Pizza met witloof en spekjes van champignons Ingrediënten (voor 1 pizza - 2 personen)
1 vel pizzadeeg (of zelfgemaakt deeg)
4-5 stronken witloof
250 g boschampignons
150 gr oesterzwam (de 'spekjes)'
50 gr gruyere
100 gr philadelphia met tuinkruiden (of andere roomkaas naar smaak)
1 tl nootmuskaat
1 ui, in halve ringen gesneden
Handvol rucola
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Kook de stronken witloof in boter met water. Bak ze daarna kort en kruid af met peper en zout.
Snijd de boschampignons in schijfjes en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg er de ui aan toe en stoof aan.
Snijd de oesterzwam in reepjes en bak het eventjes aan.
Smeer de kruidenkaas op het pizzadeeg. Leg het witloof, dat in 2 gesneden is, erop.
Leg er de ui en alle champignons op.
Strooi er de gruyere over en strooi er een beetje nootmuskaat over. Kruid dan af met peper en zout.
Bak 20-25 minuten in de oven.
Werk af met rucola, giet er een scheutje olijfolie over en serveer.
Tip: Je kan de oesterzwammen vervangen door echte reepjes spek.
Schotel met savooikool en witte bonen Ingrediënten (voor 2 personen)
1 savooikool
3 aardappelen
een halve ui, fijngesneden
1 blik witte bonen, uitgelekt
olijfolie
1 tl korianderpoeder
1 tl salie (of verse salie)
1 tl tijm (of verse tijm)
peper en zout
verse peterselie (voor afwerking)
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Neem een pan en giet er een beetje olijfolie in.
Bak er de aardappelen in tot ze een korstje krijgen.
Voeg er de ui en de bonen aan toe. Laat ongeveer 6-8 min bakken. Voeg er daarna alle kruiden aan toe.
Snijd de savooikool in repen van ongeveer 1 cm breed. Voeg toe aan de pan en zet er een deksel op. Laat aanstoven totdat de savooi helemaal zacht is geworden. Het mag ook nog een beetje krokant zijn.
Kruid af met peper en zout.
Serveer met een lekkere veggieburger of een stukje kip.