NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  24-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Suske en Wiske - Kindermuseum

  Met knikkende knoken in het Suske en Wiske - Kindermuseum

  Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november, 10 uur, 13 uuren 15 uur, Kalmthout

  Tijdens de herfstvakantie is het Suske en Wiske – Kindermuseum ondergedompeld in een ware Halloweensfeer. Misschien kom je er wel de zombies uit ‘Barabas de Balorige’, de schermende skeletten uit ‘Het IJzeren Duel’ en de weerwolf uit ‘Volle Maan’ tegen. Of moet je als echte ‘Spokenjager’ op jacht… Spannend!

   

  Tijdens schoolvakanties is het museum geopend voor gezinnen met kinderen. Tijdens de herfstvakantie trekken de striphelden een griezeljasje aan met Halloween als centraal thema. Na een spookachtige museumrondleiding kan je een eigen strip maken waarin een slechterik opduikt, een reuzepuzzel leggen, een bezemstelenparcours afleggen, ringen werpen rond heksenhoeden, en er is zelfs een echt spookhuis!

   

  Verschalk de griezels, maak een ijzingwekkende strip en overwin je angst voor spinnen en vleermuizen in het Suske en Wiske – Kindermuseum! Met knikkende knoken is tijdens de herfstvakantie een ideale uitstap voor gezinnen met kinderen. Inschrijven is wel een must want per rondleiding zijn er maar 50 plaatsen. Wees zeker van je plaatsje en bel naar T 03 666 64 85. De rondleidingen starten om 10, 13 en om 15 uur.

   

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november 2015 om 10, 13 en om 15 uur
  Vermoedelijk einde: 17 uur

  Waar:

  Suske en Wiske – Kindermuseum, Beauvoislaan 98, Kalmthout

  Deelnameprijs:

  € 4 per kind en € 8 vanaf 18 jaar

  Website:

  www.provincieantwerpen.be

  Social media:
  www.facebook.com/SWKindermuseum

  Meer info:T 03 666 64 85

   Griezelen in het Suske en Wiske - Kindermuseum -foto Copyright: provincie Antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Gloednieuw belevingsbad en wellnessruimte in Het GielsBos

  Uniek aanbod voor meest kwetsbare inwoners in heel de provincie

  Op 21 oktober opende Het GielsBos, een voorziening voor personen met een  verstandelijke beperking, een gloednieuw integraal toegankelijk belevingsbad en dito wellnessruimte. “Met deze duurzame investering krijgen mensen met een (verstandelijke of fysieke) beperking de kans op een veilige en kwaliteitsvolle sportbeleving. Deze nieuwe ruimte komt tegemoet aan de hoge verzorgingsnoden van de cliënten van Het GielsBos. Om zoveel mogelijk mensen met een beperking hiervan te laten genieten, is het ook toegankelijk voor deze meest kwetsbare doelgroepen uit héél onze provincie.”, licht Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid toe. Het gaat om een speciaal ontworpen zwembad, therapiebad, infraroodcabine, stoomcabine, belevingsdouches en een jacuzzi. Een uniek aanbod in Vlaanderen.

   

  Het GielsBos heeft een bijzondere expertise opgebouwd in inclusief wonen, dagbesteding en het ondersteunen van personen met een ernstige beperking binnen de provincie. Ook op vlak van infrastructuur staat Het GielsBos model voor de zorg voor personen met een beperking. Het bestaande zwembad werd gerenoveerd en geheroriënteerd naar een belevingsbad en een geïntegreerde, volledig rolstoeltoegankelijke warme wellness.

   

  Voor kwetsbare doelgroepen in de hele provincie

  “We stellen deze speciaal ontworpen infrastructuur niet alleen ten dienste van de bewoners die gebruik maken van de diensten van Het GielsBos. Alle gebruikers in onze provincie die wegens een uitgesproken zorgprofiel niet terecht kunnen in een openbaar zwembad of een regulier wellnesscentrum zijn hier welkom. Dat geldt ook voor verenigingen en voorzieningen die cliënten hebben in dit profiel.” licht Peter Bellens toe, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid van de provincie Antwerpen.

   

  Dit unieke aanbod in de provincie Antwerpen én Vlaanderen werd gerealiseerd met de steun van de provincie Antwerpen. Een investering die aansluit op het beleidsplan van Het GielsBos en de provincie. “Het past in onze strategie om het aanbod van Het GielsBos te verbreden en de externe dienstverlening verder uit te bouwen. Het past ook binnen onze provinciale visie om een specifiek aanbod te organiseren naar zeer specifieke doelgroepen, die elders niet de gepaste ondersteuning vinden. Met deze nieuwe infrastructuur en de mogelijkheden die Het GielsBos hierbij biedt aan kwetsbare personen uit heel onze provincie, bevestigen we nogmaals de bovenlokale voortrekkersrol die Het GielsBos vervult in de zorg voor personen met een beperking.”, motiveert Bellens.

   

   

  Waterlelie: doelgroepenbad, belevingsbad en wellnessruimte

  Een verstelbare bodem en aangepaste inlooptrap maken het vernieuwde zwembad extra toegankelijk en de tilliften zorgen voor volledige gebruiksvriendelijkheid. Op die manier zijn alle faciliteiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

   

  Extra belevingselementen betekenen een grote meerwaarde voor de cliënten. Naast het bieden van beweging in het water, is er een uitgebreide mogelijkheid om ook de andere zintuigen te stimuleren. In het zwembad creëren verlichting, beeldprojectie, stromend water en geluid de gewenste sfeer en beleving.

  Met een warme wellnessruimte gaan we nog een stapje verder in die beleving. De infrarood sauna, stoombad, jacuzzi en belevingsdouche bieden voor ieder wat wils. Een individueel hydrotherapiebad maakt het plaatje compleet.

   

  Ook de nieuwe naam voor het zwembadcomplex werd onthuld; Waterlelie.   

  Een makkelijk uitspreekbare naam die aansluit bij het thema “water en natuur” en een sfeer uitstraalt die refereert naar thermen en rust.

   

  De volledige kostprijs van het project bedraagt ongeveer 2.500.000 euro.

