Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    28-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA-ANTWERPEN
    Beste supporters en sympathisanten,
    Het mocht niet waar zijn, vorig weekend konden de punten niet mee huiswaarts genomen worden;
    Na een extra lange busreis van bijna 3 uur omdat de chauffeur de weg niet kende, arriveerden onze spelers pas om 18.50 in Aalsmeer.
    De wedstrijd van 19.15 kon  nog met een kwartiertje verlaat worden maar dit mocht niet baten.
    De eerste 10 minuten waren voorbij vooraleer iemand in de gaten had wat er aan de hand was.
    Onze jongens probeerden zich nog wel te herpakken maar niets mocht baten; 
    Er werd niet degelijk afgewerkt en de verdediging stond zwak.
    In de tweede helft begint  de verdediging beter te draaien en krijgt Aalsmeer het moeilijker om te scoren maar de afwerking bij onze SASJA-boys blijft sputteren.
    Einduitslag 26-17.  ;(
    Na de dip van vorige week nu een complete offday.
    Maar onze jongens zijn zich er terdege van bewust dat dit moet keren en zullen er alles aan doen om dit ook waar te maken.
    Volgende week moeten ze naar Hasselt en dat zal zeker niet makkelijk zijn met een  Hasselt dat momenteel eerst geplaatst staat. Stunten zou  mooi zijn en de punten vanuit Hasselt meepikken;  en wie zou dit dan willen missen.
    We kunnen dus  maar 1 ding vragen:  kom mee supporteren.
    KOM ONZE JONGENS MEE AANMOEDIGEN TIJDENS DE VOLGENDE WEDSTRIJD 
    ZATERDAG 3/12/2016 OM 20.15 IN  HASSELT 
    Er is zeker nog een plaatsje op onze bus, laat het ons wel weten 
    Voor wie met de auto komt
    Sporthal Alverberg
    Herkenrodesingel 33 
    3500 Hasselt
    Hopelijk mogen we jullie massaal begroeten en kunnen we samen onze jongens aanmoedigen in deze hoogstwaarschijnlijk spannende wedstrijd;
    tot zaterdag?
    Sportieve groeten
    Rita Van der Auwera
    secretaris SASJA HC
    Brederodestraat 184 bus 159
    gsm 0499157422
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws

    'Aspen' stelt ambitieuze plannen voor!




    Wilrijk - Vandaag werden op het Districtshuis in Wilrijk de plannen uit de doeken gedaan voor de nieuwe indoor sneeuwbaan op Aspen. Aspen wordt een unieke indoor skipiste van 12.000m² en biedt vanaf november 2017 sneeuwsporters een duurzame sportfaciliteit. Het opzet is heel uitdrukkelijk zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te proeven van de sneeuwsport. Aspen zal de referentie worden voor indoor sneeuwsport door in te zetten op recreatie, educatie en competitie, een uitmuntende service en een unieke beleving voor alle bezoekers.

     
    De borstelbaan Aspen is al meer dan dertig jaar een vaste waarde in de regio Antwerpen. Tienduizenden skiërs hebben zich jaar in jaar uit kunnen uitleven op de bekende gekleurde matten. Al drie decennia lang staat de piste bekend om zijn educatieve rol en gezinsvriendelijke sportcultuur. Twee eigenschappen waar Aspen bijzonder veel waarde aan hecht.
     
    Yves Champagne nam de piste tien jaar geleden over en maakte van Aspen een open huis waar iedereen welkom is. 30 jaar later is het tijd voor verandering. De huidige stalen constructie van skipiste Aspen gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een gloednieuw complex.
     
    Het was een hele uitdaging”, vertelt Champagne over Aspen. “Maar het doet me veel plezier om te kunnen aankondigen dat er een echte sneeuwbaan in Wilrijk komt! De piste van 240 meter lang en 50 meter breed voorziet de nodige ruimte voor elk aspect van de sneeuwsport en stelt beleving voorop, het ganse jaar door en voor het hele gezin, jong en oud. Zowel beginnende als doorwinterde sneeuwsporters zullen op Aspen hun hart kunnen ophalen. In de buik van de piste bedraagt de vrije hoogte 15 meter. Fun gegarandeerd voor de ervaren snowboarders! We garanderen 365 dagen per jaar perfecte sneeuw.”
     
