de allereerste keer gebruikt als decor voor een videoclip en het werd er eentje waarin racepiloot Anthony Kumpen en zijn Bas Koeten Racing team de hoofdrol vertolkten. 

  Na Noa Neal’s wereldprimeur Graffiti- de eerste 360° videoclip- met bijna 1 miljoen YouTube views, dompelen we u nu onder in het paradijs van de racers.

  Poison in Paradise is nu beschikbaar op itunes en op de streaming diensten Spotify en Deezer.

  TV music video
  https://www.youtube.com/watch?v=ApiKvKUIoRQ&feature=youtu.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Provincie Antwerpen

  11 | 09 | 2015

  Nieuwe groenzone Leeg-Rietbeemden aan Laarse Beek in Brasschaat
  Vanaf maandag 14 september start de aannemer met de werken

  De Laarse Beek is als een blauwgroene draad die veilig waterbeheer, ecologie, landschap en recreatie vloeiend met elkaar verweeft. Eerder nam de provincie Antwerpen de beek gefaseerd onder handen in het Peerdsbos en het gemeentepark van Brasschaat, met als kers op de taart een bespeelbare vistrap. Op 14 september start de provincie meer stroomopwaarts, in de wijk Het Leeg-Rietbeemden, met de inrichting van een groenzone langsheen de Laarse Beek.

  Groenzone in plaats van woonuitbreidingsgebied

  De wijk Het Leeg-Rietbeemden bevindt zich in de vallei van de Laarse Beek. Er waren plannen om aan de bestaande woonwijk bij te bouwen, maar deze woonuitbreidingsgebieden lagen voor een stuk in overstromingsgevoelig gebied (ook wel afgebakend als signaalgebied vanuit het integraal waterbeleid). Na overleg tussen de betrokken partijen bereikte de provincie Antwerpen een consensus door een zone van het Leeg-Rietbeemden langsheen de Laarse Beek te vrijwaren van bebouwing.

   

  Wijkcomité zorgt voor wandelpad

  Ook het project ‘Zoemende Rietbeemden’ van het wijkcomité Leeg-Rietbeemden was de aanleiding voor dit geïntegreerd project. In 2012 ontving het wijkcomité in het kader van Scheldehelden (Vlaamse Landmaatschappij) subsidies voor de aanleg van een wandelpad.

  De provincie, de gemeente Brasschaat en het wijkcomité beslisten om de onbebouwde percelen langs de Laarse Beek (eigendom van de gemeente) te benutten voor de realisatie van een groenzone en het project van het wijkcomité breder op te vatten.

   

  Rik Röttger, gedeputeerde voor integraal waterbeleid, noemt het project typisch voor de provincie: “De Laarse Beek is één van de 850 onbevaarbare waterlopen die wij beheren. Als grootste waterloopbeheerder staan wij voor een integrale aanpak waarbij de diverse functies die een waterloop en zijn vallei vervullen, maximaal op elkaar worden afgestemd”.

   

  Rusten, wandelen, fietsen en genieten in het groen
  De dienst Integraal Waterbeleid van de provincie stelde een ontwerper aan voor het uittekenen van de groenzone. Op basis van dit vergunde ontwerp start de aannemer nu met:

   

  • het natuurlijker maken van het bestaande parkje,
  • het afgraven van ruimingswallen en het herstel van de vallei,
  • de aanleg van een wandelpad,
  • het plaatsen van recreatief parkmeubilair zoals bankjes en picknick tafels en
  • een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Laarse Beek.

  KOSTPRIJS EN TIMING

  Kostprijs:
  De totale kost voor de aanleg van de groenzone komt op bijna 130.000,00 €. Dit wordt in hoofdzaak bekostigd door de provincie Antwerpen, met uitzondering van het wandelpad. Dit laatste wordt betaald door het wijkcomité met de subsidies van Scheldehelden.

  Timing:
  De werken starten op 14 september en duren ongeveer 55 werkdagen. Mits goede weersomstandigheden zouden de werken begin december afgerond zijn.

  Hinder door werken en werfverkeer?
  Er is geen hinder voor de omwonenden; het werfverkeer zal langs de dienstweg van de HST lopen en niet doorheen de woonwijk van Het Leeg-Rietbeemden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  11 | 9 | 2015

  Kijk in het schetsboek van een jonge kunstenares
  Babette Obers exposeert tijdens de maand september in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark

  Afgelopen schooljaar heeft de pas afgestudeerde Babette Obers voor haar masterproject gewerkt met een archivering- en registratiesysteem. De schetsboeken die ze vulde tijdens haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen fungeren als logboeken, tijdlijnen en momentopnames. Uit haar schetsen puurde ze fragmenten die ze transformeerde in grafisch werk. Haar onderzoek bewandelt de dunne grens tussen het beheersbare en het oncontroleerbare en switcht van een rationele naar een emotionele benadering.

  Archiveren en registreren zijn metaforen voor controle en voor een hang naar controle die aan ongewilde ordening doet denken. Het project van Babette Obers wil het onmogelijke enerzijds controleren en anderzijds deze controle toch doorbreken.

  Babette lokte voor haar expositie toevalligheden uit waar ze achteraf mee kon spelen en die ze kon componeren. Ze onderzocht systemen via schetsen en op etsplaten. Frappant is dat aan het werk op de etsplaten geen voorstudie voorafging. Zo bewaarde Obers hetzelfde spontane, ongecontroleerde effect als in haar schetsboeken. Na de proefdrukken manipuleerde ze sommige etsplaten tot een evenwichtig beeld.