   

  Reservaties en vragen

  Wie gebruik wil maken van deze faciliteiten binnen de Waterlelie moet reserveren via het Zorgloket van Het GielsBos. Daar wordt iedere vraag op maat bekeken. Meer info of vragen omtrent reservatie van het belevingsbad en wellness: Zorgloket@hetgielsbos.be of 014 60 12 11.

   foto copyright  provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  23 | 10 | 2015

  Provincie Antwerpen zet Vlaanderen op zijn kop met duurzame mobiliteit

  Eindstreep is een volledig klimaatneutrale provincie


  Wat woon-werkverkeer betreft, is de provincie Antwerpen topscoorder. Bijna 70% van het personeel komt op een duurzame manier naar het werk. De overige 30% gebruikt de wagen. In het gemiddelde bedrijf in Vlaanderen ligt deze verhouding exact omgekeerd.  

  De provincie Antwerpen is bij haar burgers onder meer gekend om de aanleg van de fietsostrades. De kans dat je er tijdens ochtend- en avondspitsen ook provinciemedewerkers kruist, blijkt nu erg groot te zijn. De helft van het personeel (ca 1.700 medewerkers) neemt minstens af en toe de fiets. Op de centrale administratie komt zelfs 70% duurzaam naar het werk, met de fiets dus of met het openbaar vervoer. De cijfers, zwart op wit:

   

  • 43% van het personeel van het Provinciehuis gebruikt het openbaar vervoer (al dan niet in combinatie met de fiets). Een heel stuk beter dan het Vlaamse gemiddelde van 12%.
  • 24% fietst minstens de helft van de tijd naar het werk. Dubbel zoveel als het gemiddelde in Vlaanderen.
  • Het aantal autosolisten bedraagt 32%. Weer heel wat beter dan de 70% op Vlaams niveau.

   

  Wiet Neve werkt op de HR-afdeling en komt vaak met de fiets naar het werk. “Ik fiets regelmatig 58 km enkel naar het werk. Dankzij mijn fietsvergoeding was de aankoop van mijn fiets al na 3 jaar terugbetaald. Als werkgever zijn wij daar ook bewust mee bezig. De beperkte parkeermogelijkheden volstaan voor bezoekers of eigen mensen die toch met de auto moeten komen. We zetten in op fietsvergoedingen, leasefietsen en interessante abonnementen of andere combiformules op openbaar vervoer. En dat werkt.”

  Voor Rik Röttger, gedeputeerde van Leefmilieu, zijn de inspanningen een hart onder de riem: “De provincie kiest voluit voor duurzaamheid. Ik ben trots op de mobiliteitsswitch van ons personeel waardoor de impact van ons eigen woon-werkverkeer op milieu sterk is afgenomen.”

   

  Gratis mobiliteitsadvies op maat  voor werkgevers

  De provincie Antwerpen wil ook andere werkgevers stimuleren om hetzelfde te doen. De cijfers van het woon-werkverkeer van de provinciale werknemers tonen aan dat je door een goede mix van maatregelen het duurzaam verplaatsingsgedrag van werknemers effectief kunt sturen. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens: “Via het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) Antwerpen stellen wij twee mobiliteitsadviseurs ter beschikking die werkgevers gratis begeleiden bij het opmaken van een duurzaam vervoersplan. Als werkgever geven we natuurlijk zelf ook het goede voorbeeld. Aan de hand van een bedrijfsvervoerplan hebben we een heel actieplan opgemaakt waarmee we duurzaam woon-werkverkeer stimuleren. Dat dit beleid zijn vruchten afwerpt, lezen we in de cijfers!”

   

  Klimaatneutrale provincie

   

  De provincie wil als organisatie tegen 2020 klimaatneutraal zijn. Daarom moet ze haar eigen milieu-impact enorm verlagen. Hiervoor werd het milieumanagementsysteem ISO 14001 geïmplementeerd. De provincie Antwerpen is de eerste overheidsorganisatie die het label in al haar vestigingen heeft gehaald. Niet alleen mobiliteit, maar alle diensten doen mee. Heel wat maatregelen werden er genomen, gaande van klassiekers zoals minder papierverbruik, vervanging van energievreters en lekkende kranen tot zelfs minder voedselverspilling, beter voorraadbeheer, passiefbouw, recuperatie van regenwater en verduurzaming van het wagenpark.  

   

  Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu: “Een klimaatneutrale provincie over het hele grondgebied mag geen utopie zijn. Stap voor stap zal de provincie haar ecologische voetafdruk verlagen. Via de tips op vriendvan.be stimuleren we burgers om duurzamer te leven. Ons bestuur ondersteunt en inspireert ook gemeenten en steden in hun klimaatneutraal beleid. Zo hebben al 68 gemeenten met onze ondersteuning zich geëngageerd om werk te maken van klimaatdoelstellingen."

  BIJKOMENDE INFO

  Alle provinciale entiteiten zijn op hun manier bezig om de milieu-impact zo laag mogelijk te maken. Heel wat (originele) inspiratie kun je hier vinden

  .Sportief naar het werk ©ProvincieAntwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piva

  Provincie Antwerpen

  23 | 10 | 2015

  Leerling provinciaal onderwijs Antwerpen wordt Belgisch kampioen bij jonge bakkers
  L. Tilburgs uit Beveren Waas en K. Libot uit Hoboken zetten een prachtprestatie neer tijdens het Belgian Championship for Young Bakers.

  Zaterdag 18 en zondag 19 oktober was het weer verzamelen op het voedingssalon om een aantal jonge bakkers te zien strijden op het Belgian Championship for Young Bakers. Frank Van Vaerenbergh, leerkracht Bakkerij in PIVA te Antwerpen, nam twee van de acht kandidaten onder zijn vleugels: Kyan Libot (leerling in 7 de jaar bakkerij confiserie) en Lars Tilburgs (7 de jaar bakkerij dieet).


  Kyan Libot zette een prachtprestatie neer en kon een mooie 5e plaats veroveren. 

  Lars Tilburgskaapte de hoofdprijs weg. Hij mag zich Belgische kampioen van de jonge bakkers 2015 noemen. 

  Voor de wedstrijd kregen de deelnemers 6 uur de tijd om 12 luxebroden, 8 stokbroden, 60 fantasiebroodjes, 60 verschillende brioches, 12 croissants, 36 koffiekoeken en een sierstuk binnen het thema België te produceren. Vervolgens beoordeelde 4 verschillende jury’s de producten op smaak, op werkwijze en op het eindresultaat.

   

  Lars heeft met zijn Belgische titel ook meteen een ticket op zak om in januari deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor jonge bakkers in Duitsland.

