Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    04-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaren bezoeken de Kathedraal gratis: DE RENOVATIE

    De Renovatie & controle



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Kathedraal gratis te bezoeken

    ANTWERPENAREN BEZOEKEN DE KATHEDRAAL GRATIS


    Vanaf maandag 4 januari kan je als Antwerpenaar –mits voorleggen van je identiteitskaart - gratis de Kathedraal bezoeken.

    Zo wil de kerkfabriek de provincie Antwerpen bedanken voor de vijftig jaar durende restauratie van de Kathedraal die de provincie in 2015 heeft afgerond.

    Gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed Luk Lemmens heeft samen met directeur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Christian Devos de eerste bezoekers verwelkomd.

    De allereerste die gratis binnen mocht en tegelijk een ruiker bloemen in ontvangst mocht nemen was de ‘museumgids’ (binnenkort stadsgids!)

    mevrouw BRAEM.

    ‘Ik ben ervan aangedaan – zulke ontvangst!’ ik moet er werkelijk van bekomen…’ zei de fiere gids.

    GRATIS is toch uitnodigend’ volgens mevrouw Braem.

     Weer een initiatief voor de fiere Antwerpenaar!































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MODE MUSEUM

                                                               

    MoMu by Night
    19 > 21 uur– ModeMuseum, Nationalestraat 28, Antwerpen

    Elke eerste donderdag van de maand is het MoMu doorlopend open tot 21 uur. Om 19 uur start een bezoek met gids door de lopende tentoonstelling. Tot 14 februari 2016 is dat ‘Footprint - Het spoor van schoenen in de mode’. De expo toont de MoMu schoenencollectie, een langdurige bruikleen van verzamelaars Geert Bruloot en Eddy Michiels, aangevuld met meer dan 400 unieke stukken uit ontwerpers- en verzamelaarsarchieven en belangrijke internationale musea. Wie vooraf reserveert, kan aansluiten bij deze rondleiding. Reserveren kan ook telefonisch via T 03 338 95 85.
    www.momu.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintervuur te Wilrijk Ciné Martiko

    CINÉ MARTIKO

    Een verbouwde woonwagen is tijdens Wintervuur het ideale decor om films te bekijken. Vlij je neer op een van de zachte rode klapstoelen en laat je verrassen door de eclectische selectie van internationale kortfilms voor jong en oud.

    Van en met: Ciné Martiko met kortfilms in winterse sferen














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk Comp.Marius & 't Barre Land

    VOOR NIKS UMSONST

    (NL)

    Première

    Met het stuk Voor Niks Umsonst wagen Comp. Marius & ’t Barre Land zich aan een tekst van de Oostenrijker J.P Nestroy, die in de negentiende eeuw gekend was als de kwelgeest van de welgestelde burgerij. Hij herschreef succesvolle Franse kluchten waaraan hij slinks een parodiërende, existentiële laag toevoegde. Twee toneelspelers verlaten het provinciaalse toneelmilieu. Voor de liefde en de roem, op de vlucht voor een fabriekseigenaar en een theaterdirecteur. Ze stranden in een hotel en spelen met hun identiteit. een komedie waarin toneelspelers een kat-en-muisspel spelen en waarin de romantische kijk op de rol van de kunstenaar aan diggelen wordt geslagen. Als klap op de vuurpijl blijkt op het einde dat hun virtuoze toneelspel voor niks geweest is, umsonst!

    In samenwerking met de Plukboerderij, de Antwerpse Buchbar-onlocation en de Amsterdamse Nieuwe Toneelbibliotheek.

    Vertaling en bewerking: ’t Barre Land, Comp.Marius

    Spelers: Margijn Bosch, Anouck Driessen, Waas Gramser, Kris Van Trier, Vincent Vanden Bergh, Czeslaw De Wijs en Jonas Vermeulen 

    Comp.Marius en ’t Barre Land (een kleine Hollands-Vlaamse toneelspelersliga die niet aan haar proefstuk toe is) werken opnieuw samen. Eerder speelden ze reeds werk van William Shakespeare, Oscar Wilde en Samuel Beckett.

    We spreken hier ook weer volledig uit verkochte zaal.

    Het toneelstuk was een streling voor het oog en het oor met een slot van oorverdovende applaus

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk Geitetrofee 2015

    Hugo Berckmoes wint 


    De Geitetrofee gaat naar Hugo Berckmoes. Hij werd door de inwoners van het district Wilrijk tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgeroepen tot meest verdienstelijke inwoner van 2015.

