NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  07-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderboerderij

  KINDERBOERDERIJ GAAT DICHT…

   

   

  STADSBOERDERIJ GAAT OPEN…

   

  Beste bezoeker,

   

  zo begint het pamflet dat ons ter hand werd gesteld…

   

  Welkom op de kinderboerderij in Wilrijk.

  Vanaf 6 december neemt de nieuwe beheerder Stadsboerderij het volledig beheer over.

   

  Dit najaar zijn er daarom veranderingswerken gepland, waarbij er ruimtes worden afgesloten.

  Enkele grote dieren krijgen een nieuwe plek op andere (kinder)boerderijen in Vlaanderen.

   

  Onze excuses voor het ongemak die deze werken tijdens uw bezoek in deze overgangsperiode kunnen veroorzaken.

   

  Een overzicht :

   

  1 – 31 november

   

  Het erf van de boerderij is open voor vrij bezoek van groepen, scholen, gezinnen en kinderen van dinsdag tot en met zondag.

  Het zintuigenpad en de akkerbouw is niet toegankelijk voor bezoek.

   

  Hou rekening met mogelijke hinder door inventaris- en verhuiswerken.

   

  1 – 6 december

   

  De boerderij is gesloten wegens verhuisbewegingen die voor gevaar kunnen zorgen voor de bezoekers.

   

  6 – 31 december

   

  De stadsboerderij opent de deuren

   

  De stadsboerderij is in december gesloten wegens opfrissingswerken op de boerderij.

   

  Binnenkort informeren we u wanneer de Stadsboerderij in 2016 de deuren opent

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  vzw Kempens Landschap en gemeente Westerlo

  06 | 11 | 2015

  Erfgoedpremie voor windmolen van Tongerlo
  Houten Beddermolen zal binnenkort opnieuw de wieken uitslaan

  Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft een erfgoedpremie van 559.000 euro toegekend voor de restauratie van de windmolen op de site van de Beddermolen in Tongerlo. Deze houten staakmolen zal na restauratiewerken opnieuw graan malen.  Op die manier zal de molen in belangrijke mate bijdragen aan de bruisende toekomst van het molendomein als eigentijds plattelandscentrum in het Merodegebied.

   

  Het verhaal van de Beddermolen gaat terug tot 1683, toen een houten windmolen gebouwd werd door de abdij van Tongerlo. In de nabijheid van de molen werd in de 18de eeuw een molenhuis met stal, schuur en bakhuis gebouwd. Dit ensemble van gebouwen en windmolen is vandaag nog steeds intact en vormt een quasi uniek geworden voorbeeld van een typisch Kempens molendomein. De oorspronkelijke molen werd in 1963 verwoest door een blikseminslag, maar opnieuw opgebouwd in 1981. Het binnenwerk van de molen werd echter niet teruggeplaatst waardoor hij al decennia lang geen graan meer kan malen.

   

  In 2011 werd de molen beschermd als monument en aangekocht door vzw Kempens Landschap. Deze landschapsvereniging zal de molen restaureren samen met de gemeente Westerlo, die de molen in erfpacht nam. Op 31 maart 2015 kochten beide partners - met belangrijke steun vanuit het Vlaamse Landinrichtingsproject de Merode - ook het omliggende 18de eeuwse molendomein aan, zodat de totaliteit als één geheel veiliggesteld werd en een mooie nieuwe toekomst kan gegeven worden.

   

   

  Restauratie en heropbouw binnenwerk dankzij Vlaamse premie

  Na de aankoop van de windmolen in 2011 werd architect Patrick Vanroy aangesteld om het restauratiedossier voor de windmolen op te maken. De gemeente en Kempens Landschap besloten daarbij om ook het binnenwerk opnieuw terug te plaatsen zodat de molen kan doen waarvoor hij gemaakt is: graan malen.

   

  Guy Van Hirtum, burgemeester van de gemeente Westerlo, legt uit: “Na de nodige jaren van studiewerk, diende de gemeente het dossier in de zomer van 2014 in bij de Vlaamse overheid. Deze kan 80% premie geven omdat het een beschermd monument betreft. De totale investering voor de restauratie en het binnenwerk is geraamd op 645.914,64 euro. Het aangevraagde subsidiebedrag is 559.620,28 euro. De gemeente Westerlo draagt de overige 86.295 euro. Kempens Landschap zorgt vanuit haar expertise mee voor de inhoudelijke begeleiding.”

   

  Gisteren kregen de partners het heuglijke nieuws dat Vlaanderen deze belangrijke bijdrage aan cofinanciering had goedgekeurd. Hierdoor kunnen de werken kortelings starten.