    Aspen zal een voortrekkersrol spelen inzake duurzaam ondernemen en slim energieverbruik door gebruik te maken van de modernste technologieën. Aspen wil op korte termijn een belangrijk aandeel verwerven in de sneeuwsport in België. Door intensief samen te werken met Sneeuwsport Vlaanderen staat Aspen absoluut centraal in het ondersteunen van topsporters, het opleiden van trainers en het vormen van monitoren.
     
    Aspen wil vooral ook laagdrempelig zijn. Er komen programma’s voor georganiseerde schooluitstappen. Door zich te richten op laagdrempelige schoolsportwerking is het de ambitie van Aspen zoveel mogelijk jongeren te laten kennismaken met sneeuwsport.
     
    Het managementteam achter Aspen bestaat uit vier initiatiefnemers: Yves Champagne, Bram Hendrickx, Frank Olyslager en Guido De Vos. Aspen zal gemiddeld 20 voltijdse medewerk(st)ers tewerkstellen.
     
    Niet onbelangrijk is dat de bouw van Aspen de bestaande recreatiecluster in Wilrijk versterkt. Naast de voetbalterreinen, de wielerpiste en de schaatsbaan komt er nu ook een hypermoderne, unieke sneeuwbaan.


     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

    GS BEOBANK HOBOKEN   7---2 LART BRUXELLES

     

     

     

    Het mag misschien ietwat eentonig worden, vervelen doet het geenszins: voor de zesde keer op rij gaat GS Beobank Hoboken met de volle buit aan de haal!

     

    Een makkie was het niet, want neo-eersteklasser Laeken Amorce Renards Tivoli Bruxelles Futsal Club was naar onze instellingen afgezakt om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

     

    GS-coach Karim Akajoua, die de geblesseerde Yannis Van Parys voorzichtigheidshalve niet zou bezigen, stuurde zijn troepen onmiddellijk in de loopgraven. De Brusselaars boden hardnekkig weerstand. Inspanningen van Steven Dillien, Hicham Channouf en Imad Amazou liepen op een sisser uit. En dan plots, helemaal uit het niets, een doelpunt voor GS Beobank Hoboken: Khaled Oulichki kogelde uit de draai glansrijk binnen (1-0).

     

    De Hobokense motor sloeg niet echt aan, toch waren Steven Dillien en Antoine Lemaire erg dicht bij een volgende treffer.

     

    Onder impuls van de bedrijvige Boudiouane Mezzian probeerden de bezoekers een wederantwoord te vinden. Het was trouwens deze laatste die tot tweemaal toe een vrijschop bijna wist om te zetten. In de 25’ kwam Bilal Abakach uit een warrige doelworsteling wel als overwinnaar tevoorschijn (1-1).

     

    Er werd aan weerszijden fanatiek gebikkeld. Dit gold zeker voor Khaled Oulichki. Hij legde de fundamenten voor een schitterend doelpunt van Imad Amazou, enkele seconden vooraleer het rustsignaal weerklonk (2-1).

     

    Ook na de pauze waren we getuige van een stevige pot zaalvoetbal, soms over de rand van het toelaatbare, zodat de scheidsrechters Marc Nihoul en Maxime Duret verplicht werden om een reeks verwittigingen en blauwe kaarten uit te delen.

     

    De Beobankers vonden hun gebruikelijk ritme terug. Met direct een fraaie assist van Khaled Oulichki naar de aanstormende Mustapha Aabbassi die de bal triomfantelijk in de netten gleed (3-1).

    Kort daarop trapte de doorgebroken Steven Dillien het projectiel pardoes in het gelaat van keeper Moustapha Benali, gelukkig zonder nare gevolgen voor het slachtoffer.

