12 mensen met een beperking kunnen dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca Vrijdag 23 maart, 19 uur, CVO Provincie Antwerpen campus PIVA, Antwerpen
Op 2 oktober 2017 startten 12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw’s Rotonde en Spectrum, aangevuld met de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.
Op 23 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde en in de horecafaciliteiten van vzw Spectrum. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.
Op 23 maart verzorgen de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.
Pers is van harte welkom op de receptie en de proclamatie. Dit warme event geeft weer hoe trots de cursisten zijn op hun prestaties en hoe zij binnen de horeca een bijzondere rol kunnen vervullen. Hierbij enkele sfeerfoto’s van de proclamatie van 2018 OP 23 MAART
WIJ ZIJN DE GELUKKIGE
BARANOUSKAYA NATALLIA-BERNAERTS SOFIE-DE NEVE EVI-DE SMET JOLIEN
DIERCKX JEROEN-JANSSEN CHRISTOPHE-KONINCKX KOEN-MEURIS BERTEN-
OOMEN DANIEL-SMEYERS OLIVER-THIJS BART-VAN DEN BLEEKEN LIESJE-
VAN DYCK KIM-VEREECKE STEVEN.
Dank aan de medewerkers:DE VOS INGE-LAENEN GUSTAVE-OERLEMANS SVEN
SUYKERBUYK KIANA
|