   

  Peter Bellens, gedeputeerde, trekker van het plattelandsproject de Merode en covoorzitter van Kempens Landschap, is bijzonder verheugd. “Met de toekenning van deze premie blazen we het molendomein van de Beddermolen nieuw leven in. De houten molen zal opnieuw een echte blikvanger worden in het landschap en de molensite een enorme aantrekkingskracht geven voor bezoekers. Op die manier wordt de het molendomein rond de Beddermolen de ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan in de Merode.”

   

  Ook Inga Verhaert, gedeputeerde en co voorzitter van Kempens Landschap, deelt deze mening: “De windmolen zal na restauratie worden opengesteld door een team van vrijwillige molenaars. Jong en oud zal hem dus een bezoekje kunnen brengen. Nadien kan men genieten van een drankje op de binnenkoer van het molendomein, naast het graanveld, met een hapje dat gebakken werd in het bakhuis. Op het domein van de Beddermolen zal men dus op een eigentijdse manier kunnen kennismaken met een prachtig stukje geschiedenis.”

   Beddermolen in huidige staat - Copyright: vzw Kempens Landschap


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Schrijf in voor Pennenzakkenrock vanaf 9 november
  Start inschrijvingen Pennenzakkenrock via www.pennenzakkenrock.be

  Na de herfstvakantie kunnen scholen massaal inschrijven voor het populaire kinderfestival Pennenzakkenrock. Op dinsdag 28 juni barst de 22ste editie van het muziekfestival in alle hevigheid los in het Molse Zilvermeer. Verwacht je aan een waaier aan randactiviteiten met educatieve zone, een nagelnieuwe waterspeeltuin die de duizenden jonge rockers mogen inwijden en optredens van het kruim van de Belgische artiesten.

  Het kinderfestival vindt in 2016 uitzonderlijk plaats op de laatste dinsdag van het schooljaar en niet op de laatste donderdag. Leerlingen tussen acht en veertien jaar en hun leerkrachten mogen zich op dinsdag 28 juni aan een topeditie verwachten. Andere dag, maar het concept van de ultieme afsluiter van het schooljaar blijft onveranderd. “Pennenzakkenrock blijft een festival dat gaat voor kwaliteit en veiligheid. We presenteren een sterke affiche, blijven verrassen met de randanimatie en breiden de educatieve zone uit.”, vertelt organisator Peter De Ceuster van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. “De festivalcamping krijgt in 2016 meer ruimte. Niet alleen de capaciteit groeit, maar ook de aankleding, catering en animatie worden uitgebreid. De festivalcamping krijgt de allures van een festival op zich. Pennenzakkenrock beschikt ook over een sterk muzikaal luik met optredens en dj-sets van gevestigde waarden en van kinderen die hoge ogen gooien tijdens de dj-contest.” 

   

  De nieuwe waterspeeltuin zal volledig klaar zijn tegen de zomer van 2016. “Wat vorige editie nog een werf was, is tegen dinsdag 28 juni 2016 een extra speelzone voor alle festivalgangers. Het geeft ons de mogelijkheid om de speeltuinzone te herschikken en zo nog meer randanimatie aan te bieden.”, aldus gedeputeerde Bruno Peeters. 

  Voor de meesters en juffen

  De vernieuwde teacherscorner was tijdens de editie van 2015 een schot in de roos. Een rustige zone in de schaduw van het bos, een koffiebar, een akoestisch optreden en een educatieve markt konden heel veel juffen en meesters bekoren. Ook in 2016 wil de organisatie het verzamelde lerarenkorps verwennen. Firma’s en organisaties die zich richten tot leerkrachten zullen een interactieve stand nabij de teacherscorner neerpoten.

   

  Tickets in voorverkoop

  Scholen kunnen vanaf maandag 9 november 2015 inschrijven voor Pennenzakkenrock. Alle praktische informatie  is terug te vinden op de website  www.pennnenzakkenrock.be.  De organisatie zweert al meer dan een decennium bij een democratische ticketprijs van zes euro per kind. Wie pas inschrijft na de paasvakantie betaalt negen euro per ticket. Begeleidende leerkrachten genieten gratis van Pennenzakkenrock.

  PRAKTISCHE INFO PENNENZAKKENROCK

  Wanneer:
  Dinsdag 28 juni van 8 tot 17 uur

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

  Meer info:
  www.pennenzakkenrock.be

  www.zilvermeer.be

  Overzichtsfoto Pennenzakkenrock 2015 - Copyright: provincie Antwerpen

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Persbericht Sant'Egidio

  6 november 2015

  De Gemeenschap van Sant’Egidio verheugt zich over de benoeming van de Brugse bisschop Jozef De Kesel tot nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Zij feliciteert hem van harte met zijn nieuwe belangrijke aanstelling en vraagt Gods zegen over zijn nieuwe dienstwerk.