     

    De weg naar een ruime overwinning leek wagenwijd open. De hoofdstedelingen dachten er echter anders over, zij bleven verbeten strijd leveren. Ex-GS’er Safouane Channouf (broer van onze Hicham) trachtte zich te bewijzen en dwong Birger Maes tot een noodzakelijke tussenkomst. Ook een geweldige pegel van Boudiouane Mezzian vergde een grandioze reflex van de goud-zwarte goalie.

     

    Na een vernietigende dribbelactie bereikte Hicham Channouf de vrijstaande Steven Dillien die het geschenk dankbaar in ontvangst nam (4-1).

     

    De blauw-witten weigerden nog steeds het hoofd te buigen en zouden zich tot de laatste snik verzetten. Het was uitgerekend Safouane Channouf die een dubbele poging door Birger Maes afgeweerd zag maar uiteindelijk van een lokaal misverstand gebruik maakte (4-2), nadat Steven Dillien even voordien een open mogelijkheid onbenut had gelaten.

     

    Op een hoekschop van Hicham Channouf diepte Imad Amazou de kloof verder uit (5-2).

     

    De vertwijfelde LART-coach Georges Tsoras joeg Moustafa Idrissi mee in de aanval met een verlaten kooi in de achtergrond. Zijn tweede doelman vuurde richting winkelhaak, Birger Maes etaleerde een verbazingwekkende parade. Daarmee hield het voor de uitgebluste gasten ongeveer op. Khaled Oulichki en zelfs Birger Maes grepen hun kans om de bal netjes in de onbewaakte tent te droppen (7-2). De score had nog hoger kunnen oplopen, maar dat had een aanfluiting van de getoonde krachtsverhoudingen geweest.

     

    Ditmaal geen overdonderende prestatie van onze jongens. Wel twee gouden punten.

     

    Een samenvatting van deze wedstrijd kan u aanstaande zaterdag vanaf 18:15 uur bekijken op de website van BX1 (www.bx1.be) onder de rubriek “Emissions” → “Foutsal”.

     

    De komende weken wacht een lastig drieluik. Om te beginnen nemen we aanstaande vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt de handschoen op tegen de ambitieuze nieuwkomer Fact Futsal Limal. Nadien onthaalt landskampioen Selaklean Thulin ons met een zware, overwegend Braziliaans gekleurde cocktail en vlak voor de feestdagen staat de geladen streekderby bij FT Bornem-Puurs op het programma.

     

    GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d) (1), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (2), Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (1), Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

     

    LART Bruxelles FT:Mustapha Benali (d), Moustafa Idrissi (d), Bilal Abakach (kpt) (1), Bouamama Boulkoumite, Boudiouane Mezzian, Safouane Channouf (1), Mourad Tamimi Yousoufi, Mohammed Aabbassi, Moncef Taghzaoui, coach Georges Tsoras en assistent-coach Monir Bouzaid.

     

    In de Vlaamse competitie (regio centraal) verloor het B-team eerder op deze avond van AAB Antwerpen A (3-6).

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PLOEG B

    GS HOBOKEN--AAB ANTWERPEN

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws

    GEITENCORRIDA

    18 | 10 | 16

    Geitencorrida loopt op zaterdag 26 november door centrum Wilrijk


    De 53ste editie van de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ vindt plaats op zaterdag 26 november. Door de stratenloop los te koppelen van het kerstweekend krijgt dit loopevenement voor jong en oud een nieuw elan.

     

    De Geitencorrida is een vaste afspraak op de Antwerpse loopkalender. Tot nu toe werd deze altijd gelopen tijdens het kerstmarktweekend in de eerste helft van december. Voor de 53ste editie koos de organisator Katholiek Sportverbond Antwerpse Handel (KSAH) in samenspraak met het district en de Wilrijkse middenstand voor een nieuwe datum.