     

    Hugo Berckmoes is een van de drijvende krachten achter de Geitestoet, die op 20 september door de straten van Wilrijk trok. Hugo is de voorzitter van het Technisch Comité, een team van 40 vrijwilligers die er letterlijk én figuurlijk voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Maanden voor de stoet uitgaat, zijn zij al druk bezig met praalwagens restaureren, schilderen, naaien en timmeren. Dankzij Hugo en zijn team, en natuurlijk nog tal van andere vrijwilligers, kon de Wilrijkenaar in 2015 genieten van alweer een indrukwekkende Geitestoet.

     

    Op de erelijst volgt Hugo Berckmoes het Bananentejater (2014), pastoor Janus Claessens (2013) en Bob  Le Duc (2012) op. Aan de Geitetrofee zijn een beeldje en een geldprijs verbonden.

     

    De Wilrijkenaars verkozen de winnaar van de Geitetrofee tijdens een stemming op de nieuwjaarsreceptie. Die vond vandaag  plaats op het Wintervuurplein op de Bist. Het cultuurfestival Wintervuur beleeft er zijn laatste dag, na een week vol theater, circus, muziek en vuur. Aansluitend op de nieuwjaarsdrink worden ook zeven geitjes van de Geitenparade geveild voor het goede doel.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEITENVEILING WILRIJK

    Geitenveiling ten voordele van W-ONDERWEG

     

    De zeven geitjes die per opbod verkocht werden brachten een mooie som op ten voordele van 

    W-ONDERWEG

    Dat het geld goed besteed zal worden staat als een paal boven water!

     

    Veiling Geitenparade levert 2240 euro op, online bieden kan nog tot woensdagmiddag


    De verkoop van de beeldjes van de Wilrijkse Geitenparade loopt als een trein. Een live-veiling van zeven geitjes op de nieuwjaarsreceptie leverde maar liefst 2240 euro op. Wie nog een uniek Wilrijks kunstwerk wil, kan tot woensdagmiddag online zijn bod uitbrengen op 104 andere exemplaren.

    In 2015 blies het district Wilrijk 1250 kaarsjes uit. Dat werd gevierd met een reeks evenementen. Het meest kleurrijke initiatief was ongetwijfeld de Geitenparade, een openluchttentoonstelling met tientallen geitjes over heel Wilrijk. Deze polyesteren beeldjes werden versierd door de meest uiteenlopende kunstenaars: studenten van de Academie Wilrijk, leerlingen van de Wilrijkse scholen maar ook tal van bedrijven en lokale sport- en cultuurverenigingen.

    De beeldjes van deze Geitenparade - in totaal 111 exemplaren - worden per opbod verkocht. De volledige opbrengst gaat naar de Wilrijkse vzw (W)Onderweg. Die zet zich in voor normaal begaafde 16-plussers met een autismespectrumstoornis.

    Openbare veiling brengt 2240 euro op
    Zeven van de meest opmerkelijke geitjes werden per opbod verkocht tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district op zaterdag 2 januari 2016. Onder de vakkundige leiding van Peter en Mon Bernaerts van het gelijknamige veilinghuis leverde de verkoop een totaalbedrag op van 2240 euro. Het duurste beeldje – een hulde aan alle beelden die de afgelopen zomer gestolen of beschadigd werden – werd verkocht voor 800 euro.

    Online-veiling loopt tot woensdagmiddag
    104 andere beeldjes van de Geitenparade staan nog online te koop op de Facebookpagina van het district Wilrijk. Iedereen kan er zijn bod uitbrengen, of dat van een ander overtreffen. Voor elk beeldje wordt een startbedrag van 25 euro gevraagd. Wie geen Facebookaccount heeft, kan ook via e-mail zijn bod uitbrengen. De teller van de online-verkoop staat momenteel op meer dan 5600 euro.

    Op woensdag 6 januari 2016 om 12 uur stopt de veiling. Daarna wordt elk geitenbeeldje toegewezen aan zijn hoogste bieder.




