  Werk Babette Obers

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  tot en met 30 september, alle werkdagen van 8.30 tot 17 uur.

  Waar:
  Bezoekerscentrum Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, Mechelen

  Deelnameprijs:
  gratis

  Meer info:
  Onthaal Vrijbroekpark
  T 015 45 13 80
  E vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIEHUIS

  pers bericht

  Provincie Antwerpen

   

  11 | 9 | 2015

  Provincie Antwerpen onthulde eerste raam van nieuw provinciehuis

  Nieuwe huisvesting voor provinciale centrale administratie

  Op de bouwsite aan de Koningin Elisabethlei worden de eerste contouren van het nieuwe provinciehuis zichtbaar. Tijdens de symbolische eerstesteenlegging werd geen steen, maar wel een eerste raam onthuld. Er werd ook een bijzondere tijdcapsule opgeborgen en er was aandacht voor een opmerkelijk kunstwerk op de funderingsmuur. Het ontwerp van dit compacte en duurzame gebouw is naar de hand van Xaveer De Geyter (XDGA architecten). Eind 2017 wordt dit de werkvloer van de provinciale centrale administratie en de provinciale beleidsorganen. Het gebouw zal omringd worden door een publiek toegankelijk park en voorzien zijn van een ondergrondse parking.

   

  Het oude provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei vertoonde tal van gebreken en werd gesloopt. Op dezelfde plaats verrijst een 58 meter hoge nieuwe landmark voor Antwerpen. Na de herpositionering van de opdrachten organiseert de provincie vanaf eind 2017 haar dienstverlening en uitvoering van grondgebonden materies zoals milieuvergunningen, waterbeleid, mobiliteit, toerisme, landbouw, economie,…vanuit dit gebouw.

   

  Het inspirerende bouwwerk wordt een visitekaartje voor een moderne en efficiënte administratie, met plaats voor 860 mensen.Op dit moment zit onze administratie nog verspreid over 5 verschillende gebouwen. Na inhuizing in het nieuwe gebouw kunnen we deze gebouwen verkopen of verhuren. In het torengebouw van het nieuwe provinciehuis delen we allemaal dezelfde werkvloer.”, legt gedeputeerde Ludwig Caluwé uit.

   

  Bouwconsortium Democo-Denys startte in oktober 2014 met de bouwwerken. De ondergrondse werken zijn al grotendeels achter de rug. De contouren van het auditorium en het congrescentrum worden al goed zichtbaar. Het uiteindelijke gebouw zal een gelijkvloers en 14 verdiepingen tellen en zal ruimschoots voldoen aan alle moderne eisen op vlak van energie, comfort, toegankelijkheid en veiligheid. Het wordt een passiefgebouw waarbij in alle opzichten over duurzaamheid is nagedacht.

   

  De kostprijs van het nieuwe provinciehuis is geraamd op 85 miljoen euro. Het geld is in het verleden opzijgezet. Het project weegt dus niet op de jaarlijkse begroting of op de toekomstige schuld.

   

  Geen eerste steen, maar eerste raam

   

  Tijdens de symbolische eerste steenlegging onthulde de voltallige deputatie het eerste driehoekige raam. Samen met de opmerkelijke zwenking in het ontwerp zijn de driehoekige ramen kenmerkend voor dit markante gebouw, dat maar liefst 675 van deze exemplaren zal tellen.

   

  De Antwerpse deputatie onthult het eerste raam van het nieuwe provinciehuis

   

  Verder zijn er nog een paar indrukwekkende cijfers die de omvang van het project benadrukken:

   

  • De toren rust op 2 voeten die samen 3000 kuub beton bevatten.
  • Het oude provinciehuis telde ongeveer 52.000 m² vloeroppervlakte. Vandaag gaan we naar ongeveer 23.000 m² en bijkomend ongeveer 9.500 m² parking en 22.000 m² park.
  • Op het dak komen 134 zonnepanelen
  • Er wordt gestreefd naar een K-peil van 20 en een E-peil van 38. Daarmee zal het gebouw bijna energie neutraal zijn en als de uitvoering mee zit wordt het de grootste passiefbouw in ons land. Ook daarmee wil de provincie een voortrekkersrol vervullen.

   

  Tijdcapsule

   

  Tijdens de plechtigheid werd ook de tijdscapsule toegelicht. De voorbije maanden konden inwoners van onze provincie boodschappen voor de toekomst inzenden via de website www.tijdcapsule.be. “We kregen heel wat inzendingen. Van leerlingen, gemeentebesturen, grootvaders, gezinnen, collega’s, … Een heel diverse groep mensen, met heel diverse boodschappen. Alle inzendingen voor de werden gedrukt op 15 rollen behangpapier. Het is een tentoonstelling geworden, verpakt in een lucht-, water- en lichtdichte koffer. We houden de rollen geheim en tonen ze nu niet. Ze blijven verdoken in de koffer tot 2115. Wij wensen ze een behouden voortbestaan, dichtbij het kunstwerk op de funderingsmuur, want daar zullen we de tijdscapsule begraven.”, vertelt Caluwé.