     

    “We stelden samen vast dat het aantal inschrijvingen voor het loopevenement stagneert, hoewel soortgelijke wedstrijden overal in Antwerpen groeien. Dat kan heel wat oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld de sinterklaasperiode of examens”, stelt Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens. “Samen met organisator KSAH en de middenstand beslisten we daarom om het evenement te verschuiven naar zaterdag 26 november. Er wordt gestart om 16 uur. We roepen alle Wilrijkenaars, scholen en sportverenigingen op om zich die dag van hun sportiefste kant te tonen.”

     

    De Wilrijkse middenstandsorganisatie WiZo steunt de vernieuwde Geitencorrida volop en plant die dag op het evenementenplein van de Bist extra animatie met drank- en eetkraampjes en andere leuke verrassingen.

     

     

    Sportevenement voor jong en oud

    Aan de formule van het sportevenement wordt niets veranderd. De Geitencorrida blijft een stratenloop voor jong en oud door het centrum van Wilrijk met uiteenlopende afstanden. Om 16 uur vinden de wedstrijden voor de jeugd plaats over afstanden van 400 en 1200 meter. Vanaf 16.30 uur is het aan de jongeren vanaf 13 jaar en de volwassenen. Zij kunnen kiezen tussen 4500 of 7500 meter.

     

    Praktisch

    • 53ste ‘Geitencorrida Memorial Jean Van Onselen’
    • zaterdag 26 november 2016 vanaf 16 uur
    • start en aankomst: Heistraat ter hoogte van Bist
    • De winkels van het Wilrijkse centrum en de gratis parkings zijn maximaal bereikbaar tijdens het evenement.

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    provincie onderzoekt mysterieuze muurschildering

     

    Recent werd er in de Onze-Lieve-Vrouwe-Geboortekerk in Hoboken een eeuwenoude muurschildering blootgelegd. De vermoedelijk 18de-eeuwse schildering zal door de dienst erfgoed en de monumentenwacht nader onderzocht worden, zodat het kerkbestuur de restauratiemogelijkheden kan bekijken.

    Districtsvoorzitter Kathelijne Toen en gedeputeerde voor Erfgoed Luk Lemmens gingen samen met de erfgoedexperten van Monumentenwacht en de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen een kijkje nemen.

     

    De ‘mysterieuze muurschildering’ werd ontdekt toen Walter Vandeweyer (voorzitter van de kerkraad) eerst met zijn vinger over de kalk wreef – en daarna met een spons een stukje blootlegde.

     

    De muurschildering bevindt zich in het voormalige ‘kolenkot’ – maar we kregen een aanvaardbare uitleg van Marc Mees en Eva Schoeters. Deze laatste is ‘monumentenwachter interieur’.

    Marc Mees gaf aan dat de vergelijking met de kerk van Hingene hem duidelijk werd en dat voordat de plaats een kolenhok was het een ‘doorgang’ voor de familie D’Ursel kan geweest zijn – of een ‘kappel’ waar de overledenen konden opgebaard worden…

     

    Wat het ook moge wezen– het blijft de moeite om op te volgen!



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

    HET SJOELTORNOOI ZORGCUP 2016 

    Het jaarlijks sjoeltornooi van het zorgbedrijf ging door bij DC ROMANZA.

    Er waren 22 ploegen van de verschillende Diensten Centrums 
    ingeschreven.

    Een ploeg bestond uit 4 spelers en een scheidsrechter.

    De strijd om de eerste ploeg werd ingezet en ook voor de wisselbeker ook een onderlinge strijd  onder de twee ploegen van een diensten centrum.

    Er was warm eten voorzien mits betaling.

    Dat het een spannende en gezellige dag was sprak van zelf en het was goed ingericht daarom dank aan alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben.

    De beker uitreiking gebeurde door de Heer Marco Laenens ondervoorzitter van het Zorgbedrijf.

    De scheidsrechters werden herdacht met een oorkonde als aandenken de laatste plaats kreeg symbolisch een rode lantaarn om toch de moed er in te houden voor volgend jaar.