   

  Een zeer drukke periode met een mooie afsluiting. Frank keerde terug naar huis uit Frankrijk met de bronzen beker van Mondial du Pain, het wereldkampioenschap voor bakkers, en nu neemt een van zijn leerlingen de Belgische titel mee naar school.

  De top drie van de wedstrijd - Copyright: PIVA

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Provincie Antwerpen

  23 | 10 | 2015

  Jong creatief talent op Dag van de Jeugdbeweging
  Blue Heathens Jazzband, Collectief Dichterbij en Storm Troep trappen Naft voor Podia af.

  Vanmorgen stonden ze er weer: jongeren in jeugdbewegingsdassen, hemden en/of te korte broeken. Het ontbijt in Antwerpen en Turnhout kreeg het bezoek van Blue Heathens Jazzband, Collectief Dichterbij en Storm Troep. Deze jonge creatieve talenten zijn vanaf vandaag te boeken via Naft voor Podia. 

  Naft voor Podia geeft jonge podiumprojecten een duwtje in de rug. Deze talentvolle projecten zijn er om door jeugdwerkers, jeugdhuizen, cultuurhuizen, … geprogrammeerd te worden. Samen geven we zo jong podiumtalent meer kansen.  

   

  Twee lokale acties kregen vanochtend op en rond hun podium het bezoek van jong creatief talent dankzij Naft voor Podia. In Turnhout genoten jongeren van een mobiel straattheater van Storm Troep en poëzie van Collectief Dichterbij op het podium. In Antwerpen konden ze tijdens het ontbijt dansen dankzij de Blue Heathens Jazz Band.  “In de provincie krioelt het van talent, maar vaak moeten zij nog ontdekt worden door het publiek. En daarom wil de provincie deze jonge creatievelingen brandstof geven. Naft voor Podia biedt jongeren het podium om hun talenten en creatieve ideeën in de schijnwerper te zetten” zegt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor jeugd.

   

  Collectief Dichterbij, een dichterscollectief uit Turnhout wil met hun voorstelling(en) een ruimte inpalmen en op verschillende manieren poëzie tonen aan een publiek. Dit doen ze door een reeks kleine performances te houden, op maat van de locatie.

   

   

  Storm Troep is een theatercollectief uit het Antwerpse dat de straat induikt. Vuilbakken plundert voor verhalen en vervliegt als een plastic zakje. Ze dromen in het wilde weg en stormen er mee naar buiten. Ze zijn een Troep. Ze stormen. Maar laten niet meer schade achter dan de sliert van een gekrulde mondhoek.

   

   

  The Blue Heathens is een jazzgroep uit Antwerpen. Zij bezitten de authentieke hot sound, typisch voor de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. Binnen de kortste keren wisten zij een klinkende reputatie op te bouwen dankzij hun professionele aanpak en hoog entertainmantgehalte. Zij spelen zowel bestaande nummers als eigen composities en voeren deze op een sterke manier uit, met zoveel ambiance dat je direct wil dansen!

  PRAKTISCHE INFOMeer info:
  http://www.ikwilnaft.be/podialue 

  BHeathens Jazz BAnd tijdens dag van de jeugdbeweging - Copyright: Joris Dekkers

  Storm Troep tijdens dag van de jeugdbeweging - Copyright: Hans Vannuffelen

  Tara Boutaleb (Collectief Dichterbij) tijdens dag van de jeugdbeweging - Copyright: Hans Vannuffelen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Provincie Antwerpen

   

  23 | 10 | 2015

  Provincie Antwerpen onderzoekt op vraag van Rupelgemeenten haalbaarheid zwembadinfrastructuur

  Studiebureau Grontmij rondt onderzoek af tegen april 2016

  De provincie Antwerpen stelt het studiebureau Grontmij aan om de zwembadproblematiek binnen de Rupelstreek te onderzoeken. Doel is de mogelijke toekomstperspectieven qua intergemeentelijke zwembadinfrastructuur in kaart te brengen. Het provinciebestuur doet dit op vraag van zes Rupelgemeenten: Boom, Aartselaar, Niel, Schelle, Hemiksem en Rumst. Deze gemeenten financieren de studie, de provincie Antwerpen neemt de coördinatie op zich.  

  De drie bestaande zwembaden van de gemeenten Aartselaar, Hemiksem en Boom zijn verouderd en aan een grondige renovatie toe. Dergelijke investeringen brengen een hoge kost met zich mee. Daarnaast hebben veel scholen en zwemclubs in de omgeving nood aan kwalitatieve zweminfrastructuur, net zoals individuele zwemmers die graag een baantje zwemmen.

   

  “De bouw en exploitatie van een nieuw zwembad is echter budgettair niet langer haalbaar voor één gemeente alleen”, aldus Tom De Vries, burgemeester van Niel namens de betrokken gemeenten. “Daarom slaan de gemeenten Boom, Aartselaar, Niel, Schelle, Hemiksem en Rumst de handen in elkaar om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren.”

   

  Het studiebureau Grontmij geeft in de haalbaarheidsstudie een antwoord op volgende vragen die leven binnen de Rupelgemeenten:

   

  • Hoeveel zwembadwater is er nodig voor scholen, clubs en individuele zwemmers?
  • Wat kan een goede locatie zijn voor een nieuw zwembad?
  • Wat bedraagt de mogelijke kostprijs?
  • Is het mogelijk om samen een intergemeentelijk zwembad te bouwen en uit te baten?
  • Hoe kunnen de kosten verdeeld worden over de zes gemeenten?

   

  De haalbaarheidsstudie dient uiteindelijk als input voor de zes betrokken gemeenten om beslissingen te kunnen nemen over de intergemeentelijke zwembadtoekomst binnen de Rupelstreek. De haalbaarheidsstudie wordt afgerond tegen april 2016.

  Kwaliteitsvolle zweminfrastructuur: één van de 17 bovenlokale sportprioriteiten

  De nood aan goede en kwaliteitsvolle zwembadinfrastructuur is één van de prioriteiten uit het bovenlokaal sportinfrastructuurplan 2.0 dat de provincie Antwerpen opmaakte voor de beleidsperiode 2014-2019. Met dit plan wil het provinciebestuur samenwerkingen faciliteren met steden, gemeenten en private partners zodat iedereen op een kwaliteitsvolle manier kan sporten. Het plan bevat prioriteiten zoals terreinen voor gemotoriseerde sporten, een indoor ski- en snowboardpiste, een sportcentrum voor personen met een handicap en dus ook faciliteiten voor kwaliteitsvolle zweminfrastructuur. Ook gedeputeerde Bruno Peeters schaart zich achter de haalbaarheidsstudie: “Uit het bovenlokaal sportinfrastructuurplan van de provincie werd meteen duidelijk dat kwaliteitsvolle zwembaden een prioriteit zijn. Met dit onderzoek willen we de gemeenten in de Rupelstreek een goede basis bieden om samen werk te maken van een kwaliteitsvol en betaalbaar zwembad voor heel de regio. Dit kan dan misschien ook als basis dienen voor gelijkaardige initiatieven in andere regio’s van onze provincie.”