   

  Kunst op de werf

   

  Vanuit de Harmoniestraat is er een niet-alledaags kunstwerk te zien op de werf. Zes kunstenaars gingen aan de slag op een betonnen canvas: de funderingsmuur van de ondergrondse parking van het nieuwe provinciehuis in opbouw. Rond 20 oktober - als de werfplanning niet uitloopt - verdwijnt het kunstwerk, samen met de funderingsmuur, onder de grond. Het kunstevenement kreeg de toepasselijke naam ‘(ON)begane grond’. Het kadert in het pilootproject van de provincie Antwerpen voor ‘Kunst in Opdracht’. Dat daagt openbare besturen uit om kunst te integreren in openbaar patrimonium en kunstenaars de kans te geven om aan het werk te gaan in overheidspatrimonium. De vraag naar de relatie tussen kunst, architectuur en context staat daarbij centraal.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIEHUIS

  Eerstesteenlegging nieuw provinciehuis

  donderdag 10 september

  Provincie Antwerpen viert een eerste mijlpaal in de opbouw van het nieuwe provinciehuis. De ondergrondse werken zijn bijna achter de rug en ook bovengronds is er al heel wat verandering te zien. Tijdens de symbolische eerstesteenlegging kregen de genodigden zicht op de bouwwerken en een blik op de toekomstige invulling van deze duurzame compacte huisvesting voor de provinciale centrale administratie.

   

  Deze plechtigheid staat ook in het teken van de tijdcapsule. Daarin zitten diverse boodschappen voor de toekomst, ingezonden door inwoners uit onze provincie. Ze zijn verwerkt in een kant-en-klare tentoonstelling die voor minstens 100 jaar ondergronds wordt opgeborgen in de tijdcapsule.

   

  Er is ook aandacht voor kunst op de werf in het kader van ‘Kunst in Opdracht’. Op de funderingsmuur van de ondergrondse parking zetten 6 kunstenaars een 60 meter langkunstwerk. Het project kreeg de toepasselijke naam ‘(ON)begane grond’.

   

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEITESTOET


  Historische Geitestoet trekt op 20 september door Wilrijk

  Op zondag 20 september trekt de vijfjaarlijkse Geitestoet door de straten van Wilrijk.Dit historisch-folkloristisch spektakel vormt het hoogtepunt van de 1250ste verjaardag van het ‘geitendorp’ Wilrijk.

   

  De 7de editie van de Geitestoet wordt een echte verjaardagseditie. De eerste stoet ging immers vijftig jaar geleden uit. Ook dit keer mogen de bezoekers zich verwachten aan een groot spektakel van praalwagens, historische taferelen, reuzen, muziekgroepen en uiteraard heel wat geitjes. Die brengen het verhaal van 50 jaar Geitestoet en 1250 jaar Wilrijk tot leven. De bekendste koppen in de stoet zijn ongetwijfeld de stripfiguur Jommeke, die 60 jaar geleden in Wilrijk geboren werd, en de legendarische Lange Wapper.

   

  Iedereen in Wilrijk kijkt reikhalzend uit naar de Geitestoet. De stoet gaat immers maar om de vijf jaar uit en lokte bij de vorige editie ruim 75 000 toeschouwers, uit Wilrijk en ver daarbuiten. “Ook nu zullen de Wilrijkse ‘geitenkoppen’ met veel trots hun roemrijke geschiedenis tonen aan Antwerpen en Vlaanderen”, zegt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege. Districtsschepen voor feestelijkheden Hans Ides vult aan: “Voor elke Wilrijkenaar is de Geitestoet telkens een mythische gebeurtenis. In deze editie bundelen we de hoogtepunten van al de voorgaande edities.”

   

  Twee kilometer door het centrum

  De Geitestoet gaat uit op zondag 20 september om 15.30 uur en volgt een parcours van meer dan twee kilometer door het centrum van Wilrijk. De stoet passeert de volgende twee uur langs de volgende straten:

  • Alfons Chantrainestraat;
  • Heldenplein;
  • Lode Brionstraat;
  • Doornstraat;
  • Bist;
  • Heistraat;
  • Jules Moretuslei;
  • Koning Albertstraat;
  • Kleine Steenweg;
  • Vuurmolenstraat.

   

  Voor en tijdens de Geitestoet is een groot deel van het centrum van Wilrijk afgesloten voor alle autoverkeer. Wie met de wagen naar Wilrijk wil afzakken, kan het best parkeren onder het A12-viaduct of aan de UA-campus Drie Eiken, die allebei op wandelafstand liggen van het centrum.

   

  Gratis toegang, tribunekaarten in voorverkoop tot vrijdag

  Net zoals de vorige editie is de toegang tot de Geitestoet gratis. Wie een perfect uitzicht wil op de vele praalwagens en taferelen, kan een zitje reserveren op de publiekstribunes op de Jules Moretuslei. Tickets daarvoor zijn tot en met vrijdag 18 september verkrijgbaar bij cultuurcentrum De Kern (Kern 18, www.ccdekern.be) en kosten 13 euro per stuk. Op de dag van de Geitestoet worden de resterende tribunekaarten ter plaatse verkocht aan 15 euro per stuk.

   

  Heel weekend feest in Wilrijk

  De Geitestoet is de apotheose van een feestweekend in het centrum van Wilrijk. Het volledige programma is terug te vinden op www.wilrijk.be/geitestoet. De voornaamste blikvangers:

  • Op zaterdag 19 september kunnen kinderen uit de bol gaan in een speeldorp van Gazet van Antwerpen. ’s Avonds houdt de lokale volkskunstgroep De Kegelaar een grote retrofuif in openlucht op de Bist.
  • Op zondag 20 september begint de in Wilrijk geboren stripheld Jommeke de feestdag met een grote picknick in het Steytelinckpark. Alle kinderen en hun ouders zijn er tussen 11 en 15 uur welkom om mee te komen picknicken en spelen. Meer info vindt u op deze webpagina.
  • Na de Geitestoet zorgt soulzanger Boogie Boy tussen 18 en 19.30 uur voor een funky feestje op de Bist. Om 21 uur wordt de Geitestoet afgesloten met een groot vuurwerk dat vanuit het Iepermanpark nabij de Bist wordt afgestoken.