     DE UITSLAG






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    PROVINCIE ANTWERPEN 24-11-2016



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zoeken de Hobokense sportkampioenen van 2016

    Wie komt in aanmerking?

    • sportploegen (alle categorieën, voorbeeld jeugdploegen, veteranen,...)
      voorwaarde: op het grondgebied van het district Hoboken actief zijn én er de thuiswedstrijden in competitie betwisten
    • sportlui (m/v) (alle categorieën, voorbeeld jeugd, veteraan,...)
      voorwaarde: in het district Hoboken wonen en bij een erkende sportploeg of sportfederatie aangesloten zijn.

    Individuele sportlui die op het grondgebied van de stad Antwerpen (alle districten) wonen en die bij een Hobokense sportclub zijn aangesloten, komen eveneens in aanmerking.
    Voorwaarde: ze mogen niet in een ander district gevierd worden. Deze sporters komen niet in aanmerking voor de trofee talent, sportprestatie of master van het jaar.

    Welke prestaties komen in aanmerking?

    Voor ploegen:

    • Kampioen in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2016
    • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2016
    • spelers van een Hobokense ploeg, die in Hoboken wonen, en die een selectie of medaille behaalden op Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2016 of die een bijzondere sportprestatie leverden.

    Voor individuele sporters die in Hoboken wonen of

    ploegsporters die in Hoboken wonen en aangesloten zijn bij een niet-Hobokense ploeg:

    • Kampioen of medaillewinnaar (goud-zilver-brons) in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2016
    • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2016
    • Medaillewinst bij een internationale wedstrijd van een erkende sportfederatie in 2016
    • Behalen van een selectie of medaille op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2016
    • Een bijzondere sportprestatie (duidelijke omschrijving) in 2016

    U mag ook melden indien uw club 25/50/75/… jaar bestond in 2016 of als er vrijwilligers in uw club zijn die bijvoorbeeld 25 jaar actief zijn.

    Stuur volgende informatie naar sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be vóór vrijdag 30 december 2016.

    Voor een ploeg:

    Naam ploeg:
    Prestatie ploeg:
    Contactpersoon club, adres en mailadres.

    Voor een sporter/bestuurslid/trainer:

    Naam:
    Adres en mailadres:
    Leeftijd:
    Prestatie:
    Contactpersoon club, adres en mailadres.

    U mag meerdere ploegen of sporters opgeven, als ze in aanmerking komen voor een trofee. 

     

     

     

     

    Stefan Hameau | sportantenne district Hoboken

    Stad Antwerpen | Sporting A

    Marneflaan 3 | 2660 Hoboken               

    tel + 32 3 338 30 66 | gsm + 32 0474 69 33 54 | fax +32 3 338 30 09 stefan.hameau@stad.antwerpen.be | www.antwerpen.be

     

    Volg Sporting A op website, facebook en twitter.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Copy richt stadsboerderij

    Ik hou het kort vandaag, want gisteren verdween bijna onze hele boerderij in een windhoos van blaadjes, takken en afval allerhande. Toen vandaag de elektriciteit volledig uitviel, waanden we ons even in een andere tijd, een ander verhaal.
    En dus, hierbij de inhoud van jullie groentepakketten, ik ga gezellig verder opruimen!

    Inhoud grote pakketten:

    • knolselder van de Voldoening
    • wortelen van Seizoensmaak
    • rapen van de Wriemeling
    • zoete stoofpompoen van de Wriemeling
    • witte kool van Seizoensmaak
    • pakchoy van de Wriemeling
    • aardpeer van  Seizoensmaak
    • koolrabi van de Wriemeling

    De tweewekelijkse pakketten worden gevuld met wortelen van Seizoensmaak, koolrabi, rapen, zoete stoofpompoen en andijvie van De Wriemeling, knolselder en prei van de Voldoening.

    Inhoud kleine pakketten:

    • prei van de Voldoening
    • andijvie van de Wriemeling
    • zoete stoofpompoen van de Wriemeling
    • koolrabi van de Wriemeling
    • rapen van de Wriemeling

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden gevuld met spruiten, rode kool en savooikool van de Stadsboerderij (veld Wommelgem), rapen en zoete stoofpompoen van de Wriemeling.