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zjef Van Uytsel: de zanger is dood, zijn liedjes blijven leven

                             Donderdag 31 december 2015  
    Sven Gatz Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel

    Zjef Van Uytsel


    Minister van Cultuur Sven Gatz heeft met spijt kennis genomen van het overlijden van Zjef Vanuytsel. ‘Een van de grote kleinkunstzangers uit mijn jeugd is gestorven’, zegt Gatz. ‘Ik denk met weemoed terug aan De Zotte Morgen en het wondermooie Ik weet wel mijn lief. Ik bied de familie en nabestaanden van Zjef mijn oprechte deelneming aan. De zanger is dood, zijn liedjes blijven leven.’ 
    Zanger en architect Zjef Vanuytsel, is gisterenavond in Leuven overleden op 70-jarige leeftijd. Hij was een van de grote namen uit de Vlaamse kleinkunstwereld van de jaren zeventig. In 1970 debuteerde hij met de fantastische plaat De Zotte Morgen, die met 100.000 verkochte exemplaren een record vestigde. ‘In de canon van onze kleinkunst verdient die klassieker een absolute ereplaats’, meent Gatz. ‘Nog altijd kan ik de bekende liedjes van die plaat zoals het titelnummer, Houten kop, De Stad, De Nacht, Ik weet wel mijn lief, Je kunt niet zonder de anderen of Hop Marlene meezingen.’ 
    Sven Gatz plaatst Zjef Vanuytsel op gelijke hoogte met zangers als Johan Verminnen of Raymond van het Groenewoud. Maar ook als architect, waarvoor hij een diploma behaalde aan Sint-Lucas in Brussel, maakte hij sedert halverwege de jaren tachtig faam. ‘Ik herinner me dat hij o.a. gemeentehuizen ontwierp en culturele centra’, zegt Gatz, ‘en het bekende gemeenschapscentrum De Markten aan de Graanmarkt in Brussel verbouwde’. 









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GELUKKIG NIEUWJAAR

    EN DE BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWEJAAR 2016

    AAN AL ONZE LEZERS

    VAN LEO EN GEORGES

    EN NOG VEEL LEESGENOT






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZORGBEDRIJF-STAD ANTWERPEN

    30 |12 | 15

    Zorgbedrijf Antwerpen start met bouw van nieuw woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem


    Vanaf 4 januari start Zorgbedrijf Antwerpen in Merksem met de werken voor het nieuwe Melgeshof. Op de plaats van het huidige Melgeshof komen een nieuw woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en serviceflats.

     

    De nieuwe gebouwen vervangen het huidige woonzorgcentrum Melgeshof dat aan vernieuwing toe is. Zorgbedrijf Antwerpen plant een nieuw woonzorgcentrum voor 180 bewoners, 3 zorgflats, een dagverzorgingscentrum waar 15 personen terechtkunnen, een 90-tal serviceflats en een ondergrondse parking. Daarnaast komt er in een volgende fase mogelijk een publiek parkje met een dienstencentrum en buurtrestaurant.

     

    Omdat de werken gefaseerd gebeuren, moeten de huidige bewoners van Melgeshof niet verhuizen naar een ander woonzorgcentrum. Zodra het eerste deel van de werken is afgerond, kan een deel van de bewoners meteen verhuizen naar de eerste nieuwe kamers/zorgflats. Ook voor de buurt beperkt Zorgbedrijf Antwerpen de hinder zoveel mogelijk.

     

    De werken starten vanaf 4 januari 2016. Het project wordt uitgevoerd in verschillende fasen:

    • Fase 1: De werken van fase 1 worden afgerond tegen juni 2017.

    o      deel 1 van het nieuwe woonzorgcentrum met 95 eenpersoonskamers

    o      3 zorgflats

    o      dagverzorgingscentrum

    o      ondergrondse parking

    o      37 serviceflats

    o      wellness

    • Fase 2: De werken van fase 2 starten als fase 1 volledig is afgerond.

    o      deel 2 van het nieuwe woonzorgcentrum met 85 eenpersoonskamers

    o      5 serviceflats

    o      afbraak van het 'oude' Melgeshof zodra alle bewoners verhuisd zijn

    • In een mogelijke latere fase:

    o      dienstencentrum

    o      49 extra serviceflats  

    copy richt zorgbedrijf antwerpen













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk



    LUISTERHOKJE OP DE BIST

    Comp.Marius

    In dit unieke luisterhokje van Comp. Marius kan je wegdromen tijdens Een man verliet een keer zijn huis. Een luisterspel dat je al fietsend in gang brengt. Het verhaal is gemaakt op basis van teksten van de Russische dissidente schrijver Daniil Charms.

    In een mobiele houten constructie word je betoverd door de wereld van Comp. Marius.