   

  Vertegenwoordigers van de Rupelgemeenten op een rij (van links naar rechts): 
  Bart Lambrecht (schepen van sport, Aartselaar), Tom De Vries (Burgemeester, Niel), Geert Rottiers (schepen van sport, Schelle), Kris Van Hoeck (schepen van sport, Boom)

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

  Provincie Antwerpen

  23 | 10 | 2015

  Mechelse Waithood krijgt Naft voor hun Project
  Nieuwe creatieve projecten welkom tot 1 december

  Waithood is het derde project dat geniet van coaching dankzij Naft voor Projecten van de provincie Antwerpen. Deze jonge kunstenaars krijgen voor hun theaterproject een inhoudelijk begeleidingstraject op maat van de provinciale Jeugddienst Antwerpen.  


  Waithood, een theaterproject van de Mechelse Ella Hintjens, Lisanne Corijn en Winde-Cara Van Eynde, krijgt de brandstof die het nodig heeft. Waithood belicht de overgangsperiode van jongere naar volwassene. In deze periode ga je op zoek naar jezelf en worstel je vaak met vragen over wie je bent en waar je naartoe wil.

  Alle jongeren met creatieve, zotte en unieke ideeën voor een cultuurproject, kunnen een aanvraag indienen bij Naft voor Projecten. Gedeputeerde voor jeugd Inga Verhaert: “Met Naft voor Projecten moedigen we jongeren aan om hun cultuuridee om te zetten in de praktijk. We zijn blij dat we met Waithood ,na eerder een film- en een dansproductie ondersteund te hebben, ook een jonge theaterproductie kunnen ondersteunen.”

  De eerder ondersteunde dansproductie “Wild at Heart” in actie tijdens persmoment NAFT-  Elise Geuens

  Volgende indiendatum 1 december

  Ben of ken jij (een) creatieve jongere(n) met zotte ideeën voor een uniek cultuurproject? Of heb jij een idee en ben je er nog niet helemaal zeker over? Neem zeker een kijkje op onze ikwilnaft.be of aarzel niet om contact op te nemen via ikwilnaft@provincieantwerpen.be of 03 240 58 87. Jongere(n) kunnen een aanvraag indienen tot en met 1 december 2015.

   

   

  Naft biedt brandstof voor jong creatief talent

  Naft voorziet brandstof voor verschillende doeleinden.

  • Jongeren kunnen hun talenten inzetten voor opdrachten van de provincie zelf.
  • Jongeren kunnen financiële steun, inhoudelijke ondersteuning, vergaderruimtes,… krijgen bij het opstarten van een eigen cultureel project.
  • Naft ondersteunt jongeren die deel willen uitmaken van Kunstbende.
  • Er wordt brandstof aangeboden aan jongeren met een grote passie voor woord.

   

  “In de provincie krioelt het van talent en daarom wil de provincie deze jonge creatievelingen brandstof geven. De website, www.ikwilnaft.be, geeft jongeren de aanzet om hun talenten en creatieve ideeën echt uit te werken” zegt Inga Verhaert, gedeputeerde

  copyricht provincie antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichters lokken slachtoffers huis uit met cadeaus en uitnodiging

  Oplichters lokken slachtoffers huis uit met cadeaus en uitnodiging Printvriendelijke versie Send by email PDF version  

  De voorbije week kreeg Lokale Politie Antwerpen meerdere meldingen van een nieuwe oplichterspraktijk. Het gaat telkens om mensen die op hun vaste lijn zijn gebeld door de firma 'Confort & Deco' uit Duffel. Tijdens het gesprek nodigt een Franstalige medewerkster hen uit op de feestelijke opening van de nieuwe winkel. Als ze beloven te komen, krijgen ze een aantal prachtige geschenken. De politie vermoedt dat de slachtoffers op deze manier uit hun huis worden gelokt, waarna inbrekers kunnen toeslaan.

  Tijdens het telefoongesprek stelt de medewerkster van 'Confort & Deco' allerlei vragen om zoveel mogelijk informatie uit de slachtoffers los te peuteren. Zo wil ze bijvoorbeeld weten weten of ze een echtgenoot hebben, over een wagen beschikken, wat hun adresgegevens zijn en of ze actief zijn op de arbeidsmarkt. Ons advies: ga niet in op deze telefoontjes. Verbreek de verbinding zo snel mogelijk. Bel zeker nooit terug en maak zo weinig mogelijk over uzelf bekend.

  Toch slachtoffer geworden van deze oplichters? Doe zo snel mogelijk aangifte in een politiekantoor.

  Niet aan proefstuk

  De firma 'Confort & Deco' is niet aan haar proefstuk toe. Een jaar geleden waarschuwde politiezone Wetteren Laarne Wichelen op haar Facebookpagina voor gelijkaardige oplichterspraktijken. In december stelde politiezone Regio Puyenbroeck een proces-verbaal op waarin hetzelfde bedrijf wordt genoemd. In juni van dit jaar postte politiezone Zottegem Herzele Sint-Lievens-Houtem een nieuwsbericht op haar website 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veertigtal nieuwe medewerkers kunnen aan de slag

  McDonald’s zoekt veertigtal nieuwe medewerkers tijdens rekruteringsdag voor nieuw restaurant Meir

  Donderdag 22 oktober 2015 — In de loop van december 2015 zal McDonald’s België een nieuw restaurant openen op de Meir in Antwerpen. Om dit nieuwe, Antwerpse restaurant optimaal te kunnen runnen is Peter Verhelst, toekomstig franchisenemer van dit restaurant, op zoek naar een veertigtal gemotiveerde medewerkers.

