Afgelopen zondag, 20 maart, vierden wij samen met jullie de lente, en dat was een knaller!
De zon liet zich zondag niet meteen zien, maar de sfeer zat er toch meteen dik in! Het optreden van Berlaen was fantastisch, het ontbijt, de wafels, het brood,... was ongelooflijk heerlijk (dank aan De Klopperij) en het was een prachtige dag! Zo mooi, en zo veelbelovend, dat wij nu al bezig zijn met het volgende feest: om de opening van de horeca en de officiële opening van de Stadsboerderij te vieren, organiseren we op 1 mei een tweede feest, en de line-up begint er al behoorlijk indrukwekkend uit te zien. Wie je al zeker kan verwachten zijn De Kippen, De Geiten en De Konijnen. We zijn nog aan het onderhandelen met De Nieuwe Biggen om te zien of zij er ook bij kunnen zijn, maar we zijn erg optimistisch. En daarnaast zal er natuurlijk ook weer lekkers zijn om van te smullen, organiseren we workshops, en kan je gewoon genieten van het buiten zijn. Later meer nieuws!
Back to business nu: helaas strooide het weer de afgelopen weken roet in het eten; de vroegste teelt van boer Jelle Delanoeije van de Baarbeekhoeve in Muizen is mislukt omdat het te nat was, en dus is er nog geen veldsla of andere lentefrisse groente in zicht... We hebben ons best gedaan om jullie weer een gevarieerd aanbod te geven, maar het was best moeilijk deze week. Gelukkig brengt Jolien raad met haar recepten, en krijg je eind deze week nog extra tips om een heerlijk Paasmaal op tafel te toveren!
De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn: – Pastinaak van Puur Natuur – Prei van Puur Natuur – Aardpeer van De Wriemeling – Rapen van De Wriemeling – Ui van Livinushof – Sjalotjes van Livinushof – Rode kool van Livinushof
In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zittengeen rapen, maar wel grondwitloof van Seizoensmaak.
In het kleine groentepakket* zit het volgende: - Pastinaak van Puur Natuur – Prei van Puur Natuur – Postelein De Wriemeling – Sjalotjes van Livinushof – Rode kool van Livinushof
In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen rode kool, maar wel grondwitloof van Seizoensmaak.
Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (24 maart 2016 - week 12). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.
Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 23 maart 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/
*De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
Pastinaakpuree met prei
Nodig: 250 gr aardappelen, 300 gr pastinaak, 3 stengels prei, enkele takjes verse tijm, 100ml melk, 2 el boter, peper en zout, olijfolie
Bereiding: – Kuis de aardappelen en de pastinaken. – Snijd ze in blokjes en kook ze gaar met een beetje zout op een hoog vuur. – Haal de aardappelen en de pastinaken na 20 minuten van het vuur. – Begin ze al goed fijn te stampen. – Voeg er ondertussen de melk en de boter aan toe. Kruid af met tijm, peper, zout en eventueel een beetje nootmuskaat. Meng alles goed onder elkaar. – Snijd de prei in fijne stukjes en bak ze even in olijfolie met peper en zout. – Voeg toe aan de puree. – Serveer vegetarisch, met worst of spekjes.
Tip: Vervang de gewone aardappelen door zoete aardappelen.