     Scenario: Waas Gramser, Koen Roggen

    Vertaling: Waas Gramser, Kris Van Trier

    Opname, montage, mixage: Koen Roggen

    Luisterinstallatie: Koen Schetske

     

    Voor wie nog geen tickets heeft en gewoon de sfeer eens wil komen opsnuiven, kunnen we de gratis concerten in The Barn warm aanbevelen. Elke dag zet jong opkomend of reeds gevestigd talent de grote schuur in vuur en vlam!

    29/12: Golden Glows in trio (15u) / / / Tiny Legs Tim & Roland Van Campenhout (21u30)
    30/12: Veston (15u) / / / Valerie Solanas (21u30)
    31/12: Winterbal vanaf 15u met Radio Martiko, Kar Kar Kar Rousel en de Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (tot 01u30)
    1/1: Billy & Bloomfish (15u) / / / You Raskal You (21u30)
    2/1: Veston (15u) / / / Krema Kawa (21u30)


     

     



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk

    27/12/2015 wintervuur 

     
    'FLAque' circusvoorstelling 'Flaque' van Compagnie Defracto 

     



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk
    28-12-2015 wintervuur

    ER STAAT EEN VROUW IN DE KOU

    t,arsenaal, Gerda Dendooven & Lynn Cassiers/Michael De Cock

     

    Het is winter. Witte vlokken wissen alle sporen weg. Geluid vervaagt, de wereld lijkt ingepakt met witte winterwanten. En in die witte woestijn staat een vrouw in de kou. Gerda Dendooven en Lynn Cassiers vertellen haar verhaal ondersteund door muziek en beelden.

    Ga mee op een poëtische reis langs de seizoenen. Je hoort het ijs kraken, je ziet sneeuw smelten en merkt hoe de wereld ontwaakt uit zijn lange winterslaap.

    Sprookjes verhalen voor groot en klein echt genieten de tijd vloog voorbij

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK WINTERVUUR

    EINDELIJK GING OP 26 DECEMBER 2015  WINTERVUUR VAN START.SCHEPEN PHILIP HEYLEN MOCHT HET VUUR ONSTEKEN.

    DAAR IK HEEL WINTERVUUR MEEDOE ZAL ER ALLE DAGEN IETS GEPUBLICEERD WORDEN !

    GEORGES



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    KempensLandschap

    23 | 12 | 2015

    Subsidies voor aankoop domein De Merel te Brecht
    Kempens Landschap vzw  kan verder bouwen aan een nieuwe toekomst voor 76 ha waardevol landschap te Brecht!

    Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, kende aan Kempens Landschap een verwervingssubsidie toe van 446.000 euro om het domein ‘De Merel’ in Brecht aan te kopen.  De subsidies werden aangevraagd in het kader van het Strategisch Project “Bebouwd Perifeer Landschap”.

    Het domein De Merel in Brecht is een ca. 156 hectare groot gebied gelegen tussen de baan van Brecht naar Schoten en de vaart naar Turnhout. Het bestaat uit een gevarieerde structuur aan natuur-, landschaps- en recreatieve elementen. De stad Antwerpen, eigenaar van de gronden, wenst de totaliteit van domein de Merel reeds geruime tijd te verkopen. Sinds 2003 is Kempens Landschap ‘behartiger’ van het dossier waarbij behoud van eenheid van het ganse domein steeds voorop stond. Met de toekenning van deze subsidies is Kempens Landschap nu in staat om samen met de gemeente Brecht tot de aankoop van 76 ha landbouwgronden over te gaan. Het aanwezige bosgebied van ca 52 ha zal verworven worden door het Agentschap voor Natuur en Bos.

    Versnipperd maar waardevol gebied


    Minister Joke Schauvliege oordeelde dat het domein een uitdaging vormt omdat het een versnipperd gebied betreft in een stedelijke agglomeratie met zowel bebouwing als open ruimte en onroerend erfgoed. In het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen is voor dit soort gebieden een beleid bepaald, maar door de complexiteit en omvang is het in praktijk brengen ervan een moeilijke opgave. Via de erkenning van dit project en de subsidie van 446.000 euro wordt het voor Kempens Landschap en de gemeente Brecht mogelijk een volgende stap te zetten naar de landschappelijke ontwikkeling van dit gebied, waarbij de pachters nauw betrokken worden.

     

    Peter Bellens, gedeputeerde en covoorzitter van Kempens Landschap bevestigt: “Het is dikwijls nodig om grond van eigendom te doen veranderen om deze landschappelijk een toekomst te geven.  De jarenlange inspanningen van Kempens Landschap en de gemeente Brecht worden met de toekenning van de aankoopsubsidies beloond. Het project toont tevens nogmaals het bewijs van de noodzaak van het bestaan van onze unieke landschapsvereniging!”