  Al tijdens zijn jaren als vicaris in het bisdom Gent leerde Sant’Egidio Jozef De Kesel kennen en waarderen als een fijnbesnaard theoloog en een pastoraal priester, die een klare kijk heeft op de evolutie van christendom en samenleving. Vooral tijdens zijn jaren als hulpbisschop in Brussel (2002-2010), waar Sant’Egidio actief is, waren er vele terreinen waarop vruchtbaar werd samengewerkt, onder meer rond het grootstedelijk evangelisatieproject Allerheiligen 2006. Meermaals was hij ook aanwezig op de kerstviering met de armen die Sant’Egidio er traditioneel houdt in een kerk in het Stadscentrum. Ook in de jaren van zijn episcopaat in Brugge bleef het vriendschappelijke contact aanhouden.

  De Gemeenschap van Sant’Egidio hoopt dat met de nieuwe aartsbisschop de droom van paus Franciscus van een missionaire kerk die naar buiten treedt en de armen centraal stelt ook in het aartsbisdom en in heel het land meer en meer gestalte krijgt en zegt hem daarbij alle steun toe.

   
  Meer informatie
  site : www.santegidio.be
  mail : pers@santegidio.be
  tel : +32.3.229.04.10  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Vrienden,

  Mag ik u ook dit jaar warm maken voor het traditionele Winterconcert dat ik samen met Vzw In Alle Straten organiseer in de kerstperiode? Dit jaar zijn er twee Winterconcerten, op maandag 21 en op dinsdag 22 december, om 20 uur, in de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. En ik ben zeer verheugd dat Helmut Lotti opnieuw op het podium staat, samen met zijn muzikale vrienden.

  Schrijf u vandaag nog in voor een onvergetelijke avond! Dan kan ik alvast uw zitje reserveren, en zo helpen we samen het goede doel!

  Op het Winterconcert 2015 brengt Helmut voor ’t eerst nummers uit zijn binnenkort te verschijnen album. Ook de friends oftewel de muzikale gasten zijn andere dan vorig jaar. Komen dit keer mee Kerst vieren: een engel, een circusdirecteur en een band met een diva. We bedoelen natuurlijk – wie anders? – Inne Eysermans van Amatorski, Flip Kowlier en Dez Mona met frontman Gregory Frateur!

  Net zoals vorig jaar neemt Helmut ook het Antwerpse koor deCHORALE mee aan boord. En ook de gastvrouw van Helmut & Friends blijft dezelfde: Jelle Van Riet, freelance journaliste bij De Standaard.

  De opbrengst van het Winterconcert 2015 gaat naar het Jeanne Devos Kinderrechtenfonds, een project dat ik en Helmut, Goodwill Ambassadeur voor Unicef, een zeer warm hart toedragen. Zuster Jeanne zet zich al een halve eeuw even bescheiden als begeesterd in voor huisarbeiders in India.

  Wilt u inschrijven? Kaarten voor het concert kosten 15 euro. U kunt nu reserveren via een simpele klik op Inschrijving Winterconcert 2015, U vult onderaan het inschrijvingsformulier in, en u krijgt meteen een bevestigingsmail van de reservatie toegestuurd.

  U kunt ook telefonisch reserveren op het nummer 0487 44 31 98. De kaarten worden niet per post opgestuurd. Ze zullen klaarliggen op de avond zelf aan de ingang van de kerk.

  De kaarten worden ook te koop aangeboden:
  – Op mijn kabinet, Wisselstraat 14, 2000 Antwerpen (elke werkdag tussen 9u-17u)
  – Bij Optiek Sels, Mechelseplein 15, 2000 Antwerpen

  Na afloop van het Winterconcert 2015 kunt u genieten van een hapje en drankje op de gezellige kerstmarkt voor de deur van de Sint-Laurentiuskerk: ook die opbrengst gaat naar verscheidene goede doelen.

  Ik kijk er naar uit om u te mogen verwelkomen op het Winterconcert 2015!

  Hartelijke groet,

   

  Philip Heylen
  Schepen voor Cultuur, Economie, Stads- en Buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP EMERGENCY MEDICAL SERVICES

  AMBULANCEDIENST ANTWERPEN EMS

  Antwerp Medicale Services is een recent gestart ambulancebedrijf dat gelegen is in Ranst.Ons bedrijf richt zich vooral op het dringende en niet dringende ziekenvervoer van patienten,het uitvoeren van klini opdrachten tussen ziekenhuizen,repatrieringen en bijstanden op evenementen.De normen en waarden van onze patienten als ook het comfort ervan komen op de eerste plaats.

  Ons ambulancevoertuigis volledig uitgerust naar opgelegde normen van de dienst 100-112 door de F.O.D.volksgezondheid en uitgerust om gespecialiseerde opdragten uit te voeren zoals interklinair vervoer tussen de diensten intensieve zorgen(Intensive Care Unit).