    Warme groet vanop de boerderij!

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een handelszaak

    Zo zie je maar een handelszaak in hoboken kan een succes worden

    In het jaar 2010 begon CHIAH RACHID een zaak in de kapelstraat te hoboken een eetgelegenheid DON  PANINI dat een groot succes was je kon er tot s'avonds laat eten en afhalen onverwachts stierf zijn broer en de zaak werd te groot voor hem hij gaf deze over en hij begon ernaast een cremerie The creperoom in 2015 onlangs heeft hij de inriching vernieuwd en zoals zijn eerste zaak is dit een enom succes zelfs heeft hij een prijs gewonnen met zijn speciale pannekoeken zijn foto en zaak was te bekijken op verschillende lokatie tot op de buiten kant van de tram.























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDBAL

    SASJA 29----QUINTUS 25

    Vanavond SPEELDE SASJA-Quintus .Sporthal Sorghvliedt 'the place to be!'
    Daarbij wil ik jullie zeker niet onthouden van de info dat de Beneleague comptetitie,  dus ook SASJA, is opgenomen in de Europese Topcompetitie.
    Toch ééntje om fier over te zijn of niet soms?
    Dat het een spannede wedstrijd was zag men de hele wedstrijd met een punten verschil van 4 tot 9 ging het op en af.
    De suporters waren soms het niet eens met beslisingen van de scheidsrechters 

    SASJA houdt stand op de vierde plaats.

    Matig Sasja houdt toch punten thuis
    Wie verwacht had dat de komst van hekkensluiter Quintus voor een duidelijke overwinning van thuisploeg Sasja zou zorgen kwam bedrogen uit. De jongens van coach Alex Jacobs hielden met 29-25 wel de beide punten in eigen midden, maar een echt boeiende of hoogstaande wedstrijd werd het zeker niet. De Nederlandse bezoekers slaagden er in om, buiten alle verwachting, ongeveer 20 minuten gelijke tred houden (11-9), maar doelpunten van Bertels en Colman waren halfweg toch goed voor een 15-11 kloof.
    In het begin van de tweede periode toonde de thuisploeg nog steeds een rustig meesterschap, maar het tij keerde na 20-13. Colman werd toen bedacht met rood na 3 keer 2 minuten en de ontreddering bij de thuisploeg was meteen duidelijk. Quintus beende bij tot 25-21 terwijl bij Sasja slordigheden en balverlies opgestapeld werden. De laatste 10 minuten was, gelukkig voor de thuisploeg, de rust teruggekeerd, zodat ook de bankzitters nog speelgelegenheid kregen en de overwinning van Sasja nooit echt in gevaar kwam.
    Door de overwinning tegen Quintus houdt Sasja, samen met Bocholt stand op plaats 4 en is de kloof met Wezet gegroeid tot 3 punten. In de resterende 10 wedstrijden van de gewone competitie wacht zowel Sasja, als Bocholt en Wezet nog een zwaar programma zodat de strijd om plaatsen 3 en 4 nog ongemeen boeiend zal worden.

    Doelpunten Sasja: Colman 8, Bertels 7, Jacobs 6, Rola 4, Gijs en Kostic 2.
    verslag Michel Declercq





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaak schram_cross

    Het was dit jaar weer ingericht en de weergoden waren ons goed gezind  geen regen en wel fris de opkomùst was weer goed en allen hadden er zin in .


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

    SJOELWEDSTRIJD

    De eerste wedstrijd ging door Bij DC DE Zeelbaan dus met zijn allen de tram op.De revange van DC De Zeelbaan kwamen ze naar  DC Klein Heide.

    Het werden twee wedstrijden met spanning en plezier en zoals almtijd was de namiddag zo voorbij.