     

    Ook Inga Verhaert, gedeputeerde en covoorzitter van Kempens Landschap is zeer verheugd met dit nieuws: “Met deze subsidies kan Kempens Landschap het domein verwerven. Het is voor ons altijd belangrijk geweest dat het gebied niet versnipperd zou worden. Nu kunnen we de eenheid duidelijk bewaren en dat is uitstekend. Het domein bezit door zijn gevarieerde structuur aan natuur-, landschaps-, en recreatieve elementen namelijk alle troefkaarten om uit te groeien tot een domein van bovenlokaal belang.”

     

    Begin 2016 zal Kempens Landschap op basis van dit besluit nu de nodige stappen zetten naar de effectieve verwerving

    Domein De Merel - Copyright: vzw Kempens Landschap

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    23 | 12 | 2015

    Ministerraad keurt noodopvang vluchtelingen Zilvermeer goed
    Vluchtelingen komen ten vroegste dinsdag 5 januari 2016 toe in Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer  

    De federale ministerraad besliste op 23 december om de camping van het Zilvermeer te gebruiken als een tijdelijke locatie voor de opvang van vluchtelingen. Tijdens de kampeerdersraad van donderdag 24 december worden vertegenwoordigers van de reguliere kampeerders hierover ingelicht en kunnen ze vragen stellen. Fedasil – de overheidsdienst die instaat voor de opvang van vluchtelingen in België – plant op het Zilvermeer nog een infovergadering over de concrete organisatie van de noodopvang. De datum van deze infovergadering wordt bepaald nadat er een officiële overeenkomst is opgesteld en ondertekend door alle betrokkenen. De vluchtelingen komen ten vroegste op dinsdag 5 januari aan op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

     

    Periode van de opvang

    De vluchtelingen zullen ten vroegste op dinsdag 5 januari 2016 op de camping aankomen. Het einde van de opvang is voorzien voor de start van de paasvakantie op vrijdagavond 25 maart 2016. De noodopvang van de vluchtelingen zal de recreatieve functie van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer niet in de weg staan. Voor de opvang van vluchtelingen van start gaat, stelt de directie van het Zilvermeer samen met Fedasil nog een overeenkomst op met richtlijnen en afspraken. Als deze overeenkomst ondertekend is, organiseert Fedasil samen met de gemeente Mol een infovergadering voor de reguliere kampeerders van het Zilvermeer.

     

    Infovergadering reguliere kampeerders

    Tijdens de kampeerdersraad op donderdagvoormiddag 24 december en tijdens de infovergadering van Fedasil (datum nog niet bepaald) op het Zilvermeer krijgen de reguliere kampeerders alle praktische en concrete info over de noodopvang van de vluchtelingen. Er zal ook ruimte zijn om vragen te stellen. Kampeerders kunnen nu al terecht op de webpagina www.zilvermeer.be/noodopvang.html. De lijst met veelgestelde vragen wordt gedurende de opvangperiode voortdurend aangevuld met actuele vragen en antwoorden. Kampeerders kunnen met vragen ook steeds terecht bij de medewerkers van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

     

    Historiek
    Medio november 2015 besliste het provinciebestuur om toestemming te geven aan Fedasil om het Zilvermeer als opvanglocatie voor vluchtelingen verder te onderzoeken. Gezien de dringende opvangnoden wil de provincie immers haar bijdrage leveren. De deputatie stelde wel enkele strikte voorwaarden aan Fedasil: de opvang blijft beperkt tot eind maart en het comfort en de veiligheid van alle kampeerders moet gegarandeerd worden. Fedasil gaf ook garanties dat zij instaan voor permanente begeleiders en veiligheidspersoneel. Fedasil moet te allen tijde rekening houden met de bezorgdheden van de campingbewoners. Uiteindelijk besliste de federale ministerraad op 23 december 2015 dat er vluchtelingen opgevangen zullen worden op het Zilvermeer.


    Positieve en warme reacties

    De provincie kreeg al heel wat positieve reacties over de noodopvang van vluchtelingen op een van haar locaties. Het personeel van het Zilvermeer is ook blij dat ze hun steentje kunnen bijdragen om mensen in nood een warme opvang te bezorgen.