  Al onze ambulanciers zijn opgeleid in het kader van Dringende Geneeskundige hulpverlening van de dienst 100-112 F.O.D volksgezondheid of hebben gelijkaardige opleiding genoten bij externe diensten.

  Wij hanteren bijna dezelfde prijzen als de dienst 100-112. voor ambulancevervoer.

  Tevens werken wij samen met de Liberale Mutualiteit

  U kan ons 24/7 contacteren voor deze diensten op onderstaande contactgegevens.

  ANTWERPP EMERGENCY  MEDICAL SERVICES

  KIEVITLAAN 11 BUS 12

  B-2520 RANST

  03/500.16.16

  info@antwerp-ems.be

  www.antwerp-ems.be

                                   TARIEVEN AMBULANCE

  NIET DRINGEND ZIEKENVERVOER:LIGGEND ZIEKENDVERVOER/

  STARTTARIEF 60,00 EURO (INCLUSIEF 1STE 10 KILOMETER°)

  +1,5 EURO PER EXTRA GEREDEN KM.

  +EVENTUELE VERBRUIKTE MEDISCHE MATRIALEN

  NACHTTARIEF 15,00 EURO(ENKEL VAN TOEPASSING TUSSEN 20,00 UUR EN 6,00 UUR )

  ZITTEND ZIEKENVERVOER

  STARTTARIEF  30,EURO(INCULUSIEF DE 1STE 10 KILOMETER)

  1,50 EURO PER EXTRA GEREDEN KILOMETER

  EVENTUELE VERBRUIKTE MEDISCHE MATRIALEN.

  NACHTTARIEF 15,00 EURO (ENKEL VAN TOEPASSING TUSSEN 20,00 UUR EN 6,00 UUR )

  DRINGEND ZIEKENVERVOER/

  STARTTARIEF 60,00 EURO(INCLUSIEF 1STE 10 KILOMETER)

  + 1,50 EURO PER EXTRA GEREDEN KILLOMETER.

  + EVENTUELE VERBRUIKTE MEDISCHE MATRIALEN

  GEEN NACHTTARIEF VAN TOEPASSING.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a Wilrijk is gekant tegen verlenging en uitbreiding van ISVAG te Wilrijk

  Sp.a Wilrijk is gekant tegen verlenging en uitbreiding van ISVAG te Wilrijk

   

  Het verderzetten van afvalverwerking na 2020 én zelfs een uitbreiding van ISVAG op de Boomsesteenweg, nabij de Wilrijkse wijk Neerland is voor sp.a Wilrijk totaal onaanvaardbaar. Wij roepen het Wilrijkse districtscollege op om zich aan te sluiten bij het voornemen van de gemeente Aartselaar om alle mogelijkheden van juridisch verzet te onderzoeken.

   

   

  In de vorige legislatuur werd besloten om een afwijkende milieuvergunning aan te vragen voor ISVAG, nl. 10 jaar ipv 20 jaar. Dit zou het mogelijk maken om de afbouw van ISVAG op de huidige locatie mogelijk te maken, want de vergunning loopt tot november 2020 en de installatie zou boekhoudkundig afgeschreven zijn in 2018.

  In oktober 2014 werd de Raad van Bestuur van ISVAG echter ingelicht over de stand zaken betreffende een actualisatiestudie over de toekomst van ISVAG door de firma Deloitte. Het betreft dus een bedrijfseconomische studie waarvan de inhoud erg geheim wordt gehouden. We konden echter vernemen dat er zich twee verontrustende ontwikkelingen voordoen:

   

  1. Het is de intentie van de ISVAG directie om de afvalverwerking van ISVAG te behouden op dezelfde site. Met andere woorden.. er wordt niet uitgekeken naar een nieuwe locatie die verder af ligt van bewoonde wijken én die bereikbaar is niet enkel via de weg, maar ook per spoor of over water.

   

  1. Er is blijkbaar niet enkel de intentie om te blijven op de huidige locatie, maar om zelfs de capaciteit uit te breiden! Bovendien zou men willen vasthouden aan de huidige techniek, nl. de roosteroven. In het buitenland worden andere technieken uitgeprobeerd om de CO2 uitstoot te verminderen en de (energie)recuperatie te maximaliseren.

   

   

  Gelet op het feit dat ISVAG in het verleden een dioxine uitstoot had die de normen ver overschreed en gelet op het feit dat dioxine heel erg moeilijk afbreekt in de natuur is het niet overdreven te stellen dat Wilrijk nog steeds gebukt gaat over een historische vervuiling vanwege de verbrandingstechnieken uit het verleden. Sp.a Wilrijk is dan ook niet te vinden voor een verlenging van de huidige bedrijfsactiviteiten van ISVAG te Wilrijk.