   

  Geitestoetvlaggen en districtsvlaggen tijdelijk te koop aan lagere prijs

  De Geitestoet is een uniek feestmoment dat maar eens om de vijf jaar plaatsvindt. Om het gebeuren extra feestelijk te maken, roept het district al zijn inwoners, en in het bijzonder de mensen die langs het parcours wonen, op om hun huis te versieren in de Wilrijkse kleuren geel en blauw. Daarom worden tot en met 19 september de Geitestoet- en districtsvlaggen op het districtshuis aan te koop aangeboden aan een feesttarief van 1 euro per vlag.

   

  Praktisch

  • 7de Geitestoet
  • zondag 20 september 2015 vanaf 15.30 uur
  • Bist en centrum Wilrijk
  • gratis, kaarten voor tribune te koop via cultuurcentrum De Kern
  • feestprogramma met onder meer openluchtfuif, Jommeke-picknick, optreden Boogie Boy en vuurwerk op zaterdag 19 en zondag 20 september
  • meer informatie op www.wilrijk.be/geitestoet

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEITESTOET

  Historische Geitestoet

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Muziekatelier CDE

  Telefoon 03 288 12 34

  www.cdemusic.be

  www.facebook.com/muziekateliercde

  Muziek- en theateratelier CDE in Edegem trots op nieuwe docenten.


  In oktober start muziekatelier CDE met een lessenreeks acteren en verbale expressie. Hiervoor werd de bekende Lintse regisseur Anneliese De Boeck aangetrokken. Ze brengt de deelnemers de vaardigheden bij die je als performer nodig hebt. Op het einde van de rit zetten ze kleine theatershow op touw.

   

  Ook de muziekafdeling gaat van start met een nieuwe docent. De Brusselse zangeres Sarah Sampson zal beginnende en gevorderde zangers opleiden tot popzangers en zal het popkoor leiden.

   

  Muziekatelier CDE is een vrije vormingsorganisatie met als doel om iedereen, ook mensen zonder artistieke achtergrond, toegankelijk muziekonderwijs aan te bieden. CDE richt zich naar zowel volwassenen als jongeren uit Edegem en naburige gemeenten die voor een praktijkgerichte opleiding buiten de openbare muziekacademie opteren.

   

  Voor meer info kan je kijken www.cdemusic.be of bellen naar 03 288 12 34.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  10 | 09 | 2015

  Politie ook undercover op motor
  Campus Vesta geeft motorrijders politie doorgedreven schiettraining

  Steeds meer politiezones zetten politionele motorrijders in. Zij zijn ook bij druk verkeer snel ter plaatse en bovendien heel makkelijk aanspreekbaar. Wat veel burgers niet weten, is dat er net als anonieme wagens zelfs anonieme motorrijders gewapend rondrijden. Campus Vesta traint nu naar Nederlands voorbeeld alle politiemotorrijders op dit specifieke vuurwapengebruik.


                                                              
  Campus Vesta biedt unieke interactieve scenariotrainingen aan


  De afdeling politieopleidingen van Campus Vesta speelt zoveel mogelijk in op maatschappelijke tendensen. Politionele motorrijders opleidingen vuurwapengebruik op maat geven is dat niet ver gezocht? Politieopleider Tom Gorrebeeck legt het nut van de opleiding uit: “De politie wil niets aan het toeval overlaten. Ook motorrijders die gewapend rondrijden, kunnen een schietopleiding op maat gebruiken. Onze Nederlandse politiecollega’s zijn met deze opleiding begonnen en leerden onze opleiders de knepen van het vak. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een schietincident je motor als dekking gebruiken of moet je heel technisch vanop je voertuig kunnen schieten als je zelf wordt beschoten.”

  Schietende motorrijders een gevaar of aanwinst?

  “Burgers moeten zich vooral geen zorgen maken, de focus van de opleiding ligt altijd op de publieke veiligheid, “
  vertelt Tom. “We maken heus geen stuntpiloten van onze motorrijders, maar zorgen er wel voor dat ze bij incidenten heel gericht kunnen ingrijpen. Het feit dat zo weinig mensen weten dat er ook anonieme politiemotorrijders rondrijden, bewijst dat de politie haar werk goed doet. Enkel gewapende misdadigers of zware verkeersovertreders ontdekken vroeg of laat dat er zoiets bestaat als anonieme politiemotorrijder.”

  Politiekorpsen kunnen nu inschrijven voor de volgende opleidingsreeks die start op 19 oktober.


       foto's copyricht provincie antwerpen                                                                                                     Campus Vesta biedt unieke interactieve scenariotrainingen aan                                                                                             Campus Vesta
  Tom Gorrebeeck,
  opleider politieopleidingen & coördinator verkeersopleidingen
  T
   03 540 02 73
  tom.gorrebeeck@campusvesta.be  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hobokense handelaars organiseren acties en lanceren oproep om winkelhart te versterken

  Op woensdagavond 9 september stelde een groep Hobokense handelaars de plannen en acties voor die ze sinds begin dit jaar voor het winkelhart van hun district hebben uitgewerkt. Ze willen samenwerken met alle betrokken partijen om de kern van het winkelgebied te versterken en meer uitstraling te geven. Onder de noemer ‘Hoboken 2 Hoboken’ roepen de winkeliers de inwoners van het district op om een slogan te bedenken die de uitstraling en de eigenheid van het Hobokense winkelhart in de verf zet. De winnaar ontvangt een trip naar Hoboken in de Amerikaanse staat New Jersey als prijs.