    PRAKTISCHE INFO NOODOPVANG VLUCHTELINGEN ZILVERMEER

    Wanneer:
    ten vroegste vanaf dinsdag 5 januari 2016

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

    Meer info:
    www.zilvermeer.be/noodopvang.html

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN LEEFT

    GA EENS KIJKEN ER ZIJN VEEL MEER KERSTSALLEN IN ONZE LIEVE VROUWGEBOORTEKERK KIOSKPLAATS HOBOKEN,HET IS WEER EEN PRACHTWERK GEWORDEN.DE KERSTALLEN ZIJN GEMAAKT NAAR HET VOORBEELD VAN AUTHENTIEKE VLAAMSE BOERDERIJEN

    ZO ZIE JE MAAR IN HOBOKEN IS ALTIJD IETS TE BELEVEN WE LEVEN ER.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    23 | 12 | 2015

    Breaking: Nessie gaat onder de hamer voor € 1.001

    De opbrengst wordt geschonken aan Water4Ghana, in #dewarmsteweek van StuBru

    Onder het motto “Koop ne keer een monster voor kerst” organiseerde de provincie Antwerpen een veiling van een Nessie lookalike. De replica was een onderdeel van de communicatiecampagne meldpuntwaterlopen. Nieuwe eigenaar wordt Ann Reypens, een dame woonachtig in Pulle.  De provincie schenkt het volledige bedrag aan Water4Ghana.

    Hoezo een Nessie in de provincie?

    Een watermonster kom je met wat geluk en de nodige fantasie in Schotland tegen. In de provincie Antwerpen zou je het op z’n minst erg ongewoon kunnen noemen. En laat dat nu net de boodschap geweest zijn van de provinciale mascotte. Wanneer je iets ongewoon zag in een provinciale waterloop, dan kon je dat (nog steeds trouwens) melden op meldpuntwaterlopen.be. Omdat de provincie als taak heeft de waterlopen vrij te houden van exoten die er niet horen, zochten ze een nieuwe duurzame bestemming voor het beest.

     

    Nessie verhuist richting Pulle

    Ann Reypens uit Pulle bracht het hoogste bod uit en mag zich eigenaar noemen van het 2,5 meter grote wezen.

     

    Water4Ghana

    Als goede doel koos de provincie voor Water4Ghana. Ingenieurs- en technologiestudenten trekken er elk jaar heen om nieuwe projecten uit de grond te stampen. Dit jaar revalideren ze een boorput, leggen ze met steun van de lokale dorpen ongeveer 6 km waterleiding en installeren ze drie aftappunten. Rik Röttger, bevoegd voor integraal Waterbeleid en Noord-Zuid vult aan: “De provincie is zelf de grootste beheerder van de onbevaarbare waterlopen in onze provincie en onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk water is en hoe het moet worden beheerst.

    Momenteel ligt Nessie nog in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre



     

    foto's copy richt provincie antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23 | 12 | 2015

    Hoge energieprijs doet groepsaankoop pieken

    78.000 gezinnen veranderen van energiecontract in 2016


    76 % van de deelnemers aan de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen stapt in 2016 over naar een nieuw energiecontract. Een ongezien resultaat. De deelnemers besparen zo samen 22 miljoen euro en 34.000 ton CO2.

     

    Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: “Mensen worden steeds meer geconfronteerd met stijgende kosten, niet in het minst voor energie. Het loont nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan een groepsaankoop én om samen te werken. Dat hebben meer mensen dan ooit begrepen. Het succes van deze 6e editie bewijst opnieuw dat consumenten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen.”

    In totaal schreven meer dan 100.000 gezinnen zich in voor de groepsaankoop groene stroom. 76 procent of 78.000 gezinnen stappen over naar een van de winnende energieleveranciers. Tijdens de veiling deden eni en Lampiris het scherpste bod voor elektriciteit en gas met een korting van 33 %. Deelnemers met alleen elektriciteit krijgen bij eni een korting van 29%.

    De geboden korting is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Electrabel, Luminus, eni, Essent, Lampiris en Eneco).

    Voor mens én milieu

    Inga Verhaert: “De provincie Antwerpen helpt de deelnemers met een goede omkadering en de juiste informatie. Maar de groepsaankoop zorgt niet alleen voor een goedkopere energiefactuur, tegelijk werken we aan het milieu. Dit jaar zorgde de groepsaankoop groene stroom ervoor dat er 34.000 ton CO2 minder uitgestoten wordt. Dat kan je vergelijken met meer dan 23.000 wagens die een jaar in de garage blijven staan.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.samengaanwegroener.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!