   

  We zullen daarom op donderdag 12 november, tijdens de districtsraad, het districtscollege ondervragen of zij reeds langer op de hoogte is van deze feiten. We willen bovendien weten wat de houding van het districtscollege is tegenover deze ontwikkeling. We zullen alleszins pleiten om zich aan te sluiten bij de gemeente Aartselaar om alle juridische mogelijkheden uit te zoeken om deze verontrustende ontwikkeling tegen te houden.

   

  Bovendien zullen we in de wijk Neerland 1200 pamfletten bussen zodat alle inwoners op de hoogte zijn van de verontrustende ontwikkeling op de terreinen van ISVAG nabij hun woonwijk.

   

   

  Vriendelijke groeten,

   

  Johan Peeters

  OCMW raadslid Antwerpen – districtsraadslid Wilrijk

  0474/55.70.62 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

  de vrolijke schuivers tegen romanza de vrolijke schuivers weer gewonnen

  TOTAALDC Klein Heide274891,60 TOTAAL  DC De Romanza234278,07 Verschil 406in voordeel Klein HeideHOOGSTE GEMIDDELDE 104,333KHRademakers JacquesHOOGSTE SCORE IN 1 SPEL 109KHSmolders LouisHOOGSTE GEMIDDELDE 91,3333ROMGhys LouisaHOOGSTE SCORE IN 1 SPEL 109ROMCeulemans Lizzy

  in totaal over en weer de vrolijke schuivers gewonnen met 517 punten  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  4 | 11 | 2015

  Provincie geeft brandstof aan jong creatief talent met Naft
  Provincie ondersteunt creatieve jongeren op podia

  Naft is het platform voor jonge creatievelingen uit de provincie Antwerpen. Het krioelt hier van het talent en de provincie geeft deze creatieve geesten graag brandstof voor hun ‘road to success’. In jeugdhuis Govio in Kalmthout zette de provincie met trots twee producten uit dit jeugdcultuurplatform in de kijker: Naft voor Woord en Naft voor Podia.

  Naft voor Woord is een txt-on-stage wedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar i.s.m. Creatief Schrijven vzw. Het is de opvolger van Frappant TXT. Nog tot 30 november kunnen jongeren hun teksten insturen en genieten van een gratis coachingstraject schrijven en podiumperformance. Tijdens het persmoment vertelde ambassadeur Carmien Michels wat de wedstrijd voor haar heeft betekend. De coaching vond ze zeer interessant en dankzij haar tweede plaats is alles echt beginnen rollen. Bovendien heeft ze er een lief aan overgehouden. Inschrijven en meer info:
  www.ikwilnaft.be/naft/woord/

  Naft voor Podia is de jongste telg. Op het persmoment werden alle jonge ‘podium-acts’ uit het huidige aanbod voorgesteld. Het aanbod zal later nog worden uitgebreid. De provincie voorziet een financiële tussenkomst wanneer men een act boekt. Zo kunnen erkende verenigingen uit de cultuursector en lokale besturen 50 procent recupereren, erkende verenigingen uit de jeugdsector zelfs 70 procent. Tijdens het persmoment genoten de aanwezigen alvast van The Blue Heathens Jazzband uit Antwerpen. Meer info:www.ikwilnaft.be/naft/podia/

  Naft biedt brandstof voor jong creatief talent

   

  “De provincie wil jongeren met creatief talent energie en brandstof geven om hun projecten uit te werken”, zegt Inga Verhaert, gedeputeerde voor Jeugd bij de provincie Antwerpen. “Dat kan door hen financiële steun te bieden, maar ook door hen inhoudelijk te ondersteunen en te inspireren bij het opstarten van een eigen cultureel project. Talent mag immers naar buiten komen.”

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.ikwilnaft.be

  www.facebook.com/ikwilnaft/
  @ikwilnaft 

  The Blue Heathens Jazz band op het podium van Jeugdhuis Govio – Kalmthout – Copyright:  Carmien Michels


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Kinderen zorgen voor 1 hectare nieuwe natuur in Zoersel
  Zaterdag 7 november, 9.30 – 11.30 uur,  Zoersel

  Op zaterdag 7 november starten kinderen van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) met het milieu- en kindvriendelijk inrichten van een terrein van 1 hectare in Zoersel. Dat krijgen ze gratis in bruikleen van de gemeente Zoersel.

  Met steun van het Regionaal Landschap de Voorkempen, de gemeente Zoersel en Imkerbond Zoersel gaan ze de komende jaren regelmatig aan de slag om het terrein zo natuurvriendelijk mogelijk in te richten. Met een heus bijenbos en vlinderveld krijgen bijen en vlinders de aandacht die ze verdienen.