  • Rekruteringsdag op 30/10
  • 40-tal nieuwe jobs
  • Nieuw restaurant op de Meir in Antwerpen

  Daarom organiseert hij samen met VDAB Antwerpen een rekruteringsdag. Deze vindt plaats op vrijdag 30 oktober en zal doorgaan in de lokalen van VDAB Antwerpen. Deze lokalen zijn gevestigd in de Somersstraat 22.

  “McDonald’s biedt plaats aan iedereen die zich wil inzetten en investeert in opleiding en ontwikkelingskansen voor al zijn medewerkers. Iedereen wordt vanaf dag 1 intern opgeleid. Zo leren nieuwkomers meteen praktische vaardigheden aan zoals de regels inzake hygiëne en voedselveiligheid, alsook soft skills zoals werken in teamverband”, legt Peter Verhelst uit.

  In januari 2015 ging McDonald’s ook 3 engagementen op lange termijn aan voor jongeren:

  • 500 nieuwe arbeidsplaatsen tegen eind 2017, waarvan 75% voor jongeren van minder dan 25 jaar
  • Investeringen in de medewerkers: minstens 250.000 opleidingsuren tegen 2017
  • Steun aan de jongeren via een manifest

  Voor dit nieuwe restaurant is McDonald’s voornamelijk op zoek naar medewerkers onthaal/zaal en medewerkers voor keuken/grill. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij de plaatselijke VDAB

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een goeden dag uit Wilrijk'

  foto's gemaakt van dias heemkunde Wilrijk

   

  Bedankt in de naam van alle aanwezigen!

   

  Op 20 oktober was er de voorstelling 100 jaar Wilrijk .

  Dat de zaal van het districtshuis afgeladen vol zat is de verdienste van Hugo Cassauwers en Gilbert Van Nuffel, die samen met het ‘Willemsfonds’ en het ‘Davidsfonds’ en uiteraard de kring voor Heemkunde een eresaluut brachten aan Wilrijk.

   

  De steeds terugkerende vraag: ‘waar is deze foto genomen?’ werkte interactief met de aanwezigen.

   

  ‘Dit MOET nog eens overgedaan worden!’ was de veel gehoorde mededeling…

   

  Maar waarom niet in de Wilrijkse Dienstencentra?

   

  Daar zou men na de voorstelling (op een namiddag?!) nog een boel anekdotes kunnen optekenen…dat terwijl nu iedereen verspreid naar huis ging…

  Dit is géén kritiek – want wij houden eraan u nogmaals te feliciteren met de schitterende voorstelling!

   

  Foto’s : Georges Peeters

   

  Geplaatst Leo Spaey

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Geplaatst :georges peeters

  Provincie Antwerpen

   

  22 | 10 | 2015

  Provincie Antwerpen lanceert nieuw cyclocrosscriterium voor sporters met een handicap

  Niels Albert CX eerste manche van ‘IOK G-trofee’

  Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen, vijf organisatoren van G-cyclocrosswedstrijden, Avalympics vzw, intercommunale IOK, Wielerbond Vlaanderen, Vlaamse Wielerschool, Parantee en G-sport Vlaanderen slaan de handen in elkaar en lanceren een nieuw cyclocrosscriterium voor sporters met een handicap: de ‘IOK G-trofee’. Dit criterium geeft G-sporters dé kans om op het parcours van de echte profs hun sportieve cyclocrossuitdaging aan te gaan en hun grenzen te verleggen. De nieuwe Niels Albert CX van 31 oktober in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vormt meteen de eerste manche van het criterium. Ex-wereldkampioen Roland Liboton neemt het peterschap op zich. Het G-criterium maakt ook deel uit van de nieuwe ‘Kom gezellig buiten’-campagne van de provincie Antwerpen.   

  Met de nieuwe ‘IOK G-trofee’ wil het G-sportfonds personen met een handicap aan het sporten krijgen, het brede publiek laten kennismaken met G-sport en wielerclubs motiveren om een G-werking op te starten. Het G-cyclocrosscriterium bestaat uit volgende wedstijden: 

  • ‘Niels Albert CX’ op 31 oktober 2015 in Boom, een organisatie van Pro Cycling 
  • ‘Noordvlees Van Gool CX’ op 5 december 2015 in Essen, een organisatie van de Molenheidevrienden Essen
  • ‘AVEVE Zilvermeercross’ op 12 december 2015 in Mol, een organisatie van Pro Cycling 
  • ‘Belgisch kampioenschap veldrijden’ op 9 januari 2016 in Lille, een organisatie van de Moedige Supporters/Krawatencrossers
  • ‘Superprestige Hoogstraten’ op 7 februari 2016, een organisatie van de Hoogstraatse Wielerspurters

   

  De vijf cyclocrossorganisatoren waren meteen bereid om een G-cyclocross in hun wedstrijdaanbod te integreren. De eerste drie wedstrijden rijden de G-cyclocrossers hun wedstrijd net na de dames en voor de heren elite. Een mooie promotie voor G-cyclocross. In totaal nemen 35 G-sporters deel aan de ‘IOK G-trofee’ waaronder in Lille en Essen ook een aantal dove sporters dankzij de Vlaamse Dovensportbond. Avalympics vzw levert als enige G-wielerploeg in Vlaanderen het merendeel van de deelnemers. Op donderdag 22 oktober stelt Avalympics vzw trouwens hun nieuwste G-cyclocrossploeg voor. 

   

  Intercommunale IOK en IOK Afvalbeheer wil met het nieuwe criterium hun engagement voor G-sport extra kracht bijzetten. Voorzitter Johan Leysen vertelt waarom: “IOK en IOK Afvalbeheer zijn 100% G-sportfan. De steun aan de ‘IOK G-trofee’ past perfect in het engagement dat we nemen op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We willen met het criterium ervoor zorgen dat iedereen weet dat G-sport bestaat en een plaats heeft binnen de sportwereld.”

   

  Ook gedeputeerde voor sport Bruno Peeters is opgetogen over het nieuwe G-criterium: “Deze ‘IOK G-trofee’ is een prachtig voorbeeld van waar het G-sportfonds voor staat. Dankzij de steun van heel wat G-sportactoren kunnen we G-sporters in onze provincie de kans geven om te proeven van de sfeer van enkele topsportevenementen. Bovendien kan het cyclocrosspubliek zo ook ontdekken hoe gepassioneerd en gedreven onze G-atleten zijn. Ik wil in naam van de provincie Antwerpen en van het G-sportfonds alle partners bedanken voor deze unieke samenwerking!”

