Knolselder in de kijker 18 februari (week 7)
De winter geeft zijn laatste prikken, maar begint nu toch zo stilletjes aan op zijn einde te lopen. De velden van de boeren geraken leger en leger: het wordt tijd om weer te gaan zaaien en planten! Deze week laten we je graag nog eens smullen van die wintergroenten; van Jolien krijg je alvast een lekker recept om aan de slag te gaan met de knolselder van De Voldoening. Hou zeker de Facebookpagina en je mailbox in de gaten voor meer tips met die wintergroenten, later deze week!
Heb je nog vragen over de Stadsboerderij, twijfel je tussen een groot pakket en een klein, wil je graag weten hoe alles praktisch in zijn werk gaat,... dan ben je zeker welkom op het instapmoment in de Bibliotheek van Hoboken (Bibliotheek UiThuis, Kapelstraat 64, 2660 Hoboken). De Stadsboerderij zal er aanwezig zijn van 10u tot 18u om al je vragen te beantwoorden, en je kan natuurlijk ook gewoon meteen instappen!
In het grote groentepakket* van deze week zitten de volgende seizoensgroenten: - Knolselder van De Voldoening - Witte kool van De Wriemeling - Winterpostelein van Wijngaardhof - Boerenkool van Wijngaardhof - Aardpeer van Wijngaardhof - Wortelen van de Baarbeekhoeve
In het kleine groentepakket* zit het volgende: - Knolselder van De Voldoening - Witte kool van De Wriemeling - Winterpostelein van Wijngaardhof - Prei van de Baarbeekhoeve
Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (18 februari 2016 - week 7). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.
Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 17 februari 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/
Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.
*De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
Knolselderburger met wortel
Nodig (voor 4 hamburgers): 250 gr knolselder, 50 gr geraspte kaas (bijv. Emmentaler), 1 groot ei of 2 kleine eieren, 1 teentje look, 40 gr panko of paneermeel, 1 el oregano, ½ el chilivlokken, 1 sjalot, peper & zout, 3 à 4 wortelen (geraspt), 1 doosje scheuten (bijv. preischeuten), 1 grote rode ui, 4 broodjes, ketchup, mosterd, mayonaise, olijfolie
Bereiding: - Maak de knolselder proper en snijd in blokjes. Mix de blokjes in een food processor tot kleine korreltjes. Voeg er kaas, het ei, de look, de panko, de oregano, de chilivlokken, de sjalot en het peper en zout aan toe. Mix goed. - Maak er 4 bolletjes van en vorm ze tot hamburgers. Je kan er altijd wat meer (of minder) paneermeel of panko aan toevoegen voor de stevigheid. - Verwarm de olijfolie in een grote pan. Zet op een matig vuur (zeker niet te heet!). - Bak de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. - Snijd de broodjes doormidden en smeer er mayonaise, ketchup en mosterd op. - Leg er de burger op. Leg er dan de worteltjes op. - Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze op de wortels. - Sluit af met een goede hoeveelheid preischeutjes.
Tip: Lekker met een schelletje belegen kaas.
|