  Uiteraard zal de inrichting ook kindvriendelijk zijn met voldoende ruimte om te spelen. In plaats van klassieke speeltuigen zullen kinderen zich kunnen uitleven op speelheuvels en boomstammen, in wilgentunnels, enzovoort.  

  De aanleg van het terrein is ook een troef voor de gemeentelijke basisschool Beuk & Noot die naast het terrein gelegen is. De kleuters en leerlingen kunnen er ravotten en op ontdekking gaan in de natuur.

  Op 7 november starten de kinderen met de inrichting van het terrein. Om 10 uur verwelkomen de burgemeester en de schepen bevoegd voor ocmw de aanwezigen. Vanaf 10.30 uur planten de kinderen het bijenbos en vlinderveld: zo’n 1600 struiken!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf

  04 |11 | 15

  Zorgbedrijf Antwerpen start met bouw serviceflats en dienstencentrum Middelheim


  In de groene omgeving van het Middelheimpark start Zorgbedrijf Antwerpen op maandag 9 november met de bouw van 72 serviceflats, een dienstencentrum, een kinderdagverblijf voor ongeveer 70 kinderen en een ondergrondse parking en fietsenberging voor bewoners en bezoekers.

   

  De stedenbouwkundige vergunning is afgeleverd en Zorgbedrijf Antwerpen start vanaf 9 november met de voorbereiding van de werken. Eerst gebeurt de werfinrichting en vervolgens starten de bouwwerken. Zorgbedrijf Antwerpen heeft in een eerdere fase de plannen al toegelicht aan de buurt en rekening gehouden met de bekommernissen van de bewoners. De plannen die nu worden uitgevoerd, zijn dus opgesteld in overleg met de buurt. Zorgbedrijf Antwerpen bouwt met maximaal behoud van het bestaande groen. Het terrein en de doorgang naar het park blijven voor iedereen toegankelijk, tijdens en na de werken.

   

  Klaar in zomer 2017

  Het project ligt op het kruispunt van de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk en is in principe klaar  tegen de zomer van 2017. Het dienstencentrum, de serviceflats en het kinderdagverblijf liggen in de groene omgeving van het Middelheimpark en het Nachtegalenpark, vlakbij het ZNA-Middelheimziekenhuis.

   

  Gloednieuw dienstencentrum

  In het dienstencentrum komt onder meer een ruime cafetaria, waar zowel bewoners van de serviceflats als bewoners van de wijk terechtkunnen voor een warme maaltijd, activiteiten en cursussen. In het gebouw komt ook een kinderdagverblijf voor zowat 70 kinderen.

   

  Flats met alle comfort

  De nieuwbouw serviceflats hebben één of twee slaapkamers en allemaal een eigen terras. Het terras kan worden afgesloten, zodat bewoners ook bij frissere temperaturen vaker en langer kunnen genieten van het buitengevoel. Alle flats hebben bovendien ruime raampartijen die voor veel lichtinval zorgen, een ingerichte keuken, een berging met ruimte voor wasmachine en droogkast, een badkamer met inloopdouche, een persoonlijk alarmsysteem en een antislipvloer. Het gebouw telt twaalf verdiepingen en krijgt ook een ondergrondse parking.

   

  Wie op de hoogte wil worden gehouden van het bouwproject,

  kan contact opnemen met de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen:

  tel. 03 338 92 44 (van maandag tot donderdag van 8.30 tot 18 uur en op vrijdag tot 16 uur)

  klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.

   

  Meer info staat ook op de website van Zorgbedrijf Antwerpen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Recept met de groenten van de Stadsboerderij: Week 25


  Knolselder in je pakket of ligt er nog eentje in je keuken? Jolien tovert er twee keer beleg van voor een lekkere gezonde boterham! 

  In je groentepakket* van deze week zitten minstens 6 groentensoorten uit dit aanbod van seizoensgroenten:

  - Wortelperselie van de Stadsboerderij
  - Spruiten van de Stadsboerderij
  - Bloemkool van de Stadsboerderij
  - Knolselder van de Stadsboerderij
  - Oost-Indische kers van de Stadsboerderij (laatste keer voor de vorst!)
  - Prei van Herdershof in Nijlen
  - Witte kool van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Rode biet van de Baarbeekhoeve in Muizen


  Aardappelen te bestellen via onze webshop van de Baarbeekhoeve in Muizen aan 1,70 euro/kilo voor wie ook een groentepakket afneemt: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  2 x knolselder voor de boterham!
  Hummus van knolselder

  Nodig: 350 gr geweekte kikkererwten, 1 teentje look, 4 el olijfolie, 1 grote el tahin (=sesampasta), sap van halve citroen, 300 gr knolselder + 150 ml kookvocht van de knolselder, 1 koffielepel venkelzaad, 2 koffielepels oregano, peper, zout

  Ik heb ervoor gekozen om de kikkererwten zelf te weken. Als je deze zelf weekt geven ze veel meer smaak in de hummus. Als je ook voor deze methode kiest moet je de kikkererwten eerst een volledige nacht laten weken + 1 uur aan goed laten koken.