  Voortraject in scholen

  Het G-sportfonds wil ook leerlingen van het buitengewoon onderwijs aan het sporten en bewegen krijgen. Daarom organiseert het fonds in een aantal scholen een G-cyclocrosstraject voorafgaand aan de eigenlijke wedstrijden van het criterium: Buso Groenlaar (Reet), Buso Berkenbeek (Wuustwezel), Buso Sint-Mariadal (Geel), Buso De Mast (Kasterlee). Via initiaties leren ze de kneepjes van het cyclocrossen met als kers op de taart een deelname aan de ‘IOK G-trofee’.

  Peterschap Roland Liboton

  Ex-cyclocrosskampioen Roland Liboton neemt het peterschap van de ‘IOK G-trofee’ op zich. Met een palmares van 5 wereldtitels en 10 keer Belgisch kampioen was hij meteen gecharmeerd: “Het nieuwe G-criterium is een unieke kans om sporters met een handicap te laten proeven van cyclocross. Ik hoop van harte dat het publiek langs de kant de G-sporters aanmoedigt om hun sportieve grenzen te verleggen.”

   

  Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen kan rekenen op de steun van bedrijven die sociaalmaatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen. Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, BASF, Soudal, Sportoase, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Total, IDEWE, Ravago Logistics, Prokorn en Planon behoren tot deze sportieve en geëngageerde partners.

   

  ‘Kom Gezellig Buiten’ is een overkoepelende wintercampagne van de provincie Antwerpen. Het G-cyclocrosscriterium is met vijf wedstrijden de sportieve poot van de campagne. Tijdens ‘Gezellig Buiten’ is het warm en vurig in de provincie Antwerpen, ook al is het putteke winter! Alle informatie lees je op www.gezelligbuiten.be.

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:

  • Ploegvoorstelling nieuwe G-cyclocrossploeg Avalympics vzw op donderdag 22 oktober om 19 uur in het Codagex Xperience Center, Zandbergen 105, 2480 Dessel

  • Eerste manche G-cyclocrosscriterium ‘Niels Albert CX’ op zaterdag 31 oktober om 14 uur in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Meer info:

  www.gsportfonds.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Chinees' overvallen

  Chinees restaurant aan de kerk van het Valaar overvallen op klaar lichte dag

   

  ‘Geld, geld!’ riep die ene van de zeven of acht jongeren die het restaurant binnen kwamen.

  Achteraf zeggen sommigen mij :’was het geen speelgoedwapen?’

  Dat is mogelijk, maar ik had toch liever geen risico te nemen…

  Rebecca stuurde ons onderstaande mail – met een dankbare groet aan de ‘vlugge, beleefde en meevoelende’ politiepatrouilles.

  ‘Spijtig dat ik dat –op 2 maanden van ons ‘pensioen’- nog moet meemaken…’ zegt een nog steeds aangeslagen Rebecca…

   

   

   

   

   Today at 15.15pm came 7/8 morrokans boys inside the restaurant and “overvaller, geld, geld, geld, snel” said one boy, he had a guy and pointed it to my right side head, took €200.00 from me and all went away sooooooooooooooo quuuuuuuuuuick, it all happened in about one minute !!  Can you believe it that all the 7 or 8 boys are aged between 14-16 or 17 !!!

   

  I called to 101 for Police immediately.  I was still talking on the telephone, there came already quick eough with 3 police cars infront of my restaurant, then came another and another.  Police is really quick, asked for all information and began to look after the boys in the neighbourhood……..They got 4 boys in the neighabourhood and came to let me see if they are one of those boys, but they are not.  People said they saw helicopter above in the sky ------ may be because of this.

   

   

  It’s a pity that it happens now, just at the end of our working career, we’re still working till 31-12-15 and going to be on pensioen as from 1-1-16 onwards.

   

   

  Rebecca

   

  Foto’s : Georges Peeters

  Geplaatst : Leo Spaey

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De Schorre decor voor allereerste

  Niels Albertcyclocross
  Zaterdag 31 oktober 2015, 11.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

  Voor de eerste keer worden op zaterdag 31 oktober de beste veldrijders losgelaten in De Schorre tijdens de Niels Albert cyclocross. Het parcours staat bol van natuurlijke hindernissen, met een passage over de One World brug van kunstenaar Arne Quinze als hoogtepunt. Toprenners als Sven Nys en jonge leeuwen als Lars van der Haar en Wout Van Aert zullen voor het eerst kennis maken met deze unieke omloop. De cyclocross wordt georganiseerd door vzw Pro-Cycling, de organisatie die ook de Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder en het WK van 2016 op hetzelfde circuit voor zijn rekening neemt.

   

  De allereerste Niels Albert cyclocross vormt meteen ook de eerste manche van de ‘IOK G-trofee’, het nieuw cyclocrosscriterium voor sporters met een handicap. Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen slaagt hiervoor de handen in elkaar met Avalympics vzw, intercommunale IOK, Wielerbond Vlaanderen, Vlaamse Wielerschool, Parantee en G-sport Vlaanderen.

  De junioren bijten de spits af om 11.30 uur. De dames treden aan om 13 uur. Om 14 uur gaat alle aandacht naar de G-sporters. Die wedstrijd wordt gepatroneerd door Peter Genyn, de rolstoelatleet die het peterschap waarneemt. De eliterenners sluiten de fantastische sportieve hoogdag af vanaf 15 uur.

   

  Tickets koop je online in voorverkoop aan 10 euro per ticket via Ticketmaster (www.nielsalbertcx.be > tickets) of ter plaatse aan de kassa aan 12 euro per ticket. Tot 12 jaar is de toegang gratis. Tijdens de cyclocross zijn verschillende delen van het domein De Schorre afgesloten. De brasserie, speeltuin, circustent en hockeyclub Braxgata blijven vrij toegankelijk. Op de evenementenweide bevindt zich het rennerspark, ook dat is vrij toegankelijk. De andere zones zijn betalend.