   

  In 2014 lanceerde de Provincie Antwerpen het project ‘Coach-Operatie DetailHandel’. “Dat moedigt steden en gemeenten aan om hun winkelkernen te versterken. Die kunnen daarvoor beroep doen op provinciale detailhandelscoaches. Onze twee coaches zijn intussen actief in een twintigtal gemeenten. De stad Antwerpen vroeg ons om de handelaars van Hoboken en Ekeren te begeleiden bij het opmaken van een plan van aanpak”, legt gedeputeerde Ludwig Caluwé van de provincie Antwerpen uit. Ook de districtsbesturen werden nauw betrokken en namen actief deel.

   

  Actieplan voor het winkelhart

  Voor het project in het district Hoboken werd de focus gelegd op het winkelhart dat gevormd wordt door de Kioskplaats, de Lelieplaats en de Kapelstraat. Dit gebied wordt grotendeels heraangelegd vanaf 2016. Als ‘dorp in de stad’ heeft Hoboken zeker potentieel, maar de handelaars voelen de economische aantrekkingskracht van andere winkelgebieden.

   

  Een aantal enthousiaste handelaars werkte op basis van een sterkte-zwakteanalyse, en met de hulp van detailhandelscoach Ben Op de Beeck, een actieplan uit om het Hobokense winkelhart beter op de kaart te zetten. Zo zullen handelaars de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de etalages van leegstaande panden en is het de bedoeling om ook startende ondernemers aan te trekken door er pop-up winkels in onder te brengen. Verder komt er een gemeenschappelijk webplatform dat de Hobokense winkeliers verzamelt. Een tiental handelaars hebben zich geëngageerd om hun schouders onder de uitgewerkte acties te blijven zetten. Andere handelaars zijn uiteraard ook welkom om zich voor het actieplan in te zetten, of de werkgroep te versterken.

   

  Koen Raets, districtsschepen voor lokale economie in Hoboken: “Dit project heeft duidelijk voor een nieuwe dynamiek gezorgd bij onze handelaars. We wisten dat we konden rekenen op hun inzet, de samenwerking verliep vlot en over de behaalde resultaten is iedereen tevreden. Met de uitgewerkte plannen en acties alsook de verbintenis van enkele handelaars om dit project te blijven ondersteunen, kunnen we onze handelskern verder versterken.”

   

  Slogan gezocht

  Onder de noemer ‘Hoboken 2 Hoboken’ roepen de winkeliers de inwoners van het district op om een fijne slogan te bedenken die de uitstraling en de eigenheid van het Hobokense winkelhart in de verf zet. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een reischeque ter waarde van 1500 euro voor een trip naar de stad Hoboken, New Jersey (vlakbij New York). Deelnameformulieren voor deze wedstrijd, die nog loopt tot en met 6 december, zijn beschikbaar in de winkels op de Kioskplaats, op de Lelieplaats en in de Kapelstraat. Alle info over deze wedstrijd is online terug te vinden op www.hoboken2hoboken.be.

   

  Koen Kennis, Antwerps schepen voor middenstand, besluit: “De Antwerpse middenstand is het kloppende hart van onze stad. Niet alleen consumenten profiteren van een aantrekkelijke en geconcentreerde winkelbuurt, ook handelaars hebben baat bij de vernieuwing. Het stadsbestuur wil daarom met initiatieven zoals dit een bloeiende detailhandel zo veel mogelijk stimuleren. Ik ben verheugd met het succes van dit project in Hoboken.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première ‘Bastaard’ in CC Berchem

  Première ‘Bastaard’ in CC Berchem


  Op zaterdag 3 oktober gaat ‘Bastaard’, de nieuwe theatervoorstelling van Kyoko Scholiers, in première in cultuurcentrum Berchem. Het stuk gaat daarna het hele theaterseizoen op tournee in België en Nederland.

   

  In de voorstelling gaat Scholiers op zoek naar de waarheid achter een familiegeheim:

  ze zou afstammen van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. In het licht van de 200ste verjaardag van Waterloo besloot de actrice het stilzwijgen te doorbreken en zette ze een jarenlange intensieve zoektocht in. Het resultaat is het stuk ‘Bastaard’, dat zich misschien nog het best laat beschrijven als ‘een existentiële whodunit’.

   

  Scholiers ondernam haar queeste samen met filmmaker Kristof Bilsen van de wereldwijd gelauwerde documentaire ‘Elephant’s dream’. De voorstelling werpt heel wat vragen op. Wat betekent het in onze tijd om 'iemand' te zijn? Kunnen we ontsnappen aan de verhalen die we over onszelf vertellen? En wat zou er dan van ons overblijven? Allemaal vragen en onderzoeken die op de scène worden gebracht met een collage van filmbeelden, telefoongesprekken, webcam-opnames, en live spel van Kyoko en Louis Van der Waal.

   

  Meer informatie is te vinden op  http://www.ccberchem.be/bastaard.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heraanleg omgeving Grote Markt – Kaasrui om voetgangerszone rond kathedraal te verbeteren

  Heraanleg omgeving Grote Markt – Kaasrui om voetgangerszone rond kathedraal te verbeteren

  Dit najaar wordt er gewerkt aan de omgeving van de Grote Markt. Het smalle stukje van de Grote Markt en de Kaasrui, de Maalderijstraat, de Lijnwaadmarkt en de Torfbrug worden heraangelegd. Zo vernieuwt de stad Antwerpen een groot stuk van de omgeving van de kathedraal en wordt de voetgangerszone verbeterd. De werken starten op 14 september en zijn in principe afgerond tegen het einde van het jaar.