    UITSLAG

    21-10-2016

    DC DE ZEELBAAN THUIS:2869 punten

    DC KLEI HEIDE op verplaatsing:2972 punten

    klein Heide won met 103 punten

    17-11-2016

    DC KLEIN HEIDE THUIS:2790 punten

    DC DE ZEELBAAN op verplaatsing:2629 punten

    Klein heide won met 161 punten zij waren de winaar met 264 punten





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IKEA NIEUWS

     

     

    Kinderrechtendag: IKEA zoekt Belgische opvanginitiatieven om de allerkleinsten meer te laten spelen

    Oproep kadert binnen internationale campagne ‘Let’s Play for Change’ die in alle 8 IKEA vestigingen loopt van 20 november tot 24 december

    Spelen is een basisrecht voor alle kinderen. Daarom trapt IKEA, samen met de IKEA Foundation en zes vooraanstaande kinderrechtenorganisaties, een nieuwe campagne voor het goede doel af waarin spelen centraal staat: ‘Let’s Play for Change’ (’ Speel mee en help’). Voor elk kinderboek en elk stuk speelgoed dat wordt verkocht tussen 20 november en 24 december schenkt de IKEA Foundation 1 euro aan een van haar partnerorganisaties.

    Op 20 november, kinderrechtendag, lanceert IKEA ook een oproep aan Belgische organisaties om initiatieven in te sturen die opvangmogelijkheden en ontwikkelingskansen voor de allerkleinsten (0-3 jaar) in kwetsbare gezinnen ondersteunen. In april 2017 zullen de winnende projecten worden bekendgemaakt, die samen op een budget kunnen rekenen van 90.000 euro.

    Lees meer

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Links

    Koning Boudewijnstichting - IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding

    IKEA Foundation - Let's Play for Change







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WINTERVONK

    18 | 11 | 16

    Nieuw festival ‘Wintervonk’ zorgt voor warm eindejaar in Wilrijk


    Wilrijk sluit 2016 af met een gloednieuw festival voor jong en oud. ‘Wintervonk’ staat garant voor vier dagen film, muziek, theater en animatie.

     

    Wintervonk vindt plaatsvan woensdag 28 tot en met zaterdag 31 december 2016. Het epicentrum van het festival bevindt zich op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concerttent wordt opgetrokken. Daar vinden ’s namiddags en ’s avonds theater- en muziekvoorstellingen plaats voor kinderen en volwassenen.

     

    Wintervonk verwelkomt op de Bist artiesten zoals als The Whodads, Ertebrekers en Soulsister. Op 31 december zorgen de feestband Bottle of Moonshine en DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) voor een spetterende nieuwjaarsparty die meteen Wintervonk afsluit.

     

    Ook ruimte voor film, comedy en theater

    Maar ook  op andere plaatsen in het centrum van Wilrijk brengt ‘Wintervonk’ sfeer: zo zijn er filmvoorstellingen in het cultuurcentrum De Kern, met kleppers als ‘Mrs. Peregrine’s Home for Peculiar Children’ en de klassieker ‘Funny Face’. In jeugdcentrum Vizit heersen stand-upcomedians als Jens Dendoncker, David Galle en Piet Depraitere. In het Diontheater kan men genieten van theater- en musicalproducties van lokale Wilrijkse gezelschappen.

     

    Wilrijkse troeven

    Wintervonk trekt naast grote namen ook volop de Wilrijkse kaart door lokale gezelschappen zoals dansgroep Swing, Harmonie Sint-Bavo en theatergroepen het Bananentejater en Toneel- en Musicalgroep BSO een plaats te geven in het programma. De dames en heren van Willrock zorgen er op hun beurt voor dat niemand met dorst het plein verlaat.

     

    Programma en tickets op website

    De meeste activiteiten van Wintervonk zijn gratis. Voor andere activiteiten, zoals de films en de theaterproducties, kosten de tickets maximaal 5 euro. Het volledige programma van Wintervonk staat op www.wintervonk.be. Tickets worden via de site verkocht.

     

    Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, Diontheater, vzw Willrock en tal van andere partners.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!