  Bereiding:
  -  Snijd de knolselder in fijne stukjes en kook in ongeveer 250 ml water. Laat 10 minuten koken.
  -  Meng ondertussen de kikkererwten met de look, olijfolie, tahin en het citroensap in een blender. Je kan ook met een mixer werken.
  -  Wanneer de knolselder gaar is voeg je deze toe aan de hummus. Let op! Bewaar het kookvocht.
  -  Voeg ongeveer 150 ml kookvocht toe. Dit kan naar smaak meer of minder zijn.
  -  Kruid goed af met venkelzaad, oregano, peper en zout. Je mag hier best wat peper aan toevoegen! Proef regelmatig tijdens het kruiden.
  -  Je kan het afwerken met extra toppings zoals sesamzaadjes of nootjes.

  Tip: Je kan het ook warm serveren!
  Tip: Vervang de citroensap door limoen.

   

  Knolselderslaatje

  Nodig: 400gr geraspte knolselder, 3 el mayonaise, 2 tl mosterd, oregano, peper, zout

  Bereiding:
  -  Meng alles goed onder elkaar.
  -  Heerlijk met worteltjes en bieslook als topping.

  Tip: Je kan het slaatje tot een hoger niveau brengen door er stukjes appel, enkele eetlepels yoghurt en een beetje appelazijn aan toe te voegen. Werk af met walnoten. 


  Smakelijk!

  www.stadsboerderijantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstencentrum GROEN ZUID

  Van een kleurrijke sok tot pop…

   

  In het kader van de ‘grabbelpas’-aktiviteiten  ging in de cafetaria van het ‘Nieuw Zuid’ de eerste dag van herfstvakantie leerrijk van start.

   

  Onder de deskundige leiding van Maria Van Royen mochten de kinderen van kleurrijke sokken (mits wat plak- en naaiwerk) mooie poppetjes knutselen.

   

  Voor eenieder nog een pannenkoek als beloning – en de dinsdagnamiddag was weeral veel te vlug voorbij.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SINT KOMT NAAR ANTWERPEN
  Datum: 
  14 november, 2015 - 13:00 - 15:00

  De aankomst van Sinterklaas in Antwerpen zal doorgaan op zaterdag 14 november 2015. Sinterklaas zal met zijn stoomboot aankomen aan het Steenplein in Antwerpen. De Sint komt natuurlijk niet alleen maar brengt zijn trouwe vrienden mee, waaronder Hoofdpiet, huishoudster Conchita, Ramon en zijn paard Slechtweervandaag.

  Burgemeester Bart De Wever en Bart Peeters zullen Sinterklaas plechtig verwelkomen aan het Steenplein. De plaatsen voor toeschouwers zijn beperkt op het wandelterras, maar wie de aankomst graag wil bijwonen kan ook terecht op het Steenplein. 

  Van op de wandelbrug gaat de Sint met zijn gezelschap in stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Van op het balkon van het Schoon Verdiep zal hij de aanwezige kindjes en hun mama’s en papa’s begroeten. Alles zal te volgen zijn op groot scherm op de Grote Markt. Voor dove en slechthorende kindjes zal een doventolk het hele gebeuren in Vlaamse gebarentaal tolken op de Grote Markt.

  Waar moet je zijn?

  Wil je de Sint zien aanmeren? Dan moet je rond 13u40 aan het Steenplein staan. Je kan Sinterklaas zien aankomen vanop de wandelbrug aan het Zuiderterras.

  Wil je de Sint zijn toespraak horen? Dan moet je rond 14u50 aan de Grote Markt zijn. Er zullen vanaf 13u00 ook optredens zijn van de KetnetBand.

  Wandelroutes

  De Suikerrui is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen. Er zijn drie wandelroutes van het Steenplein naar de Grote Markt. Kijklustigen kunnen de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen.

  • route 1: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Haverstraat - Haarstraat - Hoogstraat - Oude Koornmarkt - Handschoenmarkt (langs de Kathedraal) - Maalderijstraat - Grote Markt 

  • route 2: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt 

  • route 3: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Repenstraat - Vleeshouwersstraat - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt

  Rechtstreekse tv-uitzending

  Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan alles live bekijken op Eén en Ketnet op 14 november vanaf 13.30 uur. Er zijn herhalingen op Ketnet op zaterdag 14 november om 18 uur, zondag 15 november om 8 uur en woensdag 18 november om 13.30 uur (met Vlaamse gebarentaal).