   

  Met de heraanleg van deze straten wil de stad Antwerpen de kwaliteit van de voetgangerszone rond de kathedraal verbeteren. De nieuwe straten krijgen geen aparte voetpaden meer, maar een gelijkgrondse aanleg die veel beter past in een voetgangerszone. Daarenboven zal het nieuwe wegdek veel aangenamer wandelen.

   

  Tegelijkertijd worden in de Maalderijstraat ook de rioleringen vernieuwd en komt er in de andere straten een nieuwe waterleiding.

   

  Timing werken

  In principe wordt er gewerkt tussen 14 september en 25 december 2015. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er in verschillende fases gewerkt. Hierbij zullen enkele straten om veiligheidsredenen gedurende een korte periode volledig afgesloten zijn, ook voor voetgangers. Het gaat om:

  • de Maalderijstraat tussen 14 en 25 september
  • de Lijnwaadmarkt tussen 26 september en 2 oktober
  • de Torfbrug tussen 26 en 30 oktober
  • de Kaasrui tussen 16 en 20 november.

   

  Op alle andere momenten kunnen voetgangers er door, zij het soms langs een tijdelijke wandelgang.

   

  Tegen het einde van het jaar moet de voetgangerszone rond de kathedraal helemaal klaar zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bollekesloop: de gezelligste loop van Antwerpen

  Bollekesloop: de gezelligste loop van Antwerpen

  Op zondag 13 september vindt de achtste editie van de Bollekesloop plaats. Deelnemers leggen tijdens de stratenloop een origineel parcours van 5 of 10 kilometer af door Oud-Berchem en Antwerpen. Voor de allerkleinsten is er een gratis kidsjogging van 1 kilometer.

   

  Antwerp Athletics werkt voor de achtste keer samen met Brouwerij De Koninck voor de organisatie van de Bollekesloop, al jaren een van de grootste loopwedstrijden van Antwerpen. De districten Antwerpen en Berchem steunen dit sportieve initiatief. Naast de trofee voor de snelste drie mannen en vrouwen ontvangen dit jaar ook de snelste Berchemse man en snelste Berchemse vrouw op de 5 en 10 kilometer een prijs van het district Berchem. Zowel voor de 5 als 10 km krijgen de 1e, 2e en 3e plaats een geschenkje van het district Antwerpen. Alle deelnemers ontvangen een T-shirt en een gratis bolleke Koninck.

   

  Parcours

  De Bollekesloop is een groot loopfeest. Start en finish van de loopwedstrijden is in de Boomgaardstraat aan het Huis van de Sport. De kidsjogging van 1 kilometer is gratis en begint om 13.30 uur. Deelnemers aan de 5 kilometer starten om 14 uur. Deze lopers leggen twee keer een parcours van 2,5 kilometer af door het district Berchem. Voor de deelnemers aan de 10 kilometer klinkt het startschot om 15 uur. Zij lopen één keer het parcours door Berchem en gaan dan via de Mechelsesteenweg, Belgiëlei en Van Eycklei naar het centrum van Antwerpen. Iedereen kan deelnemen.

   

  Animatie

  • foodtrucks op de evenementensite aan de Coveliersstraat
  • kidsdorp met o.a. springkastelen
  • Een Schotse Piperband verwelkomt de lopers aan het districtshuis van Antwerpen.
  • Bezoek aan de vernieuwde Brouwerij De Koninck is mogelijk mits reservatie via www.dekoninck.be.

   

  Inschrijvingen:

  Lopers kunnen zich online inschrijven op www.antwerpathletics.be tot donderdag 10 september of op de dag zelf vanaf 12 uur bij het secretariaat aan de Brouwerij (kruispunt Grotesteenweg en Boomgaardstraat).

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.natuurpunt

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    8 september 2015

  In deze flits:

  • Open Monumentendag in de Hobokense Polder
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Zondag 13 sept: Open Monumentendag in de Hobokense Polder

  Aciérie in de steigers: een beeld uit het
  recente verleden
  Mechels Broek

  Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

  Tijdens de Open Monumentendag rond het thema "Erfgoed" wordt ons prachtige natuurgebied de Hobokense Polder "The place to be".

  We werken die dag samen met de cultuurdienst van het district Hoboken, met de wijkraad van Polderstad en kunnen ook rekenen op de gewaardeerde inbreng van Mclarsj en The Dreamcatchers o.l.v. Emil Brem, die optreden in de turnzaal van de Polderstadschool.

  Wat bieden we op deze dag?

  1. Ga mee op ontdekking met een gids van Natuurpunt langs het industrieel verleden van de Polder. Er worden drie geleide wandelingen voorzien om 10 u - 14 u en 15 u, vertrek aan de Polderstadschool!
  2. U kunt deze wandeling ook op eigen tempo ontdekken via een aangeduid parcours. Voor families met kinderen is er een begeleide natuurwandeling om 11 u.
  3. Op enkele plaatsen op het wandeltraject zullen gedichten worden voorgedragen door onze eigen leden.
  4. En als kers op de taart: we zijn enorm fier die dag ook de door leerlingen van Don Bosco gerenoveerde Aciérie te kunnen inhuldigen. Dat gaat natuurlijk gepaard met heel wat feestgedruis, waarbij we ook de leerlingen en onze sponsors voor dit project zullen huldigen.
  5. Tevens vindt in de woonzone van Polderstad het initiatief 'Polderstad Creatief' plaats.