  Meer info: www.nielsalbertcx.be.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zaterdag 31 oktober
  11.30 uur: junioren
  13 uur: dames
  14 uur: G-sporters
  15 uur: eliterenners

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Deelnameprijs:
  € 10 voorverkoop online
  € 12 ter plaatse aan de kassa
  gratis tot 12 jaar

  Website:
  www.nielsalbertcx.be

  Social media:
  www.facebook.com/nielsalbertcx
  www.twitter.com/nielsalbertcx

  Meer info:
  Onthaal De Schorre, T 03 880 76 00, E onthaal@deschorre.be

  Organisatie:
  vzw Pro-Cycling

  Foto copy richt Provincie Antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Recept met de groenten van de Stadsboerderij: Week 23


  We plukken deze week de laatste tomaten. Deze zijn nog groen en zullen waarschijnlijk niet meer rijpen. In plaats van ze weg te gooien, maken we er heerlijke chutney van. Chutney kan je eten op je boterham of als smaakmaker bij warme gerechten. Debbie deelde haar keukengeheimen met ons. Het recept vind je onderaan. Met de rode kool tover je een originele salade op tafel met het recept van Jolien.  

  Deze zaterdag 24 oktober kan je mee komen praten over duurzame voeding op de Stadsboerderij. Stadslab2050 werkt samen met Stad in Dialoog rond de Tafel van Morgen. In verschillende districten kan je kennismaken met lokale initiatieven, een smakelijke biobabbel volgen en meedenken. Meer info en inschrijven voor de Tafel van Morgen? 

  In je groentepakket* van deze week zitten minstens 6 groentensoorten uit dit aanbod van seizoensgroenten:
  - Groene tomaten (voor chutney zie recept onderaan!)
  - Rode kool van de Stadsboerderij
  - Bloemkool van de Stadsboerderij
  - Spruiten van de Stadsboerderij
  - Radijzen van de Stadsboerderij
  - Rucola van de Stadsboerderij
  - Pastinaak van de Stadsboerderij
  - Wortelpeterselie van de Stadsboerderij
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Venkel  van de Baarbeekhoeve in Muizen


  Aardappelen te bestellen via onze webshop van de Baarbeekhoeve in Muizen aan de PROMO PRIJS van 1,70 euro/kilo voor wie ook een groentepakket afneemt: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  Salade van rode kool en granaatappel
  Herfstsalade met een zomergevoel!

  Nodig voor de salade: 250 à 300 gr rode kool, 2 à 3 voorgekookte rode bieten, 50 gr jonge scheutjes (bijvoord van rode biet), een halve granaatappel (zie: de pitjes),  100 gr pompoenpitten, 200 gr fetablokjes, 1 snuifje chilipoeder, olijfolie, zout

  Nodig voor de vinaigrette: 1 el mosterd, 2 el (sherry) azijn, 2 el citroen, 50 ml olijfolie (extra vierge)

  Bereiding:
  - Klop een vinaigrette van alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
  - Rasp de rode kool.
  - Snijd de rode bieten in blokjes.
  - Meng alles met de vinaigrette.
  - Verhit een scheutje olijfolie en doe er de pompoenpitten in. Kruid met chilipoeder en zout en rooster tot ze knisperen.
  - Meng 3/4e van de scheutjes en pitten door de rode kool.
  - Verdeel er de feta over en werk af met de granaatappelpitjes en de rest van de scheutjes en pompoenpitten. 


  Groene Tomaten Chutney
  Een Engelse traditie met tomaten van hier!


  Nodig: 750gr groene tomaten gewassen en in stukjes, 350gr ajuin gepeld en in stukjes, 200gr geschilde en ontpitte stoofappels in stukjes, 300ml azijn, een klein stuk gepelde gemberwortel, een paar gele mosterdzaadjes (optioneel), 2 rode chili pepers, 100gr rozijnen, 1 tl zout, 200gr bruine suiker

  Bereiding:
  - Doe de tomaten, ajuinen, appels en de helft van de azijn in een grote pot met een stevige bodem.
  - Breng aan de kook op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten tot alles zacht is. 
  - Doe de chili pepers, gember en eventueel mosterd zaadjes in een linnen kruidenzakje. Plet ze fijn met een deegrol of hamer. Voeg het kruidenzakje samen met de rozijnen toe aan de pot. 
  - Kook op een laag vuur en roer van tijd tot tijd tot het geheel dikker wordt (duurt ongeveer een uur). 
  - Voeg zout, suiker en de rest van de azijn toe. Roer goed tot alle suiker is opgelost. Blijven doorkoken tot het geheel ingedikt is.
  - Haal het kruidenzakje uit de pot. Giet de chutney in gesterliseerde bokalen wanneer hij heet is. Goed afsluiten. 6 weken laten rusten om smaak volledig tot zijn recht te laten komen. De chutney kan je voor maanden in de gesloten bokalen bewaren.

  Smakelijk!

  www.stadsboerderijantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  20 | 10 | 2015

  Monster Nessie lokt inwoners provincie Antwerpen naar nieuw meldpunt waterlopen #Nessie  @Waterlopen
  Sinds september melden inwoners dagelijks 7 ongewone zaken in waterlopen

  Het mysterie van het monster dat momenteel zit in de Koude Beek in Wommelgem is opgelost. De afgelopen dagen dook deze lookalike van het monster van Loch Ness al op in verschillende waterlopen en overstromingsgebieden. Wakkere burgers signaleerden dit vreemde beest in de Babbelse Plassen in Kontich en de Laarse Beek in Brasschaat. De provincie Antwerpen zet Nessie in om haar waterlopenbeheer onder de aandacht te brengen. Zo vinden burgers beter de weg naar de provincie als het over onbevaarbare waterlopen gaat. Het nieuwe meldpunt is een groot succes: sinds de lancering signaleren gemiddeld zeven mensen per dag unieke of ongewone zaken in waterlopen via www.meldpuntwaterlopen.be. Sinds 2014 heeft de provincie drie kwart van alle waterlopen binnen de provinciegrenzen in beheer. Om hier extra ruchtbaarheid aan te geven zette de provincie dit najaar een watercampagne op poten.

  De guerrilla-actie met Nessie is een ludieke actie die kadert in de watercampagne van de provincie Antwerpen. Medewerkers van de provincie installeerden Nessie telkens in een andere waterloop of overstromingsgebied. Het was de omwonenden en passanten niet meteen duidelijk waarom ze er lag, maar ze leidde hen wel naar het meldpunt waterlopen. In de Babbelse Plassen in Kontich werd ze voor het eerst gespot door wandelaars en fietsers. De provinciale watercampagne loopt nog tot eind oktober, dus Nessie haar werk zit er nog niet op. Wie haar deze week wil bewonderen, kan een kijkje gaan nemen in de Koude Beek in Park Groot Schijn op de grenst tussen Deurne en Wommelgem.