  Programma

  • 13.00 uur: optreden van de KetnetBand op de Grote Markt
  • 13.30 uur: start van de rechtstreekse tv-uitzending
  • 13.40 uur: aankomst van de Sint per boot aan de kaai ter hoogte van het wandelterras
  • 14.05 uur: stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt
  • 14.45 uur: aankomst op de Grote Markt en begroeting op het balkon van het stadhuis
  • 15.00 uur: einde van de live-uitzending 
  P
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  ‼GEZOCHT‼
  Deze scooter is vandaag tussen 19u en 20u gestolen aan sporthal "de players" te kiel.

  Heeft iemand iets verdacht gezien

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  ‘Het boek van mijn leven’ van Zorgbedrijf Antwerpen


  Zaterdag opent de jaarlijkse Boekenbeurs de deuren. Ook Zorgbedrijf Antwerpen is aanwezig met een stand. Bezoekers kunnen er ‘Het boek van mijn leven’ ontdekken en bestellen. In zo’n boek kunnen ze hun familiegeschiedenis laten optekenen en bundelen. De biografie wordt geschreven door een professionele levensverhaalschrijver, getraind in narratieve gesprekstechnieken en wordt gebaseerd op verhalen, anekdotes, foto’s en ieders unieke persoonlijkheid.

   

  Op de stand van Zorgbedrijf Antwerpen (stand 402 – hal 4) zijn fragmenten uit verschillende biografieën te beluisteren, demoboeken te doorbladeren en filmpjes over de ‘making-of’ te bekijken. De boeken zelf zijn niet zomaar te koop, omdat ze iemands privéleven vertellen. Het is in de eerste plaats de bedoeling levensverhalen te delen met de volgende generaties.

   

  Niet alleen voor senioren

  Het boek van mijn leven’ richt zich in de eerste plaats op senioren, maar iedereen kan zijn levensverhaal laten optekenen. Wie zijn verhaal op een overzichtelijke manier wil bundelen en op die manier doorgeven aan kinderen, kleinkinderen en vrienden kan een persoonlijke biografie laten maken.

   

  Ook bedrijven kunnen een boek laten maken over een werknemer, klant of de eigen bedrijfsgeschiedenis. Elk boek dat voor een bedrijf geschreven wordt, drukt bovendien de prijs voor het boek van senioren. Zo schrijven de bedrijven mee aan een mooi maatschappelijk verhaal. 

   

  ‘Het boek van mijn leven’ op de Boekenbeurs

  • van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november 2015
  • Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen
  • iedere dag van 10 tot 18 uur | open tot 22 uur op 3, 5 en 10 november (nocturnes)
  • Hal 4 – Stand 402

    

  Meer info over ‘Het boek van mijn leven’ :


  ‘Het boek van mijn leven’ van Zorgbedrijf Antwerpen


  Zaterdag opent de jaarlijkse Boekenbeurs de deuren. Ook Zorgbedrijf Antwerpen is aanwezig met een stand. Bezoekers kunnen er ‘Het boek van mijn leven’ ontdekken en bestellen. In zo’n boek kunnen ze hun familiegeschiedenis laten optekenen en bundelen. De biografie wordt geschreven door een professionele levensverhaalschrijver, getraind in narratieve gesprekstechnieken en wordt gebaseerd op verhalen, anekdotes, foto’s en ieders unieke persoonlijkheid.

   

  Op de stand van Zorgbedrijf Antwerpen (stand 402 – hal 4) zijn fragmenten uit verschillende biografieën te beluisteren, demoboeken te doorbladeren en filmpjes over de ‘making-of’ te bekijken. De boeken zelf zijn niet zomaar te koop, omdat ze iemands privéleven vertellen. Het is in de eerste plaats de bedoeling levensverhalen te delen met de volgende generaties.

   

  Niet alleen voor senioren

  Het boek van mijn leven’ richt zich in de eerste plaats op senioren, maar iedereen kan zijn levensverhaal laten optekenen. Wie zijn verhaal op een overzichtelijke manier wil bundelen en op die manier doorgeven aan kinderen, kleinkinderen en vrienden kan een persoonlijke biografie laten maken.

   

  Ook bedrijven kunnen een boek laten maken over een werknemer, klant of de eigen bedrijfsgeschiedenis. Elk boek dat voor een bedrijf geschreven wordt, drukt bovendien de prijs voor het boek van senioren. Zo schrijven de bedrijven mee aan een mooi maatschappelijk verhaal. 

   

  ‘Het boek van mijn leven’ op de Boekenbeurs

  • van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november 2015
  • Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen
  • iedere dag van 10 tot 18 uur | open tot 22 uur op 3, 5 en 10 november (nocturnes)
  • Hal 4 – Stand 402

    

  Meer info over ‘Het boek van mijn leven’ :

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!