  Praktisch:
  Afspraak aan de Polderstadschool, Graspolderlei in Hoboken.
  Heel welkom tijdens de "openingsuren" van 10 u tot 18 u. Voorzie waterdicht schoeisel voor de wandeling in de Hobokense Polder. Voor de wandelingen kan je reserveren via het UiThuis: 03 292 65 30, uithuishoboken@stad.antwerpen.be

  Meer info:

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 19 sept: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Za 26 sept: Infomoment Behaag Natuurlijk in Boom
  • Za 26 sept: ARDEA's herfst-bijeenkomst (halfjaarlijks infomoment)

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Roger Desmedt, 03/237.97.47

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Receptjes met de groenten van de Stadsboerderij: Week 17


  In je groentepakket* van deze week zitten minstens 6 groentensoorten uit dit aanbod van seizoensgroenten: Bloemkool en spitskool van de Baarbeekhoeve in Muizen, boontjes, boerenkool, tomaten, radijzen, rode biet, aubergine, courgette, komkommer van de Stadsboerderij en sla van de Doederij in Sint-Katelijne-Waver.

  Wie een groentepakket ontvangt, kan aardappelen van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver bestellen voor woensdagavond via onze webshop aan 1,90euro/kilo: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Boerenkool deze week. Een lekkernij voor wie deze groente kent. Een ontdekking voor wie ze nog niet kent. Jolien geeft alvast een heerlijk boerenkool receptje mee!

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
  Clubsandwich met boerenkool
  Sandwich met een twist!

  Nodig (voor 2 personen): 6-8 grote bladeren van een boerenkool, 6 toastboterhammen (je kan ook voor een gewone boterham kiezen), 10-12 zongedroogde tomaatjes, 5 eieren, 4 sneetjes ham, mosterd, peper, zout, olijfolie

  Bereiding:
  -  Knip de bladeren van de stengels. Dit is een snelle manier om er fijne stukjes van te maken. Je kan ze er uiteraard ook afsnijden.
  -  Masseer de bladeren. Zo krijgen ze een zachtere structuur.
  -  Klop de eieren los en voeg er peper en zout aan toe.
  -  Meng de eieren met de boerenkool.
  -  Zet een pan met olijfolie op het vuur. Als deze goed warm is kan je de eieren en boerenkool eraan toevoegen.
  -  Smeer ondertussen één boterham met mosterd en 2 sneetjes ham. Leg er een andere boterham op. Leg op deze boterham ongeveer 5 à 6 zongedroogde tomaatjes.
  -  Tot slot leg je de helft van het gebakken ei op de tomaatjes en sluit je af met een 3e boterham. Steek voor de stevigheid nog een satéstokje door.

  Tip: Nog wat bladeren van de boerenkool over? Is heerlijk in de soep met een beetje prei en tomaten! 

  Smakelijk! 

  www.stadsboerderijantwerpen.be
   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALEXANDRA

  Wijlen Karel Poma wist al welk vlees hij in de kuip had met Alexandra.

   

  Dat de toekomstige ‘VLD-jongerenvoorzitster iemand van Wilrijk is – daar zijn we van overtuigd  (en Werner Theuns ook).

   

  Wijlen Karel Poma kon zich gen betere (later!) opvolgster indenken…

   

  Alexandra – we duimen …

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling in ALTENA te Kontich

  Tentoonstelling in ALTENA te Kontich  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.visvriendelijk

  Provincie Antwerpen

  08 | 09 | 2015

  Provincie start twee visvriendelijke projecten te Balen

  De provincie gaat enkele vismigratieknelpunten wegwerken op de Grote Nete en de Kleine Hoofdgracht. Bedoeling is om de leefgebieden van een aantal kwetsbare soorten zoals de beekprik, de kleine modderkruiper en de kwabaal te optimaliseren.

  Stenen helling en nieuwe meander

   

  In de Kleine Hoofdgracht aan het kasteeldomein de Most bevinden zich twee stuwen waar vissen moeilijk kunnen passeren. De meest opwaartse stuw is een stuw met schotbalken. De kasteeleigenaar gebruikt deze stuw om het opwaartse waterpeil te handhaven en de vijver te voeden. De afwaartse stuw wordt gevormd door een schuin afhellende betonplaat. Met de aanleg van een nieuwe stenen helling werkt de provincie beide knelpunten weg.

   

  Op de Grote Nete werd lang geleden een stuw aangelegd om de Zweilingsloop te voeden en de verderop gelegen Topmolen te doen werken. Op een perceel van de provincie Antwerpen tussen de Kerkhovensesteenweg en het kanaal naar Beverlo komt nu een nieuwe meander. Zo omzeilt de provincie de stuw en creëert ze ruimte voor water en natuur.

  De oplossing voor de knelpunten kwam er na overleg met de kasteeleigenaar en de moleneigenaars.

   

  Eind vorig jaar organiseerde de provincie al een infovergadering voor de buurtbewoners om de geplande werkzaamheden uit de doeken te doen. Die maken deel uit van het door Europa gesubsidieerde Life+project ‘Keiheuvel-DeMost’. Onlangs kregen de buurtbewoners ook een brief in de bus die de start van de werken aankondigde.

  Binnenkort meer vissen?