  Nessie zwemt momenteel in de Koude Beek in Wommelgem

  Via www.meldpuntwaterlopen.be kunnen inwoners ongewone zaken in of aan waterlopen melden. Een van de 35 medewerkers van de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Antwerpen onderzoekt de melding en pakt ze aan. Mogelijke meldingen zijn zwerfvuil, een geknakte boom in een beek, een extreem hoog waterpeil, een verstopt vuilrooster, zeldzame dieren of planten, oeververzakking, wateroverlast of inbreuken op afstandsregels. Minstens een keer per jaar worden alle waterlopen geruimd om droge voeten te kunnen garanderen, maar soms volstaat dat jaarlijks onderhoud niet. Hoe sneller je obstakels in het water meldt, hoe sneller de provincie het probleem oplost.

  Rik Röttger, gedeputeerde voor integraal waterbeleid, merkt tot zijn tevredenheid dat heel wat mensen begaan zijn met de waterlopen. “Wie meldt, is een echte held, want helpt de natuur en zijn buur te beschermen. Dankzij de stijging van het aantal meldingen kunnen we nog meer en gerichter zorg dragen voor onze waterlopen.”


  Meldpunt waterlopen groot succes

  Sinds de lancering van de campagne midden september komen er dagelijks 7 meldingen binnen van burgers die iets gezien hebben in een waterloop, in totaal zijn dit er maar liefst 200. Voor de start van de campagne waren dat er slechts zeven per maand en in 2014 werden er 88 meldingen genoteerd in het volledige jaar. Op een maand tijd heeft de dienst Integraal Waterbeleid de helft van de meldingen opgelost, 36 procent is in behandeling door de controleurs en 14 procent van de meldingen werd doorverwezen naar andere waterloopbeheerders. De meeste meldingen hebben betrekking op de woekerende plantengroei; niet zo verwonderlijk want de provincie is nog maar net gestart met de najaarsruimingen van haar 2.400 km waterlopen. District Schijn spant de kroon wat aantal meldingen betreft. Dit is ook het district waar de provincie de meeste kilometers waterlopen heeft overgenomen van de gemeenten.

  Alle meldingen kunnen bekeken worden op de website: www.meldpuntwaterlopen.be. Online wordt ook de status meegegeven en welke controleur het probleem zal aanpakken.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK

  20 | 10 | 15

  Retrofuif brengt Wilrijkse jeugdhuizen van vroeger tot leven


  Wie jong was in het Wilrijk van de jaren 60, 70 of 80 kwam vaak in De Tombe of een ander lokaal jeugdhuis. De vrienden van toen kunnen elkaar nog eens ontmoeten op een grote retrofuif op zaterdag 24 oktober. 

   

  Wilrijk blaast dit jaar 1250 kaarsjes uit en viert dat een jaar lang. Daarbij wordt ook teruggeblikt op de afgelopen decennia. Zo bewaren heel wat Wilrijkenaars warme herinneringen aan hun jonge jaren in één van de jeugdhuizen die Wilrijk telde in de jaren 60, 70 en 80. Veel inwoners herinneren zich nog de Tombe, Jeugdcontactclub of De Fakkel.

   

  Om de jongeren van toen nog eens bij elkaar te brengen, organiseert het district Wilrijk op zaterdag 24 oktober een grote retrofuif in zaal Theadrôme aan de Heistraat. ’s Namiddags kan de oudere garde genieten van een dansnamiddag met koffie en gebak. ’s Avonds bouwen de jongeren van vroeger een stevig feestje met de beste muziek uit drie decennia.

   

  “In de jaren 60, 70 en 80 speelden de jeugdhuizen in Wilrijk, net zoals elders, een cruciale rol voor lokale jongeren”, zegt districtsschepen Linda Verlinden, “Er werden vriendschappen voor het leven gesmeed. Met deze retrofuif bieden we de Wilrijkse jongeren van toen een kans om te genieten van Wilrijkse nostalgie.”

   

  Praktisch

  • Retrofuif van de Wilrijkse jeugdhuizen
  • zaal Theadrôme, Heistraat 56
  • zaterdag 24 oktober 2015

  o   van 14 tot 16 uur: matinee met koffie en gebak (tickets: 2,5 euro)

  o   van 20 tot 3 uur: retrofuif (tickets: 5 euro)

  • Tickets voor de Retrofuif zijn nog tot en met vrijdag 23 oktober verkrijgbaar aan de infobalie van de drie Wilrijkse dienstencentra Oversnes (Krijgslaan 110), Valaar (Dichtersstraat 115) en Romanza (Klaproosstraat 74).
  • Geïnteresseerden vinden alle info ook op www.wilrijk.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenspiegel wedstrijd


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenspiegel wedstrijd
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenspiegel handbal

  Handbalclub UILENSPIEGEL claimt eerste G-sport-afdeling voor handballers

   

  We hebben die namiddag een afspraak met Thea van Beek Zij maakt deel uit van de grootste ploeg van ‘UILENSPIEGEL’, namelijk de SUPPORTERS.

  Haar dochter en schoonzoon spelern er bij de ‘RECREANTEN’ terwijl de kleinkinderen actief zijn  bij de ‘PAGADDERS’, de ‘WELPEN’, de ‘PUPILLEN’ en de ‘MINIEMEN’. Eveneens aanwezig is Patrick De Mot, Jeugdsportwerker en verantwoordelijke voor ledenwerving. Momenteel is hij volop bezig met de oprichting van een afdeling G-handbal, de eerste in België.

  "Voor mij iets dat al lang op mijn verlanglijstje stond,  ook zij hebben recht om te genieten van dat spelletje waar ik zo dol op ben", zegt deze voortrekker van het recreatief handbal. We zijn gestart met een wekelijkse training voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een lichte verstandelijke beperking. De kinderen zijn laaiend enthousiast, momenteel zijn ze met 4 maar we hopen dit groepje te kunnen uitbreiden tot 10 à 12 deelnemers.  De training vindt plaats op zaterdag van 10u30 tot 11u30 in sporthal De Bist, koningin Elisabethstraat 7-9, 2610 Wilrijk.

  Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Patrick De Mot 0497 25 25 92. 

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenspiegel wedstrijd

  WEDSTIJD VAN DE PLOEG PAGADERS/ PLOEGEN NOVITAS/UILENSPIEGEL/WELTA/OLSE

                               PLOEG KABOUTERS /PLOEGEN UILENSPIEGEL/NOVITAS/WELTA/BRASSCHAAT

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:http://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!