  Vissen hebben grotere levenskansen als ze ook stroomopwaarts in de beek geraken om voedsel te vinden, te paaien en te schuilen. Voor de start van de werken heeft de provincie een nulmeting van de vissen laten uitvoeren. Op de Grote Nete trof men 18 soorten en op de Kleine Hoofdgracht 11 soorten aan. Goed nieuws was de aanwezigheid van de kwetsbare beekprik (een Provinciale Prioritaire Soort) en kwabaal in beide waterlopen. Op de Grote Nete trof men ook een populatie serpeling aan. Helaas geraakten beekprik en kwabaal er niet aan de stroomopwaartse zijde van het kanaal van Beverlo. Op de Kleine Hoofdgracht vormde de stuw aan het kasteel van de Most een te grote barrière voor beekprik en kwabaal.

  Na de realisatie van de vispassages zullen opnieuw dezelfde zones onderzocht worden om na te gaan of de vissen nu verder stroomopwaarts kunnen zwemmen. Rik Röttger kijkt alvast uit naar deze resultaten: “Deze resultaten zullen gebruikt worden ter evaluatie van de huidige vispassages en biedt ook waardevolle informatie voor toekomstige vismigratiemaatregelen in andere gebieden”.

  PRAKTISCHE INFO  Timing:
  De werken zijn gestart op 7 september en zullen vermoedelijk 80 werkdagen duren. Mits goede weersomstandigheden zullen de werken voor het einde van het jaar rond zijn.

  Meer info:
  Meer uitleg over de werken vind je op de provinciale website.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Uit de blekke doos van ons moemoe’

  ‘Uit de blekke doos van ons moemoe’

   

  Het thema van de tentoonstelling door de heemkundige kring tijdens het jaarmarktweekend in de kerk aan de Kioskplaats is: "uit de blekke doos van ons moemoe"

  Ze behandelt de familiefotografie in Hoboken van het prille begin tot heden, en geeft ook een overzicht van de professionele fotografen die deze periode in Hoboken actief waren.

  Leo Spaey

  Georges Peeters (voor de foto's achteraf)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overstromingslast

  Provincie Antwerpen

  07 | 09 | 2015

  Minder overstromingslast in Duffel en Kontich

  Op zondag 6 september vierden 200 inwoners samen met de provincie, natuurpunt en de gemeenten Kontich en Duffel de komst van de Cobra. De Cobra staat voor een nieuw stukje waterloop dat de provincie liet aanleggen als antwoord op veelvuldige waterproblemen in de omgeving.  Maar ook de natuur vaart er beter bij; dankzij een aantal bewuste ingrepen herleeft het stukje grond van Natuurpunt als waardevolle biotoop voor dieren en planten.


  Een vrolijke bedoeling

   

  200 bezoekers zakten af naar het Berkenhof om tijdens een buurtfeest met eigen ogen de nieuwe Cobra te komen bekijken. De provincie heeft aan de Gasthuisstraat, op gronden van Natuurpunt, de Hessepoelbeek verlegd en ingericht in de vorm van… een cobra. Het mooie natuurgebied is normaal gezien niet toegankelijk. Tijdens de geleide wandelingen konden burgers dus echt zien hoe de provincie met die project meer ruimte voor overtollig water creëert. Ook de gidsen van Natuurpunt vertelden bezield over de ecologische meerwaarde van de beek, de nieuwe poel en het omringende landschap.

     Het grotere plan

   

  De Hessepoelbeek en de Wouwendonkseloop zijn in feite dezelfde waterloop maar worden respectievelijk in Kontich en Duffel anders genoemd. Het is een onbevaarbare waterloop die, net zoals de meeste, door de provincie onderhouden wordt.

   

  Het heringerichte stukje waterloop in Kontich (cobra) paste in een groter plan om iets aan de waterproblematiek van de regio te doen.  Eerder verlegde de provincie de Hessepoelbeek ter hoogte van het Hessepoelbos. De Hessepoelbeek werd meanderend aangelegd met flauwe oevers en afwisselende breedtes, met bijkomende waterbuffering en een ecologische meerwaarde als doel.  Na de verlegging van de Hessepoelbeek kreeg ook het speelbos een opfrisbeurt. Met de uitgegraven grond werden speelheuvels aangelegd voor de chiro die daar haar thuisbasis heeft.

   

  Didier Soens, directeur dienst Integraal Waterbeleid, vult aan: “Niet alleen in Kontich hebben we in de waterhuishouding ingegrepen. In Duffel heeft de provincie langs de Spoorweglaan ter hoogte van de Wouwendonkstraat een lange overwelving van de beek uitgebroken en op de grond van de gemeente Duffel een overstromingsgebied aangelegd. Het project werd 'Veleplas' gedoopt, naar de naburige wijk.” Ook hier wilde men de ecologische waarde van het gebied vergroten. De nieuwe, open bedding werd voorzien van bochten en flauw hellende oevers, en er werden bomen aangeplant. Op die manier is de Veleplas ook voor verschillende dieren een aangename plek om te vertoeven.

   

  De Wouwendonkseloop werd er ook plaatselijk verlegd en de 2 bestaande vuilroosters werden vervangen door 1 nieuwe die het debiet van de occasioneel sterk stromende beek beter opvangt.

  Rik Röttger, gedeputeerde van Leefmilieu, is verheugd over de maatregelen in de regio. “Wat hier werd gerealiseerd door de provincie, de 2 samenwerkende gemeenten en Natuurpunt, is een mooi staaltje van hoe een bovenlokaal integraal waterbeleid moet zijn. Het is ook altijd een plezier om tijdens een buurtfeest provinciale projecten te kunnen zien door de ogen van de mensen, want daar doe je het eigenlijk voor.”

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Integraal Waterbeleid
  Perscontact: Anneke Van den Aker, kabinetsadviseur gedeputeerde Rik Röttger
  T 03 240 52 18, M 0486 10 97 78

  foto's copy richt provincie antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!